LUC BIJ LIJST DEDECKER
Foto
LIBERAAL, RECHTS, GEZOND VERSTAND!!!
Foto

BEZOEK OOK MIJN WEBSITE (klik op de foto)

Inhoud blog
  • site wordt niet meer geupdated!!
  • Martine De Graef , derde plaats voor het Vlaams parlement....
  • Nieuwe peiling!!
  • Werken R6-Heisbroekweg starten op 14 april
  • Vrijheid van pers t.o.v de objectiviteit....
  • Hoorzitting gewijzigd RUP, Maenhoevevelden....
  • Caca is een compliment...
  • De commissie der schending van de scheiding der machten.
  • Same old Irish shit...
  • Geen stadsgeld voor Moeskroen!
    Help Lijst Dedecker bij de:
    VERKIEZINGEN 2009
    een verkiezingsbord in
    uw voortuin?
    klik hier

    Uw LDD mandatarissen klik hier

    Het partijbegingsel
    klik hier

    Voor het pratijprogramma klik hier
    LDD TV Klik hier
    Lid worden? Klik hier
    Andere sites
  • Nationale site Lijst Dedecker
  • Marina Cooreman
  • Martine Verbist
  • Martine De Graef
  • Site Afdeling Sint-Katelijne-Waver
  • Gemeente Sint-Katelijne-Waver
  • Jong Gezond Verstand
  • Martine De Graef
  • Cassandra
  • Marc Verniers

    Meer sites!!
    Klik hier

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Ik keur af wat u zegt, maar tot de dood zal ik uw recht verdedigen om het te kunnen zeggen. (Voltaire)
    GEMEENTE- EN POLITIERAADSLID TE SINT-KATELIJNE-WAVER
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen stadsgeld voor Moeskroen!

    510    tt-EEN 510 wo 04 mrt    08:25:29
                                           
       VOETBAL     eerste klasse      nieuws
                 ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
       SPRINGT STAD IN BRES VOOR MOESKROEN ?
    ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
    Er lijkt een (tijdelijke) oplossing in
    de maak voor Moeskroen. De club moet  
    tegen vrijdag 2 miljoen vinden. "De   
    stad biedt een oplossing", zegt preses
    Jean-Pierre Dufermont in Het Nieuwsblad
                                           
    Op de gemeenteraad werd beslist dat de
    stad de club een lening van 2 miljoen 
    wil geven voor de volgende 3 maanden. 
    De club zou die lening dan terugbetalen
    met het geld dat ze nog tegoed heeft  
    voor de transfers van Lepoint (Gent), 
    Tomou (Westerlo) en Demba (Hoffenheim).
                                           
    "Tot vrijdag blijven we ook onderhande-
    len met kandidaat-sponsors. Zo blijft 
    de Franse stad Lille kandidaat."      

    (bron tt één)

    Mijn visie:

    Ik ben zelf Malinwa supporter, dus ik weet hoeveel pijn het doet als je geliefde club op de rand van een faillisement staat. Maar het is naar mijn mening onverantwoord om de gemeenschap hiervoor te laten opdraaien. Ook al gaat het om tijdelijke leningen of construkties.  Het is geen taak van de lokale overheden zich in te laten met het beleid van de voetbalclubs.  Op deze mannier is er al jaren een scheeftrekking tussen clubs in Vlaanderen die voor 90 procent, voor zichzelf moeten zorgen en Wallonië.  Daar is het de gewoonte dat lokale overheden, geld uitdelen, stadions bouwen en beheren voor de clubs.....dit alles met gemeenschapsgeld.  Een onverantwoorde situatie, zeker als men bedenkt hoeveel geld uit de Vlaamse Gemeenschap jaarlijks naar Wallonië vloeit.

    Ik pleit dan ook voor eens strenge Federale regelgeving die zulke fratsen als dit aan banden legt.  Er zijn veel clubs die dezelfde situatie zonder deze steun hebben moeten verwerken, zij komen hier beter uit. Zolang men in Wallonië de zekerheid blijft wekken, dat de stad toch altijd ter hulp komt, zal het beleid van deze clubs nooit veranderen.

    Luc,

    04-03-2009, 09:06 Geschreven door Luc  


    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Diftar!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de gemeenteraad van 2 maart 2009 nam het gemeentebestuur unaniem het besluit om NIET in Diftar te stappen. De LDD fractie Sint-Katelijne-Waver is hier zeer verheugd over.  Hieronder vindt u onze stellingname tegen dit project.

    Onze fractie denkt daarom dat het beter is om voorlopig niet in het DIFTAR-verhaal te stappen en wel op de volgende redenen :

    • Te duur voor de gemeente en de burger

    • Afvalberg neemt niet voldoende af.  In onze gemeente is er reeds zeer hard gewerkt rond composteren.  We kunnen er dus van uitgaan dat men de productie van restafval niet veel meer naar beneden kan krijgen

    • “Innovatie” is één van de troefkaarten om de invoering van het diftar-systeem toe te passen.  Momenteel staat het systeem zeker nog niet echt op punt dus de kans is groot dat er in de toekomst andere en betere manieren zijn om ons huishoudelijk afval te verminderen.

    • We moeten dit niet doen onder druk van de intercommunale, deze intercommunales leven bij de gratie van de gemeentes.  De meerkost die de gemeenten moet neertellen komt uiteindelijk ook uit de zakken van de burger.

    • De meeste burgers zien een systeem als dat van Diftar niet echt zitten.

    • Putte is wel toegetreden tot Diftar en bestuurlijk  wordt het als een voltreffer verkocht - echter de kosten voor de burgers zijn daar met 200% gestegen.

    Luc,

    03-03-2009, 12:41 Geschreven door Luc  


    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pedofielen website...ja of nee?
    Beste lezer,

    Normaal ben ik tegen elke inbreuk op de privésfeer van het individu.  De Big Brother is Watching maatschappij laat ik liever aan mij voorbij gaan.
    Maar ooit komen er toch voorstellen of iniatieven, die je principes toch even in vraag stellen.  Het publiceren van veroordeelde pedofielen is daar zeker één van. Kan dit??? Kan dit niet...???

    De kinderen zijn de hoeksteen van onze beschaving, onze toekomst, onze verantwoordelijkheid om ze te beschermen.  Net zoals elke rechtgeaarde burger kookt mijn bloed met elk geval van pedofilie dat ik lees of over hoor.  Kinderen zijn de belichaming van de onschuld en daar blijf je af!! 

    Maar goed mijn mening betreft deze mogelijke website, een publieke databank met alle veroordeelde pedofielen.  Ik zie het nut er zeker van in, omdat in pedofilie de kans op recividisten toch vrij hoog ligt. Aan de andere kant is er natuurlijk die naar mijn mening kleine groep die wel zijn les geleerd heeft. Ik gebruik hier bewust niet het woord genezen, want pedofilie moet in de eerste plaats nog steeds als een misdaad en geen ziekte beschouwd worden.   Maar goed die kleine groep, dat wel zijn les leerde en zijn straf deed, wordt hier mee aan de schandpaal genageld.   Een moeilijke denkoefening .

    Daarom zou ik eerder opteren voor een zeer uitgebreide databank, bij de politie of een gemandateerde dienst. Dit kan bijvoorbeeld ook Child Focus zijn, hoewel die hun core buisiness eigenlijk verdwijningen zijn.  Deze databank kan geraadpleegd worden op aanvraag.  Scholen, Kind en Gezin, Jeugdbewegingen, Sportclubs...... kortom ellk iniatief dat op een pedagogische  begeleiding steunt kan zijn kandidaten laten screenen dat ze niet in die database zitten.   Dit lijkt me een veel waardevoller iniatief dan bijvoorbeeld een website openbaar maken, die eerder een curiosa zou worden.

    Voor de overige pedofielen die worden vrijgelaten en zich terug in de maatschappij vestigen, is het de overheid die een opvolgende en begeleidende rol moet spelen, om zo recividisten eruit te halen.

    Mijn mening over deze materie, het opstellen van zo'n uitgebreide database, zeker en vast. De modaliteit moet toch even over nagedacht worden.

    Luc,

    01-03-2009, 15:13 Geschreven door Luc  


    28-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraad 02/03/2008
    Op maandag 2/3 vindt in de raadszaal de gemeenteraad plaats.  Aanvang om 20:00, deze zitting is openbaar.

    Luc,

    28-02-2009, 16:06 Geschreven door Luc  


    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis bussen in Hasselt kosten veel geld.....
     

    Vlaams CD&V-parlementslid Johan Sauwens vraagt dat minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a) een grondige, wetenschappelijke studie laat uitvoeren naar de effecten van het experiment van het gratis busvervoer in Hasselt. De kostprijs van het experiment is in tien jaar bijna verviervoudigd, terwijl er nooit grondig onderzoek werd uitgevoerd naar de effecten van de ingreep op het vervoersgedrag van de inwoners en bezoekers van de stad, luidt het.

    Bijna viermaal duurder
    De kosten van het gratis openbaar vervoer in Hasselt zijn voor de openbare vervoersmaatschappij De Lijn gestegen van 967.000 euro in 1997 naar 3.453.000 euro in 2007. Dat is bijna een verviervoudiging.

    Vijf miljoen per jaar
    Volgens Sauwens draagt iedere Vlaming jaarlijks een halve euro bij voor het gratis busvervoer. "Daar komen nog diverse bedragen van de stad Hasselt bij, in totaal goed voor anderhalf miljoen euro extra subsidies of zo'n 21 euro per Hasselaar. Het totale kostenplaatje van het gratis busvervoer loopt zo op tot bijna vijf miljoen euro per jaar", klinkt het.

    Slechte score
    Uit de meest recente editie van de Stadsmonitor uit 2006 blijkt dat in Hasselt slechts 9,3 procent van de inwoners gebruikt maakt van het openbaar vervoer voor het woon-werkverkeer. Daarmee scoort het gratis openbaar vervoer in Hasselt lager dan het betalend openbaar vervoer in andere centrumsteden, stelt Sauwens.

    Beperkt effect
    De CD&V'er haalt ook een studie uit 1998 aan, waaruit blijkt dat het gratis busvervoer slechts een beperkt effect heeft op het autogebruik en dat niet zozeer het gratis tarief, maar wel het verhoogde aanbod doorslaggevende factoren waren om de bus te nemen.
    Sauwens acht het zinvol om die studie verder te verfijnen, rekening houdend met de vrij grote inbreng van belastingsmiddelen en de relatief lage effecten op maatschappelijk en sociaal vlak. (belga/eb)

    (Bron www.hln.be)

    Mijn visie:

    Tja bovenstaande is geen nieuw gegeven natuurlijk. Elke mens met gezond verstand, wist toen dit project werd voorgesteld, dat dit een vestzak...broekzak operatie was.  Het was duidelijk dat De Lijn de kosten niet ging dragen, de stad Hasselt zou dit ook niet volledig doen.  Dus de volgende halte was natuurlijk de Vlaamse Gemeenschap, met zijn Vlaamse belastingbetaler.  Het Heilig Paterke, kon wel mirakels aankondigen, maar ze niet financiëren.  Een logisch gevolg van een pervers, bijna misdadig beleid dat nooit had gevoerd mogen worden.  Maar jammer genoeg heeft plaatsgevonden.  Maar het heeft de iniatiefnemer zeker geen windeieren gelegd, het Heilig Paterke, is weggepromoveerd naar een mooie gouverneursfunctie voor het leven en de rest is men al vergeten.  Aleen jammer dat zoveel jaar later U en IK het kind van de rekening zijn en de kosten van dit verspilzuchtige project zullen moeten dragen. 

    Het Spa beleid te voeten uit, de voordelen nu en de lasten doorschuiven naar verdere generaties.... electoraal scoren, de gevolgen voor later.  Andere tijden,  andere mensen, zelfde streken.

    Luc, 

    27-02-2009, 15:54 Geschreven door Luc  


    26-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Think about it..;

    "Conclusion is the point where someone got tired of thinking" Ilias Johri

    26-02-2009, 15:49 Geschreven door Luc  


    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaars receptie en de toekomst
     

    20-02-2009, 11:16 Geschreven door Luc  


    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkwinkel verhuist!!!

    De werkwinkel verhuist eind deze maand van het gemeentehuis naar het OCMW.

    De nauwe samenwerking tussen VDAB, OCMW en verwante organisaties blijft bestaan. “We willen met de verhuizing de samenwerking met het OCMW verbeteren”, zegt Wim Aerts, hoofd van de sociale dienst.

    “De diensten van de werkwinkel en het OCMW sluiten nauw bij elkaar aan. Mensen die naast de boot vallen, onder wie werklozen, raadplegen het OCMW. De werkwinkel is dus beter op zijn plaats bij het OCMW dan in het gemeentehuis.”

    De verhuizing is volop aan de gang. “De werkwinkel is vanaf 1 maart open op zijn nieuwe locatie”, zegt Aerts. Werkzoekenden kunnen zich ondertussen abonneren op de digitale nieuwsbrief op www.sintkatelijnewaver. be om op de hoogte te blijven van openstaande vacatures.

    De werkwinkel zal elke voormiddag open zijn van 9 tot 12u en op dinsdag van 18 tot 20u.
    Lokale werkwinkel, Wilsonstraat 28a. Info op 015-31.31.35

    BVN

    (Bron GVA.be 17/02/2009)


    18-02-2009, 10:46 Geschreven door Luc  


    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 vragen aan de CD&V burgemeesters..
    Beste lezer,

    Volgende drie vragen werden aan alle CD&V burgemeesters gesteld.

  • 1. Hebt u nog vertrouwen in de partijleiding?
  • 2. Hebben de communautaire onderhandelingen nog zin?
  • 3. Moet het kartel met de N-VA worden hersteld?

    De antwoorden kan u lezen op http://www.nieuwsblad.be/GT/Index.aspx?genericId=501

    Nu ben ik zelf hoegenaamd geen burgemeester en zeker niet van CD&V, maar toch zijn dit vragen die ik ook wel is wil beantwoorden, vanuit mijn LDD standpunten.

    Hebt u nog vertrouwen in de partijleiding van CD&V?

    Hoegenaamd niet, om hun eigen verkiezingsslogan te citeren "Wie gelooft deze mensen nog".   Geen regeringsdeelname zonder staatshervorming?  BHV zou in vijf minuten gesplitst worden?   Ze hebben ondertussen reeds twee regeringen gevormd op twee jaar tijd en nog is er geen staatshervorming!  De vijf minuten voor BHV lijken vijf jaar te worden. Het kartel is een geweldadige dood gestorven.  Leterme is met stille trom verdwenen en heeft Van Deurzen in zijn kielzog meegesleurd. 
    Nieuwe verkiezingen zou je denken??  Nee hoor gewoon even het archief open trekken en daar was Van Rompuy, en we gaan gewoon door er is niks gebeurd.  Le nouveau CVP est arrivée....

    Hebben de communautaire onderhandelingen nog zin?

    Een doorgedreven staatshervorming is de enige oplossing om de welvaart van Vlaanderen te verzekeren.  Dat dit nu in tijde van crissis of economische bloei is, maakt geen verschil.
    Maar men moet deze dialoog voeren vanuit de sterkte van Vlaanderen niet met vanuit het oogpunt "Wat wil Wallonië".  BHV is geen pasmunt, maar wet.  De burgemeesters in de rand zijn geen voorwaarde, maar een schending van de taalwetgeving.  Dit zijn allen punten die niet ter discussie kunnen en mogen staan.  Zodra Wallonië bereid is dit te aanvaarden kan er gesproken worden. Zoniet is en mag Vlaanderen niet verantwoordelijk gesteld worden voor het feit dat Wallonië zijn eigen graf steeds verder graaft.
    Vlaanderen is klaar voor zelfbestuur, en moet dit ook doen.  Onder welke voorwaarde hangt af van de gesprekspartner, een doorgedreven confederatie of totale onafhankelijkheid. Met Belgie als het kan, zonder als het moet!!  Dit is de enige juiste keuze voor de toekomst.....

    Moet het kartel met NVA hersteld worden?

    Een vraag die bij als LDD'er eigenlijk niet kan boeien.  Mijn mening NVA kan beter strijden voor de kiesdrempel, dan in zee gaan met een onbetrouwbare partner die ten kosten van allen belofte aan de macht vastklampt.  


    Luc,



  • 17-02-2009, 11:12 Geschreven door Luc  


    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een neieuwe aanwinst...
     

    P TV: Anne De Baetzelier naar LDD from P TV: Peter Reekmans on Vimeo.
    Weerom een nieuwe aanwinst, welkom bij LDD!!

    13-02-2009, 15:03 Geschreven door Luc  


    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke Matinéé filmpje...
     

    08-02-2009, 13:51 Geschreven door Luc  


    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn experten....en experten....

    De commissie betreft de scheiding der machten dus.  Een commissie waarvan ook ik veel verwachtte, zouden de potjes dan voor één keer niet dicht blijven.??  Amper één week na de eerste debatten kunnen we die illusie al meteen naar vuilbak verwijzen.
    Begin deze week kwam de eerste laten we zeggen merkwaardige analyse van de zogenaamde "experten".  Volgens hen kon deze commissie geen magistraten ondervragen, omdat de zaak ook een juridisch karakter (lees lopend onderzoek) heeft.

    Ikzelf heb ook een studie gedaan waarin rechten alom tegenwoordig waren. Zodoende was mijn eerste indruk van deze conclusie, ontchoogeling, maar er zou iets kunnen inzitten.  Het geheim van onderzoek is heilig in ons rechtsysteem.   Een reflex die iedereen met opleiding in die richting automatisch eerst zal maken.  Maar bij verdere analyse kom je tot de conclusie dat deze vlieger niet op gaat.

    Het betreft hier namelijk een mogelijk schending van de scheiding der machten  zowel de Politieke als de Juridische.  Het parlement dat hierin de rol speelt van wetgevende macht van dit land heeft ten alle tijden het recht zijn uitvoerende macht te toetsen (zowel magistraten als ministers).
    Een stelling die wordt bijgetreden door de Hoge Raad Van Justitie, dat volgens de experten het enige orgaan is, dat magistraten mag ondervragen.
    Niet juist, zeggen ze zelf, de Hoge Raad heeft niet die exclusiviteit.

    Net dit gaat me als lokale mandataris het petje te boven, totaal onbegrijpelijk.   Drie juridische experten buigen zich een week lang over één dossier.  In casu ontvangen in die periode veel van uw belastingscenten om zich over dat éné dossier te buigen.  Wel dan verwacht ik een conclusie die solide is en onweerlegbaar.  Ik mag in mijn naïvitiet toch aannemen dat deze mensen geen verborgen politieke agenda hebben (zoals ik zei in mijn eigen naiviteit).  Nee het tegendeel is waar, er wordt met veel bravoure een rapport voorgesteld, waarvan in nauwelijks een halve dag tijd door de parlementaire en door het hoogste juridisch orgaan  brandhout wordt gemaakt.

    In zulke gevallen probeer ik de zaken, met gewoon rationeel gezond verstand voor te stellen.  Dan kom je onmiddellijk bij de conclusie "Wat is dit..?"   Is er inderdaad spraken van politiek gekleurde experten, zoals onze voorzitter reeds alludeerde?. Zijn deze experten totaal onbekwaam?.   Wil men hier het één en ander in de doofpot steken?  Erger nog, is dit dossier een hiaat in de controle van de uitvoerende machten?  Is onze Justitiele- en Politiekmacht niet in staat om deze dossiers te behandelen?  Wie moet het dan doen?

    Veel vragen weinig antwoorden, die bij mezelf opkomen beste lezer.  Achter antwoorden en oplossingen kunnen we alleen maar gissen.  Ik kan alleen maar vaststellen dat u en ik veel beter verdien dan dit geknoei.  Een nieuwe wind moet door onze politiek landschap waaien, een wind die orde op zaken moet en WIL stellen.  Een wind voor de burgers en niet voor eigenbelang.

    Luc,

    07-02-2009, 11:30 Geschreven door Luc  


    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld gaat naar de kloten aan onverschilligheid....
    Beste lezer,

    Een gebeurtenis die ik vanmiddag meemaakte, en jullie toch niet wil onthouden.
    Ik sta aan de kasse in een lokale Doe Het Zelf zaak, (welke zal ik maar in het midden laten).  Ik ben ongeveer de vierde persoon in lijn aan de kassa en ben geduldig mijn beurt aan het afwachten.

    Plots komt er iemand, naast mij en vraagt: "mag ik even door, ik moet iets vragen".  Ik laat die klant gewoon passeren en hij vraagt aan de kassa het volgende: "Mevrouw ik heb een vraagje betreft aansluitingen van de wasbakken".    Dus ik denk ...ze roepen hier iemand van die afdeling op.
    Maar nee de kassierster antwoordt doodleuk "Daar ken ik niks van meneer".

    Einde discussie de kassiersters doet gewoon voort, de totaal uit het lood geslagen klant, draait nog wat rond en verlaat de zaak.

    Ik weet het een kleine onozele gebeurtenis, maar er is toch nog zoiets als klantvriendelijkheid en respekt.  Indien dit zelfs niet van tel zou zijn, is er nog altijd zoiets als commercieel denken....

    Onverstelbaar......zo'n gedrag.

    Luc,

    05-02-2009, 16:46 Geschreven door Luc  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke Matinéé nog foto's (deel 4)

    Meteen ook het laatste deel.
    (bestuursmensen van LDD, wil je de al de foto's zien, mail mij gerust)









    05-02-2009, 11:39 Geschreven door Luc  


    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke Matinéé nog foto's (deel 3)

    Op aanvraag de volgende reeks!!









    04-02-2009, 10:53 Geschreven door Luc  


    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke Matinéé nog foto's
    Bij deze de volgende reeks foto's







    03-02-2009, 18:17 Geschreven door Luc  


    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke Matinee, Ruimtelijke ordening en wonen, een succes.

    Beste lezer,

    Zaterdag was het dan eindelijk zover.  De Politieke Matinee Ruimtelijke Ordening en Wonen. Georganiseerd door de LDD Regio Mechelen.
    Het zou en het moest goed zijn. Wat toch voor de nodige nervositeit zorgde, bij de ene wat meer als bij de ander hé Frank .  Maar het moet gezegd worden, het enthousiamse in de Regio betreft dit gebeuren was zeer groot.  Mooi voor beeld, hoe toch een tiental mensen uit verschillende afdelingen er geen problemen in zagen om vrijdagavond reeds, de handen uit de mouwen te steken om de zaal klaar te zetten voor zaterdag.  Nadien uiteraard afgesloten met een eeuh... laten we zeggen werkvergadering in de "Lord Nelson" in Mechelen.

    Ook voor onze afdeling in Sint-Katelijne-Waver, was dit een belangrijk evenement.  Ons lokaal boegbeeld Martine De Graef was één van de sprekers van de morgen.  Ondanks we wisten, dat Martine als ex-deputé Ruimtelijke Ordening, op dat gebied een experte was, ondanks we wisten dat haar presentatie ijzersterk in elkaar zat.  Was er toch enige ongerustheid.   Want hoe het ook gebracht wordt, Ruimtelijke Ordening blijft een moeilijk en zeer droog thema.  Een thema zeker de moeite waard, omdat iedere mandataris op welk niveau ook, ermee geconfronteerd wordt.  Maar toch, zou het de nodige interesse kunnen wekken om mandatarissen en leden uit het hele Vlaamse Land naar Mechelen te lokken ?Zo vroeg op een koude zaterdag morgen?

    We hadden ongeveer 180 stoelen klaargezet, we hoopte deze voor de helft te kunnen vullen, dan zou het al een succes zijn.  Buiten onze verwachtingen stelde we vast dat bij aanvang van de Matinéé er toch tussen de 140 - 150 mensen aanwezig waren.  Onze oprechte dank voor zoveel enthousiamse!!  Het sterkt ons voor de toekomst.

    Verder rest mij nog alle mensen te bedanken die geholpen hebben aan dit succes, vele handen hebben licht werk gemaakt.!!
    Ook de mensen van KV Mechelen voor het ter beschikking stellen van hun Lounge mogen we zeker niet vergeten.

    Laat juni maar komen!!

    Luc,

     

















    02-02-2009, 10:19 Geschreven door Luc  


    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen we nog spreken in het Parlement?
    Beste lezer,

    Als geïntresseerde lokale politicus, probeer ik toch elke week de afleveringen van Villa Politica te volgen of tenminste op te nemen.  Het is zeer nuttig dat je als lokale mandataris ook op de hoogte bent, van de debatten op Federaal en Vlaams niveau.  Niet zelden hebben die een rechtstreekse impakt op de lokale werking.

    Voor mij is het parlement en zeker de plenaire zitting een instrument waar alles moet en kan gezegd worden.  Onder voorzitterschap van Herman De Croo waren er vaak hilarische maar waardevolle debatten.   Jammer genoeg stel ik de laatste tijd vast, dat onder het voorzitterschap van Patrick Dewael, de mogelijkheid tot debatteren vaak tot nihil wordt herleid.  Met als dogreden, dit is zuiver voor de media, want de vraag is al in de commissies gesteld.

    Dit is pure onzin natuurlijk, op lokaal niveau heb je ook raadscommissies.  Deze commissies zijn zeer nuttige vergaderingen om inzicht te krijgen in de dossiers, om specialisten terzake uit te nodigen.  Maar het politiek spel wordt nog altijd in de gemeenteraad gespeeld.  Een discussie moet altijd mogelijk zijn, zowel tussen Burgemeester en oppositie, als tussen meerderheid en oppositie. Uiteraard moet deze discussie beperkt blijven en moet de raadscommissie niet overgedaan worden, maar een tussenkomst mag en moet er altijd zijn.

    Ook in het Parlement ben ik van mening dat zoiets moet kunnen, in een commissie wordt veel op punt gezet, maar die visie toetsen aan de hele plenaire vergadering is zeker geen anti-democratie.

    Luc,

    29-01-2009, 16:47 Geschreven door Luc  


    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters onderzoekt uitspraken Anciaux
     

    Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is niet te spreken over de uitlatingen van zijn minister Bert Anciaux. Die vergeleek maandag het drama in een Dendermonds kinderdagverblijf met het bloederige conflict in Gaza. Peeters plant nu een onderzoek naar de uitspraken.

    "Hier gaat het over 15 slachtoffers waarvan 14 kindjes", schreef Anciaux vorige vrijdag op zijn website. "Het shockeert ons allemaal. Ik moest ook denken aan de honderden dode kinderen in de Gazastrook, ook bewust door een agressor omgebracht en zonder dat die agressor opgepakt werd."

    "Ook hier heeft dood en geweld toegeslagen. Dat alleen al is de hel. Een donderslag bij heldere hemel. Een noodkreet voor alle kinderen", besluit Anciaux, die maandagavond zichtbaar aangedaan in 'Phara' op Canvas de aanval van De Gelder mee analyseerde.

    "Absurd en beledigend"

    De Israëlische ambassade noemt het een "absurde en beledigende vergelijking" van de minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brusselse aangelegenheden. "Het Israëlisch offensief vergelijken met een eenzame gek die onschuldige kinderen vermoordt, is ver over de schreef", stelt de ambassade in ons land.

    Anciaux van zijn kant verdedigt zich: "Ik zal elke aanval op onschuldige burgers, zeker op kinderen, waar ook ter wereld, veroordelen. Mijn uitspraken zijn niet gericht tegen de Joodse gemeenschap, geenszins, wél tegen het ongeoorloofde geweld van de Israëlische staat. Ook het geweld van Hamas tegen Joodse onschuldige burgers en kinderen is onaanvaardbaar en onmenselijk", aldus de minister.


     


    Mijn visie:


    Minister Anciaux doet hier net het tegenovergestelde waar ik enkele tussenkomsten hieronder over sprak. Hij gooit namelijk alle geweld op één hoop. Naar mijn mening een grove fout, die alles net iets te makkelijk verklaart. Uiteraard is het leed van een Moeder in Gaza, Joods of Palestijns, die haar kind verliest even erg als dat van de ouders van de kinderen in Dendermonde. Een kind is en blijft een kind, eendert waar op de wereld.

    Maar er is wel degelijk een maatschappelijk verschil tussen beide zaken daar mogen we niet aan voorbij gaan. Leed veroorzaakt door oorlogsgeweld is verschrikkelijk maar toe te wijze aan een gebeurtenis, een conflict. Dat het nu gaat over religie, macht, grenzen of grondstoffen, meestal zijn het toe te wijzen conflicten. Niet minder erg, maar zoals ooit generaal Jackson in de Amerikaanse Burgeroolog zei “War is the som of all evil” , een mooie samevatting van wat conflicten teweeg brengen, maar dit is een kwaad van alle tijden en continenten, jammer genoeg.

    Wat onlangs gebeurd is in Dendermonde mogen we niet op één hoop gooien met wereldconflicten. Dit geweld was zinloos, onverklaarbaar. Iets wat jammer genoeg steeds meer voorkomt in de maatschappij. Geweld om geweld, moorden gewoon om de daad van het moorden. Een gevaarlijke tendens waarin, men ergens een oorzaak moet proberen te zoeken. Een moeilijke oefening die maatschappelijk moet worden gemaakt, een oefening die in alle lagen van de bevolking moet gemaakt worden. Niet gepolariseerd door ethnische achtergronden, maar zeker ook niet beperkt door ethnische achtergronden. Als men de oorzaak van zulke zaken wil onderzoeken, zulk gedrag deels wil verklaren, de normen en waarden van de maatschappij wil toetsen. Dan moet men durven elke beperking te negeren. Enkel dan kan je tot een correcte analyse van zo een maatschappelijk leed komen.

    Een oefening die naar mijn mening, niet gemaakt moet worden door de diverse poltitieke partijen, met hun diverse ideologiën. Maar door een zelfbewuste maatschappij met een oplossing of laten we beter zeggen een verklaring voor ogen.

    Want uiteraard, moeten we eerlijk blijven met elkaar beste lezer, men kan zich vragen stellen over het steeds freqeunter voorkommen van deze zaken, over de normenvervaging die steeds verder en verdere gaat. Maar men kan zulke individuele gevallen niet uitsluiten, gestoorde mensen die dramatische dingen is nu ook éénmaal een gegeven van alle tijden.

    Bedenkingen die men maatschappelijk moet durven maken.



    Luc,


    28-01-2009, 16:18 Geschreven door Luc  


    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat juni maar komen!!
     

    26-01-2009, 15:54 Geschreven door Luc  


    Foto

    Ik ben te bereiken op:

    Mechelsesteenweg 322
    2860 Sint-Katelijne-Waver
    luc.vercammen5@telenet.be
    Gsm: 0475/350 196
    http://lucvercammen.wordpress.com

     


    Volgende Gemeenteraad:
    06/04/2009 om 20.00
    Raadszaal
    agenda's en verslagen klik
    hier
    (vanaf beschikbaarheid)


    Archief per week
  • 30/03-05/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008

    Foto

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs