Inhoud blog
 • Gelukkige verjaardag!
 • Het is weer eventjes geleden
 • Slimme kleine man
 • 41 weken
 • In dardennen
  Zoeken in blog

  agenda

  21 mei 2010: 2e spuitjes

  Louis
  onze kleine zonnekoning
  04-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige verjaardag!
  Dag mijn lieve kleine gekke man, gelukkige verjaardag Louistje!
  Vandaag ben je 1 jaartje oud geworden. Een vermoeiend maar mooi jaar. Een jaar vol uitroepen zoals "oooh kijk toch eens", "hoe lieeeeeeef", " maar zie toch ne  keer", en vol eerste keren zoals de eerste lach, de eerste keer omrollen, de eerste tandjes en ook de eerste onzekere stapjes. Een jaar waarin we mochten ontdekken wat voor een fantastisch kereltje je wel niet bent. Louis, het jaar is voorbijgevlogen en je wordt veel te snel groot. Weldra ben je geen babietje meer, maar mag je jezelf een volwaardig peutertje noemen.
  Nog iedere dag staan wij vol bewondering naar al jouw kunstjes te staren en nog iedere dag kan je me ontroeren door lief je hoofdje op mijn schouder te leggen voor ik je in je bedje stop.
  Lieve Louis, je hebt al heel veel dingen geleerd in dit jaar maar hopelijk heb je ook geleerd dat mama en papa steeds voor je klaar zullen staan, niet alleen op de ogenblikken dat je vrolijk een lief bent, maar ook wanneer je een minder dagje hebt.
  En om mijn kleine briefje aan jou iets minder zwaar af te sluiten, wens ik je een supertof feestje toe morgen. De taart is besteld, de ballonnen liggen klaar... Maar mag ik je nog 1 klein dingetje vragen kleine prins? Zou je zo lief willen zijn om toch zeker 1 keer te willen poseren met je kroontje op je hoofd (mama en het foto-album zullen je zeer dankbaar zijn).
  Een gelukkige verjaardag mijn kleine man!

  04-02-2011 om 22:34 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  28-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer eventjes geleden
  Gelukkig nieuwjaar iedereen!

  De maand januari is nog (net) niet teneinde dus het mag nog...
  Nog een kleine week en onze flinke jongen mag zijn eerste kaarsje uitblazen. Wat gaat het snel! De maand januari is ook weer zo bliksemsvlug voorbij gegaan. Ondertussen is er al heel wat nieuws gebeurd. We zijn de trotse eigenaars van een nieuw huisje geworden (december), lekker rustig gelegen en in het groen, ideaal voor Louis om te spelen. Onze flinke man heeft er weer een paar stevige bijtertjes bij - zes tandjes nu in totaal. En..... de eerste stapjes werden gezet.
  Minder plezant was de uitstap richting spoed op tweede kerstdag. Louis had zich rechtgetrokken aan een speeltje en was zo voorover gevallen met zijn lipje op het speeltje. Wat bleek: het tussenschotje langs de binnenkant van zijn lipje was gescheurd en dat zorgde voor heel wat bloed. Gelukkig was het niet ernstig en was alles weer snel genezen, maar het is toch schrikken.

  En dan nu nog wat fotootjes van onze kleine man.  28-01-2011 om 21:18 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  29-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme kleine man
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Parkzitten, staan, hangen.... het is niet zijn favoriete bezigheid. Maar af en toe moet mama 's ochtends wel eens de badkamer induiken voor opfrissingswerken, dient de tafel gezet te worden, .... en dan is zo een park wel een handigheid.
  Maar kleine ventie is daar dus niet mee gediend en laat dat dan ook duidelijk merken: keel open, dingen uit het park katapulteren, enfin het is meestal duidelijk dat het meneer niet zint.
  Zo ook deze ochtend: ventje wordt in het park gedeponeerd, protesteert even en lijkt dan in zijn lot te berusten. Tot het moment waarop hij mama weer in het vizier krijgt. Deze laatste heeft echter niet de intentie om hem uit zijn gevangenisje te halen, dus begint meneer te dreigen.
  Jawel jawel, goed gelezen: onze bijna tienmaander kan dreigen. Hoe hij dat doet? Wel, hij zet zich schrap, tilt zijn ringenpiramide op tot ongeveer ooghoogte (dus net tot boven de rand van zijn park) en begint vervaarlijk met dat ding te zwaaien, ondertussen u trakterend op een blik van "en als ge me nu niet uit dat ding hier haalt dan zwier ik dienen kegel naar uw hoofd". Op zo een moment vindt ge het als moeder uw taak om in te grijpen en te tonen wie er nu eigenlijk de baas is en dus roept ge naar dat klein terroristje:" durft die kegel niet te smijten hé".  En indruk dat dat gemaakt heeft...De pyramide met ringen werd weer het park in gehezen, de ringen werden er vakkundig afgehaald en de living in gezwierd. Maar.... de kegel bleef wel netjes in het park liggen. Tsja.... letterlijk gezien heeft hij wel geluisterd.
  Dat zijn zo van die momenten waarop je denkt: " zou hij dan toch al meer snappen, dan wat wij vermoeden?".

  29-11-2010 om 00:00 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  18-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.41 weken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 41 weken is onze kleine man al, dat wil zeggen dat zijn buitenbaarmoederlijk bestaan vanaf morgen de duur van zijn parasietenleventje gaat overstijgen. Precies 41 weken geleden besliste de babydokter dat er een einde moest komen aan zijn luilekkerleventje in mama's buik. Al een geluk, anders had hij er misschien nog gezeten en dat ging toch wel een beteke te zwaar geworden zijn, denk ik.
  Maar eens losgekoppeld van de navelstreng, is hij er als een mini-tgv vandoor gegaan. Eten doet hij als de beste: de volle 300 gr, zowel groenten als fruit, worden vakkundig naar binnen gewerkt. Drinken is blijkbaar een hobby, hij moet nog maar zijn bekertje zien en hij wordt uitzinnig van vreugde door het vooruitzicht om het kostbare water aan zijn lipjes te zetten. Kruipen, rechtstaan, stappen met steun (kasten, tafeltjes, eetstoel, allemaal handig materiaal om zich van punt A naar punt B te verplaatsen), hij kan het allemaal.
  Ook het slapen heeft hij ondertussen onder de knie gekregen (joehoe *vreugdedans*).
  Het "platte" begint er echt af te gaan en wat eens een hulpeloze baby was, wordt een vrolijk peutertje.
  Op zijn 41 weken verjaardag, mocht hij ook nog eens naar de "keuring" oftewel Kind & Gezin. Het resultaat: 7kg720 en 72 cm, nog steeds nen langen smallen. Maar naast de weging en meting moet er ook bij de arts worden langsgegaan en dit om neus, keel en oren te laten nakijken, balzakje (in het geval van een jongetje toch) te controleren, fontanelleke te meten, .... maar er worden daar toch ook wel belachelijke vragen gesteld.
  Dokter: " en mevrouw wat kan hij zoal"
  Ik: " hij brabbelt, hij kruipt, staat recht, stapt met steun"
  Dokter: "ha zo nen flinken en draait hij al schoon van rug naar buik en omgekeerd?"
  Op zo een moment moet ik mij echt inhouden om niet te antwoorden "oei, ik heb hem nog geen koprol zien maken en nen radslag ook niet, zou dat erg zijn???"

  18-11-2010 om 00:00 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  11-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In dardennen
  Trokken we ons recht aan voetenbankjes:  Werden de deuren uitgetest:

  Werd de afwas gedaan:  Gefietst:  Boekjes gelezen:  11-11-2010 om 00:00 geschreven door marijke  


  Categorie:foto's
  >> Reageer (0)
  09-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  09-09-2010 om 22:38 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  09-09-2010 om 22:37 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog wat vakantiekiekjes
  09-09-2010 om 22:14 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  23-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is weer voorbij

  Vier weken Koksijde, vier weken heerlijk genieten van ons kleine manneke.... De tijd is voorbij gevlogen en ondertussen zijn we weer een week terug aan de slag.
  Wat is er gebeurd in die vier weken?
  De groentenpap gaat plots verbazend vlot verorberd en ook fruitpap wordt vakkundig naar binnen gespeeld.
  De eerste dagen deed hij nog een paracommandooke om ergens te geraken, maar al vlug ontdekte hij zijn knietjes en begreep hij dat zijn snelheid toch net iets hoger ligt wanneer hij die twee dingen ook effectief gebruikt. Met andere woorden: Louis kruipt!
  En van kruipen wordt je moe en dus begon hij verwoede pogingen te ondernemen om zijn beentjes onder zijn poep te schuiven om zo tot zitstand te komen. En opeens was ook dat hem gelukt. In het begin heel wankel en met veel omvallen, maar hoe hard we het eerst ook ontkenden en afdeden als toeval, na de tweede week moesten we officieel toegeven dat Louis er in slaagt om zelfstandig te gaan zitten.
  Nu dat obstakel overwonnen was, begon hij zich toe te leggen op het enige echte doel in zijn jonge leventje: rechtstaan! Hij komt dan naar je toe gekropen, fladdert een beetje met zijn armpjes om zijn wil te kennen te geven en het enige dat mama of papa dan moet doen is hem de hand reiken zodat hij zich daaraan kan rechttrekken.
  En alsof dat nog niet genoeg was, heeft hij ons de voorlaatste dag van de vakantie met verstomming geslagen door zich plots aan de spijlen van zijn park recht te trekken en zo te gaan rechtstaan.
  Plots is ons kleine ventje toch niet zo heel klein meer.
  Zijn wandelwagen met draagmand hebben we trouwens op zijn vraag moeten ombouwen tot buggy. Hoe hij ons dat duidelijk heeft gemaakt? Wel hij draaide zich op zijn buik, liet zich wat naar beneden schuiven en ging met zijn hoofd op het randje van de draagmand liggen als een zielig hondje. Na de zoveelste opmerking van toevallige voorbijgangers die hem toch "oh zo koddig" vonden liggen, weet je wel wat je te doen staat.

  En dan nu wat sfeerfotookes:


   

  >/center>


  23-08-2010 om 14:12 geschreven door marijke  


  Categorie:louis
  >> Reageer (0)
  30-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een badmomentje
   
  oooohhhhh speelgoedjes!

   

  Zijn ze eetbaar???

   

  30-06-2010 om 15:16 geschreven door marijke  


  Categorie:foto's
  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per week
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 29/11-05/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 29/03-04/04 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Categorieën
 • 't leven (0)
 • crèche (0)
 • foto's (2)
 • gewikt en gewogen (1)
 • loslaten (1)
 • louis (12)
 • nostalgie (1)
 • smakelijk! (2)
 • ziekjes (2)


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!