LIVE NIEUWS
BINNENLANDS EN BUITENLANDS NIEUWS-SPORT-ECONOMIE-POLITIEK
> Welkom op het Live Nieuws ARCHIEF --- >> Bekijk onze nieuwe site : www.livenieuws.be --- >> Nieuwsgierig naar nieuws ? Surf snel naar livenieuws.be --- >>
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75jarige rijdt in op groepje wielertoeristen
► REAGEER (1)
22-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinen botsen op elkaar in Amsterdam
 



 In Nederland zijn gisteravond ongeveer 125 gewonden gevallen bij een frontale treinbotsing in Amsterdam. Onder hen zijn 56 zwaargewonden, van wie 13 zeer ernstige kwetsuren opliepen. Nog eens circa 70 passagiers zijn lichtgewond geraakt. 

Het duurde uren om alle passagiers uit de treinen te halen. De zwaargewonden werden overgebracht naar diverse ziekenhuizen, terwijl de lichtgewonden ter plaatse door ambulancepersoneel werden behandeld. Passagiers die ongedeerd bleven, werden met bussen naar andere stations gebracht of gingen met de taxi naar huis.

Er is ook vandaag nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de botsing, maar aangezien de treinen zich op hetzelfde spoor bevonden, reed een van de bestuurders vermoedelijk door een rood licht. Het treinverkeer rond Amsterdam ondervindt alleszins nog de hele ochtend hinder, en tot 13 uur zullen zeker geen treinen rijden tussen Amsterdam en Zaandam, Amsterdam en Haarlem en op het traject Amsterdam-Schiphol. Reizigers worden geadviseerd om te reizen via Duivendrecht of Utrecht.

22-04-2012 om 11:41 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BUITENLANDS NIEUWS
Tags:Treinongeval, Amsterdam, Nederlandse Spoorwegen
► REAGEER (0)
15-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisverslag: De Ardennen

Door de Live Nieuws redacteurs Thomas De Kerf en Thierry De Kerf


“Waar zouden we naartoe gaan?”

Daar begon onze zoektocht naar een toffe vakantiebestemming.

Misschien kunnen we naar Praag? Of naar Linz ??

 

Zoek het allemaal niet zover ! Wallonië en meer bepaald de Ardennen zijn echt waar prachtig.

Immense bebouwing en drukte om je heen die je in Vlaanderen hebt , heb je daar niet. Je komt er helemaal tot rust.

 

 

OP WEG

 

Je kan natuurlijk met de trein naar de Ardennen , maar eenmaal je aangekomen bent in een station zit je wel redelijk vast. Een auto is iets handiger.

 

Van waar je ook komt, op weg naar de Ardennen moet je absoluut de N4 nemen (snelweg). De N4 heeft zo’n Route 66 gevoel. Met een toepasselijke cd met country muziek kan de sfeer echt niet kapot. Je moet echt niet verwachten ook maar één wegrestaurant langs de weg te vinden. Het enige wat er is zijn verschillende “Air de Réposes” , plaatsen waar je even een luchtje kan happen of  even komen picknicken en daarna weer weg. Af en toe zien we wel eens een mooie Air de Répose. Daarom is het wel de moeite waard even daar te stoppen.

 
de N4

De heuvels , omhoog omlaag, de bochten, links , rechts, het zijn allemaal kenmerken van de Ardennen. Wat je in tegenstelling tot Vlaanderen niet hebt. Indrukwekkend toch, als je niets anders gewoon bent dan op rechte , vlakke banen te rijden?

 
De heuvels van de Ardennen

AANGEKOMEN

 

Genoeg gezeverd over de autorit. Tijd voor het echte werk : “Sightseeing”.

Wij logeren in het hotel Leo at Home in Bastogne op het Mc Auliffe Plein.

 

Het is een drie-sterren hotel. Nu denk je meteen : “Waarom hotel Leo?”.

 
Hotel Leo At Home

Leo is niet alleen een hotel maar ook een brasserie, café en restaurant.

Het laatste is namelijk een treinrijtuig. Pal op het Mac Auliffe plein. Het heet Wagon Leo. Je kan er heerlijke maaltijden eten, en die zijn ook  wel wat culinair. Het restaurant opende zijn deuren in 1998. Vanavond kunnen we jammer genoeg niet eten want het resto is dicht op maandagen.

Leo is ook opgenomen in de Gault Millaut.

 

Wat ook meteen opvalt is de twee verdiepingen hoge kiosk op het plein. Het herbergt het toeristisch kantoor van Bastogne en je kan er enkele oorlogsmaterialen bezichtigen die daar gevonden zijn.

 
Uitzicht op het plein en de kiosk vanuit het hotel

In zowat elk stadje in de Ardennen staat er een tank. Hier vinden we ook de “Sherman” tank. Een voertuig van Amerikaanse origine die naast de kiosk vrij te bezichtigen is.

 

De Sherman tank op het Mc Auliffe plein

WAAR NAARTOE

 

Na een halve dag rijden naar Bastogne en even het toeristisch kantoor binnenwippen én de tank te bewonderen hebben we nog net de tijd  om naar het Mardasson te gaan. Een gigantisch bouwwerk in de vorm van een vijfpuntige ster. Met in de muur  alle staten van Amerika gebeeldhouwd. Het Mardasson herinnert aan de slag om de Ardennen in de winter van 44. Je kan ook met een trap het monument op. De stilte rondom de site is wonderbaarlijk, het enige dat je hoort zijn de vogeltjes die fluiten.

Het Mardasson


Naast het Mardasson komt het toekomstig Historical Center of Bastogne dat in 2013 normaal af zou moeten zijn en er staat op de parking nog een tank! Een zware Amerikaanse tank! Hij staat er wat eenzaam tot het museum open moet gaan. De tank is helemaal niet te vergelijken met de Sherman, deze is veel indrukwekkender.

 

De zware tank

 

DINSDAG

 

Opstaan en een lekker ontbijt nemen. En weg zijn we! 

 

Volgens een foldertje dat we kregen bij de toeristische dienst was er een nieuw museum geopend in Bastogne over de”Slag om de Ardennen”

Toch nog maar even vragen waar het is en hoe er te geraken.

 

Het is tien minuutjes met de auto.

 

Aangekomen bij het museum merken we inderdaad dat het spiksplinternieuw is.

We zijn de enige bezoekers en de man aan het loket weet zelfs niet of men kan betalen met een bankkaart. Na wat heen en weer bellen kan dit niet.


 
Ingang van het Bastogne Ardenness 44 museum

Het museum zelf bestaat uit 2 verdiepingen..Een gelijkvloers en een kelder.

Men beeld voornamelijk taferelen uit,met wassen poppen en voertuigen . Er mankeert een beetje uitleg ( informatieborden )

 

In de kelder aangekomen is het even schrikken,men is nog volop aan het werken !

Het museum is met andere woorden nog niet klaar !

 

Het lijkt een privé-initiatief van mensen die dit voor hun hobby doen. Toch een verdienstelijke poging en goed voor een halfuurtje .

 

Soldaat in het museum 

 

Na het museum van het Ardennenoffensief rijden we verder naar Bouillon. Eén van de mooiste steden van de Ardennen. Zeer goed geschikt voor een wandeling naar boven op de top van de heuvel. Daar staat immers een uitkijktoren. Maar daar hebben we nu geen tijd genoeg voor. Dus gaan we naar de Feodale burcht van Bouillon. Deze is groot en telt tal van kamers. Maar is wel wat minder geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Laat je meeslepen door de verhalen van Lodewijk XIV en de Franse Revolutie in het kasteel. Vanop een 56meter hoge toren heb je een adembenemend uitzicht over het “dorpje” Bouillon. En er is ook een permanente tentoonstelling van veer naar pen tot computer.

 
Een van de prachtigste steden in België : Bouillon



De gigantisch indrukwekkende burcht van Bouillon

’s Avonds eten we in Wagon Restaurant Leo een Vol-au-Vont. Een aanrader om daar eens te eten aan redelijke prijzen. Bovendien : wie in het Leo hotel overnacht krijgt 10 procent korting op zijn maaltijd!

 
Restaurant Wagon Leo

WOENSDAG , DE LAATSTE DAG

 

We verlaten het gezellige Bastogne en gaan naar La Roche en Ardenne. Daar bezoeken we de feodale ruïnes van het Kasteel. Dit kasteel is een ruïne en er blijft er dus niet veel meer van over. Daarom is dit een ontgoocheling tenopzichte van de burcht van Bouillon. Wie wel iets wilt weten over de twee kastelen moet een boekje kopen met alle info over het kasteel. In de zomervakanties loopt 's avonds om tien uur een spook rondom de ruines.

 
De Ruines samen met een deeltje van de stad La Roche en Ardenne

In La Roche vinden we een oorlogsmuseum van een ander kaliber. Iets professioneler en groter.

Hier moet je dan ook iets meer tijd voor uittrekken. Ook hier weer veel voorstellingen met poppen en voertuigen.

 

Ook hier waren er niet veel bezoekers . Misschien zouden de mensen toch meer belangstelling moeten tonen voor geschiedenis.

Laten we niet vergeten dat velen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid . 

 
Museum van het Ardennenoffensief

 

Soldaat van in de jaren 40 (Museum van Ardennenoffensief)

Dat was het , terug naar het vlakke Vlaanderen. Maar eerst nog eens voorbij La Tour de la Famenne. La tour de la … wat??  De grootste toren van Wallonië die opende in 1973 en hotel-restaurant was maar helaas de boeken heeft moeten sluiten in 1990. Maar geen probleem je kan er nog in! Links naast de toren staat er een huis, en daar woont de bewaker van de toren. Indien je eens naar boven wilt, met de trap weliswaar , want de lift werkt niet meer moet je het maar eens vragen aan die meneer en hij laat je zo naar boven. Als je dit wilt doen neem je best wel een zaklamp mee. Boven heb je een mooi uitzicht te bewonderen maar iets eten of drinken kan je er jammer genoeg niet meer.

  
Tour de la Famenne


Nog even iets halen bij een wegrestaurant langs de N4.

15-04-2012 om 19:44 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:COLUMN
► REAGEER (0)
13-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Battleship


"De strijd begint op zee"

USA, conferentie met de marine van de Amerikanen en de Japanners. Tijdens deze "conferenties" is het de bedoeling samen de zee veilig te houden, maar ook afwisselend met sporten tussen Japan en de Verenigde Staten.

Vijf "kleine" schepen worden naar de kusten van Miami gestuurd om er te patrouilleren. De schepen merken iets raars op. Iets buitengewoon. Rihanna die meedoet in de film en Hopper een officier worden erop uit gestuurd met een klein verkenningsbootje. Opeens een knal, een explosie, een gigantisch onbekend schip schiet uit het water en valt aan. Het zijn geen één maar wel 5 van die gigantische schepen die het zullen opnemen tegen de kleine vloot van de Navy. Die laatste wilt nog snel om versterking roepen, maar dat gaat niet meer, de aliens hebben het gebied waar ze begeven afgesloten met een gigantische koepel waar geen schip, vliegtuig of mens doorheen kan.

Zullen de mannen van de Navy erin slagen de wereld te redden ?

Battleship is een 2 uur durende film. Een van de bekendste acteurs is Rihanna (ook al doet ze niet veel in de film).
Je zit op je puntje van je stoel tot het einde. Sensatie gegarandeerd. Wie gevoelige oren heeft kan beter oordopjes meedoen.

Het verhaal van Hopper, een jonge man, die dik in de geldproblemen zit begint bij een job. Zijn broer wilt dat hij in de Navy komt en dat doet hij ook. De evolutie van dronken man naar officier tot kapitein is wonderbaarlijk.

Battleship is vanaf nu te zien in de bioscoop
Meer info op www.battleshipmovie.be

Onze sterren

sensatie  5/5
duur : 2u10
leeftijdscatogerie : 10+

Algemeen totaal : 3/5






Bekijk hieronder de Battleship Trailer

13-04-2012 om 21:27 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:COLUMN
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent grijpt zich vast aan ruitenwisser bus


Een verkeersagent in de Vietnamese hoofdstad Hanoi is wel erg ver gegaan om een buschauffeur een boete te kunnen bezorgen. De agent klemde zich aan de ruitenwissers van de bus vast toen de chauffeur er in volle vaart van door ging. Hij bleef bijna een kilometer lang aan die ruitenwissers hangen.

De busbestuurder werd wat later klemgereden door de Politie en de agent kon veilig afstappen na de helse tocht. De bestuurder van de bus werd veroordeeld tot 3 jaar cel. De man was al eens veroordeeld omdat hij een dodelijk ongeval veroorzaakte.

13-04-2012 om 16:02 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BUITENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Koreaanse raket rond de aarde mislukt
Noord-Korea heeft vrijdagochtend de omstreden raket gelanceerd. Maar de raket stortte na een vlucht van meer dan een minuut neer in de oceaan. Noord-Korea geeft toe dat de omstreden rakettest op een mislukking uitgedraaid is.

Volgens Zuid-Korea brak het tuig enkele minuten na lancering uiteen in verschillende delen. Ook in de VS zeggen bronnen dat de raket kort na lancering neerstortte.

'De Democratische Volksrepubliek Korea heeft vrijdag om 7u38m55s de satelliet Kwangmyongsong-3 gelanceerd. De observatiesatelliet is er niet in geslaagd in een baan rond de aarde te raken', meldt het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA na meer dan vier uur radiostilte. 'Wetenschappers, techniekers en experten bestuderen nu de redenen van de mislukking.'

13-04-2012 om 15:42 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BUITENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trein rijdt in op spoorwerfkraan , 3 doden

Bij een treinongeval in het Duitse Mülheim am Main zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie doden en minstens zes gewonden gevallen, onder wie een zwaargewond. Dat meldt de Duitse politie.

Een regionale trein reed in op een werf en raakte een kraanwagon. Daarop ontspoorde de trein. De treinbestuurder en twee arbeiders kwamen om het leven.

De trein had 35 passagiers aan boord en spoorde tussen Frankfurt en Hanau.

Het is nog niet geweten waarom de trein op de werf kon inrijden.

13-04-2012 om 15:20 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BUITENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
12-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinramp in Beveren

BREAKING NEWS

 

Op de spoorlijn tussen Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Centraal is vanavond een goederentrein ontspoord in Melsele. Het treinverkeer is onderbroken en de hinder zal nog enige tijd aanhouden.


 
De goederentrein ontspoorde rond 18.15 uur op het traject tussen Beveren en Zwijndrecht, ter hoogte van Melsele. De trein was niet geladen met gevaarlijke producten en niemand raakte gewond, zegt Infrabel. Veertien wagons zijn gekanteld en de sporen zouden volgens getuigen metershoog opgetild zijn. Over de toestand van de treinbestuurder is nog voorlopig niets gekend.

Na het ongeval kwamen twee passagierstreinen op het traject vast te zitten. Eén trein moest achteruitrijden naar het dichtstbijzijnde station, maar de passagiers van de andere trein moesten met bussen weggebracht worden.

12-04-2012 om 21:57 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BINNENLANDS NIEUWS
Tags:Treinongeval, Beveren, Zwijndrecht, goederentrein
► REAGEER (0)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang lanceert meldpunt voor illigalen dat volstrekt tegen de wet is.
Vlaams Belang start met een 'meldpunt voor illegaliteit'. Op een website kan iedereen melding maken van illegalen en illegale activiteiten.  Volgens het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding is het 'volstrekt illegaal'.

Via de website wil de partij volgens kopstuk Filip Dewinter 'zoveel mogelijk feitenmateriaal verzamelen' over de problemen en overlast veroorzaakt door illegalen. Wie dat wil, kan er allerlei feiten zoals misbruik van sociale zekerheid, zwartwerk en criminaliteit melden.

De partij wil de meldingen dan doorgeven aan politie en justitie. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter wil het alvast geen 'kliksite' noemen, en geeft toe dat hij de mosterd bij onze noorderburen heeft gehaald. 

Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) is er alvast niet over te spreken, en noemt het meldpunt 'onwettig'. CGKR-directeur Jozef De Witte verwijst naar een gelijkaardig meldpunt enkele jaren geleden. 'Dat heeft toen één dag bestaan. Dat meldpunt is volstrekt illegaal, en meneer Dewinter weet dat perfect.'

Over het andere meldpunt 'hebben zowel juristen als de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken meteen gezegd dat het illegaal was. Ik zou niet weten wat er op acht jaar tijd veranderd is', aldus nog De Witte.

10-04-2012 om 10:57 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:POLITIEK
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingen naderen... in Zandhoven

De eerste verkiezingsrel én de eerste verkiezingsaffiche is een feit. De oppositie in de Kempense gemeente Zandhoven vindt het niet kunnen dat burgemeester Luc Van Hove (CD&V) nu al verkiezingsaffiches verspreidt, 'liefst zes maanden voor de feitelijke verkiezingen'.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden dit jaar plaats op 14 oktober. Hoewel nog zes maanden ver, laat burgemeester Van Hove nu al niets aan het toeval over. Waarschijnlijk als eerste Vlaamse burgemeester plaatste hij afgelopen weekend verkiezingsaffiches in het Zandhovense straatbeeld.

10-04-2012 om 10:38 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:POLITIEK
► REAGEER (0)
09-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wordt ons reclamefilmpje??

Stem , welk reclamefilmpje wordt het officiële filmpje van Live Nieuws?
Breng uw stem hieronder uit !

FILMPJE A
 
Vind je dit filmpje het beste? Breng je stem hieronder dan uit met als
antwoord A

FILMPJE B

Vind je dit filmpje het beste? Breng je stem hieronder dan uit met als
antwoord B



09-04-2012 om 00:00 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


► REAGEER (0)
07-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot dinsdag geen tram-bus-metro verkeer in Brussel

Het personeel van de MIVB gaat al zeker niet aan de slag voor dinsdagnamiddag, wanneer een ontmoeting met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) staat gepland.

 personeel', verklaarde directeur-generaal ad interim Kris Lauwers aan de personeelsleden die hun ongenoegen kenbaar maakten.

'Wat er is gebeurd, overtreft alles wat we hiervoor hebben meegemaakt', zei hij. 'En we hebben al veel meegemaakt. De onveiligheid stijgt elk jaar. Vandaag is een collega om het leven gekomen terwijl hij gewoon zijn job deed. We weten niet wat te beloven, garanderen of eisen, maar we hebben nood aan een verandering ten gronde.'
 
Extra veiligheidsmaatregelen
 
Het personeel eist extra veiligheidsmaatregelen. Het werk wordt alvast neergelegd tot na het gesprek met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet dinsdagnamiddag. 'De passagiers kunnen mopperen, maar het gaat om hun eigen veiligheid', verklaarde een afgevaardigde van vakbond ACOD.
Een andere vakbonsafgevaardigde, die zaterdagochtend ter plaatse kwam op het Redersplein, zag zijn collega voor die naar het ziekenhuis werd gebracht. 'Ik herkende zelfs zijn gezicht niet. Ik moest in zijn papieren kijken om zijn identiteit te kunnen bevestigen', zegt hij.

07-04-2012 om 19:42 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BINNENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheidsagent MIVB in elkaar geslagen in Molenbeek
SCHOKKEND NIEUWS


 Een veiligheidsagent van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is overleden na zware agressiefeiten. De feiten deden zich voor na een ongeval met de bus. Daarop werd de begeleider aangevallen aan het Redersplein in de Brusselse Haven.  De MIVB schort het verkeer op het hele net op.

De feiten gebeurden rond 8.30 uur. Een bus op lijn 14 reed in op een wagen. Hoe het ongeval precies gebeurde, is voorlopig onduidelijk. Een medewerker van de MIVB kwam ter plaatse om bijkomende vaststellingen te doen. Hij werd aangevallen en moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis
Ook de bestuurder van de wagen is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zou na het ongeval twee handlangers hebben opgebeld die de begeleider hebben aangevallen. De twee vrienden zijn op de vlucht.

De vakbonden reageren geschokt op de agressie. Ze roepen alle chauffeurs van bus, tram en metro in Brussel op om terug te keren naar de stelplaats.

Inmiddels heeft de MIVB-directie beslist om het verkeer op te schorten over het hele net minimaal tot 15 uur.

07-04-2012 om 13:19 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BINNENLANDS NIEUWS
Tags:agressie, MIVB, veiligheidsagent
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helikopter vernielt kabelbaan

 

 
KABELBAAN VAN HOEI - KABELBAAN DER VALLEIEN
Een helikopter met twee personen is gisteren rond 18uur neergestort in het centrum van Hoei nadat hij de elektriciteitsdraden van een kabelbaan had geraakt. Aan boord waren Jean-Yves Dantinne, een gewezen helikopterpiloot van het leger en eigenaar van een pilotenschool, en fotograaf Lorent Matagne (32), die luchtbeelden wilde maken van het centrum van de Waalse stad.

Vijf minuten na de crash ontplofte het vliegtuig. Beide inzittenden kwamen om het leven. Op de grond raakte niemand gewond, maar een deel van het centrum werd wel ontruimd omdat gevreesd werd dat de kabel van de kabelbaan het zou begeven en dat een van de cabines daardoor zou neerstorten.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. De enige zekerheid is dat het helikoptertje,  erg laag vloog. De kabelbaan wordt alleen in de zomermaanden en was dus leeg.

Het is wel nog de vraag als de kabelbaan terug in orde zal zijn voor de opening in mei.

07-04-2012 om 11:12 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BINNENLANDS NIEUWS
Tags:crash, vliegtuig, kabelbaan, Hoei
► REAGEER (0)
01-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navo/Nato bestormd


Activisten hebben zondag geprobeerd het Navo-hoofdkwartier in de Brusselse gemeente Evere binnen te dringen. Dat meldt de Brusselse politie. 483 activisten werden daarbij opgepakt.

Activisten dieelnamen aan de 'Nato Game Over'-manifestatie van Vredesactie en Action pour la Paix,  probeerden zondag de terreinen van het Navo-hoofdkwartierte betreden. Volgens de politie is geen enkele activist daarin geslaagd.

Omdat het Navo-hoofdkwartier een militaire basis is, is het een misdrijf om er binnen te dringen. 'Daar zijn we ons van bewust en dat is ook onze bedoeling', verklaarde Roel Stynen van Vredesactie. 'Dit is een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid, we plegen een klein misdrijf om een groter misdrijf te stoppen. Tegelijkertijd hopen we dat minstens een aantal van onze activisten later zullen vervolgd worden voor de rechtbank zodat we een publiek debat krijgen

01-04-2012 om 20:31 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BINNENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 jarige jongen rijdt huis binnen

In Ruddervoorde bij het West-Vlaamse Oostkamp is zaterdagnacht een 17-jarige jongen met een wagen in een huis gereden. De jonge bestuurder werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning raakte niemand gewond, maar de ravage is enorm.

Het ongeval gebeurde rond drie uur in de Torhoutsestraat. Het is nog niet duidelijk of de jongeman onder invloed was van alcohol en of hij over een rijbewijs beschikte. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge.

01-04-2012 om 20:13 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BINNENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie denk je? Boonen natuurlijk !
 
 


Tom Boonen heeft de bijzonder hectische 96ste Ronde van Vlaanderen gewonnen. In een spurt met drie vloerde de kopman van Omega Pharma Quick.Step de Italianen Pozzato en Ballan en won voor de derde keer de Ronde , na 2005 en 2006. Zo beukt Boonen de deur naar de gallerij van de allergrootsten open en won hij net als Buysse, Magni, Leman en Museeuw drie keer. Als eerste renner ooit won Boonen het drieluik Harelbeke-Wevelgem-Vlaanderen in hetzelfde seizoen. Van Avermaet won de spurt van de achtervolgende groep en werd vierde. Na de dramatische valpartij van topfavoriet Fabian Cancellara net voorbij de Koppenberg was de koers wel onthoofd. Het nieuwe parcours zorgde niet enkel voor een veel latere ontknoping maar ook voor nog meer hectiek. Langeveld ramde in de afzink naar de tweede Kwaremont in volle vaart een toeschouwer en Vansummeren werd in de afsluiting geramd aan de voet van de Pater


valpartij Cancellara

Uitslag:

1. Tom Boonen 255 kilometer in 6u04'33''
2. Filippo Pozzato z.t.
3. Alessandro Ballan 1"
4. Greg van Avermaet 38"
5. Peter Sagan z.t.
6. Niki Terpstra z.t.
7. Luca Paolini z.t.
8. Thomas Voeckler z.t.
9. Matti Breschel z.t.
10. Sylvain Chavanel z.t.

01-04-2012 om 16:43 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:SPORT
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Doden door brand in Loods

Transportbond: "Chauffeurs worden soms opgesloten"



 
In de Schaapsdreef in Wingene heeft deze ochtend een zware brand een loods in de as gelegd, waarin Poolse chauffeurs aan het slapen waren. Dat bevestigt de brandweer van Wingene. Twee mensen kwamen om het leven, vier anderen raakten gewond. Al voor het drama stonden de omstandigheden waarin de Poolse chauffeurs leefden zwaar ter discussie. De Wooninspectie werd vorige week nog wandelen gestuurd. De transportvakbond ABVV-BTB reageert niet verrast: "Zoiets dreigde te gebeuren."

01-04-2012 om 13:03 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BINNENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
31-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland in nood


Alle Europese reddingspogingen ten spijt, gaat het zienderogen bergaf voor de Grieken. Zo meldt de BBC dat in de havenstad Perama een humanitaire crisis dreigt en klinken noodkreten vanuit de onderwijssector over kinderen die omzeggens niets te eten hebben. Enige tijd geleden liet een werkloze moeder haar dochter van vier jaar achter op de kleuterschool met een briefje op haar borst gespeld: 'Ik ben blut, ik kan hier niet meer leven. Help astublief mijn kind'. De Griekse regering schrapt banen en bespaart op de sociale zekerheid. Dinsdag onderhandelt minister van Defensie Avramopoulos met de VS over de aankoop van vierhonderd tanks. De transportkosten alleen lopen op tot 10 miljoen euro.

31-03-2012 om 22:23 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


Categorie:BUITENLANDS NIEUWS
► REAGEER (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uur van de aarde
LICHT UIT !
Kleurplaat licht uit doen
WWF Earthhour
is gestart !
Het WWF roept u op van 20:30 tot 21:30 geen lichten aan te doen !
Bedankt
www.earthhour.org

31-03-2012 om 20:33 geschreven door DE REDACTIE LIVE TV  


► REAGEER (0)


Categorieën
  • AARDBEVINGEN (6)
  • BINNENLANDS NIEUWS (234)
  • BUITENLANDS NIEUWS (255)
  • COLUMN (12)
  • CRISIS GRIEKENLAND (4)
  • ECONOMIE (7)
  • GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN '12 (12)
  • OLIERAMP VS (12)
  • OPENBAAR VERVOER (88)
  • OPSTAND LIBIË (10)
  • POLITIEK (23)
  • SPORT (58)
  • TREINRAMP HALLE (14)
  • VERKIEZINGEN '10 (58)
  • VLIEGTUIGRAMPEN (6)
  • VULKAANUITBARSTING IJSLAND (7)
  • Inhoud blog
  • Colruyt is onklopbaar
  • Probleem van europarlementariërs die niets doen opnieuw aangekaart
  • Silvio Berlusconi veroordeelt tot 7 jaar cel
  • Gereserveerde plaatsen op vliegtuig naar Cuba Edward Snowdon, maar komt niet opdagen
  • Man zweeft naast dubbeldekbus Londen
  • Democratisch links stapt uit Griekse coalitie
  • Lijk van gepensioneerde vrouw spoelt aan op strand.
  • Europese commissie vindt prijzen Eurotunnel te duur
  • Meer miljonairs in België dan voor crisis.
  • Kort nieuws van donderdag 20 juni


    ZIT HET VERKEER
    IN DE PUREE ?
    WEND U DAN TOT
    WWW.NMBS.BE

    Inhoud blog
  • Colruyt is onklopbaar
  • Probleem van europarlementariërs die niets doen opnieuw aangekaart
  • Silvio Berlusconi veroordeelt tot 7 jaar cel
  • Gereserveerde plaatsen op vliegtuig naar Cuba Edward Snowdon, maar komt niet opdagen
  • Man zweeft naast dubbeldekbus Londen
  • Democratisch links stapt uit Griekse coalitie
  • Lijk van gepensioneerde vrouw spoelt aan op strand.
  • Europese commissie vindt prijzen Eurotunnel te duur
  • Meer miljonairs in België dan voor crisis.
  • Kort nieuws van donderdag 20 juni
    Archief per jaar
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
    < / a >
    GASTENBOEK
  • test
  • Groetjes
  • 18000 BEZOEKERS
  • Bezoek mijn blog
  • AL MEER DAN 10000 BEZOEKERS !!!!

    Druk op de onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het LIVE TV gastenboek

    ZIT HET VERKEER
    IN DE PUREE ?
    WEND U DAN TOT
    WWW.NMBS.BE 


     
    Laatste commentaren
  • Respect tonen! (antirijk)
        op 500 Fransen willen land uit omdat ze niet solidair willen zijn met armen
  • SORRY (LIVE NIEUWS)
        op 75jarige rijdt in op groepje wielertoeristen
  • ZO ZIE JE MAAR (ROGER)
        op BREAKING NEWS -> Alexander De Croo ernstig gewond na val van paard
  • ... (AMBER)
        op Na tien jaar nood aan meer naaktstrand aan de kust
  • Zoeken in blog

    Live Nieuws
    behoort tot de
    theBelgiumtop100 livetvnieuws
    theBelgiumtop100

    Vlaamsetop100 www.livetvnieuws.tk
    Vlaamsetop100

    Deze site is mede
    gerealiseerd door
    de hulp van
    Welkom bij blogtips
    www.bloggen.be/blogtips
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs