Mijn kleine wereld
Zoeken in blog


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Mijn favorieten
 • Bloggen.be
 • GTB
 • Turnerkontakt
 • ReumaNet
 • NLD
 • Onzichtbaar ziek

 • Als groot worden een strijd is
  Welkom op mijn blog! Ik ben Sarah, een vrolijke en eigenwijze jongedame. Wat mij iets specialer maakt, is dat ik een aantal zeldzame aandoeningen heb die mijn leven dagelijks beïnvloeden. Het syndroom van Turner, Diabetes Insipidus, Reuma en NLD. Ondanks dit alles sta ik positief in het leven. Ik werk, studeer, reis en doe leuke dingen, net als iedereen... maar soms net iets anders! Meer weten? Lees snel verder....
  29-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn boek!
  Ik heb een boek geschreven over mijn ziekte, de lange en soms lastige jaren voor de diagnose, en alles wat ik heb meegemaakt. Het is geen gewone auto-biografie, eerder een soort afsluiten van mijn ' speciale ' jeugd. Met medische info, de minder fijne momenten maar ook grappige anekdotes enz.

  Het boek kreeg de passende titel ' Mijn kleine wereld!'

  Wil je het graag lezen? Dat kan! Stuur je gegevens naar mij door via de knop ' e-mail mij' en dan maken we verdere afspraken.

  Bijlagen:
  Nieuwe afbeelding oktober.JPG (5.3 MB)   

  29-04-2012, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (4)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfsels
  29-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat ik later worden wil....
  Het staat in elk vriendschapsboekje van op de lagere school. Bijna iedereen heeft er ooit wel eens een opstel of werkje rond moeten maken. De bekende vraag: 'Welk beroep wil je graag uitoefenen, later als je groot bent?'.

  Als mensen me deze vraag stelde toen ik een jaar een vijf was, antwoorde ik meestal dat ik verpleegster of schooldirectrice wilde worden. Dat was wat mijn ouders deden, en verder rijkte mijn fantasie blijkbaar nog niet.

  Vijf jaar later, zo rond mijn tiende, heb ik eens laten vallen dat kinderverzorgster of onthaalmoeder misschien wel iets voor mij zou kunnen zijn. Daarnaast wilde ik graag boeken en gedichten schrijven. Mijn fantasie was blijkbaar al wat meer ontwikkeld, mijn financiële inzicht nog niet echt. Want 'daar ga je nooit je kost mee kunnen verdienen, hoor' kreeg ik dan te horen.

  Op mijn vijftiende had ik al een vrij realistische kijk op de wereld, dat vond ik toen toch zelf. De universiteit zou wellicht te hoog gegrepen zijn voor mij, want ik moest echt heel hard werken voor middelmatige punten (wiskunde was zelfs ver ondermaats, dit even terzijde). Ik begon te denken aan opvoedkunde of verpleegkunde. Maar toen had ik al door dat ik fysiek ook niet tot het sterkste ras behoor, en mijn kleine gestalte zou me hierbij niet helpen. Dit werd me later ook door mijn artsen bevestigd. Iets met talen dan? Tolk of zo? Had gekund, maar mijn interesse ging meer uit naar mensen.

  En ja, toen kwam het einde van de middelbare school in zicht en moest ik een keuze gaan maken. Ik bezocht enkele hogescholen, samen met mijn ouders, en uiteindelijk schreef ik me in voor maatschappelijk werk. Van die studie op zich heb ik eigenlijk nooit spijt gehad. Het is een brede en heel algemene opleiding, die je niet alleen voorbereid op het vak van maatschappelijk assistent, maar ook op de maatschappij zelf. De stages liepen echter moeizaam, en ik kon zelf niet echt zeggen hoe dat kwam. Het kostte me enorm veel energie, het werktempo was vaak hoog, ik kreeg maar geen goed overzicht in het geheel van mijn takenpakket en kon zo moeilijk prioriteiten stellen. Dit waren slechts enkele van mijn 'werkpunten'.

  De details ga ik nu in deze tekst niet uit de doeken doen (staan wel uitgebreid in mijn boek beschreven), maar het komt er op neer dat ook de eerste jaren op de werkvloer een ware strijd waren. Het geluk stond ook niet altijd aan mijn kant, vrees ik. Maar ik bleef dapper volhouden. Ondanks het feit dat ik intussen de diagnose 'syndroom van turner ' en bijhorende leerstoornis NLD (disharmonisch begaafdheidsprofiel) had gekregen. Ondanks het feit dat ik ook elke week de kinesist en regelmatig verschillende dokters bezocht. 

  Maar op een gegeven moment was het gewoon op. Ik kon niet meer vechten, ik kon het gewoon niet meer opbrengen. Burn out, te lang op mijn tippen gelopen.

  Ik vocht terug, probeerde nog een andere job en een lerarenopleiding. Maar intussen deed ik af en toe een interim opdracht als oppas bij zieke kindjes aan huis. En uiteindelijk kon ik er ook een vast contract krijgen. Het was niet mijn bedoeling dat ik dit voor jaren zou doen, maar kijk....
  We zijn nu bijna vier jaar verder en ik ben nog steeds bezig. 

  Of ik dit erg vind? Nee, eigenlijk niet. De meeste kindjes zijn echte schatjes, het is geen zwaar of stresserend werk, ik kan er mijn creativiteit in kwijt, op mijn eigen tempo werken.... zo kan ik nog wel enkele voordelen noemen. Dankzij regeling vanuit het Riziv kreeg ik nog wat bijgepast op mijn (helaas niet zo'n hoog) loon. Zo krijg ik de kans om dit deeltijds te doen, wat mijn mentale en fysieke gezondheid enorm ten goed komt.

  Ik werk nog steeds met mensen. Meer zelfs: ik denk dat er geen enkele job is waar je een betere dwarsdoorsnede van de maatschappij te zien krijgt als deze! Ik kom in alle soorten en maten gezinnen, in mooie villa's in het groen en in schamele appartementjes in de stad. En mijn droomjob van kinderverzorgster, en eigenlijk toch ook een beetje verpleegster/opvoedster, is zo toch maar mooi werkelijkheid geworden. 

  Schrijven doe ik hier, en af en toe ook voor andere doeleinden. Ik verdien er inderdaad niet de kost mee, maar dat hoeft niet perse.

  Al bij al ben ik dus heel content, echt waar. Maar soms kruipt me toch het gevoel  van 'het is toch jammer dat ik nu niets meer met mijn diploma doe' en 'mis ik niet wat uitdaging?'. Maar ik heb inmiddels al een serieus rugzakje mee te slepen, het is gewoon allemaal niet zo zwart-wit. 

  Heel misschien komt er binnenkort toch nog verandering op werkvlak, maar daarover kan ik nog niets zeggen. Ook op familiaal vlak staat er iets spannends te gebeuren. Wordt hoe dan ook vervolgd.....

  29-11-2018, 18:13 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  10-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder je huid
  Je moet een olifantenvel kweken,
  wat meer eelt op je ziel.
  Wel het is makkelijk gezegd.

  Het leven geeft je rake klappen,
  soms echte steken in je hart.
  Niet schuren, neen, krassen.

  Een wonde die blijft etteren,
  kan nooit helemaal genezen.
  Wat achterblijft zijn littekens.

  Wild vlees, dat verdwijnt niet.
  Net als diep verdriet.
  Het kruipt onder je huid.

  10-10-2018, 08:33 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfsels
  19-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UZA update ikbendetelkwijt
  Vorige week nog eens een bezoekje aan het UZA.

  Eerst de endocrinoloog: ik ben zo slim (niet dusRolling Eyes ) geweest om de bloedname in te plannen vlak na mijn vakantie. Kreeg ik naar mijn voeten dat mijn cholesterol weer veel te hoog staat. Nu is dat iets dat bij ons in de familie zit, de rol van voeding is in dat geval eerder beperkt. Toch zal ik er op moeten letten en op termijn misschien ook medicatie moeten nemen. Dat laatste wil ik zo lang mogelijk uitstellen. Ik eet meestal heel gezond (veel groenten, weinig suiker en verzadigde vetten, geen rood vlees, matig met koolhydraten enzoverder), drink ook maar af en toe een glaasje alcohol, ik doe mijn best om genoeg te bewegen (ik ben trouwens opnieuw gestart met yoga!).
  Veel meer kan ik voorlopig niet doen.

  Dan oogheelkunde: daar waren de resultaten eigenlijk prima; Zo prima zelfs dat de Nederlandse assistent die me ontving (ik heb nog nooit twee keer na elkaar dezelfde arts gehad op die afdeling, dit even ter zijde), zich afvroeg waarom ik eigenlijk elk jaar op controle moet komen. Euh, omdat een van uw voorgangers me dat gezegd heeft!?.... Om het kort te maken: vanaf nu tot nader bericht hoef ik die vervelende onderzoeken maar een keer om de twee, drie jaar meer te doen. Oef!

  Tot zo ver de UZA update, ik kan er weer een half jaartje tegen!

  19-09-2018, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Medische info
  05-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuldgevoel
  Nee, het is niet jouw schuld

  dat nog te veel mensen zwart-wit denken,
  in hokjes willen opdelen,
  die is goed en die niet.

  Jij kan er niets aan doen

  dat je toevallig in het foute hokje bent beland,
  omdat je een beetje anders bent,
  omdat je niet met alles meekunt.

  Jij hebt er niet om gevraagd

  uitgelachen en uitgesloten te worden,
  je onbegrepen te voelen,
  eenzaam en alleen te zijn,

  Het is zo al zwaar genoeg

  dus voel je niet schuldig,
  want het is niet jouw schuld.
  Jij bent prachtig en uniek.

  05-09-2018, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfsels
  28-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreta
  Even een kort verslagje van mijn voorbije vakantie in Kreta. 

  * Top weertje een hele week lang, gelukkig ook niet al te warm. Ideaal, eigenlijk
  * Prachtige uitstappen gemaakt en weer heel wat cultuur opgedaan: het eiland Spinalonga, Heraklion, de site van Knossos....weer wat extra kunnen afvinken op mijn cv
  * Fijn gezelschap van vriendin L., ook een rustig type. Was heel gezellig
  * Over het algemeen ook heerlijk lekkere gerechtjes kunnen proeven zowel binnen als buiten het hotel
  * Over het hotel waren we matig tevreden. Vrij kleine kamer en een beetje afgeleefd, piepklein balkonnetje, vrij lawaaierig vooral ' s nachts. Wel mooi zwembad, 
  ook best ok keuken en bar, vriendelijke bediening enzoverder


  Kort samengevat: het was al bij al een heel geslaagde vakantie die ze ons al niet meer kunnen afnemen!

  Verder loopt de zomer zo stilaan op zijn einde, al hoop ik toch nog stiekem op een Indian Summer (dat zou het helemaal afmaken, nietwaar?)

  28-08-2018, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  23-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van plakweer enzo
  Als het zweet van je rug loopt,
  de zonnecrème op je vel plakt,
  het gras al meer op hooi begint te lijken,
  we spaarzaam moeten zijn met water (uitgezonderd om zelf op te drinken),
  kinderen het liefst met zo weinig mogelijk kleren aan over straat lopen,
  ijsjes hier en daar verkoeling brengen,
  de barbecues overuren kloppen,
  je willens nillens op een ander ritme overschakelt...


  Dan weet je... dit wordt een zomer om niet snel te vergeten!

  Wat betekent dit voor mij?

  Wel, mede door mijn aandoening ben ik niet echt een hitte-held. Ik drink extra veel, soms heb ik ook een tikkeltje meer minirin nodig, slapen lukt niet altijd zo best. Het is gelukkig wel heel rustig op het werk, waardoor ik veel thuis ben. Dit weekend trekken we naar zee voor een paar dagen, daar zou het ook iets koeler moeten zijn.
  Voor mijn reuma zijn deze temperaturen dan weer wel een plus ;-)



  23-07-2018, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  16-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even tussendoor
  Tijd voor een kort nieuwsoverzicht, dacht ik zo. Kort, ja. Want heel veel valt er niet te melden. Het is nog steeds vrij druk op het werk, zeker voor de tijd van het jaar. Misschien heeft het met het weer en de wisselende temperaturen te maken, ik weet het niet. Maar het schooljaar loopt stilaan ten einde, dus zal het binnenkort wel rustiger worden. Mag ook wel, ik moet in de zomerperiode echt mijn batterijen opladen om er daarna weer tegenaan te kunnen. Vanaf het najaar zijn er misschien ook wat veranderingen op til op vlak van werk, maar daarover later meer.

  Deze en volgende week zing ik op twee leerlingenconcerten. Een duet (pa-pa-pa uit de toverfluit Laughing) en ook een solo stuk. Spannend! Maar ik vind het enorm fijn om te doen. Ik voel ook dat ik vooruitgang boek en bijleer, en dat werkt enorm motiverend. Verder gaan we morgen met de familie eten voor de verjaardag van bobonne (mijn oma). Ze heeft de mooie leeftijd van 84 jaar bereikt, toch iets om blij en dankbaar voor te zijn.

  Met mijn gezondheid gaat het eigenlijk best goed. Het blijft wat het is, natuurlijk. Maar ik mag zeker niet klagen. Morgen ga ik wel even langs de huisarts, maar dan vooral voor voorschriften. (Stom, eigenlijk. Hopelijk moet ik niet te lang wachten in de wachtzaal.)

  En dat was het alweer! Tot binnenkort
   

  16-06-2018, 16:32 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erop of eronder
  Al te vaak is het van 'net eronder',
  en zelden van 'boenk erop'.
  Blijf ik hopen op een wonder,
  of draait het toch uit op een flop?

  Als ik het nu nog eens probeer,
  en dan wat meer mijn best doe.?
  Ik geef net dat tikkeltje meer,
  al zou ik gewoon niet weten hoe.

  Want als ik me volledig smijt,
  en het dan toch weer mislukt,
  ben ik mijn vertrouwen kwijt.
  Ik ga er telkens onder gebukt.

  Mensen oordelen toch zo graag,
  en dan vooral over elkaar.
  Met complimenten blijven we eerder vaag.
  Wie iets anders is blijft altijd kwetsbaar

  14-05-2018, 17:11 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Schrijfsels
  22-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarige blog
  Hiep hiep hoera! Niet alleen ikzelf ben onlangs weer een jaartje ouder (en wijzer Wink) geworden. Deze maand bestaat ook deze blog maar liefst 6 jaar! Jaren waarin er best veel gebeurd is: tram 3 opgestapt, van werk veranderd, verhuisd.... Al bij al mag ik best tevreden zijn, eigenlijk.

  Soms zijn er periodes waarin het ontzettend druk is, andere periodes kabbelt het leven rustig verder en valt er niet veel interessant te vertellen.
  Daarom probeer ik maandelijks 1 of 2 berichten te posten. Niet zo heel veel, maar ik wil het een beetje boeiend houden. In eerste plaats voor mezelf, maar ook voor 
  jullie lezers. Als er echts iets te melden valt, vernemen jullie het natuurlijk snel hier of via andere weg.

  Ik hoop op deze manier nog een hele tijd verder te kunnen doen!





  22-04-2018, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  Archief per maand
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 04-2012

  Categorieën
 • Medische info (13)
 • Meer over mij (4)
 • Nieuwtjes (77)
 • Schrijfsels (45)

 • Inhoud blog
 • Wat ik later worden wil....
 • Onder je huid
 • UZA update ikbendetelkwijt
 • Schuldgevoel
 • Kreta

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!