Inhoud blog
 • Zei mijn vrouw
 • Jongen in de gestreepte pyjama
 • Boekenliefde voor peuters
 • Een nieuwe serie
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Sofie's blog
  Literaire actualiteit
  11-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zei mijn vrouw
  Dag allemaal

  Ik las op 11 mei dat er een nieuw boek was uitgekomen. Het nieuwe boek heet zei mijn vrouw. De titel van het boek spreekt me al onmiddellijk aan omdat ik direct aan een roman denk. Ik ben dan ook een fan van romans (al lees ik niet al te veel).
  Het boek gaat erom dat mensen niet graag geassocieerd worden met iets wat mogelijk slechts nog een beetje leeft.
  Zijn vrouw zei tegen hem 'nu hebben ze het alweer over de dood', ze had een artikel gezien met een hashtag '#delezerisnietdood'.
  Ze vindt het niet kunnen dat iedereen meteen geassocieerd moet worden met de dood en dat het woord dood er altijd moet bijstaan.
  Ik ben het met haar eens in het verhaal want ik vind dat dat ook te vaak gebeurd.
  Iedereen weet dat er over heel de wereld veel doden vallen, maar dat wilt niet zeggen dat mensen het er altijd over moeten hebben. Als de mensen minder over de dood zouden praten zou de wereld er al een pak optimistischer uit zien.
  Ik vind dus dat iedereen met een positief zicht op het leven moet kijken en niet alleen moet denken aan de dood, dat maakt je alleen maar zwakker.
  Ik dacht eerst dat het boek om een roman zou gaan vanwege de titel, dat bleek dus niet zo te zijn. Ik zou het boek zelf niet meteen lezen omdat het nogal saai lijkt. Ik lees liever boeken met spanning of liefde.


  11-05-2017 om 00:00 geschreven door Sofie A  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen in de gestreepte pyjama
  Hallo

  Vandaag kom ik vertellen over het boek 'de jongen in de gestreepte pyjama'.
  Ik heb het boek een half jaar geleden gelezen. Het gaat over een jongen die verhuist naar Polen en daar een vriende leert kennen die achter een tralis zit. Het boek gaat over het verhaal van Hitler en hoe de mensen er leefde in de kampen.
  Ik vond het verhaal zeer intrigerend omdat het me bleef verrassen. Boeken over de geschiedenis lees ik normaal niet graag buiten dat boek. Het komt denk ik omdat dit boek spannend is en ook nog positief is. Positief omdat het om vriendschap gaat. Ze geven je een boodschap dat je met iedereen bevriend kan zijn.
  Ik raad het boek dus echt aan als je het nog nooit gelezen hebt!! Ook voor diegene die niet van oorlogsverhalen houden zou ik het een kans geven.

  06-05-2017 om 21:37 geschreven door Sofie A  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenliefde voor peuters
  Hey allemaal

  Hebben jullie het nieuws al gehoord? 
  Sven Gatz wil alle peuters boekenliefde bijbrengen. Het onderzoek toont aan hoe belangrijk het voor baby's, peuters en kinderen is om van boeken, liedjes en gedichtjes te genieten. Ik vind dit een heel goed idee omdat ik zelf als kind weinig las. Lezen is een heel belangrijk onderdeel uit je leven want je groeit er mee op. Als we niets lezen wordt onze woordenschat ook niet breder. Ik ben blij dat deze man er aandacht aan schenkt omdat het belangrijk is als kind om van jongs af aan te beginnen met lezen. 
  Later als ik kinderen heb zou ik ook al vroeg beginnen met voorlezen voor de kindjes. Hopelijk leren ze dan sneller.

  DEMOGEN, boeken, Sven Gatz wil alle peuters boekenliefde bijbrengen, internet, 2017

  04-05-2017 om 00:00 geschreven door Sofie A  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe serie

  Dag iedereen

  Ooit al gehoord van Allene Tew? Een Amerikaanse socialite in het begin van de vorige eeuw, is 5 keer getrouwd én doopmeter van prinses Beatrix van Nederland. Nee? Daar kan binnenkort dan verandering in komen, want Joop van den Ende heeft de rechten van de bestseller De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl gekocht. De tv-magnaat wil van het verhaal een internationale televisieserie maken.

  Dit vind ik een leuk idee! Ik las net een korte samenvatting van het verhaal en het zag er interessant uit. 
  Het verhaal draait om liefde en daar hou ik al van, voor de meisjes is dit zeker goed nieuws en een aanrader Wink.
  Een extra serie over liefde kan er altijd bij voor mij. Ik kijk over het algemeen ook veel series dus het komt goed uit.
  Ik lees niet graag boeken omdat het veel tijd in beslag neemt. Een reeks duurt voor mij minder lang dus daarom dat ik het liever op die manier doe. 
  Hopelijk komt het snel uit!


  24-04-2017 om 19:02 geschreven door Sofie A  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/literaireactualiteitsofie

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  20-04-2017 om 17:10 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fanny krijgt eigen reeks
  Dag allemaal

  Ik las onlangs in de krant dat Fanny (personage uit Kiekeboe) haar eigen reeks krijgt.
  Dat vind ik leuk nieuws want ik hou al sowieso van strips en Fanny uit Kiekeboe was altijd één van mijn lievelingspersonages.
  Haar eerste album heet 'moordgriet', de naam vind ik goed passen bij Fanny omdat ze zelf ook zo een sterk karakter heeft.
  Het verhaal gaat om een moord dat is gepleegd op haar vriendin en zij zoekt de dader.
  Ik vind het verhaal goed omdat het waarschijnlijk spannend gaat zijn als je het thema weet.
  De tekenaar heeft met heel veel rekening gehouden om de personage zo tot stand te krijgen. Hij heeft zo bijvoorbeeld haar borsten vergroot en haar lippen verkleind omdat de gemiddelde Vlaamse vrouwen dat ook hebben. Ik vind het daarom goed gemaakt omdat de tekenaar gaat kijken naar hoe de wereld veranderd en het dan in zijn tekeningen verwerkt/aanpast.
  Ik kijk er al naar uit om de strip te lezen!!
  Jullie ook?

  DEREDACTIE, vrt nieuws, fanny krijgt eigen reeks, internet, 2017

  20-04-2017 om 00:00 geschreven door Sofie A  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!