07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORTUITSLAGEN VAN AFGELOPEN WEEKEND

ZVC DE CITE'

Verslag wedstrijd vrijdag 4 oktober ZVC De Cité - Fc Pipa 5-3

Derde overwinning op rij voor zvc de cité. Die opnieuw een heel volwassen wedstrijd speelde en van de hele wedstrijd nooit echt in de problemen kwam. Maar liet het toch liggen om de wedstrijd vroeger te beslissen door de vele doelkansen niet af te maken. Onze oldtimer hoste danny hielp ons uit de nood om op 49 jarige leeftijd nog eens ons doel te verdedigen. Volgende wedstrijd vrijdag 11 oktober om 21 uur "ZVC De Cité - Zvc Assebroeke"Alle supporters op post om ons te steunen tijdens deze topper

Met Leke-Vladslo, de nummer laatsts uit de competitie, mocht Lissewege alweer een hoogdag verwachten vandaag. Toch is voetbal een raar spelletje dus was enige voorzichtigheid zeker aan de orde. Moet het nog worden gezegd, Lissewege startte alweer verschroeiend met terug enkele mogelijkheden in het begin van de wedstrijd. De druk was hoog en een doelpunt kon niet uitblijven. In minuut 5 een mooie aanval Devinck - Tierenteyn waarbij die laatste voor doel zette en Redgy Sypré, mooi voor zijn man komend, de trainer alvast bedankte voor zijn basisplaats met een heerlijk doelpunt 1-0. Iedereen verwachtte natuurlijk alweer een doelpuntenkermis, maar het spel verwaterde en de aanvallen liepen te stereotiep. Minuut 20 wordt een lichtgeblesseerde Dave Roosenbroeck vervangen door Kenny Meyers Niet dat RFCL in problemen kwam, maar de vlotte, snelle acties bleven uit. Het was zelfs even schrikken toen Leke Vladslo tot 2 maal toe dicht tegen de gelijkmaker kwamen met een voorzet die op de dwarsligger viel en een schot nipt voorlangs. Gelukkig werden onze jongens door deze acties opnieuw wakker en de eerste voldragen actie vanop links werd mooi in doel gedevieerd door Francis Gobert. 2-0 Ei-zo-na werd het op slag van rust nog 3-0 maar de kopbal van Stijn Deloffer, op corner van Sören Maenhout, mistte kracht waardoor de bezoekende doelman verder onheil kon verhinderen. Rust 2-0

Na de pauze vonden de jongens van Jenko Borrizee opnieuw het juiste ritme en dat zullen ze in Leke-Vladslo hebben geweten. Minuut 59, Lissewege krijgt een vrije trap net buiten de 16. Terwijl de bezoekers nog aan het organiseren zijn wordt de bal mooi naar buiten gespeeld waar Kenny Tierenteyn strak kan voorzetten tot bij Dieter Devinck die prachtig afmeekt met een halve volley.  3-0 en match gespeeld. Net erna wordt Bjorn Bossuyt vervangen door Miguel Faes. Minuut 69, alweer Redgy Sypre die een mooi samenspel kan afronden. Net erna komt Stijn Goethals invallen voor Piet Deloffer. Minuut 71 penalty voor RFCL. Alex Depoorter werkt binnen (via de keeper weliswaar. Minuut 72 alweer doelpunt voor Lissewege. Alex Depoorter zet voor waarbij de bal in doel lijkt te verdwijnen. Francis Gobert zorgt voor de zekerheid door binnen te trappen. Indien de bal de lijn reeds had overschreden was voor ondertekende niet duidelijk. In minuut 79 kan stijn Goethals mooi binnenknikken op voorzet van alweer Sören Maenhout en zo de eindstand vastleggen. Lissewege kreeg nog enkele mooie kansen waarbij de dubbele score er zeker inzat, maar de afwerking wou niet meer mee.De toeschouwer kon de 7-0 eindstand wel best appreciëren !!!Tot slot wil ik ook de verdediging eens met lof betuigen. Zowel Pieter Deloffer, Kenny Meyers, Bjorn Bossuyt  en Sören Maenhout speelden een degelijke wedstrijd en hielden voor de derde maal dit seizoen de nul op het bord!!!Ook te vermelden is het feit dat RFC Lissewege met 37 doelpunten uit 6 matchen op kop gaat als Nationaal productiefste ploeg. Chapeau gasten !!!

Volgende week speelt RFC Lissewege op zaterdag in en tegen VK Dudzele (19u30). De moeder der aller Derby's!!! Kom en suporter onze gasten naar alweer een nieuwe overwinning.

Jeugd rfc lissewege

Matchverslag U8 RFC Lissewege - Jong Moerkerke: 13 - 5

Lissewege begon sterk aan de match met enkele mooie combinaties. Dit leverde geen doelgevaar op en zoals altijd in voetbal valt de goal dan aan de overkant. Lissewege 0 – 1 achter. De spelers lieten de hoofdjes niet zakken en stelde onmiddellijk orde op zaken. De achterstand werd weggewerkt en al snel stond een goed voetballend Lissewege enkele goals voor. Ruststand: 7 – 1. Na de rust werden de teugels wat gevierd en kon Jong Moerkerke enkele malen tegenprikken. Ook het voetbal van Lissewege was wat minder, maar de trainer mocht zeker niet klagen. Goals aan beide kanten dus, eindstand: 13 – 5. De vorm en resultaten van de U8 in stijgende lijn de afgelopen weken, wat wordt het zaterdag in en tegen Moerkerke? Allen op post om 9u15!

1ste Nat.Heren A: Avanti-Fortuna: 28-17

1ste Nat. Heren res.: Avanti-Fortuna: 24-33

1se Nat.Dames A: Avanti-Ichtegem: 15-32

1se Nat.Dames res.: Avanti-Ichtegem: 15-25

3de Nat. Dames B: Beitem-Avanti: 15-32

3de Nat. Heren A: Baasrode-Avanti: 20-10

3de Nat. Heren res.: Baasrode-Avanti: 19 -20

Miniemen jongens A: Male-Avanti: 19-16