Altijd al eens is zelf in de keuken willen staan om mama en papa eens te verwennen?
Of wil je gewoon eens is iets speciaal doen voor hen?
Zijn je ouders grote fan van chocolade of zoetigheid dan is deze chocoladetaart perfect
Ingrediënten voor 8 personen
Voor het verrijkte zandtaartdeeg: 250 gr. roomboter 180 gr. fijne suiker 2 losgeklopte eieren 2 vanillestokjes ,alleen het merg 500 gram gezeefde bloem met iets zout
Voor de chocloladevulling; 400 gram pure chocolade fijngehakt of smeltchocolade pastilles(bij Jamin te koop) 150ml melk 250 ml slagroom 2 eieren losgeklopt
Hulpmiddelen
Steunvulling voor bakken keukenpapier springvorm 23 cm doorsnede
Voorbereiding
Oven voorverwarmen 180 graden
Bereidingswijze
Maak eerst het deeg: Doe 250 gr. boter met de 180 gr. suiker in een kom en draai het glad, voeg de merg van de vanille toe en al draaiende scheutje voor scheutje de 2 losgeklopte eieren. Zet de keukenmachine even uit en maak de randen schoon, meng alles goed Doe er dan de gezeefde bloem bij ( op de laagste stand) stop zodra er een kruimelig deeg ontstaat en kneed het deeg tot een gladde bal. Gebruik de hoeveelheid deeg die je nodig hebt om de vorm te vullen, laat de zijranden iets overhangen en haal dit nog niet weg. Prik gaatjes in de bodem en leg er keukenpapier op en vul met de steunvulling. Zet de vorm dan in de koelkast voor een half uurtje. Houd iets deeg achter de hand om later scheurtjes mee te vullen en bewaar de rest in de vriezer voor een andere taart of koekjes.
Maak intussen de chocolade vulling door de fijngehakte chocolade in een kom te doen en de 2 eieren in een andere kom loskloppen Breng melk met slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade en blijf kloppen tot dat de chocolade gesmolten is, doe dit mengsel dan al kloppende bij de losgeklopte eieren.
Haal het deeg uit de koeiling en plaats op een bakplaat in de oven, bak 10 minuten tot het deeg net stevig voelt. verwijder de steunvulling en keukenpapier en vul scheurtjes eventueel op met overgebleven deeg, snijd het deeg aan de rand bij. Zet de taart weer in de oven en bak in ongeveer 10 min. tot het deeg licht goudbruin gekleurd is, Bestrijk de bodem met een losgeklopt eitje waar wat water aan toegevoegd is en zet nog even (3 minuten) terug in de oven, laat de taart daarna iets afkoelen en vul met het chocolademengsel, zet de oven terug op 130 graden. plaats de taart weer op de bakplaat en bak de taart af in ongeveer 30 minuten tot de vulling iets stevig aanvoelt, doe dan de oven uit en laat de taart nog 30 minuten in de oven staan. Daarna de taart af laten koelen in de vorm op een rooster buiten de oven.
Serveertips
Lekker met aardbeien erop en slagroom voor de liefhebbers of met plakjes banaan.
Het beslag Pak een grote kom en voeg de suiker, boter en eieren. Kneed het goed door elkaar tot een glad geheel en voeg dan vanille extract toe.
Gekleurd beslag Verdeel het gladde beslag in vijf even grote stukken en een iets kleiner stukje en maak er ballen van. Het kleinste stukje maak je zwart, de andere stukken kleur je in de kleuren die jij het mooist vindt.
Wachten Dek het bakje met het deeg af en laat het minstens vier uur in de ijskast staan. of een hele nacht.
Koekjes bakken Haal het deeg uit het bakje en zorg dat al het folie eraf is. Snij vervolgens hele dunne plakjes (zie foto) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de plakjes twaalf minuten lang op 175 graden.
Koekjes uitsnijden Als de koekjes uit de oven komen, kun je ze uitsnijden met het vormpje. Een koekje heeft drie uitgesneden vormpjes nodig, een voorkant, eentje voor het geheime vakje en een achterkant.
Het geheime vakje Het middelste stukje in het koekje heeft geen oren en poten dus deze mag je eraf knippen. Zorg ook dat je het middenstuk eruit snijdt. Zorg dat je alles snel uitsnijdt want hoe kouder, hoe sneller ze breken. Als je alles verwijdert hebt, laat je de koekjes liggen totdat ze helemaal zijn afgekoeld.
Finishing touch Nu gaan we alles op elkaar plakken. Leg het eerste koekje met de gebakken kant naar boven. Smeer het koekje in met glazuur zoals op het plaatje en plak het middenstuk (het stukje zonder oren en voeten) erop. Vul het lege gat met M&M's en plak het derde koekje er bovenop. Laat ze even goed drogen (kan in de ijskast) en tadaa!! Je koekjes zijn klaar!Het eerste koekje met het tweede koekje erop geplakt.
je kan deze koekjes in gelijk welke vorm maken zolang het maar in deze volgorde is!!!
als je op 1 of 2 van de vragen een ja antwoord dan moet je in het station van Brussel-Zuid zijn want daar kan je de langste chocolade trein van de wereld bewonderen tot zondag 25/11/2012
Ik hou enorm veel van zoeken achter informatie over mijn familienaam en ik heb een super tof weetje over mijn familienaam gevonden namelijk hoeveel mensen met mijn familienaam in belgie wonen.Wil jij dit ook weten dan kan je naar deze site gaan:http://www.familienaam.be/
1. Verwarm de oven op 180 C / Gasovenstand 4. Vet twee muffinbakplaten in of bekleed met 16 papieren muffinvormpjes.
2. Klop in een middelgrote kom met een elektrische mixer de boter en suiker op tot een luchtig geheel. Mix de eieren en vanille erdoor. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout; roer door het deeg, afwisselend met de melk, tot het gemengd is. Lepel het beslag gelijkelijk in de vormpjes.
3. Bak ze in een voorverwarmde oven tot de bovenkanten terugveren als je er lichtjes op drukt, in ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat in de vorm afkoelen op een rooster.
4. Als ze afgekoeld zijn, smeer dan de roomglazuur op de cakejes. Als alle cakejes zijn bedekt, teken dan concentrische cirkels op het glazuur met het zwarte decoratieglazuur. De cirkels moeten ongeveer een halve tot 1 cm van elkaar zitten. Als alle cirkels gezet zijn, pak dan een prikker of spies en trek een lijn vanaf het midden van het cakeje naar de rand. Herhaal dit ongeveer 5 tot 8 keer om een spinnenweb te vormen. Doe dit ook bij de andere cakejes.
5. Om te decoreren kun je nog een plastic spinnetje in het midden van elk cakeje drukken.
dit receptje is niet alleen voor halloween maar wel voor de herfst
mini pompoenen uit de oven
Ingrediënten
Porties: 1
1 kleine pompoen
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
1/2 theelepel boter
1-2 theelepels kaneelpoeder
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 30 minuten
1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
2. Snijd het bovenste stuk van de pompoen en schraap het zaad eruit. De binnenkant vullen met boter en basterdsuiker en afsluiten met een vleugje kaneel. Het bovenste gedeelte van de pompoen terugleggen en de pompoen in een braadslee met een beetje water leggen.
3. De pompoen in ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken.
1. Klop de pindakaas en boter met een elektrische mixer tot een glad geheel. Klop de suiker en vanille erdoor. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Rol het gekoelde mengsel tot kleine ronde balletjes ter grootte van een oog en leg deze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Zet nog eens 30 minuten in de koelkast.
2. Smelt de witte chocolade en boter in een magnetronbestendige glazen of aardewerken schaal met intervallen van 30 seconde, telkens roeren na elke interval, ongeveer 1 tot 3 minuten (afhankelijk van de magnetron). Niet te lang verhitten, dan brandt het aan. Dip elk 'oog' in de witte chocola en leg op de bakplaat tot de chocolade hard geworden is. Je kunt ze in de koelkast zetten.
3. Roer een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof in de overgebleven witte chocolade. Maak een ronde 'iris' op de bovenkant van het gekoelde oog en druk er een mini chocolate chip in als 'pupil'. Voor extra griezelige ogen kun je met een sateprikker in rode kleurstof gedoopt nog kronkelende lijnen op het oog maken