Categorieën
  • carnaval (1)
  • dierennieuws (3)
  • halloween (5)
  • kerstmis en nieuwjaar (1)
  • mode nieuws (6)
  • moederdag en vaderdag (1)
  • nieuws (5)
  • over mezelf (2)
  • pasen (0)
  • sinterklaas (0)
  • sport (0)
  • sterren nieuws (9)
  • verjaardagen (0)
  • welkom (1)
  • zomers koken (0)
  • Inhoud blog
  • receptje voor moederdag en vaderdag
  • piñata-koekjes
  • dag dag 2012 (1)
  • treintje
  • familie naam
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Welkom op mijn blog!
    Blog als favoriet !

    Flying Bee
    mijn blog

    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom
    welkom op deze blog
    en neem een kijkje op deze blog

    14-10-2011 om 00:00 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:welkom
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.receptje voor moederdag en vaderdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Altijd al eens is zelf in de keuken willen staan om mama en papa eens te verwennen?
    Of wil je gewoon eens is iets speciaal doen voor hen?
    Zijn je ouders grote fan van chocolade of zoetigheid dan is deze chocoladetaart perfect

    Ingrediënten voor 8 personen

    Voor het verrijkte zandtaartdeeg:
    250 gr. roomboter
    180 gr. fijne suiker
    2 losgeklopte eieren
    2 vanillestokjes ,alleen het merg
    500 gram gezeefde bloem met iets zout

    Voor de chocloladevulling;
    400 gram pure chocolade fijngehakt of smeltchocolade pastilles(bij Jamin te koop)
    150ml melk
    250 ml slagroom
    2 eieren losgeklopt

    Hulpmiddelen

    Steunvulling voor bakken
    keukenpapier
    springvorm 23 cm doorsnede

    Voorbereiding

    Oven voorverwarmen 180 graden

    Bereidingswijze

    Maak eerst het deeg:
    Doe 250 gr. boter met de 180 gr. suiker in een kom en draai het glad,
    voeg de merg van de vanille toe en al draaiende scheutje voor scheutje de 2 losgeklopte eieren. Zet de keukenmachine even uit en maak de randen schoon, meng alles goed
    Doe er dan de gezeefde bloem bij ( op de laagste stand) stop zodra er een kruimelig deeg ontstaat en kneed het deeg tot een gladde bal.
    Gebruik de hoeveelheid deeg die je nodig hebt om de vorm te vullen, laat de zijranden iets overhangen en haal dit nog niet weg. Prik gaatjes in de bodem en leg er keukenpapier op en vul met de steunvulling. Zet de vorm dan in de koelkast voor een half uurtje. Houd iets deeg achter de hand om later scheurtjes mee te vullen en bewaar de rest in de vriezer voor een andere taart of koekjes.

    Maak intussen de chocolade vulling door
    de fijngehakte chocolade in een kom te doen en de 2 eieren in een andere kom loskloppen
    Breng melk met slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade en blijf kloppen tot dat de chocolade gesmolten is, doe dit mengsel dan al kloppende bij de losgeklopte eieren. 

    Haal het deeg uit de koeiling en plaats op een bakplaat in de oven, bak 10 minuten tot het deeg net stevig voelt. verwijder de steunvulling en keukenpapier en vul scheurtjes eventueel op met overgebleven deeg, snijd het deeg aan de rand bij. Zet de taart weer in de oven en bak in ongeveer 10 min. tot het deeg licht goudbruin gekleurd is, Bestrijk de bodem met een losgeklopt eitje waar wat water aan toegevoegd is en zet nog even (3 minuten) terug in de oven, laat de taart daarna iets afkoelen en vul met het chocolademengsel, zet de oven terug op 130 graden. plaats de taart weer op de bakplaat en bak de taart af in ongeveer 30 minuten tot de vulling iets stevig aanvoelt, doe dan de oven uit en laat de taart nog 30 minuten in de oven staan. Daarna de taart af laten koelen in de vorm op een rooster buiten de oven.

    Serveertips

    Lekker met aardbeien erop en slagroom voor de liefhebbers of met plakjes banaan.


    14-06-2013 om 12:54 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:moederdag en vaderdag
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piñata-koekjes
    om met carnaval iets speciaal klaar te maken kan je wel eens van deze kleurrijke koekjes maken

    Wat heb je nodig?
    - Kleurstof
    - Koekjesvorm
    - 128 gram suiker
    - 128 gram boter
    - 128 gram olie
    - 2 eieren
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 1 theelepel zout
    - 1 theelepel vanille extract
    - 640 gram bloem
    - Mini M&M's
    - 60 gram poedersuiker (glazuur)
    - 2 theelepels melk (glazuur)

    Het beslag
    Pak een grote kom en voeg de suiker, boter en eieren. Kneed het goed door elkaar tot een glad geheel en voeg dan vanille extract toe.

    Gekleurd beslag
    Verdeel het gladde beslag in vijf even grote stukken en een iets kleiner stukje en maak er ballen van. Het kleinste stukje maak je zwart, de andere stukken kleur je in de kleuren die jij het mooist vindt.

    Wachten
    Dek het bakje met het deeg af en laat het minstens vier uur in de ijskast staan. of een hele nacht.

    Koekjes bakken
    Haal het deeg uit het bakje en zorg dat al het folie eraf is. Snij vervolgens hele dunne plakjes (zie foto) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de plakjes twaalf minuten lang op 175 graden.

    Koekjes uitsnijden
    Als de koekjes uit de oven komen, kun je ze uitsnijden met het vormpje. Een koekje heeft drie uitgesneden vormpjes nodig, een voorkant, eentje voor het geheime vakje en een achterkant.

    Het geheime vakje
    Het middelste stukje in het koekje heeft geen oren en poten dus deze mag je eraf knippen. Zorg ook dat je het middenstuk eruit snijdt. Zorg dat je alles snel uitsnijdt want hoe kouder, hoe sneller ze breken. Als je alles verwijdert hebt, laat je de koekjes liggen totdat ze helemaal zijn afgekoeld.

    Finishing touch
    Nu gaan we alles op elkaar plakken. Leg het eerste koekje met de gebakken kant naar boven. Smeer het koekje in met glazuur zoals op het plaatje en plak het middenstuk (het stukje zonder oren en voeten) erop. Vul het lege gat met M&M's en plak het derde koekje er bovenop. Laat ze even goed drogen (kan in de ijskast) en tadaa!! Je koekjes zijn klaar!Het eerste koekje met het tweede koekje erop geplakt.




    je kan deze koekjes in gelijk welke vorm maken zolang het maar in deze volgorde is!!!



















    12-01-2013 om 18:40 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:carnaval
    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag dag 2012 (1)
    ik wens alvast iedereen een gelukkig 2013 toe,
    daarom wil ik graag samen met jullie dag dag zeggen tegen 2012 dit kunnen we beginnen met de 48 beste producten van 2012 te bekijken.
    (P.S. laat jullie mening achter in mijn gastenboek.)
    1. fish sticks van iglo
    2. keukenpapier delhaize ultra absorb
    3. gom kangerou colors
    4. erwtensoep carefour
    5. cécémel (chocomelk)
    6. gehaktballetjes delhaise
    7. pastis
    8. verse kaas danone
    9. tomatensap looza
    10. gommen bic galet
    11. kleurpotloden karmina cretacolor
    12. verzorging doekjes babycare
    13. botercake
    14. alpro ongezoet
    15. gehaktballetjes carrefour
    16. schuursponsjes carrefour
    17. currysaus delhaise
    18. pils bravik
    19. choco nutella
    20. petit-beures
    21. pure chocolade van côte d'or
    22. vanille ijs bio carrefour
    23. paaseitjes praliné galler
    24. la laitière chocomouse
    25. gerookte zalm norfisk
    26. blikopeners tupperware
    27. speculaassint vermeiren
    28. pure chocolade jaques
    29. Voorverpakte pannenkoeken Beauvoordse pannenkoeken
    30. rijstpap delhaise
    31.  boekentassen eastpak
    32. waterijsjes ola x-pop
    33. kervelsoep carrefour
    34. chocolademelk inex
    35. mineraalwater spa
    36. alpro nature
    37. gom delhaise
    38. bbq aanmaakmiddellen weber
    39. muesli delhaise
    40. paprikachips lay's
    41. sojamelk provamel
    42. oestermessen opinel
    43. curryworsten beckers
    44. Chocoladekoekjes Choco Petit Beurre
    45. américain colruyt
    46. tripel bornem
    47. Secondelijm Pattex industrie
    48. Schoensmeer Woly perfect gel








































    26-12-2012 om 00:00 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:kerstmis en nieuwjaar
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.treintje
    wie reist er graag met de trein?
    wie eet er graag chocolade?
    als je op 1 of 2 van de vragen een ja antwoord dan moet je in het station van Brussel-Zuid zijn want daar kan je de langste chocolade trein van de wereld bewonderen tot zondag  25/11/2012























    22-11-2012 om 18:04 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuws
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.familie naam
    Ik hou enorm veel van zoeken achter informatie over mijn familienaam en ik heb een super tof weetje over mijn familienaam gevonden namelijk hoeveel mensen met mijn familienaam in belgie wonen.Wil jij dit ook weten dan kan je naar deze site gaan:http://www.familienaam.be/

    07-11-2012 om 00:31 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:over mezelf
    04-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koken 4
    spinnencakejes
    Ingrediënten
    Porties: 16
    150g boter
    225g suiker
    4 eieren
    1 1/4 theelepel vanille extract
    200 gr witte bloem
    60g cacaopoeder
    2 theelepels bakpoeder
    1/4 theelepel zout
    175ml melk
    1 portie roomglazuur
    1 tube zwarte decoratieglazuur

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten | Extra tijd: 10 minuten
    1. Verwarm de oven op 180 C / Gasovenstand 4. Vet twee muffinbakplaten in of bekleed met 16 papieren muffinvormpjes.
    2. Klop in een middelgrote kom met een elektrische mixer de boter en suiker op tot een luchtig geheel. Mix de eieren en vanille erdoor. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout; roer door het deeg, afwisselend met de melk, tot het gemengd is. Lepel het beslag gelijkelijk in de vormpjes.
    3. Bak ze in een voorverwarmde oven tot de bovenkanten terugveren als je er lichtjes op drukt, in ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat in de vorm afkoelen op een rooster.
    4. Als ze afgekoeld zijn, smeer dan de roomglazuur op de cakejes. Als alle cakejes zijn bedekt, teken dan concentrische cirkels op het glazuur met het zwarte decoratieglazuur. De cirkels moeten ongeveer een halve tot 1 cm van elkaar zitten. Als alle cirkels gezet zijn, pak dan een prikker of spies en trek een lijn vanaf het midden van het cakeje naar de rand. Herhaal dit ongeveer 5 tot 8 keer om een spinnenweb te vormen. Doe dit ook bij de andere cakejes.
    5. Om te decoreren kun je nog een plastic spinnetje in het midden van elk cakeje drukken.





    04-11-2012 om 13:47 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:halloween
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koken 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    dit receptje is niet alleen voor halloween maar wel voor de herfst


    mini pompoenen uit de oven
    Ingrediënten
    Porties: 1
    1 kleine pompoen
    1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    1/2 theelepel boter
    1-2 theelepels kaneelpoeder

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 30 minuten
    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Snijd het bovenste stuk van de pompoen en schraap het zaad eruit. De binnenkant vullen met boter en basterdsuiker en afsluiten met een vleugje kaneel. Het bovenste gedeelte van de pompoen terugleggen en de pompoen in een braadslee met een beetje water leggen.
    3. De pompoen in ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken.

    04-11-2012 om 13:38 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:halloween
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe verkleed ik mijn huisdier voor halloween???
    als je echt hip wil zijn samen met je huisdier,dan moet je samen met je huisdier verkleden voor halloween!Twisted Evil

































    04-11-2012 om 00:00 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:halloween
    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koken 2
    oogballen
    ingrediënten
    Porties: 30
    375 gr gladde pindakaas
    125 gr boter, zacht
    300 gr poedersuiker, gezeefd
    1 eetlepel vanilleextract
    325 gr witte chocolade, gehakt
    2 eetlepels boter
    2 druppels blauwe voedingskleurstof
    100 gr mini chocolate chips
    rode voedingskleurstof (optioneel)
    Bereidingswijze
    1. Klop de pindakaas en boter met een elektrische mixer tot een glad geheel. Klop de suiker en vanille erdoor. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Rol het gekoelde mengsel tot kleine ronde balletjes ter grootte van een oog en leg deze op twee met bakpapier beklede bakplaten. Zet nog eens 30 minuten in de koelkast.
    2. Smelt de witte chocolade en boter in een magnetronbestendige glazen of aardewerken schaal met intervallen van 30 seconde, telkens roeren na elke interval, ongeveer 1 tot 3 minuten (afhankelijk van de magnetron). Niet te lang verhitten, dan brandt het aan. Dip elk 'oog' in de witte chocola en leg op de bakplaat tot de chocolade hard geworden is. Je kunt ze in de koelkast zetten.
    3. Roer een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof in de overgebleven witte chocolade. Maak een ronde 'iris' op de bovenkant van het gekoelde oog en druk er een mini chocolate chip in als 'pupil'. Voor extra griezelige ogen kun je met een sateprikker in rode kleurstof gedoopt nog kronkelende lijnen op het oog maken






    03-11-2012 om 22:13 geschreven door lisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:halloween


    Archief per week
  • 10/06-16/06 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • OMG !!!!!!!!!!!!!!!
  • Bijtje
  • OMG!!!!!!!!!
  • Leden computerclub
  • kom ook naar mij!

    vertel hier jou mening over deze blog,in mijn gastenboek



    Rondvraag / Poll
    wie is jou favoriete zangers/zangeressen?
    demi lovato
    selena gomez
    miley cyrus
    jennifer lopez
    avril lavigne
    taylor swift
    béyoncé
    katy perry
    justin bieber
    bruno mars
    lady gaga
    iemand anders
    Bekijk resultaat


    Rondvraag / Poll
    wat is jou sterrenbeeld?
    ram
    waterman
    kreeft
    leeuw
    stier
    vis
    steenbok
    tweelingen
    schorpioen
    maagd
    weegschaal
    boogschutter
    Bekijk resultaat


    Rondvraag / Poll
    wat vind jij een mooie naam?
    Lisa
    Jeroen
    Annefleur
    Nikita
    Anna
    Anne
    Floor
    Flore
    Johan
    Rita
    Geert
    Emely
    Evelien
    Jarno
    Jef
    Ward
    Glenn
    Tibault
    Marjolein
    Of iets anders
    Bekijk resultaat


    Rondvraag / Poll
    naar welk land droom jij ervan op vakantie te gaan?laat ons weten waarom in het gasten boek.
    belgië
    frankrijk
    duitsland
    verenigd koningkrijk
    thailand
    china
    amerika
    japan
    nederland
    hawai
    polen
    hongarijen
    luxemburg
    italië
    griekeland
    spanje
    rusland
    indië
    turkije
    of ergens anders naar toe
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs