Tussen 1 december 2011 en 30 november 2012 werden via de meldapplicatie Politiecontrole.be maar liefst 4.765 alcoholcontroles geregistreerd in de provincie Antwerpen. Dat zijn er ruim dubbel zo veel als in West-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant. In Brecht was dat 59 keer en in Zandhoven 50 keer.

Uit de cijfers van Politiecontrole.be blijkt verder dat meer dan de helft van de controles in het weekend gebeurde: 20,9 procent op zaterdag, 19,3 procent op zondag en 14,3 procent op vrijdag. De meest intense actiemaand is december. Daarna gaat de riem er even af bij de alcoholbrigades, want januari, februari en maart zijn de kalmste maanden, zo blijkt uit het jaarrapport van Politiecontrole.be.

Vooral overdag :Nog een opmerkelijke vaststelling: ruim 80 procent van de controles in onze regio gebeurde overdag en 's avonds. Minder dan één controle op de vijf vond 's nachts plaats. Statistieken tonen evenwel aan dat net 's nachts de meeste dronkenlappen achter het stuur kruipen.

Politiecontrole.be is het voorbije jaar uitgegroeid tot de grootste meldapplicatie van België. Meer dan 100.000 Belgen maken er intussen gebruik van, via hun smartphone of via Facebook.
Bron: Eddy Meulemans via Nieuwsblad.be