Voor de bouw van een ovonde boven de autosnelweg moet de rijbaan van de snelweg per richting één weekend worden afgesloten. Het verkeer wordt op de rijbaan in de andere richting gebracht en blijft in beide richtingen twee rijstroken ter beschikking hebben. Bij de opbouw en afbraak van de signalisatie wordt telkens gedurende een aantal uren een extra rijstrook ingenomen. Daardoor is er richting Nederland slechts één rijstrook beschikbaar op vrijdagavond 10 augustus vanaf 21u tot middernacht en in de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus van middernacht tot 6u.

Volgend weekend
Richting Antwerpen is er slechts één rijstrook beschikbaar op vrijdagavond 17 augustus vanaf 21u tot middernacht en in de nacht van zondag 19 op maandag 20 augustus van middernacht tot 6u. De snelweg wordt telkens voor de ochtendspits op maandag vrijgegeven voor het verkeer.

Op-en afrittencomplex

De gewijzigde verkeerssituatie komt er naar aanleiding van de bouw van een ovonde boven de E19. Die ovonde maakt deel uit van het nieuwe op- en afrittencomplex in Brecht dat het Agentschap Wegen en Verkeer er aanlegt en dat in maart 2013 in gebruik genomen wordt.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLNVE_20120807_005