Interessante links
  • POLITIE Voorkempen
  • Gemeente Brecht
  • TV gids voor vandaag.
  • Buienradar
  • Welke plant plaats je waar?
  • Over mijzelf
    Ik ben Tony Wouters
    Ik ben een man en woon in St Job Brecht () en mijn beroep is ex Foreman bij GM. .
    Ik ben geboren op 22/08/1955 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PC, en klussen rondom mijn woonst..
    Ik pluk de dag, ben levensgenieter, en zet me graag in voor de medemens omdat de positieve respons een bron van leven is
    Welkom in Brecht
    Inhoud blog
  • Trajectcontrole Kattenhoflaan
  • SJZ definitieve affiche
  • Sint Job Zomert 2015
  • Nieuwe cafe in St Job
  • Vermist
    Zoeken in blog

    BRECHT en deelgemeenten
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten
    Een fijne gemeente om in te wonen
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijndegustatie en Whisky Tasting

    Datum staat foutief op de afbeelding. Het moet 25 november zijn.

    16-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterbeheer door de landbouwers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wuustwezel/ Brecht/Kalmthout Door het plaatsen van een regelbaar stuwtje kunnen tuin - en landbouwers het water na een fikse regenbui langer vasthouden ten voordele van het gewas.

    Dit najaar is het voor tuin- en landbouwers uit se streek de laatste kans om zich in te schrijven voor het project waterconservering. Het project startte in Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Tot nu toe schreven een 25-tal land- en tuinbouwers in. Tuin- en landbouwers uit de deelnemende gemeenten kunnen de eenvoudig regelbare stuwtjes gratis bestellen tot 30 november bij Regionaal Landschap de Voorkempen of bij de Milieudienst van de deelnemende gemeente.

    Didier Soens, verantwoordelijke voor het provinciaal waterbeheer, zegt dat de stuwen belangrijk zijn voor natuur en landbouw. 'De landbouwer heeft er baat bij want hij kan zelf de waterhuishouding op zijn percelen regelen. Maar ook andere bewoners genieten ervan want bij wateroverlast kunnen de stuwen het water ophouden in de grachten zodat stroomafwaarts minder water toekomt en overstromingen worden vermeden.'

    'In Wuustwezel zijn er nu 22 stuwtjes. We verwachten dat er 40 bijkomen. Wanneer dit ook in de andere gemeenten gebeurt, kan er in de Noorderkempen al sprake zijn van waterbeheersing', zegt schepen Karel Breugelmans.

    In Brecht komen nieuwe stuwen in de Brechtse Heide. (vw)

    CORNEEL VERMEIREN© 2012 Corelio via Nieuwsblad.be

    15-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dierenthuisje op Klein Veerle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ben je begaan met de dieren rondom ons, bezoek dan eens de website van "Het dierenthuisje".
    In dit dierentehuis lees je veel over gezochte en  gevonden katjes, honden en zoveel meer.
    Een lovenswaardig initiatief van Brechtse dierenvrienden.
    www.dierenthuisje.be

    Telefoon: 0476/95.19.98

    E-mail: info@hetdierenthuisje.be

    14-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    13-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handicap en geloof in JVDNootcentrum op 17 november
    KVG-Brecht en de Werkgroep Christelijke Identiteit en Zingeving nodigen iedereen uit voor de Getuigenissenmiddag ‘Handicap en geloof’.

    Kathleen Kerremans, Marcel en Hilde De Bakker-Helsen en Rudi Reyners brengen elk vanuit hun levenssituatie getuigenis over de rol die (hun) handicap en geloof spelen in hun leven.

    Deze namiddag gaat door op zaterdag 17 november 2012 om 14.00 uur (tot 17.00 uur) in het Gemeenschapscentrum Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9, Brecht. Deelnameprijs: 3 euro (KVG-leden), 5 euro (niet-leden); consumptie inbegrepen. Info en inschrijven voor 14 november: KVG-Vorming, tel. 03 216 29 90. Bron : Neel Vermeiren via Nieuwsblad.be

    13-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenbeurs bij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 18 november organiseert basisschool De Sleutelbloem op school weer de jaarlijkse boekenbeurs tussen 13 en 18 uur.

    De Sleutelbloem werkt voor dit evenement samen met Jeukiboek. Er is een vertelhoek voor de kleuters en de derde graad Brecht en Overbroek spelen boekentoneeltjes. Voor de eerste graad is dat ‘Wij zijn bijzonder’ naar het werk van Ted van Lieshout, voor de tweede graad ‘Baas van de Wereld’ van Dirk Nielandt en voor de derde graad ‘De scheepsschim’ van Kris Kowlier. Kris Kowlier is de Jeukiboekman en zal er zijn om het toneeltje te keuren/smaken en de hele namiddag te signeren, voor de liefhebbers van dit griezelverhaal of zijn vorig boek. Het oudercomité zorgt voor een hapje en een drankje. Iedereen is welkom.
    Bron: Neel Vermeiren via nieuwsblad.be

    12-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze burgemeester kookt weer op 18 november.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Burgemeester Aerts (Cd&V) die zijn keukenschort aantrekt, dat zijn ze in Brecht ondertussen al gewoon.
    Zondag 18 november staat hij weer aan de kookpotten.

    Hij staat er op zondag 18 november 2012 niet alleen voor, verschillende Brechtse verenigingen steken hem een hart onder de riem met diverse kookstandjes. Op het menu staan smaken van de streek, die aan democratische prijzen geproefd en opgepeuzeld worden. Dit alles wordt georganiseerd in het kader van de week van de smaak.

    Iedereen is welkom op zondag 18 november 2012 van 14.00 tot 17.00 uur in GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9.
    Bron: Neel Vermeiren via Nieuwsblad.be

    11-11-2012 om 11:31 geschreven door TW  


    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shana kan je steun gebruiken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Shana Van Lommen is halve finaliste Miss Welness Beauty.

    'Ik ben Shana Van Lommen, ik ben 20 jaar en ik kom uit Sint-Job-in-'t-Goor. Op 7 oktober 2012 ben ik verkozen tot halve finaliste Miss Wellness Beauty 2013. Nu moet ik zo veel mogelijk promotie en reclame maken. De halve finale gaat door in de Zuiderkroon te Antwerpen op 18 november 2012', stelt Shana zichzelf voor. 'Op die dag worden er 12 finalisten verkozen. De finale zal pas plaats vinden in februari. Ben je geïnteresseerd in tickets en info stuur me dan gerust een mailtje naar shanavanlommen@hotmail.be.'
    Bron: Neel vermeiren via Nieuwsblad.be

    10-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen bijten kippen dood in St Job

    In de tuinen aan de Kattenhoflaan in Sint-Job-in't Goor hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vossen toegeslagen. Bruno Wuyts, eigenaar van een kippenhok met 13 kippen, vond er gisteren nog slechts drie dieren levend terug.

    "Die beesten zijn duidelijk nog in shock. Wat zich hier heeft afgespeeld, is onbegrijpelijk", zegt een aangeslagen Wuyts. "Toen ik vanmiddag naar het hok ging, zag ik geen enkele kip meer lopen. Er lagen overal pluimen. De kippenren lag vol botjes, ingewanden, afgebeten koppen... ik werd er bijna misselijk van en ben weer naar binnen gegaan. Mijn echtgenote is dan met een buurman de kadavers gaan opruimen." Ook bij een overbuur werden kippen doodgebeten, en enkele huizen verder moesten in een tuin een vijftal fazanten eraan geloven. Vermoed wordt dat er in de straat verschillende vossen hebben toegeslagen. De ravage was zo groot dat het onmogelijk het werk van één dier kon zijn. De vossen zouden zich in een nabijgelegen containerpark ophouden. "Een vos is een beschermde diersoort", zei Bruno's kleinzoon Maurik Morbée. "Maar een vos die zoveel dieren doodbijt, dat kan toch niet. Moet die niet doodgeschoten worden? Moeten de kippen en fazanten niet beschermd worden?", sprak de jongen geëmotioneerd. (PVNB) Bron: het Laatste Nieuws.be

    09-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneel van 23 tot 29 november in St Lenaarts

    .

    09-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee verdachten van woninginbraken gevat tijdens inbraakpreventieactie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De lokale politie Voorkempen organiseert regelmatig een inbraakpreventieactie. Deze politie is ook actief in Brecht.

    In de nacht van 6 op 7 november organiseerde de lokale politie Voorkempen een
    inbraakpreventieactie in het kader van de strijd tegen diefstallen in woningen. Twee mannen van Litouwse origine werden gevat en zullen voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Door het aantal inbraakpreventieacties op te drijven wil de lokale politie Voorkempen het aantal inbraken in de politiezone doen kelderen.

    Het volledige artikel lees je via: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLNVE_20121107_004

    08-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuttige info

    Veel nuttige info kan je vinden op deze site
    http://www.belgopocket.be

    Op de website www.belgopocket.be geven de federale overheidsdiensten duidelijke, beknopte en concrete antwoorden op tal van vragen. De teksten lichten soms vrij ingewikkelde regelgeving toe. De informatie is bedoeld om je te helpen, het is geen wettelijke basis om je rechten te doen gelden. Daartoe dien je de wetteksten en de reglementen te raadplegen.

    03-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    02-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amnesty versus Sleutelbloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Scholieren van het vijfde en zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Sleutelbloem namen deel aan de Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International. De hele school gaat twee jaar aan de slag met een project rond Nelson Munares, een kunstenaar uit Peru. Er wordt ook een samenwerkingsproject opgezet met een school uit Peru.

    02-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse sfeerwandeling in het Rivierenhof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zaterdag 24 november 19h
    In een avondlijk verlaten Rivierenhof dompelen gidsen je onder in de magie van geluiden uit de natuur. In het schermerdonker ontstaan verhalen over bijzondere bomen, planten of nachtdieren als vanzelf. Na een heerlijke natuurwandeling trakteren de domeinwachters je in de Schranshoeve op een deugddoend opwarmertje en een meeslepend verhaal dat je mogelijks nog lang zal bijblijven …

     

    Kleed je warm aan en breng een sfeervol lantaarntje mee. Ook waterdichte wandelschoenen komen goed van pas tijdens deze betoverende winterwandeling.Deelnemen aan deze unieke sfeerwandeling is gratis maar opgelet: vooraf inschrijven is noodzakelijk. Inschrijven kan vanaf maandag    5 november 2012 bij de domeinwachters op het telefoonnummer 03 360 52 18

    01-11-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Haloween

    Vanavond is het Halloween.....

    31-10-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechts alarmnummer 100 - 101 nieuws

    - In de Cambeenboslaan werd in de nacht van dinsdag op woensdag een BMW 3 gestolen.

    - In de Kanaallaan werd woensdag om 15.11u een inbraak vastgesteld via een zijdeur. De daders gingen aan de haal met een computer, laptop, fototoestel, gps, een pak sigaretten en vier kilo appelsienen.

    De politie van de zone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) zet extra mensen in om het aantal inbraken een halt toe te roepen.
    De afgelopen maand is er al in 45 woningen ingebroken.

    "Het is normaal dat het aantal inbraken de laatste maanden van het jaar stijgt", zegt woordvoerster Carolien Roofthooft. "Maar momenteel is dat een stuk meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Wij nemen dat uiteraard zeer ernstig; elke inbraak is er een te veel. Daarom zetten we extra capaciteit in op preventieve antiinbraakacties, om zo het aantal inbraken hopelijk te doen kelderen."

    Vorige week kon de politie dankzij een alerte buurtbewoner alvast twee Litouwers oppakken in de Ter Maelenbaan in Schilde, een inbraakgevoelige wijk.

    30-10-2012 om 15:05 geschreven door TW  


    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 treinen afgeschaft vanaf december.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Reizigers Brecht-Antwerpen niet tevreden met afschaffing zes treinen vanaf 10 december

    De vaste pendelaars die vanuit Brecht naar Antwerpen sporen en omgekeerd zijn niet te spreken over het feit dat er vanaf 10 december zes treinen worden geschrapt.

    De verbinding tussen station Noorderkempen in Brecht en Antwerpen- Centraal is sinds zijn ontstaan een succes. Dagelijks sporen honderden mensen van daaruit naar Antwerpen en terug. Bewijs is de parking waar de 324 vakken elke dag vol staan. "Gelukkig zijn er plannen om de parking uit te breiden. Bedoeling is om de zowat vierduizend vierkante meter rechts van de busperrons in gebruik te nemen. Ook een herinrichting van de bestaande parking moet enkele tientallen parkeervakken bijcreëren", legt burgemeester Luc Aerts (CD&V) uit. Die nieuwe parking moet een bijkomende stroom van treinreizigers opvangen als de ringweg rond Brecht in de lente van 2013 af is.

    De NMBS spoort het gebruik van de trein aan en nu schrappen ze juist die treinen. We wonen in Sint-Lenaarts en hebben het openbaar vervoer pas op latere leeftijd ontdekt. Nu drijven ze ons weer naar de auto."

    Vanaf 10 december worden de treinen vanuit Brecht richting Antwerpen geschrapt op de volgende uren: 11.08u, 13.08u en 21.08u. De treinen van Antwerpen naar Brecht vallen weg op de tijdstippen 11.35u, 13.35u en 21.35u. "Die maatregelen maken deel uit van het besparingsplan van de NMBS, maar hebben ook te maken met het feit dat er daardoor tijd vrijkomt om de hogesnelheidslijn beter te kunnen inspecteren", aldus een woordvoerder van de Spoorwegen.

    "Er zijn tellingen gebeurd en er zit te weinig volk op de trein om nog rendabel te zijn. De norm is dat er minstens veertig reizigers op de trein moeten zitten. Soms telden we maar negen personen die van Antwerpen naar Brecht spoorden. Dat is veel te weinig."     Bron: JAN VORSSELMANS via GVA

    29-10-2012 om 22:06 geschreven door TW  


    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEOS zoekt..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De seniorenvereniging Neos Groot-Brecht telt na één jaar werking al tachtig leden. Onder hen niet alleen mensen van Brecht, maar ook van Wuustwezel, Loenhout, Zoersel, Malle en zelfs Ekeren. Dit jaar nog hoopt Neos Groot-Brecht haar honderdste lid te verwelkomen. De groep wil aantonen dat ook senioren mee evolueren. De leden zijn ondernemend, leergierig en houden van gezelligheid op het ritme van de actieve senior en in een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer. JVS info@neosvzw.be, 03.313.01.83jos.goetstouwers@telenet.be,

    28-10-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    27-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe mee aan de grote verkeerskwis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben je weer klaar om je kennis van verkeer en mobiliteit te testen?
    Doe dan mee aan De Grote Verkeersquiz editie 2012.
    Ook dit jaar maak je kans om je te meten met mobiliteitsexperten tijdens de grote finale in het Vlaams Parlement. Wie weet win je een reischeque van 2000 euro, een mooie fiets, een cadeaubon of één van de vele andere prijzen!

    Waag beslist je kans op
    www.degroteverkeersquiz.be!

    Veel quizplezier en succes!
    Het verkeersquizteam van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde

    27-10-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe commissaris verkeer bij Politie Voorkempen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de lokale politie Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde, Zoersel) werd commissaris Pierre Vermeulen uit Westmalle officieel aangesteld als hoofd van de dienst Verkeer. Dat was hij voorheen ook al, maar die functie is nu geofficialiseerd. Hij leidt een ploeg die stapsgewijs zal evolueren naar dertien medewerkers, wat neerkomt op acht procent van het totale personeelsbestand. Pierre Vermeulen kwam in 1989 in dienst bij de politie Malle. Hij was er adjunct-commissaris en verving geregeld de toenmalige commissaris Frans Kennis. Sinds het ontstaan van de politiezone Voorkempen draagt Vermeulen de titel van commissaris. Bron: JVS via GVAntwerpen

    26-10-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder en dochter samen verkozen bij NVA Brecht
    Lijsttrekker Joziena Slegers en haar dochter Lieke Bennenbroek zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen samen verkozen op de N-VA-lijst. Joziena kreeg 1.373 voorkeurstemmen, Lieke haalde er 256.

    ‘Lieke is inderdaad ook verkozen, maar ze zal gaan zetelen in de OCMW-raad’, vertelt moeder Joziena Slegers. Twee leden van eenzelfde gezin mogen niet samen in de gemeenteraad zitten.

    ‘Haar keuze voor het OCMW is logisch, omdat ze een opleiding orthopedagogie volgt. Ze is in ieder geval tevreden met haar mandaat en ziet het als een uitdaging.’ Joziena Slegers blijft in de gemeenteraad van Brecht.
    Het ganse artikel lees je via:http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121023_00345676

    25-10-2012 om 00:00 geschreven door TW  



    St Jobse handelszaken
  • Kapsalon GORIS
  • Restaurant HEEREN V ST JOB
  • Drankenhandel CLAESSENS
  • Herenkleding Suits Direct
  • Hemden online
  • Schoenwinkel Caramel

  • Foto

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Archief per week
  • 19/10-25/10 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 29/11-05/12 -0001

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs