Interessante links
  • POLITIE Voorkempen
  • Gemeente Brecht
  • TV gids voor vandaag.
  • Buienradar
  • Welke plant plaats je waar?
  • Over mijzelf
    Ik ben Tony Wouters
    Ik ben een man en woon in St Job Brecht () en mijn beroep is ex Foreman bij GM. .
    Ik ben geboren op 22/08/1955 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PC, en klussen rondom mijn woonst..
    Ik pluk de dag, ben levensgenieter, en zet me graag in voor de medemens omdat de positieve respons een bron van leven is
    Welkom in Brecht
    Inhoud blog
  • Trajectcontrole Kattenhoflaan
  • SJZ definitieve affiche
  • Sint Job Zomert 2015
  • Nieuwe cafe in St Job
  • Vermist
    Zoeken in blog

    BRECHT en deelgemeenten
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten
    Een fijne gemeente om in te wonen
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spitsstrook op de E19.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 2014 komt er een extra rijvak tussen Antwerpen en Sint-Job.

    Er komen een nieuwe spitsstrook op de snelweg E19 richting Sint-Job in-'t-Goor. Dat heeft minister van Mobiliteit Hilde Crevits aangekondigd.

    Een spitsstrook is een extra verharde pechstrook die tussen bepaalde uren wordt gebruikt als bijkomend rijvak. Om de pechstrook te vervangen, worden er pechhaventjes gebouwd.

     

    19-06-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    18-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle sympathisanten van (H)eerlijk Brecht,

    Dit schrijven wil ik richten aan alle mensen die met de vorige verkiezing voor de partij of voor mij hebben gekozen.

    6 jaar geleden kwam (H)eerlijk Brecht tot stand vanuit een visie dat de kleine mankementen, door de mazen van het net, verloren gingen in de grote beslommeringen die door een gemeente moeten opgevangen worden. Bushaltes waar de straatverlichting van stuk was, straten die gaten vertoonden, veiligheid zoals een zebrapad enz…. Vermits Sint Job echt wel groot wordt als deelgemeente van Brecht moest er ook een partij komen die de belangen van Sint Job meer ter harte nam en daarin gericht een stukje van de sturing mee wou dragen. Vanuit dat idealisme is (H)eerlijk Brecht opgericht.

    Met vallen en opstaan hebben we de eerste legislatuur er bijna opzitten. Binnen de partij was er een bewegende kern van mensen die mee vanaf het eerste uur, als politieke leken (net zoals mezelf) zijn begonnen, maar gaandeweg hebben afgehaakt wegens een tekort aan tijd en of andere interesses .

    Vanuit een dip rond de voorbije feestdagen heb ik mijn eerste plaats op de lijst afgegeven aan voorzitter  A.D.omdat ik meer op de achtergrond wou meewerken. Dit omdat de druk vrij groot werd. Tenslotte had ik ook het gevoel dat de ploeg wel mee vergaderde maar zelf weinig op het veld werkte, waardoor er vrij veel op mijn eigen nek terecht kwam, en wou ik zo de groep meer in beweging zetten om de verantwoordelijkheden mee te delen.

    Op dat moment is onze voorzitter een volledig andere visie beginnen profileren waarin hij zichzelf enorm naar voor zette met de ambitie om een belangrijke plaats in de gemeenteraad te kunnen bekleden. Van de idealistische HB gedachtegang van het eerste uur blijkt weinig over te schieten.

    Vanaf het ogenblik dat ik mezelf de derde plaats gaf op de komende lijst, komt van her en der (binnen en ook buiten de partij) de bedenking dat dit voor (H)eerlijk Brecht een stap achteruit zou zijn om aldus nog de nodige zetels binnen de gemeente te kunnen bekomen. Van daaruit is er terug de vraag van sommigen gekomen om de structuur van de lijst terug te herbekijken.

    Onze voorzitter is de laatste maanden daadwerkelijk in gang geschoten om de kern van de partij uit te breiden met nieuwe leden die persoonlijke aanhangers zijn van hem. Hij zette een strategie op punt om aan de vreemde nieuwe leden een case voor te leggen als zou ik een ‘eenmanspartij’ zijn en anderen geen democratische inspraak geef. Ook verkondigde hij dat de volledige vernieuwing van de groep moest gebeuren omdat mensen niet met me wilden of konden samenwerken. Er werd (zonder dat dit een agendapunt was) een geheime stemming gehouden waarin werd gestemd of dat ik al dan niet nog deel mocht uitmaken van (H)eerlijk Brecht….

    Omdat de 4 laatste nieuwe leden mij niet kennen, omdat de voorzitter uiteraard voor zichzelf kiest en omdat er nog een ambitieuze ziel (die van een andere partij komt maar daar zijn gading niet kan vinden) hier zijn kansen schoner ziet wanneer het ‘boegbeeld’ van (H)eerlijk Brecht eruit ligt, is deze stemming in mijn nadeel afgelopen! Wettelijk is dit zeker niet, maar ik trek mijn conclusies waardoor ik met deze mensen niet verder kan samenwerken.

    Daarom, beste mensen die de vorige keer voor mij kozen, wil ik jullie hierbij melden dat ik niet meer op de lijst van (H)eerlijk Brecht zal staan. Mijn ambitie was nooit om aan politiek te doen, wel om me in te zetten voor de minder gehoorde burger van onze gemeente, om een oplossing te vinden voor zijn probleem. En hier zijn veel voorbeelden van die een oplossing kregen.

    Met deze wil ik u allen bedanken voor de loyaliteit en het vertrouwen dat jullie met de vorige verkiezingen in mij hebben gesteld en neem ik, eind dit jaar, bij deze afscheid van jullie als gemeenteraadslid.

    Bedankt voor de toch wel mooie tijd en we zien mekaar wel terug ergens in het grote Brecht op een of andere gebeurtenis.

    Tony Wouters

    18-06-2012 om 00:00 geschreven door TW  


    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preventietips diefstal uit wagens

    Veilig Parkeren

    Parkeer je wagen bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet afgelegen én goed verlichte plek.

    Goed afsluiten

    Sluit je wagen steeds zorgvuldig af, ook al is het voor even of sta je op een private oprit. Vergeet naast de portieren ook niet ramen, open dak en koffer goed te sluiten.

    Wist je dat:

    • het niet afsluiten van uw wagen op de openbare weg volgens de wegverkeerswet kan beboet worden met een fikse geldboete? Sluit dus steeds alles goed af, ook als je onderweg bent.

    • diefstal uit een wagen die niet op slot was voor de verzekering geen diefstal is. In dat geval is er dus ook geen vergoeding!

    Waardevolle voorwerpen

    • Neem altijd alle waardevolle voorwerpen uit de wagen: GPS, GSM, draagbare pc, handtas, portefeuille, jas, fototoestel, sleutels… Kan je ze niet meenemen, onttrek ze dan uit het zicht en berg ze op in de koffer. Leg ze bij voorkeur al in de koffer wanneer je vertrekt. Zo kan je niemand in verleiding brengen.

    • Verwijder ook de GPS-houder en veeg de zuignapafdruk uit. Deze afdruk is voor dieven een goede reden dat er zich een GPS in de wagen kan bevinden.

    Schakel blue-tooth en wifi- functie van uw gps, laptop, gsm…uit zodat dieven dit signaal niet kunnen opvangen.

    • Gebruik de PIN-code op uw gps. Deze optie is vaak voorzien maar niet standaard geïnstalleerd. Stel deze functie in zodat na diefstal de gps niet meer bruikbaar is.

    • Is er niets waardevols in de wagen te vinden, toon dit! Laat uw handschoenkastje en kofferzeil open.

    • Houd tot slot een inventaris bij van de serienummers, merk en type van al uw waardevolle voorwerpen. Doe dit ook voor uw GPS, laptop, imei-nr van je GSM (*#06#),… Het serienummer en imei-nr zijn unieke nummers waardoor de politie de teruggevonden gestolen goederen vlugger kan toewijzen en terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

    Boorddocumenten

    Neem altijd alle boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, het geldig keuringsbewijs en uw verzekeringspapieren). Deze zijn veel waard in het criminele circuit. Dieven breken in om ze te stelen, wees hen te slim af.

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door TW  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIN Politiebericht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste weken ontvingen wij opnieuw meldingen van burgers die werden benaderd door klusjesmannen. Het gaat meestal om Engelstalige mannen die van deur tot deur gaan en de bewoners voorstellen om hun oprit of dak te reinigen.

    Vaak komen de mannen erg intimiderend en opdringerig over. Zo beginnen ze soms al aan de werkzaamheden zonder toestemming te vragen van de bewoner. Later rekenen ze, om allerlei redenen, een veel hogere prijs aan dan afgesproken. Uiteindelijk moeten de slachtoffers vaak veel betalen voor slecht geleverd werk.

    Twee jaar geleden werd er zo nog een bejaard koppel opgelicht in Brecht voor 65.000 euro inzake dakwerken die uiteindelijk niet werden uitgevoerd. Één van de klusjesmannen belde aan en maakte de bewoners wijs dat het dak dringend gerepareerd of gereinigd moest worden. Tegelijkertijd kropen er al andere mannen op het dak die de roofing begonnen te verwijderen. Het koppel betaalde verschillende keren duizenden euro’s aan één van de mannen. De bewoners werden achtergelaten met een dak dat niet gerepareerd was en vol met afval lag.

    Wij willen dan ook waarschuwen voor dergelijke wanpraktijken. We raden aan om geen diensten van deze werklui te aanvaarden.

    Heb je werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd? Zoek dan best zelf een gerenommeerd bedrijf of persoon en maak duidelijke schriftelijke afspraken over de werken die moeten geleverd worden en de prijs.

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door TW  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIN nieuws Inbrekers gevat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lokale politie Voorkempen kon samen met de politiezones Brasschaat en Grens twee Roemenen oppakken. Met de hulp van een slijpschijf trachtte het duo het geld uit de betaalautomaat van het benzinestation in de Molenstraat te stelen. De buren van het benzinestation waren wakker geworden door een vreemd lawaai. Toen ze merkten dat een man de betaalautomaat van het benzinestation aan het uitslijpen was, verwittigden ze de politie.

    Op camerabeelden was te zien hoe twee mannen te werk gingen. Na controle van de buurt werden de twee verdachten aangetroffen in de Molenstraat.

    De twee Roemenen werden gearresteerd en overgebracht naar het Centraal Onthaalpunt in Zoersel voor verder verhoord. Ze verschenen voor de onderzoeksrechter, die hun aanhouding bevestigde.

    Bron Neel Vermeiren via Het Nieuwsblad

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door TW  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-tankgracht versus fietspad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week begint een aannemer in opdracht van de gemeenten Schoten en Brecht met de aanleg van een volwaardig fietspad langs de Antitankgracht.

    De Antitankgracht is een oude militaire waterweg die 33 km lang is. Het zo goed als onbevaarbare kanaal loopt van Berendrecht tot Oelegem. Vandaag is dit beschermd landschap een aaneenschakeling van militair erfgoed met bijzondere ecologische, landschappelijke maar ook recreatieve troeven.
    Meer via volgende link:
    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130221_00478880

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door TW  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek de Sint
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot 8 december kunnen ouders met hun kinderen dagelijks van 13 tot 18 uur het Sint Museum bezoeken aan de Vaartkant Links in Brecht. De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van De Schakel hebben alleszins genoten .
    Bron: Neel Vermeiren via Nieuwsblad.be

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door TW  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwandelingen in de Noodertuin
    Ook deze winter kunnen we weer tal van winterwandelingen in de Noordertuin uitproberen. De gemeentes Wuustwezel, Kalmthout, Essen, Kapellen, Brasschaat en Brecht bieden allemaal een eigen wandelroute aan. Alle wandelingen zijn verspreid over de drie wintermaanden november, december en januari. Die van Wuustwezel, waarbij wandelaars de omgeving rond de Poort van het Platteland ontdekten, ging al van start.

    De gemeentes Brasschaat, Kalmthout en Brecht bieden een wandeling in december aan. Deelnemers ontdekken er onder andere de wereld in de Brasschaatse wijk Driehoek, de bezienswaardigheden tussen twee Kalmthoutse stations en smullen al wandelend van Brechtse smoutebollen.

    U kunt tijdens de wandelingende kerstsfeer opsnuiven, geschiedenis proeven of gewoon ontspannen.

    "Velen vinden dat wandelen in de winter leuker is dan in de zomer.

    Bron:GVA© 2012 Concentra

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door TW  



    St Jobse handelszaken
  • Kapsalon GORIS
  • Restaurant HEEREN V ST JOB
  • Drankenhandel CLAESSENS
  • Herenkleding Suits Direct
  • Hemden online
  • Schoenwinkel Caramel

  • Foto

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Archief per week
  • 19/10-25/10 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 29/11-05/12 -0001

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs