Inhoud blog
 • Ook geslaagd
 • Geslaagd
 • Fotoshoot
 • Rustig baasje = rustige hond
 • Sledetocht in Zweden
  Archief per jaar
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Zoeken in blog

  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om Yanne en Peter te mailen

  Startpagina !
  Het leven in de roedel
  Dagboek van een roedel
  20-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook geslaagd
  Onze Gipsy is ook geslaagd, maar dan in het dekken van onze Nepal. Dus binnen 2 maand zal de roedel een aantal puppy's rijker zijn. Maar dit slechts tijdelijk want wie kandidaat is om zo'n lieve Malamute als kameraad erbij te nemen, laat maar horen. Binnenkort wordt de website vernieuwd en zullen alle gegevens over Nepal en Gipsy hierop terug te vinden zijn.  20-05-2016 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  25-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagd
  Moonah mag nu sociaal genoemd worden! Ze is immers geslaagd voor de socialisatietest op 2 april op de hondenschool.
  En zwemmen kan ze ondertussen ook als de beste: eerst even voorzichtig met de poten in het water, dan iets dieper en hup, met een plons achter de stok aan. Met een verwonderde blik van 'hé, geen grond meer onder mijn poten!' peddelt ze de stok achterna en brengt hem fier gelijk ne gieter terug. Weer een ervaring rijker op haar 10de levensmaand.
  Bijlagen:
  20160403 zwemmen.jpg (72.6 KB)   

  25-04-2016 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  19-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoshoot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In 2017 prijkt Moonah op de kalender van de Zwitserse Witte Herder. Gisteren nam ze deel aan de fotoshoot van François Nicaise die werd uitgevoerd bij de kwekerij 'The White Wolves'. Terwijl West-Vlaanderen was omgeven door mist, hadden we in de Ardennen prachtig weer. We gingen op tocht en op fotogenieke plekjes mochten de honden poseren of in actie gaan. Ook de baasjes werden uitgedaagd want een shoot moest toch wel een 5-tal keer overgedaan worden. Maar het resultaat zal er mogen zijn.
  Ook op de hondenschool wordt er resultaat geboekt. We nemen weer deel aan de training en het gaat stukken beter. Moonah is nog wel afgeleid maar ze doet de oefeningen behoorlijk met slechts nu en dan wat getrek en geblaf. Doe zo voort, Moonah!

  Bijlagen:
  Fotoshoot 16 03.JPG (77.8 KB)   

  19-03-2016 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  25-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig baasje = rustige hond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Regen, regen, regen,.. goed dat we weer vers haksel hebben want onze puttengravers doen hun best om hun terrein in een modderveld om te toveren. Moonah amuseert zich te pletter met de Malamutten en denkt, bij het zien, horen of ruiken van andere honden, telkens dat het speeltijd is. Ze is dus op de hondenschool nog steeds aan het oefenen achter de omheining om rustig toe te kijken zonder in de opwinding te gaan. En beetje bij beetje begint ze het door te hebben maar telkens ik denk: 'oef, even rust', springt ze weer vol energie een hond tegemoet met wie ze persé kennis wil maken. Maar we geven vooral niet op. Zelf rustig, zelfverzekerd en volhardend zijn is de boodschap. Enkel deze energie kan rust bij de hond brengen.
  Vorig weekend kreeg Moonah de eer de 'Best Puppy' te mogen zijn op de hondenshow in Gent: 'veelbelovend' volgens de keurmeester met een waarderende blik. Dat belooft!

  Bijlagen:
  160221 Moonah-best puppy.jpg (52.6 KB)   

  25-02-2016 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  27-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sledetocht in Zweden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Moonah leert ontzettend snel, zij kent in 1 maand tijd zo ongeveer alle basiscommando's die een assistentiehond moet kennen. Samen trainen met andere honden daarentegen lukt nog niet. Ze blijft in de opwinding gaan. We zijn ook enkele keren gaan trainen bij 'Donate a dog' waar we uiteraard op hetzelfde probleem botsten. Maar we geven niet op en blijven oefenen op afstand voorlopig enkel in de hondenschool.
  We deden deze maand een try out nl. alle honden in de camionette met daaraan gekoppeld een groepswandeling op verplaatsing. Het regenweer en de stress bij de honden maakten deze onderneming wel enigszins spannend. Maar we weten nu dat we met alle 15 honden op stap kunnen gaan. Het mushen wordt echter steeds maar uitgesteld: ofwel geen tijd, ofwel te slecht weer, ofwel loopse teven...pfff!!
  Ik heb dan maar in enkele dagen tijd beslist om richting Lapland te vliegen voor een 3-daagse sledetocht bij onze vrienden Steven en Ester. Het was een hele uitdaging vooral bij een temperatuur van -32°C!! Maar helemaal ingepakt met 6 lagen kledij heb ik toch genoten van deze unieke ervaring... Ooit zullen we misschien met onze bende langs de meren in Lapland zo'n indrukwekkende tocht maken! 

  Bijlagen:
  Lapland 2.JPG (62.3 KB)   
  try out.jpg (68.4 KB)   

  27-01-2016 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!