Inhoud blog
 • Ook geslaagd
 • Geslaagd
 • Fotoshoot
 • Rustig baasje = rustige hond
 • Sledetocht in Zweden
  Archief per jaar
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Zoeken in blog

  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om Yanne en Peter te mailen

  Startpagina !
  Het leven in de roedel
  Dagboek van een roedel
  31-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde jaar - nieuw begin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Weeral een jaar voorbij en een nieuwe kalender aan de muur. Wat zullen we dit jaar beleven? Hebben we al plannen? Ja zeker, zo snel als mogelijk de camionette vertrekkensklaar maken en oefensessies plannen om de honden te laten wennen aan hun reisverblijf. Daarna zullen we enkele weekendtestritten organiseren om te zien of alles naar wens verloopt vooraleer we ons wagen aan een langere reis met de caravan. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit alles zal verlopen want een kampeerplek vinden met zo'n aanhangsel én een meute lijkt mij niet zo evident.
  Naast de geplande stapweek met de honden richting Compostella staan ook weer de maandelijkse BLEC-wandelingen op het menu vanaf maart (data volgen).
  Ik ben, samen met enkele honden uit de roedel, tevens wat ervaring aan het opdoen in 'De gebeten hond', een nieuw project waar men een individueel begeleidings/trainingsprogramma kan volgen met hulphonden en asielhonden. Héél interessant! Ik ben er immers van overtuigd dat onze honden nog wel wat meer in hun mars hebben dan enkel een kar trekken. Buddha, Gobi en Alegria hebben het er in ieder geval naar hun zin. Ze zijn telkens heel enthousiast als ze weer mogen gaan 'werken'.
  Ik zal regelmatig ook de honden zelf eens aan het woord laten. Ik ben in 2012 aan het oefenen geslagen in het intuïtief communiceren met honden. Twee maal een 2-daagse met Birgitta van Spronsen uit Nederland heeft mij mijn aanvoelen bevestigd. En onze honden hebben wel wat te vertellen. Dus vanaf januari zullen jullie regelmatig op de hoogte worden gebracht van de hondse verhalen over het leven in de roedel. 
  Ik wens jullie heel veel leesgenot.
  Yanne
  Moge 2013 een jaar zijn van Eenvoud,Vriendelijkheid,Begrip,Medevoelen en Dankbaarheid
  Dan volgen
  Vrede, Vreugde, Liefde en Geluk vanzelf.
  Yanne, Peter en de Roedel

   
  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /> 

  Bijlagen:
  Ishra in sneeuw.JPG (42.9 KB)   

  31-12-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  28-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle wegen leiden naar...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het einde van het jaar nadert. Dit betekent: weeral loopsheid. In ieder geval is dit aan de orde bij Happy. Ze loopt de laatste dagen zo zot als een achterdeur en heeft duidelijk haar oog laten vallen op Allegro. Alleen, hij is blijkbaar niet zo makkelijk te verleiden. Daar Happy  voortdurend liep te lonken langs de omheining tussen de tuin en het hondenperk en dit toch wel wat onrust veroorzaakte in de roedel, hebben we Allegro uit het perk gehaald en bij haar in de tuin laten lopen. Hij doet verwoede maar tevergeefse pogingen...
  Ondertussen is Peter de ons huis op wielen gaan ophalen, een 10 jaar oude typische zigeunercaravan, een 'Tabbert Baronesse' en werkt de garagist nu en dan aan de inrichting van de camionette die onderweg onderdak moet geven aan onze Malamutten. Hopelijk krijgen we alles klaar tegen de lente. Dan wil ik nl. de Compostellaroute stappen met de honden te beginnen bij ons thuis. Ik wil iedere dag, samen met 2 honden, een aantal km's stappen gedurende een 10-tal dagen terwijl Peter telkens zoekt naar een overnachtingsplaats waar camionette met honden en caravan even kunnen stationeren. Gezien de route in verschillende etappes zal gestapt worden zal dit uiteraard een 10-jarenplan worden. Ik ben heel erg benieuwd waar deze wegen ons naartoe zullen leiden.  

  Bijlagen:
  Baronesse aug 2012 002.jpg (24 KB)   

  28-11-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  29-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De orde van de alfa
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is de laatste maand duidelijk meer stabiliteit in de roedel. Chimouk is veel minder agressief naar de andere honden toe. Ik denk dat hier verschillende elementen hebben toe bij gedragen. In de 1ste plaats heb ik meer afstand genomen en vooral Peter zijn dagelijkse gang laten gaan. Na allerlei hondvriendelijke methodes te hebben toegepast zonder resultaat wat betreft het gedrag van Chimouk, was Peter de mening toegedaan dat enkel een heel strenge en consequente houding tav haar zou werken. Met 'heel streng' wordt dan bedoeld: kort en krachtige verbale reactie bij onaanvaardbaar gedrag met een ferme tik in de nek of tegen de bil (lees: een beet) indien nodig zoals zij ook onder elkaar de rangorde bepalen bij wangedrag. We hebben er veel welles-nietes discussies over gehad maar het blijkt toch wel rust en orde te brengen ipv chaos en bloedende bijtincidenten voordien. Het is dus duidelijk: bij een roedel Alaskan Malamutes dient er duidelijk een mensenleider te zijn die de orders uitdeelt. Nu nog wat extra strengheid naar Allegro toe die tot nu toe denkt leider te zijn terwijl hij niet voldoende evenwicht uitstraalt om deze funktie met waardigheid te bekleden. Hopelijk is er dan voldoende harmonie om de roedel voor te bereiden op de nakende uitstappen met de hondenwagen en de caravan.

  Bijlagen:
  alfa.jpg (46.4 KB)   

  29-10-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  25-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelen met honden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Oef, eindelijk weer wat rust in de roedel maar nog steeds geen temperaturen om te gaan mushen. Ondertussen wat kennis opgedaan bij 'Hondenspiegel' in Nederland rond het spiegelen met honden. Heel interessant! De hond waarmee je om gaat toont je nl. duidelijk waar jij mee bezig bent. Om te beginnen reageert hij heel gericht op jouw gemoedstoestand. Eender hoe je je voelt: blij, boos, bang of bedroefd; de hond zal je dit tonen door zijn gedrag. Eender welke intentie je hebt, de hond zal je hierop antwoorden door zijn reactie . Eender welk gedrag je vertoont, de hond zal hierop reageren met een spiegelbeeld...m.a.w. de hond toont je jouw ware aard... of je het nu leuk vindt of niet!

  Bijlagen:
  spiegelbeeld.jpg (44.6 KB)   

  25-09-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  29-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driftige zomerrust
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We genieten van een complete zomerrust. Het weer is niet zo denderend maar toch te warm om te mushen. Wandelen is natuurlijk een mooi alternatief. Zo heb ik, tijdens een week verlof, iedere voormiddag ongeveer 15km afgelegd langs de GR-paden hier in de buurt, telkens geflankeerd door 2 honden. Het is een 1ste voorbereiding op de Compostella-route die ik in etappes wil gaan stappen samen met de honden.
  Ondertussen was er ook weer loopsheid in de roedel. Allegro had duidelijk zijn oog laten vallen op Indi en daarna op Chimouk. We hebben ze alle drie uit de roedel gehaald om daar de rust wat te behouden. Dit ging vrij goed ware het niet dat Thorgall nogal driftig rondliep en persé ook Indi wilde inpalmen. De andere teven in de roedel vertoonden immers enkel wat symptomen van loopsheid die blijkbaar toch onderdrukt wordt als er een alfateef is. En toen Allegro's aandacht na enkele dagen vooral naar Chimouk ging, zag Thorgall toch zijn kans schoon om Indi te versieren onder kwade blikken van Allegro. Zijn eer was gekrenkt!

  Bijlagen:
  loopsheid aug 2012 002.jpg (32.6 KB)   

  29-08-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  26-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het motivatiemoment
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het gedrag van Chimouk blijft een probleem. Aan de poort van hun terrein eist ze alle zeggenschap op en ze vermijdt dat er ook maar één andere hond samen met mij het perk zou kunnen uitlopen. Hier veegt ze duidelijk alle leiderschapsregels aan haar laars. Bij de individuele training is ze ontzettend gemotiveerd maar dit levert nog geen verandering op wat betreft haar heerschappij over de uitgang van het perk. Ik focus mij nu vooral op het negeren van haar negatief gedrag en het belonen met aandacht bij positief gedrag. Alleen is het onmogelijk om geen aandacht te geven aan haar negatief gedrag bij de uitgang. Dus op het subtiele moment, net als ze aan de uitgang uit haar evenwicht dreigt te gaan en alle macht wil gaan overnemen, neem ik haar rustig en kalm mee, zonder woorden, en moet ze even "blijven, plaats", d.i. even vast aan de ketting zonder meer. Als alle weg en weer verkeer bij de uitgang ten einde is, mag ze weer vrij rondlopen. Dit subtiele moment, het motivatiemoment, is heel belangrijk omdat ze niet in de ervaring van beloning mag gaan. De weg versperren voor de anderen is haar overwinning, haar beloning. Als ik haar daarentegen vooraf al vast leg aan de ketting dan is dit noch een straf, noch een beloning. Gewoon even 'blijven, plaats'. En ze kan niet meer in de ervaring van beloning gaan aan de poort. Dus is het heel belangrijk dat ik op het juiste moment reageer wat uiteraard niet evident is. Ik ben benieuwd of dit iets zal opleveren?!

  Bijlagen:
  rangorde aan poort.jpg (44.9 KB)   

  26-07-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  28-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leiderschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er zijn nog steeds regelmatig gevechten in de roedel, niettegenstaande de rangorde volgens ons wel duidelijk is. Venus heeft het onderspit moeten delven tgo Chimouk. Zij is dus de alfa-teef geworden en Alegro is nog steeds de alfa-reu. Maar beide alfa's oefenen hun leiderschap niet uit zoals het een echte hond betaamt. Er mag niet gevochten worden binnen een roedel en zeker geen verwondingen toegebracht worden. Wij dienen dus de alfa's te berispen terwijl wij hen tegelijkertijd ook corrigeren in hun alfarol wat volgens mij tegenstrijdig is. Het grote probleem is dat wij telkens maar kunnen reageren als het gevecht al aan de gang is terwijl je dient te corrigeren op het moment dat je de intentie tot agressie opmerkt. Dit moment merken we dus niet op daar wij niet tussen hen leven.
  Ik werk echter heel intensief aan mijn eigen leiderschap tgo de roedel en vooral tgo de alfa's via mijn lichaamstaal en energie op ieder moment dat ik met hen bezig ben. Dat is: bij het binnen gaan in het perk, als ze willen opspringen, bij het begroeten, bij het voederen, bij het spelen, bij het wandelen...Het muchen ligt momenteel stil wegens de te hoge temperaturen 's morgens (min. 15°).

  Bijlagen:
  doorgang 006.jpg (41.1 KB)   

  28-06-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  30-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn heel intensief op zoek naar de geschikte transportmiddelen om samen met de honden andere oorden te gaan verkennen. We overwegen 2 formules zijnde een motorhome met een aanhangwagen met een box voor 10 honden erop of onze Iveco camionette inrichten voor de honden en een caravan erachter voor ons. Blijkbaar spelen laad- en trekvermogen een grote rol in deze keuze. Het lijkt me een lange zoektocht te worden die heel wat tijd in beslag neemt om motorhomes en caravans te gaan bekijken. En we moeten daarbij nog heel wat km's trotseren want blijkbaar zijn West-en Oostvlamingen nogal behoudensgezind, de meeste okkasies bevinden zich  nl. in Antwerpen en Limburg. Tijdens de lange ritten denk ik vaak aan de quality-time die ik beter zou besteden aan de roedel. Maar bon, we houden vol tot we het geschikte transport gevonden hebben zodat we een stuk mobieler zullen zijn.

  Bijlagen:
  P1010738.JPG (37.6 KB)   

  30-05-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  26-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je bent wat je eet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit geldt niet enkel voor mensen maar ook voor honden. Wij kiezen voor de meest natuurlijke voeding voor onze honden nl. BARF (Bones And Raw Food). Wolven eten immers ook rauw vlees en dan nog wel met huid, haar en ingewanden, vers en warm. Dit maakt de honden echter wel tot jagers, hoe lief en zachtaardig ze ook zijn met mensen.
  Onze honden krijgen afval van de marokkaanse slager (= halal en geen varken), vlees die al een tijdje geslacht is. Ze hoeven hun prooi dus niet zelf te doden. Toch kan hun jachtinstinct in 1 seconde de bovenhand krijgen als we gaan muchen (wat voor hen betekent 'op jacht' gaan), vooral als ze een konijn of een kat zien voorbij snellen, wat hen compleet doof maakt voor commando's. We hebben gelukkig een goeie rem die hen in toom kan houden. Wat echter voor ons onaanvaardbaar is, is dat ze op dezelfde wijze reageren op kleine hondjes die luid keffend hun territorium verdedigen. Blijkbaar maakt ook deze reactie hun jachtinstinct los en hebben ze geen genade voor deze kleine wakers. We dienen dus super geconcentreerd en voorbereid te zijn als we huizen met kleine waakhondjes passeren.
  Onlangs hoorden we het verhaal van iemand die hun jonge waakhonden hadden gevoerd met verse dode volledige dieren. Eens volwassen gingen de honden er 's nachts op uit om te gaan jagen op geiten, schapen, herten...
  Als je dus een trouwe huishond wenst die heel prooivriendelijk is, is het aangeraden om niet enkel rauw vlees te voederen maar af te wisselen met een geprepareerd brouwsel van gekookte granen met groenten (gekookt of rauw). Gemalen diepvriesvlees is ook een optie. De laatste optie zijn uiteraard de brokken tenzij biologisch maar ook deze worden door de homeopatische dierenarts afgekeurd.

  Bijlagen:
  P1000059.JPG (45.5 KB)   

  26-04-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  22-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dag van de aarde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is het internationale dag van de aarde. Dit jaar doen de Belgische organisaties BBL, Natuurpunt, Velt ea. die hier andere jaren hun schouders onder zetten, niet mee. Toch wil ik eventjes bij stil staan bij onze Moeder Aarde, die toch wel wat te verduren krijgt de laatste decennia. Hoe lang zal ze deze onverantwoorde wijze van omgaan met het milieu nog kunnen en willen verdragen? Ze is al heftig aan het protesteren maar hoelang en hoeveel zal ze nog dienen te waarschuwen vooraleer de mens écht bewust zal worden? Ja, er zijn al heel wat mensen die de strijd aangaan en er echt werk van maken om zaken diepgaand te veranderen maar het gaat om een totale mentaliteitswijziging op wereldvlak. Er zijn al duidelijke boodschappen gegeven geweest waaronder 'An Inconvenient Truth' van Al Gore ea. maar er is een kleine meerderheid op deze aardbol die alle macht in handen heeft en die het uiteindelijk voor het zeggen heeft. En hier tegen vechten is een zware opgave en vraagt heel veel innerlijke en evenwichtige kracht. The movie 'Zeitgeist' geeft je hier een duidelijk beeld van.
  We kunnen echter niet allemaal wereldverbeteraars zijn. Het is daarom van groot belang om in onze omgeving bewust met natuur, milieu en energie om te gaan. Sorteer je afval, stook wat minder en doe een trui meer aan, laat de kraan niet onnodig lopen, doof de extra lichten, koop voeding in vrak ipv voorverpakt, neem eens meer je fiets of ga te voet ipv de auto, ...wellicht goeie raad die je al 1000 maal gehoord hebt maar als je deze eenvoudige zaken effectief toepast, toon je bewust respect voor onze dierbare Moeder Aarde die toch al duizenden jaren een leefplaats biedt aan de mensheid. 
  Wij doen een poging om hier de nodige aandacht aan te geven zonder gebruik van dure installaties zoals zonnepanelen: onze honden eten vlees dat door de slager zou worden weggegooid, we vangen regenwater op om hun afkoelingsbad te vullen, we recupereren houtafval voor de bodem van hun terrein, we gebruiken planten om hun natuurlijk afweersysteem te ondersteunen, onze electriciteitsverbruik gaat ieder jaar naar omlaag daar we hier bewust mee omgaan, we stoken zuinig met afvalhout...en we zijn dankbaar voor wat Moeder Aarde ons hiervoor terug geeft.

  Bijlagen:
  natuur 2.jpg (25.6 KB)   

  22-04-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  29-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Data vormingssessies
  Ondertussen zijn de vormingssessies gepland zowel voor de sessies 'BegeLeiden via Energetische Communicatie' (BLEC) als voor de sessies 'Onderweg'. 
  Het gaat telkens om een volledige zaterdag van 10u tot 17u.
  Er wordt gewerkt in groepjes van max. 6 pers.
  Bij de 'BLEC'-sessies brengt men zijn eigen hond mee. Voor de 'Onderweg'-sessies worden de honden van 'Leven in de roedel' ingezet.
  De sessies gaan door te Rollegem-Kortrijk.
  De kostprijs is telkens 50 € per persoon.
  Gelieve picknick mee te brengen. Koffie, thee en water zijn inbegrepen.
  Gelieve in te schrijven via mail.

  Data sessies 'BLEC':
  zat. 5 mei 2012
  zat. 7 juli 2012
  zat. 8 september 2012
  zat. 10 november 2012

  Data sessies 'Onderweg':
  zat. 16 juni 2012
  zat. 25 augustus 2012
  zat. 20 oktober 2012
  zat. 8 december 2012

  Tot ziens.

  29-03-2012 om 22:59 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  22-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht, Shakira
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben begin deze maand opnieuw afscheid moeten nemen van de oudste van de roedel, Shakira. Ze zou 10 jaar geworden zijn in juli. ze was al een tijdje niet goed meer te poot maar de moraal was nog goed. Ze had al haar alfaplaats afgestaan aan haar dochter Venus wat niet zo in dank afgenomen werd door Chimouk die duidelijk ook alfa-ambities heeft. Het wilde gedoe van het jong grut was dikwijls wat teveel voor haar. Dan liet ze duidelijk haar ongenoegen horen en verdween in haar kot. Op 5 maart 's morgens vonden we haar vredig ingeslapen. Nu kan ze samen met haar zus Yanah de roedelperikelen gade slaan vanuit de hondenhemel. Het ga jullie goed. Nu zijn ze nog met 10.
  Op 17/3 zijn we opnieuw gestart met de trainingen na alle herrie van de laatste maanden. En ze lopen alle 10 mee. Allegria heeft haar angst helemaal overwonnen en loopt weer heel enthousiast mee met de bende. Ook Thorgal kan meelopen daar we de snelheid aanpassen aan zijn tempo.
  Ik ben me ondertussen ook gaan verdiepen in het intuïtief communiceren met dieren, in mijn geval honden uiteraard. Het is me ondertussen wel duidelijk dat je effectief een heel intens contact kunt hebben met dieren en hierbij boodschappen onderling uitwisselen. Dieren zijn hier trouwens nog veel gevoeliger voor dan mensen. Het is gewoon een kwestie van je meditatief in te stellen op het energieniveau van het dier. Het is geen tovertruk, iedereen kan het leren maar het vraagt wel oefening. Benieuwd of ik op deze manier enige verandering zal kunnen brengen in de agressie.

  Bijlagen:
  Shakira.jpg (36.2 KB)   

  22-03-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  26-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bijt hond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, de rivaliteit houdt niet op! En zeker niet nu de teven loops zijn. De trainingen liggen stil, verschillende honden hebben bijtwonden en wij denken er over na om Chimouk en Indi eventueel terug naar Estland te sturen. Chimouk wil volledig de leiding over nemen en dit wordt niet in dank afgenomen door de oudere leden van de roedel, vooral niet door Venus. Het erge is, dat Indi en Ishra meteen in de strijd meegaan eenmaal Chimouk in de aanval gaat. En de Bachbloesems zijn voorlopig niet opgewassen tegen haar instinctieve dominantiedrang. We zitten zowat met de handen in het haar...we overwegen verschillende oplossingsmogelijkheden maar er komt telkens een 'maar' opduiken. Indi en Chimouk naar Estland? Dan moeten we het mushen stop zetten...! Hoe moeten we dan de andere honden aktief houden?! Enkel Chimouk plaatsen? Dan zal Indi misschien ontsnappingspogingen ondernemen...! Chimouk apart in een kennel houden? Dan zal ze wellicht nog agressiever uit de hoek komen als ze in contact komt met de roedel...! Haar laten steriliseren? Is niet onze voorkeur...! Moeoeilijk!!!
  'Tijd brengt raad' is een mindfulle gedachte en 'afwachten' een oefening in het aanvaarden van de situatie waarbij je gelooft dat er oplossingen komen op het gepaste moment.
  Ondertussen zijn we naar een 2de keuring geweest in Gent waar Indi slechts 'goed' kreeg door een Belgische keurmeester. Natuurlijk is onze Indi geen 'show'beest. Ze is vooral goed in het mushen maar daar wordt er blijkbaar geen belang aan gehecht. Maar goed, kweken staat nu toch niet op onze nabije planning. We hebben nu meer baat bij een 'staakt het vuren'.
  Iemand suggesties?

  Bijlagen:
  Hond bijt hond.jpg (36 KB)   

  26-02-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  30-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bijt hond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ons team was heel eventjes te zien langs de Rollegemse wegen toen Rollegem werd voorgesteld in 'Man bijt hond', amper 1 minuut...en daarvoor waren ze 1 uur komen filmen, pfff...! Enfin, hier worden nu en dan de rollen vertolkt in 'Hond bijt hond'. Venus en Chimouk hebben het nog steeds moeilijk met elkaar met als gevolg dat ze elkaar nu en dan eens te lijf gaan en waarbij de zwakste schakel wel eens de klappen durft te vangen. Onlangs heeft Happy op die manier een wonde in haar oksel opgelopen. Daarbij kwam nog spierblessure aan Thorgals achterpoot na een trainingstocht, wat maakte dat onze plannen om de tochten uit te breiden iets te voorbarig geweest waren. Het zou goed zijn om voor Venus en Chimouk de geschikte Bachbloesems uit te zoeken zodat ze elkaar iets meer ruimte zouden kunnen geven. Venus neemt meer en meer de plaats in van haar moeder Shakira en wil alles onder controle houden. Ze vindt dat Chimouk nogal veel op haar neus zet en terecht maar Chimouk wil niet gecorrigeerd worden. Dit betekent dat wij kordater en consequenter met Chimouk dienen om te gaan. Ben benieuwd of we dit ooit opgelost krijgen.

  Bijlagen:
  man bijt hond.jpg (27.2 KB)   

  30-01-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!