Inhoud blog
  • Ook geslaagd
  • Geslaagd
  • Fotoshoot
  • Rustig baasje = rustige hond
  • Sledetocht in Zweden
    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
    Zoeken in blog

    E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om Yanne en Peter te mailen

    Startpagina !
    Het leven in de roedel
    Dagboek van een roedel
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driftige zomerrust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We genieten van een complete zomerrust. Het weer is niet zo denderend maar toch te warm om te mushen. Wandelen is natuurlijk een mooi alternatief. Zo heb ik, tijdens een week verlof, iedere voormiddag ongeveer 15km afgelegd langs de GR-paden hier in de buurt, telkens geflankeerd door 2 honden. Het is een 1ste voorbereiding op de Compostella-route die ik in etappes wil gaan stappen samen met de honden.
    Ondertussen was er ook weer loopsheid in de roedel. Allegro had duidelijk zijn oog laten vallen op Indi en daarna op Chimouk. We hebben ze alle drie uit de roedel gehaald om daar de rust wat te behouden. Dit ging vrij goed ware het niet dat Thorgall nogal driftig rondliep en persé ook Indi wilde inpalmen. De andere teven in de roedel vertoonden immers enkel wat symptomen van loopsheid die blijkbaar toch onderdrukt wordt als er een alfateef is. En toen Allegro's aandacht na enkele dagen vooral naar Chimouk ging, zag Thorgall toch zijn kans schoon om Indi te versieren onder kwade blikken van Allegro. Zijn eer was gekrenkt!

    Bijlagen:
    loopsheid aug 2012 002.jpg (32.6 KB)   

    29-08-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het motivatiemoment
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gedrag van Chimouk blijft een probleem. Aan de poort van hun terrein eist ze alle zeggenschap op en ze vermijdt dat er ook maar één andere hond samen met mij het perk zou kunnen uitlopen. Hier veegt ze duidelijk alle leiderschapsregels aan haar laars. Bij de individuele training is ze ontzettend gemotiveerd maar dit levert nog geen verandering op wat betreft haar heerschappij over de uitgang van het perk. Ik focus mij nu vooral op het negeren van haar negatief gedrag en het belonen met aandacht bij positief gedrag. Alleen is het onmogelijk om geen aandacht te geven aan haar negatief gedrag bij de uitgang. Dus op het subtiele moment, net als ze aan de uitgang uit haar evenwicht dreigt te gaan en alle macht wil gaan overnemen, neem ik haar rustig en kalm mee, zonder woorden, en moet ze even "blijven, plaats", d.i. even vast aan de ketting zonder meer. Als alle weg en weer verkeer bij de uitgang ten einde is, mag ze weer vrij rondlopen. Dit subtiele moment, het motivatiemoment, is heel belangrijk omdat ze niet in de ervaring van beloning mag gaan. De weg versperren voor de anderen is haar overwinning, haar beloning. Als ik haar daarentegen vooraf al vast leg aan de ketting dan is dit noch een straf, noch een beloning. Gewoon even 'blijven, plaats'. En ze kan niet meer in de ervaring van beloning gaan aan de poort. Dus is het heel belangrijk dat ik op het juiste moment reageer wat uiteraard niet evident is. Ik ben benieuwd of dit iets zal opleveren?!

    Bijlagen:
    rangorde aan poort.jpg (44.9 KB)   

    26-07-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leiderschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn nog steeds regelmatig gevechten in de roedel, niettegenstaande de rangorde volgens ons wel duidelijk is. Venus heeft het onderspit moeten delven tgo Chimouk. Zij is dus de alfa-teef geworden en Alegro is nog steeds de alfa-reu. Maar beide alfa's oefenen hun leiderschap niet uit zoals het een echte hond betaamt. Er mag niet gevochten worden binnen een roedel en zeker geen verwondingen toegebracht worden. Wij dienen dus de alfa's te berispen terwijl wij hen tegelijkertijd ook corrigeren in hun alfarol wat volgens mij tegenstrijdig is. Het grote probleem is dat wij telkens maar kunnen reageren als het gevecht al aan de gang is terwijl je dient te corrigeren op het moment dat je de intentie tot agressie opmerkt. Dit moment merken we dus niet op daar wij niet tussen hen leven.
    Ik werk echter heel intensief aan mijn eigen leiderschap tgo de roedel en vooral tgo de alfa's via mijn lichaamstaal en energie op ieder moment dat ik met hen bezig ben. Dat is: bij het binnen gaan in het perk, als ze willen opspringen, bij het begroeten, bij het voederen, bij het spelen, bij het wandelen...Het muchen ligt momenteel stil wegens de te hoge temperaturen 's morgens (min. 15°).

    Bijlagen:
    doorgang 006.jpg (41.1 KB)   

    28-06-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    30-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn heel intensief op zoek naar de geschikte transportmiddelen om samen met de honden andere oorden te gaan verkennen. We overwegen 2 formules zijnde een motorhome met een aanhangwagen met een box voor 10 honden erop of onze Iveco camionette inrichten voor de honden en een caravan erachter voor ons. Blijkbaar spelen laad- en trekvermogen een grote rol in deze keuze. Het lijkt me een lange zoektocht te worden die heel wat tijd in beslag neemt om motorhomes en caravans te gaan bekijken. En we moeten daarbij nog heel wat km's trotseren want blijkbaar zijn West-en Oostvlamingen nogal behoudensgezind, de meeste okkasies bevinden zich  nl. in Antwerpen en Limburg. Tijdens de lange ritten denk ik vaak aan de quality-time die ik beter zou besteden aan de roedel. Maar bon, we houden vol tot we het geschikte transport gevonden hebben zodat we een stuk mobieler zullen zijn.

    Bijlagen:
    P1010738.JPG (37.6 KB)   

    30-05-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je bent wat je eet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit geldt niet enkel voor mensen maar ook voor honden. Wij kiezen voor de meest natuurlijke voeding voor onze honden nl. BARF (Bones And Raw Food). Wolven eten immers ook rauw vlees en dan nog wel met huid, haar en ingewanden, vers en warm. Dit maakt de honden echter wel tot jagers, hoe lief en zachtaardig ze ook zijn met mensen.
    Onze honden krijgen afval van de marokkaanse slager (= halal en geen varken), vlees die al een tijdje geslacht is. Ze hoeven hun prooi dus niet zelf te doden. Toch kan hun jachtinstinct in 1 seconde de bovenhand krijgen als we gaan muchen (wat voor hen betekent 'op jacht' gaan), vooral als ze een konijn of een kat zien voorbij snellen, wat hen compleet doof maakt voor commando's. We hebben gelukkig een goeie rem die hen in toom kan houden. Wat echter voor ons onaanvaardbaar is, is dat ze op dezelfde wijze reageren op kleine hondjes die luid keffend hun territorium verdedigen. Blijkbaar maakt ook deze reactie hun jachtinstinct los en hebben ze geen genade voor deze kleine wakers. We dienen dus super geconcentreerd en voorbereid te zijn als we huizen met kleine waakhondjes passeren.
    Onlangs hoorden we het verhaal van iemand die hun jonge waakhonden hadden gevoerd met verse dode volledige dieren. Eens volwassen gingen de honden er 's nachts op uit om te gaan jagen op geiten, schapen, herten...
    Als je dus een trouwe huishond wenst die heel prooivriendelijk is, is het aangeraden om niet enkel rauw vlees te voederen maar af te wisselen met een geprepareerd brouwsel van gekookte granen met groenten (gekookt of rauw). Gemalen diepvriesvlees is ook een optie. De laatste optie zijn uiteraard de brokken tenzij biologisch maar ook deze worden door de homeopatische dierenarts afgekeurd.

    Bijlagen:
    P1000059.JPG (45.5 KB)   

    26-04-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dag van de aarde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is het internationale dag van de aarde. Dit jaar doen de Belgische organisaties BBL, Natuurpunt, Velt ea. die hier andere jaren hun schouders onder zetten, niet mee. Toch wil ik eventjes bij stil staan bij onze Moeder Aarde, die toch wel wat te verduren krijgt de laatste decennia. Hoe lang zal ze deze onverantwoorde wijze van omgaan met het milieu nog kunnen en willen verdragen? Ze is al heftig aan het protesteren maar hoelang en hoeveel zal ze nog dienen te waarschuwen vooraleer de mens écht bewust zal worden? Ja, er zijn al heel wat mensen die de strijd aangaan en er echt werk van maken om zaken diepgaand te veranderen maar het gaat om een totale mentaliteitswijziging op wereldvlak. Er zijn al duidelijke boodschappen gegeven geweest waaronder 'An Inconvenient Truth' van Al Gore ea. maar er is een kleine meerderheid op deze aardbol die alle macht in handen heeft en die het uiteindelijk voor het zeggen heeft. En hier tegen vechten is een zware opgave en vraagt heel veel innerlijke en evenwichtige kracht. The movie 'Zeitgeist' geeft je hier een duidelijk beeld van.
    We kunnen echter niet allemaal wereldverbeteraars zijn. Het is daarom van groot belang om in onze omgeving bewust met natuur, milieu en energie om te gaan. Sorteer je afval, stook wat minder en doe een trui meer aan, laat de kraan niet onnodig lopen, doof de extra lichten, koop voeding in vrak ipv voorverpakt, neem eens meer je fiets of ga te voet ipv de auto, ...wellicht goeie raad die je al 1000 maal gehoord hebt maar als je deze eenvoudige zaken effectief toepast, toon je bewust respect voor onze dierbare Moeder Aarde die toch al duizenden jaren een leefplaats biedt aan de mensheid. 
    Wij doen een poging om hier de nodige aandacht aan te geven zonder gebruik van dure installaties zoals zonnepanelen: onze honden eten vlees dat door de slager zou worden weggegooid, we vangen regenwater op om hun afkoelingsbad te vullen, we recupereren houtafval voor de bodem van hun terrein, we gebruiken planten om hun natuurlijk afweersysteem te ondersteunen, onze electriciteitsverbruik gaat ieder jaar naar omlaag daar we hier bewust mee omgaan, we stoken zuinig met afvalhout...en we zijn dankbaar voor wat Moeder Aarde ons hiervoor terug geeft.

    Bijlagen:
    natuur 2.jpg (25.6 KB)   

    22-04-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Data vormingssessies
    Ondertussen zijn de vormingssessies gepland zowel voor de sessies 'BegeLeiden via Energetische Communicatie' (BLEC) als voor de sessies 'Onderweg'. 
    Het gaat telkens om een volledige zaterdag van 10u tot 17u.
    Er wordt gewerkt in groepjes van max. 6 pers.
    Bij de 'BLEC'-sessies brengt men zijn eigen hond mee. Voor de 'Onderweg'-sessies worden de honden van 'Leven in de roedel' ingezet.
    De sessies gaan door te Rollegem-Kortrijk.
    De kostprijs is telkens 50 € per persoon.
    Gelieve picknick mee te brengen. Koffie, thee en water zijn inbegrepen.
    Gelieve in te schrijven via mail.

    Data sessies 'BLEC':
    zat. 5 mei 2012
    zat. 7 juli 2012
    zat. 8 september 2012
    zat. 10 november 2012

    Data sessies 'Onderweg':
    zat. 16 juni 2012
    zat. 25 augustus 2012
    zat. 20 oktober 2012
    zat. 8 december 2012

    Tot ziens.

    29-03-2012 om 22:59 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    22-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht, Shakira
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben begin deze maand opnieuw afscheid moeten nemen van de oudste van de roedel, Shakira. Ze zou 10 jaar geworden zijn in juli. ze was al een tijdje niet goed meer te poot maar de moraal was nog goed. Ze had al haar alfaplaats afgestaan aan haar dochter Venus wat niet zo in dank afgenomen werd door Chimouk die duidelijk ook alfa-ambities heeft. Het wilde gedoe van het jong grut was dikwijls wat teveel voor haar. Dan liet ze duidelijk haar ongenoegen horen en verdween in haar kot. Op 5 maart 's morgens vonden we haar vredig ingeslapen. Nu kan ze samen met haar zus Yanah de roedelperikelen gade slaan vanuit de hondenhemel. Het ga jullie goed. Nu zijn ze nog met 10.
    Op 17/3 zijn we opnieuw gestart met de trainingen na alle herrie van de laatste maanden. En ze lopen alle 10 mee. Allegria heeft haar angst helemaal overwonnen en loopt weer heel enthousiast mee met de bende. Ook Thorgal kan meelopen daar we de snelheid aanpassen aan zijn tempo.
    Ik ben me ondertussen ook gaan verdiepen in het intuïtief communiceren met dieren, in mijn geval honden uiteraard. Het is me ondertussen wel duidelijk dat je effectief een heel intens contact kunt hebben met dieren en hierbij boodschappen onderling uitwisselen. Dieren zijn hier trouwens nog veel gevoeliger voor dan mensen. Het is gewoon een kwestie van je meditatief in te stellen op het energieniveau van het dier. Het is geen tovertruk, iedereen kan het leren maar het vraagt wel oefening. Benieuwd of ik op deze manier enige verandering zal kunnen brengen in de agressie.

    Bijlagen:
    Shakira.jpg (36.2 KB)   

    22-03-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bijt hond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, de rivaliteit houdt niet op! En zeker niet nu de teven loops zijn. De trainingen liggen stil, verschillende honden hebben bijtwonden en wij denken er over na om Chimouk en Indi eventueel terug naar Estland te sturen. Chimouk wil volledig de leiding over nemen en dit wordt niet in dank afgenomen door de oudere leden van de roedel, vooral niet door Venus. Het erge is, dat Indi en Ishra meteen in de strijd meegaan eenmaal Chimouk in de aanval gaat. En de Bachbloesems zijn voorlopig niet opgewassen tegen haar instinctieve dominantiedrang. We zitten zowat met de handen in het haar...we overwegen verschillende oplossingsmogelijkheden maar er komt telkens een 'maar' opduiken. Indi en Chimouk naar Estland? Dan moeten we het mushen stop zetten...! Hoe moeten we dan de andere honden aktief houden?! Enkel Chimouk plaatsen? Dan zal Indi misschien ontsnappingspogingen ondernemen...! Chimouk apart in een kennel houden? Dan zal ze wellicht nog agressiever uit de hoek komen als ze in contact komt met de roedel...! Haar laten steriliseren? Is niet onze voorkeur...! Moeoeilijk!!!
    'Tijd brengt raad' is een mindfulle gedachte en 'afwachten' een oefening in het aanvaarden van de situatie waarbij je gelooft dat er oplossingen komen op het gepaste moment.
    Ondertussen zijn we naar een 2de keuring geweest in Gent waar Indi slechts 'goed' kreeg door een Belgische keurmeester. Natuurlijk is onze Indi geen 'show'beest. Ze is vooral goed in het mushen maar daar wordt er blijkbaar geen belang aan gehecht. Maar goed, kweken staat nu toch niet op onze nabije planning. We hebben nu meer baat bij een 'staakt het vuren'.
    Iemand suggesties?

    Bijlagen:
    Hond bijt hond.jpg (36 KB)   

    26-02-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bijt hond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ons team was heel eventjes te zien langs de Rollegemse wegen toen Rollegem werd voorgesteld in 'Man bijt hond', amper 1 minuut...en daarvoor waren ze 1 uur komen filmen, pfff...! Enfin, hier worden nu en dan de rollen vertolkt in 'Hond bijt hond'. Venus en Chimouk hebben het nog steeds moeilijk met elkaar met als gevolg dat ze elkaar nu en dan eens te lijf gaan en waarbij de zwakste schakel wel eens de klappen durft te vangen. Onlangs heeft Happy op die manier een wonde in haar oksel opgelopen. Daarbij kwam nog spierblessure aan Thorgals achterpoot na een trainingstocht, wat maakte dat onze plannen om de tochten uit te breiden iets te voorbarig geweest waren. Het zou goed zijn om voor Venus en Chimouk de geschikte Bachbloesems uit te zoeken zodat ze elkaar iets meer ruimte zouden kunnen geven. Venus neemt meer en meer de plaats in van haar moeder Shakira en wil alles onder controle houden. Ze vindt dat Chimouk nogal veel op haar neus zet en terecht maar Chimouk wil niet gecorrigeerd worden. Dit betekent dat wij kordater en consequenter met Chimouk dienen om te gaan. Ben benieuwd of we dit ooit opgelost krijgen.

    Bijlagen:
    man bijt hond.jpg (27.2 KB)   

    30-01-2012 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    30-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een span van 10
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De natuur heeft een enorme kracht in zich. De Bachbloesems hebben dit bewezen. Allegria loopt weer mee in het team. We spannen haar nog niet in van bij de start maar Peter loopt enkele meters met haar mee naast het span waarna ze zich zonder problemen laat inspannen. Ook Thorgal kan de tocht van 11 km weer aan. Alle 10 honden lopen nu mee in het span behalve Shakira die geniet van haar pensioen. Hopelijk kunnen we nu verder trainen om in 2012 langere tochten te maken.  
    Hierbij wensen wij ook aan ieder een hart-vol natuurlijke eenvoud en liefdevol geluk voor het nieuwe jaar.

    Bijlagen:
    Wenskaart.JPG (50.2 KB)   

    30-12-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor rust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afscheid nemen is een proces die tijd en rust vraagt, vooral als een moeder sterft. Dit maakt dat mijn aandacht deze maand wat meer naar binnen gericht was waarbij de honden mee hielpen met het verwerkingsproces, ook al was dit dikwijls van op afstand. Hierdoor werd wat minder aandacht besteed aan het proces van Allegria maar ondertussen is het me duidelijk geworden welke Bachbloesems ze nodig heeft. En Thorgal heeft wat meer conditie verworven door de steptrainingen waardoor hij vermoedelijk weer zal kunnen mee lopen met het ganse team. We duimen.
    We hebben deze maand ook Indi laten keuren op de Eurodogshow in Kortrijk en ze heeft een 'zeer goed' gekregen. Voor ons is dit al voldoende daar ons doel enkel is haar opnieuw in het RISH in te schrijven. Indi is nl. een zeer goede sledehond die tegelijkertijd een heel beheerste rust in zich heeft. Een ideale hond om mee te fokken volgens onze vriend musher uit Estland. Misschien moeten we met haar een nest plannen?! Ze moet echter nog een 2de keuring doorstaan. Afwachten dus.

    Bijlagen:
    aan het meer.jpg (30.3 KB)   

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    29-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van planten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn weer gestart met trainen maar het loopt nog steeds niet goed met Allegria. Haar angst sedert het ongeval zit zeer diep. Ik heb ondertussen alle mogelijke tussenstappen uitgeprobeerd. Ze doorstaat iedere stap...tot ze moet meelopen met het team. Dan zet ze al haar kracht in om haar remmen blok toe te zetten. De laatste weken heb ik intens getraind met haar en Thorgal (die nog steeds te veel overgewicht heeft en de snelheid van het team niet aan kan) voor de step. We hebben ze daarna ingespannen voor de kar met de 2 andere reu's Alegro en Buddha achter hen en ook dat was O.K. Maar éénmaal er honden voor Allegria uitlopen, haakt ze af. Besluit: systhematische opbouw via training werkt dus niet. We zullen haar diepere kern moeten raken. En ik wil hierbij de kracht van de natuur inzetten. Ik gebruik al sedert jaren planten en kruiden om allerlei kwaaltjes te verzorgen maar ik wil nu ook de diepgaande werking van Bachbloesems gebruiken om dit emotionele trauma aan te pakken. Via bijscholing ben ik me hierin aan het verdiepen en we hopen op positief resultaat.
    Misschien moeten we Ishra ook wat extra kruiden geven want haar ontwikkeling verloopt toch wat traag. Ze is nu 1,5 jaar en lijkt nog tenger. Ze loopt vlot mee met het team maar loopt bijna constant in telgang wat ons toch wel bizar lijkt. Na wat heen en weer gemail krijgen we wat tegenstrijdige berichten hierover. Een sledehond gebruikt telgang vooral bij lange afstanden en om energie te sparen (wat ons dus O.K. lijkt) maar is niet gebruikelijk als dit al de eerste km's wordt ingezet (wat onze Ishra wel doet?!). We maken ons dus voorlopig nog geen zorgen en wachten nog een half jaar om dan opnieuw te evalueren.  

    Bijlagen:
    Bachbloesems.jpg (42.7 KB)   

    29-10-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indian summer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eind september, 28°! Herfstweer kun je dit niet echt noemen. En zeker geen mushingweer. We waren al van plan om er weer goed in te vliegen maar ons geduld wordt nog even op de proef gesteld. Dan maar nog wat genieten van een plons in de vijver wat de honden zeker niet afwijzen.
    Happy voelt zich ondertussen al goed thuis in de roedel en past zich aan iedereen aan. Ze staat op de omegaplaats maar speelt hier duidelijk haar rol. Ze gebruikt regelmatig afleidingsmaneuvers, vooral als er herrie dreigt. Ze stelt zich heel onderdanig op maar met een zekere waardigheid waar je je pet voor afneemt. Zou dit een Huskytrekje zijn? Volgens een keurmeester zou ze immers Huskybloed hebben. Ik moet toegeven, ze heeft er het lichaam voor en ze loopt heel snel maar ze heeft ook wel een echte Malamute-stamboom!? Gefoefel bij haar voorouders? Wie zal het zeggen? Maar we hoeven het eigenlijk niet te weten. Ze maakt nu deel uit van de roedel, is een volwaardig teamlid en een pientere dame...voor ons is ze gewoon 'Happy'.

    Bijlagen:
    vijverpret.jpg (41.9 KB)   

    30-09-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al of niet vaccineren?!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik hoor de meeste hondeneigenaars al zeggen: "Ja, natuurlijk! Zo vermijd je toch de meest gevaarlijke ziektes." Misschien... maar volgens ons en de homeopatische dierenarts waar we gisteren een gesprek mee hadden, is dit niet zo'n evidentie. Want uiteindelijk ondermijn je door te vaccineren de natuurlijke weerstand van de hond. "Maar dan riskeer je dodelijke ziektes!" Ja, maar het risiko is minimaal in vergelijking met de honden die gezond blijven. Je kunt het vergelijken met autorijden: je riskeert ook een ongeval zodra je met de wagen de baan op gaat. En toch doen we het allemaal!? Daarnaast is het risiko op een ziekte vooral afhankelijk van de levenswijze van de hond en de voeding die hij krijgt. Idem dito bij de mens, weten we nu toch ook al een tijdje. Maar daar staan we onvoldoende bij stil. "Een paar spuitjes is gemakkelijk en we hoeven ons geen zorgen meer te maken, gezonde levenswijze of niet!" Ik begrijp dat veel mensen deze denkpiste volgen want we willen uiteraard allemaal onze hond zo lang mogelijk aan onze zijde. Het is echter ook van levensbelang dat de pup zijn natuurlijke weerstand kan opbouwen en dit komt in het gedrang daar de 1ste vaccinaties reeds aan 3 weken worden gegeven: veel te vroeg opdat een pup deze weerstand zou kunnen opbouwen. Vandaar is het aangewezen om, als je dan toch kiest voor vaccinatie, de 1ste spuit te geven aan de leeftijd van 3 maanden. Dan heeft de pup zelf al heel wat weerstand opgebouwd.  Wij hebben ondertussen al ervaren dat honden die opgroeien en leven in een natuurlijke omgeving en gezonde voeding krijgen, ook heel krachtig en gezond in hun vel zitten. 

    Bijlagen:
    gezond.jpg (31.4 KB)   

    27-08-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het pad der vrijheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het project krijgt steeds meer vorm. De opleiding is met succes beëindigd, de website is aangepast (met dank aan de zoon van Peter), de werkruimte is bijna opgeruimd en de programma's bijna afgewerkt. Ik ben momenteel met iedere hond individueel aan het werk om na te gaan wat ieder van hen in zijn mars heeft. Ze hebben elk hun eigen karakter en geaardheid en zijn een spiegel voor ons, mensen, waarbij ons onbewuste naar het bewuste niveau wordt gebracht. Deze spiegel is een heel belangrijk aspect in het begeleiden van zowel mensen als honden.
    'Bewust (bezig) zijn in het hier en nu' neemt ook een steeds grotere plaats in mijn leven. Mindfulness integreren in je dagelijkse leven creëert immers rust en evenwicht. Het opent tevens de weg naar je innerlijke wezen waardoor je intuïtie opnieuw wordt geactiveerd. Ja, iedereen kan zijn intuïtie aanboren en intuitief communiceren maar we zijn het verleerd. We leven in het tijdperk van de multi media-en communicatiemiddelen, nietwaar! Mijn nauwe band met de natuur maakt echter dat ik kies voor de weg van het eenvoudige, het pure, het essentiële, de oerkracht die in ieder levend wezen aanwezig is..."Het pad van de vrijheid" zoals David Dewulf het noemt in zijn boek over Mindfulness.

    Bijlagen:
    het pad.jpg (52.9 KB)   

    22-08-2011 om 22:36 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    06-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgenezende kracht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De natuur is wonderlijk en het lichaam is zeer krachtig. De wonde onder het oog van Chimouk is ondertussen volledig genezen en ze heeft weer dezelfde mooie kop als voordien. Maar ook zonder naaiwerk, kan een wonde genezen. Tijdens de loopsheid was er nog een relletje waarbij Alegria gebeten werd in haar poot. Het was een ferme scheurwonde waarbij we opnieuw overweegden om het te laten naaien. Anderzijds weten we ook dat het lichaam een ongelooflijke innerlijke kracht heeft om zelf te genezen. Dat kleine wondjes gemakkelijk genezen, daar is geen twijfel over maar die grote wonde leek ons toch wat twijfelachtig. Toch hebben we onze intuïtie en het geloof in de zelfgenezing gevolgd en zijn we niet naar de dierenarts gestapt. We hebben ook zelf geen enkele ontsmetting noch zalf toegebracht maar wel elke dag gecontroleerd op mogelijkse infectie. Alegria heeft zichzelf heel goed verzorgd en zichzelf de nodige rust gegeven. Vandaag, 2 weken later, is de wonde al bijna dicht zonder enige complicatie. Dit doet ons deugd en versterkt ons geloof in de zelfgenezende kracht van de natuur. We zijn hierbij ook van mening dat het belangrijk is dat de hond (ook de mens) zo natuurlijk mogelijk leeft met zo weinig mogelijk additieven van welke aard ook. Daarnaast biedt het feit dat dieren altijd in het 'hier' en 'nu' leven een groot voordeel bij een genezingsproces. Bij ons, mensen, staan onze emotionele beslommeringen en ons druk bezet leven in de weg om ons lichaam de tijd en de energie te gunnen om te genezen. Neem daarbij nog een portie medicijnen om de zaak wat te versnellen en ons lichaam krijgt helemaal niet meer de kans om zijn eigen natuurlijk genezingssysteem in gang te zetten. Gevolg: het systeem verzwakt en we komen terecht in een viscieuze cirkel. Het is daarom zo belangrijk om niet alleen ons uiterlijke lichaam maar ook ons innerlijke lichaam regelmatig de nodige aandacht en rust te geven. Laten we meer kijken naar onze honden, zij tonen ons het voorbeeld.  

    Bijlagen:
    Chimouks oog 30 07 2011 022.jpg (38.9 KB)   

    06-08-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven in de roedel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu de loopsheid voorbij is en de herrie tussen de teven van de baan is, vonden we het hoog tijd dat Happy volledig in de roedel kon verblijven zonder bewaking van ons. Ze was zich nl. volledig aan het nestelen bij ons in huis, wat niet de bedoeling was daar zij op een evenwichtige manier moet kunnen functioneren in de roedel. Indi had ondertussen ook de gewoonte aangenomen om over de omheining te springen om haar zus Chimouk gezelschap te houden in de tuin zolang haar oogwonde niet volledig genezen was. Dus verbleven ze nu al met z'n vieren in de tuin wat geen blijvende optie was. Deze week hebben we hen dus duidelijk gemaakt dat de tijd aangebroken was om naar de roedel te gaan en er ook te blijven. Indi was blij dat haar zus weer aan haar zij was, Ishra keek wat beteuterd maar zocht nogal vlug wat speelse afleiding maar Happy begreep er niets van. Ze snapte duidelijk niet waarom haar bijna 2 maanden durende voorkeursbehandeling plots werd stopgezet?! Ze begon meteen rondjes te lopen en tuurde voortdurend naar het huis om toch maar een glimp op te vangen van één van ons. Peter heeft, door regelmatig naar het perk te gaan, haar duidelijk gemaakt dat hij er nog steeds is en dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. Nu, enkele dagen later, loopt ze nog steeds te ijsberen maar ze gaat ook al eens neerliggen, doch een eind verwijderd van de roedel. Dit zal vermoedelijk wat tijd vragen vooraleer ze volledig zal geïntegreerd zijn.

    Bijlagen:
    happy in de roedel 018.jpg (39.8 KB)   

    30-07-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan vorig baasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Jaja, het gaat goed met Happy. Maar ze is zo'n beetje huishond aan het worden. Je weet, de eerste weken toen ze hier was, verliep alles heel goed. Maar toen zijn een aantal teven loops geworden met wat nijdigheid en geruzie als gevolg, dus wilden we haar niet in de roedel laten als er geen van ons bij was. Daarnaast liep het ook wat moeilijk met onze jongste teef Ishra, die door die loopse energie ook jaloerse neigingen kreeg tegenover Happy terwijl dit in het begin niet zo was. We hebben op  een bepaald moment er voor gekozen om Happy in huis te nemen om te voorkomen dat ze met Ishra alleen zou zijn. Want we zagen dat Ishra heel dominant begon te doen zodra er herrie was in de roedel.
    En Happy, die nestelde zich zo graag naast onze benen. Peter heeft zich van in het begin over haar ontfermd en ze wil eigenlijk constant in zijn buurt zijn (is ook een beetje wederzijds). Nu de gemoederen wat bedaard zijn, is ze overdag weer buiten bij Ishra én bij de roedel als er één van ons in de buurt is. Maar ze is heel voorzichtig en stelt zich heel onderdanig op in de roedel en ze houdt steeds Peter (of mij) in het oog.  's Nachts slaapt ze nog steeds binnen. We willen alle tijd nemen en haar alle tijd geven om haar stap voor stap te laten integreren in de groep.
    Het muchen gaat nog steeds goed. Zodra de zon niet schijnt en het kwik onder 15 staat, maken we toch even een rondje op een rustig tempo zodat de honden hun energie wat kwijt kunnen.
    Verder lijkt Happy niet meteen aanleg te hebben om te verdikken, niettegenstaande ze nu ook met smaak van het vlees begint te eten. In het begin ging ze er alleen maar even aan snuffelen en wilde enkel korrels eten. En tot nu toe heeft ze alleen nog maar pootje gebaden en niet gezwommen. We zijn ook niet meer zoveel richting vijver getrokken.
    Waar ik nu meer aandacht aan geef is het wandelen aan de voet. Als ze alleen is, zou dit al eens lukken, maar met 2 of meerdere op stap betekent voor haar zowiezo "ttttrrrrééééékkeeenn!!!" en jagen...ze laat geen kat, konijn, schaap... voorbij gaan zonder er achteraan te willen gaan.
    Zo rustig als ze is binnen, zo speedy is ze op stap.

    Bijlagen:
    Happy & Ishra 038.jpg (31.5 KB)   

    27-07-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopse tijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zijn altijd moeilijke tijden. Vooral de teven zijn dan zo bitsig tegen elkaar en vliegen voor een muggescheet mekaar in in het haar. Soms met verwondingen als gevolg. En dit keer is Chimouk er niet aan ontsnapt. Het gaat eigenlijk al een hele tijd niet zo goed tussen haar en Venus. Sedert Venus de rol van alfateef van haar moeder Shakira aan het overnemen is en dus nu functioneert als uitvoerende alfa (ook soms als beta omschreven) denkt ze dat ze bij iedere overtreding van de andere roedelteven moet ingrijpen en hierbij haar tanden gebruiken. Gisteren rond middernacht hoorden we een hels kabaal. Peter vloog meteen het perk in maar het kwade was al geschied: op het eerste zicht leek het wel of Chimouk haar li-oog kwijt was. Gelukkig was het de huid net eronder die weggescheurd was. Daar dit nu wel een plaats leek waar dit niet spontaan weer mooi zou dichtgroeien, zoals dit meestal wel op andere plaatsen gebeurd, zijn we meteen naar de dierenarts van wacht gegaan. In een half uurtje was alles geklaard en leek onze Chimouk wel een hondenon met haar kap aan. Haar kop ziet er momenteel afschuwelijk uit: haar weggescheerd, enkele paarse draden rond haar oog, vies vocht die uit de wonde loopt, dan nog een laag zalf erop...Maar de dierenarts vermoedt heel sterk dat ze geen letsel zal overhouden. Oef!

    Bijlagen:
    Chimouks oog 2011 008.jpg (20.8 KB)   

    27-06-2011 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs