Inhoud blog
  • chocolade!!! mjamm!!
  • Browniezz & Wafeltjuzz!
  • Snoepjess
  • ijsjuus jummie !!!
  • <3 welkom <3
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Lekkernijenmuseum
    jum jum lekkernijen!
    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade!!! mjamm!!

    Chocolade

    chocolade is een lekkernij, dat wordt gemaakt uit de pit van de vrucht van een cacaoboon. De cacaobonen zijn afkomstig van de cacaoboom. De cacaoboom groeit in tropische streken. De cacaobonen worden altijd gedroogd en gefermeteerd voor de productie. wanneer de cacaobonen rijpen verandert de kleur van de peulen van geel naar groen en dan worden ze rood. Ze worden 2 keer het jaar geoogst. In Afrikaanse landen zijn de belangrijkste oogst in oktober en in maart. De tweede periode van oogst gebeurd van mei tot augustus. elke peul bevat 40 à 50 kostbare cacaobonen. 

    De cacao bonen worden gegist en gedroogd  

    de gistingperiode duurt 5 tot 7 dagen. De bonen worden geleidelijk paars en hun smaak wordt ontwikkelt. Daarna moeten de bonen in de zon liggen en drogen dat duurt 6 dagen ze verliezen meer dan de helft van hun gewicht. 

    een controle van de kwaliteit

    ze kiezen willekeurig de cacaobonen uit en ze openen ook enkele bonen om zeker te zijn dat ze al klaar zijn. Ze worden dan gesorteerd volgens kwaliteit en dan in jutte zakken gestopt.Dan gaan ze naar een magazijnen daar wachten ze op transport naar verschillende landen, die dan weer de cacaobonen kunnen verwerken hoe zij dat willen. 

    chocolade = ontspanning

    de chocolade wordt soms ook wel een gebruikt voor onze kunst of ontspanning. Zo bestaan er nu ook al chocolade massages! Er zijn ook kleren die van chocolade worden gemaakt en in ons landje zijn er ook vele chocolatiers die echte kunst kunnen maken van hun heerlijke chocolade. 
    Pasen met al die lekkere paaseitjes komt er ook aan!!   

    Einde !!!    

     jana


    30-03-2010 om 11:23 geschreven door hanne_silke_jana_margo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Browniezz & Wafeltjuzz!

    Heey iedereen; ik ben dus Hanne en dit is mijn artikeltje over koekjes en cakejes! En om zeker niet te vergeten : de recepten! Dus pak je potten en pannen maar uit de schuif en ga aan de slag!



    BROWNIES  
      

    Brownies zijn overheerlijke vierkante of rechthoekige chocoladecakejes. Vele mensen gebruiken pure chocolade, want er zitten veel aroma's in. Als je wilt, kan je er ook amandelnoten aan toevoegen.
    Oké, nu het moment waar jullie allemaal op gewacht hebben... HET RECEPT!!!


    De ingrediënten :
    Voor 4 personen; 75 gr chocolade, 100 gr zachte Belolive Bakken en Braden, 325 gr suiker, 1 dl melk, 3 eieren, 125 gr bloem, 1 eetlepel cacaopoeder.

    De bereiding :
    Smelt de chocolade. Klop de zachte Belolive Bakken en Braden samen met de suiker en voeg er achtereenvolgens de melk, eieren, bloem, cacao en gesmolten chocolade aan toe. Schep het deeg in een vierkante vorm en bak het 30 minuten op 180 graden.

    Zo, veel bakplezier!



    WAFELS

    Wafels is een typisch belgisch gerecht. Je hebt er ook verschillende van: Brusselse wafels, warme wafels, suikerwafels, ijswafeltjes of Luikse wafels.Je kan ook zelf kiezen of je er chocolade bijwilt.
    Wat is het nu eigelijk?

    Brusselse wafels: Brusselse wafels zijn nogal groot. Ze doen er meestel bloemsuiker en slagroom op.
    Warme wafels: suikerwafels, maar dan warm.

    Suikerwafels: Wafels met stukjes suiker.

    Luikse wafels: Een beetje zoet, wordt gebruikt met parelsuiker.
    Ijswafeltjes: Je kent het wel, dat geven ze bij een ijsje!

    Nu het recept !

    Ingrediënten:
    5 dl melk, 300 g bloem, 100 g boter, 75 g suiker, 2 eieren, 10 g bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, snuifje zout.

    De bereiding:
    Laat de boter zachtjes smelten in een pan, maar laat ze niet bruin worden. Meng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar en maak in het midden een kuiltje. Doe er de suiker, vanillesuiker, eieren en zout bij en giet er de gesmolten boter bij.
    Roer alles goed door elkaar en giet er langzaam en al roerend de melk bij. Blijf roeren tot je een mooi glad deeg hebt zonder klonters. Laat het deeg dan nog een kwartiertje staan, en je bent klaar om te bakken. Doe het deeg met een pollepel in het wafelijzer. Na een zestal minuutjes bakken zouden de wafels mooi bruin en gaar moeten zijn.

    Smakelijk!

    Voila! x




    30-03-2010 om 00:00 geschreven door hanne_silke_jana_margo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoepjess
    SNOEPGOED!!
    Heey iedereen! mijn blog gaat over Snoepjess!!
    Dat vind iedereen vast lekker??!!
    Natuurlijk! Maar niet iedereen lust snoep, ik in iedergeval wel!!
    Maar over wat gaat nu deze blog??
    wel dat ga ik nu eens uitleggen: het gaat over: De geschiedenis en ook nog...
                                                                                Soorten snoep!
    DE GESCHIEDENIS

    Ook in de oertijd hielden mensen van zoet.

    Als onze voorouders in de oertijd iets eetbaars zochten in het veld,namen ze alleen zoete vruchten mee. Ook zij wisten dus al dat iets met zoete smaak te eten was en iets bitters niet.

    De eerste echte zoetstof die de mensen gebruikten om hun eten een zoete smaak te geven, was honing. Jagers haalden de honing in het Stenen Tijdperk uit nesten van wilde bijen. En de oude Egyptenaren hadden zelfs al 2500 jaar voor Christus korven vol honing bijen. Ook suiker zoals wij dat kennen , werd al heel vroeg gebruikt. Al in 3000 jaar voor Christus wisten de mensen in India hoe ze suiker uit suikerriet konden halen. Via de Arabische landen werd die methode later ook bekend in Frankrijk en Spanje.

    Honing en rietsuiker werden dus alleen gebruikt om etenswaren zoet te maken.

    Want op het eerste echte snoepgoed moeten we nog een hele tijd wachten. Om precies te zijn tot het begin van de 16de eeuw! Het idee om van rietsuiker allerlei soorten snoep te maken,ontstond rond 1510 in de Zuidelijke Nederlanden. (Wat nu België heet) Snoep heette toen nog suikerwerk en werd - vooral in de hoogste kringen –al gauw razend populair. Zo lieten verschillende Duitse keizers suikerwerk speciaal naar hun hof brengen. Helemaal uit België nu!Ook kregen de mensen in die tijd bij wijze van welkomstgeschenk figuurtjes van suikergoed aangeboden. Lange tijd bleef snoep vooral iets voor rijken. Niet gek als je weet dat het nogal duur was om suiker te maken uit suikerriet. Pas na 1747 werd dat anders. Want in dat jaar ontdekte een Duitse apotheker dat je suiker ook uit goedkope bieten kunt halen.

    Soorten Snoep

    Er zijn heel veel soorten snoep over de hele wereld.
    Ik ga er nu een aantal soorten snoep laten zien.
    Je hebt:
    -Winegums           -Drop
    -Salmiak snoep     -Kauwgum
    -Suikervrij snoep  -Suiker snoep
    -Zuurtjes              -Honing Staafjes
    -Lolly's                -Suikerspinnen





    Silke xxx

    30-03-2010 om 00:00 geschreven door hanne_silke_jana_margo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ijsjuus jummie !!!

    heej,
    ik ben Margo en
    Ik ga mijn artikel doen over ijsjes !!                                                            
    Ijsjes zijn overheerlijk, en het is zalig om in de zomer een ijsje te gaan eten, ik zelf ben ook een ijsjeseter!!
    Dus een leuk tipje, ga naar de ijsjes man en koop een ijsje zo iets lekkers mag je echt niet missen !!!
    Of je kan natuurlijk ook zelf ijsje maken !!
    veel kijkplezier!! en leesplezier! !!
    Ik ga jullie ook nog wat meer uitleg geven over ijsjes !!

    In 1887 begon Jamin met het maken van ijs. ijs werd vroeger vooral door kinderen gegeten, inmiddels eet iedereen het van jong tot oud. Er zijn inmiddels vele soorten ijsjes op de markt gekomen: Dubbeldik, Raket, Cornetto, Split, Calippo en de Magnum. Marktleider is Ola, de ijstak van Unilever. Ook bekers schepijs winnen aan populariteit. Denk aan de ijsbekers van Häagen-Dazs, Ben & Jerry’s en Australian. Prijzig, maar de kwaliteit proef je.See full size image                                              See full size image                               
                  JUMIE  !!!
    soorten ijsjes:
    er zijn veel soorten ijsjes.Sommige mensen vinden bv.callipo's het lekkerste.Sommige vinden dat ijsje dan weer wat minder,zo kan je wel even doorgaan.
    er zijn natuurlijk veel soorten ijs !!
    soorten ijsjes:
                   -raketten
                   -magnums 
                   -callipo's
                   -softijs
                   -cornetto's
                   -en natuurlijk nog veel meer,maar dat zijn zowat de bekentste !!
    Ik hoop dat jullie er van genoten hebben en als je zin hebt in ijs koop het dan !! want ik kan je 
    verzekeren ijs is echt overheerlijk.
    ( kijk gerust verder op onze website. Je kan gerust nog veel andere artikels bekijken bv. van
    snoep,chocolade en cake maar ik verklap nog niet teveel) nog veel leesplezier!!
            
                                 doeiii groetjes Margo xxxx !!!

    30-03-2010 om 00:00 geschreven door hanne_silke_jana_margo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.<3 welkom <3

    Hey iedereen! Wij zijn Jana, Hanne, Margo en Silke
    Dit museum zal over lekkernijen  gaan!
    Hier vind je alle lekkere dingen natuurlijk!
    Zoals : snoep, chocolade, cake, ijsjes,...
    dus kijk maar eens rond en schrijf je reacties in het gastenboek;
    Dagdag! x

    29-03-2010 om 00:00 geschreven door hanne_silke_jana_margo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)


    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Rondvraag / Poll
    Wat vind JIJ het lekkerste?
    koekjes en cakejes
    ijsjes
    chocolade
    snoep
    Bekijk resultaat


    Gastenboek
  • een fijne maandagavond
  • prachtekeeeess!!!

    Laat maar een boodschapje achter! xx


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs