Inhoud blog
  • Champignon pasta
  • Griekse gehaktballetjes in yoghurtsaus
  • Lekker koken met Elsemiek
  • Griekse rijst
  • Asperges met gegrilde roomkaas
    Categorieën
  • * Aardappel gerechten * (0)
  • * Allert * (1)
  • * Griekse recepten * (2)
  • * Groenten * (1)
  • * Pasta gerechten * (1)
  • * Rijst gerechten * (1)
  • * Soep gerechten * (0)
  • * Vlees gerechten * (0)
  • Zoeken in blog

    Lekker koken

    Lekker koken met Elsemiek
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker koken met Elsemiek


    Welkom op onze  recepten site 

    Wij koken met veel plezier, daarom kun je hier 

    allerlei lekkere recepten van ons zelf of van internet vinden
     


    Regelmatig zullen we een nieuw recept erop zetten


    29-08-2013 om 16:39 geschreven door recepten


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignon pasta
    Champignonpasta met rucola  *
        
    Ingrediënten:
    1 el olie
    2 tenen knoflook
    1 ui
    100 g champignons
    *1 beker crème fraîche (200 ml)
    1 zak rucola (sla, 75 g)
    *50 ml droge witte wijn
    300 g spaghetti

    Bereidingswijze:
    Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee. Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min. Roer de wijn en de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm. Breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

    * Dit mag Elsemiek niet

    Bron ah

    29-08-2013 om 16:49 geschreven door recepten


    Categorie:* Pasta gerechten *
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse gehaktballetjes in yoghurtsaus

    Gehaktballetjes in yoghurt - muntsaus

    Ingrediënten:
    2 eetlepel boter
    1 kleingesneden ui
    500 gram mager rundergehakt
    125 gram verkruimeld oud brood
    1 ei
    0,5 dl. water
    1 eetlepel azijn
    1 theelepel oregano of munt
    zout en peper
    50 gram bloem
    1 dl. maiskiem olie 

    voor de saus: 
    25 gram boter
    1 uitgeperst teentje knoflook
    25 gram bloem
    2 dl. water
    2 dl. geitenyoghurt
    1 eetlepel fijngehakte munt
    zout en peper

    Bereidingswijze:
    Verhit de boter in en fruit hierin de kleingesneden ui lichtbruin. Vermeng het gehakt met de gefruite ui, verkruimelde brood, ei, water, azijn, munt, zout en peper. Kneed alles enkele minuten goed dooreen. Vorm van het gehaktmengsel ca. 16 kleine balletjes. Wentel de gehaktballetjes goed door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    De saus:
    Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook ca. 2 minuten zonder hem bruin te laten worden. Roer de bloem door het boter- knoflookmengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het water en de yoghurt toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de fijngehakte munt door de saus. Draai het vuur laag en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken. Maak de saus op smaak met wat saus en peper. Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat alles nog ca. 10 minuten zachtjes doorkoken tot de gehaktballetjes door en door warm zijn.

    29-08-2013 om 16:41 geschreven door recepten


    Categorie:* Griekse recepten *
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse rijst

    Griekse rijst

    Ingredienten:
    250 gram basmati rijst
    3 el maiskiem olie
    1 ui
    1 teen knoflook, fijn geperst
    water
    kippenbouillon tablet
    zout
    saffraan of kurkuma poeder
    verse fijn geknipte peterselie

    Bereidingswijze:
    Ui snipperen, en aan fruiten in de olijfolie in een grote pan met zware bodem en voeg de knoflook er bij en laat mee fruiten,  Voeg de rijst toe en laat het zachtjes even mee fruiten. Voeg water, zout, bouillonblokje en kurkumapoeder toe en laat het circa 20 minuten koken ( is afhankelijk van welke rijst je gebruikt)
    Na eventueel afgieten, de verse peterselie toevoegen en door heen roeren en 3 minuten laten staan 

    29-08-2013 om 16:38 geschreven door recepten


    Categorie:* Griekse recepten *
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gegrilde roomkaas
    Asperges met gegrilde roomkaas  

    Ingredienten:
    500 gram asperges
    100 gram parnaham
    1 eetlepel appelstroop
    1½ eetlepels azijn
    135 gram verse geiten roomkaas naturel
    500 gram kriel aardappeltjes
    30 gram boter 

    Bereidingswijze:
    Kook de aardappeltjes gaar. Schil de asperges en verwijder het houterige gedeelte onderaan de asperge. Breng in een grote pan ruim water aan de kook met zout en een klontje boter. Voeg de asperges toe, breng deze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Draai de warmtebron uit en laat de asperges in 10 tot 12 minuten, in de pan, beetgaar worden. Prik in de asperge om de gaarheid te testen, ze moeten iets stevig blijven. Giet ze af en laat de asperges op keukenpapier uitlekken. Verhit de ovengrill voor. Maak intussen de dressing; verhit de appelstroop met de azijn en laat het een beetje inkoken. Smelt de boter in een pannetje. Leg de asperges in een ovenschaal en meng de dressing er door heen. Snijd de geiten roomkaas in plakjes en verdeel over de asperges. Gratineer 5 minuten onder de hete grill.
     
    Serveer het gerecht met de plakjes ham, de aardappeltjes en de geklaarde boter.

    29-08-2013 om 16:32 geschreven door recepten


    Categorie:* Groenten *
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto

    Risotto ala Elsemiek

    Ingredienten:
    olie
    300 gram risotto rijst
    1 grote ui
    1 teen knoflook
    1 bakje champignons
    1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
    100 gram geraspte geitenkaas

    Bereidingswijze:
    Verwarm de bouillon, Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en  knoflook toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en blijven roeren , bak de rijst 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de paddenstoelen toe. Zet het vuur uit en voeg 2/3 van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas gesmolten is. Roer nog een keer door.  Serveer direct.  Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.

    29-08-2013 om 16:30 geschreven door recepten


    Categorie:* Rijst gerechten *
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speicaal voor Elsemiek

    Aandachtspunten !!!

    Alles moet biologisch zijn

    * Staat er dit sterretje voor het recept
    Let dan op wat er onderaan het recept staat

    Op deze site staan alleen recepten die Elsemiek,
    ook mag eten met de aanpassingen die er staan

    kijk bij  producten die mogen

     

    Bij twijfel :

    Niet denken o ze mag dit wel !!!

    Maar neem contact met ons op!!!


    ____________________________________________

     * Producten die mogen * 

    Bakboter van Natufood
    Geitenyoghurt van de 3 geitjes
    Ketjap Asin van Yakso
    Lactose vrije margarine  - Alpro of  Natufood 
    Maiskiem olie
    Sojamelk  Alpro - naturel
    Witte azijn
     _________________________________________________________________________________

     

    Waar koop je de producten ?

    Biologische winkels

    Biologische slagers

    Natuur - reform winkels

    Biologische markten 

    Soms in de supermarkt - bij de natuurproducten ( wel op het merk letten)

    28-08-2013 om 00:00 geschreven door recepten


    Categorie:* Allert *


    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Receptenforum
  • Vragen en opmerkingen
  • Welkom

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Laatste commentaren


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs