Inhoud blog
  • Lekkere adresjes
  • Mijn favoriete recepten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • VUEE
  • Nog leuke adresjes in Hasselt
  • Hai hai
  • jammie!
  • Hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Lekkere adresjes
  • Mijn favoriete recepten
    Lekker blogje

    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere adresjes

    Lekkere adresjes


    - La Posta - Italiaans restaurant, Vennestraat 185 bus 1, 3600 Genk
    Dit is geen plek voor een rustig "onderonsje" (zeer rumoerige zaak), maar wel om lekker en heel budgetvriendelijk te eten. De pasta vongole (€12,00) is een echte aanrader! Deze is zelfs zo lekker dat portie gerust wat groter had mogen zijn! Reserveren is nodig.
    www.lapostagenk.be

    - Woody's - broodjesbar, Harpstraat 4, 3500 Hasselt
    Als je je wekelijkse broodje cannibal beu bent, ga dan eens een broodje halen bij Woody's. Ze hebben naast de "gewone" broodjes een uitgebreide keuze aan speciale broodjes (aanraders: zuiders gezond, italiaanse martino, ) maar ook pasta's, slaatjes, desserten, ontbijtkorven,...
    www.woodys.be

    - Pep & Pino - Pizzeria, Meylandtlaan 121, 3550 Zolder
    Jammer genoeg ligt deze pizzeria niet dicht bij ons in de buurt, maar het is zeker een autoritje waard! Aanrader: cacciatore en de zelfgemaakte limoncello.
    www.pep-en-pino.be

    - Alexandros - Grieks restaurant, Weg naar As 220, 3600 Genk
    De inrichting van dit restaurant is voor verbetering vatbaar (wat meestal zo is in Griekse restaurants trouwens!) en er zijn erg weinig parkeerplaatsen, maar dit zijn dan ook de enige minpunten dat ik kan aanhalen.
    De kaart is uitgebreid, het personeel erg vriendelijk (de gastvrouw komt altijd vragen of alles naar wens is), de bediening verloopt zeer vlot en de gerechten zijn zeer smakelijk. Onze favoriet is de mixschotel 1 (vleesschotel met o.a. gyros en souvlakis, gemengde salade, frietjes en een overheerlijke Griekse pasta). Ook het varkenshaasje gevuld met feta en overgoten met champignonroomsaus werd zeer goed onthaald!

    - Melone - ijssalon, Tongersesteenweg 51, 3730 Hoeselt
    Het lekkerste ijs ever maken ze bij Melone. Neem eens een hoorntje met ferero rocher en praliné-ijs! Als de temperaturen de hoogte in gaan, staat er altijd een lange rij ongeduldig wachtende klanten aan te schuiven.

    - Dante - Italiaanse keuken, Centrumlaan 32, Genk
    Lekkere, vrij goedkope, Italiaanse keuken in het centrum van Genk. Je kan best op voorhand reserveren. De tafels staan wel vrij dicht op elkaar, maar het is er erg gezellig!
    We hebben er misto di pasta gegeten: een gerecht dat je vanaf 2 personen kan bestellen. Je krijgt dan een grote schotel met 4 verschillende soorten pasta; alle 4 even lekker! De gerechten zijn ook af te halen.

    - Da Lidia - Italiaanse keuken, Rijksweg 215, 3630 Maasmechelen
    Mooi, gezellig restaurant met heerlijke keuken. De trio di pasta (alweer ) is zeer lekker alsook de verschillende soorten bruchetta. Alleen kan de aanwezigheid van het wel heel talrijke personeel soms wat storen. Achter het restaurant is er ook een rustig terras.
    www.dalidia.be

    - Unkai - Oosters (Chinees en Japans) restaurant, Maastrichtersteenweg 218/B1, 3770 Riemst
    Dit is "onze" afhaalchinees. Mijn all time favorite zijn de Yakitori satés (kippenspiesjes met Yakitorisaus (= een mierzoete, donkere saus o.b.v. sojasaus) met miehoen. Je kan er ook Teppanyakigerechten bestellen en de typische Chinese gerechten (nasi goreng, tjap tjoy, babi pangang,...). Het zeer krappe afhaalkamertje is wel dringend aan een opknapbeurt toe!
    www.unkai.be

    - Ming wah - Aziatische supermarkt, Capucienenstraat 1, 3500 Hasselt
    Als je je Aziatische ingrediënten hier niet vindt, dan weet ik het ook niet. Supermarkt met een zeer ruim assortiment aan Oosterse ingrediënten. Helaas weinig vers fruit te bespeuren en de groenten kunnen er soms wat "kwakkel" uitzien. Groot aanbod aan kruiden (tevens zéér voordelig geprijsd!) en de noedels en pikante sauzen vliegen je rond de oren! Verder verkopen ze ook Oosters keukengerei, toffe kommetjes en wat decoratiemateriaal. We hebben er ook onze gietijzeren wok gekocht en we willen geen andere meer!
    Heerlijk om eens rond te snuffelen!






    27-03-2008 om 00:00 geschreven door Vera  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn favoriete recepten

    SOEP

    Als ik soep maak, maak ik vrijwel altijd doorgestoken soepen en ook altijd met ajuin als basis en meestal ook maar 1 hoofdgroente (op een stengel prei of een aardappel na). Ik smijt er ook altijd een paar gedroogde laurierbladeren bij, een paar takjes tijm, een teentje look en per halve liter water een kippenbouillonblokje. Goed kruiden met peper en zout en je hebt in no time een lekker, gezond soepje.

    Komkommersoep

    3 komkommers
    2 kleine uien
    1 of 2 stengels prei
    1 stengel selder
    een kleine of middelgrote aardappel

    De uien in grove stukken snijden en aanstoven in boter (opgelet: ze mogen niet bruin worden).
    De komkommers wassen en ongeschild en met pitjes in stukken snijden en bij de ajuin voegen, samen met de look, de grofgesneden selder en prei. (Van de prei snij ik wel het donkergroene gedeelte af.)
    De groenten een paar minuten laten stoven.
    +/- 2 liter water, 4 bouillonblokjes, peper, zout, gedroogde laurierbladeren en tijmtakjes toevoegen.
    30 minuten zachtjes laten koken onder deksel.
    De laurier en tijm eruit vissen en mixen.
    Indien nodig bijkruiden.

    Pompoensoep met tomaat

    1 kg pompoen
    500g verse tomaten of  500g gepelde tomaten uit blik
    2 uien
    peper & zout
    2,5 L water
    3 kippenbouillonblokjes

    - De pompoen en de uien schillen en in gelijke stukken snijden.
    - De uien enkele minuten aanstoven in boter.
    - De pompoen toevoegen en even mee laten stoven.
    - Het water, de bouillonblokjes en de tomaten toevoegen en gedurende 35 minuten laten koken.
    - De soep mixen en kruiden met peper en zout.
    - Eventueel wat room toevoegen vóór het opdienen.


    HAPJE


    Dit hapje kan je best in een klein glaasje serveren. Supermakkelijk en lekker:
    fijngesneden komkommerblokjes, granny smith en fetakaas onder elkaar mengen en kruiden met wat peper (de feta zal voor de zoute touch zorgen)


    HOOFDGERECHTEN


    Griekse pasta met rode paprika en feta
    *volgt nog*

    Zalmschotel met puree en prei
    *volgt nog*


    Salade van Griekse pasta

    250g Griekse pasta
    3 geroosterde rode paprika's (te koop in bokalen bij bijv. Colruyt)
    150g fetakaas
    rucola
    een rode ui
    olijfolie
    peper
    grof zeezout
    groene en/of zwarte olijven zonder pit

    Kook de Griekse pasta af in gezouten water. Spoel meteen af met koud water en laat uitlekken.
    Spoel de paprika's af en verwijder eventuele zwarte stukjes vel. Snij ze in fijne reepjes.
    Snij de fetakaas in blokjes.
    Snij de rode ui in zeer fijne halve maantjes.
    Snij de olijven in grove stukken.

    Meng alle ingrediënten, maar wees voorzichtig met de hoeveelheid zout (feta = zout).
    Als je deze salade op voorhand maakt, kan je de rucola best net voor het serveren eronder mengen. Voeg dan ook nog een beetje olijfolie toe.


    Pastitsio

    Recept voor 6 personen

    250g penne
    2 eieren, losgeklopt
    65g geraspte Goudse kaas
    50g geraspte Parmezaanse kaas
    1/2 tl nootmuskaat

    Vleessaus:
    1 el olijfolie
    1 ui, fijngesnipperd
    2-3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    500g rundsgehakt
    400g ontvelde tomaten uit blik, in stukken
    50g tomatenpuree
    1 tl gedroogde oregano
    1,25 dl witte wijn
    1,25 dl rundsbouillon of water
    3 el gehakte verse peterselie

    Blanke saus:
    50g boter
    3 el bloem
    7,5 dl melk
    1 ei, losgeklopt
    1/4 tl nootmuskaat
    25g geraspte Parmezaanse kaas
    25g droog broodkruim

    - De penne beetgaar koken in een grote pan. De penne afspoelen onder stromend koud water en omschudden. De eieren, geraspte kaas, nootmuskaat en peper en zout erdoor mengen.
    - Vleessaus: De olie verhitten in een grote koekepan. De ui en knoflook 2-3 minuten fruiten en daarna het gehakt toevoegen en het 3-4 minuten rul bakken. De tomaten, tomatenpuree, oregano, wijn en bouillon of water toevoegen en 45 minuten laten sudderen. Tenslotte de peterselie erdoor roeren.
    - Blanke saus: De boter in een steelpan laten smelten en de bloem eronder mengen en even droog laten worden op het vuur. De melk in gedeelten toevoegen en het mengsel al roerend laten binden. De pan van het vuur halen, het ei, de nootmuskaat aan de saus toevoegen en 1,25 dl van de saus door het vleesmengsel roeren.
    - De helft van het pastamengsel in een ingevette ovenschaal doen, de vleessaus erover gieten en dan de rest van de pasta erover scheppen. De blanke saus erover gieten en bestrooien met de Parmezaanse kaas en het broodkruim.
    - De schotel 50 minuten in de oven zetten op 180°C. De pastitsio met aluminiumfolie bedekken als de bovenkant te snel bruint. De pastitsio vóór het opdienen 10 minuten laten staan.


    Ovenschotel met kipfilet, paprika en ananas

    Recept voor 3 personen

    600g kipfilet
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    2 ajuinen
    1 blik ananas
    2 el maisena
    3 el tomatenketchup
    1 tl currypoeder
    1/2 tas ananassap
    1 tas water
    peper & zout

    - De kipfilet in blokjes/stukken snijden en aanbakken in vetstof. Kruiden met peper en zout.
    - De paprika's wassen, de zaadlijsten eruit halen en in fijne reepjes snijden.
    - De ajuinen in dunnen maantjes snijden.
    - De paprikareepjes en ajuin aanstoven in wat vetstof.
    - Een ovenschotel invetten en de kipfilet, de paprika en de ajuin erin verdelen.
    - De ananasschijfjes halveren en erover verdelen.
    - Het water in een pannetje gieten, verwarmen en de maisena erin oplossen. De ketchup, het ananassap en het currypoeder toevoegen en mengen tot een gladde saus.
    - De saus over de ovenschotel verdelen.
    - 45 min. in een voorverwarmde oven (180°C) zetten
    - opdienen met rijst


    Penne al'arrabiata

    Recept voor 4 personen

    500g penne
    500g spek
    +/- 750g tomaten of gepelde tomaten uit blik
    enkele stengels bleekselderij
    2 kleine uien
    2 teentjes knoflook
    2 kleine, rode pepertjes
    1 el tomatenpuree
    peper en zout
    gedroogde basilicum
    gedroogde oregano
    parmezaanse kaas

    - Het spek desgewenst ontzwoerden en in reepjes snijden, krokant aanbakken in een beetje boter en opzij zetten.
    - Look, pepertjes, bleekselder en uien fijnsnijden en samen fruiten in een pan met vetstof. (Indien je graag pikant eet, verwijder dan de zaadjes van de pepertjes niet.)
    - Het spek aan de groenten toevoegen.
    - Tomaten en tomatenpuree toevoegen en de saus 30 minuten laten inkoken.
    - De saus naar smaak kruiden met peper, zout, gedroogde oregano en basilicum.
    - De penne beetgaar koken en afgieten.
    - Net vóór het opdienen bestrooien met parmezanschilfers.


    Waldorfsalade

    Recept voor 3 personen

    Marinade:
    2 eetlepels honing
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    2 eetlepels sojasaus

    Yoghurtdressing:
    2 eetlepels yoghurt
    2 eetlepels zure room
    1 eetlepel mayonaise
    sap van 1/2 citroen
    1 theelepel suiker
    peper & zout

    Salade:
    500g kipfilet
    1 granny appel
    sap van 1/2 citroen
    1 rijpe mango
    gehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
    1 krop rode krulsla

    - Kipfilet in hapklare stukken snijden en overgieten met de marinade. Minstens 30 minuten in de koelkast laten marineren.
    - Sla schoonmaken, de appel en mango in blokjes snijden en de appel besprenkelen met wat citroensap.
    - Alle ingrediënten van de yoghurtdressing mengen.
    - De kipfilet aanbakken samen met de marinade en over de salade verdelen. De gehakte noten erover strooien.


    Salade met geitenkaas en vers fruit

    salade
    halfzongedroogde tomaatjes
    per persoon twee geitenkaasjes in bladerdeeg (bijv. van Carrefour)
    vers fruit: druiven, appel in maantjes gesneden, passievrucht, een takje rode besjes, stukjes meloen, aardbei in schijfjes
    komkommer in staafjes gesneden
    tomaat in maantjes gesneden
    een blaadje witloof met daarop wat mayonaise om te garneren


    Kip Bombay

    Recept voor 6 personen

    2 dubbele kipfilets
    600g gemengd gehakt
    currypoeder
    peper & zout
    2 à 3 bananen
    2 blikken mandarijntjes

    - Kip in hapklare stukken snijden en in currypoeder wentelen.
    - Balletjes rollen van het gehakt en eveneens in currypoeder wentelen.
    - Kip aanbakken en opzij leggen.
    - Gehaktballetjes aanbakken.
    - Alles (behalve de bananen) in een ketel doen en gedurende een half uur zachtjes laten sudderen. Na +/- 25 minuten minuten de schijfjes banaan toevoegen.
    - Serveren met rijst.

    Tip: wacht met het toevoegen van de schijfjes banaan en laat een nacht trekken. Dan is dit recept nóg smakelijker ;-)


    Sticky spareribben
    (Thais, alle ingrediënten zijn te verkrijgen bij de Ming Wah supermarkt in Hasselt)

    Recept voor 2 personen

    2 latten verse spareribben
    2 tenen knoflook, fijngesneden
    4 eetlepels hoisinsaus
    4 eetlepels chilisaus
    5 eetlepels gembersiroop
    1/2 verse ananas, in fijne blokjes gesneden

    - De spareribben in een ketel doen met koud water en aan de kook brengen. +/- 3 minuten koken en afgieten, verfrissen met koud water. Het vlies aan de onderkant van de ribben aftrekken/afsnijden. Opnieuw aan de kook brengen en 50 minuten laten koken.
    - Marinade bereiden (look, hoisin, chilisaus, gembersiroop). Oven voorverwarmen.
    - Spareribben op een bakplaat leggen en rijkelijk overgieten met de marinade.
    - 20 minuten in de oven op 180°C.
    - Na +/- 10 minuten de ananas toevoegen.
    - Je kan de spareribben uiteraard ook op de bbq leggen.


    Pittige heilbot-tomatencurry

    recept voor 4 personen

    sap van 1 citroen
    4 el rijstwijnazijn
    2 el komijnzaad
    1 tl kurkuma
    1 tl chilipoeder
    1 tl zout
    750g heilbotfilet of red snapper in stukken
    4 el zonnebloemolie
    1 ui, fijngehakt
    3 teentjes knoflook, fijngesneden
    2 el gemberwortel, fijngesneden
    800g gehakte tomaten uit blik
    1 tl suiker
    2 kleine, groene pepers, in ringetjes gesneden
    yoghurt
    basmatirijst

    - Meng in een glazen kom het citroensap, de azijn, komijn, kurkuma, het chilipoeder en zout. Marineer er de vis mee en zet 25-30 min in de koelkast.
    - Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Doe er de ui, knoflook en gember bij. Zet het vuur laag en laat ongeveer 10 min zachtjes koken. Roer af en toe.
    - Voeg de tomaten en suiker toe, breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 15-20 min sudderen. Roer af en toe.
    - Voeg de vis met de marinade voorzichtig toe en laat 15-20 min sudderen tot de vis gaar is.
    - Serveer de curry met basmatirijst, garneer met groene peper en druppel er eventueel wat yoghurt over.



    NAGERECHTEN/GEBAK


    Crumble met rabarber en appel

    500g rabarber
    2 appels
    (mag ook een andere verhouding zijn uiteraard!)
    1 vanillestokje
    100g rietsuiker
    1 limoen
    eventueel wat geraspte gember

    voor de crumble:
    125g amandelpoeder
    150g bloem
    75g boter
    50g rietsuiker

    Was de appels en rabarber en snij in niet al te grove stukken.
    Snij het vanillestokje overlangs in twee en schraap er met een mesje het merg uit.
    Meng de appels, rabarber, vanille, suiker en het limoensap.

    Meng de ingrediënten voor de crumble met je handen. Het is de bedoeling dat het mengsel wat brokkelig wordt, dus niet te lang mengen!

    Verdeel het appel/rabarbermengsel over een taartvorm en strooi er de crumble over. Zet gedurende 30 min. in een oven van 180°C tot de crumble goudbruin is.


    Plattekaastaart

    125g suiker
    2 pakjes vanillesuiker
    een pak zandkoekjes met een laagje chocolade
    een klein blikje ananas -> ananassap bewaren!
    12 à 15g gelatine (ongeveer 5 blaadjes)
    1/2 l slagroom
    1/2 kg platte kaas

    - Gelatine in koud water leggen en na +/- 10 minuten uitknijpen en oplossen in opgewarmd (maar niet heet!) ananassap.
    - Suiker, vanillesuiker en platte kaas mengen en daarna het gelatinemengsel toevoegen.
    - Slagroom 3/4 opkloppen en langzaam onder het kaasmengsel scheppen.
    - Springvorm insmeren met een neutrale olie. De bodem bedekken met zandkoekjes en het mengsel erover gieten.
    - De taart 1 nacht in de koelkast laten opstijven.

    Tip: eventueel zeer fijn gesneden stukjes ananas onder het kaasmengsel mengen.


    Tiramisu

    1/2 kg mascarpone
    een tas sterke koffie
    4 eierdooiers
    2 eiwitten
    100g bloemsuiker
    1 likeurglaasje Amaretto
    een pak vingerkoekjes
    cacaopoeder

    - Sterke koffie maken.
    - De eierdooiers, Amaretto en suiker mengen en daarna mascarpone toevoegen.
    - De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig onder het kaasmengsel scheppen.
    - De bodem van een rechthoekige schaal bedekken met vingerkoekjes, de koekjes besprenkelen met koffie en de helft van het kaasmengsel erover gieten. Een tweede laag koekjes leggen, eveneens besprenkelen met koffie en de rest van het kaasmengsel erover gieten.
    - De tiramisu gedurende 1 nacht laten opstijven in de koelkast.
    - Alvorens op te dienen, bestuiven met cacaopoeder.


    Tiramisu met aardbeien

    4 eieren
    100g kristalsuiker
    500g mascarpone
    1 pak lange vingers
    500g aardbeien

    coulis
    500g aardbeien
    2 el kristalsuiker
    2 soeplepels citroensap

    Opgelet: als je aardbeien wast, doe dat dan met het kroontje er nog aan, anders slorpen ze het water op en verliezen ze heel veel van hun smaak.

    De ingrediënten van de coulis opkoken tot de aarbeien zacht zijn en mixen. Laten afkoelen.

    De dooiers van het eiwit scheiden.
    Het eiwit opkloppen met een beetje suiker tot een stevig schuim.
    De dooiers opkloppen met de rest van de suiker (+/- 90gr) tot het mengsel een bleke kleur krijgt.
    De mascarpone geleidelijk aan met de dooiermassa mengen tot de mascarpone volledig opgenomen is en er geen klontertjes meer zijn.
    Het eiwit voorzichtig eronder scheppen en mengen tot een gladde massa.

    De bodem van een schotel bedekken met een dun laagje van het macarponemengsel.
    De lange vingers in de coulis dompelen en in de schaal schikken.
    Opnieuw een dikkere laag mascarpone aanbrengen en wat in schijfjes gesneden aardbeien erop leggen.
    Herhaal tot de mascarpone op is.

    Afgedekt in de frigo laten opstijven en garneren met muntblaadjes en gehalveerde aardbeien (met het groene kroontje er nog aan).


    Kleine appeltaartjes met vanille-ijs

    Zoals Jeroen Meus de combinatie champignons, sjalotjes en look een 'huwelijk' vindt, vind ik dat van appel, rozijntjes en kaneel. Heel eenvoudig en superlekker!

    kant-en-klaar bladerdeeg
    appelen
    citroensap
    kaneel
    rozijnen
    rum
    een losgeklopt eitje

    Laat de rozijntjes weken in wat rum (of water).
    Rol het bladerdeeg uit en snij met bv. een koffietas, kommetje o.i.d. rondjes uit van 8 à 10 cm diameter. Per persoon heb je 2 rondjes nodig.
    Snij de appelen in kleine blokjes en meng er wat citroensap onder zodat ze niet verkleuren.
    Vermeng ze met de (afgegoten) rozijntjes en kaneel (naar persoonlijke smaak).
    Leg een beetje van het appelmengsel in het midden van de bladerdeegrondjes. Zorg ervoor dat je +/- 1cm van de rand overhoudt.
    Smeer met je vingers of een kwastje wat van het losgeklopt eitje op de rand.
    Leg het tweede bladerdeegrondje erop en druk aan. Maak met een mesje kleine, gekruiste inkepingen zodat de twee plakjes bladerdeeg goed aan elkaar kleven.
    Smeer de gebakjes in met losgeklop ei zodat ze mooi bruin zullen worden.
    Maak met een mesje in het midden van het gebakje een insnijding zodat de warmte kan ontsnappen als ze in de oven staan.
    Leg ze op een stuk bakpapier en bak gedurende ongeveer 15 min af in de oven op 180°C.
    Dien ze warm op met een bolletje vanille-ijs.


    Brownies

    185g ongezouten melkerijboter
    185g + 100g zwarte chocolade (bij voorkeur Callebaut)
    85g bloem
    40g cacaopoeder
    3 grote eigeren
    275g suiker

    Hak de chocolade in min of meer gelijke stukjes en weeg 185g af. Laat deze hoeveelheid samen met de boter au bain marie smelten. Roer af en toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    Zeef de bloem samen met het cacaopoeder.
    Meng (mix) de eieren en de suiker tot het mengsel bleek en dikker wordt.
    Meng het eiermengsel voorzichtig onder het chocolade/botermengsel tot het een egale kleur krijgt.
    Zeef het bloem/cacaomengsel boven de kom met het chocolademengsel en meng voorzichtig tot een egaal deeg.
    Meng er de rest van de chocoladestukjes onder (je kan ook stukjes witte en/of melkchocolade gebruiken i.p.v. zwarte).
    Neem een rechthoekige bakvorm (van +/- 20cm -> bijv. Hema) en bekleed deze met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 180°C en bak de brownies af gedurende 20 à 25 min.
    Als je de bakvorm uit de oven haalt, zal je zien dat de brownie nog een beetje wak is.
    Laat de brownie afkoelen en snij in stukjes. De brownie zal vanbinnen nog wat nat zijn, maar dat is de bedoeling!


    Cinnamon buns
    (Zeer populair Amerikaans gebakje, vrij vertaald "kaneelbroodjes")

    25g verse gist
    50ml lauw water
    60g boter
    60g suiker
    250ml melk
    1 theelepel zout
    1 geklopt ei
    500g bloem

    Topping:
    225g bruine suiker
    125g boter
    1 à 2 theelepels kaneel

    - De gist oplossen in lauw water en het 5 minuten laten staan.
    - Boter, suiker, melk en zout mengen. Het ei toevoegen en daarna de opgeloste gist.
    - De bloem toevoegen totdat je een zacht, niet-kleverig deeg krijgt. Het deeg gedurende 15 minuten goed kneden en het 1 uur afgedekt laten rijzen.
    - Het deeg in 2 stukken verdelen en het uitrollen tot 2 rechthoeken.
    - Topping: de boter smelten, bruine suiker en kaneel toevoegen. Blijven roeren tot de suiker is opgelost. De topping over het deeg verspreiden. Het deeg oprollen en het in schijven snijden van +/- 2cm.
    - De schijven naast elkaar in ingevette ovenschotels leggegn en ze 15 à 20 minuten in de oven bakken op 190°C.

    24-03-2008 om 00:00 geschreven door Vera  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)


    Archief per week
  • 24/03-30/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs