Inhoud blog
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  leeservaring

  20-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Eindelijk! Wim en Goedele zijn in verwachting van hun 2e kindje. Toen Goedele 2 maand zwanger was ging ze voor de laatste keer mee naar een progeriareünie. Iedereen is super blij voor het gezin, ook Michiel is tevreden met een nieuw broertje op komst. Althans dat dat hij toch, hij was er van overtuigd dat het een jongen ging worden. Op 5 februari moest de mama bevallen van een dochter! Ondanks de grootte hoop op een broer is Michiel toch zeer blij met zijn nieuwe zusje, Amber.  Eindelijk na zo veel slecht nieuws te horen krijgt familie Vandeweert terug positief nieuws, ik was super blij dat dit een omkeerpunt had en dat ze terug positief nieuws te horen kunnen krijgen.

  20-01-2019 om 12:45 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Ondertussen zit Michiel al in het eerste leerjaar, ondanks de grootte stress of hij dit wel aankan of niet behaalt Michiel toch zeer goede punten. Hij heeft veel vrienden in de klas die hij al heel lang kent en die zich niet meer bezighouden met zijn ziekte. Naast school voetbalt Michiel ook zeer graag en gaat hij vaak gaan zwemmen. In de loop van het eerste leerjaar doet Michiel samen met nog 61 andere kindjes zijn eerste communie. Dit is een zeer groot moment voor hem, niet alle kinderen met progeria halen deze mijlpaal.

  17-01-2019 om 21:27 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  De hoop en vraag naar een tweede kindje ligt enorm hoog in het gezin. De nieuwe zwangerschap verloopt niet zo vlot als de vorige, dus ze besluiten om testen te gaan laten doen om te bekijken wat nu het probleem is. Na alle testen blijkt dat er genen in Goedele zitten die een verhoogd risico op progeria hebben bij een nieuwe zwangerschap. Waarschijnlijk is dit de 2e grootste klap dat Goedele en Wim krijgen op zo een korte tijd. Er gaat zoveel om in hun hoofden, maar ze moeten blijven denken aan Michiel. Het moet zo zwaar zijn als je nog maar net de ziekte een plaats hebt kunnen geven en je nadien moet beseffen dat jij diegene was die de genen doorgegeven heeft.

  16-01-2019 om 15:13 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  De nicht en neef van Wim willen het gezin graag helpen en willen een benefiet organiseren om uit te leggen wat progeria nu juist inhoud en wat het gezin nu nog allemaal gaat doen. Na het verschijnen van het artikel in de krant krijgen Wim en Goedele een telefoontje van de manager van Racing Genk. Met de vraag of Wesley Sonck (groot idool van Michiel) eens zou mogen langskomen om te voetballen met Michiel. Ik vind het zo mooi dat Wesley uit eigen wil een topdag voor Michiel wil maken en samen er een onvergetelijke dag van kunnen maken. Het benefiet is eindelijk aangebroken en iedereen kijkt er enorm naar uit, af en toe zijn er wel stressmomentjes over dat er misschien geen volk gaat komen. Tot hun grootste geluk komt er meer volk dan verwacht.Op dit benefiet kreeg de familie zeer veel steun en positieve reacties hoe ze omgaan met de ziekte en met Michiel zelf. Dit is enorm mooi dat ook mensen die ze niet kennen zo positief zijn en respect tonen.

  15-01-2019 om 18:25 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Na de juiste diagnose besluiten ze ook om de school in te lichten over de ongeneeslijke ziekte van Michiel. Ook andere kindjes van op school weten van de ziekte en pesten hem hier een beetje mee. Ze vertellen hem dat hij dood zal gaan als hij 12 is. Michiel is na dit gesprek enorm geschrokken omdat hij zelf nog niet helemaal begreep wat hij voorhad. Ik vind het zo hard dat je als 5 jarige van grotere kinderen moet horen dat je gaat sterven als je 12 bent.

  14-01-2019 om 20:31 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Ongeveer 8maanden nadat Michiel is geboren gaan ze met hem naar professor F. Deze man doet allerlei onderzoeken om na te kijken of alles in orde is met Michiel. De professor doet zeer verdacht en geeft geen uitleg aan de ouders. Dit gaat enkele maanden zo door zonder dat ze weten wat er nu eigenlijk aan de hand is met Michiel. De mogelijke uitslag die de professor een beetje meegeeft is MAD, maar hoe langer ze bij hem langsgaan hoe minder de symptomen van MAD lijken op de symptomen die Michiel heeft. Doordat de professor geen duidelijke en geruststellende informatie geeft, besluiten ze niet meer te gaan.  Iets later komen ze terecht bij een programma dat meer informatie geeft over progeria. En inderdaad Michiel lijdt aan die zeldzame ziekte. Dit stuk heeft me enorm verbaasd dat ze totaal geen duidelijke uitleg krijgen van de professor en er zelf moeten achterkomen dat Michiel progeria heeft. Dit moet voor de ouders een enorm zware periode geweest zijn om zich heel te tijd te moeten afvragen wat er met hun zoon aan de hand is.

  12-01-2019 om 19:05 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Het boek begint met een zeer harde realiteit meteen, Michiel zit hier al in de crèche. De kinderopvoedster maakt zich zorgen over de gezondheid van Michiel. Ze vindt dat hij nogal een dunne en droge huid heeft. Meteen hierna zonder meer te weten te komen over Michiel start het verhaal eigenlijk echt. Het is de eerste ontmoeting tussen Wim en Godelieve en hoe ze samen een gelukkig koppel worden. Na 2 miskramen zijn Godelieve en Wim dan toch zwanger geraakt en ze kijken echt uit naar hun kindje. In juni 1998 werd Michiel geboren tijdens de bekermatch van België- Nederland (tot de grootste spijt van de papa). Sindsdien wordt Michiel er steeds mee geconfronteerd dat zijn papa daardoor de match niet heeft kunnen bekijken. Dit vind ik wel een zeer leuke herinnering voor het gezin want dat is echt specifiek voor hun een tof aandenken aan de geboorte van Michiel.

  11-01-2019 om 21:28 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ga ik dood al ik 12 ben?'
  Ik ga het boek ‘Ga ik dood als ik 12 ben’ lezen. Ik heb er wel goede verwachtingen van want dit boek gaat over familie Vandeweert en dit is het enige gezin met 2 progeriakinderen. Het is de eerste keer dat ik het verhaal lees in het perspectief van een persoon die er vaak in contact mee komt, maar heb wel al veel gehoord over de ziekte progeria zelf.

  10-01-2019 om 18:33 geschreven door Sanka  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/leeservaringsanka

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  09-01-2019 om 16:09 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!