Foto
Inhoud blog
  • vis bestella
  • gehakte briwat
  • kip briouate
  • msemen
  • Beghrir (Marokaanse pannekoek
  • Aardappelbroodjes
  • Marokkaanse sesam-anijsbroodjes
  • donuts
  • appelcake
  • Categorieën
    De wereld van de Marokkaanse vrouw
    Voorwoord
    Salaam ou alaikoum, Ik wil jullie allereerst een korte schets geven waarover mijn blog voornamelijk gaat. Ik ben een Marokkaanse vrouw die heel erg van koken houdt. De traditionele Marokkaanse keuken is zeker en vast mijn lievelingskeuken, maar in mijn vrije tijd experimenteer ik met gerechten om zo tot een eigen creatie te komen. Ik doe dit natuurlijk met heel veel zin en wil daarom graag ook mijn recepten met mijn bezoekers delen. Ik hoop dat jullie hier inspiratie kunnen opdoen en ik zal mijn best doen van zo duidelijk mogelijk de bereidingswijzes neer te pennen bij de gerechten en mocht er toch iets niet echt duidelijk zijn dan mag je steeds je vraag stellen. Verder zou ik het heel erg op prijs stellen als je een reactie achter laat als je al dan niet iets hebt uitgeprobeerd. Mijn keukenhoekje is momenteel nogal bepertk maar inshallah naar de toekomst toe wil ik zoveel mogelijk erop plaatsen. Wa alaikoum salaam
    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten
    Ongeveer 6 grote eetlepels aardappelpuree
    3 eieren
    250 ml melk ( lauw)
    250 ml olie
    2 theeglazen suiker
    2 zakjes bakpoeder
    2 zakjes gist
    1 kg meel

    Voor bestrooiing:
    Abrikozen Jam
    kokos
    Je maakt de aardappelpuree hoe het op de achterkant van de verpakking staat.
    Je neemt een kom en doet daar alle ingredienten in behalve de meel.
    je roert met je hand voorzichtig alles door elkaar, niet met een mixer roeren.
    Zeef de meel en strooi dan beetje bij beetje in het teiltje alroerend met je hand,de deeg moet niet zoals brooddeeg zijn.
    De deeg is erg plakkerig.
    Je doet je handen in een kom met olie zodat je vettige handen krijgt en kneed de deeg goed samen ongeveer 5 a 10 minuten.
    Je pakt de bakplaten en doe je er bakpapier boven.
    Je maakt je handen weer vettig, wees niet zuinig met olie !
    en dan maak je ronde bolletjes en leg je het op de bakpapier.
    Je bedekt de bakplaten met huishoud of plasticfolie.
    Je plaatst de bakplaten op een warme plek en laat het ongeveer 2 uur rijzen.

    Je verwarmt de oven voor op 200 graden, en als je ze er in stopt dan bak je ze op 175 graden ongeveer 30 minuten lang.
    Boven en beneden aanzetten

    20-09-2010 om 20:11 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse sesam-anijsbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kilo bloem;
    250 gram suiker;
    2 eieren;
    2 zakjes bakpoeder;
    50 gram verse gist;
    2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (in een droge koekenpan omscheppend goudbruin laten roosteren);
    2 eetlepels anijszaadjes;
    een klein beetje Arabische gom;
    1 Marokkaans theeglas gesmolten roomboter;
    1 Marokkaans theeglas oranjebloesemwater;
    een beetje zout;
    lauw water om het deeg te maken.

    Extra:
    1 eigeel, losgeklopt;
    een beetje sesamzaad.

     

    Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje.
    Los de verse gist op in wat lauw water en giet in het kuiltje.
    Voeg er ook de overige ingrediënten aan toe zoals het bakpoeder, het zout, de suiker, het sesamzaad, het anijszaad, de eieren, de gesmolten roomboter, de Arabische gom en het oranjebloesemwater.

    Voeg er zoveel lauw water aan toe totdat je na minstens 20 minuten kneden een soepel deeg krijgt.

    Maak van het deeg bolletjes ter grootte van een mandarijn en laat die 10 minuten rusten.
    Druk de bolletjes dan enigszins plat tot een dikte van 1 cm., leg ze op een schone doek en bedek ze met een andere doek.
    Laat ze ongeveer 2-3 uur rijzen.

    Leg de Krachel als ze gerezen zijn, op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat en bestrijk ze met het eigeel.
    Bestrooi ze met wat sesamzaad en prik er met een vork gaatjes in.
    Laat de Krachel bakken in een matig warme oven totdat ze goudbruin zijn.

    20-09-2010 om 00:00 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donuts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIËNTEN :

    500 g bloem

    1 eetlepel kristalsuiker

    1 / 2 theelepel zout

    1 pakje vanillesuiker

    1 ei

    1 en 1 / 2 CASE gist

    1 grote glas warm water

    Olie

    Suiker

    VOORBEREIDING:

    In een kom de bloem suiker, vanillesuiker , zout , ei en gist concentraat

    Meng alles goed voeg warm water til het verkrijgen van een homogene , niet- kleverig deeg (Als het deeg te veel stokken want je hebt te veel water om een beetje bloem toe te voegen).

    Rol het deeg op een met bloem bestoven op met een dikte van ongeveer 5-8 cm gesneden rond met een drankje en helpen u een kleine cookie cutter naar een andere kleine cirkel in het midden te maken.

    Schik de beignets op een schaal Metter een schone doek voordat zodat de donut kleeft niet aan de pan en dek af met een handdoek en laat rusten tot het in volume is verdubbeld .

    Bak in hete olie ( Let op de dij , dat donut niet branden moet je waakzaam zijn om de noodzaak voor de brandweer als y te verminderen 'in de suiker donut trend snel gouden ) nauwlettend worden gecontroleerd , en de terugkeer van de donut aan beide zijden.

    20-09-2010 om 00:00 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    11-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 100 gr zelfrijzend bakmeel
    3 eieren
    100 gr suiker
    8 gr vanillesuiker
    4 appels
    We schillen de appels en snijden ze in de vorm van dunne halve maantjes. We kloppen het eiwit stijf en mengen er de eierdooiers, vanillesuiker, bloem en suiker onder.

    In een beboterde ronde taartvorm gieten we het deeg en bedekken dit met schijfjes appel. We bestrooien tot slot met kristalsuiker en bakken de taart gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.We bestrooien de gebakken taart met bloemsuiker wanneer we ze serveren.


    11-09-2010 om 23:38 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (16 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten klassieke slagroomtaart
    100 gram suiker
    2 x 100 gram hazelnootstukjes (krokant
    6 eiwitten
    6 eidooiers
    60 gram boter
    50 gram bloem
    boter om in te vetten
    bloem om te bestrooien
    750 mililiter slagroom
    1 flinke eetlepel suiker
    chocolaatjes
    verschillende vruchten
    Bereidingswijze klassieke slagroomtaart
    Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Laat dan de suiker er geleidelijk inglijden. Blijf net zo lang kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost. Klop in een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk. Schep de bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel en spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen. Vet een springvorm in, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140 graden Celsius. Neem Na 60 minuten bakken de vorm uit de oven laat deze uitdampen en afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg steeds een deel van de suiker toe. Snijd de koude taart eenmaal doors, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. Gebruik de rest van de room om op de boven- en zijkanten te strijken. Druk de krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten en strooi de rest over de bovenkant. Versier de bovenkant van de taart met schijfjes chocolaatjes en vruchten: Aardbeien, kiwi, druiven naar keus

    11-09-2010 om 10:54 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .
    150 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    150 g boter of margarine
    3 eieren
    2 appels

    Smelt de boter, voeg suiker en vanillesuiker toe en goed mengen. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe en meng. Voeg de bloem toe en meng. Voeg tenslotte de eiwitten toe en meng.

    Gebruik en ingevette en bebloemde platte vorm. Giet er de helft van het deeg in. Leg de hele vorm vol met appelschijfjes. Bedek de appeltjes met de rest van het deeg.

    11-09-2010 om 10:37 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladecake

    120 g fondant chocolade
    120 g zachte boter
    80 g bloem
    200 g suiker
    4 eieren

    Smelt de boter en de chocolade au bain marie.
    Meng in een kom de bloem, suiker en de eieren.
    Roer er daarna de gesmolten chocolade onder. Giet het deeg in een ingevette vorm en bak gedurende 25 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.



    11-09-2010 om 10:29 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griesmeelcake

    Ingrediënten:

    4 eieren
    2 bakpoeder
    1 vanilliesuiker
    1 glas olie
    1 glas suiker of zoetstof
    500 gram fijne tarwegriesmeel
    3 potjes danone zonder suiker

    Bereiding:

    Je doet de eieren in een mengkom en mix het. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten bij en mix je het ongeveer 5 minuten goed. Dan doe je de griesmeel er bij en mix je het tot het beslag mooi smeuïg wordt.
    Wanneer het mixen gedaan is vet je de vorm met boter in en giet het deeg daarin en bak de cake. Na het bakken kan je ter decoratie de cake besmeren met confituur en bestrooien met cocosrasp, amandelschaafsel.





    08-08-2010 om 00:00 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (98 Stemmen)


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs