Voorwoord Salaam ou alaikoum,
Ik wil jullie allereerst een korte schets geven waarover mijn blog voornamelijk gaat. Ik ben een Marokkaanse vrouw die heel erg van koken houdt. De traditionele Marokkaanse keuken is zeker en vast mijn lievelingskeuken, maar in mijn vrije tijd experimenteer ik met gerechten om zo tot een eigen creatie te komen. Ik doe dit natuurlijk met heel veel zin en wil daarom graag ook mijn recepten met mijn bezoekers delen.
Ik hoop dat jullie hier inspiratie kunnen opdoen en ik zal mijn best doen van zo duidelijk mogelijk de bereidingswijzes neer te pennen bij de gerechten en mocht er toch iets niet echt duidelijk zijn dan mag je steeds je vraag stellen.
Verder zou ik het heel erg op prijs stellen als je een reactie achter laat als je al dan niet iets hebt uitgeprobeerd.
Mijn keukenhoekje is momenteel nogal bepertk maar inshallah naar de toekomst toe wil ik zoveel mogelijk erop plaatsen.
Wa alaikoum salaam
11-09-2010
appelcake
. 150 g suiker 1 zakje vanillesuiker 150 g boter of margarine 3 eieren 2 appels
Smelt de boter, voeg suiker en vanillesuiker toe en goed mengen. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe en meng. Voeg de bloem toe en meng. Voeg tenslotte de eiwitten toe en meng.
Gebruik en ingevette en bebloemde platte vorm. Giet er de helft van het deeg in. Leg de hele vorm vol met appelschijfjes. Bedek de appeltjes met de rest van het deeg.
120 g fondant chocolade 120 g zachte boter 80 g bloem 200 g suiker 4 eieren
Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Meng in een kom de bloem, suiker en de eieren. Roer er daarna de gesmolten chocolade onder. Giet het deeg in een ingevette vorm en bak gedurende 25 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
4 eieren 2 bakpoeder 1 vanilliesuiker 1 glas olie 1 glas suiker of zoetstof 500 gram fijne tarwegriesmeel 3 potjes danone zonder suiker
Bereiding:
Je doet de eieren in een mengkom en mix het. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten bij en mix je het ongeveer 5 minuten goed. Dan doe je de griesmeel er bij en mix je het tot het beslag mooi smeuïg wordt. Wanneer het mixen gedaan is vet je de vorm met boter in en giet het deeg daarin en bak de cake. Na het bakken kan je ter decoratie de cake besmeren met confituur en bestrooien met cocosrasp, amandelschaafsel.