Foto
Inhoud blog
  • vis bestella
  • gehakte briwat
  • kip briouate
  • msemen
  • Beghrir (Marokaanse pannekoek
  • Aardappelbroodjes
  • Marokkaanse sesam-anijsbroodjes
  • donuts
  • appelcake
  • Categorieën
    De wereld van de Marokkaanse vrouw
    Voorwoord
    Salaam ou alaikoum, Ik wil jullie allereerst een korte schets geven waarover mijn blog voornamelijk gaat. Ik ben een Marokkaanse vrouw die heel erg van koken houdt. De traditionele Marokkaanse keuken is zeker en vast mijn lievelingskeuken, maar in mijn vrije tijd experimenteer ik met gerechten om zo tot een eigen creatie te komen. Ik doe dit natuurlijk met heel veel zin en wil daarom graag ook mijn recepten met mijn bezoekers delen. Ik hoop dat jullie hier inspiratie kunnen opdoen en ik zal mijn best doen van zo duidelijk mogelijk de bereidingswijzes neer te pennen bij de gerechten en mocht er toch iets niet echt duidelijk zijn dan mag je steeds je vraag stellen. Verder zou ik het heel erg op prijs stellen als je een reactie achter laat als je al dan niet iets hebt uitgeprobeerd. Mijn keukenhoekje is momenteel nogal bepertk maar inshallah naar de toekomst toe wil ik zoveel mogelijk erop plaatsen. Wa alaikoum salaam
    11-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .
    150 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    150 g boter of margarine
    3 eieren
    2 appels

    Smelt de boter, voeg suiker en vanillesuiker toe en goed mengen. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe en meng. Voeg de bloem toe en meng. Voeg tenslotte de eiwitten toe en meng.

    Gebruik en ingevette en bebloemde platte vorm. Giet er de helft van het deeg in. Leg de hele vorm vol met appelschijfjes. Bedek de appeltjes met de rest van het deeg.

    11-09-2010 om 10:37 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladecake

    120 g fondant chocolade
    120 g zachte boter
    80 g bloem
    200 g suiker
    4 eieren

    Smelt de boter en de chocolade au bain marie.
    Meng in een kom de bloem, suiker en de eieren.
    Roer er daarna de gesmolten chocolade onder. Giet het deeg in een ingevette vorm en bak gedurende 25 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.



    11-09-2010 om 10:29 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griesmeelcake

    Ingrediënten:

    4 eieren
    2 bakpoeder
    1 vanilliesuiker
    1 glas olie
    1 glas suiker of zoetstof
    500 gram fijne tarwegriesmeel
    3 potjes danone zonder suiker

    Bereiding:

    Je doet de eieren in een mengkom en mix het. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten bij en mix je het ongeveer 5 minuten goed. Dan doe je de griesmeel er bij en mix je het tot het beslag mooi smeuïg wordt.
    Wanneer het mixen gedaan is vet je de vorm met boter in en giet het deeg daarin en bak de cake. Na het bakken kan je ter decoratie de cake besmeren met confituur en bestrooien met cocosrasp, amandelschaafsel.





    08-08-2010 om 00:00 geschreven door layla  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (98 Stemmen)


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs