Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Administratie...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zijn we wat vroeger gestopt met werken. Na de middag wilde ik een onderhoud doen van de auto, maar ik had een speciale sleutel nodig en die moet ik in een speciaalzaak gaan halen. De achteruitkijkspiegel heb ik inmiddels vervangen, dus dat is toch al een goede zaak. We hebben dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om extra te rusten. Zo kan mijn knie ook eventjes recupereren. Het gaat al beter, maar tegen het einde van de voormiddag begon hij toch terug te protesteren. Het zal wel een overbelasting zijn in combinatie met een kleine ontsteking. Dat komt wel in orde. De rest van de avond houden we het ook rustige en tijdens het weekend ga ik eens wat administratie afwerken, want dat is hoognodig. De facturen stapelen zich hier op en schreeuwen om geklasseerd te worden. Ook dat zal tegen het eind van het weekend in orde zijn... En voor de rest, pastis, wijn, lekker eten...

     

    Het weer: gisteren een fel onweer gezien (wij hebben maar een paar druppels gevoeld, maar bij Gust en Ann heeft het verschrikkelijk gegoten en in Cruscades is nagenoeg geen druppel gevallen). Vandaag wind uit het oosten dus zwoel en drukkend weer, met bewolking en in de late namiddag trok het wolkendek verder open. We zullen kunnen buiten eten vanavond.

     

    P.S.: hier kan je tijdens een onweer echt schilderen met licht (zie foto)...

    05-09-2008 om 18:13 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet!
    We hebben hier wat probleempjes met internet...dus als er gaten vallen in de dagelijkse blogverslaggeving ligt het niet aan ons...

    04-09-2008 om 22:03 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onweer!

    De architect is langsgeweest. Met een eerste voorlopig plan. Hij was verbaasd over de vooruitgang die we al gemaakt hadden en zeer blij over onze bekistingen voor de ramen. Hij had die in profiel uitgetekend en wij hebben hem daarin exact gevolgd. ‘Aan een metser zou ik zoiets niet moeten vragen, maar mensen die zelf de handen uit de mouwen steken, doen het altijd beter’, liet hij zich ontvallen. Enfin, de eerste plannen zijn goed, mits een aantal aanpassingen. Het heel goede nieuws is, dat hij ons een groen licht zal geven voor de verdere uitvoering van de werken. Hij bespreekt alles met de burgemeester en met de bevoegde dienst stedenbouw, zodat hij weet, dat zijn plannen goedgekeurd zullen worden. ‘Ik dien een dossier pas in als ik er 100 procent zeker van ben dat ik ook de goedkeuring zal krijgen’, verzekerde hij ons.

    Ondertussen wordt er hard gewerkt op de werf. We zijn zeer moe. Metsen, puin ruimen, bekistingen maken, beton gieten,... Ik heb daarbij nog een overbelaste knie. Wellicht met ontsteking, want gisterenavond had ik net geen koorts. Enfin, dat geneest wel.

     

    Het weer vandaag: drukkend warm, 29 graden. Vanmiddag geen wolkje aan de lucht. Nu zou het kunnen gaan onweren. Gisterenavond heeft het dan toch nog 5 minuutjes geregend















    04-09-2008 om 22:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeverij

    Writers block...ik ben zo moe, dat ik moeite heb met schrijven. Gisteren zo hard en lang gewerkt, dat het er niet van kwam om een tekstje te schrijven. Vandaag beter dus. Hoewel we afgezien van de werfvorderingen niet echt veel te vertellen hebben. We hebben verder gemetst, een stuk muur geïsoleerd en gaten gekapt in de achtergevel. Al het puin van dat kapwerk wordt gesorteerd. De mooie stenen houden we, de lelijke en het gruis brengen we naar het containerpark. Allemaal heel veel en zwaar werk.

    Vandaag belde de architect ons. Zijn dossier is klaar. Aanvankelijk wou hij ons morgen al zien, maar wellicht wordt het overmorgen. We zien wel, maar we zijn alleszins heel benieuwd. Niet dat er heel veel zal gewijzigd zijn aan ons voorstel, maar toch...

    Ondertussen hebben we met Gust en Ann ook nog een proeverij gedaan. Onze eerste echte degustatie van verschillende wijnen. Ruiken, proeven, slikken, spuwen, benoemen, beoordelen, allemaal heel fijn en het viel me op, dat we voor alle wijnen op dezelfde lijn zaten. Dat wil toch zeggen dat we al tenminste goed van slecht kunnen onderscheiden. Onze toekomstige gasten kunnen er alleen maar beter van worden...

     

    Het weer vandaag: drukkend warm, 31 graden, veel bewolking en daarnet heeft het een klein beetje geregend en hoorden we een donderslag in de verte.

    Gisteren was het beter weer, zonnig, warm (weliswaar ook al drukkend) en een heldere lucht.

    03-09-2008 om 19:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgenodigd

    Gisteren uitgenodigd bij Nathalie en Patrice,  de beste vrienden van Chantal en Christian.  Eerst de traditionele rondleiding in het huis, een mengeling van Russische nostalgie (de roots van Patrice liggen in Rusland), verzamelwoede en hout. Dan lekker buiten gegeten (het was wel overtrokken, maar toch warm). Eerst een terrine van tonijn, dan een slaatje van tomaten met ajuin en mozarella, dan gegrild spek (op een tafelgril) met salade, dan eendeborststukjes, eveneens gegrild met aardappelen in de barbecue, daarna kaas en een lekkere zoete koek als dessert. Voor het aperitief kozen we voor bier, dan witte wijn, dan rode wijn en als afsluiter exclusieve cognac.

    Dan moesten we gaan eten met Gust en Ann en Erna en Joppe (dat zijn mensen die we vorig jaar leerden kennen in Passion d’Oc en die de voorbije week terugkwamen). Enfin het was laat eer we in bed lagen en het was dus vanmorgen iets moeilijker om op te staan.

    Op de werf nog wat gemetst, het gat verder gekapt, een vergeten electrische leiding getrokken. Toch nog goed gewerkt dus.

     

    Het weer: gisteren wisselend overtrokken en drukkend. Ik denk ongeveer 25 graden. Vandaag meer wind, zon en 29 graden.

    01-09-2008 om 18:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.correctie

    De site van de krant was de verkeerde
    hierbij de correcte link
    http://www.midilibre.com/

    31-08-2008 om 11:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Béziers

    Vandaag mocht ik van Leen niet gaan werken, omdat ik te moe ben. Ik wou niet gaan werken, om met Leen te gaan shoppen en eens een stad te scouten voor onze toekomstige gasten. We kozen voor Béziers. Een fijne winkelstad. Akkoord het binnenrijden van de stad is niet zo fijn, omdat de wijken rond de stad heel mistroostig zijn, maar het hart van Béziers is zeer aangenaam, zeker om er door de winkelstraten te flaneren. Leen kocht een lederen riem. Verder genoot ze opvallend van het winkelen op zich. Ook zij vond Béziers de moeite waard.

     

    Het weer vandaag: 35 graden, zonnig, blauwe lucht, maar nu koelt het plots af, is er een kleine bries en komen er wolken overdrijven. Morgenvroeg zou het gaan regenen...

    30-08-2008 om 20:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brand

    We voelden vanmorgen allebei duidelijk dat het vrijdag is. We kropen uit bed, op tijd, maar met moeite, veel moeite. Een stevig ontbijt en op naar de werf, alleen, want Leen zag het echt niet zitten vandaag. Ze is moe van al het zware werk. Ze heeft dan maar een wijndomein bezocht, op zoek naar lekkere en betaalbare wijnen voor Gust. Domaine Calvel heeft heel lekkere wijnen aan eerlijke prijzen. Leen heeft zowaar een staaltje van elke fles meegekregen. We kenden het domein van een wijndegustatie die we deden met Chantal en Christian. Onze eerste gezamenlijke uitstap. We hebben daar heel goede herinneringen aan. De eigenaars van het domein zijn heel gezellige en gepassioneerde mensen. Ze praten met hart en ziel over hun wijn, dat is al een zeer goede referentie. Gust wil al die wijnen nu samen met ons proeven. Gust keurt de wijn als echte wijnproever. Hij beoordeelt de samenstelling en de kwaliteit van de productie. Wij beoordelen de wijnen enkel en alleen naar smaak. Dat begint nu toch wel te lukken. Vanmiddag begonnen we al met een Crémant van Chardonnay (van Capestang) en een wijn van Domaine Clavel. Allebei goedgekeurd met overtuiging.

    Het werk op de werf was zwaar. Beton gegoten in de geplaatste bekisting, de andere bekisting afgebroken, zodat het beton beter kan drogen, nog wat gemetst en het derde gat beginnen kappen. Vooral ’s namiddags was het bloedheet.

     

    Overigens is er een behoorlijke brand in de buurt van Fontfroide (beter bekend van de mooie abdij). 130 hectaren staan in lichterlaaie. Zes blusvliegtuigen en een hele rist brandweermannen hebben de strijd aangebonden tegen het vuur. (Voor meer info kijken op www.midi-libre.com en dan doorklikken op regio en Narbonne kiezen).

     

    Het weer: Blauwe lucht, zon, heel warm (34 graden), geen zuchtje wind, maar daar komt stilaan verandering in...gelukkig.

    29-08-2008 om 18:24 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mentor

    Soms horen we jullie denken: ‘Amai, die twee zijn wel heel handig!’. We moeten eerlijk zijn, we hebben een goede leraar, mentor en begeleider. Gust heeft al heel wat werven gerealiseerd en staat ons bij. Bij het minste probleem, met de geringste vraag kunnen we bij hem terecht. Ook zijn vrouwtje Ann draagt haar figuurlijk steentje bij. Vooral dan wat prijsoffertes, interessante aanbiedingen, bemiddelingen en dergelijke meer betreft. Zonder hen zouden we werkelijk nergens staan, meer zelfs, zonder hun engagement zouden we er niet aan begonnen zijn.

    Vandaag vooral het gat verder gekapt, de bekisting bijna volledig geplaatst, het puin geruimd (met bezoek aan het containerpark), en verdergemetst aan een binnenmuur. Leen is bovendien nog de ramen gaan bestellen en ik ben nog wat extra stenen gaan halen. Linteaustenen zijn dat, in U-vorm om beton in te gieten en zo een ringbalk te maken bovenop de muur. Dat geeft extra ondersteuning.

    Joppe en zijn vrouwtje Erna brachten ons een bezoekje. Ze waren onder de indruk van het vele werk dat nog moet volgen. Stilletjes hopen we wel dat ze ook tot ons klantenbestand zullen gaan horen. Ze zijn hier ook om wat wijn te ontdekken. We hebben hen naar Régis gestuurd.

    Adrien, de papa van Christian, stak zijn hoofd nog eventjes binnen. We merken aan de reacties van de plaatselijke bevolking, dat ze toch wel respecteren wat we doen.

    Van Christian kregen we nog een ijsemmer van de Corbières. Komt altijd van pas!

     

    Het weer vandaag: 34 graden, zon, blauwe hemel en af en toe een schriel wit wolkje. Geen wind.

    28-08-2008 om 17:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief!

    Allez, terug naar het gewone werk. Vanmorgen beton gegoten in de bekisting van het raam. Vier betonmolens als ik mij niet vergis, dus heel wat werk, en wat een gesmos! Enfin, morgen moeten we er nog 20 centimeter bovenop gieten als afwerking en dan mag de bekisting er overmorgen af. ’s Namiddags een tweede gat gemaakt in de achtergevel, dat moet morgen bekist en hopelijk ook gegoten worden. We recupereren wel een heleboel heel mooie stenen, die we nadien kunnen gebruiken voor een laag muurtje in de tuin. Het terras zal namelijk lager liggen dan de rest van de tuin, dus moeten we daar een mooi natuurstenen muurtje metsen.

    Verder nog gemetst in de keuken en de buanderie. Leen is prijzen gaan vragen en vergelijken voor onze ramen. We hebben beslist welke leverancier we nemen. Prijs-kwaliteit ligt deze firma aan de kop, dus moeten we niet lang nadenken...

    Inmiddels hebben we ook een fijne brief gekregen van Ans en Cees uit Breda. Hen hebben we leren kennen toen we de eerste keer naar de streek kwamen – in Prugnanes bij Joo en Ann Maes. Nadien hadden we een paar keer contact, maar verloren we mekaar uit het oog. Als gevolg van een mailtje dat we hen stuurden in verband met ons project hebben we nu terug regelmatig contact. Tot er zich bij Ans en Cees problemen voordeden met internet. Ze hebben onze blog geruime tijd moeten missen. Inmiddels kunnen ze hem terug lezen, maar het mailen wil niet lukken, dus stuurden ze ons een hele toffe brief, bedankt daarvoor Cees en Ans!

    Diane en Eddy, Martine en Francis, als jullie dit lezen, vanmorgen zijn ook Erna en de Joppe hier toegekomen. Erna en de Joppe zijn mensen die we hier vorig jaar leerden kennen.

     

    Het weer vandaag: 49 graden in de zon, 32 in de schaduw. Een klein beetje witte wolken, maar geen wind!

    27-08-2008 om 19:24 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Première Pierre

    La première pierre de la Bâtisse du Délice a été posée, en présence de monsieur le Maire Jean Claude MORASSUTTI, les Maires-Adjoints Rose Marie MIRON et Christian Miquel, la secrétaire  communale, la secrétaire du Maire les voisins de l’Impasse Saint-Pierre et nos amis Gust et Ann. C’est monsieur Christian Miquel qui a posé la première pierre. Après un discours de moi-même (avec une voix tremblante) et le Maire-Adjoint Miquel, ma femme Leen et moi ont été surpris par le cadeau qui nous a été offert. Fort émus on a ouvert le cadeau: un magnifique cadran solaire qui aura une place d’honneur sur la façade côté sud (et donc côté rue) de notre maison. Un grand merci a tous.

    Après on a bu le verre de l’amitié. Chantal a fait la proposition de faire du 25 août la fête des voisins de l’Impasse Saint-Pierre, une fête qui aura lieu dans la Bâtisse du Délice ou dans l’Impasse même (une proposition de Christian).

     

    Wat het werk betreft: we hebben nog twee belangrijke bekistingen gemaakt, om de ramen af te werken. Ik werk heel graag met hout, dus echt werken durf ik dat niet te noemen.

    Vandaag zijn we dan eerst nog naar het containerpark gereden om de benne van Christian te ledigen. Dan nog twee soorten zand gehaald, telkens anderhalve ton, een boom gesnoeid die in de weg staat voor de leveringen van bouwmaterialen en ’s namiddags hebben we de hele streek afgereden op zoek naar prijzen voor de ramen. Morgen gaat Leen zeker nog 1 adres doen en dan beslissen we en plaatsen we een bestelling.

     

    Het weer: gisteren staalblauwe hemel, zon, 28 graden, vandaag staalblauwe hemel, zon en 30 graden...



















    26-08-2008 om 19:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustig

    De encornets waren lekker, niet fantastisch, maar toch lekker. Na het aperitief – waarbij we ons al goed laten gaan hebben – kregen we een gemengde salade. Dan de encornets met rijst, gevolgd door camembert met brood en een ijstaart met crème Anglaise. We waren niet met heel veel, een tachtigtal personen, maar het was niettemin heel gezellig. Aan wijn, blanquette en bier ontbrak het ons niet. De evolutie van de gesprekken was navenant. Enfin, op het einde hebben ze de tafel van onder onze neus gehaald ten teken dat het tijd was om huiswaarts te keren. Het was niet eens zo laat: halftwee.

    Vandaag houden we het rustig. Straks, in afwachting dat Gust en Ann neerstrijken, een boekje lezen en dan aperitieven en frietjes met stoofvlees eten...

     

    Het weer: staalblauwe hemel, zon, een weinig wind en 26 graden...

    24-08-2008 om 13:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Encornet

    Om 9 uur afgesproken met Christian om de benne in de tuin te parkeren. Hij is zo lief geweest ze vlakbij het af te graven terras te zetten. Dat maakte de klus voor mij toch wel een beetje lichter. Dus terwijl Leen boodschappen en andere obligate huishoudelijke taken deed, schepte ik puin dat het een lieve lust was. Eens een tijdje bezig werd het makkelijker omdat er steeds minder in de weg lag. Bovendien kreeg ik gaandeweg meer moed, omdat ik besefte hoe het er opgeruimd zou gaan uitzien. Domper op de feestvreugde was dan wel dat ik besefte, dat er maandag opnieuw een hele hoop puin zou liggen, van de andere gaten die in de achtergevel moeten gemaakt worden...

    Leen heeft een nieuwe frietketel gekocht, want morgen komen Gust en Ann...frietjes met stoofvlees eten, wij aten vorige week bij hen stoofvlees met frietjes...

    We hebben goed gewerkt deze week, dus mag er vanavond gefeest worden... Het is repas van de cercle socio-culturelle. Encornets farcies, dat is gevulde inktvis, nog nooit gegeten, maar naar het schijnt is het heel lekker. De opbrengst gaat naar het goede doel, dus dat is goed meegenomen...

     

    Het weer vandaag: zonnig, veel wind en 25 graden...

    23-08-2008 om 18:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caramba

    Als er al iets zou bestaan als puinmoeheid, dan lijd ik daar zeker onder. Het puin komt mij de oren uit. Vandaag had ik de opdracht een gat te kappen in de achergevel om een steunbalk te gieten voor het eerste raam. Het kostte me een ganse dag. Mijn armen worden langer en langer, want de stenen die ik er uithaal wegen tussen de 20 en de 60 kilogram. Wat je dan ook hebt met gaten kappen, je creëert ergens anders een hele hoop puin... Dat puin moet dan naar de déchètterie. Verrassing, Christian leent me morgen zijn benne (een kipaanhangwagen voor de tractor) en die ga ik morgen dus vullen met...puin! Het zal trouwens de laatste keer voor de vendanges zijn, dat ik de aanhangwagen mag gebruiken. Christian moet hem helemaal oppoetsen en vervolgens schilderen met voedingsverf, verf die in contact mag komen met voeding.

    Leen is vandaag een ganse dag bezig geweest met het opvoegen van de stootvoegen (verticale voegen tussen de stenen), een heel belangrijk werk, want essentieel voor de stevigheid van de constructie. Niks voor mij, want het vergt veel te veel geduld.

    Ann en Kristel, twee vriendinnen van ons openden heel recent een restaurant in Londerzeel. Onder de naam ‘Caramba’ – wellicht heeft de naam wel iets te maken met de Spaanse roots van Kristel – serveren ze er verschillende pastaschotels en dagsuggesties. Ze hadden ons gevraagd om eens uit te kijken naar een goed wijntje. Toeval wil, dat de wijn uit deze streek heel goed past bij deegwaren! We bezochten vandaag dan maar de cave van Régis Loevenbruck. Hij zal een staaltje opsturen naar de Caramba. Terwijl kochten we er wijn voor de eerstesteenlegging van maandag...

    Dus mensen, wie eens lekker wil eten, één adres: Caramba, Gildestraat 56 in 1840 Londerzeel...

     

    Het weer vandaag: bij het opstaan was het overtrokken en somber. ’s Middags hebben we op het terras gegeten en kropen we toch weer eerder uit de zon. Vanavond was het 25 graden. Nu hangen er donkergrijze wolken, maar regenen zal het niet doen denken we...

    22-08-2008 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt!

    Eventjes de mensen bedanken die ons reactietjes sturen – via de weblog of via mail – het doet ons deugd dit alles te lezen. Het is onmogelijk te reageren, maar we hopen hieraan tegemoet te komen via de tekstjes op onze blog. Feedback – grappig, informatief, serieus of gewoon absurd – doet ons heel veel plezier. Wij zien het aantal hits stijgen op onze blog. Meer dan 9500 ondertussen al, dus dat wil zeggen dat we toch wel een paar lezers hebben. Wellicht zijn daar toevallige passanten bij, maar ook trouwe lezers, die het fijn vinden ons avontuur mee te beleven. Voor ons is die kant van het verhaal ook best spannend.

    Allez, over naar de orde van de dag. Die parpaings (zo noemen die snelbouwstenen, ook wel aglots en nog iets dat mij momenteel ontsnapt) wegen echt wel zwaar. Die van 15 centimeter breed wegen 15 kilo en die van 10 cm wegen...inderdaad 10 kilo. Na een dagje heen en weer slepen met die mannen, weet je waar je arm-, borst- en rugspieren liggen. Enfin, het bouwen schiet goed op. We kunnen nu in de keuken, de buanderie of het bureel staan. De afmetingen vallen ons reuze mee, we hadden namelijk wat schrik dat de ruimtes te klein zouden uitvallen. De geruststelling is groot...

    Het gaat dus vooruit en wij treuren daar niet om. De afwerking zal weliswaar minder snel gaan, maar daarvoor kunnen we ook familie mobiliseren voor een werkvakantie... Ambiance verzekerd! Broerke maak uw borst al maar nat hè...

     

    Het weer vandaag: zonnig, warm (28 graden in de schaduw – dus 36 graden in de zon) en windstil...

    21-08-2008 om 19:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste stenen

    Maandag wordt de officiële eerste steen gezet door schepen Christian Miquel (met sjerp-écharpe met zilveren kwasten – de burgemeester heeft er gouden). De buren worden ook uitgenodigd en de burgemeester natuurlijk ook... Maar vandaag hebben we de officieuse eerste stenen gelegd en dat is al een behoorlijke muur geworden. Vier lagen met stenen van 20 centimeter hoog, dus een muur van 84 centimeter... Het is de muur tussen de living en de keuken, bureau, buanderie... Tof, het begint vorm te krijgen.

     

    Het weer vandaag: zonnig, niet al te warm (28 graden) en af en toe wat wind.

    P.S. 1: leen maakte wat fotootjes van onze muur.

    P.S. 2: onze poes Nicole neemt het Franse ritme al goed aan...







    20-08-2008 om 19:30 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluggenellende....

    Geen goede dag vandaag. We hebben allebei niet goed geslapen de voorbije nacht.

    Leen voelde zich een beetje slapjes en bij mij liep ongeveer alles mis. In de voormiddag viel het nog mee. Dan hebben we beton gegoten in de gemetste palen. Eerst gaten door de halve meter dikke muren geboord, daar een draadstang doorgestoken, die verbonden met twee betonijzers die in de paal staan en beton gegoten. Dit zo voor 3 palen. Per paal ongeveer 2 betonmolens, dus 6 molens in totaal.

    ’s Namiddags hingen we metalen latten tegen de muren om er de isolatie aan te bevestigen... Wat een ellende. In de muren boren lukte soms niet, dan weer te goed en kwamen de pluggen los. We hebben de latten vastgemaakt op de plekken waar we genoeg houvast hadden. Enfin een hele hoop gekul en gans de namiddag gewerkt en je ziet niet wat we gedaan hebben... Morgen beter hopen we.

     

    Het weer: grijs, een beetje wind, rond de 27 graden. Niet echt zuiders weer...maar ideaal om in te werken.

    19-08-2008 om 17:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China

    Vanmorgen boodschappen gedaan. Draadstangen, moeren, rondellen, een lange boor, metalen latten om isolatie tegen te bevestigen, bouwstenen voor palen, gewone stenen...enfin een camionette en aanhangwagen volgeladen. ’s Namiddags ben ik dan nog zand gaan halen voor het metselwerk. De palen staan recht, tot op borsthoogte (bij mij wil dat zeggen ongeveer 1 meter 60 centimeter).

    Ik heb net via Skype nog met mijn broer gebeld. Hij zit momenteel in China. Hij werkt voor het BOIC en begeleidt momenteel de ploeg van de mountainbikers (Roel Paulussen, Sven Nijs en  Filip Meirhaeghe). Morgen gaan ze trouwens naar Peking... Het was tof hem eens te horen...

     

    Het weer vandaag: vanmorgen zwaar bewolkt. De wolken kwamen van over de zee. De zon kwam er pas door aan het begin van de namiddag. Het was 28 graden...

    P.S.: Leen heeft nog wat fotootjes gemaakt, van de betonvloer...









    18-08-2008 om 18:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie en vrienden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben ervan genoten, van het stoofvlees met frietjes. Enorm veel gegeten, gedronken, gelachen en gebabbeld. Het was weer gezellig. Fijn dat Gust en Ann binnen afzienbare tijd dichter bij ons in de buurt zullen wonen.

    Gisteren belden Francis en Martine nog. Ze waren de ouders van Leen in Antwerpen tegen het lijf gelopen. We missen onze familie en vrienden wel. Eens we onze eigen stek hebben, zal het makkelijker zijn om hen op een fatsoenlijke manier te ontvangen. Dat scheelt ook al veel...

    De planning voor de nabije toekomst ligt ook al vast. Het terras afgraven en beton gieten, ramen maken in de achtergevel, steunpilaren opmetsen en de aanzet voor de muren metsen. We gaan bouwen, zalig. Leen wil straks trouwens absoluut nog eens naar Cruscades, om de betondal te bewonderen. Fijn is dat...

     

    Het weer: Gisteren goed, rond de 27 graden en windstil. Vandaag ook zonnig, warm en een klein beetje wind...

    Foto: Leen maakte nog een fotootje van mij, stikkapot op de beton...

    17-08-2008 om 10:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees

    Vandaag nog niet veel te vertellen. Ik heb me alweer overslapen, maar geloof dat ik nu wel uitgeslapen ben. Toch nog eventjes naar de werf geweest, om de bekisting van de beton weg te nemen. Zo kan alles vlotter drogen. Leen heeft boodschappen gedaan en  straks gaan we naar Gust en Ann. Leen heeft net zolang gezeurd tot Gust voor haar stoofvlees met frietjes zou maken. Een vleugje heimwee?

     

    Het weer: niet fameus, licht bewolkt en rond 22 graden. Een licht, maar dan ook heel licht briesje beroert de blaadjes van de wijngaarden.

    16-08-2008 om 14:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs