Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    09-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Image

    Inmiddels hebben we niet stilgezeten. Het is hier behoorlijk druk in La Bâtisse du Délice. En ondertussen heb ik mij dan uiteindelijk toch maar gevestigd als fotograaf. La Bâtisse de l’Image is een feit. Begin deze week een mailing met portfolio en levensloop/biografie verstuurd naar iets meer dan 400 adressen en de enige antwoorden die ik kreeg waren automatische berichten met melding: “Ik ben met verlof en kom op die datum terug”... Balen dus. Niet zo erg want ik heb ook postkaartjes laten drukken: vier landschappen uit de omgeving van Cruscades en in zwart-wit. Exclusief voor onze gasten... Ik verwacht ze elk moment. Verder werk ik nog aan een publiciteit voor op onze auto’s, want ik zal toch een beetje reclame moeten maken, denk ik. Enfin, het is allemaal een fijne aanvulling van onze activiteiten in de chambres d’hôtes en pas na het seizoen, zal ik er met volle energie opvliegen. De goesting en inspiratie zijn terug, dus zal het wel lukken.

    Ik zit momenteel onder de lindeboom. Het is niet echt warm (24 graden) en er staat behoorlijk wat wind. In de namiddag vielen er een weing regendruppels, maar al bij al is het toch zeer aangenaam. Stilaan komen de vendanges (wijnoogst) op gang. Vandaag nog een tractor met merlot zien rijden. Ietwat vroeg vinden we, want de wijnboeren die wij kennen spreken van een start ten vroegst volgende week. Enfin, wat wel al op gang is, is de pluk van de witte druiven. Die worden altijd eerst geoogst. Binnen een paar weken weten we of 2010 als een goed wijnjaar geboekstaafd zal worden... Op zich duren de vendanges ongeveer een maand. Dus rond half oktober zou de hele oogst binnengehaald moeten zijn...

    09-09-2010 om 18:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    29-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bru

    Het is alweer een hele tijd geleden dat ik nog eens iets op de blog schreef. Niet moeilijk overigens, het is hier ontzettend druk geweest en van dit voorbije weekje rust maakten we handig gebruik om onze achterstand in te halen. Ik bewerkte alle foto’s van het fête du terroir en Leen deed de nodige strijk, was, plas en kuis, dit alles tussen het experimenteren in de keuken door...

    Waar waren we gebleven? O ja, Frank en Monique – voor één keer ga ik wel over onze gasten praten, omdat het vrienden zijn – troonden me mee naar het spiksplinternieuwe restaurant van Wout Bru in Eygalières. Frank moest daar een aantal foto’s maken van verschillende gerechten met kaviaar en een paar portretten van de chef himself. Zo gezegd zo gedaan. Leen wou absoluut dat ik meeging, omdat zij, haar papa, Frank en Monique mij absoluut terug aan het fotograferen willen krijgen. Wij dus eerst naar Saint-Rémy de Provence, een stadje, waar ik als 19-jarige snaak eens met vakantie ging met een schoolkameraad en twee schoolvriendinnen. De verrassing was groot toen ik zag dat het ooit zo rustige stadje nu uitgegroeid is tot een mondaine stad met rijke toeristen, sjieke auto’s en een drukte van jewelste. Nadat we ons verlekkerden op een overigens goed pizzaatje, trok Monique de stad in en reden wij door naar de splinternieuwe stek van Wout Bru. Frank dacht dat het restaurant op dinsdagmiddag niet open was, maar hij kwam bedrogen uit. Sluitingsdag is maandag en de rest van de week is het restaurant open. We kwamen dus toe op het verkeerde moment, maar geen nood, we mochten wachten aan de bar van het poepsjieke zwembad... We nuttigden daar twee drankjes, praatten over voornamelijk fotografie en gastronomie en vergaapten ons aan een koppeltje logees (je kan nu ook logeren in Maison Bru)...

    Rond halfvier werden we verzocht naar de bar te gaan, waar we opgewacht werden door Wout Bru in persoon. Een zeer spontane, bijzonder sympathieke en zeer meewerkende man die alles al had klaargezet, zodat Frank vlot kon werken. Zijn chef de cuisine kwam mee een oogje in het zeil houden en paste sommige schotels nog op het laatste moment aan, om toch maar een mooie foto te bekomen. Een zeer fijne samenwerking. Ik gaf mijn ogen en oren de kost en leerde weer enorm veel bij.

    Naderhand gingen we nog in de tuin voor de portretten van Wout. Opnieuw alle medewerking gekregen. Achteraf vroeg hij ons of we ’s avonds bleven eten. Tot mijn grote verbazing beaamde Frank dit door te zeggen dat hij gereserveerd had. Ik verwittigde meteen Leen, die prompt op internet naar het menu ging kijken. Mijn portefeuille begon te klapperen in mijn achterzak, zo ongerust was hij over de voorziene uitgave... Frank stelde mij gerust, althans dat probeerde hij.

    Nadat we Monique opgepikt hadden in Saint-Rémy de Provence gingen we terug naar het restaurant. We namen het aperitief met geassorteerde hapjes in de zeteltjes van de bar, werden nadien verzocht aan tafel te gaan, waar men ons vertelde dat de chef een verrassingsmenu voorzien had voor ons. Toen begon de verwennerij. Eerst een amuse, dan vijf voorgerechten, een hoofdschotel, kaas (een hele kar vol), dessert en koffie met friandises. Dit alles met aangepaste wijnen... Het was heel lekker. Toen we de rekening vroegen, vertelde men ons, dat de chef ons dit alles aangeboden had... Het had plots dubbel zo lekker gesmaakt... Eten in een tweesterrenrestaurant, het doet iets met een mens...

     

    Inmiddels is het hier in de lucht een enorme drukte. De Firecats * (vliegtuigen die bosbranden opsporen) cirkelen boven onze hoofden. Er waren al een paar bosbrandjes in de buurt, dus ook de Canadairs ** (blusvliegtuigen die het water in de middellandse zee opscheppen) vliegen af en aan. Het brandalarm blijft duren tot oktober...

     

     

    De Conair Firecat is een totaal herziene en inwendig verbouwde marine Grumman Tracker die door de Canadese firma Conair werd aangepast voor brandbestrijding. Hiervoor werd in de ruimte die bij de marineversie in beslag werd genomen door torpedo’s en apparatuurvoor onderzeebootdetectie een tank aangebracht die bluswater of brandvertragende chemicaliën bevat.Met twee vrij hoog geplaatste motoren is het toestel geschikt om vanaf korte onverharde banen te opereren. Ook zijn geschiktheid om langdurig in de lucht te blijven en zijn handelbaarheid onder lage snelheden maken het geschikt voor het bestrijden van bosbranden.In tegenstelling tot andere toestellen als de Canadair CL-215 of Canadair CL-415 kan dit toestel alleen vanaf het land opereren; het dient dus na iedere blussing terug te keren naar zijn hydrant (aftappunt) om van een nieuwe voorraad blusmiddel te worden voorzien.

    ** De Canadair CL-215 was het eerste model van een serie in Canada gebouwde brandbestrijdingsvliegtuigen. Het door de firma Canadair (later Bombardier) gebouwde toestel is een amfibie en dus geschikt voor zowel op het land als in het water.Hij is voorzien van twee hoog geplaatste motoren die zijn gemonteerd in een boven de romp geplaatste dikke vleugel. Hierdoor is het toestel niet alleen geschikt om vanaf korte onverharde banen te opereren, maar is het ook geschikt om langdurig in de lucht te blijven. Ook is het met lage snelheid goed wendbaar; deze eigenschappen maken het zeer geschikt voor het bestrijden van bosbranden. Het toestel gebruikt (stuw)meren, rivieren en de zee om zijn tanks te vullen. Het water kan eventueel met vuurbestrijdende of vuurvertragende chemicaliën worden aangevuld; zo kan het toestel zowel voor directe brandbestrijding als voor brandpreventie worden ingezet. De CL-215 vult zijn laadruim van 5450 kg tijdens een scheervlucht over het water bij; dit hele proces (aanvliegen-bijladen-opstijgen) neemt nog geen 30 seconden in beslag. Er zijn gegevens bekend waarbij de toestellen tijdens bosbranden (met een onbeperkte zeewatervoorraad in de nabijheid) 125 waterladingen in 12 uur tijd op het vuur lieten vallen.

    In de periode van 1969 – 1990 werden 125 van deze toestellen gebouwd. Het werd opgevolgd door de Canadair CL-415.

     P.S.: nog wat fotootjes van ons fête du terroir - nu ze toch afgewerkt zijn...



















    29-08-2010 om 16:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bebelle bis

    Een bezoek aan de legendarische Bebelle in de hallen van Narbonne is altijd een feest!
    Une visite au bistrot de Bebelle aux Halles de Narbonne: toujours la fête...



















    18-08-2010 om 09:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouveillan

    Ach, ik kan niet blijven wachten op de afwerking van de foto’s die ik maakte bij Bebelle. Het wil maar niet lukken. Mijn computer is duidelijk te traag en kan de bewerking van de foto’s niet meer aan. Het duurt allemaal te lang en ik verlies er mijn geduld bij.

    We gingen dus nogmaals eten bij Bebelle, niet moeilijk want het is er niet duur en bijzonder lekker en sfeervol. Ik ben er inmiddels behoorlijk gekend. Het verhaal van de steak die op mijn hoofd viel gaat rond als een lopend vuurtje. Allemaal heel tof natuurlijk.

    Ondertussen had hier ook het fête du terroir plaats. Ik was van dienst om foto’s te maken (ook die moet ik nog bewerken) dus heb ik alles goed gezien en beleefd. Er was beduidend minder volk dan vorig jaar. Vermoedelijk omdat de ‘vide grenier’ ’s zondags en dus niet samen met het fête du terroir georganiseerd werd. De sfeer was dus ook beduidend minder goed. Gelukkig werden we in de vooravond uitgenodigd door Christiane en Bernard – goede vrienden van Willy en Pierre – voor het aperitief. Nadien gingen we naar de repas, die anders dan vorig jaar plaatshad in het gemeentelijke parkje. Best gezellig, dat wel.

    Later gingen we nog met Brigitte en Patrick naar Ouveillan. Daar organiseren ze elk jaar in de zomer een repas met nadien een voorstelling. Locatie is een Cisterciënzerhoeve middenin de wijngaarden, prachtig. De voorstelling zelf was subliem. Gedurende twee uur schaterden we het uit. Prachtig. Eén enkele acteur kroop in de huid van de verschillende personnages uit een dorpsverhaal. Dat gecombineerd met het sappige dialect was goed voor een schitterende voorstelling. 

    08-08-2010 om 10:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bebelle

    De voorbije periode hebben we een fantastische ontdekking gedaan. Dankzij Brigitte en Patrick trouwens. Ze nodigden ons uit voor een etentje in les Halles de Narbonne (de overdekte en bijzonder mooie en sfeervolle markthallen), meer precies bij Bebelle. Bebelle wordt uitgebaat door Gilles Belzons, een voormalig rugbyspeler (ondermeer bij de club van Narbonne), zijn zus, een vriendin en nog een werknemer. Bebelle heeft geen stockprobleem. Tegenover zijn restaurant is een beenhouwer die voorziet in het rundsvlees. Schuin tegenover het kraam – want veel meer dan een kraam met een heel lange toog is het niet – is nog een paardenbeenhouwer. Je bestelt er je maal en Gilles roept zijn bestelling door naar de beenhouwers. Voor de beenhouwer tegenover hem rekent hij op de kracht van zijn eigen stem, maar voor de paardenbeenhouwer neemt hij er een megafoon bij... De beenhouwers gooien het vlees – ingepakt weliswaar – naar Gilles, die het met zijn grote rugbypollen probleemloos uit de lucht grijpt. Behalve die ene keer, toen de paardenbeenhouwer een beetje verkeerd gooide en de steak pardoes op mijn hoofd viel... Hilariteit alom en mijn naam gemaakt bij Bebelle. Enfin, bovenop de goede sfeer is het er ook nog lekker, niet duur en bijzonder copieus. Een aanrader...

    Gisteren was het alweer feest. Ann verjaarde (50) en Gust organiseerde een feest bij La Selette. Bijzonder lekker gegeten. Kris en Katrien zetten alweer hun beste culinaire beentje voor. Een fijne avond in zeer goed gezelschap. Vanmorgen krabbelden we uit ons bed, maar we hadden het er voor over...

    23-07-2010 om 17:12 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    13-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quatorze

    Aan de vooravond van ‘le Quatorze Juillet’ kruip ik nog eens in de pen. Vanavond gaan we naar het etentje ter gelegenheid van de Franse feestdag en onze gasten begeleiden ons. Zoals gewoonlijk heeft alles plaats op Place de la Bacaune. Op het menu: meloen met muscat, paella, kaas, dessert en koffie. Nadien bal en vuurwerk. Terwijl ik dit schrijf, zie ik de mensen van het feestcomité slepen met enorme bussen drank. Het belooft een lange en sterk bevloeide zomeravond te worden.

    De voorbije week kabbelde rustig voorbij. Brigitte en Patrick zijn toegekomen in het dorp en kwamen al een paar keer langs. Wij gingen, op één van onze vrije avonden bij hen langs voor een barbecue. Inmiddels zijn ook Willy en Pierre toegekomen. Ze hadden beloofd voor de Franse nationale feestdag neer te strijken en ze hielden belofte. Ze kwamen deze voormiddag al langs. Vanavond zien we mekaar weer.

    Hugo loopt nog altijd met een lampenkapje rond, maar gisteren werd hij gelukkig al bevrijd van zijn draadjes. Morgen of ten laatste overmorgen mag ook het kapje er af...

    Tony is net de deur uit. Hij kwam 20 van mijn ‘beste’ foto’s halen. Op 31 juli heeft er een dag van de fotografie plaats in Paraza en bij die gelegenheid worden mijn foto’s tentoongesteld. Het is de eerste keer dat ik dat doe. Nu moet ik nog een tekst over mezelf schrijven...moeilijk.

    13-07-2010 om 17:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lampekap

    Bon, mijn eerste officiële opdracht als fotograaf en ik stond al meteen terug met beide voetjes op de grond. Offerte gemaakt voor twee reportages van 2 uur en uiteindelijk werden het 2 reportages van 4 uur met onmiddellijke levering van foto’s en dergelijke meer... Meteen terug meegesleept in de stress van het zakenleven en dat viel niet mee. Daarvoor zijn we niet naar hier gekomen. Leve la Bâtisse du Délice en haar gasten!

    Nagenoeg de ganse week – afgezien van het gewone dagdagelijkse onderhoud van onze Bâtisse – gewerkt aan die fotoreportages. Toch regelmatig een beetje geprofiteerd van ons zwembadje en dat deed deugd. Verder naar de dierenarts gelopen met Hugo, want het manneke had nu weer een abces onder zijn rechter voorpoot. Een knoert van een zwelling, die niet zonder verdoving kon verwijderd worden, dus werd het ventje gehospitaliseerd. Hij loopt hier nu rond met een lampekapje rond zijn hoofd en hij is heel ongelukkig. Hopelijk verzachten de vele knuffels een groot deel van het leed.

    Eergisteren kregen we bezoek van Ann, die samen met Joo het domaine des Coussères in Prugnanes uitbaat. Zij was natuurlijk ook benieuwd naar onze Bâtisse en bracht ons een mooi geschenk mee uit Madagascar. Ook Peter, een Brit die al jaren in Cruscades woont bracht ons eergisteren een kort bezoekje. Gisteren kregen we nog een hele rist nieuwsgierigen over de vloer. Angèle en Jean-Claude hadden we uitgenodigd, maar Jacky stak plots haar hoofd door het poortje en vroeg of ze ook eens mocht komen kijken. Terzelfdertijd kwam Armand hier nog toe (ook hem hadden we eerder deze week uitgenodigd) dus werd het een gezellige boel. Een geïmproviseerd aperitief, zo gezellig is het zuiden...

    Onze warmtepompen moeten verplaatst worden, want de installateur had ze vastgeboord in de muur van de buren en dat mag natuurlijk niet. We moeten een dragend frame laten maken en daarvoor contacteerden we twee weken geleden een smid. Tot twee maal toe stuurde hij zijn kat. Gisteren met een gevoel van “dit lukt nooit” naar een andere smid getrokken en die beloofde mij vandaag te komen. De man was – een beetje te laat – maar toch op de afspraak. Hij beloofde ons het frame klaar te hebben binnen twee weken. Dan kunnen we de installateur vragen om de hele handel te verplaatsen.

    03-07-2010 om 17:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    24-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer

    De zomer is eindelijk begonnen. Het kwik stijgt naar de 30 graden en de wind is uiteindelijk dan toch gaan liggen. De eerste weken van juni waren fris, koud zelfs, want temperaturen onder de 20 graden gecombineerd met een forse wind voelen echt wel heel koud aan. Vorig weekend gingen we nog naar het fête de la musique. Zoals gewoonlijk was dat voorzien op de ‘Place de la Bacaune’, in open lucht dus, maar het slechte weer dwong ons te verhuizen naar de foyer municipale. Na het aperitief aten we een charcuterieschotel, gevolgd door mosselen met frietjes. De frietjes werden gebakken in de buvette op ‘Place de la Bacaune’ en vervolgens met een terreinwagen (lichtelijk overdreven) vervoerd naar de foyer. Nadien kregen we nog een kaasschotel en taart toe. Een orkest speelde dansmuziek, maar dat was net iets te veel van het goede voor mij, want binnen klonk het allemaal toch net iets te hard. In die mate dat we niet normaal meer konden spreken met mekaar, dus hielden we het al snel voor bekeken.

    Volgende afspraak op 13 juli voor paella. De dag voor de nationale feestdag wordt hier feest gevierd in Cruscades. De mensen die hier dan logeren, kunnen gerust mee als zij dat willen. Dan kunnen ze meteen de plaatselijke sfeer een beetje opsnuiven...

    Morgen en overmorgen heb ik mijn eerste officiële opdracht als fotograaf. Morgen moet ik de inhuldiging van een serie zonnepanelen gaan fotograferen. Zaterdag ook, maar dan hier in Cruscades. De nieuwe school wordt officieel ingehuldigd. Vanaf september gaan de kindjes daar naar school en zullen wij dus geen spelende kinderen meer horen... Wel een beetje spijtig eigenlijk. Beide opdrachten zijn mij bezorgd door onze burgemeester...

     

    24-06-2010 om 15:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en de laatsten...voorlopig toch










    14-06-2010 om 20:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nog een paar...


















    14-06-2010 om 20:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
    Beste lezers, zoals beloofd hieronder een aantal foto's. Geniet ervan!




















    14-06-2010 om 20:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welverdiend

    Ik kom net vanuit de tuin. Het is nog iets te fris om de lommer van de linde op te zoeken, dus hebben we allebei een beetje in de zon gezeten. Twee keer in het zwembad gedoken en het is zalig.

    De eerste week van la Bâtisse du Délice is een feit. Vanmorgen vertrokken de laatste gasten en wij kunnen terugblikken op een zeer aangename ervaring. Enkel de airco speelde ons wat parten, want verschillende malen weigerde hij dienst. De technische dienst van de installateur kwam drie keer langs en nu lijkt het allemaal te werken. Dank aan onze eerste gasten voor hun begrip en voor de feedback over de werking van de toestellen.

    We hadden de werking van onze chambres d’hôtes helemaal uitgetekend, maar gaandeweg sturen we toch wat bij. Hier en daar moeten nog wat dingen uitgeklaard en kleine foutjes weggewerkt worden. Na verloop van tijd zal het allemaal op wieltjes lopen.

    Nu hebben we een paar dagen vrij. Welverdiend verlof, zullen we maar denken, alhoewel we nog wel wat kleine werkjes plannen. Er zit geen tijdsdruk meer op en dat is een hele opluchting.

    Vorige zondag ben ik met Gust en Ann nog naar de vide-grenier geweest. We hebben wat spulletjes die we niet meer nodig hebben, verkocht. Het weer zat niet mee, we zijn tussen tien en elf uitgeregend. Volgende editie beter...

    Morgen maak ik foto’s en dan krijgen jullie die te zien. Begin al maar te watertanden...

    13-06-2010 om 18:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Afscheid"

    De laatste blog, net op de valreep toch nog op de dag dat onze eerste klanten toegekomen zijn. Veel dank aan alle trouwe lezers voor het volgen van ons avontuur. Veel dank aan diegenen die reageerden, sommigen sporadisch, anderen regelmatig. Heel veel dank aan diegenen die ons hielpen en steunden bij de realisatie van onze droom. Enorm veel dank aan Brousse en Brasse voor de dagdagelijkse hulp en steun, zonder hen zou La Bâtisse du Délice een droom gebleven zijn.

    Dank ook aan onze buren, voor hun geduld en aan de mensen van het dorp die ons project een warm hart toedragen en ook aan de burgemeester, de schepenen, de gemeenteraadsleden... Ook een dankwoord voor onze architecten en voor de vrijwillige Belgische ingenieurs in hoogste nood.

    Tenslotte dank aan onze huidige en toekomstige klanten, want zonder hen zou La Bâtisse du Délice niet kunnen blijven bestaan.

    En, beste lezers, jullie mogen Ann Maes bedanken, omdat zij er vandaag voor zorgde dat deze blog toch blijft bestaan. Nu niet meer over ons bouwproject, of toch niet helemaal, maar over de ditjes en datjes van het leven hier in Cruscades. Niet meer aan een dagelijks ritme, maar toch op regelmatige basis. De foto’s volgen...

     

    Het weer: een prachtige dag om te openen. Nagenoeg windstil, 29,7 graden en geen wolkje te bespeuren. Zwembadwater van om en bij de 25 graden...

    04-06-2010 om 23:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haalbaar

    Officieel zijn we open, officieus hebben we nog wat af te werken alvorens we gasten kunnen ontvangen. Het is echter haalbaar. Nog wat prutsen zoals gordijnen en kaders ophangen, opruimen, kuisen en de tuin fatsoeneren. Dat moet te doen zijn. Straks, na het eten, werken we nog wat verder. Morgen nog een ganse dag en vrijdag hou ik vrij om het zwembad nog een flinke kuisbeurt te geven. Leen moet dan boodschappen doen en koken.

    Gisteren brachten ze trouwens onze dampkap, kookplaat en koelkast (de dampkap en de kookplaat hebben we vandaag geïnstalleerd). Verder kregen we ons bibliotheekmeubel, dat we meteen op zijn plaats zetten. Dan nog wat geschoven met de zetels en het resultaat mag er zijn. Vandaag vanalles en nog wat geplaatst, gepoetst, opgeblonken, verzet en opgehangen. Het begint er meer en meer bewoond uit te zien.

    Vrijdag staan onze eerste gasten voor de deur. Het wordt concreet...

    Trouwens, met de komst van de eerste gasten, houdt ook deze blog op te bestaan. Afscheid nemen we wel op vrijdag...

     

    Het weer: zonnig, een beetje wind, 27,6 graden. 

    02-06-2010 om 20:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp

    We kregen veel hulp vandaag. Ann en Gust kwamen langs om te helpen bij de laatste afwerkingen en het eerste kuiswerk. Ann kuiste een kamer van plafond tot vloer en van links naar rechts en zelfs binnenstebuiten. Gust werkte nog alle kleine en minder kleine klusjes af. Ondertussen kregen we telefoon van Joeri en zijn vader Jean, die ook in het land zijn om aan hun bouw te werken. Aangezien er in hun verkaveling best niet gewerkt wordt op zondag, gaven ze er de voorkeur aan bij ons te komen helpen. Jean en ik ruimden de boel op en Joeri stond Gust bij  met de afwerking. Leen schilderde en stak keukenkasten in mekaar.

    Eerder kregen we ook al hulp van Veerle en Pierre en dat alles geeft een serieuze duw in de rug.

    En dan zijn er natuurlijk ook Brousse en Brasse, die altijd en van in den beginne van de partij zijn...

     

    Het weer: raar weertje. Heel veel wind, sluierbewolking en toch behoorlijk drukkend. 24,8 graden.

    30-05-2010 om 21:30 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg
    De laatste loodjes wegen het zwaarst. Zoveel is zeker. Leen was al vroeg ( half 6 ) op en werkte wat naden af met acryl om vervolgens te vertrekken naar Montpellier voor inkopen. Ik hield mij bezig met het boren van gaten voor de handdoekrekken, tabletjes, verlichting  en ondertussen voorzag ik de vloerder van tegels. Ons terras is eindelijk klaar met uitzondering van de voegen, die worden maandag gedaan.
    De dag zit erop voor ons. Het is nu 10 uur en tijd om te gaan slapen om morgen fris en monter aan de slag te gaan.


    Het weer : Vanmorgen bewolkt, na de middag zon bij een 23,4 graden

    28-05-2010 om 22:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raden

    Bon, het gaat vooruit. Buiten zijn 4 lichten geplaatst, twee op het terras en twee aan de onafgewerkte voorgevel. Dat ziet er toch heel mooi en afgewerkt uit. Verder is de enige vaste kast in één van de kamers geplaatst. Mooi en goed passend voor het interieur (waar jullie, beste lezers, nog altijd het raden naar hebben).

    De vloerders plaatsten de tegeltjes aan het aanrecht van de keuken, dus meteen verdween het laatste bastion van grijze snelbouwstenen. Ik kitte de kooflijsten van de plafonds in de living verder af en Leen schilderde de plafonds. Die klus is nu bijna klaar. Enkel de keuken en het kantoor nog. Met drie lagen, zal Leen nu ongeveer 600 vierkante meter plafonds geschilderd hebben (en dan hebben we het nog niet over ons appartement). Ik zal ondertussen al wel 200 lopende meter kooflijsten geplaatst en afgekit hebben en eerlijk gezegd begin ik mijn geduld te verliezen. Tijd om andere dingen te doen, zoals douchestangen en verlichting plaatsen. Dan stilaan beginnen denken aan de definitieve aankleding van alle ruimten, want volgdende week vrijdag (glaglagla – tromgeroffel en spannende muziek) staan de eerste klanten voor de deur.

     

    Het weer: volop zon, nagenoeg geen wind en 25,7 graden. Pingu (onze pinguin op een ijsschots met een termometer eronder) zegt dat het zwembadwater 22 graden is. 

    25-05-2010 om 20:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.water
    Voor wie het interesseert en voor degene die het zeker wil weten : De temperatuur van het water, daar hebben we het raden naar. Onze Pingu zit verscholen onder het zeil. Wij schatten het water op een 21°C.

    23-05-2010 om 21:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguin

    Een goede zondag gehad (gisteren hadden we gewerkt tot tien uur). Leen was al om 6 uur uit bed. Macht der gewoonte zeker? Ik hield het uit tot 8 uur. Omstreeks 9 uur aan de slag en gewerkt tot na achten. Leen had in alle vroegte al een plafond geschilderd en ik heb deze voormiddag opgeruimd. Het was weer nodig. In de namiddag nog kooflijsten gehangen en de ballustrade van de trap geïnstalleerd. Leen volhardde met schilderen en is behoorlijk opgeschoten. Op het eind van de dag installeerde ik nog het veiligheidszeil van het zwembad. Hoog tijd, want niet zo heel lang geleden werd het nagenoeg weggeblazen door de wind, dus nu ben ik gerust. Ik heb gisteren trouwens een cadeautje gekregen van Leen. Een thermometerpinguin voor het zwembad. Ik en vooral ook de bezoekers zullen graag weten hoe warm het water is...

     

    Het weer: twee prachtige dagen achter de rug. Volop zon, windstil en 23,5 graden.

    23-05-2010 om 21:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falcetstem

    Onze beestjes zijn terug de ouden, of het scheelt niet veel. Nicole is vandaag zelfs een tijdje buiten geweest, redelijk lang voor haar doen. Ze springt terug overal op en af. Hugo heeft terug zijn oude falcetstem en maakt er gretig gebruik van.

    Onze trap is af en we mogen hem terug gebruiken. Hij is heel mooi. Binnenkort krijgen jullie dan eindelijk foto’s te zien. Eens de kamers klaar zijn, maken we foto’s voor op de website en dan zullen we ze misschien ook wel eens op de blog zetten.

    De schouw is ook klaar, ze moet nog enkel aangesmeerd worden door Leen, de meester-voeger. Eén kant van de keuken is al voorzien van een werkblad en volgende dinsdag wordt ze betegeld. Voor de rest deden we vooral boodschappen (we rijden eigenlijk nogal wat heen en weer naar de verschillende knutsel- en werkwinkels. Mochten we uittellen hoeveel tijd we daarin gestoken hebben...).

    De tuin is nu bijna volledig af. Leen heeft nog wat gevoegd aan de omgeving van het zwembad en nu moeten er enkel nog keitjes aangevoerd worden. Ook het terras moet nog betegeld worden, maar dat lukt wel binnen de tijd.

     

    Het weer: 28,2 graden, volop zon en niet teveel wind. Leen is verbrand...

    21-05-2010 om 20:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!