Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekko

    We werkten vandaag letterlijk de pannen van het dak. Er liggen geen pannen meer op, enfin toch geen oude meer. Tijdens de werken ontdekten we twee gekkonesten. Ze zaten onder de pannen bovenop de oude muren. Leen heeft twee kleine pas uitgekomen gekko’s van een wisse dood gered. Hopelijk worden de diertjes opgevangen door hun mama. Op 10 uur kwamen Brigitte en Patrick op de koffie en ze brachten ons een heerlijk ontbijt in de vorm van kleine koffiekoeken. Heerlijk. Spijtig dat ze morgen al terug naar Pau vertrekken, maar we spraken af dat we eens het dak op onze bâtisse ligt, we er een paar dagen tussenuit nemen om hen te bezoeken.

    Na de middag bestelden we ons zwembad. Klein maar fijn, maar met tegenstroom zodat er toch gezwommen kan worden. De plaatsing is voorzien op 1 december. Nadien nog snelbouwstenen gekocht en fruit gehaald.

    In de late namiddag trokken we nog naar het strand. Ik had dringend behoefte aan wat afkoeling en die vond ik amper in de zee. Het water was echt heerlijk, iets te warm zelfs.

     

    Het weer: 33,4 graden, een klein beetje wind en staalblauwe hemel.















    19-08-2009 om 20:14 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    18-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeil

    Ondanks de hitte hebben we goed gewerkt vandaag. We begonnen met de afbraak van het laatste deel van het oude dak. Dat is het stuk waaronder we momenteel wonen, dus hopelijk blijft de regen uit. Niet dat het zo erg zou zijn mocht het eens eventjes regenen, maar langdurige regenval zou toch voor problemen kunnen zorgen. En precies nu begint het te overtrekken. Ik heb een zeil gespannen, maar we zien wel of dat zal volstaan.

    Morgen de rest van de afbraak.

     

    Het weer: 34,6 graden, windstil en heldere hemel. Nu komen er wat wolken opzetten…

    18-08-2009 om 18:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bistro
    Maandag,  voor ons is dat hetzelfde dan zondag voor jullie. Rustdag dus. Ik heb vanmorgen wat huishouden gedaan en Harry heeft langer geslapen. Deze middag hadden we afgesproken met Ann en Gust en Veerle en Pierre om te gaan eten in La Guinguette. Dat is een zomerrestaurant in Argens-Minervois; buiten eten onder de bomen langs het Canal du Midi. Een gewone bistro zullen we maar zeggen, niet echt een aanrader en ik denk niet dat we daar nog naartoe zullen gaan. Het probleem hier is dat de restaurants vaak van eigenaar veranderen en dan verandert het restaurant ook natuurlijk. Het was wel weer zeer fijn om onze vrienden terug te zien, altijd een feest! 
    Vanavond zijn we dan nog naar de moestuin gegaan om de kraan van de goute à goute open te draaien. Onze tomaten groeien als kolen. Ongelooflijk.Hopen dat we binnenkort van onze eigen oogst kunnen eten.

    Het weer : puffen en zweten : 36,4  (in de schaduw). Morgen zou het nog warmer worden.....

    17-08-2009 om 20:51 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torentje
    We hadden bezoek vandaag. Brigitte en Patrick en de nonkel en tante van Brigitte - Jean-Claude en Angèle - kwamen vanmiddag eten. Gewone Belgische kost, enfin gewoon, eerst een torentje van aubergine met zijn kaviaar, dan stoofvlees met frietjes, dan kaasschotel en vervolgens een door Leen gemaakte nougatinetaart. Dat alles overgoten met Belgisch bier en Franse wijn. Aangezien het zo gezellig was, bleven ze ook 's avonds eten. Angèle maakte een lekkere flan van courgettes en Leen voegde daar nog een gerechtje met ricotta en twee verschillende salades aan toe. Nadien alweer kaas en als afsluiter een koffietje. Het was een heel gezellige dag...

    Het weer: 34,4 graden en windstil. Staalblauwe hemel en tegen de avond aan wat bewolking

    16-08-2009 om 23:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potimaron

    De voorbije dagen doen we niet veel meer dan werken, boodschappen en rusten. Het is hier zeer warm en dat weegt zwaar. Veel meer hebben we niet te vertellen, dus laten we de foto’s spreken. Leen fotografeerde de bâtisse van op straat en maakte ook nog een beeldje van onze tuin met een potimaron op de voorgrond.

     

    Het weer: eergisteren 36,1 graden, gisteren 36,3 en vandaag blijft het een bescheiden 30 graden bij windstilte.











    15-08-2009 om 16:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perseiden

    We zijn klaar met het tweede deel van de voorbereidingen van het dak. Vanaf morgen kunnen we ook dat deel dichtleggen. Dat zal al een hele hoop schelen. Pas achteraf nemen we het laatste deel van het oude dak weg. We hebben dus goed gewerkt. De laatste houten steunbalken geplaatst, bekist en beton gegoten.

    Straks kijken we naar de Perseiden. Er zouden tussen 23 uur en 5 uur ’s morgens dertig vallende sterren per uur te zien zijn. De heldere maan kan wat storen, maar ik denk dat het nog wel zal meevallen.

     

    Het weer: 34,1 graden, een heel licht briesje en staalblauwe hemel.

    12-08-2009 om 21:16 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Megadôme

    De uitstap naar Spanje werd een tegenvaller. We zijn van een kale reis teruggekomen. De prijzen in de megadôme van de tegels en vloeren waren bijzonder hoog. We zijn teruggereden naar de winkel in Narbonne, waar ze verkopen aan Spaanse prijzen en daar vonden we uiteindelijk wat we willen. Misschien bestaan de droomprijzen niet meer in Spanje, alvast niet voor particulieren denken we. De winkel in Narbonne heeft een offerte gemaakt, maar gaat nu nog eens navraag doen bij de fabrikant of hij nog een extra korting wil geven. We zien wel. Morgen werken we gewoon lustig verder.

     

    Het weer: volop zon, nauwelijks wind, 33,1 graden.

    11-08-2009 om 18:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje

    We begonnen de werkdag een uurtje later dan anders, maar werkten in de namiddag langer door. Het weer was draaglijk, dus dat lukte best. Rond vier uur moesten we echter stoppen, want dan werd het boven, in de volle zon, veel te warm. We hebben nog dakpannen geplakt en onderdak gelegd. Vanaf de route départementale ziet het er heel mooi uit. .  In de late namiddag gingen we nog langs bij Jean-Claude en Angèle, de oom en tante van Brigitte. We kregen een rondleiding in het huis dat ze aan het verbouwen zijn en in de moestuin. Meteen kregen we een hele zak tomaten mee, evenals een dikke ui. Lieve mensen.

     

    Morgen trekken we naar Spanje om vloer- en badkamertegels te kiezen. Een hele klus, want meer dan 3000 vierkante meter showroom, dus dat wordt zoeken. Leen hoopt al om 9 uur ter plaatse te zijn, zodat ze voldoende tijd heeft om rond te kijken. Benieuwd wat dat wordt.

     

    Het weer: de aangekondigde bewolking bleef weg. Het werd een prachtige, zonnige dag met een briesje en af en toe een witte wolk. Het werd 30,4 graden. 

    10-08-2009 om 17:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colombes

    Zondag en rustdag. We zijn uitgenodigd bij Brigitte en Patrick. De zus en schoonbroer van Patrick verblijven er dit weekend en de oom en tante van Brigitte vergezelden ons ook. We aten eerst een lekkere quiche en dan een stoofpotje van haas, heel lekker overigens, gevolgd door een salade en gebak als dessert. Nadien bezochten we het wijndomein “Etangs des Colombes”, die op de baan richting Lézignan-Corbières gelegen zijn. Het is een prachtig domein en ze verrasten ons met heel lekkere witte wijn. Ook de rode wijn is heel lekker en zowel het witte als het rode assortiment komen beslist bij ons op de wijnkaart. Nadat ik de blog geschreven heb, ga ik terug naar Brigitte en Patrick want we moeten daar ook vanavond blijven eten.

     

    Het weer: de dag begon zonnig, maar tegen de late namiddag aan heeft het tot twee keer toe heel even geregend. Het is bewolkt en er is een beetje wind. 26,5 graden. 

    09-08-2009 om 19:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katertje

    Donderdagavond kregen we het gedurfde bezoek van een heel jong katertje. Het had nog blauwe oogjes. Hij ging, met ontplofte staart en wijdopen bek, dwars voor Hugo staan. Die laatste bekeek hem meewarig en maakte hem met zachte poot duidelijk dat hij toch nog een beetje te jong is om al zo hoog van de toren te blazen. Zolang Hugo in de buurt was, duldde ook Nicole de jong kater, maar eens Hugo uit het zicht, gromde Nicole van zodra de bengel te dicht in haar buurt kwam. Toen ik ’s avonds laat nog op het terras zat, sprong dat jonge beestje op tafel en kwam hij zich nestelen in mijn armen. Hij beet, bij wijze van genegenheid, ook heel zachtjes in mijn oorlelletje. Achteraf bleek het om het katertje van de buren te gaan.

    Gisteren  braken we de bekistingen af en staken we de dwarsbalken van het tweede deel van het dak. ’s Namiddags deden we nog werfboodschappen.

    Vandaag hebben we nog een muur bekist en beton gegoten, zodanig dat de dwarsbalken stevig in de beton verankerd zijn. ’s Namiddags zijn we een afspraak gaan maken voor de definitieve offerte van ons zwembad. De man in kwestie komt binnenkort langs.

     

    Het weer: gisteren rond de 31 graden en vandaag is het 30,2 graden. Er staat een weldoende bries uit het westen. De hemel is blauw. 

    08-08-2009 om 17:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen

    De beton is gegoten. Nadien nog wat verdergewerkt aan de plaatsing van de draagbalken voor het dak, maar tegen de middag aan was het al zo warm daarboven, dat verderwerken onmogelijk werd. Na de middag – en na de siësta, want ik ben zo moe dat ik echt veel rust nodig heb - hebben Leen en ik dan maar wat zitten meten in de tuin voor de plaatsing van het zwembad. Het krijgt allemaal stilaan vorm. We hebben nog wat problemen op te lossen, maar dat loopt wel los… Straks lekker eten en dan rustig in de zetel nog wat lezen…

     

    Het weer: 30,7 graden, windstil en staalblauwe lucht, hoewel de dag bewolkt begon.

    06-08-2009 om 18:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baywatch

    De bekistingen zijn klaar. Morgen nog de nodige ijzers steken en dan gieten we beton.

    Deze namiddag hebben we onze ramen besteld. Tegen eind september worden ze geleverd. Verder zijn we nog gaan informeren voor een zwembad.  Ondanks het feit dat Tony en Sharon al wat verkennend werk deden voor hun zwembad, bezochten wij toch nog een andere leverancier. Die laatste zijn prijzen en service liggen ver van de door Tony en Sharon aangeraden firma. Ik denk dat de keuze gemaakt is. Volgende stap is nu dat de vertegenwoordiger van de firma langskomt om alles ter plaatse te bekijken. Het zwembad zou eind dit jaar geplaatst worden want dan moet de rest van de tuin nog afgewerkt worden. Best spannend zo gaan kijken voor een zwembad…

     

    Het weer: 33,4 graden, staalblauwe hemel en windstil.

    05-08-2009 om 19:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakpannen

    Ik heb dakpannen geplakt vandaag. Best een rustgevend jobke. Verder is er nog verdergewerkt aan een steunpaal en is er een begin gemaakt met de bekistingen voor de dwarsbalken.

    Leen ging met Ann naar Narbonne op zoek naar een agenda voor de reservaties…

    Op de middag waren we – samen met Gust en Ann – uitgenodigd bij Brigitte en Patrick. De zomers zijn druk…

     

    Het weer: 33,6 graden, windstil, staalblauwe hemel.

    04-08-2009 om 17:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven

    Gisteren, zondag, was het rustdag. Opgestaan op een redelijk uur, ontbeten en naar de tuin gereden. Het bevloeiingssysteem wat bijgeregeld en tomatenplanten aangebonden. Terwijl trof Leen de voorbereidingen voor het etentje met Sharon en Tony. We hadden hen mosselen beloofd en gisteren was het zover. We hebben lekker gegeten. Nadien wou Leen nog eens naar de tuin en toen we terugkwamen werden we  binnengeroepen bij Patrick en Brigitte, die bezoek hadden van Angèle en Jean-Claude, de oom en tante van Brigitte. We praatten wat over het dorp en nadien wilden ze absoluut onze tuin zien. Ze hebben mij getoond hoe ik de dieven uit de planten moet halen. Ik ben er niet zeker van of ik het helemaal  begrepen heb, maar ze willen het mij later altijd  nog eens tonen. Zoals te verwachten viel hebben we samen nog  wat salade, salami, kaastaart, kaas en brood gegeten. Het was alweer heel gezellig.

    Vandaag hebben we dan toch gewerkt. We moesten wat achterstand inlopen en hebben nog één volledig pand onderdak gelegd.  De werken verliepen niet vlot, dus dat viel niet mee, maar kom er zijn zo van die dagen. Na het werk op de werf gingen we nog wat werken in de tuin. Vooral onkruid wieden. Niet dat er zoveel onkruid groeit, maar we proberen de boel toch netjes te houden.

    Ondertussen zijn we net terug van Pierre en Eliane Fil. We haalden er nog een beetje wijn.

     

    Het weer: 28,8 graden, volop zon, een iets steviger bries uit het westen.

    03-08-2009 om 19:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pic-nic

    We gingen gisterenavond op pic-nic, in Ribaute, net voor Lagrasse. Daar kan je langs het water gaan zitten en als je niet te vroeg gaat is er niet teveel volk. We werden vergezeld door Willy, Pierre, Brigitte en Patrick. Ieder koppel bracht iets mee. Wij hadden het volgende in onze koelbox: frittata, gebakken vleesballetjes, tzatziki, zelfgebakken brood, kaas en twee flessen wijn. Leen had alles voorbereid en het smaakte heerlijk. Omstreeks halfelf doekten we de pic-nictafel op en reden we huiswaarts, want we moesten deze morgen terug vroeg uit bed, want om 7 uur – het kan ook iets later geweest zijn – stonden we op de werf. Het was bekisten geblazen. Nadien nog beton gegoten.

    De rest van de dag zullen we een poging doen om te rusten, want morgen hebben we bezoek.

     

    Het weer: de wind komt van over de zee, dus het is vochtig. Het werd 28,8 graden. Deze morgen overtrokken en nu wisselend bewolkt.

    01-08-2009 om 16:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotospecial

    Allez, woorden zijn ook maar een opeenvolging van letters hè…daarom deze fotospecial van de hand van mijn vrouwtje Leen. Jullie zien ons dak en wat binnenkort ons appartementje zal worden…


    Het weer: 33 graden, windstil en staalblauwe hemel op een paar sluierwolkjes na…













    31-07-2009 om 17:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badkamer

    Gisteren werd er heel wat werk verzet. Verdergewerkt aan de muren van de badkamer, onderdak geplaatst, dakpannen gekleefd, enfin weer behoorlijk wat werk verzet. ’s Avonds waren we dan uitgenodigd bij Willy en Pierre voor het aperitief. We genoten van een paar lekkere glaasjes rode wijn van Hortala (een wijnbouwer uit Cruscades) op het dakterras van hun huis. Ze hebben daar een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en wijngaarden. Heel mooi.

    Vandaag is er ook weer hard gewerkt. De badkamer is volledig gemetseld en ook de muur aan de trap is klaar. Het optrekken van mortel en stenen vraagt ook heel wat tijd en energie. Momenteel is Leen boodschappen gaan doen. Straks nog naar de tuin, want de plantjes beginnen behoorlijk te groeien. Het is mooi om te zien.

     

    Het weer: momenteel – het is nu iets voor drie uur – is het 27,7 graden, dus tegen zes uur zal de temperatuur weer om en bij de 30 graden liggen. Er staat een briesje uit het westen, dus dat doet wel deugd en de lucht is blauw met hier en daar wat sluierbewolking.

    30-07-2009 om 14:52 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plakken

    We hebben heel goed gewerkt vandaag. Om zeven uur begonnen en goed tot halfvijf gewerkt, ondanks de hitte. Er stond gelukkig een zacht briesje. Het tweede deel van het metselwerk aan de voorgevel en de scheidingsmuur van de badkamer van ons appartement zijn klaar. Enkel nog beton gieten als ringbalk. Het dak ligt al voor een stuk verder en de pannen zijn op de eerste panden vastgekleefd.

    We zullen vanavond vroeg in bed liggen denk ik. Straks nog lekker eten, aardappeltjes en boontjes uit de tuin van Gust en Ann, eventjes tijd nemen om te verteren en dan naar bed. Maar eerst gaan we nog naar de tuin.

     

    Het weer: 33,3 graden, staalblauwe hemel en een licht briesje uit het westen.

    28-07-2009 om 18:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fête

    Het Fête du Vin was eigenlijk wel een groot gebeuren voor een klein dorp als Cruscades. Een glas kopen aan het onthaal – waar trouwens ook t-shirts en petjes met de vermelding ‘la Cruscadelle 2009’ verkocht werden – en je kon bij elke stand van de verschillende producteurs gaan proeven. We maakten van de gelegenheid gebruik om wat kaartjes van onze chambres uit te delen. Verder was er natuurlijk ook de vide grenier, rondritten met paardenkoetsen, een kinderboerderijtje, een optocht met daaropvolgend expositie van deuxchevaux, demonstraties van vechtsporten, volksspellen in het park, ’s middags couscous en ’s avonds mechoui (lam aan het spit).  Ook de uitvinder van het jaar (ik weet niet precies welk jaar) had een stand op het feest. Hij heeft een vertikale barbecue uitgevonden. Dat wil zeggen, dat het vlees niet boven het vuur ligt, maar vertikaal naar het vuur kan geschoven worden. Voordeel is dat het vet niet in het vuur druppelt en dat het vlees dus ook niet verbrandt. Bovendien kan je het vlees met één ruk aan een handvat vlotjes draaien. Alleszins interessant.

    ’s Avonds hebben we meegevierd met de mechoui en voor mij viel dat heel erg mee. Leen was er niet echt een grote fan van. Nadien kochten we nog kaas en wijn en op het einde van de avond werden we dan nog uitgenodigd bij Willy en Pierre voor een laatste glaasje voor het slapengaan. Hun huis is echt wel heel mooi gerenoveerd. Het is de voormalige bakkerij en dat kan je nog zien aan de oven die nog steeds in één van de binnenmuren ingewerkt is. Enfin, we lagen pas omstreeks halftwee in bed.

    Op de werf hadden we ’s voormiddags nog gemetseld en pannen gekleefd op het onderdak. De werken liggen dus zeker niet stil.

    Gisteren hielden we een rustdag met Tour de France en kregen we Brigitte en Patrick op bezoek. We hebben samen een pastaatje gegeten voorzichtig overgoten met een paar glaasjes lichte rode wijn.

     

    Het weer: zaterdag staalblauwe hemel, 31,2 graden. Gisteren 32,4 graden en staalblauwe hemel en windstil en vandaag begint de dag overtrokken. De voorspellingen zeggen dat het vanavond plaatselijk kan gaan onweren. 







    27-07-2009 om 11:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnkaart

    Het was een mooie degustatie gisterenavond. Het was te doen bij La Combe Grande  in Camplong. De hele reeks die we proefden was lekker, dus dit domein staat vanaf volgend jaar zeker op onze wijnkaart. De mensen waren hartelijk, gaven professionele uitleg voor kenners en mindere kenners en hadden een heel assortiment aan hapjes voorzien: pizza, brood met paté, olijven, tomaten, bloedworst, op de barbecue gebakken worst… We werden ook alvast uitgenodigd voor een proeverij in december, voor een nieuwe cuvée. Na de degustatie waren we – samen met Chantal – uitgenodigd bij Brigitte en Patrick voor lekkere vissoep, met kaas en lekkere zelfgemaakte taart achteraf. Vanavond houden we het rustig, want het is de voorbije dagen al wat te druk geweest. Morgen is het terug feest in Cruscades, Fête du Vin met name. De voorbereidingen zijn volop aan de gang, maar wij helpen dit jaar niet mee, omdat we wat moeten doorwerken. De burgemeester vroeg mij foto’s te maken, maar ik kan niet, dus schakel ik enerzijds Christian en anderzijds Brigitte in om foto’s te maken. Ik zal ze achteraf dan wel bewerken. We hebben de vlag uitgehangen.

    Op de werf zijn er weer mooie vorderingen gemaakt. De eerste rij onderdak ligt vastgevezen en de tweede rij pannen is vastgemetseld. De schouw is binnenin voorzien van een buis in inox dus de afwerking is direct klaar. Dat biedt heel wat voordelen, niet in het minst dat we niet op het dak moeten staan…

     

    Het weer: het is nu 32,4 graden en de temperatuur stijgt nog. Staalblauwe hemel in de voormiddag en nu komen er weer wat wolken opzetten. Er is ook wat wind. 

    24-07-2009 om 17:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs