Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plannen

    De beton is gegoten. Nadien nog wat verdergewerkt aan de plaatsing van de draagbalken voor het dak, maar tegen de middag aan was het al zo warm daarboven, dat verderwerken onmogelijk werd. Na de middag – en na de siësta, want ik ben zo moe dat ik echt veel rust nodig heb - hebben Leen en ik dan maar wat zitten meten in de tuin voor de plaatsing van het zwembad. Het krijgt allemaal stilaan vorm. We hebben nog wat problemen op te lossen, maar dat loopt wel los… Straks lekker eten en dan rustig in de zetel nog wat lezen…

     

    Het weer: 30,7 graden, windstil en staalblauwe lucht, hoewel de dag bewolkt begon.

    06-08-2009 om 18:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baywatch

    De bekistingen zijn klaar. Morgen nog de nodige ijzers steken en dan gieten we beton.

    Deze namiddag hebben we onze ramen besteld. Tegen eind september worden ze geleverd. Verder zijn we nog gaan informeren voor een zwembad.  Ondanks het feit dat Tony en Sharon al wat verkennend werk deden voor hun zwembad, bezochten wij toch nog een andere leverancier. Die laatste zijn prijzen en service liggen ver van de door Tony en Sharon aangeraden firma. Ik denk dat de keuze gemaakt is. Volgende stap is nu dat de vertegenwoordiger van de firma langskomt om alles ter plaatse te bekijken. Het zwembad zou eind dit jaar geplaatst worden want dan moet de rest van de tuin nog afgewerkt worden. Best spannend zo gaan kijken voor een zwembad…

     

    Het weer: 33,4 graden, staalblauwe hemel en windstil.

    05-08-2009 om 19:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakpannen

    Ik heb dakpannen geplakt vandaag. Best een rustgevend jobke. Verder is er nog verdergewerkt aan een steunpaal en is er een begin gemaakt met de bekistingen voor de dwarsbalken.

    Leen ging met Ann naar Narbonne op zoek naar een agenda voor de reservaties…

    Op de middag waren we – samen met Gust en Ann – uitgenodigd bij Brigitte en Patrick. De zomers zijn druk…

     

    Het weer: 33,6 graden, windstil, staalblauwe hemel.

    04-08-2009 om 17:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven

    Gisteren, zondag, was het rustdag. Opgestaan op een redelijk uur, ontbeten en naar de tuin gereden. Het bevloeiingssysteem wat bijgeregeld en tomatenplanten aangebonden. Terwijl trof Leen de voorbereidingen voor het etentje met Sharon en Tony. We hadden hen mosselen beloofd en gisteren was het zover. We hebben lekker gegeten. Nadien wou Leen nog eens naar de tuin en toen we terugkwamen werden we  binnengeroepen bij Patrick en Brigitte, die bezoek hadden van Angèle en Jean-Claude, de oom en tante van Brigitte. We praatten wat over het dorp en nadien wilden ze absoluut onze tuin zien. Ze hebben mij getoond hoe ik de dieven uit de planten moet halen. Ik ben er niet zeker van of ik het helemaal  begrepen heb, maar ze willen het mij later altijd  nog eens tonen. Zoals te verwachten viel hebben we samen nog  wat salade, salami, kaastaart, kaas en brood gegeten. Het was alweer heel gezellig.

    Vandaag hebben we dan toch gewerkt. We moesten wat achterstand inlopen en hebben nog één volledig pand onderdak gelegd.  De werken verliepen niet vlot, dus dat viel niet mee, maar kom er zijn zo van die dagen. Na het werk op de werf gingen we nog wat werken in de tuin. Vooral onkruid wieden. Niet dat er zoveel onkruid groeit, maar we proberen de boel toch netjes te houden.

    Ondertussen zijn we net terug van Pierre en Eliane Fil. We haalden er nog een beetje wijn.

     

    Het weer: 28,8 graden, volop zon, een iets steviger bries uit het westen.

    03-08-2009 om 19:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pic-nic

    We gingen gisterenavond op pic-nic, in Ribaute, net voor Lagrasse. Daar kan je langs het water gaan zitten en als je niet te vroeg gaat is er niet teveel volk. We werden vergezeld door Willy, Pierre, Brigitte en Patrick. Ieder koppel bracht iets mee. Wij hadden het volgende in onze koelbox: frittata, gebakken vleesballetjes, tzatziki, zelfgebakken brood, kaas en twee flessen wijn. Leen had alles voorbereid en het smaakte heerlijk. Omstreeks halfelf doekten we de pic-nictafel op en reden we huiswaarts, want we moesten deze morgen terug vroeg uit bed, want om 7 uur – het kan ook iets later geweest zijn – stonden we op de werf. Het was bekisten geblazen. Nadien nog beton gegoten.

    De rest van de dag zullen we een poging doen om te rusten, want morgen hebben we bezoek.

     

    Het weer: de wind komt van over de zee, dus het is vochtig. Het werd 28,8 graden. Deze morgen overtrokken en nu wisselend bewolkt.

    01-08-2009 om 16:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotospecial

    Allez, woorden zijn ook maar een opeenvolging van letters hè…daarom deze fotospecial van de hand van mijn vrouwtje Leen. Jullie zien ons dak en wat binnenkort ons appartementje zal worden…


    Het weer: 33 graden, windstil en staalblauwe hemel op een paar sluierwolkjes na…













    31-07-2009 om 17:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badkamer

    Gisteren werd er heel wat werk verzet. Verdergewerkt aan de muren van de badkamer, onderdak geplaatst, dakpannen gekleefd, enfin weer behoorlijk wat werk verzet. ’s Avonds waren we dan uitgenodigd bij Willy en Pierre voor het aperitief. We genoten van een paar lekkere glaasjes rode wijn van Hortala (een wijnbouwer uit Cruscades) op het dakterras van hun huis. Ze hebben daar een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en wijngaarden. Heel mooi.

    Vandaag is er ook weer hard gewerkt. De badkamer is volledig gemetseld en ook de muur aan de trap is klaar. Het optrekken van mortel en stenen vraagt ook heel wat tijd en energie. Momenteel is Leen boodschappen gaan doen. Straks nog naar de tuin, want de plantjes beginnen behoorlijk te groeien. Het is mooi om te zien.

     

    Het weer: momenteel – het is nu iets voor drie uur – is het 27,7 graden, dus tegen zes uur zal de temperatuur weer om en bij de 30 graden liggen. Er staat een briesje uit het westen, dus dat doet wel deugd en de lucht is blauw met hier en daar wat sluierbewolking.

    30-07-2009 om 14:52 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plakken

    We hebben heel goed gewerkt vandaag. Om zeven uur begonnen en goed tot halfvijf gewerkt, ondanks de hitte. Er stond gelukkig een zacht briesje. Het tweede deel van het metselwerk aan de voorgevel en de scheidingsmuur van de badkamer van ons appartement zijn klaar. Enkel nog beton gieten als ringbalk. Het dak ligt al voor een stuk verder en de pannen zijn op de eerste panden vastgekleefd.

    We zullen vanavond vroeg in bed liggen denk ik. Straks nog lekker eten, aardappeltjes en boontjes uit de tuin van Gust en Ann, eventjes tijd nemen om te verteren en dan naar bed. Maar eerst gaan we nog naar de tuin.

     

    Het weer: 33,3 graden, staalblauwe hemel en een licht briesje uit het westen.

    28-07-2009 om 18:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fête

    Het Fête du Vin was eigenlijk wel een groot gebeuren voor een klein dorp als Cruscades. Een glas kopen aan het onthaal – waar trouwens ook t-shirts en petjes met de vermelding ‘la Cruscadelle 2009’ verkocht werden – en je kon bij elke stand van de verschillende producteurs gaan proeven. We maakten van de gelegenheid gebruik om wat kaartjes van onze chambres uit te delen. Verder was er natuurlijk ook de vide grenier, rondritten met paardenkoetsen, een kinderboerderijtje, een optocht met daaropvolgend expositie van deuxchevaux, demonstraties van vechtsporten, volksspellen in het park, ’s middags couscous en ’s avonds mechoui (lam aan het spit).  Ook de uitvinder van het jaar (ik weet niet precies welk jaar) had een stand op het feest. Hij heeft een vertikale barbecue uitgevonden. Dat wil zeggen, dat het vlees niet boven het vuur ligt, maar vertikaal naar het vuur kan geschoven worden. Voordeel is dat het vet niet in het vuur druppelt en dat het vlees dus ook niet verbrandt. Bovendien kan je het vlees met één ruk aan een handvat vlotjes draaien. Alleszins interessant.

    ’s Avonds hebben we meegevierd met de mechoui en voor mij viel dat heel erg mee. Leen was er niet echt een grote fan van. Nadien kochten we nog kaas en wijn en op het einde van de avond werden we dan nog uitgenodigd bij Willy en Pierre voor een laatste glaasje voor het slapengaan. Hun huis is echt wel heel mooi gerenoveerd. Het is de voormalige bakkerij en dat kan je nog zien aan de oven die nog steeds in één van de binnenmuren ingewerkt is. Enfin, we lagen pas omstreeks halftwee in bed.

    Op de werf hadden we ’s voormiddags nog gemetseld en pannen gekleefd op het onderdak. De werken liggen dus zeker niet stil.

    Gisteren hielden we een rustdag met Tour de France en kregen we Brigitte en Patrick op bezoek. We hebben samen een pastaatje gegeten voorzichtig overgoten met een paar glaasjes lichte rode wijn.

     

    Het weer: zaterdag staalblauwe hemel, 31,2 graden. Gisteren 32,4 graden en staalblauwe hemel en windstil en vandaag begint de dag overtrokken. De voorspellingen zeggen dat het vanavond plaatselijk kan gaan onweren. 







    27-07-2009 om 11:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnkaart

    Het was een mooie degustatie gisterenavond. Het was te doen bij La Combe Grande  in Camplong. De hele reeks die we proefden was lekker, dus dit domein staat vanaf volgend jaar zeker op onze wijnkaart. De mensen waren hartelijk, gaven professionele uitleg voor kenners en mindere kenners en hadden een heel assortiment aan hapjes voorzien: pizza, brood met paté, olijven, tomaten, bloedworst, op de barbecue gebakken worst… We werden ook alvast uitgenodigd voor een proeverij in december, voor een nieuwe cuvée. Na de degustatie waren we – samen met Chantal – uitgenodigd bij Brigitte en Patrick voor lekkere vissoep, met kaas en lekkere zelfgemaakte taart achteraf. Vanavond houden we het rustig, want het is de voorbije dagen al wat te druk geweest. Morgen is het terug feest in Cruscades, Fête du Vin met name. De voorbereidingen zijn volop aan de gang, maar wij helpen dit jaar niet mee, omdat we wat moeten doorwerken. De burgemeester vroeg mij foto’s te maken, maar ik kan niet, dus schakel ik enerzijds Christian en anderzijds Brigitte in om foto’s te maken. Ik zal ze achteraf dan wel bewerken. We hebben de vlag uitgehangen.

    Op de werf zijn er weer mooie vorderingen gemaakt. De eerste rij onderdak ligt vastgevezen en de tweede rij pannen is vastgemetseld. De schouw is binnenin voorzien van een buis in inox dus de afwerking is direct klaar. Dat biedt heel wat voordelen, niet in het minst dat we niet op het dak moeten staan…

     

    Het weer: het is nu 32,4 graden en de temperatuur stijgt nog. Staalblauwe hemel in de voormiddag en nu komen er weer wat wolken opzetten. Er is ook wat wind. 

    24-07-2009 om 17:27 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aimer

    Gisterenavond zijn Willy (voor de niet-Nederlanders: Willy is een afkorting van Wilhelmina) en Pierre op bezoek geweest. Willy is altijd kinderpsycholoog geweest en Pierre was zeeloods. Hij zag de hele wereld vanop de zee. Ze kwamen aperitieven maar bleven uiteindelijk ook een hapje eten en het werd alweer een fantastische zomeravond. Zo gaat dat hier nu eenmaal. De zomeravonden zijn hier schitterend.

    Het was dan ook iets moeilijker dan gewoonlijk om deze ochtend uit bed te stappen, maar iets na zevenen stonden we toch te blinken op onze werf. We trokken de golfplaten van ons onderdak naar boven, goten beton en bereidden de werf voor op het metselwerk van morgen. Om één uur was het al terug te warm om te werken, dus gingen we aan tafel om in de vroege namiddag nog wat tomaten en aubergines te planten in ons tuintje.

    Régis Loevenbrück kwam net nog wijn leveren. Toen hij binnenkwam in ons klein voorlopig appartementje zei hij iets heel moois: “Vous vivez ici? Vous devez vous aimer!” Hij was wel onder de indruk van het werk dat hier al verricht is. Willy en Pierre trouwens ook, hoewel ook zij behoorlijk wat renovatiewerk verrichten in hun eigen huis.

     

    Het weer: de wind is gedraaid en komt terug uit het westen. Het werd 33,9 graden, maar de temperatuur is draaglijker, omdat de lucht droog is. Er staat een zacht briesje en de lucht is blauw met witte wolken.

    23-07-2009 om 18:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kers
    Heel goed gewerkt vandaag. De snipperdagen hadden duidelijk deugd gedaan. Om iets na 7 begonnen en om halfvijf gestopt. Het weer liet het toe om door te werken, dus maakten we daar gretig gebruik van. De zwaarste balken van het oude dakgebinte zijn eindelijk geschiedenis. Ze liggen in de tuin van Christian. Wij hebben er geen plaats voor. Verder zijn de zijpannen aangemetst, zodat we eindelijk golfplaten kunnen leggen. Ook nog bekistingen gemaakt voor de ringbalk op de oude muur, dus morgen wordt er zeker beton gegoten. En de muur aan het terras is klaar. Enfin, hij moet nog mooi gevoegd worden, maar het moeilijkste werk zit er op. En het ziet er goed uit en als kers op de taart houdt hij ook nog behoorlijk wat wind tegen, zodat het hier 's ochtends, in de vroege namiddag en 's avonds heerlijk toeven zal zijn op ons terras. 
    Straks krijgen we nog bezoek van twee Nederlanders, die hier in het dorp wonen. Ze hebben de plaatselijke bakkerswinkel omgebouwd tot woning en wonen nu drie maanden hier, dan weer drie maanden in Nederland en dan weer drie maanden hier...

    Het weer: 28,2 graden met een briesje van over de zee, dus was het wel wat vochtig. Geen staalblauwe hemel, wisselend bewolkt.






    22-07-2009 om 18:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann

    Het is een bijzondere dag vandaag. Ann van Gust verjaart. We hebben bij wijze van geschenk een etentje gepland. We hebben ballonnen aan de voordeur en onder de parasol gehangen en een tekstband met “Joyeux Anniversaire” tegen de muur gespijkerd. Daarnet belden we haar nog om “Lang zal ze leven”  te zingen en ze had een vermoeden dat we in het complot betrokken waren, dus we zijn benieuwd hoe ze straks zal reageren. Veerle en Pierre zijn trouwens ook van de partij.

    Op het menu: eerst een flesje schuimwijn, dan een tomatentaartje en dan mosselen met frietjes. Voor het dessert hebben Veerle en Pierre gezorgd. Ze stuurden net nog een tekstberichtje om  te  zeggen dat ze wat later zullen zijn, want ze zijn de taart vergeten  thuis…

     

    Het weer: overwegend wolken, maar het belooft warm te worden. Toch om en bij de 27 graden voorspelt meteofrance. In de namiddag zouden we de zon meer te zien krijgen.

    21-07-2009 om 11:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk

    Ons sociale leven is bijzonder druk. Gisteren hadden we Pierre en Eliane Fil op bezoek. Het was een gezellige namiddag, zoals steeds met deze mensen. Tegen de avond aan gingen we naar onze tuin om de plantjes water te geven. Daar liepen we Brigitte en Patrick tegen het lijf die ons prompt uitnodigden voor het aperitief en tenslotte ook nog voor het eten. Het werd laat, te laat. Vandaag kwam Bob met zijn vrouw Helena en dochtertje Astrid langs. Iets voor de middag namen we het aperitief en schoven we aan tafel. Het was lekker weer, dus genoten we van ons terras. Alweer een heerlijke namiddag en opnieuw hele toffe mensen leren kennen. Vanavond gingen we nog naar de tuin en alweer liepen we Brigitte en Patrick tegen het lijf. Deze keer werden we uitgenodigd voor de koffie met als gevolg dat we net thuis zijn. Het is inmiddels 22 uur. De zomers zijn druk in het zuiden.

     

    Het weer: gisteren was het prachtig weer, stralend blauwe hemel bij 30 graden. Vandaag hetzelfde weer bij 30,1 graden maar tegen de avond aan draaide de wind en kwamen de wolken opzetten.

    20-07-2009 om 22:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kettingzaag

    Er is weer goed gewerkt vandaag. Mocht de kettingzaag ons op het laatste nippertje niet in de steek gelaten hebben, dan zou de dragende balk van het oude dak nu geschiedenis zijn. De kettingzaag had er echter genoeg van en gaf voorlopig de geest. De balk is ontmanteld, maar hij ligt nog in twee gezaagd op de beton. Een grote vooruitgang dus. Verder hebben we nog een deel van het dak en een heleboel bijhorend puin weggewerkt.

    In de namiddag nog een beetje Tour gekeken en in de tuin de tomaten die een scheut kregen gaan aanbinden.

     

    Het weer: 27,2 graden, behoorlijk wat wind uit het westen (met rukwinden) en blauwe lucht met witte wolkjes.

    18-07-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blend

    Een gewone werkdag. Bekistingen verwijderd en eventjes de mooie beton bewonderd. Dan nog een derde van het dak weggenomen. Ondertussen ook de nieuwe wijnen van Régis Loevenbrück gaan proeven. De moeite. Meteen wat wijn meegenomen, want lekkere wijn heb je nooit teveel: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Blend Rouge en Blend Rosé. We deden een poging om niet teveel te slikken tijdens de degustatie, maar dat viel niet mee. Na het proeven nog een goed uur doorgewerkt. Dan gegeten, alweer een heerlijk slaatjesbord met enerzijds tartaar van tomaten en anderzijds komkommer met feta. Fris en heel lekker.

    Na de middag was het dan tijd om nog wat boodschappen te doen voor de werf. Fijn zand, een binnenband voor onze kruiwagen, een loden afdichting voor de schouw en snel ook nog een kraantje voor ons bewateringssysteem van de tuin. Van de rit van de Tour heb ik niet veel gezien, maar ik denk dat ik ook niet zo heel veel miste.

     

    Het weer: fris, 24,5 graden bij een stevige wind uit het zuidwesten. Wisselend bewolkt en af en toe viel er zelfs een verloren gevlogen regendruppel.

    17-07-2009 om 18:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    16-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's

    Het werk op de werf beschrijven, het wordt ééntonig. Leen maakte daarom vandaag foto’s: van het uitzicht dat we hebben vanop ons dak, van het uitzicht van onze werf (ondermeer de muur aan het terras en de bovenverdieping) en van onze eerste geoogste tomaat. Geniet ervan.

     

    Het weer: deze voormiddag grijs en miezerig. Tegen de middag klaarde het op en werd het 29,5 graden. De weinige wind komt nog altijd van over de zee, niet gunstig dus.























    16-07-2009 om 19:23 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reservatie

    Onze eerste reservatie is binnen. Als dat geen goed nieuws is. Het zijn trouwe lezers van onze blog. Zij krijgen het reservatiecontract met nummer 1. Als het van hen mag, zullen we dat inkaderen. Toch wel een mijlpaal in de geschiedenis van La Bâtisse du Délice.

    Maandagavond was het hier feest voor de nationale feestdag, ‘Le Quatorze Juillet’ werd gevierd op 13 juli. We gingen kijken naar het vuurwerk, maar daar lieten we het bij, want met mijn rugprobleem is het niet goed om lang op een stoel te zitten. Het vuurwerk was opnieuw heel mooi en het blijft wel heel gezellig om met zo weinig volk  naar vuurwerk  te kunnen kijken. Gisteren was er dan nog een volleybaltornooi, de traditionele optocht naar het monument, het aperitief en in de namiddag nog een petanquetornooi en spelen voor de kinderen. Wij bleven stilletjes thuis en keken naar de Tour. Gisteren was het trouwens niet zo een schitterend weer. Drukkend warm, overtrokken met zon in de namiddag en deze nacht heeft het dan ook behoorlijk geonweerd. De twee betonnen vloeren houden de regen blijkbaar toch  goed tegen, want op de benedenverdieping  bleef het droog.

    Vandaag hebben we voornamelijk beton gegoten. In de namiddag plantten we nog 24 tomaten. Roma’s, die niet geleid moeten worden, want  dat worden vaste struiken. Verder plantten we nog canariegele meloenen en gewone Charantais.

    Inmiddels leven Nicole en Hugo – onze poezen – hun gewone leventje verder. Dat is dan vooral eten, slapen, wat rond het huis sluipen (in het geval van Hugo heel veel vechten met belagers), de werf komen inspecteren en nog maar slapen. Nicole profiteert er nu van dat ik naar de Tourritten kijk om op mijn schoot te komen liggen. Het is zo een dotje. Deze nacht heeft Hugo een nachtmerrie gehad. Hij was helemaal zijn kluts kwijt volgens Leen.

    Leen die maakt momenteel volop confituur voor de gasten. Kwestie van voldoende verschillende smaken te kunnen aanbieden bij het ontbijt. Ze maakte er al van abrikozen (gekregen van mensen uit het dorp – de nonkel en tante van Brigitte en Patrick), van abrikozen en nectarinen, van witte nectarinen en dan natuurlijk ook die van kersen die ze eerder deze maand al maakte. Het smaakt allemaal heerlijk.

     

    Het weer: 32,4 graden, windstil en staalblauwe lucht. 

    15-07-2009 om 18:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdverlies

    Een mens kan nogal wat tijd verliezen. Deze namiddag deden we werfboodschappen bij de hofleverancier. Het was er verschrikkelijke druk en het was dus wachten geblazen. We kochten ondermeer 40 platen voor het onderdak. Eerst wachten voor de bestelbon, dan wachten aan de kassa en tenslotte wachten op de man met de vorkheftruck die de platen tot aan onze camionette bracht. Samen met nog een paar andere boodschappen spendeerden we de hele namiddag  in Narbonne.

    In de voormiddag maakte ik nog wat bekistingen, maar veel is het uiteindelijk niet geworden. Sharon sprong nog binnen en het heeft hier ook een tijdje geregend.

    Straks lekker eten en genieten van een rustige avond.

     

    Het weer: overtrokken met  lichte regenval in de voormiddag. 25,2 graden, vochtig en nagenoeg windstil. De weinige wind die er dan toch is, komt van over de zee en dat deugt niet.

    13-07-2009 om 18:26 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken

    De mama en zus van Leen vertrokken deze ochtend heel vroeg terug naar huis. We namen gisterenavond afscheid. Tijd terug voor de routine. Morgen wordt er opnieuw gewerkt, maar vandaag was het Tourdag. De rit met de Tourmalet mocht ik niet missen. Er gebeurde niet veel bijzonders, maar dat kan je op voorhand niet weten. Ik ben ook nog even naar de tuin geweest om het bevloeiingssysteem nog wat aan te  passen en voor de rest was het luieren. Leen deed heel wat huishoudelijk werk, zoals steeds op zondag en ze maakte ook confituur van abrikozen en nectarinen, lekker. Ze is ook begonnen met de administratie voor onze Chambres d’Hôtes. Ze heeft een boekingsagenda en reservatiecontract opgesteld. We gaan dat alles laten nalezen door Chantal, want zij moet haar fiat geven over ons taalgebruik. Boeken kan vanaf nu voor een verblijf vanaf juni volgend jaar. Spannend!

    Straks zijn we uitgenodigd bij Brigitte en Patrick. We kijken uit naar een gezellige avond. Dinsdag is het hier nationale feestdag, le Quatorze Juillet, dus wordt er ook niet gewerkt. Ideaal om nog wat te rusten, want mijn rug blijft nog altijd kleine waarschuwinkjes sturen. Oppassen dus. Morgen ga ik bekisten, dat is niet al te zwaar werk, dat zal wel meevallen.

     

    Het weer: 32,5 graden, staalblauwe hemel nagenoeg geen wind. 

    12-07-2009 om 17:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs