Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy
    Het is er gisteren niet van gekomen om de blog te schrijven. We hebben te laat doorgewerkt op de werf. De balk boven de poort is gegoten. Nu moet het beton nog drogen en dan mag de bekisting eraf. De muur in de tuin is ook al behoorlijk opgeschoten. We moesten hem wel grondig afdekken, want er werd gewaarschuwd voor hevige onweders. Hier wordt dat omgeroepen. De gemeente krijgt dan een bericht van de Préfecture en via het omroepsysteem worden de bewoners aangemaand de nodige voorzorgen te nemen. Wij hebben het nodige gedaan. Vandaag was het dan de eerste dag van “Le Weekend de la Photographie” in Paraza. De workshops kenden niet echt veel succes. In de voormiddag niemand gezien. In de namiddag een handvol mensen, die de workshop portretfotografie volgden. Ons model was netjes op tijd en ze bracht nog een fotogenieke vriendin mee. Toen we thuiskwamen zat er nog een verrassing voor Leen in de bus. Afzender, haar schoolvriendin Wendy. Die had een foto van hun beidjes – uit hun kindertijd – opgestuurd naar de rubriek ‘Mijn beste schoolvriendin’ in de Libelle. De foto verscheen in de Libelle van 4 juni jongstleden. Dank u Wendy! Het weer: 24,9 graden, zon en wolken. P.S.: Op de foto, Soline en Marlène



    06-06-2009 om 18:57 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akker
    Het werken op het land was een aangename afwisseling met de werf. Eerst het bevloeiingssysteem geïnstalleerd en dan de steunpaaltjes voor de olijfbomen geplaatst, om de boompjes vervolgens vast te binden aan de paaltjes. 200 stuks, het is indrukwekkend. We zijn er een groot deel van de dag mee bezig geweest. In de late namiddag ben ik nog cement gaan halen, want die was op, dan naar het containerpark, want er lag weer wat rommel klaar. Leen heeft zich beziggehouden met de tuinmuur. Tegen het einde van de werkdag gingen we ons volkstuintje nog eens bewonderen. Het ziet er goed uit. Er moet nog aan gewerkt worden, maar de omheining is toch al gedeeltelijk geplaatst. Het weer: alweer 32,9 graden, af en toe wat wind en hier en daar een wolkje.

    04-06-2009 om 19:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prutsen
    Een rare werkdag vandaag. Het was de bedoeling de balk boven de poort te gieten, maar dat lukte ons niet helemaal. Tijdens het gieten hoorden we het beton ergens veel lager neerspetteren. Toen Leen binnen ging kijken, liep het beton over de vloer van de toekomstige bibliotheek. Alles werd netjes opgekuist en de gietwerken stilgelegd. Overmorgen dichten we het over het hoofd gekeken gat en gieten we verder. Nadien nog wat verder geprutst, met de nadruk op het werkwoord prutsen en dan toch maar van pure miserie nog wat werfboodschappen gedaan. Morgen werken we niet, want dan gaan we de boer op. We gaan Ann en Gust een handje toesteken bij het plaatsen van steunpaaltjes voor hun olijfbomen, 200 in totaal. In de late namiddag mocht ik naar de Mairie. Het was loting voor de volkstuintjes (zie foto’s). Perceel nummer 10 is voortaan het onze! We zijn de gelukkige huurders van een volkstuintje. Vanaf volgende week hebben we 180 vierkante meter tuin om naar hartelust te zaaien, te planten en te oogsten. Het weer: 32,9 graden, nagenoeg windstil en staalblauwe hemel. Het zomert hier!



    03-06-2009 om 22:17 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelbouw
    Brousse, onze beschermengel zorgde ervoor, dat we vandaag weer heel wat opschoten in de verbouwing. De grote poort in de gevel is versmald. Morgen leggen we er de bekisting voor de boog op en gieten we het beton. Bovendien hebben we nogal wat tijd verloren bij de hofleverancier voor een prijsofferte. We waren van plan om de verhoging van het gebouw uit te voeren in snelbouwbaksteen, maar dat valt veel te duur uit. Die stenen zijn meer dan vier keer zo duur dan de stenen die we gewoonlijk gebruiken. We zullen dan maar wat harder werken om ze boven te krijgen (ze zijn namelijk wat zwaarder), zo sparen we een behoorlijke smak geld. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de tuinmuur, een project dat we startten om tussendoor, op de momenten dat we eventjes niets anders kunnen doen, af te werken. Het weer: het werd vandaag 30,1 graden. Er waaide een zachte bries uit het westen en er waren af en toe wat wolken. PS: een fotootje van de versmalde poort en een fotootje van de ruimte onder het dak.



    02-06-2009 om 19:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersen
    Pinksteren en dus houden we het rustig. In de voormiddag wasjes, plasjes en opruimen. In de namiddag gingen we naar Promaude (zie foto), waar we ondermeer lekkere kersen van Caunes-Minervois en aardbeien van – jawel – Hoogstraten (de geboortestreek van Leen) kochten. Zowel de kersen als de aardbeien zijn zeer lekker. Promaude is zowat de beste plek om de producten van de streek te leren kennen, maar eens je ze kent, ben je natuurlijk snel rond, wat bij ons het geval was. We hebben enkel nog een Fitou van Mont Tauch geproefd en die was lekker. We zullen eens langsgaan in de cave en daar wat flessen kopen om een wat minder oppervlakkige degustatie te doen. Wijn proeven in plastieken bekertjes is niet meteen aangewezen. Verder nog wat gelezen, administratie gedaan en nu staan we op het punt te vertrekken naar Tony en Sharon waar we de ingezonden foto’s voor de fotowedstrijd van ‘Le Weekend de la Photographie’ van Paraza gaan beoordelen… Het weer: veelal staalblauwe hemel met af en toe een wit wolkje, 28,1 graden en een bries uit het westen…



    01-06-2009 om 17:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SONS
    We zijn net terug van een hectisch verblijf in België. Meer doktersbezoeken achter de rug dan ons lief is, maar kom we zijn weer up to date met alles, dus we kunnen verder. Blog schrijven zat er wegens een technisch probleem niet in, dus hebben jullie ons eventjes moeten missen. Inmiddels heb ik ook een weerstation, gekregen als laat verjaardagscadeau van Martine, Francis, Annelies en Koen. Ik kan er de binnen- en buitentemperatuur met minimum en maximumgeheugen, de vochtigheidsgraad en de vooruitzichten voor de komende dagen op aflezen. Handig voor de weerrubriek op de blog. We bezochten ook de nieuwe tentoonstelling van SONS (Shoes Or No Shoes?), een verzameling van designschoenen, een collectie schoenen van over de hele wereld en een hele reeks schoenen van kunstenaars. Veerle en Pierre, onze vrienden van Le Petit Viala, beheren de kunstenaarscollectie. Zij vroegen een hele rist kunstenaars om hun ‘werkschoenen’ op te sturen. Een aantal kunstenaars besliste er dan maar een kunstwerk van te maken en dat op te sturen naar Veerle en Pierre. Al die kunstenaarsschoenen zijn er dan ook te bezichtigen. Een boeiende en originele expo. Shoes Or No Shoes?, Vandevoordeweg 2, B-9770 Kruishoutem, www.shoesornoshoes.com In de tussentijd hebben Gust en Ann goed voor Nicole en Hugo gezorgd. Ze hebben het duidelijk naar hun zin gehad. Het werk op de werf heeft dus een beetje stilgelegen, maar dinsdag beginnen we er terug aan, met volle goesting en moed! Het weer: volgens mijn nieuwe weerstation is het hier nu nog 25,3 graden, bij een vochtigheid van 55 procent. Het is nagenoeg windstil, maar toch Marin.

    31-05-2009 om 19:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cementstof
    Nog maar eens een mijlpaal in ons project, de tweede verdieping is gegoten. In de voormiddag nog vier gaten gemaakt in het dak, zodat de betonpomp langs daar naar binnen geloodst kon worden. Natuurlijk waren er net vandaag rukwinden tot 95 km per uur. Het cementstof vloog ons dan ook rond de oren. Vlak na de middag kregen we dan een telefoontje van de chauffeur van de betonmolen. Hij was net vertrokken. Met 5,5 kubieke meter beton goten we al tweederde van de verdieping. Aangezien er geen betonmolens meer vrij waren moest dezelfde chauffeur opnieuw gaan laden en kwam hij een klein uurtje later terug met de extra 3 kubieke meter. We zijn blij dat ook deze verdieping gegoten is. Morgen maak ik de gaten in het dak terug dicht en dan moet het beton drogen en uitharden. Het weer: 25 graden en een stuk minder drukkend (westenwind). Meestal zonnig.

    26-05-2009 om 19:16 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitsloven
    Ondanks het feit, dat het gisteren zondag was, hebben we ons toch maar weer eens uitgesloofd voor onze toekomstige gasten. We gingen namelijk naar het ‘Château de Boutenac’, de hoofdzetel van de AOC Corbières, waar een wijndegustatie plaatshad. Die kaderde in de ‘Printemps des Corbières’, een reeks animaties rond de wijnen van de streek. Eerst was er een concert van een bigband (zie foto) – met sta mij toe het te zeggen een eerder beperkte bezetting, maar swingen deed het toch – en vervolgens de degustatie bij een tiental wijnboeren uit de streek. En ja, we hebben weer een ontdekking gedaan… Onze wijnkaart heeft er weer een paar naampjes bij. Het hele gebeuren was weer bijzonder gezellig. Kleinschalig en dus heel plezant. Vandaag werkten we alles af om HET beton te gieten (één van onze trouwe lezers tikte mij vriendelijk op de vingers - dank u Kris -, omdat ik steeds de beton schrijf en dat kwam eigenlijk omdat ik twijfelde en het opzocht in ons vertaalwoordenboek. De mannelijkheid van het Franse beton bracht mij in de war…, maar goed, taalzuiver ben ik niet, dus er zullen nog wel tal van fouten in mijn teksten staan). Morgennamiddag staan de betonmolens hier en moeten wij nog eventjes snel doorwerken en dan moet het boeltje drogen… In de late namiddag kwam Adrien, de papa van Christian, nog langs om de bloemen van onze linde te oogsten (zie foto). Hij en zijn vrouw drinken elke avond lindethee en dus geven wij hen de bloemetjes met veel plezier. Oogsten moet hij wel zelf doen… Het weer: deze voormiddag bewolkt, de namiddag zonnig maar drukkend bij 27 graden en een weinig wind.







    25-05-2009 om 18:02 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoem
    Er wordt hier wat afgezoemd de voorbije dagen. Onze linde staat in volle bloei en de bijtjes genieten er volop van. Het is een drukte van jewelste. Zalig is dat. Bovendien zijn er ook veel vlinders te zien. Nicole jaagt erop, maar zonder succes. Volgens mij is ze niet snel genoeg, hoewel ze vorige week toch naar huis kwam met een sprinkhaan. Ik heb hem van haar teruggeroofd en vrijgelaten. Het beestje was nagenoeg ongeschonden. Gisteren zag Leen onze Gekko terug. We waren ongerust, want we hadden hem al een tijdje niet meer gezien, maar niet getreurd hij is er terug. We hebben vandaag nog goed gewerkt. Maandag moeten we enkel nog de betonijzers leggen en dan mogen de betonmolens dinsdag komen. Hopelijk verloopt het allemaal goed, want we moeten nog twee gaten maken in het dak, anders kunnen we niet door met de pomp… Het weer: drukkend warm (nog steeds Marin) bij 30,5 graden en een rustige bries.





    23-05-2009 om 18:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukkend
    Afgezien vandaag, het was drukkend warm en we moesten onder de dakpannen werken. De ankers gestoken langs de kant van Josette en Antoine, de boord van de betonplaat opgemetseld, een ander deel gewoon bekist en de buizen van de verluchting geplaatst. Morgen nog een stuk verdermetselen, nog één zijde bekisten en dan de betonnetten naar boven slepen. Maandag moeten die geplaatst worden. We zitten nog altijd op schema… Het weer: drukkend warm, deze voormiddag was het Cers, maar in de namiddag draaide de wind terug naar Marin. Het was 28 graden en we zagen de zon af en toe.

    22-05-2009 om 19:24 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gendarme
    De planning voor vandaag is een beetje overhoop gehaald. We hebben eerst alle balkjes gestut, zodat we veiliger over de bekistingen kunnen lopen. Dat vergemakkelijkt de metselwerken en de plaatsing van de nodige betonijzers. Het ging allemaal vlotter dan verwacht, dus alweer goed gewerkt vandaag. Ondertussen ging ik langs bij Josette en Antoine, om hen te verwittigen, dat ik gaten ga maken in de zijgevel en dat ik bij hen zal langsgaan om de ankers te plaatsen. Antoine was vroeger gendarme. Gedurende tien jaar was hij zelfs ‘motard’. En de burgemeester vertelde mij, dat hij een rol speelde in de film ‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’ met Louis de Funes. Toen ik hem daarover aansprak toonde hij mij prompt het fotoalbum dat hij daarover aanlegde. Hij is op verschillende momenten te zien in de film… We hebben net ook kennis gemaakt met het model dat op 6 juni zal poseren voor de workshop portretfotografie tijdens ‘Le weekend de la photographie’ in Paraza. Het is een fotogeniek meisje en – en nu wordt het een beetje ingewikkeld – de dochter van de vriendin van de collega van Chantal. Het weer: bewolkt met in de late namiddag een waterzonnetje, 25 graden en windstil.

    21-05-2009 om 19:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Star
    Heel hard gewerkt! De tweede verdieping ligt dicht. We liggen dus op schema voor het gieten van de beton. Het was stofferig, zweterig en vermoeiend. Onze pijpen zijn uit… Inmiddels naderen we hier de finale van ‘La Nouvelle Star’, het Franse ‘Idool’. We zijn nooit fans geweest van ‘Idool’, maar ‘La Nouvelle Star’ is een wekelijkse vaste waarde in ons programma. In de jury zit ondermeer Lio, kennen jullie haar nog? Toen ik 14 jaar oud was had zij een hit: ‘Banana Split’. Zij is nog altijd een grote ster hier in Frankrijk. Wij zijn eerder fan van Philippe Manoeuvre, een rockjournalist met een ongelooflijk grappige uitstraling. In de wedstrijd zijn ze nog met 4. Leila, Camelia Jordana, Thomas en Soan. Wij zijn allebei fan van Soan (een beetje een Gothic type), hij brengt zijn nummers met zoveel overgave en diepgang, een beetje atypisch voor het programma. Leila groeit ook in het programma. Wat zij de voorbije twee weken bracht, getuigt van grote klasse (zeker voor een achttienjarige). Kijk maar eens op: www.nouvellestar.fr Het weer: 29 graden, bewolkt in de voormiddag, maar ’s namiddags volop zon. Windstil.

    20-05-2009 om 19:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben een fantastische dag gehad. Deze morgen nog de werfboodschappen gedaan. Eerst bij de hofleverancier, maar aangezien die niet alles had wat we nodig hadden nog naar een andere winkel gereden. Veel tijd verloren, want in beide winkels was het heel druk. Nadien nog naar het containerpark en vervolgens de 60 stenen die we gekocht hadden nog naar boven gedragen. Dan vliegensvlug een douche genomen en vertrokken richting ‘Le Petit Viala’, de thuis van Veerle en Pierre. Daar hebben we gans de namiddag op het terras gezeten. We werden verwend met spijs en drank! Het was gewoon heerlijk en bijzonder gezellig (zie foto). Het weer: zonnig, nagenoeg windstil en momenteel is het nog 25 graden…

    19-05-2009 om 20:35 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaten
    Het werk is goed gevorderd vandaag. In de voorgevel, één zijgevel en de achtergevel zijn de gaten gemaakt om de verankeringen in te bevestigen, 20 in totaal. Ik hoop morgenvoormiddag de rest van de gaten te kunnen boren, want ik moet nog boodschappen doen en na de middag zijn we uitgenodigd bij Veerle en Pierre. Verder hebben we meer dan een derde van de draagbalken voor de tweede verdieping op hun plaats gelegd. De beton is besteld voor dinsdagmorgen (volgende week hè). In een brief hebben we de Mairie gevraagd om voor die dag een parkeerverbod in te stellen, zodat de betonmolens makkelijk de straat in kunnen. Het eerste niveau is dus bijna klaar, enfin de ruwbouw toch. Ik geef nog een paar fotootjes mee van Fontfroide… Het weer: 29 graden, volop zon en windstil.



    18-05-2009 om 19:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fontfroide
    Zondag en rustdag, dus namen we van de gelegenheid gebruik om een uitstap te doen. In de Abbaye de Fontfroide had een plantenbeurs plaats. Meteen een gelegenheid om de abdij vrij te bezoeken, iets wat op een doordeweekse dag niet mogelijk is, want de bezoeken zijn er altijd gegidst. En het was de moeite waard (zie foto’s). De abdij is mooi, rustig, sereen en heeft een prachtige tuin. Er wonen geen monikken meer, want het complex is in privébezit. Voor onze bezoekers is het zeker een aanrader. Het weer: in de voormiddag bewolkt (de zeewind zat daar voor iets tussen), in de namiddag kwamen de opklaringen en het werd 25 graden.





    17-05-2009 om 19:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    16-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinieren
    Op verschillende fronten gewerkt vandaag. Vanmorgen de laatste beton gegoten voor de ringbalk…oef! Vanmiddag met Gust gaan tuinieren in zijn moestuin. Aardappelen aangekuild en onkruid gewied. Gust heeft de eerste nieuwe patatjes geoogst en ook de lenteuitjes zijn reeds klaar om te eten. Vanavond bleef Gust eten (Ann is eventjes in België) en Leen maakte weer wat lekkers (zie foto’s)… Het was zalig toeven op het terras. Het weer: 25 graden, windstil bij een staalblauwe hemel.



    16-05-2009 om 21:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooi
    We hadden vandaag wat teveel hooi op onze vork genomen. Plan was, om de rest van de ringbalk te bekisten en de beton te gieten. We zijn erin geslaagd de bekisting af te werken en de nodige bewapening te voorzien. Morgen gieten we de beton. Momenteel genieten we een beetje van de tuin van de buren. Josette en Antoine hebben een ‘guirlande d’amour’, een rozenstruik in hun tuin staan, vlakbij de straat, dus kunnen wij meegenieten van de heerlijke geur. Zalig is dat. Inmiddels heeft Leen ook een abonnement op een zeer goed Frans kooktijdschrift. Ze probeert systematisch receptjes uit, maar soms bedenkt ze ook zelf dingen. Zo maakte ze gisterenavond nog muffins met chocolade en appelsienzeste. Heerlijk. Het weer: eindelijk terug zonnig. Wel veel wind en 20,5 graden.

    15-05-2009 om 19:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arenden
    Ondanks de baaldag van gisteren kon ik vandaag toch werken. Ik had gisteren nog hoofdpijn tot omstreeks 1 uur ’s nachts en dan is de pijn weggetrokken. Vanmorgen was ik niet in supervorm, maar het viel al bij al mee. We hebben gedaan wat we moesten doen vandaag, dus daar zijn we heel tevreden mee. Stilaan nadert het moment dat we de bekisting kunnen leggen voor de beton van de tweede verdieping. Met een beetje geluk kan dat in de loop van de volgende week gebeuren. Toen we vandaag beton aan het gieten waren in de ringbalk, riep Leen – die de beton maakte en buiten aan de betonmolen stond - het plots uit. Heel hoog boven haar cirkelden 6 arenden. Ik haalde snel mijn verrekijker en we slaagden erin ze een stuk dichter te halen. Indrukwekkend. Dat moeten dan de drie koppels geweest zijn, die hun nest in de Montagne d’Alaric hebben. Ze vliegen trouwens verschrikkelijk snel en op een gigantische hoogte… Ik heb wat opzoekingen gedaan op internet. Het zou gaan om 'Aigles de Bonelli'. Op www.aigledebonelli.org kunnen jullie foto's zien en lezen hoeveel koppels er nog zijn in Frankrijk en waar ze genesteld zijn (enkel in de streek rond de Middellandse zee de kant van de Languedoc Roussillon. Het weer: in de voormiddag toch eventjes de zon gezien. In de namiddag werd het plots heel donker en is het beginnen regenen. Het regent nu nog steeds. Het werd 17 graden. Gelukkig is de wind gedraaid. Het weer zou gaan beteren.

    14-05-2009 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baaldag

    Een baaldag vandaag. Normaal gezien gingen we in de late namiddag naar La Selette voor de kookclub voor mannen. De mannen bereiden het eten terwijl de vrouwen koffiekletsen en als alles klaar is, wordt er samen gegeten.

    Gisterenavond echter kreeg ik hoofdpijn en tegen de tijd dat ik ging slapen, straalde de pijn uit naar mijn schouders en rug. Mijn nekhernia manifesteerde zich nog maar eens.  Waarschijnlijk zitten de betonnen balken daar voor iets tussen. Dus, geen kookclub vandaag.

    Van werken is er dan ook niets in huis gekomen maar dat waren we na gisteren sowieso niet van plan.

    Het gaat ondertussen al beter dus hopen dat het morgen helemaal voorbij is. Is dit niet het geval dan kan Leen zonder mij ook wel verder.

     

    Het weer : grijs, regen in de voormiddag maar het werd toch zo’n 20,5 graden. Vanf zaterdag voorspellen ze terug zon.

    13-05-2009 om 19:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar
    Keihard gewerkt vandaag. We zitten dan ook op onze knieën. We legden de betonnen balken bovenop de muren. Zware balken eerste op de stelling en vanop de stelling op de muren. Een hele karwei. Enfin het zwaarste van deze fase zit er alweer op. We goten ook nog wat beton op de plaatsen dat de bekisting voor de ringbalk klaar was. Nu zijn we echt moe. We beloofden jullie wat fotootjes van de voorbije week. Wel, vandaag tonen we jullie de ragondin (beverrat) die we gezien hebben in Le Somail. Geniet ervan! Het weer: slecht, overtrokken met deze voormiddag regen, 20,5 graden en drukkend. Bijna geen wind.





    12-05-2009 om 18:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs