Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topremplissage
    Na de verwerking van 4,5 ton keitjes en zand en 1 ton cement hebben we eindelijk een voorlopig terras (leen heeft de beton gemaakt, dus dat was scheppen geblazen). Het ziet er goed uit. Enkel wat beschadiging door nachtelijke regenval (op de plaats waar het water van het dak druppelt) maar dat is niet erg. Het terras ligt mooi, knap werk! Het geeft meteen al een idee over het definitieve uitzicht van onze tuin. Stap voor stap naderen we het eindresultaat. Mooi is dat. Ik heb in de voormiddag de werf eventjes verlaten. Het nieuwe vulsysteem voor sproeiinstallaties van de wijnboeren werd ingehuldigd. Een primeur voor de Aude. Die eer viel Cruscades te beurt. Ik heb er foto’s gemaakt voor de Mairie. Gisterenavond moest ik nog naar de dokter. Ik heb twee uur in de wachtzaal gesleten en er was bijlange geen sfeer deze keer. Akkoord er werd wel wat heen en weer gepraat, maar soms gaat het er toch wat intenser aan toe. Vandaag is het 1 mei, dus houden we ons gedeisd. We willen geen problemen met de buren. Morgen is het precies een jaar geleden dat we begonnen met de werken. We hebben al een lange weg afgelegd. Het weer: gisteren een prachtige dag bij 21 graden en geen wind. Vandaag is de zon ook van de partij, maar er is wel een licht briesje. Foto 1: het vulsysteem voor de sproeiinstallaties van de wijnboeren Foto 2: een voorproefje van één van de voorgerechtjes die jullie hier kunnen degusteren...



    01-05-2009 om 11:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terras
    Gisteren is het er niet van gekomen om de blog te schrijven. Te laat gewerkt en dus vòòr het feestje van David was er geen tijd meer om te bloggen. Leen komt niet graag te laat. We waren de eersten, met een klein uur voorsprong op het tweede uitgenodigde koppel. Na ongeveer anderhalf uur was het gezelschap compleet. Enfin, we aperitiefden lang en goed. De sfeer zat er meteen in. Eens aan tafel aten we eerst oesters, zeewulken en grote garnalen. Dan kregen we een lekkere zarzuela (Spaans visgerecht) gevolgd door kaas en als afsluiter een heerlijke verjaarsdagtaart gemaakt door de plaatselijke bakker Raoul, die samen met zijn vrouw Anne ook uitgenodigd waren op het feestje. Verder waren er Nicolas en zijn vrouw Vicky, Claude (een vigneron) en Yvon en zijn vrouw Michèle. We hadden een heel fijne avond en zijn blij dat we alweer niewe mensen leerden kennen. We lagen pas rond halfdrie in bed, dus het was redelijk zwaar deze ochtend. Al bij al hebben we goed gewerkt. Boven nog wat beton gegoten en dan de aanzet van het terras gelegd, zodat we het morgen volledig kunnen gieten. Nadien kan dan werk gemaakt worden van de tuinmuurtjes. Voor het tweede niveau hebben we een klein probleempje. De bekistingen die we de vorige keer gebruikten zijn er voorlopig niet. Er is een probleem met het productieproces. Ze kunnen niet leveren voor eind mei en dan nog geven ze geen garanties. We hebben dus via onze ‘hofleverancier’ een offerte gevraagd van een andere fabrikant. Het is niet helemaal hetzelfde product, maar het heeft het grote voordeel dat de platen onmiddellijk geïsoleerd zijn. We zien wel wat het wordt. Het weer: 20 graden, wisselend bewolkt en toch ook een paar druppels regen.

    29-04-2009 om 17:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkstuintje
    We gaan intekenen voor een volkstuintje in het dorp. Voor 60 euro per jaar kunnen we daar onze groenten op telen. Er komen 26 extra percelen, dus misschien maken we wel kans. Adrien, de vader van Christian, heeft al zo een tuintje. Hij haalt daar heel wat groenten af. Er is weer goed gewerkt vandaag. Metselwerk en bekistingen. Er moet zeker nog een volledige dag bekist worden en aan metselwerk ontbreekt het ook niet. We zijn dus nog wel eventjes bezig alvorens we de vloer van de tweede verdieping kunnen leggen. Het weer: 18 graden, wisselend bewolkt en een weinig wind.

    27-04-2009 om 19:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Préparé
    Ik ben mijn belofte niet nagekomen. De ochtend was al ver gevorderd toen ik opstond. Leen was al lang op. Ik heb goed geslapen. Het ontbijt gewoon overgeslagen en meteen plaatsgenomen aan de middagdis. Mijn vrouwtje had pistolets (broodjes) gebakken en maakte zelf américain préparé (naar het recept van Martine en Francis). Het was heel lekker (zie foto). Noch pistolets, noch américain préparé zijn hier te vinden. Ook bereidingen als kip curry en ander broodbeleg kennen ze hier niet. Leen maakt dat dan af en toe zelf. Na de middag heb ik nog wat fotootjes bewerkt. Iets na drie uur was het tijd voor Luik-Bastenaken-Luik (op France 3) en nadien kwam Christian hier binnengevallen. We dronken meerdere glazen Pastis… Straks varkenskoteletten met witloof en puree, maar eerst lekkere broccolisoep met geraspte parmezaan. Dan crashen in de zetel voor de televisie… We zijn trouwens uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van David van Canet Pizza. Dinsdagavond om 19 uur zijn we op het appel. Het weer: regen tot een stuk na de middag. In de late namiddag kwam de zon nog eventjes tevoorschijn. Het werd 18 graden. P.S.: nog een fotootje van onze trap



    26-04-2009 om 20:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen
    Het was werkendag vandaag, maar het ging niet van harte. Het terras toch nog wat verder afgegraven, want hier en daar lag het toch nog te hoog voor de eerste laag…beton. Toen ik er plots genoeg van had, en dat was in de late namiddag, ben ik nog een bekisting gaan maken voor de ringbalk boven. Ik neem me nu voor morgenvoormiddag ook nog wat te werken, maar ik beloof niks. Met de dag van de fotografie moet ik een workshop geven over het gebruik van een fototoestel, ééntje over portretfotografie in studio en eventueel een workshop over analoge fotografie. Normaal gezien ging mijn schoonvader en mentor mij bijstaan in deze, maar hij was vergeten dat het dat weekend verkiezingen zijn… Enfin, Tony en de culturele kring van Paraza zullen het met mij moeten doen. Allez, de gemeente hier gaat een paar van mijn foto’s gebruiken voor hun website. Ik ben wel een beetje trots. Het weer: slecht, 17 graden en nog steeds drukken. Bewolkt.

    25-04-2009 om 17:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steunbalk
    De laatste grote steunbalk van de eerste verdieping zit erin. Gisteren hadden we de bekisting reeds gemaakt, vandaag staken we de noodzakelijke ijzers en goten we de beton. We moeten nu naar schatting nog 1 dag metselen, nog wat plateau’s gieten en de rest van de ringbalk afwerken. Dan kunnen we de betonlintelen van de vloer van de tweede verdieping plaatsen, de bekistingen leggen en het beton gieten. Enfin, dat is allemaal sneller neergepend dan daadwerkelijk uitgevoerd. Vanavond hebben we bezoek - Sharon en Tony, Engelse vrienden die in Paraza wonen – dus heeft Leen ook een groot deel van de dag gekookt. Ze komen een fotoproject bespreken. De culturele kring van Paraza organiseert een weekend rond de fotografie. Tony had mij gevraagd om les te geven aan de kinderen van het dorp. Vanavond zullen we het er uitgebreid over hebben en zal ik definitief weten wat mij te doen staat. Het weer: 20 graden maar drukkend (de wind komt vanover de zee – Marin), wisselend bewolkt.

    24-04-2009 om 17:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13
    Goed gewerkt vandaag. Er is terug gemetseld, de gootjes van het terras zijn geplaatst, de bekisting van de langste balk voor de verdieping is gemaakt, het laatste stukje muur is geïsoleerd en de rommel ligt op het containerpark. Vanavond gaan we op de Belgische toer. Steak met frietjes en Amerikaanse saus, dat laatste meegebracht door Martine en Francis. Of we er ook een pintje bij gaan drinken, betwijfelen we, we houden het toch liever op wijn. Net nog een glaasje “13 Grenache” een rosé van 2007 van Régis Loevenbrück gedronken. Heerlijk! Het weer: zonnig, een beetje wind, 24 graden (in de zon 31).

    23-04-2009 om 18:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koopje

    De trap naar ons appartement ziet er goed en comfortabel uit. Het betongietwerk is voorlopig achter de rug.

    Morgen moeten we opnieuw bekistingen maken en nog wat verder metselen. We gaan ook stilaan werk maken van het terras. Daarvoor hebben we vandaag gootjes gekocht.

    Er kwam vandaag een auto achterwaarts de impasse ingereden. De passagier sprak mij half in het Spaans, half in het Italiaans aan. Voor een bedrag van 6000 euro verkocht hij 2 stroomgroepen, een pneumatische boorhamer….

    en zijn auto. Hij legde me uit dat ze geen geld hadden om terug naar huis te keren. Ik heb de mannen fijntjes wandelen gestuurd. Waarschijnlijk ging het om gestolen waar. Ik had de reflex niet om de nummerplaat van de auto te noteren.

    Ze houden er hier trouwens een bizarre verkoopstechniek op na. Sommige verkopers schuimen de werven af om hun firma aan te prijzen.

     

    Het weer : Veel wind (rukwinden tot 90km/uur), zon en 22 graden.

    22-04-2009 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memorabel

    Het was een zware dag vandaag. Niet omwille van de werken, of toch niet alleen omwille van de werken, maar vooral omdat we gisteren een feestje bouwden met Brigitte en Patrick. Daarbij hebben we nogal wat wijn en andere vaste en vloeibare delicatessen verwerkt en zijn we veel te laat naar bed gegaan. Het was een memorabele avond met zware gevolgen voor de werkdag. Enfin, we hebben al bij al toch nog goed gewerkt. Al het betonwerk is niet klaar, het ontbrak ons aan zand en cement, maar we hebben onze stock inmiddels aangevuld en morgen kunnen we de boel volledig afwerken. Ik heb na de werken een noodgedwongen siësta gedaan en straks gaan we iets lichts eten.

     

    Het weer: de dag begon met een voorzichtig zonnetje, maar na de middag scheen de zon volop. Er stond heel veel wind en het werd 17 graden.t werk gingen we vandaag op aspergezoektocht.

    21-04-2009 om 18:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaar

    De bekistingen staan klaar, de bewapeningen zitten erin. De aanhangwagen zit vol met een mengeling van zand en keitjes, dus morgen kunnen we er volop tegenaan. Er zal volop beton gegoten worden. Morgenavond zullen we moe, maar voldaan wegzakken in onze zetel.

     

    Het weer: slecht, winderig, regen in de namiddag en slechts 12 graden.t werk gingen we vandaag op aspergezoektocht.

    20-04-2009 om 17:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bommen

    Gisteren waren we uitgenodigd bij Brigitte en Patrick. We hebben buiten het aperitief genomen met mosselen met aioli, toastjes met paté, salami en omelet met asperges. Om te eten zijn we naar binnen gegaan. Grillade van koteletten en spek met boontjes, kaas en fruitlsa achteraf. Het was uitermate gezellig.

    Rustdag vandaag. We zijn iets gaan eten met Eliane en Pierre Fil en twee van hun vrienden. Baskische vrienden zo bleek, uit Frans Baskenland. Natuurlijk hebben we het over de politieke situatie gehad in Baskenland, maar we zijn daar toch niet al te diep op ingegaan, want volgens ons zijn die mensen die discussie een beetje beu. Ze stellen zich voor als Basken en meteen zeggen ze erbij, dat ze geen bommen op zak hebben. “In de loop der jaren hebben de Basken zich een reputatie opgebouwd die ons blijft achtervolgen”, zeggen ze.

    Het Spaans Baskisch verschilt van het Franse. Tegenwoordig krijgen de kinderen op school een unitair Baskisch onderwezen, waardoor grootouders en kleinkinderen mekaar soms niet verstaan. Ik heb onlangs nog een artikel gelezen over een school waar de kinderen onderwijs krijgen in het Catalaans. Het Occitaans wordt niet onderwezen, er bestaan wel cursussen in avondonderwijs.

    Veel hebben we dus niet uitgestoken vandaag, maar we hebben een gezellige namiddag gehad.

     

    Het weer: de dag begon zeer goed met veel zon en blauwe lucht. Tegen de middag begon het te overtrekken en kregen we lichte regen. 18 graden. t werk gingen we vandaag op aspergezoektocht.

    P.S.: nog twee foto's, ééntje van een rozemarijnstruik in de garrigue en een andere van wilde thym.





    19-04-2009 om 19:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    18-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges

    Na het werk gingen we vandaag op aspergezoektocht. Gust had ons al een tijdje geleden gezegd, dat we dat eens moesten doen, maar wij wisten niet waar te zoeken. Hij toonde het ons vandaag. We trokken naar de garrigue in Bizanet. Ik heb gezocht, maar slechts drie asperges gevonden, Leen en Gust hadden meer succes. Ik concentreerde mij dan maar op de wilde rozemarijn en thym. Op de foto’s de landschappen in Bizanet, onze oogst en een autowrak middenin de garrigue. Verder maakte Leen ook nog een fotootje van het stelwerk van onze trap.

     

    Het weer: het was zonnig vandaag 20,5 graden, maar nu trekken er wolken over en is er iets meer wind. t werk gingen we vandaag op aspergezoektocht.











    18-04-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewapening

    De bekisting van de trap blijft ons parten spelen. Vandaag stapelden de problemen zich op, dus beslisten we een ietwat drastischer  maatregel te nemen en een gedeelte te herbeginnen. Inmiddels ziet het er goed uit, dus we kunnen stilaan beginnen denken aan bewapening en uiteindelijk beton gieten. Wanneer we dat laatste gaan doen is nog niet zeker, want we willen eerst zoveel mogelijk bekistingen klaar hebben, zodat we alles in één keer kunnen gieten.

    Morgen vertrekken Martine en Francis al terug naar huis, dus straks eten we nog eens samen. Het was een kort verblijf, maar niettemin hebben we ervan genoten.

     

    Het weer: 16 graden, zonnig tot een uur of drie en dan kwamen de wolken opzetten. In de namiddag hoorden we zelfs een paar donderslagen.

    17-04-2009 om 18:52 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    16-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irissen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds gisteren zijn Brigitte en Patrick terug in Cruscades. Dat zijn die mensen die in Pau wonen, maar hier een buitenverblijf hebben. Ze plannen een verblijf van een week, deze paasvakantie. Vanmiddag kwamen ze ons uitnodigen voor een dineetje zaterdagavond. Nadien brachten ze ons bloemen, wilde irissen en seringen uit de garrigue (het struikgewas). Het zijn heel lieve mensen.

    Martine en Francis die sprongen deze voormiddag nog eens binnen. Ze hadden koffiekoeken mee, dus namen we een koffiepauze. Ze gingen vandaag naar zee.

    De werkdag was niet echt een succes. Enfin, de voorbereidingen voor de klimaatregeling zijn klaar. Wij begonnen de  bekisting te maken voor de trap naar ons appartement, maar op het eind van de werkdag kwamen we tot de vaststelling dat we ons ergens misrekend hadden. Morgen moeten we die fout rechtzetten en dat wil zeggen dat een deel van ons werk van vandaag voor niks was. Die dingen gebeuren nu eenmaal.

     

    Het weer: al bij al een mooie dag. Veel zon,  weinig wind en 19 graden.

    16-04-2009 om 19:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sigaretten

    Deze ochtend stonden hier vier werkmannen van de klimaatregelingsfirma voor de deur. Vijf minuten later kwam de baas van de firma hier nog binnenvallen. Enfin, er waren dus vier mensen nodig om de leidingen te leggen voor de airco. Bovendien komen ze morgen nog eens terug. We hebben veel sigaretten zien roken. Deze middag stak één van die werkmannen zijn hoofd  hier binnen om te vragen of we zijn cassoulet wilden opwarmen in de microgolfoven. Wij hebben dat niet, dus Leen gaf hem een pannetje en liet hem zijn stoofpotje opwarmen op het vuur. Hij polste voorzichtig naar onze nationaliteit en dacht eigenlijk al dat we Belgen waren. De boterhammen lapten ons erbij. Ze lachen hier wat af met onze boterhammen, tartines zoals ze ze hier noemen. De man in kwestie is getrouwd geweest met een Belgische, vandaar ook zijn interesse.

    Straks komen Martine en Francis nog eten. Morgen is het terug een gewone werkdag.

     

    Het weer: al bij al nog een mooie dag. Wel veel wind. Wisselend bewolkt, maar de zon speelde toch een belangrijke rol. Het werd 18 graden.

    15-04-2009 om 17:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    14-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slenteren

    Af en toe schuiven wij de week eens door mekaar. Het is vandaag dinsdag, maar voor ons is het alsof het zaterdag is. We werkten niet vandaag en gingen met Martine en Francis naar Figueres. Het was een mooie dag (zie foto’s). De vrouwen hebben gewinkeld, de mannen slenterden mee en zochten rust op twee verschillende terrasjes. Iets kleins gegeten vanmiddag en straks gaan we nog naar La Selette. Een feestdag dus.

     

    Het weer: zalig zonnig bij 21 graden en windstil.







    14-04-2009 om 19:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

    Paasmaandag en toch aan de slag. Woensdag komen de mensen van de klimaatregeling en er stonden twee paletten stenen in de weg. Dus die moesten we even verplaatsen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. De ene palet hebben we naar boven gehesen en de andere palet met stenen voor de tuinmuur, brachten we naar achteren. Nadien is er toch nog wat gemetseld en verdergewerkt aan de bekistingen. Er staat ons nog wat stelwerk te wachten. Morgen werken we niet, want vanavond komen Martine en Francis aan. Ze komen bij ons eten. Morgen plannen we een dagje met hen samen en woensdag komen die mensen van die firma, dus dan werken we ook niet, omdat we toch maar in de weg zouden lopen. Een beetje rust kunnen we gebruiken…

     

    Het weer: het is vandaag eindelijk gestopt met regenen. In de late voormiddag is de zon er doorgekomen. Er staat af en toe wel wat wind. Warm is het niet, om en bij de 14 graden.

    13-04-2009 om 16:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eitje

    Vrolijk Pasen iedereen. Wij weten dat jullie genieten van het goede weer. Wij zitten in de regen. Het heeft al de ganse dag pijpenstelen geregend. Het houdt gewoon niet op. We hebben dan maar gewerkt. Eerst echter een Paasontbijt genomen, waarbij Leen het gewone ontbijt – vers geperst fruitsap, koffie, brood, speculoospasta, fruityoghurt, gedroogde vruchten en een stuk fruit – aanvulde met een zacht gekookt eitje, zelfgemaakte muffins en een glas Blanquette de Limoux. Er stonden ook chocoladen Paasversnaperingen op tafel.

    Omstreeks vier uur in de namiddag stopten we met werken. Net op tijd om de spannende finale van Parijs-Roubaix te volgen. En weer heeft een Vlaming gewonnen. Tom Boonen, voor de derde keer… Het Franse commentaar liet er geen twijfel over bestaan dat onze Tom een grote is. Ik had in die laatste spannende kilometers liever geen valpartijen gezien, maar ja, dat is de koers hè…

    Vanavond steken we niets meer uit. We vieren Pasen en daar zal het bij blijven…

     

    Het weer: regen, regen en nog eens regen. Geen miezer, nee, volle regen… Af en toe stevige wind en 12 graden.

    12-04-2009 om 18:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klokken

    Ik ben nog eens op stap geweest met Christian. Dat was alweer een tijdje geleden. We zijn bij een vriend van hem een vat van duizend liter gaan halen. Gust gaat dat gebruiken om zijn olijfgaard mee te bevloeien. We hebben daar samen een koffie gedronken. Terug thuis werd hij weggeroepen om een vriend uit de nood te helpen.

    Tussen Goede Vrijdag en Pasen luiden nergens de klokken, want die zijn dan naar Rome. Alleen in Cruscades zijn ze nog volop actief. Als ik Christian daarop aanspreek zegt hij: “Dan vergaten ze de galmgaten weer open te zetten h蔅 Op mijn vraag wie dat dan moet doen, blijft hij mij het antwoord schuldig.

    Verder nog aardig gewerkt vandaag. Gemetseld en bekistingen gemaakt.

    Inmiddels moet ik hoognodig tijd vrijmaken om mijn mails te beantwoorden. Het is niet altijd evident na een lang dag van zware werken… Dus de mensen die een mail verwachten, nog eventjes geduld hè…

     

    Het weer: het heeft hier pijpenstelen gegoten. Van zeven uur ’s morgens tot vier uur in de namiddag. Het was frisser, ongeveer 13 graden.

    11-04-2009 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatvechter

    Het was vandaag een dag zoals alle andere. Heel goed gewerkt, voornamelijk gemetseld en bekistingen gemaakt. Ook een klein beetje beton gegoten, kleine steunbalkjes boven twee deuren. Verder nog cement, zand en mengeling voor beton gehaald.

    Hiernet zijn Chantal en Cédric nog binnengesprongen. Een gezellige babbel bij een glaasje wijn, altijd tof.

    Hugo heeft inmiddels zijn poten vol met de bescherming van zijn territorium. Deze voormiddag werd hij tegelijk door twee katers belaagd. Een indrukwekkend schouwspel. Uiteindelijk zal hij het onderspit moeten delven, want het zijn nog jonge dieren, maar voorlopig bluft en vecht hij zich er nog aardig onderuit. Nicole die heeft zich dan weer op de werf in nesten gewerkt. Haar nieuwsgierigheid leidde haar over steeds smaller wordende muren naar een punt waar ze zich nog moeilijk kon uitmurwen. Mits wat aanmoediging van Leen lukte dat uiteindelijk dan toch.

     

    Het weer: Grijs, een zuchtje wind van over de zee, 15 graden en toch drukkend.

    10-04-2009 om 20:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs