Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatvechter

    Het was vandaag een dag zoals alle andere. Heel goed gewerkt, voornamelijk gemetseld en bekistingen gemaakt. Ook een klein beetje beton gegoten, kleine steunbalkjes boven twee deuren. Verder nog cement, zand en mengeling voor beton gehaald.

    Hiernet zijn Chantal en Cédric nog binnengesprongen. Een gezellige babbel bij een glaasje wijn, altijd tof.

    Hugo heeft inmiddels zijn poten vol met de bescherming van zijn territorium. Deze voormiddag werd hij tegelijk door twee katers belaagd. Een indrukwekkend schouwspel. Uiteindelijk zal hij het onderspit moeten delven, want het zijn nog jonge dieren, maar voorlopig bluft en vecht hij zich er nog aardig onderuit. Nicole die heeft zich dan weer op de werf in nesten gewerkt. Haar nieuwsgierigheid leidde haar over steeds smaller wordende muren naar een punt waar ze zich nog moeilijk kon uitmurwen. Mits wat aanmoediging van Leen lukte dat uiteindelijk dan toch.

     

    Het weer: Grijs, een zuchtje wind van over de zee, 15 graden en toch drukkend.

    10-04-2009 om 20:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bicepsen

    Toch aan het werk vandaag, zonder problemen. De nek hield stand. Inmiddels ook nieuws gekregen van de plaatsingsdienst van de airco – weliswaar nadat we zelf bij de firma polsten – en volgende week woensdag komen ze de nodige leidingen leggen, zodat bij de volgende stap enkel nog de toestellen geplaatst moeten worden. Aangezien onze plannen voor de tweede verdieping aanzienlijk aangepast zijn, moeten we ook een bijkomend toestel plaatsen, dus de kost wordt iets groter. We zullen dus op andere punten moeten besparen, maar dat lukt nog wel.  

    Leen loopt de jongste tijd nogal wat te pronken met haar nieuw verworven bicepsen. Het is waar, dat ze meer spieren gekregen heeft, maar dat is logisch met al dat gesleur met stenen, beton en mortel.

     

    Het weer: een mooie, zonnige dag. Een weinig wind en 17 graden.

    09-04-2009 om 18:08 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    08-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werfboodschappen

    De grootse plannen voor vandaag bleven in de kast liggen. Deze ochtend was het nauwelijks beter, dus van werken kwam er niets in huis. Leen daarentegen heeft er terug een lap op gegeven en de tweede helft van de palet stenen naar boven gedragen en de werf opgeruimd. Dat laatste was meer dan nodig. Na de middag kreeg ik de kriebels en moest naar buiten. We hebben dan maar werfboodschappen gedaan. Ondertussen gaat het een stuk beter en ik ben er zeker van dat we morgen terug kunnen starten met de werken.

     

    Het weer: niet veel soeps. 14 graden, grijs en windstil.

    08-04-2009 om 18:54 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marin

    Ik heb vandaag niet gewerkt. Zoals elke werkdag rond 7 uur opgestaan en na het ontbijt, een koffietje in mijn favoriete zetel. Plots een knauw gekregen van mijn nekhernia. Volgens Christian is het de schuld van de marin-wind, die van de Middellandse Zee komt. Hij had zelf ook een waarschuwing gekregen. Tot zover mijn werkdag.

    Leen heeft iets meer dan een halve palet stenen naar boven gebracht en klaar gezet voor de volgende metselwerken. Nadien heeft ze van de nood een deugd gemaakt en boodschappen gedaan.

    Ik voel me ondertussen al een stuk beter maar het is toch Leen die deze tekst intikt. Hopelijk is het morgen allemaal achter de rug en kunnen we opnieuw aan de slag.

     

     

    Het weer : In de voormiddag vochtig en grijs, na de middag regen tot een uur of 4. Het werd 13 graden

    07-04-2009 om 17:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    06-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ventilatie

    We hadden een druk programma vandaag. Stukken van de ringbalk van de verdieping gieten en buiten de funderingen van de muur rond het terras afwerken. Het begon allemaal niet zo denderend. De bekistingen waren nog niet volledig afgewerkt zo bleek, want ik had één en ander over het hoofd gezien. Betonijzers in de bekistingen schuiven – gemakkelijker gezegd dan gedaan – de vertikale palen bewapenen - ook niet evident – en de aansluitingen voor de ventilatie in de badkamers voorzien. Uiteindelijk begonnen we beton te draaien. Die trokken we met halve emmertjes naar boven en goten hem in de bekistingen. Een langdradig werk, maar uiteindelijk slaagden we er toch nog in de beton in de tuin te gieten. Opdracht volbracht.

    De Ronde van Vlaanderen volgen op de Franse televisie is uiteindelijk toch nog meegevallen. De Franse Michel Wuyts werd bijgestaan door Laurent Jalabert en hun commentaar was redelijk meeslepend. Het werd gisteren uiteindelijk nog 23 graden in de schaduw. In de late namiddag hebben we nog wat gelezen in de tuin. 

     

    Het weer vandaag: de dag begon bewolkt. Het was niet fris, eerder drukkend, bij 19 graden. Na de middag scheen de zon.

    06-04-2009 om 18:38 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondeleed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze voormiddag heeft Leen gekuist, terwijl ik wat paperassen afgewerkt heb. Bankverrichtingen via internet, facturen klasseren en orde geschept in de papiermolen. Blij dat dat ook weer achter de rug is. Geef mij toch maar een betonmolen, zand, keitjes en cement.

    Wat een Vlaamse hoogdag moest worden is in de kiem gesmoord. De livestream van Sporza werkt weer niet. Geen Ronde van Vlaanderen dus, tenminste niet met de commentaar van mijn lievelingspresentator Michel Wuyts. En een koers zonder Michel Wuyts is niet echt een koers. Ik zal mij moeten wenden tot France 4, waar ze de Ronde vanaf halfdrie uitzenden. Ik zal dan toch nog iets kunnen oppikken van de topper in wielerminnend Vlaanderen.

    Zoals beloofd plaats ik de foto van Malika en David op de blog. Zij zijn de uitbaters van Canet Pizza. Twee heel vriendelijke mensen die een succesvolle zaak uit de grond gestampt hebben. Je kan er lekker eten voor weinig geld.

     

    Het weer: zonnig en 21 graden en af en toe een zuchtje wind.

    05-04-2009 om 13:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Figueres

    Onze tocht naar Figueres (Spanje) liep aanzienlijke vertraging op. Gisteren waren we nog maar eens uitgenodigd in Canet Pizza en dat is een beetje uitgelopen. We waren pas om 2 uur thuis. Enfin het was een gezellige boel en dan vliegt de tijd. Terwijl nog wat inlichtingen ingewonnen over de aansluiting van onze electriciteitskaast en de plaatsing van een zwembad. Jean-Marie is aannemer en Nicolas electrieker, dus ook op dat vlak zaten we in goed gezelschap.

    Deze namiddag dus naar Figueres. Het was een prachtige dag in een gezellige stad. Terwijl Leen in één van haar lievelingswinkels rondstruinde, zat ik buiten op een bankje een boek te lezen. Nadien iets gegeten, verder gewinkeld en dan nog eventjes naar  La Joncquiera. We waren rond acht uur thuis.

     

    Het weer: 21 graden, volop zon en geen wind.

    Foto 1: de bende van Canet Pizza, met uitzondering van de uitbaters Malika en David, daarvan krijgen jullie morgen een foto.

    Foto 2: wij in Figueres





    04-04-2009 om 22:07 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    03-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Funderingen

    Nadat we de bekistingen voor de ringbalk afwerkten en nadat onze hofleverancier de gevraagde stenen en betonijzers geleverd had, begonnen we aan de funderingen voor de tuinmuren. Beton gieten dus. We hebben geprofiteerd van het goede weer. We hoopten toe te komen met iets meer dan anderhalve ton zand en keitjes, maar dat bleek iets te optimistisch. We haalden de eindstreep dus net niet. Geen probleem, volgende week werken we het af. Maandag gieten we de ringbalk, want morgen gaan we eens naar Figueres, Leen wil absoluut naar de Zara. Soms mist ze de drukte van een stad. Toulouse en Figueres beantwoorden zowat aan ons beider verwachtingen van een gezellige stad. Ik ben ’s avonds meestal toch blij te kunnen terugkeren naar het rustige Cruscades. We zijn van plan vroeg te vertrekken, want in de namiddag kan je in Spanje nergens terecht. Dan is het Siësta tot vier uur. Zondag is het de Ronde van Vlaanderen. Dat wil ik niet missen. Hopelijk kan ik de wedstrijd volgen via het internet.

     

    Het weer: een zalig zonnetje, windstil, 19 graden.

    03-04-2009 om 19:13 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    02-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag

    De voorbije nacht om twintig minuten voor twee waren we precies een jaar in Frankrijk. Een jaar dat voorbijgevlogen is en we zullen dus nog hard moeten werken om onze deadline te halen. Een jaar van werken, feesten, slapen. Een jaar van opstekers en tegenslagen. Een jaar van intense vreugde en af en toe toch ook een beetje verdriet. Een jaar van vastberadenheid en, toegegeven, ook een beetje twijfels. Een jaar van nieuwe ontmoetingen, nieuwe vrienden. Een jaar van lekkere wijn en lekker eten. Een jaar vol gastronomische ontdekkingen. Een jaar van mooie landschappen. Een jaar van toffe ritten met de tractor. Een jaar van veel Frans en een uitbreiding van onze Franse woordenschat met voornamelijk plaatselijke uitdrukkingen en bouwmaterialen. Kortom, een fijn, boeiend en leerrijk jaar. Gelukkig toch maar, dat we de hand boven het hoofd gehouden worden door Brousse en Brasse, onze beschermengels.

     

    Het weer vandaag: heel slecht, regen tot deze namiddag om vier uur. Dertien graden en een beetje wind.

    P.S.: ter vergelijking: de eerste foto is begin mei van vorig jaar gemaakt. De tweede foto toont de achtergevel zoals hij nu is. 





    02-04-2009 om 19:03 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfboom

    Leen heeft de wilde olijfboom geplant. In een mooie aarden pot. Als hij groot en sterk is, zullen we hem enten, om goede olijven te telen. Het was anders geen weer om te tuinieren. Het heeft geregend en de grond blijft aan de schoenen kleven. De funderingen voor de buitenmuren moeten nog wat wachten. Het is echt te slecht weer. We hebben dan maar binnen verdergewerkt. Wat bekistingen gemaakt en isolatie gehangen. Er werd ook verdergemetseld. Alweer tweeëneenhalve binnenmuur geplaatst. Het begint echt vorm te krijgen.

     

    Het weer: slecht, regen, bewolkt, fris (13 graden).

    01-04-2009 om 18:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clim

    Om één of andere duistere reden stond ik deze ochtend nog voor openingsuur aan het containerpark. Eens de aanhangwagen leeg trok ik naar de dichtstbijzijnde handel in bouwmaterialen een pallet stenen halen. Die hebben we dan naar boven gehesen. Honderdtwintig stenen van tien kilogram.

    Om 10 uur kwam de vertegenwoordiger van de firma die onze klimaatregeling komt installeren een stand van zaken maken. Ons aangepast plan vergt een kleine ingreep inzake de airco, maar dat valt wel mee. Volgende week komen ze nog leidingen leggen, zodat we in een derde fase enkel de toestellen nog moeten plaatsen. Het contact met de vertegenwoordiger was opnieuw heel goed en geruststellend. Het zijn mensen die hun vak kennen.

    In de namiddag is er nog naarstig gemetseld en hebben we nog wat verder gewerkt aan de funderingen voor de tuinmuren. Morgen wordt een eerste deel gegoten. Vanavond hadden we Gust en Ann op bezoek. Ann was in Lézignan-Corbières een nieuwe bril gaan kopen. Van Lézignan naar Cruscades is slechts een boogscheut…

     

    Het weer: koud (15 graden), behoorlijk wat wind, bewolkt en af en toe een regendruppel.

    31-03-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harmonie

    Het concert van de harmonie van Pouzols was een succes. Veel volk naar streeknormen, ongeveer 150 mensen. De harmonie bestaat dit jaar 150 jaar. Op het programma een hele resem toppers, waaronder: ‘Don’t cry for me Argentina’, ‘Les Copains d’abord’ van Brassens, een Russische medley met ondermeer Kalinka, een werk van Bizet, ‘Hello Dolly’, ‘Moonlight Serenade’ tot zelfs de Radetzky Mars met klappende inbreng van het publiek… We kregen na lang aandringen twee bisnummers. De harmonie staat onder de deskundige leiding van een vrouwelijke dirigent. Pierre en Eliane Fil waren aangenaam verrast dat we er waren. We hadden een fijne namiddag. Op de foto’s zie je de Harmonie en vervolgens Pierre Fil aan de klarinet.

    Vandaag is het nog rustdag. Ik ben bijzonder moe, ongelooflijk. Straks gaan we nog wat betonijzer  halen voor de funderingen van de tuinmuur en dan nog boodschappen doen. Verder houden we het rustig.

     

    Het weer: gisteren winderig, maar niet te koud (17 graden) en zonnig. Vandaag hetzelfde weer, maar iets minder wind.





    30-03-2009 om 13:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg

    Het was vroeg deze ochtend. Om 6 uur uit de veren en om 7 uur aan de slag. Het terras afgegraven en sleuven gemaakt voor de funderingen van de tuinmuren. De aarde hebben we met de tractor en benne van Christian naar één van zijn wijngaarden gebracht. We hebben ook een boom uitgerukt, maar daarbij zijn we heel omzichtig tewerk gegaan, want de wortels van de boom waren vervlochten met de bestaande tuinmuur en die wilden we natuurlijk niet teveel beschadigen. Met een klein gat zijn we ervan afgekomen. We hebben een woordje uitleg gegeven aan de eigenaars van de aanpalende tuin. Zij willen die muur ook restaureren en ze stellen voor om dat samen te doen. Daar zijn wij zeker voor te vinden.  Ondertussen werden de muren op de verdieping verder opgetrokken. De moeilijkste muur (met een schouw en twee aflopen in verwerkt) staat erin. Het gaat goed. Morgen en overmorgen twee rustdagen. Ik bouw gegarandeerd een siësta in.

     

    Het weer: de ganse dag bewolkt met af en toe een druppel regen. Het was fris, 14 graden.

    28-03-2009 om 19:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfbomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ons graafmachientje is al geleverd (zie foto). Morgenvroeg was levering onmogelijk voor de verhuurfirma, dus we kunnen er al vroeg aan beginnen. Misschien klaren we de klus nog voor de middag. Dat scheelt een halve dag huur. We zullen de komende dagen wat moeten improviseren om aan de slag te blijven. Onze hofleverancier kan de stenen pas komende vrijdag leveren, dus zal ik zelf al een pallet moeten halen. Zoniet liggen de werken stil en dat kunnen we ons niet permitteren. We kunnen natuurlijk ook de funderingen en ons voorlopige terras al gieten, dus dat lukt allemaal wel. Er is nog voldoende werk.

    Ik ben met Gust zijn landbouwgrond gaan opmeten. Kwestie van te weten hoeveel bomen er op dat perceel kunnen. We zijn uitgekomen op 200 bomen. Na een paar jaar moet dat toch wel wat olijven opleveren denk ik. Wij gaan daarvan olijven en olie verkopen in onze Chambres d’Hôtes, enfin, dat is toch de bedoeling.

     

    Het weer: een prachtig mooie dag met veel zon, een weinig wind en 19 graden…

    27-03-2009 om 19:33 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topvorm

    Het was een goede werkdag vandaag. Een beetje vanalles gedaan. Stenen naar boven gesleept, mortel gemaakt, gemetseld, het bouwafval naar het containerpark gebracht, het terras en de funderingen voor de tuinmuren gemarkeerd voor de graafwerken van zaterdag (we hebben een graafmachientje gehuurd), zand gehaald, en een sleuf gegraven voor de overloop van de waterput. Ondanks de uitspattingen van gisteren – met zes man ongelooflijk veel kilo mosselen en frieten gegeten en 9 flessen wijn leeggemaakt – voelde ik mij vandaag bijzonder fris en monter. Leen was ook in topvorm, dus de dag kon zeker niet stuk.

     

    Het weer: onverwacht een zalig zonnige dag gehad. Deze namiddag buiten koffie gedronken. Het werd 19 graden.

    26-03-2009 om 19:45 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben eindelijk die beloofde mosselen met friet gekregen. Gust en Ann nodigden ons gisterenavond uit voor een etentje, maar ik durfde op de blog nog niet anticiperen, omdat het al twee keer misgelopen is met die mosselen. Enfin, we hadden een goed voorgevoel. Ann kroop achter de stoof en toverde een heerlijke mosselen friet uit de kookpotten. Het waren Spaanse mosselen, bijzonder smaakvol. Ook de verse frietjes gingen er goed in. Toen we bij hen aankwamen, zaten Jef (Kiekeboe) en Marleen er te aperitieven. Dat was een verrassing. Jef is de kozijn van Gust. Hij is de dubbelganger van Marcel Kiekeboe van de bekende stripreeks. We leerden hen een paar jaar geleden kennen tijdens onze huwelijksreis bij Gust en Ann in Passion d’Oc. Toen waren ze in het gezelschap van de mama en de broer van Marleen. Ze zijn op doorreis naar Albi waar ze naar een motorcross gaan kijken. Het zijn fervente fans van deze sport. Het werd gisteren nog maar eens een heerlijk gezellige avond. Dat appreciëren we altijd na een dag hard werken. Vandaag gaan we er opnieuw tegenaan.

     

    Het weer: gisteren een mooie dag met veel wind bij 17 graden. Nu schijnt het zonnetje en is de wind iets meer gaan liggen.

    P.S.: op de foto: Kiekeboe (rechts) met links zijn schoonbroer die we Pantani noemden (hij was er deze keer niet bij)...

    26-03-2009 om 08:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertaalmachine

    Eerst naar het containerpark vanmorgen. We proberen ons bouwafval systematisch weg te werken. Ik heb er wat stenen gerecupereerd. Een aannemer, die hier in de buurt aan het werken is, gooit perfect goede stenen weg, dus de verantwoordelijke van het containerpark heeft ze in mijn aanhangwagen gezet. Besparen en recupereren is de boodschap. In de loop van de voormiddag kwam de wind behoorlijk opzetten. We hebben de ramen boven preventief gedicht met houten platen. Ook Nicole en Hugo weten al wat wind is. Ze gaan eventjes buiten en komen meteen terug binnen om een dikke siësta te doen. Zalig dat kattenleven.

    Het was verder een prutsdag vandaag. Het isoleren wilde niet echt lukken. De pluggen hielden niet in de muren dus heb ik er al de overtollige kalk afgeklopt en zoveel mogelijk geboord in de stenen. Ik heb er een boor op versleten. Op die momenten zou een mens alles door de ramen gooien, zo frustrerend is dat. Er is ook verdergemetseld…er zijn nog zekerheden in het leven.

    Chantal heeft een systeem gevonden om onze blog te lezen. Ze kopieert de tekst, voert hem in, in een vertaalmachine op internet en slaagt er dan in de tekst te lezen. Soms vertaalt de machine wel heel erg letterlijk. Vandaag stuurde ze me een onleesbare vertaling van de volgende zin in het bericht van vanmorgen: ‘Ik kruip dus deze ochtend maar in de pen’, vertaald als,: ‘Je fluage, ce matin, mais dans l'enclos’. Zelfs iemand als Chantal, die de Franse taal perfect beheerst, geraakte er niet wijs uit.

     

    Het weer: de dag begon mooi, maar al snel kwam de wind opzetten en werd het fris en bewolkt. Na de middag werd het weer mooier. Het bleef fris, 17 graden.

    24-03-2009 om 18:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worst

    Een rustdag maandag. Door onvoorziene omstandigheden kon ik de blog  gisteren niet schrijven. Ik kruip dus deze ochtend maar in de pen. We hebben de – inmiddels beruchte – surpresseur voor herstelling terug naar de winkel gebracht waar we hem kochten. In principe gebeurt de herstelling onder garantie. We zien wel.

    Dan nog wat noodzakelijke boodschappen gedaan.

    Om 19 uur hadden we afgesproken met Eliane en Pierre Fil. We hadden nog wat wijn nodig. We werden er alweer met open armen ontvangen en moesten kost wat kost blijven eten. Lekker! Eerst een paar heerlijke sneden hesp, vervolgens everzwijn aan het spit met heerlijke boontjes, dan heeft Eliane op de kooltjes van de open haard nog een heerlijke worst gebakken en vervolgens was er kaas en een gebak met kiwi en appeltjes. Daarbij kregen we nog het hele assortiment wijn, de Heledus, gevolgd door een verrukkelijke Orebus en tot slot als klap op de vuurpijl de topcuvée Dolium. We waren pas rond middernacht thuis. Altijd gezellig bij de familie Fil.

     

    Het weer: het was een mooie dag, wel iets frisser (17,5 graden), en ook wat wind.

    24-03-2009 om 07:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuintjes

    Goed gewerkt vandaag. Het derde raam op het gelijkvloers geplaatst. We hebben veel licht in de living, daar zijn we blij om. Er is verdergemetseld en één van de steunmuren staat al op hoogte. Ons werfschab is nog maar eens verplaatst, want het stond in de weg. Nu staat het op een plek, waar we voorlopig niets meer moeten aan veranderen. Verder nog een beetje opgeruimd in de tuin. Leen heeft trouwens wilde ajuintjes uitgestoken (zie foto), maar we durven ze niet opeten, want Christian had juist onkruidverdelger gespoten.

    Leen maakte overigens drie foto’s van onze tuin. Vanuit de ramen op de verdieping. De auto staat in de tuin van Christian, de grens van onze tuin loopt eigenlijk links van de zakken met stenen.

    In de tuin groeit een tulp tussen de betonijzers (zie foto).

    Vanmiddag maakte Leen nog een lekkere hap. Dat belooft voor de table d’hôtes. Ze is heel wat recepten aan het testen en ik ben daar het gelukkige proefkonijn voor. Ik werk hard, maar afvallen doe ik niet.

     

    Het weer: 18 graden, volop zon en wel wat wind. We konden een jasje verdragen.















    22-03-2009 om 19:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spit

    We waren gisteren uitgenodigd in de Pizzeria in Canet. Het is daar een heel klein beetje uit de hand gelopen. David en Malika waren in volle vorm en er waren nog andere gasten, ook vrienden van hen, met wie ik aan de toog beland ben. De mannen hebben afgesproken om een lam aan het spit te braden op 1 september van dit jaar ten huize Goossens-Rombouts. Ze willen wel eerst de wijnkelder nog eens komen verkennen. Hier in Frankrijk hebben ze bovendien de nefaste gewoonte om eerst wijn te drinken bij het eten en dan over te schakelen op bier. Dat is zwaar, vooral de volgende dag. Enfin, met een aspirientje was het opgelost en het werk op de werf en in de tuin heeft veel goedgemaakt. Leen was gewoon fris en monter, want die is bij wijn gebleven. Om middernacht waren we thuis en vanmorgen om halfnegen waren we al terug aan het werk.

    We hebben dus nog verder gemetseld en de tuin wat opgeruimd, want volgende zaterdag huren we een graafmachientje om ons terras eindelijk verder af te graven en de funderingen voor de tuinmuren te graven. In de late namiddag zijn we nog eens naar Roubia gereden om een druppelbevloeiingessysteem aan te sluiten op het vat van Ann en Gust. Daarmee gaan ze hun moestuin automatisch bevloeien. Een noodzaak hier in de streek.

     

    Het weer: iets meer wind, volop zon, maar een stuk frisser: 18,5 graden.

    21-03-2009 om 18:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs