Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben eindelijk die beloofde mosselen met friet gekregen. Gust en Ann nodigden ons gisterenavond uit voor een etentje, maar ik durfde op de blog nog niet anticiperen, omdat het al twee keer misgelopen is met die mosselen. Enfin, we hadden een goed voorgevoel. Ann kroop achter de stoof en toverde een heerlijke mosselen friet uit de kookpotten. Het waren Spaanse mosselen, bijzonder smaakvol. Ook de verse frietjes gingen er goed in. Toen we bij hen aankwamen, zaten Jef (Kiekeboe) en Marleen er te aperitieven. Dat was een verrassing. Jef is de kozijn van Gust. Hij is de dubbelganger van Marcel Kiekeboe van de bekende stripreeks. We leerden hen een paar jaar geleden kennen tijdens onze huwelijksreis bij Gust en Ann in Passion d’Oc. Toen waren ze in het gezelschap van de mama en de broer van Marleen. Ze zijn op doorreis naar Albi waar ze naar een motorcross gaan kijken. Het zijn fervente fans van deze sport. Het werd gisteren nog maar eens een heerlijk gezellige avond. Dat appreciëren we altijd na een dag hard werken. Vandaag gaan we er opnieuw tegenaan.

     

    Het weer: gisteren een mooie dag met veel wind bij 17 graden. Nu schijnt het zonnetje en is de wind iets meer gaan liggen.

    P.S.: op de foto: Kiekeboe (rechts) met links zijn schoonbroer die we Pantani noemden (hij was er deze keer niet bij)...

    26-03-2009 om 08:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertaalmachine

    Eerst naar het containerpark vanmorgen. We proberen ons bouwafval systematisch weg te werken. Ik heb er wat stenen gerecupereerd. Een aannemer, die hier in de buurt aan het werken is, gooit perfect goede stenen weg, dus de verantwoordelijke van het containerpark heeft ze in mijn aanhangwagen gezet. Besparen en recupereren is de boodschap. In de loop van de voormiddag kwam de wind behoorlijk opzetten. We hebben de ramen boven preventief gedicht met houten platen. Ook Nicole en Hugo weten al wat wind is. Ze gaan eventjes buiten en komen meteen terug binnen om een dikke siësta te doen. Zalig dat kattenleven.

    Het was verder een prutsdag vandaag. Het isoleren wilde niet echt lukken. De pluggen hielden niet in de muren dus heb ik er al de overtollige kalk afgeklopt en zoveel mogelijk geboord in de stenen. Ik heb er een boor op versleten. Op die momenten zou een mens alles door de ramen gooien, zo frustrerend is dat. Er is ook verdergemetseld…er zijn nog zekerheden in het leven.

    Chantal heeft een systeem gevonden om onze blog te lezen. Ze kopieert de tekst, voert hem in, in een vertaalmachine op internet en slaagt er dan in de tekst te lezen. Soms vertaalt de machine wel heel erg letterlijk. Vandaag stuurde ze me een onleesbare vertaling van de volgende zin in het bericht van vanmorgen: ‘Ik kruip dus deze ochtend maar in de pen’, vertaald als,: ‘Je fluage, ce matin, mais dans l'enclos’. Zelfs iemand als Chantal, die de Franse taal perfect beheerst, geraakte er niet wijs uit.

     

    Het weer: de dag begon mooi, maar al snel kwam de wind opzetten en werd het fris en bewolkt. Na de middag werd het weer mooier. Het bleef fris, 17 graden.

    24-03-2009 om 18:31 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worst

    Een rustdag maandag. Door onvoorziene omstandigheden kon ik de blog  gisteren niet schrijven. Ik kruip dus deze ochtend maar in de pen. We hebben de – inmiddels beruchte – surpresseur voor herstelling terug naar de winkel gebracht waar we hem kochten. In principe gebeurt de herstelling onder garantie. We zien wel.

    Dan nog wat noodzakelijke boodschappen gedaan.

    Om 19 uur hadden we afgesproken met Eliane en Pierre Fil. We hadden nog wat wijn nodig. We werden er alweer met open armen ontvangen en moesten kost wat kost blijven eten. Lekker! Eerst een paar heerlijke sneden hesp, vervolgens everzwijn aan het spit met heerlijke boontjes, dan heeft Eliane op de kooltjes van de open haard nog een heerlijke worst gebakken en vervolgens was er kaas en een gebak met kiwi en appeltjes. Daarbij kregen we nog het hele assortiment wijn, de Heledus, gevolgd door een verrukkelijke Orebus en tot slot als klap op de vuurpijl de topcuvée Dolium. We waren pas rond middernacht thuis. Altijd gezellig bij de familie Fil.

     

    Het weer: het was een mooie dag, wel iets frisser (17,5 graden), en ook wat wind.

    24-03-2009 om 07:55 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuintjes

    Goed gewerkt vandaag. Het derde raam op het gelijkvloers geplaatst. We hebben veel licht in de living, daar zijn we blij om. Er is verdergemetseld en één van de steunmuren staat al op hoogte. Ons werfschab is nog maar eens verplaatst, want het stond in de weg. Nu staat het op een plek, waar we voorlopig niets meer moeten aan veranderen. Verder nog een beetje opgeruimd in de tuin. Leen heeft trouwens wilde ajuintjes uitgestoken (zie foto), maar we durven ze niet opeten, want Christian had juist onkruidverdelger gespoten.

    Leen maakte overigens drie foto’s van onze tuin. Vanuit de ramen op de verdieping. De auto staat in de tuin van Christian, de grens van onze tuin loopt eigenlijk links van de zakken met stenen.

    In de tuin groeit een tulp tussen de betonijzers (zie foto).

    Vanmiddag maakte Leen nog een lekkere hap. Dat belooft voor de table d’hôtes. Ze is heel wat recepten aan het testen en ik ben daar het gelukkige proefkonijn voor. Ik werk hard, maar afvallen doe ik niet.

     

    Het weer: 18 graden, volop zon en wel wat wind. We konden een jasje verdragen.















    22-03-2009 om 19:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spit

    We waren gisteren uitgenodigd in de Pizzeria in Canet. Het is daar een heel klein beetje uit de hand gelopen. David en Malika waren in volle vorm en er waren nog andere gasten, ook vrienden van hen, met wie ik aan de toog beland ben. De mannen hebben afgesproken om een lam aan het spit te braden op 1 september van dit jaar ten huize Goossens-Rombouts. Ze willen wel eerst de wijnkelder nog eens komen verkennen. Hier in Frankrijk hebben ze bovendien de nefaste gewoonte om eerst wijn te drinken bij het eten en dan over te schakelen op bier. Dat is zwaar, vooral de volgende dag. Enfin, met een aspirientje was het opgelost en het werk op de werf en in de tuin heeft veel goedgemaakt. Leen was gewoon fris en monter, want die is bij wijn gebleven. Om middernacht waren we thuis en vanmorgen om halfnegen waren we al terug aan het werk.

    We hebben dus nog verder gemetseld en de tuin wat opgeruimd, want volgende zaterdag huren we een graafmachientje om ons terras eindelijk verder af te graven en de funderingen voor de tuinmuren te graven. In de late namiddag zijn we nog eens naar Roubia gereden om een druppelbevloeiingessysteem aan te sluiten op het vat van Ann en Gust. Daarmee gaan ze hun moestuin automatisch bevloeien. Een noodzaak hier in de streek.

     

    Het weer: iets meer wind, volop zon, maar een stuk frisser: 18,5 graden.

    21-03-2009 om 18:09 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolfshonden

    We hebben drie majestueuze Ierse Wolfshonden gezien. Bij Veerle en Pierre, enfin bij Pierre want Veerle is een weekje in België. Prachtige dieren en elegant voor hun grootte. James en Anna en hun zoon Abel. Eigenlijk best wel schichtige dieren, hoewel Anna al snel kwam bedelen om knuffels. Pierre vertelde ons, dat het eigenlijk windhonden zijn. Het zijn dus lopers.

    Veerle en Pierre wonen in een prachtig huis temidden de natuur. Ze hebben schapen, kippen en heel wat konijnen, al hebben ze die laatsten tegen wil en dank, want het is daar in de streek een echte plaag.

    Heel hard hebben we niet gewerkt vandaag. Enkel in de namiddag eigenlijk. We gingen met Gust nog een vat van duizend liter kopen. Ann en Gust hebben namelijk een moestuin in Roubia. Het vat moet dienen om de groenten van het nodige water te voorzien. We zijn het vat nog gaan plaatsen en hebben het gevuld met water van het Canal du Midi.

     

    Het weer: 21,5 graden, volop zon, een beetje wind.





    20-03-2009 om 18:59 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    19-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medailles

    Ondanks mijn aanhoudend geklungel, zijn de aflopen gelegd. Mijn beschermengel heeft mij alweer geholpen. Ik ga hem voortaan Brousse noemen. De beschermengel van Leen noem ik dan Brasse. In mijn hoofd zijn het eilandbewoners. Brousse heeft een baard en een buikje, hij drinkt heel graag wijn en geniet van een lekkere hap (zoals ik). Brasse kan de zaken goed organiseren, ze drinkt ook graag een glaasje wijn en eet ongeveer alles met heel veel smaak. Kortom het zijn de gezelligste beschermengels die een mens zich kan wensen en ze helpen ons door ons avontuur. Gelukkig hebben we voldoende verbeelding om ze te zien.

    Vandaag waren we nog in het domein Berail-Lagarde van Roque Sestières in Luc sur Orbieu. Die mensen maken fantastisch goede wijn. Ze hebben net weer twee gouden medailles gewonnen (eentje voor de rode wijn en eentje voor de witte). Ze behaalden ook een medaille op het concours in Parijs. We zijn dan maar snel een paar flessen gaan kopen alvorens ze uitverkocht zijn.

    ’s Middags nog eens langsgeweest bij Manu van Château Puy. Ook een wijntovenaar. Daar hebben we twee doosjes ‘Les Yssières’ gekocht. We kunnen er weer een paar dagen tegen.

    Op de werf blijft het werken. Leen heeft zich vandaag ontfermd over de herindeling van ons appartement. Haar nieuwe plan ziet er goed uit. Gelukkig heeft mijn ‘bar’ de herstructurering overleefd.

     

    Het weer: 21 graden, volop zon, geen zuchtje wind.

    P.S.: om jullie te bewijzen dat het hier mooi weer is, maakte Leen een paar fotootjes





    19-03-2009 om 19:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeve

    Niet veel te vertellen vandaag. Alleen dat we steentjes gaan halen zijn in de steengroeve vlakbij Narbonne. Wel de moeite. Onze aanhangwagen werd belaagd door een immens geel monster met een enorme lader vol keitjes. Indrukwekkend. Dan door de steengroeve naar de weegbrug. Veel goedkoper dan bij de kleinhandel, dat wel.

    De mannen die er werkten waren een imense machine aan het kuisen. Daarmee hadden ze net 13000 ton zout verbrijzeld.

    Vanavond kwamen Gust en Ann eten. Leen maakte Fagita’s, altijd gezellig. We hebben ongelooflijk veel gemorst, maar het was lekker.

     

    Het weer: 19 graden, volop zon, donkerblauwe hemel en letterlijk windstil…

    18-03-2009 om 22:06 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rover

    De beperkte druk op het drinkwater blijft ons parten spelen. Onze hydrofoorgroep (surpresseur in het Frans) is al stuk. Er was eerst een lek in het membraan en ondertussen is het waarschijnlijk een hele scheur. Die moet er dus terug tussenuit voor reparatie. Vermits het onding heel wat lawaai maakt, hadden we wat opzoekingen gedaan op internet. Er bestaat een andere, stillere, oplossing en de fabrikant daarvan verwees ons door  naar een firma in Carcassonne. Ik daar naartoe met Gust, die van dergelijke toestanden toch wel veel meer verstand heeft dan een leek als ik. Blijkt nu dat die firma enkel voor verwarmingspompen met deze fabrikant samenwerkt. Wat stellen zij ons voor? Inderdaad, een hydrofoorgroep, maar aangevuld met een reservoir van 550 liter water. Dat schijnt verplicht te zijn, omdat we anders nog meer druk wegnemen op het leidingwater. Prijskaartje: 1473,75 eurotjes… We gaan het nog eens laten bezinken.

    Tweede evenement van de dag: Nicole ving een muis en bracht ze mee naar binnen. Op dwingend verzoek van Leen heb ik het diertje in veiligheid gebracht in de tuin. Hopelijk overleeft het de aanval van onze rover, die er nadien in slaagde met mij in de slaapkamer te glippen. Ze heeft er rustig een siësta gehouden tot Leen haar begon te zoeken en haar dus niet vond. Toen ik, met een voorgevoel, de kamerdeur opendeed, rekte en strekte ze zich alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat zij daar een dutje gedaan had.

    Ondertussen liggen ze allebei al terug vast te slapen.

    Leen is vandaag naar de kapper geweest. Ze is mooi, nog mooier dan anders…

    Verder is er gemetseld en gevochten met aflopen. Het wordt nog een hele klus om alles in goede banen te leiden, maar uiteindelijk lukt het wel.

     

    Het weer: zalig zonnig. 17 graden in de schaduw. Geen wind.

     

     

    17-03-2009 om 21:03 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprinkhaan?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was vandaag nog een beetje een rustdag, maar we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze sociale zekerheid in orde te brengen. Een bezoek aan onze huisarts op het programma dus. In de wachtzaal was het weer volop ambiance. Leen, voor wie het het eerste bezoek aan de dokter was, slaagde er niet in haar boek te lezen. Zo druk was het. Over die kleine die in een ‘deux chevaux’ geboren is, over die grootmoeder wiens kleinkind gescheiden is, net nadat ze een villa in Spanje gekocht hadden, over die Belgen die ze leerden kennen op reis en met wie ze veel te veel bier gedronken hadden… Enfin het was volle bak sfeer. Mijn buurman was het zo aan het uitleggen tegen ons, dat de dokter gewoon stond te wachten tot ik hem zei dat het eigenlijk zijn beurt was… Die hele wachtzaal plat van het lachen natuurlijk… En dan nog de uitbaatster van de plaatselijke kledingwinkel, die haar boutique gewoon gesloten had om naar de dokter te komen. “Ja, als de mensen kleren willen kopen, kunnen ze later terugkomen. Het is niet dat ik iets levensbelangrijks als eten verkoop hè”, drukte ze iedereen op het hart. De twee uren wachten waren zo voorbij.

    We hebben – en nu begeven we ons op glad ijs – weer een beestje gevonden in de tuin. Volgens ons is het een bruine sprinkhaan (maar dames – Veerle en Ann – of heer – Pierre - corrigeer mij gerust als dat niet zo is). Ik maakte er een fotootje van. Het arme diertje miste een achterpoot…

     

    Het weer: zonnig, warm, windstil (16 graden op ons terras).

    P.S.: één van onze poezen ligt alweer te snurken...

    16-03-2009 om 20:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben gefietst vandaag. Via de Chemin de Luc door de wijngaarden tot in Luc sur Orbieu gereden (de foto van Leen met fiets is gemaakt vanop het brugje over de Orbieu in Luc sur Orbieu, een brugje dat afgesloten wordt als het water te hoog staat). Dan via Ornaisons terug richting Cruscades. Een tochtje van een kilometer of twaalf denk ik. We hadden veel tegenwind, dus voorlopig was dat voldoende. We proberen de omgeving wat te verkennen met de fiets, zodat we onze gasten ook fietstochtjes kunnen aanprijzen. Hier in de buurt is een Engels koppel dat fietsen verhuurt. We denken dat we met die mensen gaan samenwerken. Zelf fietsen verhuren zou ook een optie zijn, maar we hebben er de plaats niet voor. Bovendien brengen die mensen de fietsen ter plaatse en komen ze ze ‘s avonds ook terughalen.

    Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog wat fotootjes te maken in het kader van mijn reeks over Cruscades. Ik zal nog veel werk hebben, want er valt hier veel te fotograferen.

    ’s Namiddags hebben we dan rustig in de zon gezeten. Een boekje gelezen en op den duur in de schaduw gaan zitten, omdat het te warm werd. We zijn trouwens allebei een beetje verbrand in ons gezicht.

     

    Het weer: zonnig, maar meer wind en 17 graden in de schaduw.

    15-03-2009 om 19:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerechtje

    Het was een zaterdag met werk op de plank. De achtergevel is nu ook geïsoleerd en de aanzet van de binnenmuur is gegeven. Er staan al twee lagen gemetseld. Verder nog een verwoede poging ondernomen om de aflopen door te trekken, maar dat zal toch meer werk vragen dan aanvankelijk gedacht, maar goed, dat lukt ons ook wel. Ik heb in de late namiddag begin van migraine gehad. Vlug mijn pilletje genomen dat ik van de huisdokter gekregen heb en een late siësta gedaan in de tuin. De pijn is weg, maar ik voel dat het nog aanwezig is. Het wordt hoog tijd dat onze sociale zekerheid in orde is, zodat ik eens naar de dokter van Veerle en Pierre kan gaan. Die heeft Pierre van zijn migraine afgeholpen.

    Vanmiddag heeft Leen een lekker gerechtje gemaakt. Ik mag niet zeggen wat, want ze is aan het oefenen voor de table d’hôtes. Het was alleszins fris en het zal een lekker voorgerechtje zijn.

    Leen heeft trouwens een werkongeval gehad. Bij het verplaatsen is de betonmolen op haar linkervoet gevallen. Ze mankt en de voet is een klein beetje gezwollen.

     

    Het weer: ronduit schitterend. 19, 5 graden met iets meer wind, maar te verwaarlozen. Alweer buiten gegeten vanmiddag. De zon deed deugd op onze rug.

    14-03-2009 om 18:20 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon

    Een gewone werkdag vandaag. Verder gemetseld en de achtergevel geïsoleerd. Nu de ramen klaar zijn kon dat gebeuren. De achtergevel kan dus ook gemetseld worden. Gisteren kregen we nog bezoek van twee mensen uit Nederland, die hier een huis hebben. Zij vinden dat we degelijk werken. Vooral het principe van een huis in een huis, vinden ze nogal drastisch. Maar ja, alles voor het comfort van onze gasten hè.

    Iets voor de middag kregen we Gust op bezoek. Hij bracht ons een paar flessen wijn om te proeven. We hebben ons daar meteen door laten verleiden, vooral ook, omdat het zalig weer was en we buiten konden eten en drinken. In de zon was het behoorlijk warm (zie foto’s). Nu zijn het de mooiste dagen zegt Gust dan.

    Volgens de voorspellingen blijft het al zeker zo tot en met woensdag.

     

    Het weer: zonnig en warm (op ons terras en in de schaduw werd het 19 graden), geen wind en af en toe een twijfelende wolk.





    13-03-2009 om 19:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pens

    Onze eerste werkdag en we hebben al meteen heel hard gewerkt. Onze nieuwe katrol, een aankoop die nog zal renderen denken we, heeft al goed dienst gedaan. Ideaal om de emmers mortel mee op te trekken naar de verdieping. Dat gaat veel vlotter dan te voet. Het is bovendien ook minder vermoeiend.

    Dus behoorlijk wat gemetseld en de bekisting van het middelste raam afgebroken. Dan het gat boven het raam nog dichtgemaakt en nog een afloop doorgetrokken naar wat ooit ons appartement moet worden. Enfin, we voelen wel dat we goed uitgerust zijn. We kunnen er weer tegen.

    Leen haalde zwarte pensen bij de beenhouwer. Moeilijk te vinden hier, eenvoudige zwarte pensen. Meestal draaien ze er ui of rozijnen in. Enfin toch gevonden, geproefd (met rode kool van de mama van Leen) en toch een beetje te licht bevonden. In België zijn ze beter.

     

    Het weer: zalig, een zonnige dag met ongelooflijk zachte temperaturen. Volgens de weerberichten zou het 19 graden worden, maar wij hebben op onze termometer tot 21 graden gehaald. Er was ook geen zuchtje wind.





    12-03-2009 om 21:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders

    Ons verlof zit er alweer bijna op. De ouders van Leen zijn terug thuis. We hebben twee toffe dagen achter de rug. We toonden hen de werf, gingen naar Minerve, bezochten de markt in Olonzac en namen hen mee naar Narbonne. Leen winkelde met haar mama en ik deed een kleine toeristische wandeling met Xavier. Binnenkort komen ze terug en dan blijven ze langer. Morgen is het terug volop werkdag. Het begon vandaag al een klein beetje. Deze voormiddag werden er stenen geleverd (7 paletten) en haalden we buizen voor de aflopen en vijftienhonderd kilogram zand. Voor het overige heb ik nog wat foto’s bewerkt, want ik ben begonnen aan een fotoreeks in zwart-wit over Cruscades. Om ze te zien, zullen jullie nog wat moeten wachten. Tot de reeks klaar is en ik beslis erover wanneer dat zal zijn.

     

    Het weer: we hebben drie relatief mooie dagen achter de rug. Zondagvoormiddag scheen de zon hier volop, maar in de namiddag moest ze toch wat inbinden voor de wolken. Maandag was het in de voormiddag nog altijd wisselend bewolkt, maar in de namiddag klaarde het helemaal op. Er stond wel heel veel wind en dat koelde de boel behoorlijk af. Gisteren was een zalige dag. Zon, nagenoeg windstil en warm, rond de 18 graden. We hebben na de middag dan ook eventjes in de tuinstoelen gelegen. Vandaag tenslotte begon de dag slecht, met wolken en wind, maar na de middag klaarde het op en werd het toch nog mooi. Het was frisser, rond de 14 graden.

    11-03-2009 om 19:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof

    We beginnen aan vier verlofdagen. Verdiende verlofdagen. We zijn allebei uitgeput. Vandaag nog zeven en een halve molens beton gedraaid. Dat wil zeggen dat we in totaal 600 liter of 900 kilogram beton naar boven droegen om het laatste raam te gieten. Ons lijf doet er pijn van. En dan hadden we gans de voormiddag nodig om de bekisting te maken. De wind bemoeilijkte de werken en we hadden het koud. Leen maakte voor het middageten lekkere soep van rode kool. Verrassend, maar heel lekker, met wat gebakken hesp in...

    Onze fotoshoot op het carnavalbal gaat niet door. We zijn uitgenodigd bij Ann en Gust. Er staan terug mosselen met frietjes op het menu. Nadien hebben we er nog eens tegoed, want Gust verloor een onschuldige weddenschap van mij...

    Zondagavond komen de ouders van Leen toe. Ze komen voor twee dagen. In mei komen ze nog eens terug, maar dan voor langer. We kijken er naar uit.

    De préfet van de Aude is overleden. Hij had een skiongeval en overleed aan zijn letsels (een hersenbloeding na een schedelbreuk).

     

    Het weer: winderig (rukwinden tot 110 kilometer per uur), niet te warm (9 graden) en af en toe zon. Er vielen ook wat druppels, maar nauwelijks het vermelden waard.

    06-03-2009 om 18:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven

    Opdracht voor vandaag: alle gaten in de gevels tijdelijk dichten, want het gaat hier hard waaien. Op tijd opgestaan en in de voormiddag eerst de cave coöperative van Embres et Castelmaure bezocht (www.castelmaure.com). De wijn was de moeite waard, aan de cave was weinig te zien. Je kan er wel proeven en dat is altijd leuk. Wij kenden al een paar van de cuvées, maar proefden die wijnen die we nog niet kenden en er kwamen alweer een paar aangename verrassingen uit. Wanneer je gaat proeven, hoef je je er niet over te schamen dat je met slechts 1, 2 of 3 flessen naar buiten gaat. Ze zijn dat hier gewoon. Een bestelling van 50 flessen vinden ze hier hallucinant.

    Castelmaure is één van die weinige caves coöperatives die regelmatig een medaille winnen met hun wijnen. Ze hebben bovendien een mooie campagne. Een persfotograaf uit het dorp verzorgt de foto’s voor hun etiketten en hun publicitaire werk. Echt de moeite waard.

    ’s Namiddags dus alle gaten gedicht, het puin naar het containerpark gebracht en Leen heeft in haar eentje een ganse palet stenen van 15 naar boven gedragen. 1200 kilogram, een zware klus dus. Hoedje af voor haar.

    Ik  ben zo moe dat ik zelfs moeite had om een houten plaat van 2 meter op 90 centimeter naar boven te dragen.

     

    Het weer: de dag begon zeer mooi. Volop zon en een blauwe lucht. Prachtig om door de Corbières te rijden. ’s Namiddags begon het lichtjes te regenen, met een korte maar hevige bui en veel wind. De temperatuur bedroeg 11 graden.

    05-03-2009 om 18:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond

    Ondanks de herhaaldelijke berichten in het splinternieuwe informatieblad van Cruscades loopt hier nog altijd een jonge, weliswaar speelse, maar tegelijkertijd ook angstige, zwarte Labrador in het dorp. Het is de hond van de oudere broer van Theo. En Theo is dan weer een jong ventje (ik denk dat hij nog maar 7 jaar is), dat hier in het dorp rondwaart en regelmatig bij ons langskomt. Hij helpt dan beton maken en stelt veel vragen over wat we allemaal aan het doen zijn. Het is een deugniet. Hij gaat regelmatig helemaal besmeurd huiswaarts. Vandaag heb ik hem nog naar huis gestuurd om een jas te gaan aantrekken. Het regende en hij zat op de tractor van Christian. Een ongelooflijke bengel. Enfin, terug naar de hond. Hugo was de Impasse aan het ontdekken toen plots de Labrador aan het begin van de straat stond. Hugo ging, naar goede, arrogante gewoonte,  in het midden van de straat zitten. Maar deze hond is van geen kleintje vervaard en ging resoluut in de aanval. Hugo hoopte hem met zijn vastberadenheid nog tot andere gedachten te brengen, maar uiteindelijk moest hij de biezen pakken. Hij zocht dan bescherming bij mij. Gelukkig ben ik voor de hond een te imposante figuur. Na wat aarzeling droop hij af.

    Vandaag ook reactie gekregen op onze blog. Régis Loevenbrück had op internet gezocht wat er over hem verteld werd en zo kwam hij logischerwijs terecht op onze blog. Hij vindt dat we maar een raar taaltje spreken en verwacht een vertaling van wat we over hem schreven...

    Christian is net buiten. Hij kwam een koffietje drinken. Zaterdag moeten we naar het ‘Bal Masqué’. Ik ga er portretten maken van wie dat wil.

    Verder heel goed gewerkt vandaag. We zijn iets vroeger gestopt, want het zand was op en we zijn allebei heel moe. Ik ben gisterenavond om 9 uur in bed gekropen. Ik denk dat ik al sliep nog voor ik helemaal neerlag.

    Het weer: een bewolkte dag met in de namiddag regen. Het was ook iets frisser, 10 graden.

    04-03-2009 om 17:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortsluiting

    Leen heeft vandaag de hamer en beitel gehanteerd om het laatste raam te kappen. Alweer een memorabel moment, ware het niet dat het nu nog helemaal afgewerkt moet worden. De basis gieten, bekisting stellen en beton gieten. Dan pas kunnen we zeggen, dat er drie ramen in de achtergevel zijn (met die van beneden zijn het er eigenlijk zes). En zelfs dat is wat optimistisch, want dan nog moet het gat boven het linteel dichtgemetst worden en dat is ook een gepuzzel.

    Toen we nog stenen naar boven takelden, vatte de bediening plots vuur. Een kortsluiting, zo bleek. Ik heb de draad dan wat verkort en opnieuw aangesloten. De takel werkt nu terug naar behoren. Toch wel een geluk dat we die hebben, want met elke steen de trap op en af lopen zou echt vreselijk vermoeiend zijn. Het is nu al zo erg.

    We zijn allebei stikmoe. Het zware werk begint zijn tol te eisen. Enfin, begin volgende week nemen we twee dagen vrij. Dat zal deugd doen.

     

    Het weer: een prachtige, zonnige dag. Het werd 13 graden en er was geen wind.

    03-03-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis

    Heel goed gewerkt. We mogen blij zijn. Weer veel metselwerk gedaan en dat is echt heel opbeurend, omdat je dat echt wel ziet groeien. Verder nog de nodige voorbereidingen getroffen om het derde en laatste raam in de achtergevel te maken. Morgen begin ik eraan en hoop ik dat het gat gemaakt zal zijn. Nadien moeten we nog schuttingen timmeren om de gaten te dichten tegen dat de wind komt opzetten, want die is aangekondigd. Rukwinden tot 100 kilometer per uur.

    Leen heeft het huishouden weer helemaal op orde gebracht: boodschappen, wassen, strijken, koken, enfin de hele santenboetiek. Die dingen moeten ook gebeuren, want het is toch belangrijk om een aangename thuis te hebben, waar je ’s avonds tot rust kan komen.

    Nicole en Hugo hebben het hier heel erg naar hun zin. De werf biedt voor hen heel wat afwisseling en in de tuin kunnen ze naar hartenlust spelen. Hugo heeft de lindeboom al helemaal geïnspecteerd.

     

    Het weer: de dag begon aarzelend, maar uiteindelijk kwam de zon er toch nog door. Het is vrij zacht weer, rond de 14 graden. Er is ook een heel klein beetje wind.

    02-03-2009 om 18:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs