Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon

    Een gewone werkdag vandaag. Verder gemetseld en de achtergevel geïsoleerd. Nu de ramen klaar zijn kon dat gebeuren. De achtergevel kan dus ook gemetseld worden. Gisteren kregen we nog bezoek van twee mensen uit Nederland, die hier een huis hebben. Zij vinden dat we degelijk werken. Vooral het principe van een huis in een huis, vinden ze nogal drastisch. Maar ja, alles voor het comfort van onze gasten hè.

    Iets voor de middag kregen we Gust op bezoek. Hij bracht ons een paar flessen wijn om te proeven. We hebben ons daar meteen door laten verleiden, vooral ook, omdat het zalig weer was en we buiten konden eten en drinken. In de zon was het behoorlijk warm (zie foto’s). Nu zijn het de mooiste dagen zegt Gust dan.

    Volgens de voorspellingen blijft het al zeker zo tot en met woensdag.

     

    Het weer: zonnig en warm (op ons terras en in de schaduw werd het 19 graden), geen wind en af en toe een twijfelende wolk.





    13-03-2009 om 19:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pens

    Onze eerste werkdag en we hebben al meteen heel hard gewerkt. Onze nieuwe katrol, een aankoop die nog zal renderen denken we, heeft al goed dienst gedaan. Ideaal om de emmers mortel mee op te trekken naar de verdieping. Dat gaat veel vlotter dan te voet. Het is bovendien ook minder vermoeiend.

    Dus behoorlijk wat gemetseld en de bekisting van het middelste raam afgebroken. Dan het gat boven het raam nog dichtgemaakt en nog een afloop doorgetrokken naar wat ooit ons appartement moet worden. Enfin, we voelen wel dat we goed uitgerust zijn. We kunnen er weer tegen.

    Leen haalde zwarte pensen bij de beenhouwer. Moeilijk te vinden hier, eenvoudige zwarte pensen. Meestal draaien ze er ui of rozijnen in. Enfin toch gevonden, geproefd (met rode kool van de mama van Leen) en toch een beetje te licht bevonden. In België zijn ze beter.

     

    Het weer: zalig, een zonnige dag met ongelooflijk zachte temperaturen. Volgens de weerberichten zou het 19 graden worden, maar wij hebben op onze termometer tot 21 graden gehaald. Er was ook geen zuchtje wind.





    12-03-2009 om 21:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders

    Ons verlof zit er alweer bijna op. De ouders van Leen zijn terug thuis. We hebben twee toffe dagen achter de rug. We toonden hen de werf, gingen naar Minerve, bezochten de markt in Olonzac en namen hen mee naar Narbonne. Leen winkelde met haar mama en ik deed een kleine toeristische wandeling met Xavier. Binnenkort komen ze terug en dan blijven ze langer. Morgen is het terug volop werkdag. Het begon vandaag al een klein beetje. Deze voormiddag werden er stenen geleverd (7 paletten) en haalden we buizen voor de aflopen en vijftienhonderd kilogram zand. Voor het overige heb ik nog wat foto’s bewerkt, want ik ben begonnen aan een fotoreeks in zwart-wit over Cruscades. Om ze te zien, zullen jullie nog wat moeten wachten. Tot de reeks klaar is en ik beslis erover wanneer dat zal zijn.

     

    Het weer: we hebben drie relatief mooie dagen achter de rug. Zondagvoormiddag scheen de zon hier volop, maar in de namiddag moest ze toch wat inbinden voor de wolken. Maandag was het in de voormiddag nog altijd wisselend bewolkt, maar in de namiddag klaarde het helemaal op. Er stond wel heel veel wind en dat koelde de boel behoorlijk af. Gisteren was een zalige dag. Zon, nagenoeg windstil en warm, rond de 18 graden. We hebben na de middag dan ook eventjes in de tuinstoelen gelegen. Vandaag tenslotte begon de dag slecht, met wolken en wind, maar na de middag klaarde het op en werd het toch nog mooi. Het was frisser, rond de 14 graden.

    11-03-2009 om 19:32 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof

    We beginnen aan vier verlofdagen. Verdiende verlofdagen. We zijn allebei uitgeput. Vandaag nog zeven en een halve molens beton gedraaid. Dat wil zeggen dat we in totaal 600 liter of 900 kilogram beton naar boven droegen om het laatste raam te gieten. Ons lijf doet er pijn van. En dan hadden we gans de voormiddag nodig om de bekisting te maken. De wind bemoeilijkte de werken en we hadden het koud. Leen maakte voor het middageten lekkere soep van rode kool. Verrassend, maar heel lekker, met wat gebakken hesp in...

    Onze fotoshoot op het carnavalbal gaat niet door. We zijn uitgenodigd bij Ann en Gust. Er staan terug mosselen met frietjes op het menu. Nadien hebben we er nog eens tegoed, want Gust verloor een onschuldige weddenschap van mij...

    Zondagavond komen de ouders van Leen toe. Ze komen voor twee dagen. In mei komen ze nog eens terug, maar dan voor langer. We kijken er naar uit.

    De préfet van de Aude is overleden. Hij had een skiongeval en overleed aan zijn letsels (een hersenbloeding na een schedelbreuk).

     

    Het weer: winderig (rukwinden tot 110 kilometer per uur), niet te warm (9 graden) en af en toe zon. Er vielen ook wat druppels, maar nauwelijks het vermelden waard.

    06-03-2009 om 18:04 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven

    Opdracht voor vandaag: alle gaten in de gevels tijdelijk dichten, want het gaat hier hard waaien. Op tijd opgestaan en in de voormiddag eerst de cave coöperative van Embres et Castelmaure bezocht (www.castelmaure.com). De wijn was de moeite waard, aan de cave was weinig te zien. Je kan er wel proeven en dat is altijd leuk. Wij kenden al een paar van de cuvées, maar proefden die wijnen die we nog niet kenden en er kwamen alweer een paar aangename verrassingen uit. Wanneer je gaat proeven, hoef je je er niet over te schamen dat je met slechts 1, 2 of 3 flessen naar buiten gaat. Ze zijn dat hier gewoon. Een bestelling van 50 flessen vinden ze hier hallucinant.

    Castelmaure is één van die weinige caves coöperatives die regelmatig een medaille winnen met hun wijnen. Ze hebben bovendien een mooie campagne. Een persfotograaf uit het dorp verzorgt de foto’s voor hun etiketten en hun publicitaire werk. Echt de moeite waard.

    ’s Namiddags dus alle gaten gedicht, het puin naar het containerpark gebracht en Leen heeft in haar eentje een ganse palet stenen van 15 naar boven gedragen. 1200 kilogram, een zware klus dus. Hoedje af voor haar.

    Ik  ben zo moe dat ik zelfs moeite had om een houten plaat van 2 meter op 90 centimeter naar boven te dragen.

     

    Het weer: de dag begon zeer mooi. Volop zon en een blauwe lucht. Prachtig om door de Corbières te rijden. ’s Namiddags begon het lichtjes te regenen, met een korte maar hevige bui en veel wind. De temperatuur bedroeg 11 graden.

    05-03-2009 om 18:19 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond

    Ondanks de herhaaldelijke berichten in het splinternieuwe informatieblad van Cruscades loopt hier nog altijd een jonge, weliswaar speelse, maar tegelijkertijd ook angstige, zwarte Labrador in het dorp. Het is de hond van de oudere broer van Theo. En Theo is dan weer een jong ventje (ik denk dat hij nog maar 7 jaar is), dat hier in het dorp rondwaart en regelmatig bij ons langskomt. Hij helpt dan beton maken en stelt veel vragen over wat we allemaal aan het doen zijn. Het is een deugniet. Hij gaat regelmatig helemaal besmeurd huiswaarts. Vandaag heb ik hem nog naar huis gestuurd om een jas te gaan aantrekken. Het regende en hij zat op de tractor van Christian. Een ongelooflijke bengel. Enfin, terug naar de hond. Hugo was de Impasse aan het ontdekken toen plots de Labrador aan het begin van de straat stond. Hugo ging, naar goede, arrogante gewoonte,  in het midden van de straat zitten. Maar deze hond is van geen kleintje vervaard en ging resoluut in de aanval. Hugo hoopte hem met zijn vastberadenheid nog tot andere gedachten te brengen, maar uiteindelijk moest hij de biezen pakken. Hij zocht dan bescherming bij mij. Gelukkig ben ik voor de hond een te imposante figuur. Na wat aarzeling droop hij af.

    Vandaag ook reactie gekregen op onze blog. Régis Loevenbrück had op internet gezocht wat er over hem verteld werd en zo kwam hij logischerwijs terecht op onze blog. Hij vindt dat we maar een raar taaltje spreken en verwacht een vertaling van wat we over hem schreven...

    Christian is net buiten. Hij kwam een koffietje drinken. Zaterdag moeten we naar het ‘Bal Masqué’. Ik ga er portretten maken van wie dat wil.

    Verder heel goed gewerkt vandaag. We zijn iets vroeger gestopt, want het zand was op en we zijn allebei heel moe. Ik ben gisterenavond om 9 uur in bed gekropen. Ik denk dat ik al sliep nog voor ik helemaal neerlag.

    Het weer: een bewolkte dag met in de namiddag regen. Het was ook iets frisser, 10 graden.

    04-03-2009 om 17:25 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortsluiting

    Leen heeft vandaag de hamer en beitel gehanteerd om het laatste raam te kappen. Alweer een memorabel moment, ware het niet dat het nu nog helemaal afgewerkt moet worden. De basis gieten, bekisting stellen en beton gieten. Dan pas kunnen we zeggen, dat er drie ramen in de achtergevel zijn (met die van beneden zijn het er eigenlijk zes). En zelfs dat is wat optimistisch, want dan nog moet het gat boven het linteel dichtgemetst worden en dat is ook een gepuzzel.

    Toen we nog stenen naar boven takelden, vatte de bediening plots vuur. Een kortsluiting, zo bleek. Ik heb de draad dan wat verkort en opnieuw aangesloten. De takel werkt nu terug naar behoren. Toch wel een geluk dat we die hebben, want met elke steen de trap op en af lopen zou echt vreselijk vermoeiend zijn. Het is nu al zo erg.

    We zijn allebei stikmoe. Het zware werk begint zijn tol te eisen. Enfin, begin volgende week nemen we twee dagen vrij. Dat zal deugd doen.

     

    Het weer: een prachtige, zonnige dag. Het werd 13 graden en er was geen wind.

    03-03-2009 om 18:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis

    Heel goed gewerkt. We mogen blij zijn. Weer veel metselwerk gedaan en dat is echt heel opbeurend, omdat je dat echt wel ziet groeien. Verder nog de nodige voorbereidingen getroffen om het derde en laatste raam in de achtergevel te maken. Morgen begin ik eraan en hoop ik dat het gat gemaakt zal zijn. Nadien moeten we nog schuttingen timmeren om de gaten te dichten tegen dat de wind komt opzetten, want die is aangekondigd. Rukwinden tot 100 kilometer per uur.

    Leen heeft het huishouden weer helemaal op orde gebracht: boodschappen, wassen, strijken, koken, enfin de hele santenboetiek. Die dingen moeten ook gebeuren, want het is toch belangrijk om een aangename thuis te hebben, waar je ’s avonds tot rust kan komen.

    Nicole en Hugo hebben het hier heel erg naar hun zin. De werf biedt voor hen heel wat afwisseling en in de tuin kunnen ze naar hartenlust spelen. Hugo heeft de lindeboom al helemaal geïnspecteerd.

     

    Het weer: de dag begon aarzelend, maar uiteindelijk kwam de zon er toch nog door. Het is vrij zacht weer, rond de 14 graden. Er is ook een heel klein beetje wind.

    02-03-2009 om 18:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawaai

    Opnieuw werkdag vandaag. Wel klussen uitgekozen, die niet teveel lawaai maken, want op zondag probeer ik de buren wat te sparen. Anderen houden daar minder rekening mee en trekken de kettingzaag zonder scrupules op gang. Er is vooral veel metselwerk verzet. Ook nog het gat boven het nieuwe raam wat gedicht en de bekisting weggenomen. Ik heb het betonwerk wat moeten bijwerken. Op dat vlak heb ik in het verleden al beter werk geleverd. Morgen beginnen we aan het derde en laatste raam. Leen heeft vooral gepoetst vandaag. Ze is moe, zoveel is duidelijk.

     

    Het weer: het heeft de ganse voormiddag geregend. In de namiddag bleef het droog, maar was het toch wel bewolkt. De temperatuur lag rond de 14 graden. Ik heb in korte mouw gewerkt.

     

    P.S.: de burgemeester is hier net binnengewalst met Christian. Ze kwamen de werf eens bekijken. Hij was verwonderd dat het al zo opgeschoten was en was vooral zeer verbaasd dat we hier al wonen. Hij moet mij nog een fles wijn en die staat al ongeveer drie maanden op de kast. ‘Ik zag je camionette niet meer staan, dus dacht ik dat jullie hier nooit waren’. We parkeren de auto’s verderop, dat is makkelijker...

    01-03-2009 om 19:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montpellier

    Al een geluk dat ik geen beestenblog schrijf. Dat mijn vriendje geen salamander is, wisten jullie al. Daar had Ann mij al op gewezen. Ze had evenwel nog geen foto gezien van mijn dikke vriend, dus dacht ze dat het om een hagedis ging (zie rechtzetting van gisteren), maar nee hoor, op basis van de foto, wist Ann me te zeggen dat het een Gekko is. En nu heb ik nog een andere bron die dit bevestigt. Veerle stuurde een mailtje met een woordje uitleg. We mogen ons dus gelukkig prijzen dat we zo een beestje tot onze vriendenkring mogen rekenen... Dames, allebei van harte bedankt voor de deskundige uitleg!
    Goed, Leen is jarig vandaag. Gelukkig blijft ze altijd evenveel jonger dan ik, dus ik kan er blijven mee opscheppen dat ik een jonge vrouw heb! Bij wijze van een beetje een goedkoop verjaardagscadeau bezochten we vandaag Montpellier, de studentenstad bij uitstek. Er was veel volk in de winkelstraten, maar op de boulevards was er weinig verkeer. We hebben rustig gewinkeld en hadden een gezellige namiddag (ik maakte een paar fotootjes). Straks gaan we nog eten in La Selette, bij onze vrienden Katrien en Kris.

    Het weer: overtrokken en grijs. Best wel warm, rond de 17 graden en weinig wind. Er kondigt zich een periode van slecht weer aan...







    28-02-2009 om 19:15 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrasje

    Mijn nieuwe vriendje is dus geen parelsalamander, maar een hagedis (bedankt Ann voor de rechtzetting). En ik had het nog opgezocht op internet verdorie. Feit is, dat de mensen in Cruscades het altijd over een ‘salamandre’ hebben. Als ze spreken over ‘lézards’ zijn dat kleinere en vinnigere beestjes.  Maar het is logisch, dat een salamander een waterdiertje is en een hagedis een landdiertje dat zich koestert in de zon. Goed, mijn vriendje is dus terug. Hij had zich gisteren teruggetrokken om te overnachten, maar vandaag zat hij weer te zonnen op de snelbouwstenen. Ik heb er dan maar een fotootje van gemaakt.
    Leen heeft het vanmorgen alleen moeten bolwerken. Ik had vannacht geen oog dichtgedaan en zag het vanmorgen niet zitten er zwaar in te vliegen. Tegen de middag kon ik er weer tegen en hebben we een voorlopig houten terrasje gelegd (kwestie van tijdens de grote hitte buiten te kunnen zitten – zie foto) en nog wat stenen naar de verdieping gedragen, zodat we verder kunnen metselen.
    Josette kwam zeggen dat een deel van onze stenen bij hen over de muur gevallen zijn en wat planten beschadigd hebben. Ik ben gaan opruimen en heb nadien een bloemetje gebracht. Ik dronk er een biertje en we hebben wat over het dorp gepraat. Blijkt dat onze Impasse eigenlijk eigendom is van de eigenaar van ‘Château Hortala’. Oorspronkelijk is het dorp hier eigenlijk eigendom van slechts een paar families.

    Het weer: daar kan ik kort over zijn, zon, zacht (20 graden) en windstil.

    P.S.: nog wat fotootjes van Hugo en van ons terras







    27-02-2009 om 19:29 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    26-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salamander

    Het gaat vooruit op de werf. Het tweede raam is gegoten. Er is verdergewerkt aan de binnenmuren en Leen heeft de basis gelegd voor een voorlopig houten terrasje (kwestie van buiten te kunnen zitten om te eten en we hebben hout genoeg)... Verder nog zand en cement gehaald. Mijn vriend de parelsalamander zat boven en ik heb hem in de zon gezet. Hij heeft daar een tijdje gezeten, maar nadien was hij verdwenen. Vermoedelijk zocht hij terug beschutting voor de nacht.

    Nicole en Hugo hebben opnieuw serieus geravot in de tuin. Nu liggen ze diep te slapen...

     

    Het weer: de dag begon mistig, maar de zon ruimde de nevels al snel op. ’s Namiddags heb ik buiten gewerkt in t-shirt. Het was echt lekker warm (17 graden) en volop zon. Nagenoeg geen wind.

    26-02-2009 om 18:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parc

    Het etentje bij Malika en David, de eigenaars van Canet Pizza, was heel geslaagd. Eerst de traditionele rondleiding in het huis gekregen, dan aan de bar wat tapa’s gegeten bij het aperitief en dan aan tafel voor een lekkere paëlla met kaas en dessert toe. Dit alles overgoten met lekkere wijn. Hoofdacteurs waren Salomé en Melissa, de twee dochtertjes van David en Malika. Salomé is twee jaar en lust nagenoeg alles, tot oesters toe. Alleen met de pikante look op de toastjes had ze wat moeite. Melissa is dan weer een modebewust meisje van 7, dat iets minder opvalt dan haar zusje. We waren pas rond twee uur thuis...

    Vanmiddag dan zijn we gaan eten. Met Gust en Ann en Veerle en Pierre. Veerle en Pierre hadden we al twee maal vluchtig ontmoet en dus werd het hoog tijd dat we eens samenkwamen. We hebben er een heel gezellige namiddag opzitten. Lekker gegeten trouwens in restaurant Le Parc in Carcassonne. Een sterrenrestaurant, waar je voor de lunch aan aanvaardbare prijzen een menuutje kan verorberen.  Het was heel fijn en zeker voor herhaling vatbaar. Veerle en Pierre zijn dan nog meegereden tot Cruscades om de werf te bezoeken. Wij hebben er van genoten!

    Nadien stonden Renée en Stéphan (de eigenaars van ons studiootje in Paraza) voor de deur. Zij brachten ons een bezoekje, maar eigenlijk wilden ze vooral weten hoe het Nicole en Hugo vergaat. Ze missen de poezen, zoveel is duidelijk...

     

    Het weer: zalig zonnig en windstil weer. Deze namiddag nog eventjes in de tuin gezeten. Het werd 14 graden...

    25-02-2009 om 19:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin

    Nicole en Hugo verkenden de tuin vandaag. Hugo heeft natuurlijk meteen wat grenzen verlegd en ook de omliggende tuinen geannexeerd aan zijn territorium. Daarvoor heeft hij al een patserige slag geleverd met een jonge kater. Het kwam gelukkig niet tot een pootgemeen. Nicole is iets discreter en bleef veelal in de tuin, één escapade niet te na gesproken.

    Wij hebben een mooie namiddag doorgebracht in de tuin, want het was deze namiddag rustdag. Het was zalig toeven in het zonnetje. Deze morgen nog naar de déchetterie gereden met een aanhangwagen vol puin en nadien anderhalf ton gemengd zand en grind gehaald bij een leverancier hier in de buurt.

    Straks mogen we gaan eten bij de eigenaars van de pizzeria in Canet. Binnenkort zetten we een foto van hen achter hun toog op de blog.

     

    Het weer: 13,5 graden in de schaduw, dus in de zon was het lekker. Een beetje wind, maar dat viel nogal mee en geen wolkje aan de lucht.

     

    P.S.: Nicole en Hugo zijn uitgeteld en liggen te slapen.

    24-02-2009 om 17:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duim

    We zijn vandaag tot de vaststelling gekomen, dat we de voorbije dagen hard gewerkt hebben. Er is veel gebeurd en we hebben vooruitgang geboekt in de ruwbouw. We merken ook steeds meer, dat het allemaal vorm begint te krijgen. Dat is zeer bemoedigend.

    Ik heb keihard en vol overtuiging op mijn duim geslagen vandaag. Voluit met de zware hamer. Het vel eraf en het bloed druppelde weg. Leen heeft een steen op haar enkel laten vallen. Dat is de stiel die erin komt, zeggen ze dan. We zullen maar denken dat dat waar is zeker. Gelukkig zijn we ingeënt.

    Vandaag terug vroeger gestopt, want we waren te moe en begonnen stommiteiten te doen. Morgen en overmorgen werken we niet. Rust!

     

    Het weer: overtrokken en 11 graden. Teveel wind naar ons gevoel.

    23-02-2009 om 19:01 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkzondag

    Zondag en toch werkdag. We willen wat doorwerken, want woensdag hebben we een lunchafspraak, dus zal er van werken niet veel in huis komen. Toch ook niet teveel lawaai gemaakt, want we willen de buren niet al te veel storen. Twee bekistingen weggenomen, die aan het pas gegoten raam en die boven de grote poort. Nog wat stenen naar boven gebracht, mortel bovengehesen en verdergemetseld. We zijn vandaag wel vroeger gestopt. Rond halfvier hielden we het voor bekeken. Het was genoeg geweest.

     

    Het weer: de dag begon zonnig, maar rond de middag is het overtrokken en stak de wind op, waardoor het behoorlijk koud aanvoelde (9 graden)...

    22-02-2009 om 17:03 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bicepsen

    Weer goed gewerkt vandaag. Ons plan nog eens grondig overlopen en nog een klein beetje aangepast. Een plan hier in Frankrijk is nooit echt af. Aan de binneninrichting wordt niet altijd even veel belang gehecht door de architecten. De onzen hebben dan nog een uitgewerkt plan opgemaakt (dat is niet nodig voor de bouwvergunning), maar toch moet het hier en daar bijgestuurd worden, temeer daar wij ook af en toe extra ideetjes krijgen. Nadien zijn we in Narbonne schouwpotten gaan halen. De schouw moet namelijk samen met de muur opgetrokken worden.  Vervolgens naar het containerpark met, alweer een overvolle aanhangwagen (die trouwens terug al helemaal gevuld is, want Leen heeft volop puin geruimd en staat nu nog te koken)... Dan het raam verder uitgebroken en een betonnen dorpel gegoten. Er werd ook nog verdergemetseld aan de binnenmuren (Daar komt heel wat bij kijken: mortel maken, de mortel optrekken naar de verdieping en stenen aanslepen. Met uitzondering van mijn uit de kluiten gewassen buik begin ik toch stilaan op een jonge Arnold Schwarzenegger te lijken. Leen kan haar bicepsen ook laten rollen...). Moe maar voldaan kunnen we aan een ontspannende avond beginnen.

     

    Het weer: minder zacht dan gisteren (12 graden), want er was meer wind. Toch heel veel zon bij een staalblauwe hemel.

    21-02-2009 om 18:49 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondplan

    We hebben hard gewerkt vandaag. Er echt eens tegenaan, goed voor lijf, leden en geest. Het stralend goede weer zal er wel voor iets tussengezeten hebben. Het was een echte lentedag, maar daarover straks meer.

    Het tweede raam is voor de helft gekapt. Enorme stenen zijn daar uitgekomen. Joekels van wel 50 kilogram per stuk. Een mens vraagt zich af hoe ze die destijds boven gekregen hebben. Het was al geen sinecure om ze beneden te krijgen, dus... Leuk ook te zien hoe de mensen ons in het oog houden. Ze vragen zich wellicht af wat we allemaal van plan zijn en of dat allemaal wel goed zal komen, maar wij zijn er gerust in want we hebben het nodige advies gekregen van mensen die het allemaal kunnen weten.

    Leen heeft vooral puin geruimd, mortel naar boven gehesen en ons plan toch lichtjes hertekend. We doen er alles voor om onze kamers gezellig en praktisch te maken. Verder is er nog gemetseld. Het grondplan van de verdieping krijgt bijgevolg ook meer en meer vorm. Mooi om zien.

     

    Het weer: een schitterende dag. Het had gevroren vannacht, maar al vanaf  ’s morgens in alle vroegte was de hemel staalblauw en scheen de zon volop. Het werd 14 graden. Van wind was er geen sprake.

    20-02-2009 om 19:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    19-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timing
    We horen dat er heel wat vragen gesteld worden over onze timing. Wanneer opent La Bâtisse du Délice officieel en plechtig de deuren? Ons eerste doel was 1 juli van dit jaar. Zoals jullie weten is er echter een serieuze kink in de kabel geweest met de plannen en daaropvolgend met de bouwvergunning. Daarmee hebben we veel tijd verloren en bovendien is ons project nu veel groter. We realiseren 100 vierkante meter extra, dus dat vergt veel werk en bijgevolg veel tijd. Dit seizoen zullen we dus niet openen. Een optimistische Leen hoopt nog te kunnen openen in de winter van dit jaar, maar ook dat zal moeilijk worden. We willen volgend seizoen, vanaf april, echt van start gaan met alles erop en eraan. We kunnen natuurlijk geen rekening houden met wat nog komen zal. Deze timing geldt als antwoord op de vele vragen naar een openingsdatum. Dus dit jaar zullen jullie nog ergens anders een vakantie moeten boeken, vanaf volgend jaar kunnen jullie dan bij ons terecht.
    We hebben vandaag ook weer goed gewerkt. Het eerste raam boven is gegoten. Verder is er nog gemetseld en heeft Leen de tuin wat opgeruimd. Dat was hoognodig. Ze heeft zelfs tijm geplant. Ik heb al een paar voorbereidingen getroffen om het tweede raam te beginnen kappen. We hebben ook het tweede raam in de achtergevel op het gelijkvloers geplaatst. Leen heeft van dit alles nog wat fotootjes gemaakt.

    Het weer: zalig hoor, zonnig, weinig wind en 12 graden... Onze amandelboom staat eindelijk in bloei.

    P.S. ook nog een fotootje van Nicole










    19-02-2009 om 19:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekisting

    We zijn toch blij, dat we terug op een fatsoenlijke manier gebruik kunnen maken van het internet. Onze blog bijhouden is dermate een gewoonte geworden, dat we haast niet meer zonder kunnen. Toch hebben we de indruk, dat de interesse een beetje getaand is, of vergissen we ons? Tja, als je aan het bouwen bent, heb je niet heel veel interessants te vertellen natuurlijk. Bovendien valt er tijdens het winterseizoen ook niet veel te beleven in de regio. Ons leven is momenteel op veel vlakken verrassend simpel. Opstaan, eten, werken, eten, werken, eten, gaan slapen... Daar komt het op neer. Langs de andere kant is het dan weer bijzonder ingewikkeld. Toen we aan dit project begonnen dacht ik aan een zorgenloze bouw te beginnen. Ik was vergeten – ik heb heel lang geleden al eens een ander huis verbouwd – hoeveel problemen je moet oplossen bij een bouw of renovatie. En dan heb ik het zeker niet over technische problemen, maar vooral logistieke en administratieve zaken. Maar het blijft leven als god in Frankrijk...

    Vandaag goed gewerkt eigenlijk. De volledige bekisting gemaakt voor het raam. Het voordeel is, dat al het voorbereidende werk van vandaag ook voor een stuk gerecupereerd wordt bij de volgende twee ramen. Om de resterende tijd te vullen, sjouwden we een deel van de stenen naar binnen. Eén palet of iets meer dan 1200 kilogram binnengestouwd. Goed gewerkt dus.

     

    Het weer: de dag begon stralend. Het was iets warmer (13 graden), maar de wind blies hard (65 kilometer per uur). Nu is het bewolkt. We zien nog zon op het dak van de Mairie, maar die zal ook wel moeten wijken voor de dreigende wolken. Hopelijk blijft regen uit.

    18-02-2009 om 17:41 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs