Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    12-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins

    Tweede dag van de eerste verdieping en het gaat vooruit. Een immens gat gekapt voor een raam. Een ander raam dichtgemetst en in één adem een klein badkamerraampje voorzien. Nog wat gaten in de oude muur gedicht, dus het schiet op. Aan dit tempo zijn we volgende week ten laatste aan het metsen...

    Het moet vooruit gaan, goed voor ons gemoed. Gelukkig houden ons beider beschermengels ons in het oog...

    Op culinair vlak ben ik in de watten gelegd. Gisteren ging Leen naar de markt in Lézignan. Ze kocht er een faux-filet (lendenstuk) van paard. Dat in combinatie met sla en frietjes was een feest. Ik waande me in een Vilvoords paardensteakrestaurant. Vandaag stond ze alweer achter haar kookplaat. Ze maakte muffins, tot groot plezier van Christian en Cédric. Voor herhaling vatbaar zeiden ze. Dat vind ik ook...

     

    Het weer: bizar, af en toe windstoten, redelijk koud (7 graden) en toch redelijk wat zon tussen de wolken... Het weer is hier gespreksonderwerp nummer 1. Zo een winter hebben ze hier naar verluidt nog nooit gehad... Ik denk er ondertussen het mijne van.

     





    12-02-2009 om 18:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    11-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuil

    Het is goed terug echt vuil te worden op de werf. Afwerking is heel tof, als het definitief is. In ons geval moeten we de helft nadien terug afbreken. Enfin, we zitten goed in ons appartementje. We hebben alles wat ons hart belieft, dus gaan we niet klagen. Vandaag dus terug bezig geweest op ‘De Werf’. Een elektrische takel geplaatst om al het materiaal naar boven te hijsen (geleend van, alweer, Gust en Ann), een stut geplaatst om een eerste raam te maken, wat gaten dichtgemetst (echt wel veel puzzelwerk) en een lading van 7 paletten snelbouwstenen in ontvangst genomen. Ik heb de chauffeur een handje geholpen, want anders is dat te moeilijk om te plaatsen, vooral dat de man weinig plaats en dus ook weinig bewegingsruimte had.

    Ik heb net een douche genomen, met iets minder zacht water (we hebben de waterverzachter wat teruggefloten, want gisteren was het te) en ik zit nu in mijn favoriete zetel te bloggen. Leen heeft al een eerste keer afgewassen met haar nieuwe machine. Op dertig minuten is de afwas van het ontbijt en de lunch volledig afgewerkt. Ze is in de wolken... De stilte van de nieuwe afwasser wordt dan weer ruimschoots gecompenseerd door de luidruchtige ‘surpresseur’...

     

    Het weer: koud, maar tegen de late namiddag kwam de zon erdoor. Het zou hier zo blijven de komende dagen. Als we de zon maar zien, dan zijn we blij...

     

    11-02-2009 om 19:11 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    10-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk

    Wat een dag vandaag. Weer veel geprutst: de surpresseur geplaatst (we hebben eindelijk druk op het water, maar dat ding maakt veel lawaai, dus daar zullen we geluidsisolatie moeten rondzetten), de afwasmachine is geleverd en geplaatst verder hebben we één en ander uitgemeten op de verdieping, om eindelijk te kunnen metsen en heb ik  ons watervat verplaatst en een hoop keitjes verlegd. De douche was intens, ik werd bijna uit de kabine geblazen...

    Onze waterverzachter geeft nog altijd een foutmelding, morgen eens met de fabrikant bellen. Benieuwd of we het probleem opgelost krijgen...

    Ik zit eindelijk in mijn nieuwe luie stoel...

     

    Het weer: slecht, het regent weer pijpenstelen. Rond de 11 graden. Morgen wordt het terug flink kouder. Dat was vanavond trouwens al te merken.

     

     

    10-02-2009 om 21:10 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektriciteit

    Er viel weer wat te beleven vandaag. Voor mijn regelmatige check-up naar de huisdokter geweest. Het was ijskoud in de wachtzaal. Ondanks het feit, dat er net nieuwe ramen geplaatst waren. Voor mij 3 medische vertegenwoordigers en evenveel patiënten.

    In de namiddag kregen we een afgevaardigde van EDF, de elektriciteitsmaatschappij, op bezoek. Hij kwam onze meter verzwaren. Tot nu beredderden we ons met 3 kilowatt, na de vernieuwing van de meter, kunnen we rekenen op 9 kilowatt. Bovendien hebben we nu ook nachttarief. De hele operatie kost ons niets. Begrijpe wie kan, want voor een meterverplaatsing (die zou dan 4 meter verplaatst zijn) zouden we 750 euro moeten betalen en moesten we de keuringsdienst laten komen. Enfin, de logica van gans het verhaal is ver te zoeken.

    Uiteindelijk kunnen we nog vragen om onze meter te verzwaren tot 12 kilowatt, dat is het maximum.

    Verder een hele dag geknoeid aan een schabbetje. Het ding staat er nu nog niet...

     

    Het weer: heel zacht vandaag, 15 graden. Overwegend zonnig en een klein beetje wind uit het oosten.

     

    09-02-2009 om 19:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
    Zondag en rustdag. Niet veel te vertellen dus.
    Enkel de fotootjes van ons flatje.

    Het weer: fris, 7 graden (in de zon is het beter) en zonnig bij toch wel wat wind...







    08-02-2009 om 16:46 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetel

    Onze nieuwe zetel is er. Een zalige, spotgoedkope éénzit. De levering was pas voorzien voor maandag, maar gisterenavond laat kregen we een sms van Chronopost, met de melding dat de colli klaarstond voor levering. Vanmorgen stond de koerier voor de deur. Leen heeft de zetel deze namiddag gemonteerd en ik heb hem voor mijn siësta zalig uitgetest. Ik ben doodmoe. In het begin van de week heb ik een paar nachten slecht geslapen. Het zal wel beteren. Aanpassingsproblemen denk ik.

    Vanavond zijn Chantal en Cédric hier nog binnengevallen. Het was weer gezellig.

     

    Het weer: gisterenavond heeft het nog volop geregend. Vandaag bleef het droog. Er was veel wind. Wel veel frisser, rond de 7 graden.

     

    P.S.: gisterenavond bij Tony en Sharon werd er, zoals verwacht, nauwelijks Frans gesproken. De woorden die er toch vielen, verstonden we amper.

    07-02-2009 om 20:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surpresseur

    We hebben niet genoeg druk op het water. De waterverzachter werkt niet. We moeten dus een ‘surpresseur’ plaatsen, dat is eigenlijk een pomp met een vat van 50 liter, die meer druk zet. Onvoorziene werken dus. Maar we werken gewoon voort. De start van de gewone werfwerkzaamheden is dus uitgesteld tot maandag. Hoewel die drukinstallatie er toch moest komen, dus echt verloren tijd is het niet. Leen heeft ook de tegeltjes gevoegd en ze is terecht trots op haar werk.

    Straks gaan we bij Tony en Sharon eten. Er komen ook twee Schotten. Ze willen Frans spreken. Benieuwd hoeveel daarvan in huis gaat komen.

     

    Het weer: een fijne lentedag 13 graden tot laat in de namiddag, toen de wind aanwakkerde en het al snel veel frisser aanvoelde.

    06-02-2009 om 18:43 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versperringen

    Vandaag was het nog min of meer een afwerkdag. De waterverzachter is afgesteld en kan werken (tenminste dat hopen we toch). Leen heeft de keuken nu echt wel volledig afgewerkt (nog een deurtje geplaatst en de handgrepen op kasten en schuiven gevezen) en verder hebben we de werf volledig opgeruimd. Ook de deur tussen de hal en de (toekomstige) leefruimte is een feit.

    De poezen worden al iets bouder en beginnen gaatjes in onze versperringen te zoeken om alsnog te kunnen ontsnappen. Momenteel ligt Nicole uitgeteld op haar dekentje en Hugo op zijn kussentje.

    Vanaf morgen starten de gewone werken terug. Bouwen aan de eerste verdieping.

    Vandaag kregen we nog bezoek van Stéphan en Renée, de eigenaars van de studio waar we de voorbije maanden onderdak vonden. Ze kwamen het poezenteam inspecteren... Nadien zag ik Antoine, die een oogje in het zeil hield terwijl de dakwerkers de omgevallen schouw aan het herstellen waren, en kwam Josette nog eens op bezoek. Christian zagen we twee keer vandaag, één keer in de voormiddag en een tweede keer in de namiddag. Hij kan haast niet wachten op het moment dat Hugo de strijd zal aanbinden met de katers uit de buurt...

     

    Het weer: de dag begon mistig, maar de mist kon gelukkig niet op tegen de zon. Het werd een zalige 15 graden en daar hebben we allemaal van genoten.

    05-02-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurtje

    Met volle moed aan de dag begonnen, maar van werken is niets in huis gekomen. Eerst naar onze hofleverancier om een elektrisch vuurtje voor in de kamer, want Leen heeft vannacht verschrikkelijk veel kou geleden en we moeten die koelte een beetje breken. We moeten daarbij wel letten op onze wattagelimiet (3 kilowatt), want anders zou de hoofdzekering het laten afweten. In de winkel kwamen we tot het lumineuze idee, dat we eigenlijk beter nog een binnendeur zouden plaatsen tussen de living en de inkomhal. Ook en vooral om Hugo en Nicole makkelijker binnen te houden. Toen we, sjouwend met de deur tot halverwege de kassa’s gesukkeld waren, begon Leen plots heel hard te lachen met de boodschap: “En gaan we die grote deur vervoeren in ons klein Kiaatje?”. We waren uit het oog verloren, dat we niet met de camionette op stap waren. Wij dus terug naar huis. Even  later stonden Gust en Ann bij ons aan de deur met een fles Mas Amiel Vin Mousseux de Qualité (mag zich geen Blanquette noemen, een beetje hetzelfde verhaal als de Champagne en de crémant, maar het is alleszins een heerlijke schuimwijn) met de bedoeling die tegen de gevel van ons voorlopige appartementje te kloppen bij wijze van inwijding, maar we besloten wijselijk ze in onze kraag te gieten (ik, gezien mijn migraine, maar een heel klein beetje). ’s Middags lekker gegeten (eigen gebakken Waldkornbrood – met dank aan Irène en Xavier voor de ingrediënten - belegd met sla, tomaatjes, comtékaas, peper, zout en mayonnaise). Dan terug naar de winkel om de binnendeur te halen en vervolgens naar Paraza om de laatste spullen op te halen en te kuisen. Toen we thuiskwamen stond Chantal voor de deur en hebben we samen een glaasje gedronken. Het was al snel halfacht en Leen flanste nog een lekkere pasta in mekaar, die we nu net naar binnen gespeeld hebben. Dus niet gewerkt, maar ook niet bepaald stilgezeten. Voor de foto’s vraag ik nog even geduld. Ik ga een aangepaste software moeten kopen, want de commerce slaat toe. Mijn software kan niet meer aangepast worden aan de nieuwste digitale vereisten, dus moet ik een verbeterde versie kopen...

    Nicole en Hugo passen zich zeer goed aan. Hugo snurkt op zijn dekentje en Nicole geniet van de aandacht die ze krijgt bij Leen op schoot.

     

    Het weer: vanmorgen begon de dag grijs. Tegen de middag klaarde het op en scheen de zon volop. Het werd 13,5 graden.

    04-02-2009 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poezen

    Gisterenavond heeft Leen spektakel geleverd met haar nieuwe gasvuur. De vlammen tierden welig onder de pannen, resultaat: zwartgeblakerde potten. Bleek dat het vuur nog voorzien was van sproeiers voor stadsgas. Wij werken met butaan, dus moesten we andere sproeiers installeren. Een eenvoudige klus met een verbluffend resultaat. Leen kon de mooie blauwe vlammetjes fijntjes controleren. Aardappelpuree met witloof en varkenskoteletten...heel lekker.

    Goed gewerkt vandaag. Leen heeft hier in huis voor zowat alles een plaatsje gevonden. Ik heb de werf afgesloten met twee deuren en een kattenluik voorzien in de deur tussen ons appartementje en de rest van het huis. Voor de rest de werf stevig opgeruimd, want dat was hoognodig.

    In de late namiddag gingen we de poezen halen. Ze lagen rustig te slapen bij Stéphan en Renée. De rit naar Cruscades was vooral voor Nicole een marteling. Ondertussen hebben ze het gebouw al helemaal afgespeurd en wisten ze nog hoe een kattenluik werkt. Poezen hebben dus toch een goed geheugen. Hugo ligt nu naast mij op een fleece deken en Nicole is op avontuur...

    Ik heb ook mijn grote computer geïnstalleerd. Een weelde. Ik zoek nu nog de nodige downloads voor mijn fotobewerkingssoftware en dan zou het mogelijk moeten zijn om fotootjes van ons appartementje op de blog te zetten.

     

    Het weer: de dag begon bijzonder grijs. Vannacht heeft het alweer geregend. Pas na de middag klaarde het op en kregen we terug een azuurblauwe lucht en lag het landschap volop in de zon. Het was vandaag wel een stuk frisser: 8 graden.

    03-02-2009 om 21:21 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta

    Deze nacht voor de eerste keer in Cruscades geslapen. Leen heeft een zalige nacht achter de rug, ik daarentegen heb tot ’s morgens 7 uur wakker gelegen met migraine. Dan in slaap gesukkeld met een pijnstiller en vervolgens tot de middag gedut. Ik denk dat de verhuisstress zijn tol geëist heeft. Nadien toch gegeten en naar Paraza gereden om alles op te kuisen. Terug naar Cruscades en een kastje opgehangen, de gordijnroede geplaatst, de gordijnen gehangen en twee schabben tegen de muur gevezen.

    Op foto’s zal het nog wat wachten zijn, want ik moet mijn software nog opwaarderen. Het goede nieuws is dat ik eindelijk mijn grote computer terug naar behoren zal kunnen gebruiken, dus wat beeldbewerking betreft, is dat voor mij een hele vooruitgang. Ik moet hem wel nog helemaal aansluiten, maar dat moet lukken...

    Leen heeft nu voor het eerst gekookt in Cruscades (lekkere pasta bereid op haar nieuwe gasvuur). Ze is zo fier als een gieter, hier in de regio zeggen ze dat zo: elle est fière comme un bar tabac.

    De poezen worden inmiddels goed verzorgd, maar we hebben toch gemerkt, dat Hugo ons mist. Ook Nicole is niet in haar gewone doen, dus zullen we ze zo snel mogelijk meebrengen. Hun vriendjes hier in Cruscades maken elke dag hun opwachting in de tuin.

     

    Het weer: eindelijk terug zon gezien. We waren de hoop bijna verloren. Ondanks het feit, dat er hevige onweders voorspeld zijn, zijn die hier tot op dit moment uitgebleven. Het werd 14 graden en het was nagenoeg windstil.

    02-02-2009 om 20:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reeeeegen

    Ik heb gisteren een dagje overgeslagen. Teveel werk en teveel rommel. Vandaag ook nog hard gewerkt, alles is in Cruscades, behalve Nicole en Hugo. Die lieten we nog een beetje bij Renée en Stéphan, want we zijn een beetje bang, dat ze hier zouden weglopen. We moeten de poezen nu een paar weekjes binnenhouden en vermits hier niet alle gaten dicht zijn, moeten we nog wat maatregelen nemen en een aantal ontsnappingsroutes dichtmaken. Prioriteit voor morgen, want we missen onze vriendjes al.

    Het was alweer een bewogen dag. Hard gewerkt, de ganse dag en op geen enkel moment echt comfortabel kunnen zitten (teveel rommel en te weinig plaats). Bovendien treffen we het niet met het weer. Sinds eergisterenavond is het hier onophoudelijk aan het regenen. Ik moet jullie niet vertellen dat dat niet enkel de verhuis bemoeilijkte, maar ook nog eens een weerslag had op ons humeur. Enfin, niet getreurd, het betert wel weer.

    Onze verhuis hebben we uiteindelijk gevierd met Christian. Hij kwam een glaasje drinken. Eerst een fles Chardonnay Brut Blanc de Blancs en dan een flesje Puy (lekkere Minervois). Nadien zijn we een pizzaatje gaan eten bij Canet Pizza. Dat restaurantje stellen we nog wel eens voor aan jullie. Ook andere plekjes volgen nog...

     

     

    Het weer: een bedroevend regenweer (echt ganse dagen gieten) bij een temperatuur van 8 graden. Het is triest!

    01-02-2009 om 23:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen

    Voilà, hier zitten we dan, in Cruscades. Enfin, zitten is een eufemisme, want ik blog in de zetel, terwijl Leen tegen het aanrecht van haar nieuwe keuken leunt. Ons gasvuurtje spint als een volwassen heel tevreden poes (voor wie Hugo kent, ongeveer zoals hij kan spinnen). We hebben dus nog maar één zetel. Onze driezit gaat er onherroepelijk niet in, dus die moeten we voorlopig ergens stockeren. Leen gaat volgende week eens kijken voor een tweede éénzit (een eenvoudig spul) dat we later op ons appartement kunnen gebruiken. Vannacht gaan we nog in Paraza slapen, want ons bed en onze kast staan nog daar, samen met nog een heleboel andere dingen, die we hier ergens zullen moeten kunnen wegstouwen. Morgen wordt nog een dag vol uitdagingen.

    We zijn trouwens heel moe. Straks eten we een pizzaatje en rijden we naar Paraza om goed te slapen. Morgen komt er nog een zware dag en als alles goed gaat, slapen we morgenavond in Cruscades.

     

    Het weer: de wind is gedraaid en komt uit het oosten (Marin), dus dat is nooit goed voor de weersomstandigheden. Het was bewolkt en nevelig, bij om en bij de 10 graden.

    30-01-2009 om 20:05 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spannend

    De stress begint nu ongelooflijk te spelen. We werken hard en beginnen er stilaan in te geloven dat we zaterdag zullen kunnen verhuizen. De laminaatvloer ligt – perfect geplaatst door Leen – en de muur aan het aanrecht is betegeld (ook Leen’s werk). De wasbak in de badkamer is aangesloten en de douchekraan is geïnstalleerd. De spoeltafel in de keuken is aangesloten aan de afloop en de koelkast staat waar ze moet staan. In de badkamer is al één kastje en een rekje geplaatst. We hebben vandaag geen tijd gehad om de blog te schrijven, dus als jullie dit lezen is het eigenlijk gisteren (woensdag dus).

     

    Het weer: overwegend zon met toch af en toe doortastende wolken. Een weinig wind en iets kouder ook. Vanmorgen slechts 2,5 graden en overdag rond de 13 graden...

    29-01-2009 om 08:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.File

    We hebben een ongelooflijke maandag beleefd. We gingen vlug eens op en af naar Montpellier om er een beschadigde keukendeur te ruilen. Dat was buiten een onvoorzichtige vrachtwagenchauffeur gerekend, die beslist had om zijn vrachtwagen – gevuld met stookolie – op zijn flank te leggen temidden de autostrade. Om 9 uur vertrokken en om halfdrie waren we terplaatse. Gelukkig konden we op de terugweg de file omzeilen en geraakten we toch nog omstreeks halfzeven thuis. Een ganse dag kwijt dus...

    Vandaag hebben we goed gewerkt. Leen heeft de vloer gelegd in de badkamer en in de keuken-living. Ik heb het aanrecht gelegd en een poging gedaan om een achterwand te plaatsen, maar ik ben moe en doe de ene stommiteit na de andere, dus tijd om ermee te stoppen.

     

    Het weer: gisteren hebben wij voornamelijk regen gezien. Tegen de avond aan begon het op te klaren. Vandaag was het wisselend bewolkt met overwegend zonnige periodes met toch wat wind. 12 graden.

    27-01-2009 om 18:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wind

    Noodweer achter de rug. Hier rukwinden tot 160 kilometer per uur. De gevolgen zijn enorm, maar dat zullen jullie wel vernomen hebben in de media. ’s Morgens al viel de elektriciteit uit in Cruscades. We hebben alle mogelijke maatregelen genomen om ons te beschermen tegen de storm. Rond de middag naar Paraza gereden om te gaan eten. Ook daar geen elektriciteit. De situatie escaleerde toen dermate dat we niet meer konden terugkeren naar de werf. Omstreeks 20 uur hadden we dan terug elektriciteit en begon de wind te luwen. Nu is het windstil. We gaan straks eens kijken in het dorp. Onze werf is er ongeschonden uitgekomen. Bij Brigitte en Jean-Claude is een deel van het dak weggeblazen.

     

    Het weer: nu staalblauwe lucht, windstil en een 5 graden.

    25-01-2009 om 10:36 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dampkap

    Een mooie werkdag vandaag. Hier en daar zijn nog kleine klusjes af te werken. De keukenkasten staan en hangen. De deuren en schabben moeten er nog in, maar kom het zicht is er al. De dampkap is aangesloten en in de badkamer staat het lavabootje ook bijna. We zijn er dus bijna klaar voor. Nog wat  programmeerwerk aan de waterverzachter (dat zou nog een behoorlijke klus kunnen worden) en vloeren. En dan denk ik dat we kunnen beginnen verhuizen.

                                   

    Het weer: sinds gisterenavond heeft het gegoten tot vanmiddag, zonder ophouden. Rond de middag stopte het met regenen en kwam de zon erdoor. We haalden op een bepaald moment 18 graden, maar nu is het terug overtrokken en is er veel wind. Deze nacht zou het behoorlijk gaan waaien. Rukwinden tot 110 km per uur.

    23-01-2009 om 18:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werfpicnic

    Voor de eerste keer op de werf gegeten. Straks mogen we bij Ann en Gust mosselen gaan eten en dus vertrekken we iets vroeger. Op en af rijden naar Paraza zou ons teveel tijd gekost hebben. We werken verder: de voorlopige leefruimte en badkamer geïsoleerd. Leen heeft nog twee kastjes gemonteerd en ik heb het nodige lattenwerk bevestigd. Christian is nog langsgeweest en vertelde ons dat Cédric slaagde in zijn rijexamen voor de bromfiets. In Frankrijk mogen de jongeren al vanaf hun veertiende met de brommer rijden. Christian is wel zinnens hem nog wat te begeleiden alvorens hem definitief alleen in het verkeer los te laten.

                                   

    Het weer: een zestal graden, windstil en af en toe een paar regendruppels. De zon is geweken voor de wolken...

    22-01-2009 om 16:56 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Animo

    Vanmorgen naar de markt in Lézignan. We hadden voor mijn broer zijn verjaardag een Baskische béret gekocht, maar hij was te groot. Gaan ruilen dus. Meteen had ik – ondanks het opnieuw wat frissere weer – een heel zuiders gevoel. Het was nog vroeg, maar toch was er al heel wat animo. Zuiderse klanken en geuren. Zalig.

    Nadien nog vlug naar de bank en terug naar de werf, waar Leen ondertussen al een tweede laag op de houten wand gezet had. Een aanhoudende lek aan de boiler werd vakkundig gedicht en twee leidingen werden verlegd. Leen zette verder keukenkastjes in mekaar en ik hield me bezig met het dichtsmeren van sleuven.

    In de namiddag legde Leen – voor het eerst in haar leven – laminaatvloer in de voorlopige slaapkamer. Ik smeerde nog een niveauverschil in de vloer ter hoogte van het grote raam dicht en begon een valse wand in de badkamer in mekaar te vijzen. Tot zover zijn we geraakt vandaag.

    We kregen ook onze eerste telefoonboeken.

     

    Het weer: zonnig, iets meer wind, maar toch nog fors 10 graden. In de voormiddag was het kouder, rond de 3 graden.

    21-01-2009 om 17:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glitter

    Goed gewerkt vandaag. Douchetegels gevoegd, verluchting voor badkamer, droogkast en dampkap geplaatst en de slaapkamer geïsoleerd. Dat laatste tot grote hilariteit van Leen, die onze kamer nu vergelijkt met een bordeel omwille van de spiegelende isolatie aan het plafond. Misschien nog een idee voor onze gastenkamers, of zou dat erover zijn? ;-)

    Leen heeft al wat keukenkastjes gemonteerd, dus dat zit ook al goed. Het begint vorm te krijgen. In de slaapkamer heeft ze nog een houten wand geschilderd, eerste laag, en  nu is ze de slaapkamer wat aan het stofzuigen. Niets zo fijn als een propere werf.

    Brigitte, de buurvrouw van de overkant van de straat, bracht ons koffie. Eerlijk gezegd ging die er goed in.  Christian is ook nog twee keer langsgeweest, dus we zitten terug in onze routine. Tof dat we dat allebei top vinden.

     

    Het weer: een zalige dag met zon, nagenoeg geen wind en 13 graden. Spijtig dat we voornamelijk binnen werken.

    20-01-2009 om 17:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs