Foto
La Bâtisse du Délice
Leen et Harry
Goossens-Rombouts
5, Impasse Saint-Pierre
11200 Cruscades
www.labatissedudelice.com
Inhoud blog
  • Image
  • Bru
  • Bebelle bis
  • Ouveillan
  • Bebelle
    Hieronder staan foto's
    van onze Bâtisse.
    De traktor is van de
    buren...spijtig!
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    La Bâtisse du Délice
    Chambres et table d'hôtes
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perroquet

    Allez, maandag en we vliegen er terug in. De werf roept ons, echt wel. Leen heeft voor het eerst in haar leven betegeld. Een gedeelte van de douche ziet er al goed uit. Ik heb wat latten tegen de muur van de keuken gevezen om er de keukenkasten aan te bevestigen.

    In de late namiddag gingen we naar de dierenarts met Hugo. Hij heeft een bec de perroquet. Dat is een misvorming van de wervels en naar verluidt doet dat veel pijn. Bovendien is er op de radiografie ook een misvorming van twee wervels te zien. Enfin, we moeten hem nu een tijdje pillen geven en afwachten hoe het evolueert. Wellicht krijgt hij een behandeling voor het leven.

    Martine en Francis zijn hier ondertussen. ’s Avonds gaan we bij hen in de Gîte eten en gezellig babbelen... Tof hen hier te hebben.

    We hebben trouwens een lekkere steack met frietjes gegeten. Francis en Martine zijn daarvoor speciaal een frietketel gaan kopen. Van een verrassing gesproken...
     

    Het weer: het weer is bar slecht. Regen, regen en nog eens regen. Sinds gisterenavond. Vandaag de godganse dag geregend. Een sappige drasj. Bovendien is het koud, ongeveer 4 graden. Veel wind is er niet.

    30-12-2008 om 08:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    25-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk
    Beste bloggers, wij wensen jullie een vrolijk kerstfeest en een goed eindejaar. Geniet van de laatste dagen van 2008, zodat jullie met volle moed kunnen beginnen aan 2009!
    Wat de situatie hier betreft: wij zijn in blijde verwachting van de komst van Martine en Francis...

    Het weer: het ziet er naar uit dat het weer een heldere dag gaat worden. De lucht is blauw en in de verte zien we een paar witte wolkjes...

    25-12-2008 om 08:37 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond
    Vandaag nog eens naar de Zweedse meubelgigant, want we hebben nog handgrepen voor de kasten nodig en die zijn nu pas binnengekomen. Vanavond gaan we gezellig tafelen en vroeg naar bed, want we moeten echt wel rusten. Liever wat vroeger op voor de kerst...

    Het weer: over het weer valt nog weinig te zeggen, maar het belooft alweer een mooie dag te worden, want er is met uitzondering van wat nevel geen wolkje aan de lucht.

    24-12-2008 om 08:39 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie
    Met de kerstdagen nemen we wat vakantie. Ook al om onze buren wat kerstrust te gunnen, maar eerlijk gezegd zijn wij er ook aan toe. Volgende week vliegen we er terug volle bak in. Ons appartementje moet afgeraken, zeker nu we ons studiootje opgezegd hebben. Maar we zullen wel hulp krijgen, want Francis en Martine komen volgende week langs ;-)

    Het weer: alweer stralend zonnig en 16 graden. Geen wind.

    23-12-2008 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag

    Zondag en relatieve rustdag. Ik heb vanmorgen de foto’s bewerkt van het kerstfeest en wapenstilstand. Nu nog die van de Téléthon. Ik moet voortmaken, want de Mairie heeft ze nodig voor het infoblad. Leen is naar de markt geweest in Narbonne. Ze was eigenlijk te vroeg, want er waren nog marktkramers hun kraam aan het opstellen. Er was niet teveel volk. De warenhuizen zijn open vandaag. Dus Leen is toch nog boodschappen gaan doen en er stonden massa’s oesters en foie gras te koop.

    Nu gaan we naar Cruscades om alles op de blog te zetten en dan naar Ginestas naar de Kerstmarkt. Vanavond gaan we eten met Séphane en Renée.

     

    Het weer: zalig helder en zacht (16 graden) weer. We kunnen de besneeuwde toppen van de Pyreneeën zien, ongelooflijk mooi! Een weinig wind.

    22-12-2008 om 13:22 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migraine

    Maandag en toch niet gaan werken. Migraine heeft deze jongen geveld. Leen was de rots in de branding en heeft de boel rechtgehouden. Geen werk op de werf, maar wel veel huishouden en boodschappen gedaan.

    Het weer: een stralende dag (staalblauwe hemel met veel zon) bij 16 graden en windstil.

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken

    Zaterdag, een mooie dag om een keuken te kopen. Een voorlopige dan toch, want we plannen binnenkort in onze woonst in te trekken. We gaan de keuken, de buanderie en het bureel voorlopig inrichten. De keuken zullen we gebruiken als woonruimte en keuken. In de buanderie komt een douche, de wasbak, de wasmachine en droogkast en in het bureel gaan we slapen. We voorzien onze verhuis omstreeks 1 februari.

    De keuken gaan we wel hergebruiken op ons appartement. Het zijn dus geen verloren kosten. Recuperatie staat hoog in ons vaandel. Wij dus naar Montpellier (onder begeleiding van ons aller Gust) om bij de Zweedse meubelgigant inkopen te doen. Het is een mooie keuken geworden...

     

    Het weer: zacht (13 graden), zonnig met af en toe wat wolken, niet teveel wind.

    21-12-2008 om 14:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purhilariteit

    De hilariteit draaide weer rond mij vandaag. Alweer geknoeid met het polyurethaanschuim (kortweg purschuim), zo erg zelfs dat ik er een hele vlok van in mijn haar had. Niets aan te doen, deze namiddag heeft Leen er de schaar en de tondeuse ingezet. Ik lijk wel een soldaat van het Vreemdelingenlegioen. Er zijn zelfs kwatongen die zeggen dat ik klaar ben om in te treden in een klooster...

    Verder nog wat waterleidingen getrokken, een douchebak geplaatst en een voorlopige wand gemaakt in hout. Elektriciteitsleidingen getrokken en de doosjes voor de schakelaars ingemetseld (een ongelooflijk prutswerk, waarbij alles samenspant tegen diegene die het werk doet...).

     

    Het weer: aanzienlijk zachter (13 graden), zonnig met wolken en tegen de avond aan meer en dreigender wolken. Deze voormiddag veel wind, ’s namiddags iets minder.

    20-12-2008 om 00:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Père Noël

    Niet veel te vertellen vandaag. Op de werf de waterverzachter verder geïnstalleerd en vastgesteld dat de afregeling nog heel wat voeten in de aarde zal hebben. Ook de boiler voor het warme water in de keuken geplaatst en verder nog sleuven dichtgeplakt – eerst met zelfgemaakte mortel en daarna met speciale mortel voor het bezetten van muren, het verschil in gebruiksgemak tussen beide was fenomenaal.

    Om vijf uur was het Fête de Noël pour les enfants de Cruscades. Verzamelen geblazen in de Foyer Municipal. De kinderen hadden een aantal liedjes voorbereid en nadien kregen ze een cadeautje van de Kerstman. Als afsluiter kregen ze nog een glas limonade en bonbons.

     

    Het weer: hevige wind (voorspeld tot 120 kilometer per uur) en 9 graden. Het is eigenlijk gans de dag bewolkt gebleven. Naar verluidt is het in 50 jaar niet meer zo lang zo koud geweest in december.

    19-12-2008 om 08:44 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplogenheden

    Vandaag had Christian een bijzondere opdracht op de Mairie. Hij moest een verklaring van ouderschap in ontvangst nemen. Dat wil zeggen, dat wanneer een ongehuwd koppel een kind krijg  de man het vaderschap moet erkennen en in die zin een verklaring moet afleggen voor de burgemeester of een schepen. Het gaat er heel officieel aan toe, want Christian moest zelfs zijn sjerp dragen. Tof dat hij dat allemaal komt vertellen. Zo leren wij ook nog wat over de geplogenheden in ons nieuwe thuisland.

    Op de werf hebben we weer goed gewerkt. Nog wat elektriciteitsleidingen in de muren weggemoffeld en al een begin gemaakt met de aansluiting van de waterverzachter, want die is nodig, omdat het water hier heel hard is. Bovendien blijven de toestellen dan goed beschermd tegen kalkaanslag (Leen is al een afwasmachine aan het kiezen).

     

    Het weer: blauwe hemel, zon met af en toe een wolk en iets zachter (9 graden op de middag)

    18-12-2008 om 10:42 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Putjes

    Vanmorgen zijn we eerst en vooral op de verdieping gaan rondlopen. Heel tof was dat. Waar we de dakpannen hadden weggenomen, zijn nu twee putjes in het beton. Een gevolg van de aanhoudende regen deze nacht. We hebben de dakpannen dan maar onmiddellijk teruggelegd en de gaten dichtgespoten met polyurethaan, enfin, dat laatste heb ik geprobeerd. Op de dakpannen was weinig te zien, ik daarentegen zat helemaal onder het kleverige schuim...tot grote hilariteit van Leen. Nadien zijn we volop aan de afwerking van de elektriciteit beneden begonnen. Sleuven slijpen en uitkappen om de kabels in te trekken en de schakelaarpotjes in te steken. Leen heeft nog maar eens alles opgeruimd en opgekuist. We kunnen vanaf nu ook boven spullen kwijt...

     

    Het weer: het was koud vandaag (maximum 6 graden maar veel wind). Verder bewolkt en droog.

    17-12-2008 om 08:34 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beton

    Zondag was een rustdag, ter voorbereiding van het beton gieten. Vandaag waren we iets voor halfnegen op de werf. Ik heb vlug mijn Occitaanse vlag weggenomen, want we moesten de luiken van het middelste raam boven kunnen openzetten om de darm van de betonpomp door te steken. Gust en Ann zijn een handje komen toesteken, want 11 kubieke meter beton verwerken met 2 man, is onbegonnen werk. Om tien voor negen stond de betonpomp voor de Mairie. De vriendelijke chauffeur stelde mij al snel gerust, want ik was bijzonder nerveus over het nakende gemaneuvreer met de vrachtwagens. Er stond geen enkele auto in de weg geparkeerd en Jean-Luc van de Mairie kwam nog snel een hekken zetten om duidelijk te maken dat er zeker niemand mocht staan.

    Antoine kwam toch buiten een kijkje nemen. Josette keek met bang hart – even bang dan ik denk ik – toe vanuit het keukenraam. De vrachtwagens maneuvreerden rakelings langs de gevel van hun huis de Impasse in. Indrukwekkend! De chauffeurs gaven geen krimp, niet te geloven. De man die de betonpomp bediende stelde ons voor om wat pannen van het dak te nemen, anders zou de darm van de betonpomp teveel gaan doorwegen. Na wat gesukkel zakte de darm door het eerste gat in het dak. Het pompen kon beginnen. Eerst kwam er wat water, dan cement, dan steentjes en dan spoot het beton uit de buis. Ik werd heen en weer geduwd door de kracht van de pomp. Ik kreeg de raad mijn armen te strekken en de buis op die manier te geleiden. Dat ging een stuk vlotter. Ondertussen trokken Ann, Leen en Gust het beton gelijk met een ... hark. Beneden druppelde het water al door, gelukkig hadden we de belangrijke dingen afgedekt. Om het laatste stuk te kunnen afwerken moesten we de pomp door het raam steken. De buis met al het gewicht van het beton, woog behoorlijk door. Gelukkig stak de man van de betonfirma een handje toe, heel vriendelijk.

    Het lastigste moest dan nog komen. Er was nogal wat overschot. We hebben dat in een big bag laten pompen en hebben het dan naar de voorbereide greppel voor de fundering in de tuin gevoerd. Nadien opkuisen en rond halftwaalf waren we klaar.

    Gust had een zere rug, Ann had een gezond blosje en Leen was nog een beetje meer ‘Fifi bras d’acier’ geworden. Ik stond er een beetje meewarig te kijken, niet goed beseffend dat het allemaal goed gelopen was en dat het beton er op minder dan twee uur oplag. Als beloning voor onszelf zijn we samen gaan eten in La Selette. Nadien nog naar Limoux gereden om wijn te gaan proeven. Een heerlijke Sauvignon blanc en nog wat rode wijn toe.

     

    Het weer: overtrokken, toch behoorlijk koud door de wind (6 graden) en tegen de late namiddag is het beginnen regenen.





















    16-12-2008 om 08:58 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven

    Zaterdag en toch werkdag. Ik moet nog een fundering graven voor het terrasmuurtje. Voor het geval we teveel beton zouden besteld hebben. Dan kunnen we het eventuele overschot en de rest van de betonpomp daarin verwerken. Dus graven in grond die zelf nagenoeg als beton aanvoelt en nadien betonijzers leggen en vastbinden. Leen is ondertussen nog twee raampjes gaan bestellen. Als gevolg van de eindejaarsperiode zullen we ze pas tegen eind januari hebben. Niets aan te doen.

    Enfin, de hoofdact van vandaag is een proeverij bij de legendarische Pierre Cros, een voormalig rugbyspeler die op een eigenzinnige manier aan wijnbouw doet. De resultaten mogen er dan ook zijn...

    De proeverij was als volgt opgedeeld: een welkomst drank met hapjes, dan een eerste proeverij van witte wijn en een Blanc de Blancs Brut en vervolgens gingen we aan tafel voor charcuterie overgoten met de verschillende millésimes (jaargangen) van Les Aspres, de topcuvée van Cros. Ongelooflijk hoe de ene millésime kan afwijken van de andere. Het was een bijzonder leerrijke ervaring. Op die manier ondervind je hoe terecht de uitdrukking ‘het is een goed jaar’ wel is. Alle jaargangen waren lekker, maar er staken er toch wel een paar bovenuit.

    We waren laat thuis, heel laat.

     

    Het weer: de wind is gedraaid en dat betekent dus een overtrokken lucht met tegen de avond aan langdurige sappige regenval. Het was frisjes, rond de 6 graden.

     

    P.S.: Leen maakte nog wat fotootjes van de proeverij.













    15-12-2008 om 08:28 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek

    Alles is klaar, de betonmolens en de –pomp mogen aanrukken. Het ziet er stevig uit. Om de netten te binden hebben we een speciaal toestelletje gekocht. Dat draait de draad automatisch op, zodat je alles veel steviger kan binden. Christian gebruikt zo een toestelletje om de wijnranken op te binden.

    Beneden zijn alle machines en andere belangrijke toestanden afgedekt met een zeil.

    De Mairie heeft een ‘arrêté’ uitgevaardigd en alle betrokken omwonenden hebben een brief gekregen. Van service gesproken, dat kan tellen. Wij dachten eerst zelf nog een briefke in de bus te steken bij de buren, maar dat is dus niet meer nodig.

    We hebben ook het terras uitgepast met een pasdarm (werkt volgens het principe van de verbonden vaten: de darm zit vol water en als je het ene eind op een hoogte van 1 meter boven de grond houdt, dan staat het water in het andere eind ook op 1 meter boven de grond en dus kan je dat aftekenen op een muur of op een stok, die je in de grond steekt). Morgen nog wat graven, want we willen de fundering van het muurtje in de tuin gieten met het overschot dat uit de betonpomp komt.

    Hugo is terug helemaal paraat. Hij is wel misnoegd, omdat hij niet buiten mag.

    Leen was in haar nopjes want ze heeft vanmiddag in Cruscades bezoek gekregen van een rosse poes, die om knuffels kwam bedelen. We gaan de poes niet adopteren, dat staat vast.

    De burgemeester heeft gevraagd of ik foto’s wil maken van het kerstfeest voor de kinderen van Cruscades. Nadien willen ze die foto’s publiceren in het gemeentelijk infoblad.  Natuurlijk ga ik dat doen.

     

    Het weer: vanmorgen 3,5 graden en vanmiddag 11 graden. In de zon (en die heeft vlotjes geschenen vandaag) en uit de wind was het zalig.

     

    P.S.: Leen heeft nog wat foto’s gemaakt van de opgeruimde benedenverdieping. Wij vinden dat het er netjes uitziet, geloof ons, het heeft er anders bijgelegen...

















    13-12-2008 om 11:50 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bel

    Hugo kwam ons verwelkomen aan de deur. Hij had het snode plan opgevat te ontsnappen, maar dat was buiten Leen gerekend, die zijn streken stilaan begint te kennen. Hij wil buiten, dus hij wordt stilaan beter. Het zal nu vooral kwestie zijn hem binnen te kunnen houden.

    Die netten liggen er nog steeds niet. We hebben wel hard gewerkt. De benedenverdieping opgeruimd en alles in de late namiddag naar het containerpark gebracht. Al het hout waar we bekistingen mee gemaakt hebben (grappig, Leen spreekt van coffrages) ligt buiten, kortom de werf ligt er heel netjes bij. Boven de leidingen voor alle verlichtingspunten en schakelaars voor beneden gelegd. Behalve voor de keuken, want daar konden we niet aan, omdat die netten daar opgestapeld liggen. Dat is dus iets voor morgen, nadat we de netten gelegd hebben. Tof, nu krijgt het echt wel vorm.

    Maar, we hebben een bel. Ze hangt netjes aan onze voorlopige voordeur met de vermelding ‘La Bâtisse du Délice’. En wie heeft er als eerste gebruik mogen van maken...Christian natuurlijk.

    Hij heeft ondertussen ook eens naar mijn camionette gekeken. Eén van de stoplichten werkte niet meer. Dat is nu dus ook gerepareerd.

     

    Het weer: onze kaken gloeien. Het is hier behoorlijk koud (vanmorgen 3,5 graden en vanavond 6) en de wind doet de gevoelstemperatuur dan nog eens dalen. In de Montagne Noire en de Cévennen heeft het gesneeuwd. Gelukkig scheen de zon, maar spijtig genoeg merken we daar binnen niet veel van.

    12-12-2008 om 08:30 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beterschap

    Het betert met Hugo, hoewel we ons afvragen of het niet vooral te maken heeft met de pijnstillende werking van de cortisone. Daarnet heeft hij eventjes op schoot gezeten bij Leen, nu ligt hij terug op zijn kussen onder de tafel. Opvallend hoe katten de eenzaamheid opzoeken als ze zich niet goed voelen. Nicole maakt zich duidelijk zorgen over hem. Af en toe gaat ze hem likjes geven.

    De werf krijgt, voor ons althans, steeds meer vorm. Vandaag nog leidingen gelegd voor de verlichting binnen en buiten. De bekisting is nu helemaal klaar en wat we vandaag zouden gaan doen – met name de metalen netten leggen en de resterende gaatjes dichtspuiten – doen we morgen wel. We staan niet achter op onze weekplanning.

    Bij Christian nog twee dozen Croix du Sud 2007 gekocht, een typische Corbièrewijn van  “Les Celliers d’Orfée”, dat is de coöperatieve van Ornaisons, waar Christian vennoot van is.

     

    Het weer: ondanks de voorspellingen heeft het vandaag niet meer geregend. Het was wel koud (maximum 6 graden) en er stond wel wat wind.

    11-12-2008 om 08:48 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo

    Hugo is heel ziek, enfin ziek is het juiste woord niet, hij heeft lage rugpijn. Gisterenavond schreeuwde hij het uit van de pijn en hijgde hij heel hard. We hadden al opgemerkt, dat hij het moeilijker had om op en af de zetel te springen. We dachten aan arthrose. De apotheker had ons al ibuprofen gegeven. Dat heeft dus niets geholpen. De dierenarts waar we vorige keer geweest waren gaf niet thuis, het was ook al na achten. Bij een andere dierenarts hadden we meer geluk. Die man heeft ons nog ontvangen. Hij heeft Hugo zeer grondig onderzocht, maar voorlopig is het moeilijk om een sluitende diagnose te stellen. Het manneke kreeg een cortisonespuit en de komende dagen moeten we hem pilletjes geven. Als het niet betert moeten we terug voor een radiografie. Momenteel is Hugo heel rustig. Hij ligt op een kussen onder de tafel en dat bevalt hem nog het best. We hopen dat hij snel geneest.

    Op de werf vorderen de werken naar wens. We zullen alle voorbereidingen klaar hebben tegen maandag, dus dat zit wel goed. Morgen leggen we de metalen netten, moeten we alle nog resterende gaatjes dichtspuiten en kunnen we al wat leidingen leggen, die evengoed in het beton mogen liggen.

     

    Het weer: ook op dat gebied hebben we nieuws: het heeft de godganse dag geregend. Er was weinig wind, het was acht graden en de lucht zat potdicht. Regen, regen en nog eens regen...

     

    P.S.: Leen heeft nog twee fotootjes gemaakt van de Orbieu en zijn omgeving in de hoop te kunnen aantonen dat het regent, maar veel is er niet op te zien, dus geniet van de natuur.



    10-12-2008 om 09:00 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betonmolen

    Volgende maandag is het zover. Dan komen de betonmolens en de –pomp. In totaal 11 kubieke meter beton moeten we gieten op de verdieping. Ik hoor van overal sterke verhalen over de kracht van die betonpompen, maar ik denk (hoop) dat we goed voorbereid zijn. Vandaag nog verdergewerkt. De randen voor meer dan de helft opgemetst, de ankers langs de kant van Antoine en Josette geplaatst. Toen ik de toelating ging vragen stak Josette net haar hoofd door het slaapkamerraam, gehuld in haar hemelsblauwe peignoir. Ze zei, dat het wel in orde zou zijn, maar dat ze er toch met haar man moest over praten. Nog geen tien minuten later stond Antoine bij ons. Ik gaf hem een woordje uitleg en het was goed. We hebben die klus proper afgewerkt en terwijl ik in hun tuin bezig was, is Antoine de ganse tijd bij mij gebleven. Hij vertelde hoeveel werk zij gehad hebben in het huis waar ze nu in wonen. Op zijn leeftijd zou hij het niet meer kunnen herdoen gaf hij eerlijk toe.

    Leen heeft gans de dag afdekplaatjes gezet op de bekistingen. Met een pneumatisch nietjesapparaat. Je hoorde ze knallen tot aan de Mairie.

    In de late namiddag heb ik dan nog wat graafwerk gedaan op het terras. Het was als een lentedag. Fluitende vogeltjes, een redelijke temperatuur en de geur van vochtige aarde. Heerlijk.

     

    Het weer: windstil, warm (14 graden) en zonnig. Leen heeft de ramen zelfs opengezet, omdat het binnen kouder was dan buiten.

    09-12-2008 om 08:53 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Téléthon

    De Téléthon, dat is zoiets als Kom op tegen Kanker of Levenslijn, gebeurt in Cruscades op 2 vlakken. Er is de tombola (lotjes te koop bij verschillende verantwoordelijken van de gemeente en de verschillende organisaties)  en dan is er de Loto in de Foyer Municipale. Blijkt, dat dat een Bingonamiddag is (zie foto’s). Wij hebben dus voor de eerste keer bingo gespeeld en...niets gewonnen. Er waren nochthans interessante prijzen, zoals een charcuteriemand (met ondermeer foie gras) en wijn, een doos met 24 flessen Corbièrewijn, hele hespen met een fles wijn en dergelijke meer. Wij gingen met lege handen naar huis. Maar kom, we troosten ons met het feit, dat we in de namiddag, voor de Téléthon, nog buiten gezeten hebben in een weldoend zonnetje. Het was zalig vandaag.

     

    Het weer: zalige zon, heldere lucht, geen zuchtje wind en een temperatuur van 14 graden.



    08-12-2008 om 08:47 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drillen

    Een goedgevulde zaterdag. Leen heeft de voorraadkasten nog eens aangevuld en ons studiootje gekuist. Ze heeft in de winkel nog iets ontdekt wat Sinterklaas en Kerstmis betreft. Vermits Sinterklaas hier niet bestaat neemt de Kerstman zijn taak in het warenhuis over. Hij zat op een witte lederen zetel met veel glitter en glamour. Rond hem stonden speelgoedberen en -herten te dansen. De kindjes kwamen dan op zijn schoot zitten en er werd een fotootje van gemaakt. De fotografe had ook een Kerstmanpak aan.

    Ik heb op de werf de nodige gaten in de muren gekapt (voor onze schouw en de aflopen) en al behoorlijk wat gaten geboord voor de verankeringen van de oude buitenmuren in de betonplaat. Ik moet in principe enkel nog de kant van Josette en Antoine doen, maar ze waren niet thuis, dus heb ik ze niet kunnen verwittigen.

    Onze drilboor heeft het begeven. Ze heeft zichzelf stukgedrild, zo ging ze tekeer. Ik heb een nieuwe gekocht. Ze waren gelukkig in de aanbieding en deze keer koos ik voor een merknaam. Hopelijk gaat ze langer mee. De echte professionele toestellen zijn vier keer zo duur, dat vond ik erover. Goed materieel is heel belangrijk op een werf. Als je de juiste werktuigen niet hebt, ga je gegarandeerd aan het sukkelen.

    De oude drilboor heb ik voor nazicht aan Christian gegeven. Misschien kan zijn broer, die elektrieker is, ze nog herstellen. Een boor komt altijd van pas en desnoods verkopen we ze op één of andere vide-grenier.

     

    Het weer vandaag: vanmorgen dreigde het te regenen, maar daar bleef het ook bij. Nadien klaarde het op en werd het een heerlijke dag bij 13 graden en veel zon. Er was geen wind.

    07-12-2008 om 15:30 geschreven door La Bâtisse du Délice  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)


    Onze Bâtisse opent in juni 2010
    Jullie kunnen vanaf nu reserveren! 
    Mail: labatissedudelice@gmail.com

    Archief per week
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/12-23/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Hieronder staan
    foto's van ons
    dorp Cruscades.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs