Welkom op onze blog!
Foto
Inhoud blog
  • Proficiat Nandy!
  • Tiana bijna jarig!
  • Een koffer vol...
  • Hip hip hoera voor Lou!
  • Robrechts tiramisu
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Zoeksites
  • Beeldbank
  • Google
  • Meester Sipke
  • Netwijs
  • Wikipedia
  • Willem Wever
  • Leuk leren
  • Tafels
  • Huiswerkweb
  • Rekenweb
  • Digitips
  • Hot potatoes
  • Leren is een makkie
  • Oefenstof
  • Rekentaal

    Ontspanning
  • Kleurplaten
  • Funnygames
  • Spele.nl
  • Ketnet
  • Moppentrommel
  • Speelzolder
  • Spelletjes.nl
  • Sudoku
  • Speeleiland
  • Symbaloo vierde leerjaar

    Spelling
  • Tijd voor taal woordpakketoefeningen
  • Voorgelezen woordpakketten
  • Op naar het Bingeleiland!
  • Bingel
  • Onze foto's
  • Foto
    Sint-Norbertus, 4de leerjaar
    Welkom in onze keileuke klas!
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat Marie!!
    Op 25 november was Marie jarig!
    Ze bracht een lekkere traktatie en een origineel klascadeau mee!
    Kijk maar!
    HIPPERDEPIP HOERA voor Marie!!!






    08-12-2013 om 17:56 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIPPERDESUPERDEPLUS, ARNO HEEFT EEN ZUS!!!
    Op woensdag 30 oktober was het eindelijk zo ver... Arno werd grote broer van een flinke meid!
    Ze kreeg de mooie naam ASTER.

    De superfiere broer mocht een hele pot suikerbonen uitdelen aan zijn klasgenootjes!
    En twee weekjes later kwamen mama, papa en de baby op klasbezoek.
    We hadden allemaal samen voor een cadeautje gezorgd, een grote mobiel met allemaal verschillende diertjes, gemaakt van strijkparels. Hopelijk kan Aster er binnenkort uren naar kijken wanneer die boven haar bedje bengelt.

    Wat een fantastisch mooi meisje!
    Dikke proficiat Arno, mama Sarah en papa Igor en natuurlijk... Aster!!




















    15-11-2013 om 22:40 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot volgende week!
    Proficiat voor jullie mooie rapporten!
    Denk aan de boekopdracht.

    FIJNE HERFSTVAKANTIE!!!

    het is weer herfst

    24-10-2013 om 20:55 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tafels van Graaf Dracula!
    Klik op de skeletten om de maal- en deeltafels te oefenen.


    24-10-2013 om 20:50 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelling
    Zin om in de vakantie nog wat te oefenen op verenkelen en verdubbelen? Klik op de pompoenen!
                                               
                                                 

    24-10-2013 om 20:36 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HHHHHHHHHalloweennnnnn!!!
    Bijna herfstvakantie en dus... bijna Halloween!
    De kinderen van het vierde schreven vier huiveringwekkende griezelverhalen en maakten er stokpopjes bij. 
    Nadien speelden ze hun mini-thrillers voor de medeleerlingen.
    Brr... ik werd er echt een beetje bang van!









    24-10-2013 om 20:26 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er was er eentje jarig... Bravo Mattias!
    Vandaag, 24 oktober, mochten we weer "vieren in het vierde"!!
    Dit keer was onze fantastische Mattias de jarige job!
    Een dikke HOERA en een dubbeldikke DANKJEWELDANKJEWEL 
    voor de lekkere pudding en de toffe strips!!




    24-10-2013 om 20:17 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe werkt een sluis?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe werkt een sluis?
    Oefen zelf op deze site.

    24-10-2013 om 20:04 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele sfeerfotootjes uit onze klas...
























    01-10-2013 om 21:56 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je jarig bent, dan roep je luid hoera!
    HOERA MAUD!!!
    Op 1 oktober werd onze Maud negen jaar!
    We mochten meegenieten van haar overheerlijke koekjestaart en kregen het superleuke boek 'Iep' cadeau!
    Wat een fijne verrassing!
    Dikke proficiat en dubbeldikke dankjewel, Maud!!




    01-10-2013 om 21:43 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hipperdepip voor Elias!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op 10 september was Elias jarig in onze klas. Hij werd al negen jaar! We werden verwend met lekkere cake en een toffe nieuwe strip!
    D-A-N-K-U  en  B-R-A-V-O voor ELIAS!!!

    15-09-2013 om 11:24 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijenspelletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bijenspelletjes!

    11-09-2013 om 22:02 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schooltv: Het verhaal van de honingmakers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het verhaal van de honingmakers.

    11-09-2013 om 22:01 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de klas!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een kunstwerk van Sam en co op het klasbord.
    Ik mocht het niet afvegen, maar ik heb spijtig genoeg het bord wel nodig...
    Op deze manier is de draak vereeuwigd op papier!

    07-09-2013 om 22:04 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn verhaal, mijn symbool...
    Tijdens de eerste week van het schooljaar mochten we een voorwerp meebrengen dat voor ons een 'symbool' is, waar m.a.w. een verhaal aan vast zit. 
    Kijk maar. Dit zijn ONZE SYMBOLEN...




























    07-09-2013 om 22:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe schooljaar komt eraan!
    Hallo iedereen!

    Zijn jullie klaar voor een "bij"ZZZonder schooljaar?
    Ik alvast wel!
    We maken er een onvergetelijk jaartje van!
    Niet vergeten: we starten maandag op ons oude vertrouwde plekje: SINT NORBERTUS.
    Tot dan!

    Groetjes,

    Juf Marijke

    28-08-2013 om 22:31 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOOKLAS 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was weer beestig leuk op onze ZOOKLAS!
    Bekijk de foto's via deze link.

    02-06-2013 om 15:52 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOE DE PAPERCLIP!
    Muzisch aan de slag met... paperclips!?
    Het kan!
    Je kunt er namelijk prachtige figuren mee maken,
    een melodie mee bedenken,
    spelletjes mee spelen 
    en zelfs
    een toneelstukje mee opvoeren!
    Als je je fantasie maar laat werken!

































    04-04-2013 om 11:33 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stefan Boonen op bezoek...
    Is het een vliegtuig...
    Is het een vogel...
    Nee, dat is het niet!
    Het is Stefan Boonen...

    Voor de tweede keer nam de jeugdschrijver ons mee op avontuur.


















    04-04-2013 om 11:27 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsupdate
    HIP HIP HOERA VOOR ONZE JARIGEN!!!









    04-04-2013 om 11:23 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARNAVAL!




































    09-02-2013 om 15:43 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis door Europa!
    Op dinsdag 5 februari werden we door L5 en L6 uitgenodigd op hun Europese landenmarkt.
    We luisterden er naar een boel interessante weetjes over landen die we al een beetje of nog helemaal niet kenden. We speelden een leuk spel of testten onze kennis in een quiz en we konden ook proeven van de plaatselijke specialiteiten... mmm...! 
    Kortom, we waren er graag bij!
    DIKKE PROFICIAT AAN L5 EN L6!!




















    05-02-2013 om 20:17 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAFELS van Kaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIENTEN   
    500 gr.patisseriebloem
     - 400 gr.boter - 
    300 gr. suiker waarvan 1/3 vanillesuiker
    - 6 eieren-
    1/2 koffielepel bakpoeder 
    - eetlepel pudingpoeder
    - 1 vanillestokje
    - 1 snuifje zout


    BEREIDING
    Je weegt 500g bloem op de weegschaal en doet dit in een grote kom. Voeg er de suiker, het bakpoeder, het puddingpoeder, het snuifje zout en het geschraapt vanillezaad aan toe. De boter laat je zachtjes smelten op het vuur, maar het mag niet verkleuren. Je giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel. Meng dit goed en voeg er de 6 eieren aan toe. Mix dit alles gedurende 1 minuut. Het wafeldeeg is klaar , maar moet nog 1 uur in de koelkast opstijven.


    EN DAARNA ...................... BAKKEN

    je schept met een eetlepel een balletje deeg en legt het op het wafelijzer .
    Laat ze eventjes bakken en met een prikvork neem je ze uit het wafelijzer.
    Je laat ze afkoelen op het rooster.........
    SMAKELIJK!


     

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gele rijst van Vanessa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIENTEN
    2 tassen rijst 
    4 tassen water
    1theelepel kurkuma

    MATERIAAL
    1grote lepel
    1kleine lepel
    1kookpot
    1 tas

    BEREIDINGLaughing
    je kookt het water 
    Je doet de kurkuma er bij, goed roeren
    Dan doe je er de rijst bij en je laat de rijst 10 tot 15 min koken
    Is het te droog voeg je er nog wat extra vocht aan toe.
    lievelingsrecept van Vanessa;smakelijk :)Embarassed

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol-au-vent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    INGREDIËNTEN
    1 volledige kip
    1 stuk prei
    1 stuk selder
    1 ui
    2 wortelen
    1.5l water
    2 laurierbladeren
    10-tal geplette zwarte peperbollen
    1 à 2 kruidnagels
    20cl room
    60g boter
    60g bloem
    peper en zout
    madeira
    citroen
    250g gehakt
    1 ei
    1 eetlepel broodkruimel
    250g Parijse champignons
    half teentje look, gesnipperd
    boter

    RECEPT
    1. Bouillon maken
    Zet water op en voeg wortelen, ui, prei en selder toe. Voeg de peperbollen, kruidnagel en laurierblaadjes toe en een snuifje zout. Breng aan de kook en voeg dan pas de kip toe. Laat ongeveer 40-45minuten zachtjes koken. Verwijder de kip en zeef de bouillon. Dat is de basis voor vol-au-vent. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees van de kip. Hou apart.

    2. Saus maken
    Maak de roux met boter en bloem. Voeg dan zachtjes de bouillon toe en dan room. Zachtjes roeren tot de saus zich bindt. Voeg een scheutje madeira toe.

    3. Balletjes
    Meng gehakt, ei, broodkruim en peper en zout en maak er kleine balletjes van. Kook die even in wat bouillon tot ze komen bovendrijven. Hou dan apart.

    4. Champignons
    Versnijd de champignons in kwartjes en bak aan in boter met wat look. Kruiden met peper. Hou apart.

    5. Bouchees
    Even verwarmen in de oven. 10-tal min op 120°C.

    6. Afwerking
    Doe alle ingrediënten nu in de saus (kippenstukken, balletjes, champignons). Kruid eventueel bij met peper en zout en pers 1 citroen uit. Nog even omroeren en in en over de bouchees opscheppen en ... klaar!

    Serveren met verse frietjes of puree.

    JEFF

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie-taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN
    200g boter
    200g zwarte chocolade
    3 grote eieren
    180g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    80g gezeefde bloem

    WERKWIJZE
    Verwarm de oven voor op 200°C en schuif het rooster midden in de oven. Vet een bakvorm in met boter.
    Breek de chocolade in stukjes en smelt die op een heel laag vuur. Geregeld roeren tot alles goed gesmolten is. Voeg dan de boter toe en roer tot die gesmolten en vermengd is met de chocolade. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Spatel de warme chocolade door het mengsel. Giet nu het beslag in de bakvorm. Bak de taart 20minuten in de oven. Voor je de taart er uit haalt, zet je een bak met koud water en ijsblokjes klaar. Haal de bakvorm met de taart uit de oven en zet die meteen in de bak koud water. Laat de taart verder afkoelen.

    Heel lekker bij de taart is een bolletje vanille-ijs of slagroom.

    Niels

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Muesli van Lou.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten:
    1kg havervlokken
    250g gepelde pistachenoten,grof gehakt
    200g hazelnoten
    250g pecannoten
    5dl ahornsiroop

    materiaal:
    een grote kom
    een snijmesje
    een snijplank
    een pannetje
    3ovenschalen

    werkwijze:
    Doe de havervlokken in de kom. Hak de noten in kleine stukjes.
    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de noten met de havervlokken.
    Verwarm de ahornsiroop 3minuten tot dat hij dunner is geworden.
    Giet de siroop bij het notenmengsel en meng goed.
    Verdeel het mengsel over de 3 ovenschalen en zet de schalen 20 minuten in de oven.
    Schep het mengsel regelmatig om zodat alle kanten kunnen roosteren.haal het uit de oven en laat het afkoelen.
    Bewaar het in een luchtdichte doos.Het is lekker bij het ontbijt met melk of yoghurt en gedroogde vruchten of vers fruit.
                                                                                               Smakelijk.

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quatre quart cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN
    4 eieren
    250g zelfrijzende bloem
    250g suiker
    250g boter

    Laat de boter smelten in een pannetje op het vuur .
    De suiker doe ik in een kom, samen met de 4 eitjes
    Ik klop de suiker en de eitjes op met de mixer tot het schuim is geworden
    Daarna doe ik er voorzichtig de boter bij en roer alles goed door elkaar
    Dan ga ik de bloem zeven en schep deze onder mijn mengsel
    De bakvorm vet ik goed in met boter en strooi er wat bloem in (dan blijft de cake niet aan de randen plakken)
    Tegen dan is de oven warm en kan de cake in de oven
    Laat de cake 40 min bakken in de oven
    Nadien moet je de cake uithalen, laten afkoelen en uit de bakvorm halen
    JE KAN BEGINNEN SMULLEN !!!!

    Emma

    04-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met appelmoes en pure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HALLO IEDEREEN IK GA JULLIE VERTELLEN HOE JE KIP MET APPELMOES  EN PUREE MAAKT.

    wat heb je nodig voor vier personen :
    10 AARDAPPELEN
    9 APPELS
    3 KIPFILETS

    WE BEGINNEN MET DE APPELS HUN KLOKHUIS ER UIT TE DOEN DAARNA GAAN WE DE APPELS SCHILLEN.
    WE SNIJDEN
    DE APPELS IN KLEINE STUKJES EN DOE DE STUKJES IN EEN KOOKPOT OP EEN LAAG VUURTJE LAAT DE APPELS STOVEN.
    DIT DUURT 25 MINUTEN.


    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi s
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1. Pel de scampi s drog ze dan met keukenrol.
    2. 2auine fijn snijden.
    3. 2 teentjes look.
    4. verse peterselie fijn snijde.
    5. punt2/3 en 4saame in een pan doen bakken in boter en olijfolie
     en goed af kruide met peper en zout.
    6. 5 tomaten fijn snijde en nog 1 auin.
    7. doe boter en olijfolie in een pan doen en punt 6 er bij in doen.
    8. en dan alles saamen in een grote pot doen.
    9. tomatensaus en tomatenpuree bij doen.
    10. afwerken met peterselie en sambal oelek van suzi wan

    INGREDIENTEN
    -900 gr scampi s
    -bakboter en olijfoli
    -3 grote auine
    -peterselie
    -look
    -5 tomaten
    tomatensaus
    -tomatenpuree
    -sambal oelek van suzi wan
    peper en zout

    MATERIAAL
    -pan
    -pot
    -mes
    -houte lepel om te roere
    smakelijk eete iedereen

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POMPOENSTOMP VAN BRAM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIËNTEN
    1 kleine pompoen
    aardappelen
    2 eetlepels zure room
    peper & zout
    nootmuskaat
    een half blokje groentenbouillon
    1 eetlepel boter

    WERKWIJZE
    schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes
    schil de aardappelen tot je evenveel hebt als de pompoen
    breng de aardappelen aan de kook in gezouten water,doe er na 5 minuten de pompoenen het halve
    blokje bouillon bij
    giet af waneer je gemakelijk in de aardappelen kunt prikken
    laat eventjes uitdruppen
    prak de aardappelen en de pompoen samen in de kookpot
    kruid met peper & nootmuskaat
    meng de boter & zure room erdoor, warm nog even op

    lekker met gebakken spek of merguez!!!

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna Cotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                                                                Very Happy  LIEVE MENSEN MIJN GERECHT IS PANNA COTTAVery Happy

    INGREDIËNTEN(4personenVery Happy)

    - 200 gram rode vruchten
    - 2,5 DL room
    - 2 gelatineblaadjes
    - 100 gram kristalsuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 eetlepel honig
    - 1 vanille stokje

                                    NU GAAN WE HET KLAARMAKENVery Happy

    Doe de kristalsuiker de room en de vanillesuiker samen in een steelpan.
    Snij het vanillestokje open,schraap de pitjes eruit en doe het samen met het stokje bij het mengsel.
    Verwar tot net onder het kook punt.
    Lat ondertussen de gelatineblaadjes in koud water weken.
    Haal de room van het vuur.
    Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze al roerend bij de room.
    Giet het in kommetjes en zet 5 uur in koelkast om op te stijven.

                                      SAUS:

    Verwarm de vruchten in een pannetje. Plet ze en giet door een zeef boven een kom.
    Doe de honing bij het vocht.
    Giet de saus op de panna cotta.

    SMAKELIJK


    groetjes

    Jesse

    01-02-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen van Willem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HOE MAAK JE MOSSELEN?

    ingrediënten

    2 wortels
    3 ajuinen
    1 selder
    1 pak mosselen van 2 kg
    1 klontje boter 100 gram

    MATERIAAL

    1 mes
    1 kookpot

    BEREIDING

    1. Eerst ga je de mosselen schoon maken.
    2.Snijd dan alle groenten in stukjes en stop ze in deen kookpot
    (selder, ajuin, wortel) .
    3.Leg de mosselen er bovenop, een beetje boter kan geen kwaad.
    4.Laat nu alles 10 minuten koken totdat het water begint te schuimen en de mosselen open gaan.
    5.Nu kan je lekkere mosselen eten. :D





    29-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4/4 koek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is het recept voor een 4/4 koek.

    Wat heb je nodig?

    4 eieren
    250 gram zelfrijzende bloem
    250 gram suiker
    160 gram boter
    2 pakjes vanillesuiker

    Eerst neem je de eieren en doe je het eigeel en het eiwit in een apart kommetje.

    Het eiwit moet je opkloppen tot het helemaal stijf is.

    De eierdooiers, boter en suiker moet je ongeveer 30 minuten roeren tot alles goed met elkaar vermengd is.       

    Dan neem je een zeefje en zeef je de bloem.

    Daarna doe je de gezeefde bloem en het stijfgeklopt eiwit bij het mengsel van eierdooiers, boter en suiker.

    Vervolgens neem je een bakvorm, beboter je deze en bestrooi hem met een beetje bloem. Dit is  om ervoor te zorgen dat je koek niet blijft plakken in de bakvorm.

    Nu giet  je het deeg in de bakvorm en zet je die in de oven op 180° C.

    Af en toe moet je eens kijken of je koek al klaar is. Dit kan je doen door met een breinaald in de koek te prikken.

    De koek is klaar als er niets meer aan de breinaald blijft plakken.

    Smakelijk eten!

    29-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Appelcake
    een appelcake maakje zoals katre kaar.


    Dit heb je nodig:
    250g zelfrijzende bloem-250g boter-
    250g suiker-4 eieren-4 appels-
    1 zakje vanillesuiker


    Het recept:
    meng de boter met de suiker en de vanillesuiker door
    ellaar.Splits de eieren.Meng de eierdooier door
     het mengsel.Zeef de bloem en meng dit ook door 
    het mengsel.Klop het eiwit stijf en spatel
    het voorzicht door het mengsel.
    Schil de appels en doe het klokhuis 
    er uit en maak er schijfjes van.
     Besmeer een bakvorm met boter.
    Voorverwarm de oven op 175°C 15min.
    Bedek de bodem met een laag van het mengsel.
    Leger de schijfjes appel op en bedek het met de rest van het mengsel.Verlaag de
    tempratuur naar 160°c 35à40min.Om te kijkenof hij goed is of slecht is.Dan prik je er een er een naalt 
    door en als hij droog is dan is hij goed als hij nad is dan de cake er tug in. 

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spaghetti carbonara
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    spaghetti carbonara

    vandaag ga ik chef diego je vertellen hoe je spaghetti carbonara maakt
     je hebt nodig
    eieren 
     spek blokjes
    gemalen kaas
        peterselie                                                                           
     pasta bv (tagliateli)
     eens alles bij elkaar genomen
     beginnen we met de bereiding
     we zetten een kookpot op een hoog vuur
    voor de pasta eens  het kookt doen we de pasta 
     we de spek blokjes in,tot deze aldente   is beetgaar      
    Ondertussen dat de pasta op staat   
    bakken  we de spek blokjes 
    als de spek blokjes  gebakken zijnlaten
    we deze uitlekken in  een zeef  
    we breken de eieren afkruiden met
    zwarte peper en zout en deze opkloppen
    en gemalen er bij doen

    spek blokjes er ook in leggen    
    en niet vergeten de peterselie fijn hakken
     giet de pasta af
     en doe de pasta terug in de kookpot en de saus afgieten
    en tenslotten op dienen aan de beste klasgenoten
    ik hoop dat jullie het leuk vonden 
    en nu lekker smullen
    smakelijk !!!!

                    
                                        smakelijk !!!!!!                                           

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuutpannenkoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept van quinten

    200 g bloem
    1/2 l melk
    1 pakje vanillesuiker
    4 eieren

    doe de bloem in een kom en meng hem met de vanillesuiker.

    maak in het midden van de bloem een kuiltje waarin je de 
    eieren en de melk door elkaar klopt.
    Meng langzaam met de bloem tot een gladde en klontervrije massa

    doe nu vet in de koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de
    dunne pannenkoekjes.

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malse chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Wat heb je nodig?
    3 eieren, 
    170 g suiker,
    100 g chocolade,
    100 g boter + iets extra voor de bakvorm,
    50 g gezeefde bloem,
    een snufje zout,
    en bloemsuiker of iets anders om te versieren.
    Hoe maak je het?
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Breek de eieren in een kom.Voeg de suiker en het zout toe.
    Roer er daarna de bloem doorheen.
    Smelt de chocolade op een zacht vuurtje.
    Haal de pan van het vuur zodra de chocolade gesmolten is 
    en er lekker uitziet.
    Giet dan de chocolade bij het deeg en roer goed.
    Neem een ronde of lange bakvorm.Vet de bakvorm in 
    en giet het deeg erin.Plaats de bakvorm in de oven en bak
    de taart in 20 minuten.
    Je kan je taart nog versieren met bloemsuiker of iets anders.
    Nu is je taart klaar en kun je hem opeten.
    Eet smakelijk!!!
    Dit is de lievelingstaart van Marthe Algoed.Cool

    28-01-2013 om 00:00 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog niet gedaan...
    Ook onze schilderkunsten willen we tonen in M!
    We bekeken de werken van de Franse kunstenaar CORNEILLE van dichterbij en maakten onze eigen versie ervan.
    De resultaten zie je (nog) niet op deze blog... die kun je komen bewonderen en hopelijk ook KOPEN in Museum M op donderdag 21 februari!
    Allen daarheen!!!










    26-01-2013 om 13:36 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat maken wij voor de veiling in M?
    Ons kunstproject gaat verder en we maken 3D-hartjes met ballonnen, lijm en wol.
    Die zullen mooi staan in de tentoonstelling in Museum M!
    (als ze lukken, natuurlijk...)














    26-01-2013 om 13:32 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterpret
    Na ons bezoek aan Gasthuisberg, hadden we toch wel nood aan een beetje frisse lucht.Wat leuk dat het nu net zoveel gesneeuwd had!
    We organiseerden een heuse sneeuwpoppenwedstrijd in de schooltuin!
    Wie wordt de winnaar???






























    15-01-2013 om 19:58 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bezoek in Gasthuisberg
    Op een echte winterdag trokken we met het derde en vierde leerjaar naar Gasthuisberg.
    Een ziekenhuis lijkt voor veel kinderen en grote mensen niet meteen een leuke plaats. Maar wij mochten een kijkje achter de schermen nemen en ontdekten dat het helemaal niet zo eng hoeft te zijn. We bekeken ondermeer een stukje van het kinderziekenhuis, waar prachtige schilderwerkjes de muren versieren, de spannende spoedafdeling en het dagziekenhuis.
    We vielen bijna achterover toen we enkele cijfertjes over Gasthuisberg hoorden (kijk maar op de foto's) en we voelden ons echte dokters in spe met onze haarnetjes en mondmaskertjes!
    Kortom, een boeiende uitstap!






























    15-01-2013 om 19:52 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in de kijker
    Een nieuw schoolproject!
    We slaan met alle klassen samen de handen in elkaar en gaan werken rond... kunst!
    En niet zomaar..., want aan dit verhaal komt nog een staartje. Wacht maar af.
    Het project werd alvast gestart met een interactief, kunstig toneeltje.












    15-01-2013 om 19:40 geschreven door juf Marijke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog als favoriet !

    Andere blogs in Sint-Norbertus.
  • De school
  • eerste kleuterklas
  • tweede kleuterklas
  • derde kleuterklas
  • eerste leerjaar
  • tweede leerjaar
  • derde leerjaar
  • vijfde leerjaar
  • zesde leerjaar
  • peuterklas

    Volg het werk van onze groene ridders!
  • De sMOSsertjesblog

  • Blijf jij ook graag op de hoogte van
    wat er in de wereld zo allemaal gebeurt?
    Kijk dan naar Karrewiet,
    dat kan ook via deze link!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • -0001

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs