2 daagse eifel 2007

Inhoud blog
 • 2018.04.13 - Liefst 160 kaarters streden voor de “Prijs Schepen Van Damme”
 • 2018.02.16 - Verslag
 • 26 augustus 2017 - Verslag Rommelmarkt
 • 2017.06.18 - Verslag Gezinsfietstocht met BBQ
 • 2017.06.10 - Verslag daguitstap Maredsous - Dinant
 • Verslag - Kaartprijskamp Wiezen
 • 2017.03.10 - Verslag bierproefavond ism Brouwerij De Leste
 • 2017.01.06 - KWB Ruisbroek viert zijn voorzitter tijdens Driekoningenfeest
 • 2016.10.30 - Verslag - De verkeersquiz
 • 2016.10.18 - Verslag bezoek Coca-Cola te Wilrijk
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten site's
 • KWB online
 • Falos volley (wij spelen in 3 afdeling B)
 • scouts van Ruisbroek
 • school Carolus Ruisbroek
 • sudoku spel
 • kwb machelen
 • schoolvakantie's vlaanderen
 • kwb hofstade

  organisatoren + deelnemers tentoonstelling 2008

  Zoeken met Google


  guido tentoonstelling 2008

  Nieuws Sporza
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  KWB Ruisbroek Sint Carolus

  Secretariaat : jandaelemans@skynet.be
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2018.04.13 - Liefst 160 kaarters streden voor de “Prijs Schepen Van Damme”


  Liefst 160 kaarters streden voor de “Prijs Schepen Van Damme”


  KWB/Femma Ruisbroek Sint Carolus organiseerde op vrijdag 13 april hun jaarlijkse kaartprijskamp
   “Prijs Schepen Yvo Van Damme’. Samen met Yvo hadden de bestuursleden weerom gezorgd voor een prachtige prijzentafel. Niet verwonderlijk dat hierdoor een groot aantal kaartliefhebbers afzakten naar Zaal Familieheem. Vanaf 18.15 uur werden de eerste inschrijvingen reeds genoteerd en rond 19.15 uur was het aanschuiven tot buiten om de inschrijvingstafel te bereiken. Iets na 19.30 uur was de laatste kaarter genoteerd en met 160 deelnemers was de zaal volledig bezet.

  Schepen Yvo Van Damme, tevens bestuurslid bij de plaatselijke KWB-afdeling bedankte iedereen voor hun komst en wenste allen een aangename kaartavond. Dan was het aan de kaarters om hun beste beentje voor te zetten om de hoofdprijs binnen te halen. Rond 21.30 uur, reeds anderhalf uur later na de start, werd de eerste uitslag genoteerd. Het zou het komende uur druk worden aan de tafel van de verantwoordelijken om iedereen in de rangschikking op te nemen. 

  Rond 22.30 uur werd de laatste tafeluitslag binnengebracht en kon kort daarna de “ceremonie protocolaire” aanvangen.

  Met 162 slagen werd Jan Aerts winnaar van de editie 2018. Hij mocht de felicitaties van Schepen Yvo Van Damme in ontvangst nemen en als eerste zijn keuze maken uit de prachtige prijzentafel. Met 159 slagen nestelde Frans Mees, lid van de plaatselijke KWB, zich op de tweede plaats en Frans Boeykens met 157 slagen maakte het podium compleet. Christiane Lambrechts was de eerste dame op de vierde plaats. De prijsafhaling door de overige 156 deelnemers (iedereen nam een prijs mee naar huis) zorgde toch nog voor een klein uurtje werk.

  Dank zij de gulle sponsors, de goede organisatie van de KWB/Femma Sint Carolus-afdeling en de vele vrijwilligers waaronder verschillende leden van de G-voetbal van Puurs, werd de editie van 2018 een daverend succes. Yvo Van Damme dankte in zijn eindwoord iedereen dan ook van harte.

  Wordt Zaal Familieheem door dit succes volgend jaar te klein ?? Afwachten maar wat de editie 2019 voor de organisatoren in petto heeft.

  Op de foto hieronder ziet U (van links naar rechts) Frans Mees, winnaar Jan Aerts, Schepen Yvo Van Damme en Frans Boeykens.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2018.02.16 - Verslag

  “Samen Zingen”  - Voor herhaling vatbaar !!?

   Op 16 februari  jongstleden organiseerde KWB Ruisbroek Sint Carolus voor de 1ste maal een avond “Samen Zingen”.

   Het café van Zaal Familieheem liep tegen 19.30 uur aardig vol en de bestuursleden waren blij met de 35 aanwezigen die kwamen opdagen voor deze zangstonde. Eénmaal iedereen een plaatsje had bemachtigd en de voorzitter zijn openingswoordje had gesproken was het kelen schrapen voor de eerste noten.

   De instrumentale begeleiding op het keyboard werd verzorgd door eigen KWB-lid André Mampaey. Onder  de artiestennaam Darry Bell treedt hij regelmatig op voor allerhande soorten verenigingen en festiviteiten. Voor deze avond selecteerde hij een 20-tal liedjes uit het oeuvre van  bekende melodieën die iedereen kent.

   Via het grote beeldscherm waren de teksten van de liedjes goed zichtbaar en kon iedereen met volle kracht er tegen aan gaan. Darry Bell zette in met een potpourri van oude korte meezingers, waardoor ieder dadelijk in stemming werd gebracht.

  Daarna volgden vele Vlaamse klassiekers van “Eviva Espana“ over “Een ster” tot “ Chérie”. Op regelmatige basis werd hiertussen een “Heil prosit” geheven, want de kelen dienden uiteraard regelmatig te worden gesmeerd. Na de eerste 10 liedjes werd een korte pauze ingelast om iedereen wat op adem te laten komen.

   Via de “Purperen Hei” en “De Lichtjes van de Schelde” werd het 2de gedeelte met verve en veel timbre aangevangen.  Enkelen waagden zich aan een karaoke met het liedje “Een beetje verliefd”.  “Sweet Caroline” joeg heel wat “ Oh Oh Oh’s ” door de zaal en met “Heb je even voor mij” waren het dan weer de “ Ja la la’s” die de bovenhand hadden. Een polonaise op een Vader Abraham-medley maakte de avond compleet. De Radetsky-mars besloot met handgeklap deze zangavond.

   Deze 2 uur durende avond was een schot in de roos voor de organisatoren, zeker dank zij de uitmuntende muzikale begeleiding. Iedere aanwezige was enorm tevreden en hoopt in de toekomst op een vervolg…  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 augustus 2017 - Verslag Rommelmarkt

  18de Rommelmarkt van KWB/Femma Ruisbroek groeit maar niet.

     

  Ondanks de nodige publiciteit en de vele strooibriefjes die worden rondgedragen groeit de rommelmarkt in Ruisbroek maar niet. De reden hiervan is het overaanbod. De laatste jaren zijn er in eigen gemeente enkele gelijkaardige initiatieven bijgekomen, zodanig dat de plaatselijke bevolking niet meer warm loopt om in te schrijven om met een standje te staan of eventjes een bezoekje te brengen aan de rommelmarkt.

  Aan het weer heeft het niet gelegen. In de voormiddag kwam het zonnetje slechts sporadisch tevoorschijn, maar in de namiddag stond ze in volle glorie te pronken.

  Een 45-tal standhouders hadden toch een plaatsje besproken zodat de Gasthuisdreef en de Kloosterstraat goed vol stonden. Het terras voor het Familieheem werd regelmatig bezocht voor een hapje en een drankje. Na de markt hoorden we, net als andere jaren, dat de ene standhouder goed had verkocht en de andere minder. Elke standhouder moet ook weten dat de waren die worden uitgestald, verkoopbaar en interessant moeten zijn voor eventuele gegadigden. Menig persoon ging toch huiswaarts met ofwel een plastic zakje met kleine aankopen of grotere stukken, zoals zelfs een oude kruiwagen. Afbieden om een gegeerd voorwerp te verkrijgen aan een klein prijsje was en is zoals steeds, schering en inslag.

  De organisatoren waren al bij al nog tevreden over de algemene opkomst, maar weten nog niet of ook volgend jaar deze rommelmarkt zal kunnen plaatsvinden. Er zijn grote wegenwerken gepland in de directe omgeving, die kortelings starten en zouden duren tot eind 2018. Afwachten dus maar…  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017.06.18 - Verslag Gezinsfietstocht met BBQ

  Gezinsfietstocht met barbecue,

  dank zij het prachtige weer, een topper.

  Op zondag 18 juni was het voor de sportievelingen van KWB/Femma Ruisbroek Sint Carolus een hoogdag. De organisatoren van de fietstocht hadden een mooi tochtje doorheen Klein-Brabant voorbereid. Om 13.30 uur hadden een 25-tal deelnemers hun stalen ros van stal gehaald om de 25 kilometer die voor de wielen werden geschoven af te haspelen. Dit op een matig tempo zodat iedere min of meer sportief aangelegde fietser kon volgen. Via Ruisbroek, Kalfort en Oppuurs stevenden we af op de eerste stopplaats, het Fort van Bornem. Met het prachtige weer en de hoge temperatuur, een meer dan noodzakelijke stop. Frank De Boosere had gezegd : veel drinken is de boodschap met dit warme weer. ’t Was wel altijd geen water dat op tafel kwam..

  Vanuit Bornem maakten we door de tunnel onder de N16 de doorsteek naar Hingene om onze tweede stopplaats op te zoeken : Taverne Sint Margareta aan de kerk te Wintam.

  Rond 16.30 uur was het dan via Eikevliet afzakken naar onze vertrekplaats. De geuren van de barbecue kwamen ons toen tegemoet. De tafels stonden gedekt in het Familieheem en de overige leden die niet meefietsten sloten aan. Zo vulde het Familieheem zich met een 60-tal deelnemers. Dank zij de nieuwe formule, BuffettUnique verzorgde de barbecue, was het enkel aanschuiven en smullen van het heerlijk buffet met barbecueworstjes, kip -en kalkoensaté, stukjes spek enz.., te veel om alles op te noemen. Iedereen ging dan ook met een goed gevuld buikje naar huis. Deze geslaagde namiddag luidde ook het einde in van het werkjaar van KWB. De volgende activiteit is voorzien na het verlof. Op zaterdag 26 augustus is de rommelmarkt in de omgeving van Zaal Familieheem dan gepland.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017.06.10 - Verslag daguitstap Maredsous - Dinant

  Geslaagde busreis naar Maredsous en Dinant.

  Op 10 juni laatstleden vertrokken vanuit Ruisbroek 48 personen op reis richting provincie Namen. KWB/Femma Ruisbroek Sint Carolus had in samenwerking met Micheline Cars een mooie daguitstap ontworpen. Stipt om 08.00 uur vertrok de autocar onder een stralende zon via de Brusselse Ring naar het dorpje Denée, een 20-tal kilometer van Dinant. De abdij van Maredsous, gelegen op de heuvels van de vallei van de Molignéé, werd onze eerste afstapplaats. Daar wachtte men in het onthaalcentrum ons op met een kop verse koffie vergezeld met een croissant. Daarna was het aan de gids om ons rond te leiden. We kwamen heel wat te weten over het ontstaan van deze abdij. Heden zijn hier nog een 40-tal  Cisterciënzers aanwezig in de abdij. We bezochten de kerk, mochten even door de gangen dwalen in de abdij, de kapittelzaal bezoeken en ook het kleine kerkhof werd even bezocht.

  De onderhoudskosten van de abdij wordt gefinancierd door de verkoop van de producten die hun naam dragen : het Maredsousbier, gebrouwen volgens de oude recepten wordt nu overgelaten aan brouwerij Moortgat. De Maredsouskaas in bijna alle vormen wordt door de Franse firma Bel op zich genomen. Enkel de blokkaas van 2,5 kilogram wordt nog in de abdij vervaardigd en gerijpt.

  Rond de middag werd dan ons middagmaal geserveerd. Het voorgerecht was typisch : een halve pint Maredsous met kaas. Ook het stoofvlees met Maredsousbier, geserveerd met frietjes ging vlot naar binnen. Het dessertenbordje achteraf was een topper.

  Rond 13.45 stapten we terug de bus op en reden we naar de stad Dinant. Dinant is uiteraard gekend door de citadel die uittorent boven de stad. De autocar bracht ons tot boven, zodat we de 408 treden niet moesten aandoen. De gids ter plaatse leidde ons rond door de citadel, we konden genieten van het mooie panorama over de stad en de Maas en verlieten de citadel via de opstelling van een loopgravenoorlog uit 1914-1918. Hier was het even of iedereen had wat veel gedronken…

  Ook de 408 treden naar beneden was voor velen te veel, de kabelbaan bood een oplossing.

  Daarna was iedereen nog enkele uurtjes vrij om de omgeving van de Collegiale kerk  of de winkelstraten te bezoeken. Velen maakten gebruik om nog iets te nuttigen op de vele terrassen. Om 18.15 uur pikte onze chauffeur ons op en vertrokken we huiswaarts. Rond 20.00 uur waren we terug in Ruisbroek na een pracht van een reis met allemaal tevreden mensen.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag - Kaartprijskamp Wiezen

  Vrouwen aan de macht tijdens 17de kaartprijskamp ‘Prijs Schepen Yvo Van Damme’.

  Op 21 april jongstleden organiseerde KWB/Femma Ruisbroek Sint Carolus hun jaarlijkse kaartprijskamp ‘Prijs Schepen Yvo Van Damme’. Voor de 17de maal mocht Yvo Van Damme de kaartliefhebbers uit de wijde omgeving uitnodigen om te strijden voor zijn prijs en de bijbehorende prachtige prijzentafel. Liefst 140 deelnemers meldden zich ter inschrijving. Het traditionele kaartpubliek was dus op post, maar hoopvol is ook dat jongeren stilaan de weg terug vinden naar zulke organisaties. Zodoende is de toekomst verzekerd.

  Na enkele gezellige uurtjes “wiezen, ieder voor zich” werd rond 23.00 uur de einduitslag bekend gemaakt. Vooraleer de prijsuitreiking aan te vatten bedankte Yvo Van Damme in zijn woordje, alle medewerkers en gulle sponsors voor hun steun om van deze avond een succes te maken. Dank zij de behulpzame handen van de eigen bestuursleden, vrijwilligers en bestuursleden van G-voetbal Puurs, die zorgden voor  de bediening en tap, verliep de avond vlekkeloos. Hij bedankte ook iedere deelnemer die deze avond tot een succes maakte en hoopt iedereen terug aanwezig te zien op de editie in 2018.

  Dit jaar lieten de dames zich niet onbetuigd tijdens de kaartwedstrijd. Zowel de eerste als tweede plaats werd respectievelijk ingevuld door Maria Van Trier en Helga Meskens. Louis Peeters op de derde plaats voltooide het podium. Een potten- en pannenset, een hogedrukreiniger en een trapladder veranderden van eigenaar. De eerste KWB-er werd Karel Van Linden op de vierde plaats, hij nam de friteuse mee naar huis. Toen was het aanschuiven geblazen door de andere deelnemers om hun prijs af te halen. Organisatorisch liep alles van een leien dakje en het streefdoel om rond middernacht iedere deelnemer te kunnen laten afzakken naar huis, werd behaald. Natuurlijk zijn er steeds enkelen die nog willen “nakaarten” aan de toog. Daar werden ook de nodige afspraken gemaakt voor de editie 2018. Deze gaat door op de eerste vrijdag na de Paasvakantie nl. 20 april 2018. Voor de kaartliefhebbers met stip te noteren.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017.03.10 - Verslag bierproefavond ism Brouwerij De Leste

  Bierproefavond bij KWB Ruisbroek Sint Carolus

  Op 10 maart organiseerde KWB Ruisbroek Sint Carolus, na de successen van de vorige jaren, weerom een bierproefavond. Deze maal gingen we de samenwerking aan met Brouwerij De Leste van Niel om de bieren die daar worden gebrouwen aan ons voor te stellen. Brouwerij De Leste begon als een keukenexperiment met een brouwkit in 2012 en mondde uit in een erkenning als brouwerij in 2015. Aan het roer staan Wim Van der Donck, tevens Directeur van onze plaatselijke Sint-Carolusschool, Wim Van Daele en Frederic Rousseau die hun brouwzaal in een container in de tuin hebben gebouwd. Voor wie het Booms dialect niet machtig is en de ambitie heeft om het bier op café te gaan nuttigen: Leste betekent 'laatste'. Een Leste bestellen op café kan dus voor verwarring zorgen. Tijdens deze avond lichtte Wim Van der Donck ons in, in de kunst van het bierproeven. Beginnende van een niet te drinken eerste brouwsel tot een méér dan drinkbaar eindproduct. Tijdens deze bierproef mochten we genieten van de vijf brouwsels die de brouwerij op dit ogenblik (in kleine getale) op de markt brengt. Achtereenvolgens konden we proeven van de Saison, de Tripel Hop, de Amber Tripel, Den Doenkere en de Zware. Met 11,5 % Alc. was de laatstgenoemde ook de zwaarste in alcoholpercentage, daarom de “typische” naam. Bij het proeven hoorde steeds een aangepaste kaas bij het bier. Een stukje brood erbij deed de smaakpapillen terug neutraal maken waardoor het volgende biertje qua smaak terug goed in de mond kon worden beoordeeld.

  Dat bierbrouwen ook verschillende anekdotes met zich meebrengt mochten we tussendoor aanhoren van Wim Van der Donck. Een 20-tal deelnemers, waarvan velen van buiten de eigen vereniging, waren uiterst tevreden en vol lof over deze avond. De organisatoren hadden gehoopt op wat meer bijval van de eigen KWB-leden…

  Op de foto zijn de vijf biertjes te zien, wel in lege toestand.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2017.01.06 - KWB Ruisbroek viert zijn voorzitter tijdens Driekoningenfeest

  Viering Gilbert Van Damme : 50 jaar voorzitter van KWB Ruisbroek Sint Carolus

   

  Op 6 januari 2017 ging het traditionele Driekoningenfeest door bij KWB Ruisbroek Sint Carolus.

  Voorafgaand aan dit feest werd door de bestuursleden, zonder medeweten van de voorzitter, alles in gereedheid gebracht om onze voorzitter eventjes in de bloemetjes te zetten wegens zijn 50 jaar voorzitterschap. Een 35-tal leden wilden deze viering niet missen en tekenden present om 18.30 uur.

  De receptie werd gehouden in het café voor de zaal, zodat de voorzitter nog steeds niet op de hoogte was van de viering. Om 19.00 uur gingen dan de deuren open van de zaal en de voorzitter mocht dadelijk plaatsnemen in de ere-zetel.   Gilbert was compleet verrast. Zijn zoon, Yvo Van Damme, tevens bestuurslid, nam toen het woord en hij schetste, met tekst en beeld via een leuke fotopresentatie, de KWB-carrière van zijn vader. Via enkele luchtige anekdotes tijdens de presentatie kreeg hij  de aanwezigen op zijn hand. Gilbert trad toe in het jaar van de Wereldtentoonstelling, in 1958. Hij trad vlug toe tot het bestuur en op vraag van toenmalig Kapelaan E.H. De Backer aanvaarde hij in 1966 het voorzitterschap en was zo, op zijn 31ste, de jongste voorzitter van de toenmalige KWB. Hij vernieuwde het bestuur en het ging de afdeling voor de wind. De gouden jaren kwamen er dan ook aan. De oprichting van een toneelkring met jaarlijks een opvoering die 3 dagen lang een volle zaal trok dit samen met  de jaarlijkse eetdagen brachten heel wat geld in het laatje. Deze inkomsten gingen integraal naar de parochiale werken, in het bijzonder naar de uitbouw van de Sint  Carolusschool. Ook de oprichting in 1973 van de volleybalafdeling zorgde voor een grotere uitbouw van de afdeling. Op hun hoogtepunt bestond de sportafdeling uit 5 volleybalploegen en een totaal van 130 leden. Na de overstroming in 1976 was Gilbert medeorganisator en aanspreekpunt van de arbeidskrachten die het verbond optrommelde om hier gratis de eerste nood te lenigen bij de getroffen mensen. Gilbert was fier als voorzitter dat hij mee het monument De Waterhoek dat de KWB bouwde, mocht inhuldigen. De namen van het toenmalige bestuur van KWB  zijn hier op aangebracht. Slechts een 3-tal zijn heden hiervan nog in leven. Begin jaren ’90 trad er weerom verjonging op in het bestuur, maar de voorzitter bleef aan het roer. Volgens de statuten van het verbond zouden er om de 4 jaar  bestuursverkiezingen moeten plaatshebben. Deze zijn plaatselijk nooit gehouden : wie wou kon toetreden tot het bestuur. Weinigen voelen zich echter geroepen. Heden bestaat het bestuur uit een achtkoppige groep die probeert elke maand een activiteit te plannen voor de leden.

  Vanuit de afdeling werd een grote mand met allerlei producten aangeboden aan de voorzitter, producten die hij thuis allemaal kan gebruiken. Bij het woord dat aanwezig burgemeester Koen Van den Heuvel tot Gilbert richtte prees hij de voorzitter als iemand die steeds paraat stond voor zijn medeparochianen en al  50 jaar en langer de spreekbuis is van de leefgemeenschap van Sint Carolus naar de gemeente toe. Als laatste was de voorzitter zelf aan het woord. Hij stond verstomd dat iedereen zo goed kon zwijgen, daarmee bedoelde hij dat hijzelf niets wist van deze viering. Hij bedankte het KWB-bestuur, alle aanwezigen en ook de aanwezige dames die zorgden in de keuken voor het etentje dat dadelijk volgde. De voorzitter eindigde met de woorden : “ Ik kom hier graag voor de vriendschap die ik hier ondervind. Daar waar vriendschap onder de mensen is en waar men vriendelijk is voor mekaar, daar komt men graag”. Wijze woorden van een gelukkige voorzitter.

  Het 75-jarig jubileum  is niet veraf meer. Dit is dan een ander jubileumjaar dat zal gevierd worden, zeker ook nog samen met Gilbert.

   

  Driekoningenfeest met de traditionele quiz

  Na de viering van de voorzitter schoof iedereen aan te feesttafel aan. De Femma-dames hadden de maaltijd goed voorbereid en het was niet lang wachten of de hoofdschotel volgde. De kroketjes met varkensgebraad en seizoensgroenten werden vlot naar binnen gewerkt. Als nagerecht werd ijs van de kerststronk gesneden. Een goede kop koffie sloot de feestmaaltijd af. Daarna werden de viertallen gevormd die gingen meestrijden voor de beste KWB-Driekoningenquizploeg .

  Onder leiding van quizmaster Yvo en met de hulp achter de tafel van Wim, Joris, Franky en Gilberreke verliep alles op wieltjes.

  Na 6 ronden, samen met een praktische proef (probeer maar eens geblinddoekt een ballon kapot te prikken op een helm voorzien van duimspijkers) , was de winnaar van de Driekoningenquiz ° 2017 gekend. De ploeg samengesteld uit Jean-Pierre Casteels, Jan Daelemans, Jan Potoms en André Mampaey veroverden met brio de eerste plaats. 


  Het was al 6 januari gepasseerd toen iedereen zijn bedje mocht opzoeken. Toen was het nog droog weer en raakte iedereen goed thuis. Enkele uurtjes later was alles toegedekt met een laagje ijzel en sneeuw. Sneeuw ruimen en het voetpad vrijmaken ’s morgens gebeurde bij ondergetekende ietsje later dan anders…

   

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016.10.30 - Verslag - De verkeersquiz
  DE VERKEERSQUIZ - We weten te weinig van de verkeerswetgeving

  In samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseerde KWB Ruisbroek op 30 november ll. de verkeersquiz.

  Verkeersdeskundige Freddy Verhaegen (foto) bedankte de 17 moedigen die deze verkeersquiz wilden meemaken. “De aanwezigen op de quiz zijn gewoonlijk de personen die veel afweten van de verkeersregels, de afwezigen zijn zij die denken dat ze er veel van afweten” een quote van Freddy.

  We bekeken gedurende deze 2 uurtjes of deze stelling klopte.

  Tijdens het eerste uurtje was het  een goede opfrissing over de verkeersreglementen in het algemeen en kwam ook de vernieuwde wetgeving aan de orde. Zo werd de invoering van de 70-km norm buiten de bebouwde kom en de gewijzigde wetgeving betreffende elektrische fietsen besproken.

  Na de pauze werd  bij de deelnemers de kennis van het  verkeersreglement op de proef gesteld. Wegens tijdsgebrek werd de vragenlijst gehalveerd. Freddy Verhaegen meldde dat de huidige theoretische examens in de rijschool voor velen “een 2de zit” opleveren. Dat werd ook hier ondervonden bij de 26 meerkeuzevragen die werden gesteld. De foutenmarge mocht niet hoger dan 5 zijn (82 % halen is de norm bij het stellen van 50 vragen bij een rijexamen). Slechts enkelen haalden deze grens. Zodoende komt aan het licht dat vele weggebruikers onvoldoende kennis hebben van het verkeersreglement. Wie nu, niet voorbereid,  zijn theoretisch examen zou afleggen zal koning auto op stal moeten laten staan.

  Vanuit de groep werd nadien nog menig verkeersprobleem aangekaart, meestal met situaties die zich voordeden of voordoen in de nabije omgeving. Deze werden deskundig door Freddy, ofwel persoonlijk, ofwel voor de ganse groep besproken.

  “Het is voor velen” zou zei Freddy, “ een ontnuchtering dat  deelnemers in het verkeer  zo weinig weten van de verkeerswetgeving, avonden organiseren zoals deze kan hieraan verhelpen”. 

  Zijn quote in het begin van het verslag mogen we echter gerust bijstellen : iedereen weet véél te weinig van de huidige verkeerswetgeving. De lesgever kreeg van de deelnemers een hoge score, bij de deelnemers gingen velen met “een dikke buis” naar huis.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016.10.18 - Verslag bezoek Coca-Cola te Wilrijk


  Bezoek aan Coca-Cola te Wilrijk

  Een bezoekje brengen aan een bedrijf buiten de werkuren is niet altijd zo evident. Het bezoek aan Coca-Cola te Wilrijk was dan ook gepland om 17.00 uur. De weinigen die moesten werken van onze KWB/Femma-afdeling waren dan ook niet op post. Toch kwamen 16 leden opdagen om dit bezoek mee te maken. Via eigen vervoer kwamen we om 16.45 uur aan het European Visitors Center van Coca-Cola te Wilrijk aan. Daar wachtte de gids ons op.

  Daar kregen we dadelijk een iPad in onze handen geduwd. Via een applicatie konden we van onszelf een fotootje nemen dat op een blikje cola verscheen op het scherm. Via enkele vragen op het scherm werden we in 2 groepjes verdeeld, waarna een korte quiz werd gespeeld om onze kennis van het product Coca-Cola te “onderzoeken”. De meesten haalden een voldoende score, maar enkelen waren ook gebuisd. Reden te meer om het product verder te ontdekken via een film.

  In de volgende ruimte konden we via een aantal vragen op de  iPad ontdekken welk drankje het best past bij jouw imago. Het was bij velen een verrassing welk drankje zo bij hun uitkwam, bij de reporter van dienst was het de “gewone” Coca-Cola.

  Ook de recyclagemethoden van hun afval werd uit de doeken gedaan : In België wordt 75% van de PET-flessen ingezameld en gerecycleerd via de ophaling van huishoudelijk afval door Fost Plus om in andere vormen en materialen de maatschappij nog diensten te bewijzen. In de volgende ruimte stonden een aantal voorwerpen geïnstalleerd die zo werden gerecycleerd uit de pet- en metaalverpakkingen : T-shirts, petjes, tassen, stoeltjes, tot zelfs een kader van een fiets.

  Nadien trokken we, voorzien van een haarnetje en een headset waardoor we de gids goed konden verstaan, de productieruimte in. Vooreerst passeerden we de parking waar de vrachtwagens werden geladen. Via klantenorders worden de producten klaargezet om te worden geladen op de vrachtwagens. Een vrachtwagen is slechts 12 minuten in het bedrijf gemeten tussen het afgeven van de bestelbon en het geladen buiten rijden, een hele prestatie. In de productiehal konden we bekijken hoe de flesjes in de toegekomen bakken worden gesorteerd en gewassen. Op het moment dat wij de ruimte bezochten werden de petflessen fanta gebotteld en verpakt. Alle handelingen werden door snel draaiende machines uitgevoerd zodat manuele handelingen tot een minimum worden herleid. Slechts sporadisch, bij een hapering of bij het aanvullen van de grondstoffen, is een tussenkomst van de operators vereist. Op het einde krijgt elke pallet zijn label en kan aan de hand hiervan bekeken worden voor welke klant dit is voorzien. Daarna gaat dit volledig via transportbanden naar de opslagruimte, klaar voor verzending.

  Na dit zeer interessant bezoek kreeg ieder naar zijn eigen smaak nog een frisdrankje “van het huis” aangeboden. Al bij al een zeer geslaagd bezoek. Wat we zeker onthouden van dit bezoek : de exacte formule van de Coca-Cola zijn we (weer) niet te weten gekomen. Daarvoor moeten we ergens een kluis in Atlanta gaan beroven…
  Foto

  We hopen jullie allen te mogen verwelkomen op één van onze volgende activiteiten !!!

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!