Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.

BESTE PREMINIEMEN VERGEET JULLIE NIET IN TE SCHRIJVEN OP ONZE MAILINGLIJST. DANK U

• Jeugd KVC De Toekomst Borsbeke
    Miniemen U13 A & B seizoen 2015-2016
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te zware verliescijfers

Een ferm uitgedunde U11 kern moest de verplaatsing maken naar het ongenaakbare KVV Windeke. Enrique en Felix waren verontschuldigd. Nathan hoorden of zagen wij niet en Siebren verkoos om zijn goede prestatie van vorige week met onze U13 te herhalen. Dat maakt juist gepast 8 spelertjes op het wedstrijdblad.

Op een heel hobbelig en steenhard B veldje moesten wij onze mindere herkennen tov Windeke. Wij probeerden steeds voor een voetballende oplossing te zoeken en Windeke verkoos de lange en hoge bal. Natuurlijk dankzij hun gestalte en beter loopvermogen werden wij steeds in een verdedigende stelling gebracht. Voor de wedstrijd hamerde trainer Hans er nochtans op dat wij op corners het hen moeilijk moesten maken door een sluw zetje te geven aan de tegenstander. Bij de eerste hoekschop was het al meteen raak. Blijkbaar vergeten onze mannen vrij vlug en inderdaad op één van de vele hoge corners kon een spelertje moederziel alleen de bal in doel koppen. Het tweede doelpunt volgde kort nadien door een misverstand tussen verdediger en onze doelman. Maurits kon de bal onvoldoende wegwerken  en de bal viel pardoes in de goal. De wedstrijd was toen al verloren en Windeke kon nog voor een 3de doelpunt scoren na mooi samenspel.

Nogmaals dezelfde richtlijnen tijdens de rust en dat loonde blijkbaar. Tijdens het eerste kwartier van de 2 de helft waren wij voortdurend te vinden voor het Windeekse doel maar tot rijpe doelkansen kwamen wij echter niet. Het was daarentegen Windeke dat terug kon scoren na slecht uittrappen van Maurits. De veer was nu volledig gebroken en na een hoekschop , hetzelfde scenario als in de eerste helft, kon een verdediger terug scoren met het hoofd. Na een 6-0 tussenstand konden wij voor de eerredder zorgen en finaal kon Windeke voor de overdreven 7-1 eindstand zorgen.

Vandaag hadden wij zeker de schade kunnen beperken. Windeke is en blijft een hecht team, zonder veel zwakke plekken. Vooral met hun gestalte en hun doelgerichtheid kunnen zij elke gewestelijke tegenstander aan. Wij daarentegen hadden veel te veel respect voor hun maar probeerden van achteruit toch steeds voor een voetballende oplossing te zorgen. Dit miste ik een beetje bij Windeke.

Dit was voor ons een mooie les in agressiviteit en scorend vermogen en wensen hen  veel succes toe tijdens de finale van jeugdcup "Het Nieuwsblad"

Wij spelen woensdag een oefenwedstrijd in Borsbeke tegen E Grotenberge om 18u30. Wit Belgacom truitje. Samenkomst 18u.