Inhoud blog
  • Hotels in Parijs online reserveren
  • Oostende aan de Belgische Kust
  • Hotel de Hofkamers
  • Glenmore Hotel
  • Hotel Ramada Oostende

    Citytrips

    Informatie De Haan
    Informatie De Panne
    Informatie Knokke
    Informatie Spa-Francorchamps
    Informatie Damme
    Informatie Durbuy
    Informatie Kortrijk
    Informatie Brugge
    Informatie Brussel
    Informatie Leuven
    Informatie Luik
    Informatie Antwerpen
    Informatie Amsterdam
    Informatie Rotterdam
    Informatie Scheveningen
    Verblijf in Oostende
    Leuk, gezellig, weekendje aan de belgische kust in oostende
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten in Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zonet terug van een weekendje in een hotel Gent, om maar één eenvoudige reden: ik ben gek op de Gentse skyline, op de torens die het Gentse uitzicht typeren en domineren. Wie Gent zegt denkt aan het Gravensteen, het Lam Gods, de Graslei en de Korenlei, Jacob van Artevelde, Klokke Roeland, Keizer Karel, de stroppendragers, de beroemde torenrij … Gent heeft een prachtig historisch centrum dat geschiedenis en gezelligheid uitademt, met talrijke attracties en musea. De stad combineert een indrukwekkend verleden met een levendig heden. In Gent valt er altijd iets te beleven! Gent, de Arteveldestad bevindt zich op amper 45km van Brugge en beschikt over een rijke geschiedenis en een mooi architecturaal erfgoed.De skyline van Gent wordt beheerst door drie torens. De indrukwekkendste is deze van de Sint-Baafskathedraal, op een boogscheut van mijn hotel in Gent waar ik verbleef. De tweede Gentse toren behoort eveneens aan een bedehuis, de niet minder indrukwekkende Sint-Niklaaskerk.

    De derde toren is die van het Belfort, dat een geheel vormt met de Lakenhalle. Het silhouet van de 95 m hoge belforttoren symboliseert op trotse wijze de macht van de middeleeuwse gilden. Op 65 meter hoogte biedt de bovenste galerij een uniek uitzicht op de stad. Tegenover het Belfort vindt u het Stadhuis. Met een laatgotische vleugel en een renaissancevleugel vormt dit gebouw een merkwaardige synthese van de Gentse architectuurgeschiedenis. In een van de indrukwekkende zalen werd in 1576 de Pacificatie van Gent ondertekend en werd de godsdienstvrede tussen katholieken en protestanten een feit. Wie naar Gent komt, zal niet aan de verleiding kunnen weerstaan om eens op de Graslei of de Korenlei te gaan kuieren.

    Met wat geluk ligt je Ghent hotel hier op een steenworp vandaan. Wie het uitzicht nog wil verbeteren, kan het vanuit een bootje op het water bekijken. In de buurt vertrekken namelijk verkennende boottochtjes door de stad. Iets verder, in de schaduw van het Justitiepaleis, kan u ook inschepen voor een romantische boottocht op de Leie tot in Deurle of Sint-Martens-Latem. Wie hier afmeert, maakt kennis met de pracht van het Leielandschap, dat zoveel schildersgeneraties geïnspireerd heeft. Aan het einde van de Graslei, waar Leie en Lieve samenvloeien, rijst het imposante Gravensteen, waar ik ooit eens in een steengoed hotel in Gent heb verbleven.

    Hier liggen trouwens enkele van de beste hotels in Ghent, dus zeker de moeite waard om deze buurt op voorhand te screenen of er nog plaats vrij is. Deze middeleeuwse waterburcht dateert uit de 12de eeuw en werd gebouwd door de Graven van Vlaanderen. De burcht heeft de tand des tijds goed doorstaan en herbergt nu een historisch museum, gewijd aan de middeleeuwse folterpraktijken en rechtspraak. Vanaf het dak heeft u een prachtig panorama over de binnenstad, in het bijzonder over het Patershol, een wijk waar het middeleeuwse stratenpatroon en de behuizing nagenoeg intact zijn gebleven.

    02-06-2009 om 00:00 geschreven door stephanisk  


    Tags:hotels in gent, hotel, hotels in belgië, citytrip, stadsbezoek, logeren
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek logeren in een hotel in Bergen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Net terug van een onvergetelijk en ontzettend deugddoend paasweekend in een, weliswaar goedkoop, maar uiterst gezellig en kwalitatief hoogstaand hotel in Bergen, in Nederland, dus niet te verwarren met de nogal grauw aandoende stad in Henegouwen, ook wel Mons genoemd. Nee, ik heb het over Bergen-aan-Zee, een heerlijk rustgevend badplaatsje in Noord-Holland, waar je geconfronteerd wordt met alle goede dingen in het leven: zon, zee, heel wat natuur en niet te vergeten, lekker eten!

    In een hotel in Bergen doet een mens eigenlijk niets anders dan genieten! We konden in de ochtend eerst genieten op een terras aan het strand. De groep was dit keer klein daar een aantal mensen nog even een zonnige last-minute hadden geboekt na de slechte zomer van dit jaar. Geef ze eens ongelijk! Na een lekker diner in het centrum van Bergen wilde we nog even naborrelen in het Bergen hotel maar tot onze grote verbazing was het al gesloten!!! Een verderop gelegen kroeg bood uitkomst, we konden er zelfs genieten van een klein maar fijn en bijzonder gesmaakt concertje van een plaatselijke rockband.

    Het hotel Bergen viel hierdoor wel een beetje tegen want er kon dus ook niet gegeten worden daar er in het weekend geen kok is. Het ontbijt de volgende ochtend was pas om 9.00 uur. We gingen daarna te voet richting het strand waar we konden beginnen aan de eerste etappe Trekvogelpad. Het was druk, het warme weer lokte vele fietsers en wandelaars naar het duinreservaat waar wel een toegangskaartje voor moest worden gekocht. Dat je dit toch echt wel moet aanschaffen bleek later toen we de boswachter tegenkwamen die bij een van de toegangspoorten stond te controleren.

    Gelukkig wisten we dit van de vriendelijke dame achter de receptie in ons hotel Bergen. Voor ons was het een prachtig wandelgebied met hier en daar mooie uitkijkjes over het duingebied richting de zee terwijl we over beboste hellingen liepen. Na 7 km staken we een 50 meter af naar gasterij ’t Woud. Hier troffen we een kleine kaart maar wel smakelijk, smakelijker dan in het non-restaurant in ons hotel in Bergen, dat spreekt voor zich.

    01-05-2009 om 00:00 geschreven door stephanisk  


    Tags:hotel, hotels in bergen, vakantie, weekendje aan zee
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten in een hotel in Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een van de leukste city trips sinds jaren meegemaakt, dit paasweekend. Omdat we geen zin hadden om thuis te blijven, boekten mijn vriendin en ikzelf twee nachten in een hotel in Antwerpen, pal in het centrum van de meest dynamische en bourgondische stad van Vlaanderen. Ik had nog nooit langer dan een namiddag in het Antwerpse vertoeft en ik had al vaak horen zeggen hoe fascinerend en bruisend de stad is maar ze overtrof werkelijk alle verwachtingen! Antwerpen is een enorm levendige stad, kosmopolitisch maar toch op mensenmaat. Of je er nu woont, werkt of op bezoek bent, er valt altijd wel iets te beleven!

    Tijdens ons verblijf in dat hotel Antwerpen, een gezellig 3 sterren hotel Antwerpen dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden kreeg ik snel door waarom Antwerpen de culturele hoofdstad van Vlaanderen wordt genoemd. De creativiteit viert hoogtij en er is een rijk en divers cultureel aanbod. Tal van organisaties in zowat alle kunstdisciplines hebben er hun thuisbasis. Een uitgebouwd cultureel netwerk van theaters, musea, cultuurcentra, bibliotheken en andere culturele partners zorgt voor een dynamisch klimaat en een stevige culturele uitstraling die reikt tot in heel Vlaanderen en zelfs ver daarbuiten!

    Een citytrip naar een Antwerp hotel is dan ook absoluut een aanrader voor ieder die de vinger aan de culturele pols van ons landje wil leggen. Antwerpen heeft dan ook nog eens een schatrijk cultureel verleden dat zoveel mogelijk zichtbaar en toegankelijk wordt gemaakt. Daarnaast is Antwerpen vooral een hippe en trendy stad met een grote rijkdom aan verschillende cultuuruitingen en –belevingen. Die grote culturele verscheidenheid is een belangrijke troef voor Antwerpen en haar bewoners en voor zij die resoluut gaan voor een verblijf van een paar nachten in één van de vele kwalitiatieve hotels Antwerpen.

    Ikzelf had vooral een verblijf in dat Antwerp hotels geboekt voor één reden: musea! Ik ben namelijk gek op alles wat geschiedenis heeft, wat uitgestald wordt, wat aangeraakt kan worden, beleefd kan worden. En ik had ferm geluk met de stadskeuze: Antwerpen heeft immers heel wat musea; het is haast onmogelijk om geen museum te vinden dat je niet aanspreekt.

    24-04-2009 om 16:17 geschreven door stephanisk  


    Tags:hotel, hotels in antwerpen, city trip, reizen, weekendje weg


    Archief per week
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/06-20/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 01/06-07/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nabor
    www.bloggen.be/nabor


    Favoriet Leesvoer

    Hotels Blankenberge
    Blankenberge Hotels
    Hotel Blankenberge
    Weekend Antwerpen
    Hotels Antwerpen
    Hotel Antwerpen
    Hotel in Antwerpen
    Hotel Antwerpen
    Hotels Brugge
    Brugge Hotel
    Brugge Hotels
    Hotels in Brugge
    Hotels Brugge
    Weekendje Brugge
    Hotels Brugge
    Hotels Brussel
    Hotel in Brussel
    Hotel Brussel
    bezoek Brussel
    Hotels Antwerpen
    Citytrip Antwerpen
    Hotel in Brussel
    Hotels België
    Hotel België
    België Hotels
    Hotels België
    Vakantie in België
    Hotels België
    Vakantie België
    Hotels Kust
    hotels Brugge
    Hotels Antwerpen
    Hotels Oostende
    Hotels Antwerpen
    Hotels Knokke-Heist
    Info over Boek Uw Hotel
    Hotels Oostende
    Hotels Brussel
    Hotel Oostende
    Hotels Knokke
    Hotels Blankenberge
    Hotel Brussel
    Hotels Brugge
    Hotel Brugge
    Hotels in Oostende
    Hotels Oostende
    Oostende Hotels
    Hotel Knokke-Heist


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs