Recept van Papillot met POMFRET
Mix een eetl korianderzaad, een eetl komijn, een eetl peperbolletjes, een stuk gember, een kopje geraspte kokosnoot, 2 teentjes look, een koffielepel kurkuma, 1 rode chili, 1 ajuin en een beetje water tot een pasta.
Voeg eventueel nog extra water toe en kook dit 10 min. Fileer de vis, maar laat het vel eraan.
Snij cilinders uit grote aardappels en snij deze in dunne plakjes. Zet onder water en voeg een beetje safraan toe. Laat een drietal minuutjes zachtjes koken en zet dan van het vuur.
Snij de radijsjes ook in schijfjes. Breng 2 eetl soyasaus, 3 eetl water, 20 gr boter, 2 eetl poedersuiker aan de kook en leg hier de radijsjes in. Kook de radijsjes hier een vijftal minuten in en zet ook van het vuur.
Neem een ovaal stuk bakpapier en leg op één helft de radijsjes, daarop de visfilet met de velkant naar boven. Smeer een dunne laag van de pasta op het vel en leg hierop de aardappelschijfjes zoals de schubben van een vis. Strooi hier nog peper en zout over. Vouw de papillotte dicht. Zet in de oven voor een tiental minuutjes.
Tags:recept, pomfret, papillot
|