Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
KOTV Noordzee
Koninklijke Oostendse Turnvereniging Noordzee
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Kampioenschap C
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lisa is 5de geworden op het Vlaams kampioenschap!!! Dikke proficiat!!

Goede sprong en grondoefening, stut tot handstand gelukt aan de brug en op balk geen val (enkel een grote wiebel met rondat).

Jiiihaaaa!


15-05-2010 om 22:31 geschreven door KOTVN  


25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Kampioenschap
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaams kampioenschap gehad dit weekend. Paar goede dingen gezien, paar zaken waar nog werk aan is ;-)




Sen B:

Natalja 4de
1 val op grond met overslag streksalto, vrije rad gelukt op balk!

Jun B:
Kimsy 11de

Goede sprong, nette grondoefening (nu nog die dubbel schroef erin ;-p)

Benj 2B:
Nali 20ste
Op sprong, brug en grond goed gewerkt. Aan de balk stak er helaas een felle wind op... :-s  Jammer, maar toch een goede wedstrijd geturnd Nali!

Benj 1A:
Eline: 15de
 
Sprong ok. Brug wat minder. Handstand aan de hoge legger niet gelukt en val met afsprong. Balk goed gewerkt. Minichelli gelukt, brug gelukt, nog enkele wiebeltjes, maar goed gedaan. Grond nog altijd een beetje gehaast, maar al een pak beter en gecontroleerder dan op de vorige wedstrijden.

Naomi: 21ste
Goede sprong. Brug was niet zo goed. Jammer, want thuis in de zaal ging het eigenlijk vrij goed. Elementjes aan onderste legger goed, maar lange kip mislukt en streksalto af tot plat op de rug!!! Auwww!! Dat was pijnlijk. Zowel lichamelijk als voor de punten!
Dan wel heel goed herpakt en een super balkoefening gedaan! Geen wiebels, alles netjes, brug gelukt! Super. Grond ok. Aarzeling met overslagreeks en beetje gehaast in het middelste stukje met de gymnastische sprongen, maar verder goed. Jammer van de brugoefening, want voor de rest een heel goede wedstrijd geturnd.


Nu op naar het Belgische kampioenschap! En voor diegenen die geen BK hebben, op naar het turnfeest!!

25-04-2010 om 20:43 geschreven door KOTVN  


09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale voorrondes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo,

 

Alle provinciale voorrondes zijn intussen geturnd en de dames bereiden zich nu volop voor op de Vlaamse Kampioenschappen.

Op de voorrondes werd duidelijk dat er al hard getraind werd de afgelopen maanden. Elke wedstrijd  ging ook een stukje beter en de puntentotalen gingen de hoogte in. Al blijft het natuurlijk moeilijk om die zenuwen onder controle te houden! Wie bedenkt dan ook dat die balk maar 10cm breed mag zijn! Nu, oefening baart kunst en meer dan je best kan je niet doen! Ook de allerjongsten deden het prima op hun eerste wedstrijdjes. Iedereen kwam zo fier als een gieter terug naar huis met hun medaille!

De laatste weken voor het Vlaams Kampioenschap oefenen we nog op een aantal nieuwe elementen. We proberen die stabiel te krijgen tegen de Vlaamse zodat die extra puntjes kunnen opleveren. Nog 2 weken en dan is het zo ver… we kijken er naar uit en zullen er een lap op geven !

Ook weer nieuwe foto’s op: http://picasaweb.google.be/josie.surmont

 

Groetjes,

Josie

09-04-2010 om 17:35 geschreven door KOTVN  


01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Heyhey,

 

Hier zijn we weer! De eerste wedstrijden liggen al achter ons en er werden enkele prima prestaties geleverd. Lisa turnde op haar eerste wedstrijd iedereen naar huis en werd 1ste!! Woehoe! Ook de 2de provinciale voorronde ging uitstekend, daar kaapte ze de 3de plaats weg. Dit weekend staat de 3de en laatste voorronde op het programma. Geef er een lap op Lisa!

Kimsy, Aurelia, Natalja, Nali en Berber turnden ook al 2 voorrondes. Natalja viel eveneens in de prijzen. Ze kaapte vorig weekend de 2de plaats weg bij de seniores B. Dikke proficiat! Nali turnde zich naar een goede 14de plaats op 58 deelneemsters bij de benjamins 2B. Volgende keer gaat ze voor die top 10 plaats! Berber heeft wat last van haar knie en kon de voorbije weken niet voluit trainen. Ze turnde enkel balk en grond. Maaaaaarrrr…we hebben onze grondspecialist gevonden… want ze turnde telkens een héél goede grondoefening! Kimsy behaalde de 8ste plaats bij de juniores B en schitterde met haar nieuwe grondoefening. Aurelia heeft een knieblessure en turnde alleen aan de brug.  

Alle andere gymnasten hebben nog 2 weken om zich klaar te stomen voor hun eerste wedstrijd. Hun eerste grote test staat het eerste weekend van de krokusvakantie op de agenda. Succes! We houden jullie op de hoogte.

Ondertussen staan er ook al weer nieuwe filmpjes op ons YouTube-kanaal: http://www.youtube.com/user/JosieKOTV  

Misschien ook nog even reclame maken voor ons clubkampioenschap. Dat wordt gehouden op 28 februari 2010 in de Mr V- arena (Oostende). Wedstrijd start om 10h. Iedereen welkom J

 

Dit was het voor nu!

Tot binnenkort!

01-02-2010 om 00:00 geschreven door KOTVN  


01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste wensen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo,

Eerst en vooral, de beste wensen voor 2010! Maak er een spetterend jaar van met alles erop en eraan! Veel geluk, een goede gezondheid en tonnen turnplezier!

 

Het heeft eventjes geduurd, maar hier is de 2de blog. Ondertussen zijn de meisjes bezig met hun nieuwe elementen te trainen en dat gaat zoals altijd met vallen en opstaan. Kippen, flikken, salto’s,…  het wordt alsmaar moeilijker! En leuker natuurlijk J. Eline kan inmiddels haar 3 flikken met een salto erachteraan op grond en Silke vliegt bijna tegen het plafond aan als ze haar afsprong aan de brug maakt...zo hoog vliegt ze! Berber flikt sneller en sneller en sneller en sneller en sneller, Nali heeft voor het eerst schroef rugwaarts gelukt (met bewijsmateriaal!! zie filmpjes) en zo kan ik nog even verder gaan...

Nog een paar weken en de eerste wedstrijden komen eraan… spannend!! Lisa bijt de spits af. Zij begint over 2 weken met haar 1ste wedstrijd van het seizoen. Nali, Berber, Aurelia en Natalia volgen een week later. Eline, Silke, Naomi, Laura, Luna en alle pupillen hebben nog iets meer tijd. Zij starten pas half februari. Voor de pupillen wordt het pas echt spannend… hun allereerste echte wedstrijd!! Haal die fototoestellen maar boven. We houden jullie op de hoogte van hoe de wedstrijden verlopen. Duimen maar!

 

De 2de controletest is inmiddels ook afgenomen. Naomi kon voor het eerst haar reus voorwaarts laten zien aan de rekstok en ook op trampoline kon ze enkele nieuwe elementjes turnen. Sprong en grond gingen heel goed. Als die kip aan de brug nu lukt tegen de volgende test… dan is het feest! J  Ook Luna turnde een goede test. Op sprong kreeg ze zelfs hele goede punten voor haar Yourtchenko-voorbereiding. Brug ging de laatste tijd wat moeilijker op training, maar ook kunnen doorbijten hoort bij het turnen en Luna liet zien dat ze dat wel kan! Balk ging al een stuk beter dan tijdens de 1ste test en ook grond en trampoline gingen vlot. Die dubbele salto op trampoline kwam bijna tot stand… op de volgende test zal het vast lukken! Op naar de 3de test!

 

Ondertussen hebben alle juryleden ook hun examenresultaat gekregen… iedereen geslaagd!! J Joepie! Al het zweten is dus niet voor niks geweest!

 

Dit is het voor nu. Na de eerste wedstrijden volgt een nieuw verslagje.

 

 

Groetjes,

Josie

01-01-2010 om 21:59 geschreven door KOTVN  


05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwe filmpjes: http://www.youtube.com/user/JosieKOTV

05-11-2009 om 20:39 geschreven door KOTVN  


25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eerste update
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hey iedereen,

Het is de bedoeling de blog regelmatig te updaten, dus hier gaan we dan… Ik had gedacht om op regelmatige basis de vooruitgang of “stoten” van de turnsters en/of trainsters te vertellen. Op deze manier krijgen jullie hopelijk een beter idee van hoe het er in de zaal aan toe gaat en hoe de trainingen van je dochter vorderen.

De voorbije maanden hebben de meisjes voornamelijk fysieke voorbereiding gedaan. Opnieuw een beetje in vorm komen na de vakantie zeg maar. Spierballen kweken, je benen weer achter je hoofd kunnen leggen (en in de oorspronkelijke vorm terug geraken), weten waar links en rechts, boven en onder is als je in alle mogelijke houdingen in de lucht hangt, … kortom alle soorten oefeningen om je lichaam weer onder controle te krijgen. De komende weken worden de oefeningen steeds turnspecifieker en gaan we meer en meer de elementen trainen die straks in de oefeningen moeten te voorschijn komen. En dat betekent… hard trainen (zoals altijd natuurlijk )!

Luna en Naomi gingen in september ook naar hun eerste controletest van dit turnseizoen in het topsportcentrum in Gent. Voor Naomi was het de allereerste keer (spannend!!), Luna wordt een “oudje” (grapje Luna! tongue), want zij gaat reeds voor het 3de jaar mee naar Gent. De bedoeling van die testjes is om de ontwikkeling van de meisjes vanop jonge leeftijd te kunnen volgen, bij te sturen (indien nodig) en de meisjes beter te leren kennen. De meisjes tonen wat ze kunnen en wat ze al allemaal hebben bijgeleerd. De trainers kunnen ondertussen hun vragen en problemen afvuren op de trainers van het topsportcentrum om dan weer met een pak nieuwe oefeningen naar huis te gaan. Het werd een leuke dag. Zowel Luna als Naomi deden super hun best. Noami deed zelfs voor de allereerste keer een dubbele salto voorwaarts in de blokkenkuil en Luna lukte haar halve schroefsalto rugwaarts op grond! Woehoe! 3 tevreden gezichten op weg naar huis!

Oktober werd een drukke maand voor de trainers en juryleden. Het jaarlijkse “Kaderweekend” werd georganiseerd in Gent, daar kunnen trainers en juryleden gans het weekend bijscholingen volgen, en dan waren er ook nog de jurycursussen…. STRESSSSS! 2 weken geleden hadden Jamie en Elke hun jurycursus, dit weekend was het de beurt aan Annik, Conny en mezelf. Joëlle ging ook mee, maar dan om de cursus te geven… jaja, we hebben een echte “pro” in ons midden!  (ik ga het mogen horen  dat ik dat geschreven heb! Hihi, sorry Joëlle! tongue ).  En ik kan jullie verzekeren, we hebben gezweet!!! Amai! Nu, deel 1 zit erop… nog enkele weken oefenen en dan het 2de en laatste deel.

Volgende week start de herfstvakantie, dus dat betekent dat we er weer stevig tegenaan gaan! :banana: Voor sommigen enkele volle dagen training, dus vergeet je boterhammen niet! En papa’s, als je een broodje meebrengt voor je dochter, geef dan niet je eigen broodje door, want een broodje met “oude gurken” en “piksaus” is niet zo lekker als dat met worteltjes en tomaten!

Zo, dat was het voor deze keer. Volgende keer een update over de vorderingen op training van de meisjes en ik probeer ook wat foto’s te nemen en/of filmpjes te maken.

 

Groetjes,

Josie

25-10-2009 om 00:00 geschreven door KOTVN  


22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linken filmpjes en foto's
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo allemaal,

Zoals je kunt zien, zijn er in de rechter kolom linken gemaakt naar de sites met de filmpjes en foto's. Dat is iets handiger om terug te vinden. Zo moet je als er in de toekomst meer berichten op komen te staan niet telkens helemaal terug naar het begin van de blog. 


Veel plezier ermee! 

22-10-2009 om 15:31 geschreven door KOTVN  


18-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto's AGD terug te vinden op: http://picasaweb.google.be/josie.surmont

18-10-2009 om 11:38 geschreven door KOTVN  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Filmpjes AGD terug te vinden op: http://www.youtube.com/user/JosieKOTV

18-10-2009 om 00:00 geschreven door KOTVN  


15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM

Beste turnvrienden,

Welkom op de blog van KOTV Noordzee. Naast het bestaan van onze website www.otvnoordzee.be werd het hoogtijd dat we een eigen blog hadden. Vandaag is dit nu een feit. Deze blog zal regelmatig bijgewerkt worden door het plaatsen van tekstberichtjes al dan niet met foto's.
Het is aan jou om dan te reageren. Hoe meer reacties, hoe levendiger de blog wordt.

Veel plezier.

Sportieve groetjes,

Webmaster.

15-10-2009 om 21:34 geschreven door KOTVN  



Archief per week
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009

    Blog als favoriet !



    Klik op onderstaande logo om de fotoboeken van AGD te bekijken.
    Foto

    Foto

    Klik op onderstaande logo om filmpjes te bekijken van AGD.
    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs