Kookles voor mannen 16 februari 2009
Menu: Lauwe geitenkaas met gerookte zalm en dilledressing
Clafoutis met ratatouille
1.Lauwe geitenkaas met gerookte zalm en dilledressing
Benodigdheden voor 4 personen: 200 gr. geitenkaas met kruiden zonder korst
8 plakjes gerookte zalm
dilledressing van 2sl. yoghurt, 2sl. mayonnaise en 1 sl. honing
Bereiding:
Maak bolletjes van 50 gr. van de geitenkaas en wikkel deze in 2 plakjes gerookte zalm.
Ze de bolletjes in een lauwwarme oven (150 °).
Serveer op een bedje van gemengde sla met de dressing.
2 Clafoutis met ratatouille en met gegrilde kalkoenlapjes
Benodigdheden voor 4 personen: 3 eieren
75 gr. bloem
½ l room 100 gr. gemalen kaas
1 aubergine 2 courgetten
1 rode parika 2 tomaten
1 teentje knoflook
olijfolie
tijm en pezo
4 kalkoenlapjes
Bereiding:
Klop de eieren los en voeg de bloem, de room, de kaas en de pezo toe.
Snij de groenten in stukjes en stoof deze aan in de olijfolie gedurende 15 minuten.
Bestrijk de bakvorm met wat olie.
Roer de groenten bij de eierensamenstelling en giet het mengsel in de bakvorm.
Zet gedurende 25 minuten in een oven van 180 °.
Dien op met gegrilde kalkoenlapjes.
Smakelijk!
|