Inhoud blog
  • Menu Kookles 16/2/2009
  • foto's van de kookles van 12.01.2009 (kreeften en appelbollen)
  • Kookles maandag 15 december 2008
  • Menu kookles 17 november 2008
  • Menu kookles 13 oktober 2008
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookclub 's-Gravenwezel
    Kookclub voor mannen
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookles maandag 15 december 2008

    Kookles voor mannen 15 december 2008

     

     

     

    Menu:                        Hazenrug in roomsaus met boswachtersaardappelen,

                                        vijg en gestoofde selder

                                        Siberische omelet

     

     

    1. Hazenrug in roomsaus met boswachtersaardappelen, vijg en gestoofde selder

     

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen:             2 ontvliesde hazenruggen

                                                                                       4 vijgen

                                                                           4 plantjes voetselder

                                                                           400 gr. aardappelen

                                                                           200 gr. spekreepjes

                                                                           200 gr. champignons

                                                                                       vetstof

                                                                                      pezo

                                                                                      xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl room

                                                                                      suiker

                                                                                      een scheutje Cognac

                                                                                      fond van wild

                                                                                       gehakte bieslook

                                                                                        

     

    Bereiding:

     

    Bak de hazenruggen snel aan, kruid, flambeer en zet ze 10 minuten in een hete oven. Houd ze nadien warm.

    Deglaceer de braadpan met de wildfond, voeg de room toe en laat de saus inkoken tot de gewenst dikte.

    Schik de vijgen op een ovenvaste schotel, bestrooi met wat suiker en warm ze op in de oven.

    Schik de voetselder op een schaal en warm ze op in de oven.

    Bak de in schijfjes gesneden aardappelen met de spekreepjes en de chapmpignons.

     

    Bordafwerking:

    Haal de hazenrugfilets van het been en schik 1 filet op het bord met de vijg, de selder en de aardappelen.

    Overgiet het vlees met de saus en werk af met gehakte bieslook.

     

     

     

     

     

     


     

     

     

    2. Siberische omelet

     

     

     

     

    Benodigdheden 4 personen:                      confituur naar keuze

                                                               12 boudoirkoekjes

                                                               12 bollen ijsroom

                                                               likeur naar keuze

                                                                           8 eiwitten

                                                                           fijne suiker

                                                                           bloemsuiker                                                                        

    Bereiding:

     

     

    Smeer op de bodem van een ovenschotel een laagje confituur.

    Leg daarop de boudoirs en besprenkel deze met likeur.

    Klop de eiwitten met de suiker zeer stevig op .

    Verdeel de bollen ijs op de koekjes.

    Besmeer de ijsroom ruim met het opgeklopte eiwit.

    Strooi er wat bloemsuiker over.

    Zet de schotel in een zeer hete oven om het eiwit te bakken en te kleuren.

    Haal de schotel uit de oven en flambeer het geheel met likeur.

     

     

     

    Smakelijk!

    14-12-2008 om 21:07 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 01/10-07/10 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Data kooklessen dit jaar
    13/10/2007
    17/11/2008
    15/12/2008
    12/01/2009
    16/02/2009
    23/03/2009

    En de ladies night:
    18/04/2009

    Noteer deze al in jullie agenda's



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!