Inhoud blog
  • Menu Kookles 16/2/2009
  • foto's van de kookles van 12.01.2009 (kreeften en appelbollen)
  • Kookles maandag 15 december 2008
  • Menu kookles 17 november 2008
  • Menu kookles 13 oktober 2008
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookclub 's-Gravenwezel
    Kookclub voor mannen
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu kookles 17 november 2008

    Kookles voor mannen 17 november 2008

     

     

     

     

     

    Menu:                        Pompoensoepje met gevulde scampi en koriander

    Everzwijnragout met spek, boontjes en Dauphine aardappelen

      

     

     

    1. Pompoensoepje met gegrilde scampi en koriander

     

      

    Benodigdheden voor 4 personen:             1 kleine pompoen

                                                                           1 grote ui

                                                                           1 wit van prei

                                                                           kippenbouillon

                                                                           12 scampi

                                                                           xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl room

                                                                            pezo en vetstof

                                                                                        

      

    Bereiding:

     

     

    Snijd een garnituur van een stuk pompoenvlees.

    Was en snijd de overige groenten, stoof ze even aan in wat vetstof en kruid met pezo.

    Bevochtig met water en bouillonblokjes en kook de soep gaar in ongeveer 30 minuten.

    Mix de soep.

    Gril de scampi.

    Voeg bij de soep de gegrilde scampi, de gegaarde pompoenblokjes en de koriander.

    Schenk de soep in het bord. voeg een soeplepel opgeklopte niet gesuikerde room toe en versier met een takje koriander.

     

     

     

     


     

    2. Everzwijnragout met spek, boontjes en Dauphine aardappelen
     

    Benodigdheden 4 personen:                      1 kg everzwijnvlees van de bil

                                                               200 gr. spekreepjes

                                                               250 gr. boschampignons

                                                               150 gr. prinsessenboontjes

                                                                           6 sjalotten

                                                               2 el aalbessengelei

                                                                           vetstof en pezo

                                                                           marinade van 1 l rode wijn, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje                                                                               knoflook                                                                               

     

     

    Bereiding:

     

     

    Marineer het in stukken gesneden everzwijnvlees gedurende 24 tot 48 uur.

    Haal het vlees uit de marinade en dep droog.

    Braad het aan in wat vetstof.

    Bevochtig met de gezeefde marinade en stoof gedurende 1 uur.

    Stoof ondertussen de gesneden sjalotten, bospaddestoelen, spekreepjes en geblancheerde prinsessenboontjes = garnituur.

    Werk het geheel af met de aalbessengelei.

    Bind de saus  en voeg de garnituur toe.

    Serveer met de Dauphine aardappelen.

     

    Dauphine aardappelen:

     

    2/3 puree zonder melk mengen met

    1/3 soezendeeg en

    bakken in frituurvet.

    16-11-2008 om 14:31 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 01/10-07/10 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Data kooklessen dit jaar
    13/10/2007
    17/11/2008
    15/12/2008
    12/01/2009
    16/02/2009
    23/03/2009

    En de ladies night:
    18/04/2009

    Noteer deze al in jullie agenda's



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!