Inhoud blog
  • Menu Kookles 16/2/2009
  • foto's van de kookles van 12.01.2009 (kreeften en appelbollen)
  • Kookles maandag 15 december 2008
  • Menu kookles 17 november 2008
  • Menu kookles 13 oktober 2008
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookclub 's-Gravenwezel
    Kookclub voor mannen
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu Kookles 16/2/2009

    Kookles voor mannen 16 februari 2009

    Menu: Lauwe geitenkaas met gerookte zalm en dilledressing

                 Clafoutis met ratatouille

    1.Lauwe geitenkaas met gerookte zalm en dilledressing

    Benodigdheden voor 4 personen: 200 gr. geitenkaas met kruiden zonder korst

    8 plakjes gerookte zalm

    dilledressing van 2sl. yoghurt, 2sl. mayonnaise en 1 sl. honing

    Bereiding:

    Maak bolletjes van 50 gr. van de geitenkaas en wikkel deze in 2 plakjes gerookte zalm.

    Ze de bolletjes in een lauwwarme oven (150 °).

    Serveer op een bedje van gemengde sla met de dressing.


    2
    Clafoutis met ratatouille en met gegrilde kalkoenlapjes

    Benodigdheden voor 4 personen: 3 eieren

    75 gr. bloem

    ½ l room 100 gr. gemalen kaas

    1 aubergine 2 courgetten

    1 rode parika 2 tomaten

    1 teentje knoflook

    olijfolie

    tijm en pezo

    4 kalkoenlapjes

    Bereiding:

    Klop de eieren los en voeg de bloem, de room, de kaas en de pezo toe.

    Snij de groenten in stukjes en stoof deze aan in de olijfolie gedurende 15 minuten.

    Bestrijk de bakvorm met wat olie.

    Roer de groenten bij de eierensamenstelling en giet het mengsel in de bakvorm.

    Zet gedurende 25 minuten in een oven van 180 °.

    Dien op met gegrilde kalkoenlapjes.

    Smakelijk!

    16-02-2009 om 18:20 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's van de kookles van 12.01.2009 (kreeften en appelbollen)

    De menu:



    Negen Amerikaanse ('Canadese') kreeften van zo'n 650gr elk (zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeekreeften ):









































    kreeft doormidden snijden:



    darm verwijderen:
















    13-01-2009 om 22:13 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookles maandag 15 december 2008

    Kookles voor mannen 15 december 2008

     

     

     

    Menu:                        Hazenrug in roomsaus met boswachtersaardappelen,

                                        vijg en gestoofde selder

                                        Siberische omelet

     

     

    1. Hazenrug in roomsaus met boswachtersaardappelen, vijg en gestoofde selder

     

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen:             2 ontvliesde hazenruggen

                                                                                       4 vijgen

                                                                           4 plantjes voetselder

                                                                           400 gr. aardappelen

                                                                           200 gr. spekreepjes

                                                                           200 gr. champignons

                                                                                       vetstof

                                                                                      pezo

                                                                                      xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl room

                                                                                      suiker

                                                                                      een scheutje Cognac

                                                                                      fond van wild

                                                                                       gehakte bieslook

                                                                                        

     

    Bereiding:

     

    Bak de hazenruggen snel aan, kruid, flambeer en zet ze 10 minuten in een hete oven. Houd ze nadien warm.

    Deglaceer de braadpan met de wildfond, voeg de room toe en laat de saus inkoken tot de gewenst dikte.

    Schik de vijgen op een ovenvaste schotel, bestrooi met wat suiker en warm ze op in de oven.

    Schik de voetselder op een schaal en warm ze op in de oven.

    Bak de in schijfjes gesneden aardappelen met de spekreepjes en de chapmpignons.

     

    Bordafwerking:

    Haal de hazenrugfilets van het been en schik 1 filet op het bord met de vijg, de selder en de aardappelen.

    Overgiet het vlees met de saus en werk af met gehakte bieslook.

     

     

     

     

     

     


     

     

     

    2. Siberische omelet

     

     

     

     

    Benodigdheden 4 personen:                      confituur naar keuze

                                                               12 boudoirkoekjes

                                                               12 bollen ijsroom

                                                               likeur naar keuze

                                                                           8 eiwitten

                                                                           fijne suiker

                                                                           bloemsuiker                                                                        

    Bereiding:

     

     

    Smeer op de bodem van een ovenschotel een laagje confituur.

    Leg daarop de boudoirs en besprenkel deze met likeur.

    Klop de eiwitten met de suiker zeer stevig op .

    Verdeel de bollen ijs op de koekjes.

    Besmeer de ijsroom ruim met het opgeklopte eiwit.

    Strooi er wat bloemsuiker over.

    Zet de schotel in een zeer hete oven om het eiwit te bakken en te kleuren.

    Haal de schotel uit de oven en flambeer het geheel met likeur.

     

     

     

    Smakelijk!

    14-12-2008 om 21:07 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu kookles 17 november 2008

    Kookles voor mannen 17 november 2008

     

     

     

     

     

    Menu:                        Pompoensoepje met gevulde scampi en koriander

    Everzwijnragout met spek, boontjes en Dauphine aardappelen

      

     

     

    1. Pompoensoepje met gegrilde scampi en koriander

     

      

    Benodigdheden voor 4 personen:             1 kleine pompoen

                                                                           1 grote ui

                                                                           1 wit van prei

                                                                           kippenbouillon

                                                                           12 scampi

                                                                           xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl room

                                                                            pezo en vetstof

                                                                                        

      

    Bereiding:

     

     

    Snijd een garnituur van een stuk pompoenvlees.

    Was en snijd de overige groenten, stoof ze even aan in wat vetstof en kruid met pezo.

    Bevochtig met water en bouillonblokjes en kook de soep gaar in ongeveer 30 minuten.

    Mix de soep.

    Gril de scampi.

    Voeg bij de soep de gegrilde scampi, de gegaarde pompoenblokjes en de koriander.

    Schenk de soep in het bord. voeg een soeplepel opgeklopte niet gesuikerde room toe en versier met een takje koriander.

     

     

     

     


     

    2. Everzwijnragout met spek, boontjes en Dauphine aardappelen
     

    Benodigdheden 4 personen:                      1 kg everzwijnvlees van de bil

                                                               200 gr. spekreepjes

                                                               250 gr. boschampignons

                                                               150 gr. prinsessenboontjes

                                                                           6 sjalotten

                                                               2 el aalbessengelei

                                                                           vetstof en pezo

                                                                           marinade van 1 l rode wijn, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje                                                                               knoflook                                                                               

     

     

    Bereiding:

     

     

    Marineer het in stukken gesneden everzwijnvlees gedurende 24 tot 48 uur.

    Haal het vlees uit de marinade en dep droog.

    Braad het aan in wat vetstof.

    Bevochtig met de gezeefde marinade en stoof gedurende 1 ¼ uur.

    Stoof ondertussen de gesneden sjalotten, bospaddestoelen, spekreepjes en geblancheerde prinsessenboontjes = garnituur.

    Werk het geheel af met de aalbessengelei.

    Bind de saus  en voeg de garnituur toe.

    Serveer met de Dauphine aardappelen.

     

    Dauphine aardappelen:

     

    2/3 puree zonder melk mengen met

    1/3 soezendeeg en

    bakken in frituurvet.

    16-11-2008 om 14:31 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu kookles 13 oktober 2008

    Kookles voor mannen 13 oktober 2008

     

     

     

    Menu:                        Luikse Sla (warme versie)

    Vislasagne

     

     

    1. Luikse Sla

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen:             400 gr. fijne boontjes

                                                                                       1 rode ui

                                                                           400 gr. aardappelen

                                                                           pezo

                                                                           200 gr. spekreepjes

                                                                           2 el balsamicoazijn

                                                                                       2 el olijfolie

                                                                                        

     

    Bereiding:

     

    Kook de boontjes knapperend gaar.

    Snijd de  rode ui in ringen.

    Bak de spekreepjes en de aardappelen in olijfolie en voeg de uiringen toe.

    Meng alle ingrediënten en warm het geheel nog even  op.

    Besprenkel het gerecht met balsamicoazijn en dien warm op.

     

     

    2. Vislasagne

     

     

    Benodigdheden 4 personen:                      lasagnebladeren

                                                               300 gr. vis naar keuze

                                                               pezo

                                                               vissaus

                                                                           2 tomaten

                                                                           1 courgette

                                                                           150 gr. gemalen kaas

                                                                           enkele scampi                                                                                

    Bereiding:

     

     

    Giet in een ovenvaste schotel een bodem vissaus en schik daarop stukjes rauwe vis met tomaat en courgetteschijfjes

    Herhaal deze bewerking 2 à 3 maal en beëindig uw kunstwerk met gemalen kaas.

    Warm op in de oven op 170 ° en gratineer om af te werken.

     

    Smakelijk!

    12-10-2008 om 21:10 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van de barbeque
    Hierbij de Fotos van onze heerlijke barbeque bij de Familie Sips:
    Het mooie weer hadden we er gratis bij

    Manu deed goed zijn best

    en ook Stefan probeerde het .....













































































































    05-10-2008 om 20:55 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Beste Kookvrienden
     
    't Is zover.Na de OVALE-TUINTAFEL-CONFERENTIE van 9 september laatstleden met onze eerbiedwaardige penningmeester Walter Vanhove,zijn we tot een overeenkomst gekomen inzake B.H.V.(Braspartij met Hoogwaardige Verrukkelijkheden).
     
     Data van de kooklessen:13 oktober    2008               12 januari 2009         
     
                                     3 november    2008               16 februari 2009
     
                                     15 december  2008                23 maart 2009
     
       Optie ladies' night: 18 april 2009 of zoals vorig kookjaar een SUPER PLEZANTE BBQ bij iemand die zijn tuin ter beschilkking wil stellen.
     
    Prijs voor de 6 avonden:140 euro alles inbegrepen.
    Terugbetaling voor tijdige verwittiging van afwezigheid (vrijdag avond ten laatste aan William) :15 €
     
    Prijs voor de vrije leerlingen:25 euro.
     
    Gelieve het bedrag op voorhand te storten op nr.001/0183392/41 van Walter Vanhove.
     
    Mogen wij ook vragen een seintje te geven of je al dan niet mee doet dit jaar.(liefst via e-mail van William.
     
    Mochten er personen zijn die nog nieuwe mensen kennen die willen meedoen,ze zijn altijd welkom.
     
    MEN ZEGGE HET VOORT
     
    Groeten
     
    Walter en William

    22-09-2008 om 00:00 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw kookjaar
    Beste Kookvrienden
     
    Gene paniek,HET KOMT ER AAN!!!!!!!!!!!!!
     
    Ik heb het de laatste tijd nogal druk gehad zowel op het werk als thuis.
     
    Binnen een 16 dagen trouwt mijn jongste telg en en dat heeft de laatste weken nogal wat tijd in beslag genomen.
     
    Deze morgen heb ik kontakt gehad met Walter Vanhove en volgende week zetten we alles op pootjes.
     
    Dus in de loop van volgende week krijgen jullie alle info over het kookjaar 2008-2009.
     
    Beste groenten
     
    William en Walter

    07-09-2008 om 12:11 geschreven door janneke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/kookclub

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    01-10-2007 om 21:56 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 01/10-07/10 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Data kooklessen dit jaar
    13/10/2007
    17/11/2008
    15/12/2008
    12/01/2009
    16/02/2009
    23/03/2009

    En de ladies night:
    18/04/2009

    Noteer deze al in jullie agenda's



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!