Dit recept kreeg ik van mijn zus toegestuurd uit Qatar. Weet niet of ze daar Belgische peren gebruikt !
KIPPENBOUTEN MET GESTOOFDE PEREN.
Ingrediënten
12 kippenbouten
6 soeplepels olijfolie
2 grote uien, fijn gesneden
4teentjes look,geperst
4 takjes tijm
4 takjes rozemarijn
½kilorode aardappeltjes, gehalveerd
250 ml. droge witte wijn
750 ml. kippenbouillon
bloem en pezo
3 peren, geschild, in dunne schijfjes
4 soeplepels boter
100gr. lichte bruine suiker (naar smaak)
Bereiding
Kippenbouten kruiden met pezo, in bloem wentelen en aanbakken in 4 lepels olie. Houd de gebakken bouten apart op een bord.
Voeg de resterende olie toe en fruit de uien, voeg de geperste look, tijm en rozemarijn toe en baknog 2 minuten.
Voeg de aardappeltjes toe en bak ze aan, giet de wijn erbij en laat even inkoken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, doe de kippenbouten terug in de pot, deksel erop, vuur lager. Laat zachtjes sudderen tot kip gaar is en saus ingedikt. (ongeveer 45 min.)
Maak ondertussen de peren, smelt de boter en voeg de bruine suiker toe. Roer tot de suiker opgelost is, zet vuur hogeren voeg de peren toe. Schud met pan zodat alle peren bedekt zijn met suikerglazuur en laat bakken tot peren zacht zijn.
Serveer kippenbouten overgoten met de saus, aardappeltjes en de gestoofde peren.
Dit wou ik jullie nog even mededelen, een leuke fietstocht tussen de appel en peren boomgaarden. Met leuke stops waar je een plaatselijk biertje kan degusteren. Echt de moeite waard. Veel fietsplezier.
Gebruikte hiervoor een recept van www.allrecipes.nl/recept/1743 Heb het wel naar mijn smaak aangepast.
Wat heb je nodig? 1 eetlepel olijfolie 50 g boter 4 rode uien fijngesneden zout, versgemalen peper 1 bladerdeeg rol voor taart 1 stevige peer, geschild, in 4 en in fijne partjes citroen 120 g Gorgonzola cremoso cirkelvormige uitsteekvorm van 12 cm
Hoe ga je te werk? Oven voorverwarmen op 200°C Bakplaat bekleden met bakpapier Boter met olijfolie smelten Uien doorroeren en op zacht vuur karameliseren tot goudbruin, af en toe omroeren (30 min) Peren inwrijven met citroen en bij de ui voegen de laatste 5 min Peper en zout toevoegen Rol het bladerdeeg open en steek zoveel mogelijk cirkels uit Leg onder het midden van elke cirkel een schep van het mengsel Verdeel de kaas over het perenmengsel Vouw elke cirkel dicht Druk met een vork de randen aan Bak 20 min tot goudbruin Laat wat afkoelen en serveer.
Je kan ook driehoekjes maken, snij dan vierkantjes uit het deeg en plooi deze diagonaal
Een leuke, gezonde traktatie met als basis... een peer natuurlijk. Peren, druiven, aardbeitjes of frambozen meer heb je niet nodig. Hoe ga je tewerk Bekijk bijgevoegde foto.
Welkom aan iedereen die meevoelt met onze Belgische kwekers en graag kokkerelt.
Een lekkere taart die werd gesmaakt door mijn kids en vriend. In een wip gemaakt en heerlijk zoet. Gebruikte Doyenné de Mérode of Dubbel Flip.
Wat heb je nodig? een springvorm van 20 cm doorsnede bakpapier 200 g speculaaskoekjes, zandkoekjes of een mengeling van beide 80 g gesmolten boter 3 eitjes 75 g suiker 500 g ricotta 2 flinke eetlepels vanillepoeder 100 ml room 19% vetgehalte scheut ingekookte suikersiroop (4 eetlepels)
250 ml water 1 citroen 1 vanillestok opengesneden 200 g suiker 3 Belgische peren
Hoe ga je te werk? Eerst wat voorbereidend werk; oven op 180°C, bakvorm inboteren en bekleden met bakpapier zowel de bodem O als de rand Eerst water met suiker, vanillestok en schil van gewassen citroen koken Verwijder het jasje en klokhuis van de peren en snijd elke helft nog eens in 4 Leg in de suikersiroop en laat tegen het kookpunt pocheren, hoelang hangt af van de rijpheid van de peren die je gebruikt
Speculaas fijnmalen Boter smelten Samenvoegen tot kruimelige massa In de beklede vorm brengen en goed aandrukken
Peren uitnemen en laten verlekken Suikersiroop verder laten inkoken tot zeker de helft
Ondertussen eitjes en suiker kloppen tot witte massa Ricotta, room en vanillepoeder toevoegen alles goed mixen Als laatste het ingekookte pocheervocht toevoegen
Peren in cirkelvorm op de speculaasbodem schikken Geklopte massa opgieten en in de oven plaatsen Na ongeveer 30 min even inprikken Laten afkoelen in de vorm
Resultaat kan je bekijken om te proeven moet je zelf aan de slag!
TIPS Wrijf de peren voor het pocheren liefdevol in met citroen om bruin kleuren tegen te gaan Het pocheervocht dat overblijft bewaren kan je nog gebruiken voor volgend recept!