Inhoud blog
  • Kip met peren
  • Fietstocht tussen de boomgaarden
  • Aperitiefhapje met peer
  • Egelpeer
  • Foto perenkaastaart
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Poetinpeer
    Stoof Poetin een peer...
    20-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met peren

    Dit recept kreeg ik van mijn zus toegestuurd uit Qatar. Weet niet of ze daar Belgische peren gebruikt !

    KIPPENBOUTEN MET GESTOOFDE PEREN.

    Ingrediënten

     12 kippenbouten

       6 soeplepels olijfolie

       2 grote uien, fijn gesneden

       4  teentjes look,  geperst

       4 takjes tijm

       4 takjes rozemarijn

    ½  kilo  rode aardappeltjes, gehalveerd

    250 ml. droge witte wijn

    750 ml. kippenbouillon

          bloem en pezo

       3 peren, geschild, in dunne schijfjes

       4 soeplepels boter

    100gr. lichte bruine suiker (naar smaak)

    Bereiding

    Kippenbouten kruiden met pezo, in bloem wentelen en aanbakken in 4 lepels olie. Houd de gebakken bouten apart op een bord.

    Voeg de resterende olie toe en fruit de uien, voeg de geperste look, tijm en rozemarijn toe en bak  nog 2 minuten.

    Voeg de aardappeltjes toe en bak ze aan, giet de wijn erbij en laat even inkoken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, doe de kippenbouten terug in de pot, deksel erop, vuur lager. Laat zachtjes sudderen tot kip gaar is en saus ingedikt. (ongeveer 45 min.)

    Maak ondertussen de peren, smelt de boter en voeg de bruine suiker toe. Roer tot de suiker opgelost is, zet vuur hoger  en voeg de peren toe. Schud met pan zodat alle peren bedekt zijn met suikerglazuur en laat bakken tot peren zacht zijn.

    Serveer kippenbouten overgoten met de saus, aardappeltjes en de gestoofde peren.

    Smakelijk!

    20-08-2014 om 19:22 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht tussen de boomgaarden
    Dit wou ik jullie nog even mededelen, een leuke fietstocht tussen de appel en peren boomgaarden. Met leuke stops waar je een plaatselijk biertje kan degusteren. Echt de moeite waard.
    Veel fietsplezier.


    Fietsroute: Haspengouw
    Fietsroute "Bier en Fruit in Haspengouw" (Sint-Truiden)
    Er is niet alleen fruit in Haspengouw. Wist je dat er rond Sint-Truiden twee brouwerijen zijn? Met deze fietsroute fiets je niet alleen tussen het fruit maar brengen we je ook naar het lokale bier. In Wilderen produceren ze zelfs whisky! Het is een korte fietsroute (30 km) dat je nog eens kan halveren want er is heel veel te zien. Je start aan het begijnhof van Sint-Truiden en we laten je kennismaken met de pareltjes gelegen rond de Markt. Dan pas fiets je in een eerste deel veel langs laagstammige boomgaarden (peren en appelen). In het tweede deel (na 2 brouwerijbezoeken) kom je in een ander landschap terecht, amper nog fruitplantages maar wel veel natuurgebieden. Kortom, afwisseling troef tijdens deze fietsroute. Om in schoonheid te eindigen kom je tijdens de laatste 100 meter langs een afspanning in een groene zone ...
     Afstand: 30,5 km
     Vertrekplaats: gratis parking, Begijnhof 8, 3800 Sint-Truiden Gps-coördinaten: N 50°49’17.2” E 5°11’30.5”
     Aard: fietsroute via knooppunten
     Hellingen: zie onze rubriek ‘Elektrisch of op eigen kracht’
     Wegdek: overal verhard, een paar delen zijn bospaden
     Deze route op je smartphone: http://m.reisroutes.be/326
     Dienst toerisme Haspengouw: www.toerismelimburg.be
    Honger of dorst:
    Bij de start: Markt van Sint-Truiden. Halfweg eerste deel: Brouwerij Kerkom. Einde eerste deel: Brouwerij Wilderen. Einde tweede deel: Afspanning ’t Speelhof.
    Volgorde van fietsknooppunten
    Parking > 135 > 134 > 185 > richting 184 tot brouwerij Kerkom > Velm > 186 > 358 > 187 > 188 > 191 > 545 > 190 > 189 > richting 135 tot aan parking begijnhof
    Fietsroute uitbreiden of wijzigen? Met deze fietsroute kom je langs fietsknooppunten in Belgisch Limburg. Je kan deze route dan ook naar hartelust aanpassen met de fietskaart van het Fietsnetwerk Limburg (België). Ze is te koop bij de plaatselijke diensten voor toerisme en bij Toerisme Limburg. Ze kan ook online besteld worden op www.toerismelimburg.be.
    Voor verbeteringen en suggesties op de fietsknooppuntroutes en de bewegwijzering, ga naar het online formulier in de rubriek ‘fietsen’ van Toerismelimburg.be.
    Gebruikte symbolen: 1 = knooppunt
    Euroreizen.be en Reisroutes.be, alles voor reizen en trips in Europa
    Copyright tekst en foto’s: AT-Europe bvba – GVDV – update: 2014
    Wandelknooppunten: ©2013 Toerisme Limburg www.toerismelimburg.be

    20-08-2014 om 18:56 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje met peer
    Gebruikte hiervoor een recept van www.allrecipes.nl/recept/1743
    Heb het wel naar mijn smaak aangepast.

    Wat heb je nodig?
    1 eetlepel olijfolie
    50 g boter
    4 rode uien fijngesneden
    zout, versgemalen peper
    1 bladerdeeg rol voor taart
    1 stevige peer, geschild, in 4 en in fijne partjes
    citroen
    120 g Gorgonzola cremoso
    cirkelvormige uitsteekvorm van 12 cm

    Hoe ga je te werk?
    Oven voorverwarmen op 200°C
    Bakplaat bekleden met bakpapier
    Boter met olijfolie smelten
    Uien doorroeren en op zacht vuur karameliseren tot goudbruin, af en toe omroeren (30 min)
    Peren inwrijven met citroen en bij de ui voegen de laatste 5 min
    Peper en zout toevoegen
    Rol het bladerdeeg open en steek zoveel mogelijk cirkels uit
    Leg onder het midden van elke cirkel een schep van het mengsel
    Verdeel de kaas over het perenmengsel
    Vouw elke cirkel dicht
    Druk met een vork de randen aan
    Bak 20 min tot goudbruin
    Laat wat afkoelen en serveer.

    Je kan ook driehoekjes maken, snij dan vierkantjes uit het deeg en plooi deze diagonaal

    Smakelijk! Bekijk het resultaat in bijlage





    Bijlagen:
    DSC03883.JPG (2.8 MB)   

    19-08-2014 om 00:00 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egelpeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Een leuke, gezonde traktatie met als basis... een peer natuurlijk.
    Peren, druiven, aardbeitjes of frambozen meer heb je niet nodig.
    Hoe ga je tewerk
    Bekijk bijgevoegde foto.

    14-08-2014 om 21:43 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto perenkaastaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fantastisch lekkere taart van Belgische peren

    Bijlagen:
    20140812_173208-verkleind.jpg (145.6 KB)   

    14-08-2014 om 20:11 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart met Belgische peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Welkom aan iedereen die meevoelt met onze Belgische kwekers en graag kokkerelt.

    Een lekkere taart die werd gesmaakt door mijn kids en vriend.
    In een wip gemaakt en heerlijk zoet. Gebruikte Doyenné de Mérode of Dubbel Flip.



    Wat heb je nodig?
    een springvorm van 20 cm doorsnede
    bakpapier
    200 g speculaaskoekjes, zandkoekjes of een mengeling van beide
    80 g gesmolten boter
    3 eitjes
    75 g suiker
    500 g ricotta
    2 flinke eetlepels vanillepoeder
    100 ml room 19% vetgehalte
    scheut ingekookte suikersiroop (4 eetlepels)

    250 ml water
    1 citroen
    1 vanillestok opengesneden
    200 g suiker
    3 Belgische peren

    Hoe ga je te werk?
    Eerst wat voorbereidend werk; oven op 180°C, bakvorm inboteren en bekleden met bakpapier zowel de bodem O als de rand
    Eerst water met suiker, vanillestok en schil van gewassen citroen koken
    Verwijder het jasje en klokhuis van de peren en snijd elke helft nog eens in 4
    Leg in de suikersiroop en laat tegen het kookpunt pocheren, hoelang hangt af van de rijpheid van de peren die je gebruikt

    Speculaas fijnmalen
    Boter smelten
    Samenvoegen tot kruimelige massa
    In de beklede vorm brengen en goed aandrukken

    Peren uitnemen en laten verlekken
    Suikersiroop verder laten inkoken tot zeker de helft

    Ondertussen eitjes en suiker kloppen tot witte massa
    Ricotta, room en vanillepoeder toevoegen alles goed mixen
    Als laatste het ingekookte pocheervocht toevoegen

    Peren in cirkelvorm op de speculaasbodem schikken
    Geklopte massa opgieten en in de oven plaatsen
    Na ongeveer 30 min even inprikken
    Laten afkoelen in de vorm

    Resultaat kan je bekijken om te proeven moet je zelf aan de slag!

    TIPS
    Wrijf de peren voor het pocheren liefdevol in met citroen om bruin kleuren tegen te gaan
    Het pocheervocht dat overblijft bewaren kan je nog gebruiken voor volgend recept!

    13-08-2014 om 00:00 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs