Inhoud blog
 • wat is een kelner ?
 • disnyland
 • strip
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  welkom
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • kookeiland
 • kok's en koken
  mmmmmmmmmmmmm
  04-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is een kelner ?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een kelner, ober of bedieningsmedewerk(st)er (een vrouwelijke kelner noemt men serveerster of kelnerin) is iemand die drank en/of voedsel serveert in een horecagelegenheid. Daarnaast verzorgt hij/zij de mise en place en voert afsluitende werkzaamheden uit als opruimen en schoonmaken.

  In de meeste restaurants en cafés wordt eten en drinken geserveerd, maar in een snackbar of pizzarestaurant moet men het zelf ophalen bij de balie.

  De twee woorden zijn van Duitse oorsprong: der Kellner / der Ober. "Ober" is slechts een verkorting van "Oberkellner", dus: eerste kelner.

  De "klassieke" hiërarchie is als volgt (van hoog naar laag):[1] - Maître d'hôtel (oberkelner) - Sommelier (wijnkelner) - Trancheur (voorsnijder) - Chef de rang (rangkelner) - Demi-chef de rang (aankomende rangkelner) - Commis de rang (ranghelper) - Commis débarrasseur (afruimer) - Leerjongen (apprenti)

  Het inkomen van een bedieningsmedewerker bestaat uit het vaste salaris en fooien. De verhouding tussen beiden is afhankelijk van het land.

  04-02-2008 om 13:49 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Ratatouille (film)

  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

  Ga naar: navigatie, zoeken
  Ratatouille
  Tagline {{{tagline}}}
  Regie Brad Bird
  Jan Pinkava
  Productie {{{producer}}}
  Script Emily Cook
  Kathy Greenberg
  Jan Pinkava
  Hoofdrol(len) Patton Oswalt
  Brian Dennehy
  Brad Garrett
  Muziek {{{muziek}}}
  Montage {{{montage}}}
  Cinematografie {{{cinematografie}}}
  Distributie Walt Disney Pictures
  Uitgebracht 4 juli, 2007
  Genre computeranimatie
  Lengte {{{lengte}}}
  Beeldratio {{{ratio}}}
  Taal Engels
  Land Amerika
  Budget {{{budget}}}
  Opbrengst {{{opbrengst}}}
  Nominaties {{{nominaties}}}
  Prijzen {{{prijzen}}}
  Voorloper {{{voorloper}}}
  Vervolg {{{vervolg}}}
  IMDb-profiel
  Moviemeter-profiel
  [{{{website}}} Officiële website]
  Filmportaal

  Ratatouille is een animatiefilm van Walt Disney, verschenen op 1 augustus 2007. De regie is in handen van Brad Bird en Jan Pinkava. Het is de achtste animatiefilm van Pixar.


  [bewerk] Verhaal

  Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat bepaalde details van de plot en/of de afloop van het verhaal.

  Een rat, Remy genaamd, droomt ervan om een grote Franse topkok te worden ondanks het feit dat zijn familie dit niet graag ziet gebeuren en men in de kookwereld niet echt verzot is op ratten. Wanneer Remy in de riolen van Parijs terechtkomt, ontdekt hij dat hij toevallig onder het vroegere restaurant van zijn favoriete topkok Auguste Gusteau, ondertussen overleden, is terechtgekomen. Ondanks het feit dat Remy weet dat hij een niet graag geziene gast is in een keuken, probeert hij toch in het culinaire circuit van Parijs een plekje te verwerven. Dit levert volgens de makers van de film hilarische en spannende momenten op.

  [bewerk] Cast

  [bewerk] Trivia

  • De Zweedse naam van de film is Råttatouille. Dit is een portmanteau van Råtta (rat) en ratatouille.
  • De naam Ratatouille is ook de naam van de slechterik in de Disney film De Speurneuzen.

  04-02-2008 om 13:40 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  04-02-2008 om 13:36 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.disnyland
  Klik op de afbeelding om de link te volgen nieuwe attraztie

  04-02-2008 om 13:31 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.strip
  de aller beste strip van de maand Donald Dock als kelner 

  03-02-2008 om 15:34 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen de winaar van hell's kitchen 2007 is rock

  11-11-2007 om 19:39 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  "CULI STARS" CAMP 2007

  CONCEPT

  Naar aanleiding van het overweldigend succes van ons eerste Culi Stars Camp in 2006, gaan we in 2007 maar liefst 3 kookkampen op touw zetten in de hotelschool Ter Duinen te Koksijde.

  Tijdens deze kookkampen leren kinderen en jongvolwassenen samen met Jeroen De Pauw (1000 zonnen en garnalen op één) en Achim Vandenbussche (Brasserie Kwadraat in Ekeren) de meest fantastische gerechten uit hun mouw te toveren. Daarnaast leren de Culi Stars op een originele, maar vooral supergezonde wijze meegenieten van de leuke anekdotes en weetjes uit de keuken. We leren de ‘Culi Stars’ allerlei gerechten bereiden zodat ze dit thuis voor hun ouders eveneens kunnen klaarmaken. Naast de vele kooklessen staan er nog tal van andere leuke in – en outdoor activiteiten op de kalender. Zo leren ze over het begrip etiquette, gezonde voeding, bediening en zaal.

  Dit is nog maar een tipje van de sluier want beroemde en minder beroemde mensen zorgen ervoor dat de kids een fantastische tijd beleven. Voor elk kind voorzien we na afloop van het ‘Culi Stars Camp’ een leuk cadeautje! De bekende hotelschool, Ter Duinen in Koksijde, die reeds tal van gerenommeerde en bekende chefs voortbracht is een echte parel in zijn genre en opent speciaal voor uw kind zijn deuren.

  Zoals reeds eerder vermeld is dit kamp een omni-culinair camp waar alle aspecten van het koken uitgebreid aan bod komen. Men maakt kennis met koken, etiquette en voedingsleer (specialisten geven op een leuke en ludieke manier de geheimen prijs uit de keuken). Er wordt met verschillende thema dagen gewerkt zodat we elk thema tot in de puntjes kunnen uitwerken. Maximaal 42 kids kunnen deelnemen per kamp zodanig dat we iedereen perfect kunnen servicen.

  DOELGROEP

  De doelgroep is 10-15 jarigen die een brede interesse hebben in het culinaire aspect. We willen de kids op een leuke speelse manier de verschillende facetten van het koken in de brede zin van het woord laten ontdekken.

  INHOUD PAKKET

  Het pakket bestaat uit verschillende belangrijke hoekstenen:

  1. Koken

  Het koken neemt het jong dynamisch duo Jeroen De Pauw en Achim Vandenbussche op zich. In de ‘Hotelschool Ter Duinen’ in Koksijde hebben vele chefs hun ware roeping ontdekt en keren ze graag terug om aan de Culi Stars de grondbeginselen van het koken te leren.

  2. Etiquette en omgangsvormen

  Onder leiding van Kevin Strubbe (die zeer recent het succesvolle boek "Etiquette is hip" op de markt bracht) leren onze stars de gebruikelijke omgangsvormen op een uiterst kidsvriendelijke manier kennen. Hun collega’s zijn de ideale proefkonijnen om deze theorie in praktijk om te zetten.

  3. Voedings en gezondheidsleer

  Graag leggen wij eveneens de focus op de impact van gezonde en evenwichtige voeding, maar dit op een speelse, creatieve manier. 

  4 Bediening en zaal

  Het kokkerellen zelf is zéér belangrijk, maar we leggen eveneens de nodige klemtoon op de bediening en de volledige zaalbrigade.

  11-11-2007 om 19:31 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jamie olivier
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jamie Oliver

  Van Wikipedia

  Ga naar: navigatie, zoeken

  James (Jamie) Trevor Oliver MBE (Clavering (Essex), 27 mei 1975), met als bijnaam de Naked Chef, is een bekende Britse chef-kok.

  In zijn kleine geboorteplaats waar hij opgroeide bezaten zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) en Jamie hielp na schooltijd mee in de keuken. Toen hij 16 werd, ging Jamie Oliver van school af. Zijn droom was chef-kok te worden. Hij meldde zich aan bij Westminister Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in the River Café in London.

  Het was in the River Café dat Jamie voor het eerst in contact kwam met televisie. Op een dag kwam er een televisiecrew opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten al snel de frisse en jonge kok op; de camera werd voortdurend op Jamie gericht. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg Jamie wel vijf aanbiedingen van televisieproducenten.

  Uiteindelijk ging Jamie in zee met Optomen Television, de producent van onder meer het zeer succesvolle kookprogramma Two Fat Ladies. Het idee achter The Naked Chef was om eten terug te brengen naar de essentie, voedsel te 'strippen' tot de kern (vandaar de naam Naked). Het programma zou aantonen dat je geen dure ingrediënten en huishoudapparaten nodig hebt om iets smaakvols klaar te maken.

  Fifteen
  Fifteen

  Inmiddels heeft Jamie zeven kookboeken op zijn naam staan. Naast de wereldwijde bekendheid, die hij via zijn boeken en programma's heeft, is Jamie consultant chef bij Monte's restaurant in Londen en schrijft hij artikelen voor de Saturday Times Magazine. Hij was te zien in een reclamecampagne van een supermarktketen, maar daar was de BBC niet blij mee. Ook begon hij het restaurant Fifteen in Londen, waar 15 kansloze jongeren worden opgeleid tot horeca-profs. In de toekomst wil Oliver meer soortgelijke restaurants opzetten in Groot-Brittannië, maar ook in Sydney en New York City. Er staat al een Fifteen restaurant in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Jamie Oliver startte tevens een actie voor het verbeteren van de kwaliteit van schoolmaaltijden.

  Op 24 juni 2000 trouwde Jamie Oliver met Juliette Norton. Het stel ontmoette elkaar in 1993. Ze hebben twee dochters, Poppy Honey (geboren in maart 2002) en Daisy Boo (april 2003).

  [bewerk] Kookboeken

  Jamie Oliver schreef meerdere succesvolle kookboeken:

  • The Naked Chef
  • Happy Days with the Naked Chef
  • The Naked Chef Takes Off
  • Jamie's Kitchen
  • Jamie's Dinners
  • Jamie's Italy
  • Cook with Jamie
  • Jamie at home

  11-10-2007 om 19:55 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de keukenmessen (deel 1van de 10 )
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  1. paletmes:is geen voorwerp om te snijden maar is
   uit hetzelefde matriaal vervaardigd als de messen.

  21-08-2007 om 16:28 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kok
  Klik op de afbeelding om de link te volgen de kok heeft een koksmuts op zijn hoofd
  de kok heeft ook een koksvest aan en een voorbindshort,
  koksbroek en ook nog kokschoenen
  de mouwen van de koksvest zijn opgerold zodat de kok niet met zijn
  mouwen in het eten zit BV... sous,soep,.....
  in de kokschoenen zit ijzer dat is gemakelijk BV.... er kan een pan op zijn
  voet vallen dat doet dan geen pijn
  de voorbindshort gebrijken ze voor de koksbroek niet vuil te maken
  de koksbroek zelf in een witten broek en een lossen broek
  waar de kok goed in kan bewegen

  21-08-2007 om 16:20 geschreven door chefkok  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/kok

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  21-08-2007 om 16:00 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 05/11-11/11 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 20/08-26/08 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!