Foto
Inhoud blog
  • 29 juni 2016
  • 27 juni 2016
  • 24 juni 2016
  • 22 mei 2016
  • 21 juni 2016
    bekijk de foto's van ons klasje via onderstaande link
  • knuffelklas A Hoogstraat foto's van het schooljaar 2014-2015
  • de avonturen van Jules
  • foto's knuffelklas Hoogstraat A schooljaar 2015-2016
  • Blog als favoriet !
    knuffelklas A - juf Wendy
    ZAVO-Basisschool Hoogstraat 1 1930 Zaventem
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april 2016
    De vakantie is voorbij, dus onze school was terug open vandaag. We mochten vandaag 5 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas : Voor Samuel, Romy, Liam, Nicklas en Jaidee was het hun eerste schooldag. Voor sommigen was het wel wat moeilijk, maar na een half uurtje was het rustig in de klas. En de rest van de dag zijn alle knuffels superflink geweest ! Met zo'n mooi weer zijn we na de middag buiten blijven spelen. Samen met de kinderen van de derde kleuterklas en van juf Vicky hebben we op de grote speelplaats met de fietsen, de bellenblazers en het stoepkrijt gespeeld. Het zonnetje deed zo'n deugd ! Na de namiddagspeeltijd was het tijd om naar de turnzaal te gaan. We hadden vandaag ook een stagiair, meester Daan. Hij heeft mee met de ballen gespeeld. Gooien, vangen, voetballen, rollen... De tijd ging weer veel te snel voorbij. Gelukkig is er morgen nog een dag ! 

    11-04-2016 om 20:27 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    28-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart 2016
    Pasen is voorbij. Hopelijk heeft iedereen genoten van de Paasdagen. In de klas hebben we vrijdag al Pasen gevierd. Natuurlijk mét eitjes ! 's Morgens mochten we voor één keer niet in onze klas voor de opvang. Omdat het regende werden we opgevangen in de turnzaal. Dan naar de klas. Oei, die is op slot ! Nu kunnen we niet binnen ! 'We hebben de sleutel nodig juf !' Ah ja, nu kunnen we de deur opendoen. Maar wat zien we nu in onze klas ? Wat ligt er daar nu allemaal ? Overal liggen chocolade-eitjes ! Snel beginnen de knuffels te rapen. Goed zoeken hoor ! Overal in onze klas liggen er eitjes verstopt. Zo veel ! Alles wordt verzameld in een grote mand. We mogen nog niet snoepen, want Elien mag niet zomaar alle chocolade eten, dus we wachten tot we ook haar eitjes gevonden hebben. Mmm, nu mogen we proeven. En dan worden de eitjes eerlijk verdeeld over de mandjes. Zo fier dat de knuffels zijn ! 
    De rest van de dag ruimen we alle spulletjes voor Pasen op, spelen we samen in de klas en kijken naar een filmpje. En nu, genieten van de vakantie. Maandag 11 april zijn we er weer ! 

    28-03-2016 om 20:37 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    23-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart 2016
    Wendag vandaag. In de klas waren er een aantal kindjes afwezig, maar er zijn ook een aantal peuters komen wennen. Sommigen waren direct op hun gemak, anderen hadden wat tijd nodig om te wennen. Maar uiteindelijk was iedereen wel aan het spelen. Het zal dus wel in orde komen na de paasvakantie. De kleuters van de klas vonden het ook wel wat raar, die 'grote mensen' bij in de klas...
    Nog twee dagen en het is vakantie. Morgen houden we in de namiddag een wake met de hele school voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Vrijdag zal er 's morgens voor één keer geen opvang zijn in de knuffelklas, maar blijven we ook op speelplaats. Het zou wel eens kunnen dat er die nacht iets gebeurd is in onze klas en dat willen we natuurlijk met de hele klas samen ontdekken. Iedereen vrijdag dus op tijd op school Wink ! 

    23-03-2016 om 22:10 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart 2016
    Wat een bewogen dag gisteren ! In onze klas was er gelukkig niets van te merken. Wij hebben lekkere eitjes klaargemaakt. Eerst eitjes gekookt. En dan hebben we getoverd : we hebben zelf mayonaise gemaakt. Een eitje, wat mosterd, peper, zout en olie. Mixen maar en... hokus pokus pas... mayonaise ! Mmm, dat smaakt al goed. Wat kunnen we nog maken met eitjes ? Omeletjes, een spiegelei en met de hardgekookte eieren en de mayonaise eiersla. Wie droge boterhammen mee heeft mag kiezen wat er op moet. Lekker zeg ! Sommige kinderen halen het beleg van thuis tussen hun boterham uit zodat ze er een omelet kunnen tussen leggen. Natuurlijk mag iedereen proeven van de lekkere eitjes. 
    Vandaag is het wendag. Benieuwd hoeveel nieuwe kindjes er komen kijken... 

    23-03-2016 om 08:21 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    18-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart 2016
    De laatste dag van de week alweer. In onze klas staat nu een mooie paasboom. De kleuters hebben de versiering die Liana heeft meegebracht er flink ingehangen. Er zit ook een kip op haar nest, maar ze heeft nog altijd geen eitje gelegd. Misschien legt ze er wel eentje in het weekend ? Wink We hebben ook al goed geknutseld voor Pasen. Onze paasmandje moeten alleen nog wat versierd worden, onze slaap-paashazen zijn klaar en vandaag hebben we ook nog een eierdopje geknutseld. We zijn ook het Paasverhaal aan het vertellen. Met onze handjes hebben we samen één grote palmtak gemaakt waar de vrienden van Jezus hem mee toejuichten.  Toen we later een kleurplaat hierover aan het inkleuren waren hoorde ik een aantal kleuters vertellen over de prent : "Dit is Sinterklaas en dat zijn de Zwarte Pieten die naar hem wuiven." Oeps, de knuffels zijn een klein beetje verkeerd... 
    Volgende week oa nog koken en op bezoek bij de kippen en dan is het al vakantie. De tijd vliegt weer voorbij ! Prettig weekend ! 

    18-03-2016 om 20:38 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    15-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart 2016
    Hipperdepip ! Vandaag vieren we weer feest ! Deze keer is Sabra aan de beurt. 3 jaar, dus 3 dikke zoenen, een mooie kroon, op de stoel en zingen en dansen. Daarna lekkere cake eten én een drankje drinken. We zijn weer verwend Wink. De namiddag was heel speciaal. Samen met de kleuters van juf Vicky en de leerlingen van het zesde leerjaar trokken we naar de eetzaal. Want maakten we de basis voor onze paasmandjes. Elke knuffel kreeg twee zesdejaars en samen maakten ze twee ballonnen in papier-maché. Wat een werk ! Veel geklieder, maar ook veel pret. Sommige knuffeltjes vonden het wel wat overweldigend, maar toch heeft iedereen zich best goed gehouden. Nog even buiten uitwaaien in het zonnetje, en daar ging de bel al ! 

    15-03-2016 om 10:11 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    11-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart 2016
    Hip hip hoera ! Linde is eindelijk 3 jaar geworden ! En ze was er helemaal klaar voor om dat te vieren. Kroon op het hoofd, Linde zelf op de stoel en alle kindjes er rond in een kring om te zingen. Vuurwerk maken, kaarsjes blazen en dan... de cakjes opeten die we gisteren gebakken hebben. Mmm... Natuurlijk werden de cakejes met chocolade en spikkeltjes gekozen. En smaken dat die deden ! 
    Na de middag was het dan dessertenbuffet. Alles wat we heel de week gebakken hebben werd op de tafel gezet. Laat de gasten maar komen. Nu mochten we proeven van al die lekkere dingen. En smullen dat de kleuters gedaan hebben ! Ook de mama's en papa's, oma's, omi's, meters en peters mochten natuurlijk proeven. En ook zij vonden het lekker. Een aantal kapoenen hadden zelf ook iets lekkers meegebracht dat mee op tafel mocht. Pudding, petit-beurretaart, wafeltjes, koekjes, cake, taartjes,... Het kon niet op ! Ook al de andere juffen en meesters zijn eens komen piepen en proeven. Bij ons én bij juf Vicky ! Het was een geslaagde namiddag ! 

    11-03-2016 om 20:34 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    10-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart 2016
    We zijn nog steeds aan het bakken in de klas ! Gisteren hebben we donuts gebakken, vandaag waren het cakejes. Eerst hebben we de cakejes van Linde gebakken. Zij is morgen jarig en had alle ingrediënten mee om lekkere cakejes te bakken. Suiker en eieren mixen, vetstof erbij, mixen, bloem erbij, mixen en het basisbeslag was klaar. We hebben het in twee kommen verdeeld en bij de ene kom hebben we stukjes appel bijgedaan, bij de andere stukjes chocolade. En dan bakken maar. Iedereen op school kwam weer vragen wat we nu weer aan het maken waren. De lekkere geur ging helemaal naar de bovenste klassen... Toen de cakejes van Linde klaar waren, hebben we opnieuw deeg gemaakt. Nu met lekkere pure chocolade erbij. Terug bakken. Ondertussen hebben we de helft van Linde haar cakejes versierd met chocolade en spikkeltjes. We kunnen bijna niet wachten tot het haar verjaardag is. We willen proeven! Voor we naar huis gingen hebben we dan ook allemaal een chocoladecakeje mogen proeven. En iedereen proefde dat het goed is ! 

    10-03-2016 om 19:58 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    08-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 maart 2016
    9 uur. Tijd om te vertrekken ! Ah ja, vandaag gaan we op bezoek bij de bakker. Met de wandelringen stappen we flink naar bakker Christiaens. De mémé van Linde en de mama van Deniz stappen met ons mee. Ook juf Vicky en haar kindjes gaan natuurlijk mee, samen met de mamy van Mattia, de papa van Kobe en de mama van Sofia. De knuffels stappen echt heel flink door. Bij de bakker kopen we natuurlijk eerst wat lekkers. Brood, koffiekoeken, rozijnenbrood,... Mmm, alles ziet er zo lekker uit ! We mogen ook de bakkerij zelf bezoeken. Twee bakkers zijn nog volop aan het werk. Deeg maken, wafeltjes bakken,... Het ruikt er ook heerlijk ! We zien de grote kneedmachine, de bloemzakken, de ovens,... De bakker haalt uit de oven een grote taart. We mogen ook nog achter de toonbank in de winkel een kijkje nemen. En voor we naar huis gaan krijgt iedereen nog een versgebakken wafeltjes. DANK U ! 
    Flink stappen we terug naar school. Daar hebben we nog tijd om koekjes te bakken. We beginnen met de koekjes met olijfolie voor Elien. Oeps, het is al tijd om te eten. Iedereen mag zelf zijn boterhammetje smeren. Confituur, smeerkaas of choco... Wat gaan de boterhammetjes goed naar binnen zeg ! Het smaakt onze knuffels echt. Zelfs de kleuters waar het anders echt wel moeilijk is om hen te laten eten, eten nu vlot hun bokes, met korsten, op ! Bravo ! 
    Na de middag bakken we verder koekjes. Het ruikt lekker in onze klas ! Voor we buiten gaan spelen mogen we een koekje proeven en voor we naar huis gaan krijgen we nog een boterham. Smakelijk !

    08-03-2016 om 20:28 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    07-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 maart 2016
    Vrijdag hebben we in de klas fruitsla gemaakt. De kleuters mochten fruit meebrengen en ook de juf had fruit mee. De appelsienen werden uitgeperst, het fruit in kleine stukjes gesneden. Ook bij juf Vicky hebben ze fruitsla gemaakt. Toen de twee kommen klaar waren, zijn alle kleuters samen gaan zitten en hebben we gezellig samen gesmuld. Mmm, dat smaakte lekker ! Veel kapoenen hebben zelfs twee of drie kommetjes gegeten...
    Vandaag zijn we met een nieuw thema begonnen : lekkers van de bakker.  We hebben daarnet al koekjesdeeg gemaakt. Dat ligt nu te rusten in de koelkast zodat we morgen de koekjes kunnen bakken.  Toen we in de turnzaal waren zijn er een aantal kinderen van het vierde leerjaar poppenkast komen spelen met sokpoppen die ze zelf gemaakt hadden. De knuffels waren echt heel stil en geboeid ! Morgen gaan we eerst op bezoek naar de bakker. Daar gaan we brood kopen en onder de middag gaan we dan bokes eten met confituur.  De kleuters die warm gaan eten mogen natuurlijk patatjes gaan eten. Zij krijgen dan na de middag wel hun boterham met confituur Wink

    07-03-2016 om 20:19 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    02-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 maart 2016
    Oei oei, wat is dat nu ? 10 kapoenen maar in de klas vandaag... Zouden er dan zo veel zieken zijn ? Maar het is niet omdat er 5 kleuters afwezig zijn, dat het rustig is in de klas hoor. Want het was best nogal druk en lawaaierig in de klas. Maar we hebben wel goed gewerkt. Appels en peren sorteren in de juiste boom, voor sommige knuffels best wel moeilijk. En op woensdag... is het poppenkast ! Jules en zus hebben gesmuld van lekker fruit. Mmm... we kregen er allemaal honger van. Gelukkig was het maar een half dagje en konden we snel naar huis om te gaan smullenWink .

    02-03-2016 om 19:41 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    29-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 februari 2016
    29 februari vandaag : een speciale dag. Tijdens de weekopening kregen we dan ook met heel de school 29 opdrachten die we moesten volbrengen. De knuffelklas moest de Bumba-dans doen. Geen probleem voor ons ! Het filmpje vinden jullie binnenkort terug op de site. We hebben ook nog een tweede opdracht gekozen: een e-card sturen naar mevr Brigitte. Het werd er eentje met een schaap dat héél gek blaatte. De kleuters vonden het geweldig ! 
    We hebben vandaag ook nog écht gewerkt natuurlijk. We moesten de schaduw van een paar soorten fruit bij de juiste vrucht plakken. Met de plasticine mochten we ook fruit boetseren. En in de namiddag zijn we natuurlijk gaan turnen. Juf Christine had alle ballen opgepompt, dus hebben we met de ballen gespeeld. Gooien, vangen, rollen, voetballen... De kleuters hebben nogal gesport hoor ! Ze zullen goed slapen vannacht ! 
    Morgen gaat de juf in de namiddag op bijscholing, maar juf Vicky en juf Babs zijn er natuurlijk wel.

    29-02-2016 om 21:02 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    24-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari 2016
    Aiaiai, maandag was de juf ziek. Tja, niets aan te doen. Naar school gaan en de kleuters ziek maken is ook geen oplossing... Gelukkig waren juf Vicky en juf Babs er wel. Alle kleuters samen in onze klas, voor één keer ging dat wel.  Dinsdag was de juf er terug en konden we beginnen met ons thema 'lekker fruit'. Appels, peren, bananen en druiven... Hoe zien ze er uit ? Welke kleur hebben ze ? Waar zit het steeltje, het klokhuis, de pitjes, de schil,... En dan proeven natuurlijk ! Iedereen heeft geproefd, ook de knuffels die dachten dat ze het eigenlijk niet lustten. En wat bleek ? Iedereen vond het best lekker ! Het was gisteren natuurlijk ook fruitdag, en het fruit was deze week blauwe bessen. Mmm, lekker smullen van die gezonde snoepjes ! We hebben gisteren ook gestempeld op een groot karton. Daar heeft de juf dan appels of peren uitgeknipt. Een gezichtje erop, armen en benen eraan en ons fruitmannetje is klaar ! Marlies had maandag een boekje mee voor haar verjaardag en daar hebben we een verhaaltje uit verteld. 
    Vandaag was het rustig in de klas. Maar 12 kleuters aanwezig... We hebben wel goed kunnen werken. Druiven stempelen, kleuren, het verhaal van Rupsje Nooit Genoeg verteld met een reuze-boek en als afsluiting : poppenkast van Rupsje Nooit Genoeg ! Juf Vicky heeft ons nieuw liedje op haar blokfluit gespeeld en wij mochten zingen. Tot morgen ! 

    24-02-2016 om 20:06 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari 2016
    Vrijdag was het opendeurdag in onze klas. De mama's en papa's van de kindjes die geboren zijn in 2014 mochten een kijkje komen nemen in onze kleuterschool. Op 1 maart moeten ze hun kapoen immers al komen inschrijven als ze willen dat hij/zij bij ons op school komt. De knuffels vonden het wel wat raar hoor. Zo veel mensen in hun klas. Af en toe was er ook een peutertje bij en die mocht dan direct meespelen. Jaja, mijn kleutertjes waren héél flink ! 
    Morgen starten we met een nieuw thema : lekker fruit.  Mmm, dat wordt vast smullen Wink

    21-02-2016 om 13:06 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    18-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari 2016
    Donderdag al ! Wat gaat de week weer snel voorbij... Gisteren waren er maar 10 kleuters in ons klasje. Het was dus héél rustig. We hebben samen met de kleuters van juf Vicky naar de poppenkast van Jules gekeken. Vandaag was iedereen terug. Allee, bijna toch, want Daniel is nog op vakantie. De juf was gisteren gaan shoppen voor onze klas dus we zijn de dag begonnen met een tafel en twee stoeltjes in elkaar te zetten. Onze bouw-en autohoek kreeg twee nieuwe, grote opbergbakken. Al de andere speelgoedbakken in die hoek hebben we mooi gesorteerd in die twee nieuwe. De duplo's in de ene, de auto's in de andere. In de voormiddag was het water afgesloten dus moesten we op de speelplaats naar de nieuwe toiletten. Wat voelden we ons groot op die grote wc's ! Gelukkig was na de middag alles terug in orde en konden we schilderen en kleven.  Morgen is het opendeurdag en is iedereen welkom om een bezoekje te brengen aan de kleuterklassen tussen 14 en 17 uur. Tot morgen ? 

    18-02-2016 om 19:55 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    15-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 februari 2016
    De krokusvakantie is gedaan en zoals altijd na een vakantie kregen we nieuwe kleuters bij in de klas. Welkom Alec en Anna ! Alec voelde zich direct thuis in onze klas, Anna had het wat moeilijker. Maar dat komt wel in orde als ze ons beter leert kennen. Onze klas is nu ook ontdubbeld. De heft van de knuffels zit nu bij juf Vicky in de klas. Het is dan ook heel wat rustiger nu. In de namiddag zijn we samen met de andere knuffels gaan turnen. Leuk met de ballen en de hoepels ! En natuurlijk goed lopen ! Iedereen zal goed slapen ;)

    15-02-2016 om 20:22 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 februari 2016
    Carnaval op school ! Wat zag iedereen er mooi uit ! Prinsesjes, danseressen, piraten, vampieren, cowboys, lieveheersbeestjes, bijtjes, minnie mouse, indianen, Tinkerbell,... Wie toch niets had, mocht wat lenen van de klas. Natuurlijk hebben we eerst een groepsfoto gemaakt. En daarna kwamen de pannenkoeken a volonté ! Dat smaakte hoor ! Na de speeltijd was het tijd voor het kleutercarnavalsfeest. Alle kleuters samen in de zaal om te dansen. Plezier verzekerd ! Er was ook een toneeltje door een aantal juffen. En op het einde van het feest werd er een prins en prinses carnaval gekozen door de juffen van het toneeltje.  En wie werd er uitgekozen ? Yusuf en Lisa-Marie ! Twee knuffels van onze klas ! 
    Na de middag hebben we onze klas opgeruimd. Alle spulletjes van carnaval mochten terug in de doos. En ook de fotootjes en symbooltjes van de kleuters die na de vakantie bij juf Vicky gaan zitten zijn we al in hun nieuwe klas gaan leggen. 
    Nu zijn we klaar voor een weekje vakantie ! Veel plezier allemaal ! 

    05-02-2016 om 21:09 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 februari 2016
    Hip hip hip hoera voor Alessia ! Tijdens de krokusvakantie wordt zij 3 jaar en dat hebben we vandaag al in de klas gevierd. Omdat het veel-kleurtjesdag was vandaag, koos Alessia dan ook veel kleurtjes voor haar kroon. Op de stoel, alle andere vriendjes er rond en zingen maar. Een groot vuurwerk en dan de cake met de kaarsjes. Mmm, de mama van Alessia had lekkere cake gebakken.  Na het vieren kwam er nog iets leuks. We mochten met confetti gooien ! In de klas kon dit niet, want dan zouden we binnen 2 jaar nog confetti terugvinden in onze speelgoedbakken. Maar in de gang kon het wel ! Joepie ! Hoe fijn is dat ! Eerst durven de knuffels precies niet zo goed, maar dat was snel over. De confetti vloog in het rond. En dan kwamen er ook nog serpentines bij. Het was zo leuk, dat de juf er ook een filmpje van heeft gemaakt. Sommige kleuters hingen natuurlijk héél  goed vol met confetti. En hoe konden we al die confetti uit die krulletjes krijgen ? De stofzuiger bracht de oplossing : zuigen ! 
    Morgen is het dierendag. Benieuwd welke diertjes er in de knuffelklas zullen zitten ! 

    03-02-2016 om 19:56 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 februari 2016
    Gekke kapsel of hoedendag op school ! En dat kon je ook in de knuffelklas zien. Wat een mooie, gekke kinderen in de klas vandaag ! Antonin kwam vandaag wennen en we hebben maar direct verteld dat we er niet elke dag zo gek uit zien.  Gelukkig konden de knuffels nog wel werken want er was nog wel wat te doen vandaag. We hebben onze clownfoto afgewerkt, een muziekdoosje gemaakt, geschilderd met scheerschuim en verf...  
    Het fruit van de dag waren druifjes. Dat viel best in de smaak bij onze kleutertjes. 
    Morgen vieren we de verjaardag van Alessia ! En, als we tijd hebben, gaan we met confetti en slingers gooien ! Tot morgen ! 

    02-02-2016 om 20:09 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 februari 2016
    1 februari is in het onderwijs een instapdatum. Dat wil dus zeggen dat er vandaag nieuwe kleuters mogen starten. Elien en Mathis hebben dat dan ook gedaan. Even hard geweend, maar de rest van de dag superflink ! Natuurlijk moeten zij nog een beetje hun weg zoeken in onze klas en de 'regeltjes' leren kennen. Maar ze hebben al flink gespeeld en mooi gewerkt. Ze hebben dan ook een heleboel knuffels die hen tonen hoe het allemaal werkt in onze klas ! 
    Het was vandaag dan ook nog een hele gekke dag, want iedereen op school liep er in zijn pyjama ! Gek, maar wel comfortabel hoor. Het zou elke dag wel pyjamadag mogen zijnSmile . 
    We zijn een leuk werkje aan het maken dat morgen of, als we morgen niet klaar zijn, woensdag mee naar huis mag. Een aantal kleuters moest daarvoor nog kleven. En iedereen mocht een 'toverwerkje' maken : op één zijde van ons blad deden we verschillende kleurtjes verf. Dan plooiden we het blad toe en mochten de kleuters over het blad wrijven. Het papier terug open vouwen en... Tadaaa ! Aan de beide kanten héél mooie kleurtjes. 
    Na de middag was het gymtijd. De cd-speler ging mee en ook allemaal gekleurde slingers. En dan dansen maar ! Wat mooi is dat zeg ! Wat kunnen we nog met die slingers ? Achteraan in onze broek steken zodat we een staart hebben. Lopen maar ! Of de slingers op de grond leggen en erover springen... Het is weer veel te snel tijd om naar huis te gaan. Onze hoeden die we vorige week gemaakt hebben mogen vandaag mee naar huis. Wie nog niet weet wat morgen doen tijden de gekke hoeden of gekke kapsel-dag, kan die misschien aandoen Wink . 

    01-02-2016 om 19:51 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)


    Foto

    post voorjuf Wendy ?

    Druk op onderstaande knop om juf Wendy of de knuffelklas te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek van de knuffelklas



    deze sites moet je zeker ook eens bezoeken !
  • Zavo-basisschool
  • Facebook -pagina van de school
  • de pagina van ons klasje op de site van de school
  • ouderraad


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs