Foto
Inhoud blog
  • 29 juni 2016
  • 27 juni 2016
  • 24 juni 2016
  • 22 mei 2016
  • 21 juni 2016
    bekijk de foto's van ons klasje via onderstaande link
  • knuffelklas A Hoogstraat foto's van het schooljaar 2014-2015
  • de avonturen van Jules
  • foto's knuffelklas Hoogstraat A schooljaar 2015-2016
  • Blog als favoriet !
    knuffelklas A - juf Wendy
    ZAVO-Basisschool Hoogstraat 1 1930 Zaventem
    29-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 februari 2016
    29 februari vandaag : een speciale dag. Tijdens de weekopening kregen we dan ook met heel de school 29 opdrachten die we moesten volbrengen. De knuffelklas moest de Bumba-dans doen. Geen probleem voor ons ! Het filmpje vinden jullie binnenkort terug op de site. We hebben ook nog een tweede opdracht gekozen: een e-card sturen naar mevr Brigitte. Het werd er eentje met een schaap dat héél gek blaatte. De kleuters vonden het geweldig ! 
    We hebben vandaag ook nog écht gewerkt natuurlijk. We moesten de schaduw van een paar soorten fruit bij de juiste vrucht plakken. Met de plasticine mochten we ook fruit boetseren. En in de namiddag zijn we natuurlijk gaan turnen. Juf Christine had alle ballen opgepompt, dus hebben we met de ballen gespeeld. Gooien, vangen, rollen, voetballen... De kleuters hebben nogal gesport hoor ! Ze zullen goed slapen vannacht ! 
    Morgen gaat de juf in de namiddag op bijscholing, maar juf Vicky en juf Babs zijn er natuurlijk wel.

    29-02-2016 om 21:02 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    24-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari 2016
    Aiaiai, maandag was de juf ziek. Tja, niets aan te doen. Naar school gaan en de kleuters ziek maken is ook geen oplossing... Gelukkig waren juf Vicky en juf Babs er wel. Alle kleuters samen in onze klas, voor één keer ging dat wel.  Dinsdag was de juf er terug en konden we beginnen met ons thema 'lekker fruit'. Appels, peren, bananen en druiven... Hoe zien ze er uit ? Welke kleur hebben ze ? Waar zit het steeltje, het klokhuis, de pitjes, de schil,... En dan proeven natuurlijk ! Iedereen heeft geproefd, ook de knuffels die dachten dat ze het eigenlijk niet lustten. En wat bleek ? Iedereen vond het best lekker ! Het was gisteren natuurlijk ook fruitdag, en het fruit was deze week blauwe bessen. Mmm, lekker smullen van die gezonde snoepjes ! We hebben gisteren ook gestempeld op een groot karton. Daar heeft de juf dan appels of peren uitgeknipt. Een gezichtje erop, armen en benen eraan en ons fruitmannetje is klaar ! Marlies had maandag een boekje mee voor haar verjaardag en daar hebben we een verhaaltje uit verteld. 
    Vandaag was het rustig in de klas. Maar 12 kleuters aanwezig... We hebben wel goed kunnen werken. Druiven stempelen, kleuren, het verhaal van Rupsje Nooit Genoeg verteld met een reuze-boek en als afsluiting : poppenkast van Rupsje Nooit Genoeg ! Juf Vicky heeft ons nieuw liedje op haar blokfluit gespeeld en wij mochten zingen. Tot morgen ! 

    24-02-2016 om 20:06 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari 2016
    Vrijdag was het opendeurdag in onze klas. De mama's en papa's van de kindjes die geboren zijn in 2014 mochten een kijkje komen nemen in onze kleuterschool. Op 1 maart moeten ze hun kapoen immers al komen inschrijven als ze willen dat hij/zij bij ons op school komt. De knuffels vonden het wel wat raar hoor. Zo veel mensen in hun klas. Af en toe was er ook een peutertje bij en die mocht dan direct meespelen. Jaja, mijn kleutertjes waren héél flink ! 
    Morgen starten we met een nieuw thema : lekker fruit.  Mmm, dat wordt vast smullen Wink

    21-02-2016 om 13:06 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    18-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari 2016
    Donderdag al ! Wat gaat de week weer snel voorbij... Gisteren waren er maar 10 kleuters in ons klasje. Het was dus héél rustig. We hebben samen met de kleuters van juf Vicky naar de poppenkast van Jules gekeken. Vandaag was iedereen terug. Allee, bijna toch, want Daniel is nog op vakantie. De juf was gisteren gaan shoppen voor onze klas dus we zijn de dag begonnen met een tafel en twee stoeltjes in elkaar te zetten. Onze bouw-en autohoek kreeg twee nieuwe, grote opbergbakken. Al de andere speelgoedbakken in die hoek hebben we mooi gesorteerd in die twee nieuwe. De duplo's in de ene, de auto's in de andere. In de voormiddag was het water afgesloten dus moesten we op de speelplaats naar de nieuwe toiletten. Wat voelden we ons groot op die grote wc's ! Gelukkig was na de middag alles terug in orde en konden we schilderen en kleven.  Morgen is het opendeurdag en is iedereen welkom om een bezoekje te brengen aan de kleuterklassen tussen 14 en 17 uur. Tot morgen ? 

    18-02-2016 om 19:55 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    15-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 februari 2016
    De krokusvakantie is gedaan en zoals altijd na een vakantie kregen we nieuwe kleuters bij in de klas. Welkom Alec en Anna ! Alec voelde zich direct thuis in onze klas, Anna had het wat moeilijker. Maar dat komt wel in orde als ze ons beter leert kennen. Onze klas is nu ook ontdubbeld. De heft van de knuffels zit nu bij juf Vicky in de klas. Het is dan ook heel wat rustiger nu. In de namiddag zijn we samen met de andere knuffels gaan turnen. Leuk met de ballen en de hoepels ! En natuurlijk goed lopen ! Iedereen zal goed slapen ;)

    15-02-2016 om 20:22 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 februari 2016
    Carnaval op school ! Wat zag iedereen er mooi uit ! Prinsesjes, danseressen, piraten, vampieren, cowboys, lieveheersbeestjes, bijtjes, minnie mouse, indianen, Tinkerbell,... Wie toch niets had, mocht wat lenen van de klas. Natuurlijk hebben we eerst een groepsfoto gemaakt. En daarna kwamen de pannenkoeken a volonté ! Dat smaakte hoor ! Na de speeltijd was het tijd voor het kleutercarnavalsfeest. Alle kleuters samen in de zaal om te dansen. Plezier verzekerd ! Er was ook een toneeltje door een aantal juffen. En op het einde van het feest werd er een prins en prinses carnaval gekozen door de juffen van het toneeltje.  En wie werd er uitgekozen ? Yusuf en Lisa-Marie ! Twee knuffels van onze klas ! 
    Na de middag hebben we onze klas opgeruimd. Alle spulletjes van carnaval mochten terug in de doos. En ook de fotootjes en symbooltjes van de kleuters die na de vakantie bij juf Vicky gaan zitten zijn we al in hun nieuwe klas gaan leggen. 
    Nu zijn we klaar voor een weekje vakantie ! Veel plezier allemaal ! 

    05-02-2016 om 21:09 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 februari 2016
    Hip hip hip hoera voor Alessia ! Tijdens de krokusvakantie wordt zij 3 jaar en dat hebben we vandaag al in de klas gevierd. Omdat het veel-kleurtjesdag was vandaag, koos Alessia dan ook veel kleurtjes voor haar kroon. Op de stoel, alle andere vriendjes er rond en zingen maar. Een groot vuurwerk en dan de cake met de kaarsjes. Mmm, de mama van Alessia had lekkere cake gebakken.  Na het vieren kwam er nog iets leuks. We mochten met confetti gooien ! In de klas kon dit niet, want dan zouden we binnen 2 jaar nog confetti terugvinden in onze speelgoedbakken. Maar in de gang kon het wel ! Joepie ! Hoe fijn is dat ! Eerst durven de knuffels precies niet zo goed, maar dat was snel over. De confetti vloog in het rond. En dan kwamen er ook nog serpentines bij. Het was zo leuk, dat de juf er ook een filmpje van heeft gemaakt. Sommige kleuters hingen natuurlijk héél  goed vol met confetti. En hoe konden we al die confetti uit die krulletjes krijgen ? De stofzuiger bracht de oplossing : zuigen ! 
    Morgen is het dierendag. Benieuwd welke diertjes er in de knuffelklas zullen zitten ! 

    03-02-2016 om 19:56 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 februari 2016
    Gekke kapsel of hoedendag op school ! En dat kon je ook in de knuffelklas zien. Wat een mooie, gekke kinderen in de klas vandaag ! Antonin kwam vandaag wennen en we hebben maar direct verteld dat we er niet elke dag zo gek uit zien.  Gelukkig konden de knuffels nog wel werken want er was nog wel wat te doen vandaag. We hebben onze clownfoto afgewerkt, een muziekdoosje gemaakt, geschilderd met scheerschuim en verf...  
    Het fruit van de dag waren druifjes. Dat viel best in de smaak bij onze kleutertjes. 
    Morgen vieren we de verjaardag van Alessia ! En, als we tijd hebben, gaan we met confetti en slingers gooien ! Tot morgen ! 

    02-02-2016 om 20:09 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 februari 2016
    1 februari is in het onderwijs een instapdatum. Dat wil dus zeggen dat er vandaag nieuwe kleuters mogen starten. Elien en Mathis hebben dat dan ook gedaan. Even hard geweend, maar de rest van de dag superflink ! Natuurlijk moeten zij nog een beetje hun weg zoeken in onze klas en de 'regeltjes' leren kennen. Maar ze hebben al flink gespeeld en mooi gewerkt. Ze hebben dan ook een heleboel knuffels die hen tonen hoe het allemaal werkt in onze klas ! 
    Het was vandaag dan ook nog een hele gekke dag, want iedereen op school liep er in zijn pyjama ! Gek, maar wel comfortabel hoor. Het zou elke dag wel pyjamadag mogen zijnSmile . 
    We zijn een leuk werkje aan het maken dat morgen of, als we morgen niet klaar zijn, woensdag mee naar huis mag. Een aantal kleuters moest daarvoor nog kleven. En iedereen mocht een 'toverwerkje' maken : op één zijde van ons blad deden we verschillende kleurtjes verf. Dan plooiden we het blad toe en mochten de kleuters over het blad wrijven. Het papier terug open vouwen en... Tadaaa ! Aan de beide kanten héél mooie kleurtjes. 
    Na de middag was het gymtijd. De cd-speler ging mee en ook allemaal gekleurde slingers. En dan dansen maar ! Wat mooi is dat zeg ! Wat kunnen we nog met die slingers ? Achteraan in onze broek steken zodat we een staart hebben. Lopen maar ! Of de slingers op de grond leggen en erover springen... Het is weer veel te snel tijd om naar huis te gaan. Onze hoeden die we vorige week gemaakt hebben mogen vandaag mee naar huis. Wie nog niet weet wat morgen doen tijden de gekke hoeden of gekke kapsel-dag, kan die misschien aandoen Wink . 

    01-02-2016 om 19:51 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    31-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari 2016
    Vrijdag was het smullen in de klas ! We hebben onze clown-toastjes gemaakt.  Lucas mocht beginnen. Omdat hij een allergie heeft aan koemelkeiwit had zijn mama voor hem speciale koekjes en snoepjes meegegeven.  Hij maakte dus als eerste een lekkere clown. Dan waren de andere knuffels aan de beurt. Choco of confituur, dat was de eerste keuze. Dat ging bij de kleuters heel vlot, ze wisten goed wat ze wilden. En dan iets kiezen voor de ogen, de neus, het haar en de mond. Mmm, dat zag er lekker uit. Maar we mogen er nog niet van eten ! Eerst moet iedereen klaar zijn. Maar dan, als we 21 clowntjes hadden, snel allemaal aan tafel en... mmmm... dat smaakt ! 
    Morgen komen er twee nieuwe kindjes bij. Oh ja, en het is carnavalsweek ! Morgen mogen we dus in pyjama naar school, dinsdag met een gek kapsel of een gekke hoed, woensdag met zoveel mogelijk kleurtjes aan, donderdag als een dier en vrijdag... helemaal verkleed in wat we zelf willen ! Het wordt dus een knettergekke week !

    31-01-2016 om 19:37 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    28-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari 2016
    Gisteren was het wendag in de knuffelklas. De kleuters die in september mogen instappen mochten al een kijkje komen nemen. Vijf kapoenen zijn bij ons komen piepen. Sommige kleuters waren direct aan het spelen, anderen hadden wat meer tijd nodig. De juf was toch wel haar fototoestel thuis vergeten zeker ! Jammer genoeg dus geen foto's, maar dat halen we wel in eens ze écht ingestapt zijn. Ook voor de andere knuffels was het wat raar, met die mama's en papa's in de klas. Maar toen juf Vicky haar klasje open deed waren ze er allemaal als de kippen bij om die klas eens goed te bestuderen. Mijn klasje was ineens bijna helemaal leeg Wink. Nog even wachten en dan is de klas definitief in gebruik ! 
    Vandaag moest juf Wendy even weg. Gelukkig kwam clown Pipo in de klas. Sommige knuffels vonden dat toch maar wat raar, zo een clown met gekke kleren, oranje haar en een rode neus. Neen, ze hadden toch liever juf Wendy terug. Clown Pipo is de juf dan maar snel terug gaan halen. Zo grappig dat de kleuters helemaal opgaan in wat er gebeurt en helemaal niet stilstaan dat de clown eigenlijk juf Wendy is.
    We hebben ook onze hoeden afgewerkt. Natuurlijk mochten we ons ook nog verkleden.  En we hebben een nieuw lied geleerd. We hebben dus weer hard gewerkt vandaag. Morgen gaan we lekkere clown-toastjes maken !

    28-01-2016 om 20:22 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    25-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari 2015
    Het is bijna niet te geloven, maar we hadden vandaag wéér feest in de klas ! Vandaag is Lina 3 jaar geworden en natuurlijk wou zij dit ook vieren in de klasWink.  Een kroon, op de stoel, zingen, vuurwerk, kaarsjes op de cake... Alles kwam aan bod. En Lina was fier hoor ! Lekker smullen, een drankje en... tijd om buiten te spelen. Mooi weer vandaag, dus daar moeten we van profiteren. Na de speeltijd beginnen we aan onze carnavalshoed.  Iedereen mag kiezen : een prinsessenhoed, een chineeshoedje, een hoge hoed of een indianenband.  Alles wordt op maat en vraag gemaakt. Morgen kunnen we dan beginnen schilderen en/of versieren.  Ondertussen mochten de kleuters zich ook verkleden. Een prinses, kikker, bij, agent, kuiken, pinguin, Spaanse danseres,... Iedereen mocht worden wat hij/zij ook maar wou. Op maandagnamiddag gaan we turnen en vandaag was het een heel vrolijke turnles, want de cd's die de kleuters mee hadden werden opgezet. 'Old Mc Donald Had a Farm' had Lara mee. En daarna was het... K3 ! Zowel Linde als Alessia hadden een cd van K3 mee. En gedanst dat er werd ! Nog even buiten een tweede stukje cake eten en daarna bellen blazen. En dan was het alweer tijd om naar onze klas te gaan. Een verhaaltje over Muis die carnaval viert en hopla... tijd om naar huis te gaan. Tot morgen ! 

    25-01-2016 om 19:51 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    21-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari 2016
    De kleuters die vorige week ziek waren zijn terug, maar vandaag waren er 5 andere kleuters ziek. Aiai toch, hopelijk gaat het bij ons volgende thema beter Wink.  Jules voelde zich vandaag wel al beter. Morgen zullen zijn rode vlekjes misschien wel helemaal weg zijn ! De kleuters verzorgen hem alvast goed. 
    In de klas hebben we hard gewerkt vandaag. Logisch rangschikken, schilderen met een pipet... Iedereen is komen werken. Het was dus een vruchtbare dag ! Morgen komt juf Vicky en spelen we poppenkast. Tot morgen ! 

    21-01-2016 om 19:35 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    19-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari 2016
    Hip hip hoera voor Ceren ! Vandaag was het haar beurt om in het zonnetje te staan. Fier op de stoel, samen zingen en vuurwerk maken, 3 rode zoenen van de juf en dan natuurlijk de cake met de 3 kaarsjes erop. Blazen maar !  Mmm, dat is weer smullen ! Na de speeltijd mogen we in de gang bellen blazen. Leuk ! Maar oei, wat wordt de gang glad ! Het is net ijs... Tja, bij sommige kleuters is het meer sop gieten ipv bellen blazen Wink.  Gelukkig komt juf Rina ons helpen om de gang weer veilig te maken.  
    Na de middag hebben we gelukkig ook nog wat tijd om te werken in de klas. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan... Morgen is het voor de kinderen geen school, maar mogen de juffen en meesters alleen naar school. Tot donderdag ! 

    19-01-2016 om 18:30 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    18-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 januari 2016
    Een nieuwe week en die begint weer met feest in de klas. Deze keer is Sofia het feestprinsesje ! Natuurlijk krijgt ze een kroon en zingen we voor haar. Na het vuurwerk is het tijd voor de kaarsjes. Sofia heeft een echt Frozen-taart mee en daar komen, natuurlijk, 3 kaarsjes op. Blazen maar ! En dan smullen natuurlijk ! Mmmm, dat smaakt ! Nog een beker Oasis en dan is het al tijd om buiten te gaan spelen. 
    Na de speeltijd moeten er eerst nog een aantal werkjes worden afgewerkt. De zieken van vorige week zijn terug en die mogen dus eerst werken. Er is ook nog tijd voor een verhaaltje van Jules en dan mag iedereen naar zijn eigen hartslag luisteren met een echte stethoscoop. Na de middag even spelen en alles in de klas omhoog zetten zodat juf Karin kan komen poetsen. Want na de namiddagspeeltijd is het voor ons turntijd ! De zweedse banken gaan tegen het sportraam omhoog en dan kunnen we klimmen ! De knuffels zijn net aapjes ! 
    Morgen vieren we weer feest want dan is Ceren aan de beurt...

    18-01-2016 om 20:29 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    15-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari 2016
    13 kleuters vandaag in de klas. Ons thema 'ziek zijn' wordt echt wel letterlijk genomen door de knuffels... Het weekend zal hopelijk deugd doen ! 
    Gisteren hebben we een oproep gedaan naar schaartjes voor onze plasticine, en vandaag kregen we de eerste al in de klas. En daarbij ook een plasticine-machine. Omdat die niet zo goed werkte met de plasticine, hebben we zoutdeeg gemaakt. Bloem, zout en water en dan kneden maar. Voila, we konden alle nieuwe spulletjes uittesten. Leuk ! 
    Opeens zagen we iets uit de lucht vallen : sneeuw ! Theo had gisteren al voorspeld dat het ging sneeuwen en dat is dan ook uitgekomen. We zijn er wel niet in kunnen gaan spelen, want het was smeltende sneeuw. Omdat het zo'n vies weer was zijn we heel de dag binnen gebleven. In de klas of in de turnzaal... 
    Misschien kunnen we morgen thuis wel in de sneeuw gaan spelen ? Alvast een fijn weekend en tot maandag !  

    15-01-2016 om 21:02 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    14-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari 2016
    Feest in de klas ! Liana werd 3 jaar vandaag ! We konden het zeker niet vergeten want Liana had er ons al een paar dagen aan doen denken. Ze kreeg natuurlijk een mooie kroon en voor we het wisten stond ze al klaar op de stoel. Iedereen er rond in een kring en zingen maar ! Vuurwerk maken met onze handen en dan was het tijd om de taart boven te halen en de kaarsjes aan te steken. Chocoladetaart, appelcake en cupcakes... Liana koos de chocoladetaart om de kaarsjes op te zetten. "Hoeveel jaar wordt Liana ?' 3 !!! Mmm, lekker smullen tot ons buikje helemaal vol is, een beker water drinken en... tijd om buiten te gaan spelen.  Maar wat een slecht weer vandaag ! Dan gaan we maar in de turnzaal spelen. De rest van de dag hebben we ons thema 'ziek zijn' verder uitgewerkt. Rode vlekjes stempelen, pilletjes kleven, medicijnen boetseren met de plasticine, spelen in de 'dokterspraktijk' of de apotheek.... Er was weer genoeg te doen in onze klas ! Theo had een boekje mee van Nijntje in de sneeuw, dus dat hebben we ook verteld.  Zou er morgen nu echt sneeuw vallen ? 

    14-01-2016 om 20:09 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    11-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari
    Het weekend zit er op en dus gingen we vandaag weer naar school. Jammer dat het vanmorgen regende. We zijn dan ook maar héél even naar de weekopening geweest. Het was wel heel fijn dat er bijna geen tranen waren in de klas ! Joepie, de knuffels beginnen het echt gewoon te worden in onze klas ! Maar wat merkten we toen we de beertjes hadden omgedraaid : 6 kleuters afwezig ! Oei oei, we gaan deze week werken rond 'ziek zijn' maar het was nu wel niet de bedoeling dat de kleuters écht ziek zijn... Ook juf Babs voelde zich helemaal niet ok en is dan ook snel weer naar huis gegaan.  Een heleboel kinderen hadden een dokterstasje mee. Er werd vandaag dan ook al druk doktertje gespeeld. Met de medicijndoosjes gaan we morgen een apotheek maken. En met de pleisters gaan we deze week nog knutselen ! De nieuwe knuffels mochten vandaag nog knutselen om hun liedjeshouder te maken, ze mochten hun symbooltje kleuren om in de klas op te hangen én sommige knuffeltjes mochten ook vingerstempelen om een boekentaslabel te maken. In de namiddag hadden we drie kleuters van juf Ellen bij ons in de klas én zijn we gaan turnen. We hebben dus best hard 'gewerkt' vandaag ! Tot morgen ! 

    11-01-2016 om 20:16 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    07-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 januari 2016
    Het was weer feest vandaag in de klas ! Vandaag werd Daniel namelijk 3 jaar ! Natuurlijk mocht hij ook de kleurtjes voor zijn kroon kiezen, op de stoel staan terwijl iedereen voor hem zingt én kreeg hij drie dikke, rode zoenen van de juf. Zijn mama had lekkere pannenkoeken gebakken en daar werden de drie kaarsjes opgezet. Blazen maar, Daniel ! De knuffels hebben gesmuld van de pannenkoeken ! Sommige kleuters bleven maar bij vragen. Pannenkoeken met confituur of choco... Mmmm... En daar kwam voor de liefhebbers dan nog (kinder)champagne bij. De boterhammen 's middags gingen dan ook niet zo vlot binnen als anders, maar dat zagen we maar door de vingers. In de namiddag hebben er nog een aantal kinderen gestempeld. Ook de plasticine en de kralen werden bovengehaald. De boerderij en het huisje van Little People verhuisden naar de kring en ook daarmee werd mooi gespeeld. Het was echt gezellig druk in de klas. 

    07-01-2016 om 20:43 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    05-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 januari 2016
    Wat een fiere Yusuf hadden we vandaag in de klas. Hij had er dan ook een goede reden voor, want zondag was hij 3 jaar geworden. Omdat het gisteren toch wel wat druk was met de nieuwe instappers, hebben we het vandaag gevierd. Natuurlijk kreeg Yusuf een mooie kroon met kleurtjes die hij zelf mocht kiezen en mocht hij op een stoel in het midden van de kring staan. Iedereen een handje geven en dan zingen maar : Happy Birthday, Lang Zal Hij Leven,... Daarna mochten de kaarsjes aan en mocht Yusuf blazen. De juf maakte haar lippen rood en Yusuf kreeg drie dikke zoenen. Na de middag kwam zijn mama ook nog een lekkere taart brengen en hebben alle kleuters nog goed gesmuld ! 
    In de voormiddag was er nog wat gehuil te horen in onze klas, maar na de middag ging het al véél beter. Morgen misschien nog wat beter ? 

    05-01-2016 om 00:00 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)


    Foto

    post voorjuf Wendy ?

    Druk op onderstaande knop om juf Wendy of de knuffelklas te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek van de knuffelklas



    deze sites moet je zeker ook eens bezoeken !
  • Zavo-basisschool
  • Facebook -pagina van de school
  • de pagina van ons klasje op de site van de school
  • ouderraad


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs