Foto
Inhoud blog
  • 29 juni 2016
  • 27 juni 2016
  • 24 juni 2016
  • 22 mei 2016
  • 21 juni 2016
    bekijk de foto's van ons klasje via onderstaande link
  • knuffelklas A Hoogstraat foto's van het schooljaar 2014-2015
  • de avonturen van Jules
  • foto's knuffelklas Hoogstraat A schooljaar 2015-2016
  • Blog als favoriet !
    knuffelklas A - juf Wendy
    ZAVO-Basisschool Hoogstraat 1 1930 Zaventem
    21-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari 2016
    De kleuters die vorige week ziek waren zijn terug, maar vandaag waren er 5 andere kleuters ziek. Aiai toch, hopelijk gaat het bij ons volgende thema beter Wink.  Jules voelde zich vandaag wel al beter. Morgen zullen zijn rode vlekjes misschien wel helemaal weg zijn ! De kleuters verzorgen hem alvast goed. 
    In de klas hebben we hard gewerkt vandaag. Logisch rangschikken, schilderen met een pipet... Iedereen is komen werken. Het was dus een vruchtbare dag ! Morgen komt juf Vicky en spelen we poppenkast. Tot morgen ! 

    21-01-2016 om 19:35 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    19-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari 2016
    Hip hip hoera voor Ceren ! Vandaag was het haar beurt om in het zonnetje te staan. Fier op de stoel, samen zingen en vuurwerk maken, 3 rode zoenen van de juf en dan natuurlijk de cake met de 3 kaarsjes erop. Blazen maar !  Mmm, dat is weer smullen ! Na de speeltijd mogen we in de gang bellen blazen. Leuk ! Maar oei, wat wordt de gang glad ! Het is net ijs... Tja, bij sommige kleuters is het meer sop gieten ipv bellen blazen Wink.  Gelukkig komt juf Rina ons helpen om de gang weer veilig te maken.  
    Na de middag hebben we gelukkig ook nog wat tijd om te werken in de klas. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan... Morgen is het voor de kinderen geen school, maar mogen de juffen en meesters alleen naar school. Tot donderdag ! 

    19-01-2016 om 18:30 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    18-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 januari 2016
    Een nieuwe week en die begint weer met feest in de klas. Deze keer is Sofia het feestprinsesje ! Natuurlijk krijgt ze een kroon en zingen we voor haar. Na het vuurwerk is het tijd voor de kaarsjes. Sofia heeft een echt Frozen-taart mee en daar komen, natuurlijk, 3 kaarsjes op. Blazen maar ! En dan smullen natuurlijk ! Mmmm, dat smaakt ! Nog een beker Oasis en dan is het al tijd om buiten te gaan spelen. 
    Na de speeltijd moeten er eerst nog een aantal werkjes worden afgewerkt. De zieken van vorige week zijn terug en die mogen dus eerst werken. Er is ook nog tijd voor een verhaaltje van Jules en dan mag iedereen naar zijn eigen hartslag luisteren met een echte stethoscoop. Na de middag even spelen en alles in de klas omhoog zetten zodat juf Karin kan komen poetsen. Want na de namiddagspeeltijd is het voor ons turntijd ! De zweedse banken gaan tegen het sportraam omhoog en dan kunnen we klimmen ! De knuffels zijn net aapjes ! 
    Morgen vieren we weer feest want dan is Ceren aan de beurt...

    18-01-2016 om 20:29 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    15-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari 2016
    13 kleuters vandaag in de klas. Ons thema 'ziek zijn' wordt echt wel letterlijk genomen door de knuffels... Het weekend zal hopelijk deugd doen ! 
    Gisteren hebben we een oproep gedaan naar schaartjes voor onze plasticine, en vandaag kregen we de eerste al in de klas. En daarbij ook een plasticine-machine. Omdat die niet zo goed werkte met de plasticine, hebben we zoutdeeg gemaakt. Bloem, zout en water en dan kneden maar. Voila, we konden alle nieuwe spulletjes uittesten. Leuk ! 
    Opeens zagen we iets uit de lucht vallen : sneeuw ! Theo had gisteren al voorspeld dat het ging sneeuwen en dat is dan ook uitgekomen. We zijn er wel niet in kunnen gaan spelen, want het was smeltende sneeuw. Omdat het zo'n vies weer was zijn we heel de dag binnen gebleven. In de klas of in de turnzaal... 
    Misschien kunnen we morgen thuis wel in de sneeuw gaan spelen ? Alvast een fijn weekend en tot maandag !  

    15-01-2016 om 21:02 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    14-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari 2016
    Feest in de klas ! Liana werd 3 jaar vandaag ! We konden het zeker niet vergeten want Liana had er ons al een paar dagen aan doen denken. Ze kreeg natuurlijk een mooie kroon en voor we het wisten stond ze al klaar op de stoel. Iedereen er rond in een kring en zingen maar ! Vuurwerk maken met onze handen en dan was het tijd om de taart boven te halen en de kaarsjes aan te steken. Chocoladetaart, appelcake en cupcakes... Liana koos de chocoladetaart om de kaarsjes op te zetten. "Hoeveel jaar wordt Liana ?' 3 !!! Mmm, lekker smullen tot ons buikje helemaal vol is, een beker water drinken en... tijd om buiten te gaan spelen.  Maar wat een slecht weer vandaag ! Dan gaan we maar in de turnzaal spelen. De rest van de dag hebben we ons thema 'ziek zijn' verder uitgewerkt. Rode vlekjes stempelen, pilletjes kleven, medicijnen boetseren met de plasticine, spelen in de 'dokterspraktijk' of de apotheek.... Er was weer genoeg te doen in onze klas ! Theo had een boekje mee van Nijntje in de sneeuw, dus dat hebben we ook verteld.  Zou er morgen nu echt sneeuw vallen ? 

    14-01-2016 om 20:09 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    11-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari
    Het weekend zit er op en dus gingen we vandaag weer naar school. Jammer dat het vanmorgen regende. We zijn dan ook maar héél even naar de weekopening geweest. Het was wel heel fijn dat er bijna geen tranen waren in de klas ! Joepie, de knuffels beginnen het echt gewoon te worden in onze klas ! Maar wat merkten we toen we de beertjes hadden omgedraaid : 6 kleuters afwezig ! Oei oei, we gaan deze week werken rond 'ziek zijn' maar het was nu wel niet de bedoeling dat de kleuters écht ziek zijn... Ook juf Babs voelde zich helemaal niet ok en is dan ook snel weer naar huis gegaan.  Een heleboel kinderen hadden een dokterstasje mee. Er werd vandaag dan ook al druk doktertje gespeeld. Met de medicijndoosjes gaan we morgen een apotheek maken. En met de pleisters gaan we deze week nog knutselen ! De nieuwe knuffels mochten vandaag nog knutselen om hun liedjeshouder te maken, ze mochten hun symbooltje kleuren om in de klas op te hangen én sommige knuffeltjes mochten ook vingerstempelen om een boekentaslabel te maken. In de namiddag hadden we drie kleuters van juf Ellen bij ons in de klas én zijn we gaan turnen. We hebben dus best hard 'gewerkt' vandaag ! Tot morgen ! 

    11-01-2016 om 20:16 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    07-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 januari 2016
    Het was weer feest vandaag in de klas ! Vandaag werd Daniel namelijk 3 jaar ! Natuurlijk mocht hij ook de kleurtjes voor zijn kroon kiezen, op de stoel staan terwijl iedereen voor hem zingt én kreeg hij drie dikke, rode zoenen van de juf. Zijn mama had lekkere pannenkoeken gebakken en daar werden de drie kaarsjes opgezet. Blazen maar, Daniel ! De knuffels hebben gesmuld van de pannenkoeken ! Sommige kleuters bleven maar bij vragen. Pannenkoeken met confituur of choco... Mmmm... En daar kwam voor de liefhebbers dan nog (kinder)champagne bij. De boterhammen 's middags gingen dan ook niet zo vlot binnen als anders, maar dat zagen we maar door de vingers. In de namiddag hebben er nog een aantal kinderen gestempeld. Ook de plasticine en de kralen werden bovengehaald. De boerderij en het huisje van Little People verhuisden naar de kring en ook daarmee werd mooi gespeeld. Het was echt gezellig druk in de klas. 

    07-01-2016 om 20:43 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    05-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 januari 2016
    Wat een fiere Yusuf hadden we vandaag in de klas. Hij had er dan ook een goede reden voor, want zondag was hij 3 jaar geworden. Omdat het gisteren toch wel wat druk was met de nieuwe instappers, hebben we het vandaag gevierd. Natuurlijk kreeg Yusuf een mooie kroon met kleurtjes die hij zelf mocht kiezen en mocht hij op een stoel in het midden van de kring staan. Iedereen een handje geven en dan zingen maar : Happy Birthday, Lang Zal Hij Leven,... Daarna mochten de kaarsjes aan en mocht Yusuf blazen. De juf maakte haar lippen rood en Yusuf kreeg drie dikke zoenen. Na de middag kwam zijn mama ook nog een lekkere taart brengen en hebben alle kleuters nog goed gesmuld ! 
    In de voormiddag was er nog wat gehuil te horen in onze klas, maar na de middag ging het al véél beter. Morgen misschien nog wat beter ? 

    05-01-2016 om 00:00 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    04-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 januari 2016
    Allereerst : aan iedereen onze beste wensen voor 2016 ! Hopelijk hebben jullie genoten van de eindejaarsfeesten en zijn jullie het jaar goed gestart ! Ook in onze klas zijn we opnieuw gestart. Deze keer met 7 nieuwe vriendjes erbij. Lara, Lisa-Marie, Aresha, Theo, Deniz, Sieglyn en Félicia mochten vandaag voor het eerst naar school. Het was voor de meesten onder hen toch wel een hele aanpassing en daar hoorden natuurlijk jammer genoeg traantjes bij. Ze moeten natuurlijk nog wennen aan onze klas en al die andere vriendjes en aan de juffen... Hopelijk gaat het morgen al wat beterWink . Deniz is wat vroeger naar huis moeten gaan omdat ze nogal moest overgeven. De zenuwen misschien ?... De 'oudere' kleuters keken maar wat raar vandaag. Maar zij waren wel heel blij dat ze terug met al hun vriendjes konden spelen ! In de namiddag zijn we naar de turnzaal getrokken om te gymen. De ballen werden boven gehaald en dan staan de knuffels op de eerste rij hoor ! Joepie, het is zo leuk in de grote turnzaal ! 
    Morgen gaan we de verjaardag van Yusuf vieren want hij werd zondag 3 jaar ! Tot morgen ! 

    04-01-2016 om 20:06 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    18-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 december 2015
    Wat een feest vandaag in de klas ! Op onze ronde tafel kwam er steeds maar meer en meer lekkers bij. Het ontbijtbuffet zag er dan ook verrukkelijk uit ! Er was zoveel te eten dat we er in plaats van een ontbijtbuffet een ontbijtbrunch van hebben gemaakt. Koffiekoekjes, warme pistoletjes, vers brood, krentenbrood, sandwiches, donuts en daarbij dan confituur, choco of vlees. Of liever cornflakes, yoghurt of druifjes ? En om te drinken melk, chocomelk, fristi of fruitsap...Er was echt keus te over. Sommige kleuters hebben zowat alles geproefd. De juffen moesten bij sommige kindjes zelfs echt zeggen dat ze nu wel moesten stoppen. We willen ook geen zieke kleuters nu de vakantie begint hé Wink . De juf ging ook nog pannenkoeken bakken maar omdat de kleuters al zoveel gesmuld hadden, gaan we dat na de vakantie wel eens doen. 
    Natuurlijk hebben we niet alleen gegeten tijdens ons feestje. We hebben ook gedanst en gezongen. Onder onze boom lagen sinds gisteren ook cadeautjes. En vandaag mochten we ze opendoen. Met een spelletje kreeg elke knuffel een cadeautje. En toen ze allemaal uitgedeeld waren, mochten ze open ! Joepie ! De jongens kregen twee autootjes en een dinosaurus, de meisjes een kaleidoscoop en twee stempelstiften. 
    De voormiddag was weer snel om. Na de middag hebben we onze kerstboom afgebroken. Alle ballen eruit, dan de slingers en de lichtjes. 
    En nu is ons klasje klaar om in januari de nieuwe vriendjes erbij te verwelkomen. Maar eerst aan iedereen een heel fijn kerstfeest en een spetterend begin van het nieuwe jaar ! 

    18-12-2015 om 20:43 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    16-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 december 2015
    Vandaag was het wat druk in de klas. Het was wendag voor de knuffels die in januari mogen starten en dus mochten zij samen met hun mama en/of papa al eens een kijkje komen nemen. 5 van de 9 kleuters die op 4 januari naar school mogen komen waren op post. Sieglyn, Lisa-Marie, Kobe, Theo en Aresha waren best wel flink. Ze zaten flink mee in de kring voor het onthaal en hebben ook al mooi gespeeld in de klas. Sommige kapoenen hebben met de plasticine gespeeld, anderen hebben een engeltje geknutseld of gewoon gespeeld met de andere kindjes. Ook voor de andere knuffels was het wat vreemd met die volwassenen bij in de klas. Maar ook zij waren heel flink hoor ! 
    Gisterennamiddag zijn we naar de kerk geweest. Aan de hand van een kleuter van de derde kleuterklas zijn we naar de Vilvoordelaan gestapt, naar de Sint-Jozefskerk. Tijdens de viering zijn onze knuffels heel flink geweest. De juffen waren dan ook fier ! 
    Nog twee dagen en het is vakantie ! We gaan het nog gezellig maken in de klas...

    16-12-2015 om 19:07 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    14-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 december 2015
    Oef zeg, vandaag terug 14 kleuters in de klas. We hebben dus weer hard kunnen werken in de klas. Nieuwjaarsbrieven maken, kandelaars boetseren... Iedereen die er nu is heeft dit gedaan. De nieuwjaarsbrieven konden vandaag dan ook mee naar huis. 
    In de namiddag zijn we gaan turnen. Tikkertje spelen, dat is altijd plezier verzekerd ! En dan ook nog een kleine omloop waar de kleuters zich konden op uitleven... 
    De dag was weer heel snel om ! Morgennamiddag gaan we naar de kerk. Tot morgen ! 

    14-12-2015 om 20:12 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    12-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 december 2015
    Oeioeioei... Wat is dat toch in de klas ? Zoveel zieken ! Niet alleen juf Babs en juf Wendy waren deze week een paar dagen ziek, maar ook een heel deel kleuters ! Vrijdag waren we zelfs maar met 10 in de klas... Nu ja, als je ziek bent blijf je natuurlijk beter thuis, want anders maak je toch maar de anderen ziek.
    De kleuters die er wel waren hebben wel hard gewerkt. De kerstboom is gezet, Er hangen slingers in de klas, er staat een adventskrans en een kerststalletje... Ze hebben ook hun nieuwjaarsbrief helemaal afgewerkt, een kerstboom én vuurwerk gestempeld. Een paar kleuters hebben zelfs al hun kandelaar geboetseerd ! Ondertussen hebben we ook nog een paar liedjes geleerd. Eentje voor de adventskrans, één over de kerstboom en nog één dat we dinsdag in de kerk gaan zingen. 
    Ook ,volgende week hebben we nog vanalles te doen. De 'zieke' kleuters moeten hun nieuwjaarsbrief klaarkrijgen, er moeten nog heel wat kandelaars gemaakt worden, dinsdagnamiddag gaan we naar de kerk, woensdag is het wenvoormiddag voor de kleuters die in januari instappen en vrijdag is het kerstontbijt in de klas met allerlei lekkers én cadeautjes ! 
    Nog een fijne zondag en tot maandag !  

    12-12-2015 om 21:08 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    04-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 december 2015
    Dag Sinterklaasje ! Daaag ! Daaag! Daaag ! Daaag, Zwarte Piet ! Zo zijn we onze dag geëindigd vandaag. Want ja hoor, vandaag hadden we hoog bezoek op school! De dag begon al wat anders dan anders. Er was geen opvang in onze klas, maar ook de knuffels mochten vandaag naar de kleuterspeelplaats. Waarom zou dat toch zijn ? En ook al was het vrijdag, toch was het weekopening. Dan werd al snel duidelijk waarom: de Sint en zijn Pieten waren op school! Maar aiaiai, Hoofdpiet had een probleem. Hij had luizen ! Verschillende shampoos werden geprobeerd, maar ze hadden allemaal een verschrikkelijke bijwerking. De Piet zijn haar werd in alle mogelijke kleuren gekleurd en van één shampoo veranderde hij zelfs in een heks. Gelukkig had de Kapperpiet een oplossing : de kinderen moesten een shampoo maken. De kleuters van de 2de en 3de kleuterklas en de kinderen van de lagere school hebben dat dan ook gedaan. Wij zijn naar ons klasje getrokken na de weekopening. En daar was nog een verrassing ! Vannacht waren de Pieten al in onze klas geweest. De wortels en suikerklontjes waren weg en in de plaats lagen er héél veel nicnacjes en ook mandarijntjes. De kleuters hebben dan ook hun buik vol gesmuld met koekjes. Ons 10-uurtje bleef dan ook in onze schooltas zitten. En dan opeens, geklop op de deur. De deur gaat open... en de Sint en de Pieten komen onze klas binnen ! Waaw ! Alle kleuters waren heel flink ! Een praatje met de Sint en zijn Pieten, bijna iedereen was echt op zijn gemak. Shaan had het eerst wat moeilijk en Hayden zag het ook niet zitten om op de schoot van de Sint te gaan zitten. Alessia had dinsdag echt wel schrik, maar vandaag niet meer hoor. Op de schoot gaan was een stap te ver, maar naast de Sint gaan staan was geen probleem. De Sint had ook cadeautjes mee voor in de klas. Twee spelletjes van Nijntje, Smartmax, boekjes, een ijsbeerspelletje, toverzand,...We zijn verwend hoor ! 
    Voor we naar huis gingen zijn we de Sint en zijn Pieten nog gaan uitwuiven. En dan mochten we ons stokpaard en onze pietenmuts of mijter mee naar huis nemen. Zo fier als iets zijn de knuffels het weekend ingestapt. Iedereen een heel fijn sinterklaasweekend en tot maandag ! 

    04-12-2015 om 20:24 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    01-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 december 2015
    Wat een week hebben wij nu ! Zo veel leuke dingen die er gebeuren. Gisteren zijn de kinderen van juf Inge komen voorlezen. Elke derdeklasser kreeg twee knuffels waar ze een sinterklaasverhaal mochten aan voorlezen. En ze hebben dat goed gedaan ! Dank je wel hiervoor ! Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De dag waar onze knuffels echt wel naar uitkeken. Op onze aftelkalender van de Sint stond er vandaag een bus getekend. Jaja, we zijn vandaag met de bus naar het toneel geweest. Alleen op de bus zitten was voor de knuffels een hoogtepunt ! Waaw, zo een grote bus ! Iedereen netjes vastgemaakt ? Dan kan de bus vertrekken. In Sterrebeek aangekomen was het al snel duidelijk dat het niet zo maar een toneel was. Neen, Pablo de muis, die in het kasteel van de Sint woont, was er. En ook nog Pakjespiet en Muziekpiet. En dan, natuurlijk, ook Sinterklaas ! Pakjespiet en Muziekpiet werden halsoverkop verliefd op elkaar. En op het einde zijn ze dan ook getrouwd ! Daarna mocht iedereen aan de Sint nog een handje gaan geven en dan was het weer tijd om de bus op te stappen. Wat een fijne namiddag hebben we gehad. Morgen gaan we nog knutselen en spelen in de klas en donderdagnamiddag komen de kinderen van het zesde een verhaal vertellen. Tot morgen ! 

    01-12-2015 om 21:46 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    29-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 november 2015
    Het weekend zit er weer op. Misschien hebben sommige kleuters ergens wel Sinterklaas ontmoet ?... Op school wordt het volgende week best spannend. Dinsdag gaan we met de bus naar het Sint-toneel van de gemeente in Sterrebeek, vrijdag verwachten we hoog bezoek op school! Ondertussen gaan we nog wat knutselen, luisteren naar verhaaltjes, sinterklaasliedjes nog beter leren zingen,... Ook vorige week hebben we veel sinterklaasliedjes gezongen. Vrijdag heeft juf Vicky een leuk Sinterklaasverhaal verteld en in de namiddag zijn we Sinterklaasboekjes gaan lezen in onze kleuter-schoolbibliotheek. Vorige week hebben we ook al heel hard gewerkt aan ons stokpaard. Van de kleuters die al een stok mee hadden is het paard zelfs al volledig klaar ! Gelukkig hebben we nog een week om er aan verder te werken ! Tot morgen ! 

    29-11-2015 om 19:52 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    23-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 november 2015
    Wat staat er nu in onze klas ? Een hele grote koffer ! Van wie zou die zijn ? En vooral, wat zou er in zitten ? Durven we kijken ? Liana wel hoor ! Voor we het goed en wel beseffen heeft ze de rits al open gedaan. In de koffer zitten... kleren ! Niet zo maar kleren, maar kleren van Sinterklaas en Zwarte Piet ! Woow ! Mogen we ze passen juf ? Ja, maar eerst 10-uurtje eten. Na de speeltijd was het dan zo ver : alle kleuters mochten een pietenpak aandoen en één kleuter natuurlijk de Sinterklaaskleren. Op het secretariaat gingen we eens vragen of ze daar wel braaf waren. Want dat wil de Sint toch altijd wel weten. Juf Vera vroeg ons wel waarom we nog niet door de schoorsteen waren gekropen. Ah ja, onze snoetjes waren nog niet zwart... Dan maar op zoek naar een schoorsteen. In het knutselparadijs hebben we ze gevonden en nu staat ze in onze klas. Zwarte Piet zit er al boven op en misschien komt de Sint ook nog. 
    We hebben vandaag ook allemaal een Sint of Piet mogen schilderen. Heel geleid. Elk om beurt mochten we bij de juf aan de schildersezel onze kunsten gaan tonen. Eerst het hoofd, dan de ogen, de neus en de mond, en dan ofwel de mijter en de baard ofwel de muts en het bloesje. We waren net op tijd klaar om naar huis te gaan. Tot morgen ! 

    23-11-2015 om 20:12 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    21-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november 2015
    Na onze soep dinsdag was het gisteren weer tijd om te koken. Onze fruitbox was immers aangekomen ! Vol lekkere biologische appels en peren. De opdracht was : maak een lekker, gezond, origineel tussendoortje of lunch. Natuurlijk moest het bij ons iets zijn dat de 2,5-jarigen zo veel mogelijk zelf konden doen. Juf Rina kwam met het leuke idee om croques te maken. En dat hebben we dan ook gedaan. De juf schilde het fruit, de kleuters sneden het in kleine stukjes. En bij sommigen was het écht klein hoor! Een paar kinderen mochten het brood insmeren met boter en dan werden de sneetjes belegd met het lekkere fruit. Een héél klein beetje suiker erop en afdekken met een tweede sneetje brood. Het croque-monsieurijzer in en even bakken. En dan... smullen maar ! Mmm, het rook niet alleen lekker, maar aan de kleuters te zien was het ook heel lekker. Ze hebben dan ook goed gesmuld ! 
    Donderdag was het eindelijk eens goed aan het regenen en zijn we buiten op de speelplaats in de regen gaan wandelen met onze laarsjes aan en onze paraplu's. Leuk ! Maar nu mag het wel stoppen met regenen hoor! De Sint is immers in het land en we willen niet dat hij helemaal nat regent en misschien wel verkouden wordtWink . Vanaf maandag werken we in de klas trouwens over de Sint. Vergeten jullie de stok niet om een stokpaard te maken ? 
    Nog een prettige zondag ! 

    21-11-2015 om 21:13 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    17-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november 2015
    In onze klas lagen een heleboel courgetten, uien, bouillonblokjes en look te wachten... En vandaag was het dan zo ver : we hebben er soep van gemaakt ! Eerst de uien aanstoven met de look en dan de courgetten erbij.  Ook nog wat aardappelen en lekker laten stoven. Water en bouillonblokjes erbij, laten koken en mixen. De voormiddag was om, maar de soep was zo goed als klaar ! In de namiddag hebben we onze laarsjes aangedaan om buiten te gaan spelen. 
    Zoals jullie op de foto's kunnen zien zijn we gisteren gaan turnen. Er stond een grote bewegingsomloop waar de kleuters zich naar hartenlust op konden uitleven. Stappen op de evenwichtsbalk, springen in de hoepels, kruipen door de tunnel en onder de bok, klimmen over de modulesblokken en als klap op de vuurpijl : springen op de dikke valmat ! Plezier verzekerd ! 

    17-11-2015 om 20:52 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    14-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november 2015
    Gisteren is Axelle gestart. Nu zijn we dus met 16 kleuters in de klas. Ook Axelle heeft zich snel aangepast en we konden dus goed werken. De nieuwe kleuters hebben nu allemaal hun liedjeshouder gemaakt en ook hun hanger voor hun schooltas. Nu weet iedereen op school van wie hun boekentas isWink . Onze fruittas is niet aangekomen en ook vandaag was ze er nog niet... Ze zal volgende week dan wel toekomen zeker. Vandaag hebben we dus niets lekkers kunnen maken maar we hebben ons wel goed kunnen bezig houden hoor ! Juf Vicky was er dus we konden poppenkast spelen/kijken. We hebben ook gekleurd, gedanst en gezongen. Een aantal knuffels moeten wel nog onze klasregeltjes leren kennen, maar daar hadden we ook tijd voor. Morgen mogen de mama's en papa's naar school voor de KNT-fuif. Maar maandag mogen wij terug naar onze klas. En dinsdag gaan we soep maken ! Prettig weekend ! 

    14-11-2015 om 19:49 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)


    Foto

    post voorjuf Wendy ?

    Druk op onderstaande knop om juf Wendy of de knuffelklas te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek van de knuffelklas



    deze sites moet je zeker ook eens bezoeken !
  • Zavo-basisschool
  • Facebook -pagina van de school
  • de pagina van ons klasje op de site van de school
  • ouderraad


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs