Foto
Inhoud blog
  • 29 juni 2016
  • 27 juni 2016
  • 24 juni 2016
  • 22 mei 2016
  • 21 juni 2016
    bekijk de foto's van ons klasje via onderstaande link
  • knuffelklas A Hoogstraat foto's van het schooljaar 2014-2015
  • de avonturen van Jules
  • foto's knuffelklas Hoogstraat A schooljaar 2015-2016
  • Blog als favoriet !
    knuffelklas A - juf Wendy
    ZAVO-Basisschool Hoogstraat 1 1930 Zaventem
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september 2015
    Joepie ! Vandaag was het dan zo ver : pannenkoeken ! De 10-uurtjes mochten in de boekentas blijven zitten want wij verzamelden rond een tafel. Eitjes, bloem, melk, spuitwater, bakzout, vanillesuiker, olie, vanillepuddingpoeder... Alles goed mixen en dan kon de juf beginnen bakken. Mmm, al snel rook heel de klas, en de gang, hemels lekker ! En dan smullen maar. Mmm, de pannenkoekjes gingen goed binnen. Sommige kleuters hadden 's middags nog altijd niet heel veel honger Wink . Terwijl de juf pannenkoeken bakte mochten de kleuters een vuilniswagen stempelen. En in de namiddag hebben we met nagellak papieren bordjes versierd om in de inkomhal te hangen. 
    Voor we naar huis zijn gegaan heeft nog elke knuffel een pannenkoek met confituur gekregen. En 't smaakte weer...

    29-09-2015 om 20:26 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    28-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september 2010
    Aiai, vandaag is juf Babs ziek. De griep heeft haar ook te pakken. Vrijdag is ze ziek naar huis moeten gaan en vandaag was het nog niet beter. Hopelijk voelt ze zich morgen beter ! De pannenkoekjes hebben we dan maar uitgesteld tot morgen. 't Is toch leuker als juf Babs erbij is hé... 
    In de klas zijn we vandaag begonnen met thema afval. Met de doosjes die de kleuters hebben meegebracht hebben we al een grote toren proberen te maken. Niet zo makkelijk hoor, want we moeten er aan denken om de grote dozen onderaan te zetten en pas daarop de kleinere... We hebben ook al een liedje geleerd over de vuilkar. In de namiddag hebben we wat langer buiten gespeeld in het zonnetje. En daarna zijn we begonnen om de gang te versieren, want deze en volgende week is het onze beurt. Wij zullen het ontbijtbuffet in de kijker zetten en hopelijk komt er dan ook extra veel volk naartoe op 11 oktober ! 

    28-09-2015 om 19:24 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september 2015
    Moestuinweek en de juf die jarig was... Dat vraagt om gezonde hapjes. Juf Vicky was er ook dus eerst was het poppenkast. Jules had wel zin in koekjes, maar mama wist iets veel beters : lekkere gezonde groentjes. Mmm, dat vindt Jules wel lekker. En omdat we dan al die groentjes toch in de klas hadden hebben we dan ook maar wat messen en bordjes tevoorschijn getoverd en er mooie stukjes van gesneden. We hebben ook zelf mayonaise gemaakt en na de speeltijd was het dan zo ver : smullen ! En de kleuters hebben gesmuld hoor ! Alle kommetjes waren snel leeg ! 
    Maandag gaan we nog eens feest vieren voor de juffen. Want woensdag is ook juf Babs jarig. Maandag gaan we dan ook samen pannenkoeken bakken ! Mmm, weer smullen ! 

    27-09-2015 om 10:47 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    24-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september 2015
    Héhé, na drie dagen ziek te zijn geweest is de juf terug. Nog maar half genezen, maar kom, we zijn er weer Wink . Gelukkig hoorde ik van juf Annelies en juf Kim dat de knuffels héél flink zijn geweest de voorbije dagen. Maar vandaag konden we weer samen in ons klasje werken en spelen ! We hebben de grote bloempotten beschilderd met nagellak. Het zijn echte kunstwerkjes geworden ! De kleuters hebben er dan ook echt van genoten om met de nagellak te schilderen. Tja, iets waar je normaal niet mag aankomen... dat is extra aantrekkelijk natuurlijk ! In de namiddag, toen de oudste kleuters naar de eerste kleuterklas waren hebben de knuffels zelfs nog eens geschilderd op de laatste bloempot. Voorlopig zijn de bloempotten nog te bewonderen in onze gang, maar binnenkort verhuizen ze naar onze moestuin. 
    Morgen komt juf Vicky. Dan kijken we eerst naar de poppenkast en dan gaan we lekkere hapjes maken met groenten. 

    24-09-2015 om 20:57 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    17-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september 2015
    Gisteren en vandaag hebben we een boekentaslabel gemaakt. Met onze vinger hebben we gestempeld op een kaartje. Vinger in de verf, tik, vinger in de verf, tik, vinger in de verf, tik... Niet zo gemakkelijk voor de knuffels, want de verleiding om te wrijven is toch wel heel groot. We hebben ook goed gedanst. Geweldig om te zien hoe dan ook de stillere kleuters helemaal openbloeien. Gisteren was het natuurlijk ook TikTak. Dan zijn de kleuters zo geboeid, dat ze zelfs vergeten dat het bijna tijd is om naar huis te gaan. Deze namiddag zijn de oudsten van de klas opnieuw in de eerste kleuterklas gaan wennen. De dag was weer heel snel om ! 

    17-09-2015 om 20:46 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september 2015
    Zo, vandaag hebben we de klassen bezocht waar we gisteren geen tijd meer voor hadden : de zesdes, de twee tweede-kleuterklassen, de klasjes van de eerste kleuterklas, de derde kleuterklassers, de twee vijfdes en de twee tweedes. In de turnzaal vonden we ook nog meester Jan. Jules mocht in sommige klassen op het digibord schrijven, maar dat was best nog moeilijk voor hem. In de klas van juf Lieze was juf Viviane aan het zingen met de kindjes en Jules kreeg er een mooi hoedje van papier. En in de andere derde kleuterklas hebben we een vlinder zien vliegen want daar kweken ze vlindertjes. We hebben ook weer heel wat trappen gedaan, maar dat ging eigenlijk wel heel vlot. 
    Juf Vera was jarig en bij haar zijn we gaan zingen en een mooie tekening gaan afgeven. Na de middag gingen de kleuters die in november overgaan opnieuw wennen in de eerste kleuterklas en de anderen mochten in de zandbak spelen. Morgen een halve dag school ! Tot dan ! 

    15-09-2015 om 19:57 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    14-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september 2015
    Een nieuwe week ! En de knuffels zijn goed gestart. De tranen waren snel gestopt zodat we na de speeltijd op stap konden gaan in onze school. Deze week brengen we alle lokalen een bezoekje, samen met Jules. Allereerst was het secretariaat en het bureau van mevrouw Brigitte aan de beurt. Juf Vera en juf Karlien mochten als eerste met Jules op de foto. En dan mevrouw Brigitte natuurlijk. De kleuters vonden wel dat zij een mooi bureau heeft, met allemaal leuke spulletjes. Maar natuurlijk konden we niet te lang blijven, want we hadden nog een lange tocht voor de boeg. Naast het secretariaat is de klas van juf Rika. Zij was er niet, maar meester Evan, de IT-meester wel. Dan naar de eetzaal en de keuken. Juf Miriam en juf Martine waren al alles aan het klaarzetten voor het middageten. Naast de eetzaal is de leraarskamer. En ook daar zat een juf : juf Ann. Zij geeft Engels en Frans aan de grote kinderen. En dan moesten we de trap op. Eerst naar de klas van juf Inge van het derde leerjaar. Daar kon Leon aan Melchior een dikke knuffel geven. Nog een paar trappen hoger kwamen we bij de klas van juf Saartje. Ook daar konden er knuffels zoenen geven : Marlies, Lina en Julie hun broers zitten in die klas. Havin kon in de klas erna haar zus knuffelen, want zij zit bij juf Annemie in het eerste. En dan gingen we nóg hoger ! Want helemaal boven in onze school zit het vierde leerjaar. Bij meester Stijn was ook juf Femke aan het lesgeven. En in de klas daarnaast vonden we juf Gaëlle met haar vierdeklassers terug. Dan moesten we natuurlijk terug helemaal naar beneden. Voorzichtig op de trap... Hé, daar in de klas tegenover juf Inge is er nog iemand aan het werken : juf Rina. Ook zij moest natuurlijk met Jules op de foto. Ja, en eens terug beneden was het al tijd om naar ons klasje te gaan. Pipi doen en boterhammetjes eten. Jhanvi en Julie trokken met juf Babs naar de eetzaal. 
    Na de middag konden we spelen en kleuren in de klas. En na de namiddagspeeltijd was het turntijd ! Omdat het hard aan het regenen was hebben we de tweede en derde kleuterklas wel eerst mee binnen laten spelen zodat ze niet helemaal nat zouden worden. 
    Na de turnles snel terug naar de klas, boekentas maken en nog een verhaaltje. En dan was het alweer tijd om naar huis te gaan ! 

    14-09-2015 om 21:18 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    10-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september 2015
    Vanmorgen kregen we weer hulp van juf Christine in de klas. Het zwembad is nog gesloten en dus kon ze geen zwemles geven aan de lagere school. Wij waren heel blij dat ze bij ons kon komen  Very Happy. Terwijl juf Wendy met de kleuters kleefde en schilderde, heeft juf Christine gitaar gespeeld. Aan de plasticinetafel hebben de kleuters samen met haar diertjes geboetseerd en vooral veel ballen. We hebben dus weer hard gewerkt ! Na de middag zijn de oudsten van onze klas opnieuw gaan wennen in de eerste kleuterklas. In ons klasje was het dus heerlijk rustig. Fijn samen spelen... Met het mooie weer zijn we ook wat langer buiten blijven spelen en daardoor konden we meespelen met de tweede en derde kleuterklas. Een aantal knuffels waren blij dat ze hun broer of zus daar zagen ! 
    Om drie uur bracht juf Jessica nog drie kindjes van in haar klas naar ons. Omdat er bij haar een aantal kinderen echt nooit mee opruimen, mochten de flinke opruimers zelf een klas kiezen waar zij mochten gaan spelen terwijl de rest opruimde. Marlies was blij dat haar broer bij ons kwam spelen ! Morgen is het alweer vrijdag en komt juf Vicky naar ons klasje. Tot morgen !  

    10-09-2015 om 20:56 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 september 2015
    Gisteren zijn de kindjes die in november naar de eerste kleuterklas gaan al eens gaan wennen in hun klasje daar. De juffen zeiden dat ze dat flink gedaan hebben ! Super ! In onze klas was het heel wat rustiger. We hebben met de plasticine gespeeld en dat was heel fijn. 's Avonds was het oudercontact. Vandaag dan maar een half dagje. We hebben eens gekeken wat er allemaal in de schooltas mag zitten en er een kleefwerkje over gemaakt. En natuurlijk was het TIKTAK-tijd ! Dat zullen de knuffels niet vergeten  Wink . Tot morgen !

    10-09-2015 om 07:48 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    07-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 september 2015
    Een nieuwe week ! Toch weer even wennen voor aan paar kleuters. De traantjes waren er dan ook weer bij... Gelukkig was het na de speeltijd wat rustiger en, ondanks de vele pipi- en kakabroeken hebben we toch kunnen schilderen ! Een schortje aandoen was voor sommige kleuters nog net een stap te ver, maar ze hebben wel allemaal geschilderd ! Als die werkjes droog zijn, gaan we er een schooltas van maken. Na de middag zijn we gaan gymen in de grote turnzaal. Lopen, spelen met de bal... Superleuk ! De kleuters zijn best wel moe na zo'n uurtje sporten. Gelukkig is het alweer tijd om naar huis te gaan. Goed slapen zodat we morgen terug kunnen werken ! 

    07-09-2015 om 20:58 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    05-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 september 2015
    De eerste schoolweek zit er op ! Voor sommige kleuters een absoluut succes, anderen hebben wat meer tijd nodig om te wennen.  Maar dat komt allemaal in orde. Donderdag is juf Christine, de gymjuf van de lagere school, twee uurtjes in onze klas komen helpen. Wat leuk !  Ze kroop samen met de kleuters in het huisje onder de glijbaan om de popjes slapen te leggen én ze heeft gitaar gespeeld ! Ondertussen konden er een aantal kleuters knutselen met juf Wendy. Gisterenvoormiddag was juf Vicky bij ons in de klas. Elke vrijdag komt zij een half dagje met ons spelen en werken. Juf Vicky zal later op het schooljaar de tweede knuffelklas doen. Het is dus wel fijn dat zij de kindjes al wat leert kennen en omgekeerd natuurlijk ook. We hebben allemaal ons symbooltje gekleurd. In de klas hangen nu ook de fotootjes van de knuffels omhoog : aan de kapstok, aan de deur, aan de aanwezigheidsbeertjes en aan het werkjesbord. We hebben natuurlijk ook weer heel fijn gespeeld in de klas. Nu genieten van het weekend om er maandag terug in te vliegen ! Vergeten jullie het oudercontact op dinsdag niet ? Prettig weekend ! 

    05-09-2015 om 10:58 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    02-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 september 2015
    De tweede schooldag ! Voor sommige knuffels véél moeilijker dan de eerste... Maar toch viel het allemaal goed mee vandaag. We hebben zelfs al in de kring een kort onthaal kunnen doen. En zo werd Jules, onze klaspop dan ook voorgesteld. Jules is heel blij met zoveel vriendjes in de klas, want tijdens de vakantie voelde hij zich toch maar wat alleen... We hebben ook getekend en natuurlijk weer veel gespeeld. Het 10-uurtje ging ook al wat makkelijker dan gisteren. Om af te sluiten heeft de juf TikTak gespeeld. Zo stil en geboeid dat de kleuters waren ! Morgen is juf Babs er niet. Maar we gaan dan toch proberen om onze tekeningen van vandaag wat te versieren. Morgen komt er normaal ook nog een nieuw kindje toe. Tot dan ! 

    02-09-2015 om 15:22 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    01-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 september 2015
    Zo, de eerste schooldag zit er op! Toch wel een hele stap voor de knuffels ! En zeker voor de mama's en papa's Wink . Maar ze mogen gerust zijn, de knuffels hebben het al bij al goed gedaan. Er waren natuurlijk wat traantjes maar die waren best snel verdwenen. Af en toe, bv na de speeltijd en het zien van broer of zus, kwamen ze even terug, maar geen enkele knuffel heeft heel de dag geweend. Daar is de juf al blij mee! Jammer genoeg waren er ook heel wat vuile broeken... Hopelijk was dit alleen de eerste schooldag zo... 
    We hebben vandaag vooral de knuffels de tijd gegeven om te wennen aan de juffen en aan de klas. Ze hebben dus héél veel mogen spelen en de klas ontdekken. Na de middag heeft de juf wel al een verhaaltje verteld en hebben we gedanst. Super leuk was dat ! Eten was voor sommige kleuters wat onwennig en ze wilden dan ook niet eten. We hebben ze maar niet gedwongen... De koekjes die de juf in de namiddag uitdeelde gingen dan weer wel goed binnen Very Happy . De tijd ging weer veel te snel en voor we het wisten was het alweer tijd om de jasjes aan te doen. Tot morgen ! 

    01-09-2015 om 19:55 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (0)
    21-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze blog !
    Samen met Jules beleven de peuters allerlei avonturen in onze klas.
    We hebben nu echter een nieuwe blog ! 
    op www.knuffelklas.weebly.com vind je alle informatie over ons klasje terug ! 

    Veel plezier !
    Juf Wendy

    21-02-2015 om 00:00 geschreven door juf Wendy


    >> Reageer (1)


    Foto

    post voorjuf Wendy ?

    Druk op onderstaande knop om juf Wendy of de knuffelklas te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek van de knuffelklas



    deze sites moet je zeker ook eens bezoeken !
  • Zavo-basisschool
  • Facebook -pagina van de school
  • de pagina van ons klasje op de site van de school
  • ouderraad


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs