Foto
Inhoud blog
 • 29 juni 2016
 • 27 juni 2016
 • 24 juni 2016
 • 22 mei 2016
 • 21 juni 2016
  bekijk de foto's van ons klasje via onderstaande link
 • knuffelklas A Hoogstraat foto's van het schooljaar 2014-2015
 • de avonturen van Jules
 • foto's knuffelklas Hoogstraat A schooljaar 2015-2016
 • Blog als favoriet !
  knuffelklas A - juf Wendy
  ZAVO-Basisschool Hoogstraat 1 1930 Zaventem
  21-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze blog !
  Samen met Jules beleven de peuters allerlei avonturen in onze klas.
  We hebben nu echter een nieuwe blog ! 
  op www.knuffelklas.weebly.com vind je alle informatie over ons klasje terug ! 

  Veel plezier !
  Juf Wendy

  21-02-2015 om 00:00 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (1)
  29-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 juni 2016
  Wat een leuke dag was het gisteren. Met de bus naar de Heidestraat ! Misschien niet zo ver, maar voor de knuffels wel héél leuk. Zo een grote bus ! Iedereen op zijn plaats en vastklikken maar. Een paar minuten later mochten we ons alweer losklikkenWink . Juf Kelly stond ons al op te wachten. Vlug meester Ief gaan opzoeken in zijn klas. Maar ja, zoveel knuffels erbij, dat was wat druk. Gelukkig was het heel mooi weer en konden we buiten spelen. Een nieuwe speelplaats is natuurlijk altijd leuk. Terwijl meester Ief de frietjes gaat halen, maken wij zelf mayonaise. Dat is echt toveren : een eitje, mosterd, peper, zout en wat olie. De mixer erin en hop... de mayonaise is klaar ! Lekker ! Daar zijn de frietjes als. Iedereen een echt frietbakje met ketchup of mayonaise en natuurlijk met frietjes. Mmm, dat is smullen ! Daarna nog spelen op het grasveld met de ballen en de hoepels. We kunnen er zelfs bloemetjes plukken ! Daarna nog even op de speelplaats en voor we het weten is het twee uur en is de bus er al terug. Terug op school is het ook wel fijn. Lisa-Marie heeft voor haar verjaardag lekkere cake mee. Nog smullen ! Oh ja, nog vergeten. Voor we met de bus vertrokken is juf Heleen nog komen viool spelen. En oko sommige knuffels mochten het eens proberen. Het was niet makkelijk hoor...
  En vandaag hebben we gewoon verder gesmuld. Eerst lekkere taart voor Felicia haar verjaardag, daarna pannenkoeken voor Catalea haar verjaardag. En Deniz was er wel niet, maar ook zij had ingrediënten mee gebracht om pannenkoeken te maken. Voor we naar huis gingen kregen we nog een handje vol chips van de derde kleuterklas ! En omdat het morgen een drukke voormiddag zal worden, kregen we vandaag al ons 'diploma' (fotootjes van de klasgenootjes) en een cadeautje van de juffen. 
  Tot morgen ! In het zwart-geel-rood ?!?!? 

  29-06-2016 om 00:00 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  27-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 juni 2016
  Hipperdepip hoera ! Aresha is in de vakantie jarig en dat hebben we vandaag gevierd. Deniz is woensdag jarig en eigenlijk gingen we dan pannenkoeken bakken. Vandaag kwam de mama van Deniz zeggen dat Deniz morgen haar laatste dag naar school komt dit jaar. Ze had alles mee om pannenkoeken te bakken, maar ja, de juf had natuurlijk haar mixer en kommen niet mee... Deniz had ook wel fruitsap mee, dus hebben we haar toch vandaag gevierd. Cakejes van Aresha en sap van Deniz. Alle twee een kroon op en fier op een stoel staan. Zingen en dansen en natuurlijk mag het vuurwerk niet ontbreken. Kaarsjes uitblazen en dan smullen maar. De foto's komen morgen of overmorgen op de site, want de juf is haar fototoestel in de klas vergeten.
  Na de middag was het turnles. Deze keer deden we een bewegingsomloop. Super leuk ! 
  Morgen gaan we frietjes eten ! Mmm, laat de boterhammetjes maar thuis ! 

  27-06-2016 om 21:14 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  24-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni 2016
  Gisteren was het zó warm ! In de bakken op de speelplaats hadden juf Jasmin en juf Ellen water gedaan en ook wij hebben daar mee gespeeld. Zalig, zo spetteren met dat frisse water ! Het was ook turnles en daar hebben we met hoepels een lange tunnel gemaakt. Wie kruipt er door ?  Een paar kleuters moesten hun vlieger nog schilderen en ook dat is gisteren gelukt. 
  Vandaag gingen we normaal picknicken in het park. Maar door de hevige regen en het onweer gisteren was het gras in het park natuurlijk niet droog genoeg. We zijn dan maar een wandelingetje naar het park gaan maken. Daar hebben we twee zwanen en hun kuikens gezien. En ook een klas eenden met hun juf voorop Very Happy. Picknicken hebben we dan maar op school onder de luifel gedaan. Onze boterhammetjes smaakten daar ook heel goed hoor. Na de middag hebben we in de turnzaal op een groot scherm naar een filmpje gekeken, samen met alle andere kleuters van onze school. Daarna was het opnieuw weer zomers warm en hebben we nog even buiten gespeeld. Theo had voor alle knuffels een wafeltje mee, dus dat hebben we natuurlijk ook lekker opgegeten. En zo was onze laatste vrijdag van dit schooljaar ook weer voorbij. Prettig weekend allemaal ! 

  24-06-2016 om 21:17 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  22-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 mei 2016
  Hoera! Feest in de klas want we vieren dat Elien in juli 3 jaar wordt. Omdat het dan geen school is, mag ze nu al met haar kroon op de stoel staan. Zingen, dansen, vuurwerk en natuurlijk ook kaarsje uitblazen. Maar hela, één kaarsje wil niet uit. Iedereen helpt, maar het lukt maar niet. Het is een fopkaarsje ! Gelukkig kan het de juf het met water wel uitkrijgen... Elien heeft lekker appelsap mee en de kleuters genieten als ze hun beker leegdrinken. Iemand nog een beetje ? Dat moeten we geen 2 keer vragen. 
  Een paar kleuters hebben hun vlieger mogen schilderen, andere kapoenen mochten met zand en lijm een strand maken. Lekker knoeien met je handen. Sommige knuffels vonden het niet zo leuk om het plakkerige zand aan hun handen te voelen. De werkjes mochten vandaag mee naar huis en iedereen kreeg ook het liedjesboek van de klas mee. En zo merken we dat het einde van het schooljaar stilaan nadert... 

  22-06-2016 om 20:47 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  21-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni 2016
  In onze klas staat er nu een strandhuisje, een strandstoel en een boot met leuk strandspeelgoed. Zomer in de klas ! Zonnebril, petje en zonnen maar... Oh nee, er is geen zon met al die regen... Dan maken we er zelf wel één ! 
  Jules gaat ook op vakantie. Samen maken we zijn koffer klaar. Naar waar ga je Jules ? 'Met het vliegtuig naar een warm land met een zee en een strand'. Dan moeten er natuurlijk geen sjaal en handschoenen in je koffer Jules ! Maar wel een zwembroek, een zonnebril en zonnecrème. Samen brengen we Jules en zijn koffer naar juf Vera en juf Karlien. Zij zullen Jules naar de luchthaven brengen. Jules heeft wel beloofd om foto's te sturen. We zijn benieuwd ! 
  We hebben vandaag ook geschilderd. De kinderen die al een nylonkous en een ijzeren kapstok hebben meegebracht, hebben daar al een vlieger mee gemaakt. En iedereen heeft ook een strandbal mogen inschilderen. Mooi binnen de lijnen proberen te blijven... niet zo makkelijk hoor !
  Jammer genoeg waren er vandaag maar 15 kleuters in de klas. Jaidee en Azra komen al even niet meer tot het einde van het schooljaar, Samuel is al op vakantie vertrokken, Liana, Alec en Liam waren ziek en Deniz is ziek naar huis moeten gaan...

  21-06-2016 om 22:23 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  17-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 juni 2016
  Deze week hebben we van alles gedaan. We hebben gepuzzeld, een zelfportret getekend, een kleurenspelletje, een geluidenspelletje,... Natuurlijk was er woensdag ook poppenkast en vandaag TikTak. Niet zo veel foto's, want de juf moest de kleuters vooral begeleiden bij de verschillende activiteiten. Vandaag hebben er een paar kleuters ons strandhuisje beschilderd. Volgende week brengen we onze klas al helemaal in vakantiestemming en vrijdag gaan we natuurlijk picknicken ! 

  17-06-2016 om 21:11 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  09-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 juni 2016
  Wat een zalige dag vandaag ! Het zonnetje scheen, de knuffels waren in topvorm ! Om 9u15 vertrokken we met de wandelringen richting perron. 7 leerlingen van het secundair, juf Lus (hun leerkracht), juf Sofie (van de lagere school), juf Els, moeke & vake (mama en papa van juf Wendy) gingen vandaag met ons mee. Genoeg begeleiding dus voor onze 32 kapoenen. Onze trein was stipt op tijd en in onze gereserveerde wagon zochten we snel allemaal een plaatsje. Iedereen kreeg een lekkere koek. In Leuven aangekomen stapten we, weer flink aan de wandelringen, langs de Bruul naar het Stadspark. Daar eerst allemaal pipi doen en dan een leuk plaatsje zoeken om te picknicken. Juf Lus had een hele grote parachute mee waar we allemaal konden opzitten. De juffen smeerden sandwiches met choco of confituur. En smullen maar ! Iemand water drinken ? Iedereen klaar ? Dan kunnen we met de parachute spelen. Omhoog-omlaag, omhoog-omlaag... en er onderdoor lopen ! Ook een paar balletjes laten dansen op de parachute was leuk. De tijd vloog, tijd om naar 't Galetje te gaan in de Tiensestraat om een ijsje te eten. Allemaal op het stoepje, Lucas en Elien op de bank bij vake (zij hebben een allergie en mogen geen gewoon ijs eten) en dan smullen maar. Mmm, dat smaakt zo lekker !!! Genieten dat we doen ! Na het ijsje is het weer tijd voor een pipi-stop. Deze keer zoeken we de toiletten op van het museum M. Met een hele grote lift naar beneden en daarna terug naar boven. Spannend ! 
  En dan stappen we weer verder. Deze keer langs de Diestsestraat. Nu zijn we aan het shoppen, hé jongens Wink. Onderweg worden er sommige knuffels wel wat moe. Ze zeggen het niet, maar hun oogjes vallen gewoon al wandelend toe. Gelukkig staat er op het perron al een trein op ons te wachten. Eens in de trein is iedereen wel terug goed wakker. Nog één keer stappen tot aan ons klasje en dan kunnen we rusten, water drinken en nog een sandwich eten. Het was een geweldige dag ! De juffen waren superblij met hun flinke kleuters en juf Sofie vond zelfs dat onze jongsten van de school flinker waren dan de 'groten'. Voor herhaling vatbaar dus !  De foto's vind je natuurlijk terug via de site...

  09-06-2016 om 00:00 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  08-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 juni 2016
  Zo, de cadeautjes voor papa zijn mee naar huis. Gisteren en vandaag hebben we ze nog afgewerkt en ingepakt. Hopelijk kunnen de knuffels tot zondag wachten om het af te geven Wink.  Gisteren hebben we in de zandtafel mogen spelen. Zo leuk dat dat is ! De mama's en papa's moeten na school dan wel opletten dat ze niet uitglijden, want onze gang is dan superglad...  Vandaag hebben de kinderen van wie de juf al een foto van papa heeft gekregen, een stoppelbaard mogen stempelen op hun papa. Allee ja, sommige papa's zijn nu wel héél behaardConfused . Tijdens de poppenkast vandaag gingen Jules en Marie met hun papa met de trein naar Leuven. Er werden wel eerst een aantal afspraken gemaakt. En ik denk dat onze knuffels die ook wel goed begrepen hebben. 
  Morgen gaan we op uitstap en de juffen zijn er klaar voor ! Tot morgen !  

  08-06-2016 om 19:49 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  03-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 juni 2016
  Hoera ! Feest in de klas want Theo is 3 jaar geworden. Hij keek er al naar uit en glunderde vandaag dan ook volop. De kleurtjes voor zijn kroon kiezen, op de tafel staan en genieten van het zingen van de andere kleuters, kaarsjes uitblazen op zijn zelfgebakken cake... Drie dikke rode zoenen van de juf en dan kunnen we smullen. En de knuffels hebben gesmuld ! 
  Maar we moesten ook nog werken vandaag. Nog wat verder werken voor papa, een lelijk eendje schilderen met een veer, de vijvers afwerken... Jaja, het was druk. En de kleuters zelf waren ook druk ! Even gaan kalmeren bij juf Vicky die voor ons tiktak heeft gespeeld. En nu is het lang weekend want maandag is de school dicht omdat het jaarmarkt is. Tot dinsdag ! Vergeten jullie dan de centjes niet voor de schoolreis ? 

  03-06-2016 om 21:49 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  01-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juni 2016
  Oef ! Even leek het erop dat het in de voormiddag zou regenen, maar gelukkig was dat niet het geval in Zaventem. Wat een geluk, want vandaag zijn we naar de eendjes gestapt. Flink aan de wandelringen, allemaal in vorm om een flikse wandeling te maken. Aan de vijvers zagen we al direct een paar eendjes en zelfs een zwaan ! Zou die zwaan ooit het lelijke eendje geweest zijn ? Op de grote vijver zaten natuurlijk nog veel meer eenden. En er waren zelfs kuikentjes ! Zo lief ! We hebben ook zwarte zwanen gezien... Niet alle eenden zijn ook hetzelfde. Er zijn er witte, zwarte, met een groene kop, met een oranje... 
  Terug op weg naar school hebben we toch een kleine omweg gemaakt. Ook de paarden krijgen vandaag van ons bezoek. Opgelet ! We mogen de paarden geen eten geven, maar wij krijgen wel een koekje van de juf. 
  Na bijna twee uur wandelen zijn we terug op school. Zo flink gestapt ! Juf was weer heel blij met haar knuffels ! 

  01-06-2016 om 19:47 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  30-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 mei 2015
  Wat was het druk vandaag in onze klas. De kleuters waren héél druk én er waren drie 'juffen' van het vierde jaar secundair bij in onze klas. We hebben onze liedjes voor morgen in de kerk geoefend, nog eens naar het verhaal van het lelijke eendje geluisterd en een paar knuffels hebben nog wat gewerkt. Na de middag was het natuurlijk tijd voor turnles. Een tikspel waarbij de grote eenden de kleine lelijke eendjes wilden vangen. Voor de knuffels niet zo makkelijk om van de eenden weg te lopen ipv er naar toe te lopenWink .
  Morgen gaat de juf betogen in Brussel en worden de knuffels verdeeld over juf Vicky, juf Kim en juf Annelies. Maar woensdag ben ik er weer!

  30-05-2016 om 20:37 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  28-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 mei 2016
  Wat hebben we woensdag, donderdag en vrijdag gedaan ? Woensdag zijn we dus op kapelletjeswandeling geweest. Alle knuffels flink aan de wandelringen. En mama's en papa's, jullie mogen echt fier zijn op jullie kapoenen ! Zo flink dat ze gestapt hebben ! Twee uur aan één stuk door zonder zeuren... Voor een 2,5-3 jarige is dat echt supergoed hoor ! Wij mochten Moeke Maria in onze hall versieren met een mooie slinger. En dan begon onze tocht. Eerst tot aan het kapelletje aan de paarden. Natuurlijk waren de 3 paarden ook heel fijn om te zien. We hebben het bij het kapelletje stil gemaakt en geluisterd naar de muziek van de Mariagrot-speeldoos. Dan stapten we verder naar het kapelletje achter de scoutslokalen. Daar hebben we kort iets over Maria verteld. En naast het kapelletje stonden er schapen en lammetjes. Leuk ! Maar we moesten nog verder stappen. Langs de spoorweg ging het bergop, door het veld tot aan het kerkhof. Daar staat een standbeeld van Maria, Jozef en het kindje Jezus. De juffen speelden op hun blokfluit en de knuffels zongen het Maria-liedje. Natuurlijk moesten we daarna nog terug naar school stappen. Maar dat ging dus ook heel vlot !
  Donderdag was het mooi weer. Joepie ! Dan kunnen we buiten picknicken. En ook de turnles kon buiten doorgaan. Zakdoek leggen, niemand zeggen... In de klas hebben we geschilderd en geknipt.
  Ook vrijdag was het nog mooi weer. Maar we moesten ook wel hard werken : stempelen, kleuren, knippen... Iedereen heeft goed zijn best gedaan ! Na de middag was het Zavo-rock. De derde kleuterklas en heel de lagere school zijn daar naar toe geweest. En wij hadden dus heel de namiddag de grote speelplaats voor ons, de 1ste kleuterklas en de 2de. Leuk samen buiten spelen en ondertussen mee genieten van de muziek van Zavo-rock. Nu genieten van het weekend zodat we volgende week weer goed fit zijn om in onze klas te werken. En om woensdag naar de eendjes te wandelen !  
   

  28-05-2016 om 21:26 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  24-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 mei 2016
  We hebben vandaag weer goed gewerkt in de klas. De kleuters die al een bokaal mee hadden hebben er een eendje/kuikentje mee gemaakt. Sommige kleuters hebben ook nog hun vijver blauw geschilderd. We hebben ons liedje voor Moeke Maria nog verder geoefend én de liedjes die we volgende week in de kerk gaan zingen. De juf heeft ook nog het verhaal van het lelijke eendje een stukje verder verteld. Hoe zielig dat het eendje zo wordt uitgesloten ! 
  Het was vandaag voor de voorlaatste keer fruit van de school. Het waren aardbeien en die waren héél snel op ! Ze waren dan ook lekker zoet. 
  Morgen gaan we op kapelletjeswandeling. Iedereen komt dus best naar school met stevige stapschoenen aan !  

  24-05-2016 om 20:06 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 mei 2016
  Zo, ons laatste nieuw vriendje van dit schooljaar is vandaag gestart : Sofia. Ze was heel flink en heeft al goed gespeeld met de andere kleuters. We zijn vandaag ook met een nieuw thema gestart : het lelijke jonge eendje. Een aantal kinderen hebben al hun 'vijver' blauw geschilderd. Morgen gaan we hier verder aan werken. In ons klasje staat nu ook een boot met daarin allemaal eendjes. Wat vinden de knuffels het leuk om hierin te spelen ! Na de middag zijn we gaan gymen. Wie kan er een bal rollen, gooien, vangen ? 

  23-05-2016 om 20:15 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  19-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 mei 2016
  Best wel mooi weer vandaag ! Ons 10-uurtje én onze lunch hebben we dan ook buiten opgegeten. Zalig in het zonnetje... In de klas hebben we hard gewerkt, maar we kunnen nog niet vertellen wat we gedaan hebben. We zijn stiekem al een verrassing voor papa aan het maken. Vandaag hebben we dan ook geen foto's getrokken. Maar de foto's van gisteren staan wel op de site. En op de pagina van juf Vicky vind je een filmpje van ons liedje 'de schilder'. Gisteren heeft iedereen een kunstwerk met klei gemaakt. En de kleuters die nog geen kunstwerk met lijnen hadden gemaakt, hebben dat ook gedaan.  Oh ja, misschien vroeg je je daarnet wel af wat je kapoen op zijn/haar gezichtje had. Ze waren een levend kunstwerk ! Wink

  19-05-2016 om 20:40 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  17-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 mei 2016
  Oef, na een weekje uitzieken is de juf weer helemaal terug ! Er was vandaag ook fijn nieuws. Nicklas is tijdens het weekend grote broer geworden ! Hij heeft een broertje gekregen : Oliver. Voor de kindjes (en de juffen) had hij lekkere suikerboontjes mee. Fier dat hij was toen hij ze mocht uitdelen. En de knuffels waren natuurlijk superblij. 
  Vandaag hebben er al een aantal kleuters een kunstwerk met lijnen gemaakt. Sommigen hebben dat met de steekparels of noppen gedaan. Omdat het 's middags best wel aangenaam was buiten, hebben we daar gepicknickt. De kleuters vinden dat super ! Na de middag hebben we gefietst en met de springballen gespeeld. En natuurlijk ook nog wat gewerkt en gespeeld in de klas. 
  Morgen gaan we een kunstwerk maken met klei ! 

  17-05-2016 om 21:42 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  09-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 mei 2016
  Vandaag is er een nieuwe kleuter in onze klas gestart : Azra. Welkom in ons klasje ! Omdat het zo'n mooi weer was en omdat de weermannen al voorspeld hebben dat het de laatste echt mooie dag was, hebben we zo veel mogelijk tijd buiten doorgebracht. Om 9u15 buiten picknicken, 's middags buiten picknicken en ook heel de namiddag hebben we buiten gespeeld en geturnd. Na de voormiddagspeeltijd hebben we in de klas gespeeld en heeft Azra haar werkjes gemaakt. Morgen starten we met ons nieuw thema : kunst. Benieuwd hoeveel kunstenaars er in onze klas zitten ! 

  09-05-2016 om 22:04 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  03-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 mei 2016
  Leve mama ! Als we rond mama werken moeten we ons natuurlijk ook schminken. Oogschaduw, blush, lippenstift... alles kwam aan bod. Die blauwe ogen of rode koorstvlekken waren dus gewoon schmink Wink. Tja, de opdracht was : schmink je zoals je mama. Nu weten we dus hoe de mama's thuis geschminkt rondlopen...
  De mama-schoenen werden ook bovengehaald. Vooral de jongens hadden als eersten hun eigen schoenen uit om de grote schoenen aan te doen. 
  Ondertussen werd er ook nog gewerkt. Mama kreeg een mooie halsketting opgekleefd en op elk steeltje op ons blad papier kwam er een bloemetje. Met de stagiaire die vandaag in onze klas kwam helpen hebben we ook nog gepuzzeld. 
  Morgen nog een halve dag en dan hebben we een lang, zonnig weekend ! 
  Bij de foto's vinden jullie ook een filmpje van ons liedje 'zon en zaadje'. 

  03-05-2016 om 22:48 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  29-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 april 2016
  We hebben hard gewerkt de laatste dagen ! Maar onze cadeautjes voor mama zijn nu wel helemaal klaar ! Oef ! Maandag of dinsdag kunnen we ze mee naar huis nemen en daar dan verstoppen tot zondag 8 mei. 
  Om foto's te trekken hebben we wel geen tijd gehad. Maar dat maken we volgende week dan wel weer in orde. We gaan volgende week nog een werkje maken met een foto van onze mama, we gaan ons schminken zoals mama (en ja, ook de jongens mogen dat doen Wink), we gaan nog een kleurenspel doen,... Het zijn natuurlijk maar 2,5 dagen volgende week. Want donderdag en vrijdag is het geen school... 
  Nu eerst genieten van het weekend ! Tot maandag ! 

  29-04-2016 om 21:09 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  26-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 april 2016
  Een speciale dag vandaag in onze klas. We gaan koken ! Niet zomaar snel-snel een dessertje of zo, maar echt ons middagmaal maken. De juffen hebben voor twee gerechten gekozen met veel groenten in : vegetarische pasta en vegetarische couscous.  Dit zijn de recepten : 
  Vegetarische couscous : een dikke ui, twee sjalotjes, twee teentjes look, twee courgetten, 6 wortelen, 1 aubergine, 1 prei, 1 tak witte selder, 1 grote koolrabi, twee pastinaken, 1 rode paprika, 1 gele paprika en 1 groene paprika in geen te grote stukken snijden. Alles samen laten stoven in olijfolie en er dan een groot brik tomatenpassata bijgieten. 1 blik kikkerwten bij de groenten doen. Kruiden met Ras-el-hanout, peper, zout, harissa (opgelet : pikant !) en chinees 5-kruidenpoeder. De couscous laten wellen in gekookt water en samen opdienen. 
  Vegetarische pastasaus : 4 uien, 6 teentjes look, 5 courgetten, 2 aubergines, 2 gele paprika's, 3 rode paprika's, 1 groene paprika, 6 wortelen, 750 gr champignons in hele kleine stukjes hakken met de hakker van elektrische mixer. Alles laten stoven in olijfolie. 6 tomaten in de hakker fijn hakken en erbij gieten, samen met 3 of 4 brikken tomatenpassata. Er flink wat ketchup bijdoen. Kruiden met Italiaanse kruiden en spaghettikruiden. Pasta koken en samen met de saus en gemalen kaas serveren. 
  Toen alles klaar was hebben we de tafel gezet. Eén lange tafel in het midden van onze klas en dan ook nog onze grote ronde tafel. Alle knuffels samen in één klas om te eten, gezellig. Omdat juf Ellen ziek was, waren er ook nog 3 kleuters van de 2de kleuterklas bij. 
  De meeste kleuters hebben flink gegeten. Sommigen héél weinig, anderen héél veel... Er was natuurlijk nog wel wat over, dus de andere juffen en meesters hebben ook nog mogen proeven Wink
  Na de middag hebben we allemaal samen cake gegeten van Mattia zijn verjaardag. En dan was het tijd om op te ruimen. Alle knuffels bij juf Vicky in de klas, juf Babs is de afwas gaan doen en juf Wendy heeft de klas opgekuist (wat echt wel nodig was na het middagmaal én de cake). Het was een drukke dag, maar wel heel leuk ! 
  Bij de foto's vinden jullie ook nog de foto's terug van vorige week donderdag, toen we buiten gepicknickt hebben. 

  26-04-2016 om 21:03 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  24-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april 2016
  Het schoolfeest is voorbij ! Heel wat werk op voorhand, maar als de dag dan goed verloopt en het feest is geslaagd, dan zijn we superblij natuurlijk. Ik vond het heel fijn om een aantal van mijn knuffels op het schoolfeest te zien. Dank je wel dat jullie gekomen zijn ! Hopelijk hebben jullie er evenveel van genoten als de juf. 
  Volgende week gaan we nog verder werken rond ons thema 'schatten uit de tuin'. Dinsdag gaan we koken, maar we gaan ook nog heel wat knutselen. We gaan wel niet zo veel foto's trekken, want we gaan ook een verrassing voor mama maken en die mag natuurlijk nog niet weten wat het is Wink.

  24-04-2016 om 20:21 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  20-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 april 2016
  Vandaag hadden we een stagiaire in de klas, juf Jana. Fijn, want we hebben gezaaid en bloemen geplant en dan kunnen we altijd wel wat hulp gebruiken. Omdat het zonnetje scheen en zaaien en planten toch altijd wat knoeien is, hebben we alles naar buiten verhuisd. Eerst mocht iedereen een potje met aarde vullen. Dan mochten er zaadjes op. Later in de klas hebben we er ook nog water op gegoten. En nu staan de potjes op onze vensterbank zodat de tuinkers kan groeien. 
  We hebben ook twee bloembakken gevuld met aarde en daar bloemen in geplant. De bloembakken hebben we op de vensterbank van juf Vicky gezet. Zij kan haar raam openen en zo de bloemetjes water geven. Hopelijk wordt het volgende week niet té koud, zodat ze niet bevriezen Wink
  Na de speeltijd was het natuurlijk tijd voor poppenkast ! Deze keer hebben juf Babs en juf Vicky de poppetjes tot leven laten komen. Jules en Marie wilden eerst geen groenten eten, maar gelukkig hebben de kleuters hen op andere gedachten kunnen brengen ! 
  Morgen gaan we komkommer proeven in de klas. Zal iedereen willen proeven ? 

  20-04-2016 om 22:02 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  19-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 april 2016
  Jeej ! Gisteren was Aresha terug van vakantie en waren we eindelijk eens met 20 in de klas. Tijd om een klasfoto te maken ! Bij de foto's kan je ze terugvinden... 
  We zijn volop bezig met het thema van het schoolfeest : schatten uit de tuin. Vorige week vrijdag hebben we aardappelen geboetseerd uit klei, hebben we een reuzegrote bloemkool en slakrop gemaakt, grote preien, uien en een broccoli. Vandaag hebben we een grote kist gemaakt en beschilderd waar we al onze groenten, en die van juf Vicky natuurlijk, in gaan presenteren om de gang tijdens het schoolfeest te versieren. Benieuwd wat jullie er van zullen vinden. 
  Hierbij ook nog eens een oproep om naar ons schoolfeest te komen. Het zijn dan wel geen dansjes, maar er is echt wel van alles te doen. Ook voor als het weer tegenvalt hebben we een noodplan gemaakt. Dan zal je allerlei leuks binnen in de beide scholen kunnen doen. 
  Je kan frietjes eten, cupcakes, een schatkistijsje, naar het free-podium kijken, dansen in de kidsdisco, springen op het springkasteel, je laten schminken, eendjes vissen en allerlei leuke opdrachten doen. Hopelijk zien we veel knuffels zaterdag ! 

  19-04-2016 om 22:16 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  14-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 april 2014
  Vanmorgen was ons klasje overvol ! De kinderen van meester Ief van de Heidestraat waren immers bij ons op bezoek. Niet zomaar, maar natuurlijk om mee te gaan naar het poppentheater in onze turnzaal. Eerst hebben we samen in de klas ons 10-uurtje gegeten. Om 9u30 werden we dan verwacht in de turnzaal. Ook de knuffels van juf Vicky gingen mee. Wat waren onze knuffels flink in de zaal ! Het was dan ook een heel leuke poppenkast. Jules heeft gesport, met de blokken gespeeld, met de bal en in de regen. En een aantal kapoenen mochten mee gaan doen ! Echt alle kleuters waren geboeid ! Als juf was het zalig om te zien. 
  Na het poppentheater hebben we met de drie klassen buiten gespeeld in het zonnetje terwijl de eerste kleuterklassen naar het poppenspel gingen kijken. En toen gingen de kleuters van de Heidestraat terug naar hun school en wij naar onze klas om te eten. 
  Na de middag hebben we gespeeld in de klas en sommige kleuters hebben ook geschilderd. 

  14-04-2016 om 20:44 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  13-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 april 2016
  De derde schooldag na de vakantie en het gaat heel goed in onze klas. De nieuwe knuffels voelen zich steeds beter en de traantjes blijven dan ook beperkt tot de eerste 5 minuten van de dag. We hebben vandaag dan ook al goed kunnen werken. Gisteren trouwens ook. Toen hebben oa de nieuwe kapoenen mogen schilderen. Na de middag zijn we buiten gaan spelen in het zonnetje, deze keer met de tweede kleuterklas erbij. Vandaag mochten onze 'oude' kleuters dan ook weer 'werken'. Voor het schoolfeest werken we rond het thema 'schatten uit de tuin'. Vandaag hebben we al een prei geschilderd en een bloemkool en slakrop gemaakt met papier-maché. Na de speeltijd was het natuurlijk tijd voor poppenkast. Jules en Marie hebben zaadjes gezaaid. Zouden er nu binnenkort plantjes uit komen ? Samen met Jules en Marie hebben we ook een nieuw liedje geleerd. Samen zingen is zo leuk ! 
  Morgen gaan we naar het theater van 'Dag Jules' kijken. Benieuwd wat de knuffels daarvan gaan vinden ! 

  13-04-2016 om 20:27 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  11-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 april 2016
  De vakantie is voorbij, dus onze school was terug open vandaag. We mochten vandaag 5 nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas : Voor Samuel, Romy, Liam, Nicklas en Jaidee was het hun eerste schooldag. Voor sommigen was het wel wat moeilijk, maar na een half uurtje was het rustig in de klas. En de rest van de dag zijn alle knuffels superflink geweest ! Met zo'n mooi weer zijn we na de middag buiten blijven spelen. Samen met de kinderen van de derde kleuterklas en van juf Vicky hebben we op de grote speelplaats met de fietsen, de bellenblazers en het stoepkrijt gespeeld. Het zonnetje deed zo'n deugd ! Na de namiddagspeeltijd was het tijd om naar de turnzaal te gaan. We hadden vandaag ook een stagiair, meester Daan. Hij heeft mee met de ballen gespeeld. Gooien, vangen, voetballen, rollen... De tijd ging weer veel te snel voorbij. Gelukkig is er morgen nog een dag ! 

  11-04-2016 om 20:27 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  28-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 maart 2016
  Pasen is voorbij. Hopelijk heeft iedereen genoten van de Paasdagen. In de klas hebben we vrijdag al Pasen gevierd. Natuurlijk mét eitjes ! 's Morgens mochten we voor één keer niet in onze klas voor de opvang. Omdat het regende werden we opgevangen in de turnzaal. Dan naar de klas. Oei, die is op slot ! Nu kunnen we niet binnen ! 'We hebben de sleutel nodig juf !' Ah ja, nu kunnen we de deur opendoen. Maar wat zien we nu in onze klas ? Wat ligt er daar nu allemaal ? Overal liggen chocolade-eitjes ! Snel beginnen de knuffels te rapen. Goed zoeken hoor ! Overal in onze klas liggen er eitjes verstopt. Zo veel ! Alles wordt verzameld in een grote mand. We mogen nog niet snoepen, want Elien mag niet zomaar alle chocolade eten, dus we wachten tot we ook haar eitjes gevonden hebben. Mmm, nu mogen we proeven. En dan worden de eitjes eerlijk verdeeld over de mandjes. Zo fier dat de knuffels zijn ! 
  De rest van de dag ruimen we alle spulletjes voor Pasen op, spelen we samen in de klas en kijken naar een filmpje. En nu, genieten van de vakantie. Maandag 11 april zijn we er weer ! 

  28-03-2016 om 20:37 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  23-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart 2016
  Wendag vandaag. In de klas waren er een aantal kindjes afwezig, maar er zijn ook een aantal peuters komen wennen. Sommigen waren direct op hun gemak, anderen hadden wat tijd nodig om te wennen. Maar uiteindelijk was iedereen wel aan het spelen. Het zal dus wel in orde komen na de paasvakantie. De kleuters van de klas vonden het ook wel wat raar, die 'grote mensen' bij in de klas...
  Nog twee dagen en het is vakantie. Morgen houden we in de namiddag een wake met de hele school voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Vrijdag zal er 's morgens voor één keer geen opvang zijn in de knuffelklas, maar blijven we ook op speelplaats. Het zou wel eens kunnen dat er die nacht iets gebeurd is in onze klas en dat willen we natuurlijk met de hele klas samen ontdekken. Iedereen vrijdag dus op tijd op school Wink ! 

  23-03-2016 om 22:10 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 maart 2016
  Wat een bewogen dag gisteren ! In onze klas was er gelukkig niets van te merken. Wij hebben lekkere eitjes klaargemaakt. Eerst eitjes gekookt. En dan hebben we getoverd : we hebben zelf mayonaise gemaakt. Een eitje, wat mosterd, peper, zout en olie. Mixen maar en... hokus pokus pas... mayonaise ! Mmm, dat smaakt al goed. Wat kunnen we nog maken met eitjes ? Omeletjes, een spiegelei en met de hardgekookte eieren en de mayonaise eiersla. Wie droge boterhammen mee heeft mag kiezen wat er op moet. Lekker zeg ! Sommige kinderen halen het beleg van thuis tussen hun boterham uit zodat ze er een omelet kunnen tussen leggen. Natuurlijk mag iedereen proeven van de lekkere eitjes. 
  Vandaag is het wendag. Benieuwd hoeveel nieuwe kindjes er komen kijken... 

  23-03-2016 om 08:21 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  18-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maart 2016
  De laatste dag van de week alweer. In onze klas staat nu een mooie paasboom. De kleuters hebben de versiering die Liana heeft meegebracht er flink ingehangen. Er zit ook een kip op haar nest, maar ze heeft nog altijd geen eitje gelegd. Misschien legt ze er wel eentje in het weekend ? Wink We hebben ook al goed geknutseld voor Pasen. Onze paasmandje moeten alleen nog wat versierd worden, onze slaap-paashazen zijn klaar en vandaag hebben we ook nog een eierdopje geknutseld. We zijn ook het Paasverhaal aan het vertellen. Met onze handjes hebben we samen één grote palmtak gemaakt waar de vrienden van Jezus hem mee toejuichten.  Toen we later een kleurplaat hierover aan het inkleuren waren hoorde ik een aantal kleuters vertellen over de prent : "Dit is Sinterklaas en dat zijn de Zwarte Pieten die naar hem wuiven." Oeps, de knuffels zijn een klein beetje verkeerd... 
  Volgende week oa nog koken en op bezoek bij de kippen en dan is het al vakantie. De tijd vliegt weer voorbij ! Prettig weekend ! 

  18-03-2016 om 20:38 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  15-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maart 2016
  Hipperdepip ! Vandaag vieren we weer feest ! Deze keer is Sabra aan de beurt. 3 jaar, dus 3 dikke zoenen, een mooie kroon, op de stoel en zingen en dansen. Daarna lekkere cake eten én een drankje drinken. We zijn weer verwend Wink. De namiddag was heel speciaal. Samen met de kleuters van juf Vicky en de leerlingen van het zesde leerjaar trokken we naar de eetzaal. Want maakten we de basis voor onze paasmandjes. Elke knuffel kreeg twee zesdejaars en samen maakten ze twee ballonnen in papier-maché. Wat een werk ! Veel geklieder, maar ook veel pret. Sommige knuffeltjes vonden het wel wat overweldigend, maar toch heeft iedereen zich best goed gehouden. Nog even buiten uitwaaien in het zonnetje, en daar ging de bel al ! 

  15-03-2016 om 10:11 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  11-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart 2016
  Hip hip hoera ! Linde is eindelijk 3 jaar geworden ! En ze was er helemaal klaar voor om dat te vieren. Kroon op het hoofd, Linde zelf op de stoel en alle kindjes er rond in een kring om te zingen. Vuurwerk maken, kaarsjes blazen en dan... de cakjes opeten die we gisteren gebakken hebben. Mmm... Natuurlijk werden de cakejes met chocolade en spikkeltjes gekozen. En smaken dat die deden ! 
  Na de middag was het dan dessertenbuffet. Alles wat we heel de week gebakken hebben werd op de tafel gezet. Laat de gasten maar komen. Nu mochten we proeven van al die lekkere dingen. En smullen dat de kleuters gedaan hebben ! Ook de mama's en papa's, oma's, omi's, meters en peters mochten natuurlijk proeven. En ook zij vonden het lekker. Een aantal kapoenen hadden zelf ook iets lekkers meegebracht dat mee op tafel mocht. Pudding, petit-beurretaart, wafeltjes, koekjes, cake, taartjes,... Het kon niet op ! Ook al de andere juffen en meesters zijn eens komen piepen en proeven. Bij ons én bij juf Vicky ! Het was een geslaagde namiddag ! 

  11-03-2016 om 20:34 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  10-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 maart 2016
  We zijn nog steeds aan het bakken in de klas ! Gisteren hebben we donuts gebakken, vandaag waren het cakejes. Eerst hebben we de cakejes van Linde gebakken. Zij is morgen jarig en had alle ingrediënten mee om lekkere cakejes te bakken. Suiker en eieren mixen, vetstof erbij, mixen, bloem erbij, mixen en het basisbeslag was klaar. We hebben het in twee kommen verdeeld en bij de ene kom hebben we stukjes appel bijgedaan, bij de andere stukjes chocolade. En dan bakken maar. Iedereen op school kwam weer vragen wat we nu weer aan het maken waren. De lekkere geur ging helemaal naar de bovenste klassen... Toen de cakejes van Linde klaar waren, hebben we opnieuw deeg gemaakt. Nu met lekkere pure chocolade erbij. Terug bakken. Ondertussen hebben we de helft van Linde haar cakejes versierd met chocolade en spikkeltjes. We kunnen bijna niet wachten tot het haar verjaardag is. We willen proeven! Voor we naar huis gingen hebben we dan ook allemaal een chocoladecakeje mogen proeven. En iedereen proefde dat het goed is ! 

  10-03-2016 om 19:58 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  08-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 maart 2016
  9 uur. Tijd om te vertrekken ! Ah ja, vandaag gaan we op bezoek bij de bakker. Met de wandelringen stappen we flink naar bakker Christiaens. De mémé van Linde en de mama van Deniz stappen met ons mee. Ook juf Vicky en haar kindjes gaan natuurlijk mee, samen met de mamy van Mattia, de papa van Kobe en de mama van Sofia. De knuffels stappen echt heel flink door. Bij de bakker kopen we natuurlijk eerst wat lekkers. Brood, koffiekoeken, rozijnenbrood,... Mmm, alles ziet er zo lekker uit ! We mogen ook de bakkerij zelf bezoeken. Twee bakkers zijn nog volop aan het werk. Deeg maken, wafeltjes bakken,... Het ruikt er ook heerlijk ! We zien de grote kneedmachine, de bloemzakken, de ovens,... De bakker haalt uit de oven een grote taart. We mogen ook nog achter de toonbank in de winkel een kijkje nemen. En voor we naar huis gaan krijgt iedereen nog een versgebakken wafeltjes. DANK U ! 
  Flink stappen we terug naar school. Daar hebben we nog tijd om koekjes te bakken. We beginnen met de koekjes met olijfolie voor Elien. Oeps, het is al tijd om te eten. Iedereen mag zelf zijn boterhammetje smeren. Confituur, smeerkaas of choco... Wat gaan de boterhammetjes goed naar binnen zeg ! Het smaakt onze knuffels echt. Zelfs de kleuters waar het anders echt wel moeilijk is om hen te laten eten, eten nu vlot hun bokes, met korsten, op ! Bravo ! 
  Na de middag bakken we verder koekjes. Het ruikt lekker in onze klas ! Voor we buiten gaan spelen mogen we een koekje proeven en voor we naar huis gaan krijgen we nog een boterham. Smakelijk !

  08-03-2016 om 20:28 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  07-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 maart 2016
  Vrijdag hebben we in de klas fruitsla gemaakt. De kleuters mochten fruit meebrengen en ook de juf had fruit mee. De appelsienen werden uitgeperst, het fruit in kleine stukjes gesneden. Ook bij juf Vicky hebben ze fruitsla gemaakt. Toen de twee kommen klaar waren, zijn alle kleuters samen gaan zitten en hebben we gezellig samen gesmuld. Mmm, dat smaakte lekker ! Veel kapoenen hebben zelfs twee of drie kommetjes gegeten...
  Vandaag zijn we met een nieuw thema begonnen : lekkers van de bakker.  We hebben daarnet al koekjesdeeg gemaakt. Dat ligt nu te rusten in de koelkast zodat we morgen de koekjes kunnen bakken.  Toen we in de turnzaal waren zijn er een aantal kinderen van het vierde leerjaar poppenkast komen spelen met sokpoppen die ze zelf gemaakt hadden. De knuffels waren echt heel stil en geboeid ! Morgen gaan we eerst op bezoek naar de bakker. Daar gaan we brood kopen en onder de middag gaan we dan bokes eten met confituur.  De kleuters die warm gaan eten mogen natuurlijk patatjes gaan eten. Zij krijgen dan na de middag wel hun boterham met confituur Wink

  07-03-2016 om 20:19 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  02-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 maart 2016
  Oei oei, wat is dat nu ? 10 kapoenen maar in de klas vandaag... Zouden er dan zo veel zieken zijn ? Maar het is niet omdat er 5 kleuters afwezig zijn, dat het rustig is in de klas hoor. Want het was best nogal druk en lawaaierig in de klas. Maar we hebben wel goed gewerkt. Appels en peren sorteren in de juiste boom, voor sommige knuffels best wel moeilijk. En op woensdag... is het poppenkast ! Jules en zus hebben gesmuld van lekker fruit. Mmm... we kregen er allemaal honger van. Gelukkig was het maar een half dagje en konden we snel naar huis om te gaan smullenWink .

  02-03-2016 om 19:41 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  29-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 februari 2016
  29 februari vandaag : een speciale dag. Tijdens de weekopening kregen we dan ook met heel de school 29 opdrachten die we moesten volbrengen. De knuffelklas moest de Bumba-dans doen. Geen probleem voor ons ! Het filmpje vinden jullie binnenkort terug op de site. We hebben ook nog een tweede opdracht gekozen: een e-card sturen naar mevr Brigitte. Het werd er eentje met een schaap dat héél gek blaatte. De kleuters vonden het geweldig ! 
  We hebben vandaag ook nog écht gewerkt natuurlijk. We moesten de schaduw van een paar soorten fruit bij de juiste vrucht plakken. Met de plasticine mochten we ook fruit boetseren. En in de namiddag zijn we natuurlijk gaan turnen. Juf Christine had alle ballen opgepompt, dus hebben we met de ballen gespeeld. Gooien, vangen, rollen, voetballen... De kleuters hebben nogal gesport hoor ! Ze zullen goed slapen vannacht ! 
  Morgen gaat de juf in de namiddag op bijscholing, maar juf Vicky en juf Babs zijn er natuurlijk wel.

  29-02-2016 om 21:02 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  24-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 februari 2016
  Aiaiai, maandag was de juf ziek. Tja, niets aan te doen. Naar school gaan en de kleuters ziek maken is ook geen oplossing... Gelukkig waren juf Vicky en juf Babs er wel. Alle kleuters samen in onze klas, voor één keer ging dat wel.  Dinsdag was de juf er terug en konden we beginnen met ons thema 'lekker fruit'. Appels, peren, bananen en druiven... Hoe zien ze er uit ? Welke kleur hebben ze ? Waar zit het steeltje, het klokhuis, de pitjes, de schil,... En dan proeven natuurlijk ! Iedereen heeft geproefd, ook de knuffels die dachten dat ze het eigenlijk niet lustten. En wat bleek ? Iedereen vond het best lekker ! Het was gisteren natuurlijk ook fruitdag, en het fruit was deze week blauwe bessen. Mmm, lekker smullen van die gezonde snoepjes ! We hebben gisteren ook gestempeld op een groot karton. Daar heeft de juf dan appels of peren uitgeknipt. Een gezichtje erop, armen en benen eraan en ons fruitmannetje is klaar ! Marlies had maandag een boekje mee voor haar verjaardag en daar hebben we een verhaaltje uit verteld. 
  Vandaag was het rustig in de klas. Maar 12 kleuters aanwezig... We hebben wel goed kunnen werken. Druiven stempelen, kleuren, het verhaal van Rupsje Nooit Genoeg verteld met een reuze-boek en als afsluiting : poppenkast van Rupsje Nooit Genoeg ! Juf Vicky heeft ons nieuw liedje op haar blokfluit gespeeld en wij mochten zingen. Tot morgen ! 

  24-02-2016 om 20:06 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  21-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari 2016
  Vrijdag was het opendeurdag in onze klas. De mama's en papa's van de kindjes die geboren zijn in 2014 mochten een kijkje komen nemen in onze kleuterschool. Op 1 maart moeten ze hun kapoen immers al komen inschrijven als ze willen dat hij/zij bij ons op school komt. De knuffels vonden het wel wat raar hoor. Zo veel mensen in hun klas. Af en toe was er ook een peutertje bij en die mocht dan direct meespelen. Jaja, mijn kleutertjes waren héél flink ! 
  Morgen starten we met een nieuw thema : lekker fruit.  Mmm, dat wordt vast smullen Wink

  21-02-2016 om 13:06 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  18-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 februari 2016
  Donderdag al ! Wat gaat de week weer snel voorbij... Gisteren waren er maar 10 kleuters in ons klasje. Het was dus héél rustig. We hebben samen met de kleuters van juf Vicky naar de poppenkast van Jules gekeken. Vandaag was iedereen terug. Allee, bijna toch, want Daniel is nog op vakantie. De juf was gisteren gaan shoppen voor onze klas dus we zijn de dag begonnen met een tafel en twee stoeltjes in elkaar te zetten. Onze bouw-en autohoek kreeg twee nieuwe, grote opbergbakken. Al de andere speelgoedbakken in die hoek hebben we mooi gesorteerd in die twee nieuwe. De duplo's in de ene, de auto's in de andere. In de voormiddag was het water afgesloten dus moesten we op de speelplaats naar de nieuwe toiletten. Wat voelden we ons groot op die grote wc's ! Gelukkig was na de middag alles terug in orde en konden we schilderen en kleven.  Morgen is het opendeurdag en is iedereen welkom om een bezoekje te brengen aan de kleuterklassen tussen 14 en 17 uur. Tot morgen ? 

  18-02-2016 om 19:55 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  15-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 februari 2016
  De krokusvakantie is gedaan en zoals altijd na een vakantie kregen we nieuwe kleuters bij in de klas. Welkom Alec en Anna ! Alec voelde zich direct thuis in onze klas, Anna had het wat moeilijker. Maar dat komt wel in orde als ze ons beter leert kennen. Onze klas is nu ook ontdubbeld. De heft van de knuffels zit nu bij juf Vicky in de klas. Het is dan ook heel wat rustiger nu. In de namiddag zijn we samen met de andere knuffels gaan turnen. Leuk met de ballen en de hoepels ! En natuurlijk goed lopen ! Iedereen zal goed slapen ;)

  15-02-2016 om 20:22 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  05-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 februari 2016
  Carnaval op school ! Wat zag iedereen er mooi uit ! Prinsesjes, danseressen, piraten, vampieren, cowboys, lieveheersbeestjes, bijtjes, minnie mouse, indianen, Tinkerbell,... Wie toch niets had, mocht wat lenen van de klas. Natuurlijk hebben we eerst een groepsfoto gemaakt. En daarna kwamen de pannenkoeken a volonté ! Dat smaakte hoor ! Na de speeltijd was het tijd voor het kleutercarnavalsfeest. Alle kleuters samen in de zaal om te dansen. Plezier verzekerd ! Er was ook een toneeltje door een aantal juffen. En op het einde van het feest werd er een prins en prinses carnaval gekozen door de juffen van het toneeltje.  En wie werd er uitgekozen ? Yusuf en Lisa-Marie ! Twee knuffels van onze klas ! 
  Na de middag hebben we onze klas opgeruimd. Alle spulletjes van carnaval mochten terug in de doos. En ook de fotootjes en symbooltjes van de kleuters die na de vakantie bij juf Vicky gaan zitten zijn we al in hun nieuwe klas gaan leggen. 
  Nu zijn we klaar voor een weekje vakantie ! Veel plezier allemaal ! 

  05-02-2016 om 21:09 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  03-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 februari 2016
  Hip hip hip hoera voor Alessia ! Tijdens de krokusvakantie wordt zij 3 jaar en dat hebben we vandaag al in de klas gevierd. Omdat het veel-kleurtjesdag was vandaag, koos Alessia dan ook veel kleurtjes voor haar kroon. Op de stoel, alle andere vriendjes er rond en zingen maar. Een groot vuurwerk en dan de cake met de kaarsjes. Mmm, de mama van Alessia had lekkere cake gebakken.  Na het vieren kwam er nog iets leuks. We mochten met confetti gooien ! In de klas kon dit niet, want dan zouden we binnen 2 jaar nog confetti terugvinden in onze speelgoedbakken. Maar in de gang kon het wel ! Joepie ! Hoe fijn is dat ! Eerst durven de knuffels precies niet zo goed, maar dat was snel over. De confetti vloog in het rond. En dan kwamen er ook nog serpentines bij. Het was zo leuk, dat de juf er ook een filmpje van heeft gemaakt. Sommige kleuters hingen natuurlijk héél  goed vol met confetti. En hoe konden we al die confetti uit die krulletjes krijgen ? De stofzuiger bracht de oplossing : zuigen ! 
  Morgen is het dierendag. Benieuwd welke diertjes er in de knuffelklas zullen zitten ! 

  03-02-2016 om 19:56 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  02-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 februari 2016
  Gekke kapsel of hoedendag op school ! En dat kon je ook in de knuffelklas zien. Wat een mooie, gekke kinderen in de klas vandaag ! Antonin kwam vandaag wennen en we hebben maar direct verteld dat we er niet elke dag zo gek uit zien.  Gelukkig konden de knuffels nog wel werken want er was nog wel wat te doen vandaag. We hebben onze clownfoto afgewerkt, een muziekdoosje gemaakt, geschilderd met scheerschuim en verf...  
  Het fruit van de dag waren druifjes. Dat viel best in de smaak bij onze kleutertjes. 
  Morgen vieren we de verjaardag van Alessia ! En, als we tijd hebben, gaan we met confetti en slingers gooien ! Tot morgen ! 

  02-02-2016 om 20:09 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  01-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 februari 2016
  1 februari is in het onderwijs een instapdatum. Dat wil dus zeggen dat er vandaag nieuwe kleuters mogen starten. Elien en Mathis hebben dat dan ook gedaan. Even hard geweend, maar de rest van de dag superflink ! Natuurlijk moeten zij nog een beetje hun weg zoeken in onze klas en de 'regeltjes' leren kennen. Maar ze hebben al flink gespeeld en mooi gewerkt. Ze hebben dan ook een heleboel knuffels die hen tonen hoe het allemaal werkt in onze klas ! 
  Het was vandaag dan ook nog een hele gekke dag, want iedereen op school liep er in zijn pyjama ! Gek, maar wel comfortabel hoor. Het zou elke dag wel pyjamadag mogen zijnSmile . 
  We zijn een leuk werkje aan het maken dat morgen of, als we morgen niet klaar zijn, woensdag mee naar huis mag. Een aantal kleuters moest daarvoor nog kleven. En iedereen mocht een 'toverwerkje' maken : op één zijde van ons blad deden we verschillende kleurtjes verf. Dan plooiden we het blad toe en mochten de kleuters over het blad wrijven. Het papier terug open vouwen en... Tadaaa ! Aan de beide kanten héél mooie kleurtjes. 
  Na de middag was het gymtijd. De cd-speler ging mee en ook allemaal gekleurde slingers. En dan dansen maar ! Wat mooi is dat zeg ! Wat kunnen we nog met die slingers ? Achteraan in onze broek steken zodat we een staart hebben. Lopen maar ! Of de slingers op de grond leggen en erover springen... Het is weer veel te snel tijd om naar huis te gaan. Onze hoeden die we vorige week gemaakt hebben mogen vandaag mee naar huis. Wie nog niet weet wat morgen doen tijden de gekke hoeden of gekke kapsel-dag, kan die misschien aandoen Wink . 

  01-02-2016 om 19:51 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  31-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 januari 2016
  Vrijdag was het smullen in de klas ! We hebben onze clown-toastjes gemaakt.  Lucas mocht beginnen. Omdat hij een allergie heeft aan koemelkeiwit had zijn mama voor hem speciale koekjes en snoepjes meegegeven.  Hij maakte dus als eerste een lekkere clown. Dan waren de andere knuffels aan de beurt. Choco of confituur, dat was de eerste keuze. Dat ging bij de kleuters heel vlot, ze wisten goed wat ze wilden. En dan iets kiezen voor de ogen, de neus, het haar en de mond. Mmm, dat zag er lekker uit. Maar we mogen er nog niet van eten ! Eerst moet iedereen klaar zijn. Maar dan, als we 21 clowntjes hadden, snel allemaal aan tafel en... mmmm... dat smaakt ! 
  Morgen komen er twee nieuwe kindjes bij. Oh ja, en het is carnavalsweek ! Morgen mogen we dus in pyjama naar school, dinsdag met een gek kapsel of een gekke hoed, woensdag met zoveel mogelijk kleurtjes aan, donderdag als een dier en vrijdag... helemaal verkleed in wat we zelf willen ! Het wordt dus een knettergekke week !

  31-01-2016 om 19:37 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  28-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 januari 2016
  Gisteren was het wendag in de knuffelklas. De kleuters die in september mogen instappen mochten al een kijkje komen nemen. Vijf kapoenen zijn bij ons komen piepen. Sommige kleuters waren direct aan het spelen, anderen hadden wat meer tijd nodig. De juf was toch wel haar fototoestel thuis vergeten zeker ! Jammer genoeg dus geen foto's, maar dat halen we wel in eens ze écht ingestapt zijn. Ook voor de andere knuffels was het wat raar, met die mama's en papa's in de klas. Maar toen juf Vicky haar klasje open deed waren ze er allemaal als de kippen bij om die klas eens goed te bestuderen. Mijn klasje was ineens bijna helemaal leeg Wink. Nog even wachten en dan is de klas definitief in gebruik ! 
  Vandaag moest juf Wendy even weg. Gelukkig kwam clown Pipo in de klas. Sommige knuffels vonden dat toch maar wat raar, zo een clown met gekke kleren, oranje haar en een rode neus. Neen, ze hadden toch liever juf Wendy terug. Clown Pipo is de juf dan maar snel terug gaan halen. Zo grappig dat de kleuters helemaal opgaan in wat er gebeurt en helemaal niet stilstaan dat de clown eigenlijk juf Wendy is.
  We hebben ook onze hoeden afgewerkt. Natuurlijk mochten we ons ook nog verkleden.  En we hebben een nieuw lied geleerd. We hebben dus weer hard gewerkt vandaag. Morgen gaan we lekkere clown-toastjes maken !

  28-01-2016 om 20:22 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  25-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 januari 2015
  Het is bijna niet te geloven, maar we hadden vandaag wéér feest in de klas ! Vandaag is Lina 3 jaar geworden en natuurlijk wou zij dit ook vieren in de klasWink.  Een kroon, op de stoel, zingen, vuurwerk, kaarsjes op de cake... Alles kwam aan bod. En Lina was fier hoor ! Lekker smullen, een drankje en... tijd om buiten te spelen. Mooi weer vandaag, dus daar moeten we van profiteren. Na de speeltijd beginnen we aan onze carnavalshoed.  Iedereen mag kiezen : een prinsessenhoed, een chineeshoedje, een hoge hoed of een indianenband.  Alles wordt op maat en vraag gemaakt. Morgen kunnen we dan beginnen schilderen en/of versieren.  Ondertussen mochten de kleuters zich ook verkleden. Een prinses, kikker, bij, agent, kuiken, pinguin, Spaanse danseres,... Iedereen mocht worden wat hij/zij ook maar wou. Op maandagnamiddag gaan we turnen en vandaag was het een heel vrolijke turnles, want de cd's die de kleuters mee hadden werden opgezet. 'Old Mc Donald Had a Farm' had Lara mee. En daarna was het... K3 ! Zowel Linde als Alessia hadden een cd van K3 mee. En gedanst dat er werd ! Nog even buiten een tweede stukje cake eten en daarna bellen blazen. En dan was het alweer tijd om naar onze klas te gaan. Een verhaaltje over Muis die carnaval viert en hopla... tijd om naar huis te gaan. Tot morgen ! 

  25-01-2016 om 19:51 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  21-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 januari 2016
  De kleuters die vorige week ziek waren zijn terug, maar vandaag waren er 5 andere kleuters ziek. Aiai toch, hopelijk gaat het bij ons volgende thema beter Wink.  Jules voelde zich vandaag wel al beter. Morgen zullen zijn rode vlekjes misschien wel helemaal weg zijn ! De kleuters verzorgen hem alvast goed. 
  In de klas hebben we hard gewerkt vandaag. Logisch rangschikken, schilderen met een pipet... Iedereen is komen werken. Het was dus een vruchtbare dag ! Morgen komt juf Vicky en spelen we poppenkast. Tot morgen ! 

  21-01-2016 om 19:35 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  19-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 januari 2016
  Hip hip hoera voor Ceren ! Vandaag was het haar beurt om in het zonnetje te staan. Fier op de stoel, samen zingen en vuurwerk maken, 3 rode zoenen van de juf en dan natuurlijk de cake met de 3 kaarsjes erop. Blazen maar !  Mmm, dat is weer smullen ! Na de speeltijd mogen we in de gang bellen blazen. Leuk ! Maar oei, wat wordt de gang glad ! Het is net ijs... Tja, bij sommige kleuters is het meer sop gieten ipv bellen blazen Wink.  Gelukkig komt juf Rina ons helpen om de gang weer veilig te maken.  
  Na de middag hebben we gelukkig ook nog wat tijd om te werken in de klas. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan... Morgen is het voor de kinderen geen school, maar mogen de juffen en meesters alleen naar school. Tot donderdag ! 

  19-01-2016 om 18:30 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  18-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 januari 2016
  Een nieuwe week en die begint weer met feest in de klas. Deze keer is Sofia het feestprinsesje ! Natuurlijk krijgt ze een kroon en zingen we voor haar. Na het vuurwerk is het tijd voor de kaarsjes. Sofia heeft een echt Frozen-taart mee en daar komen, natuurlijk, 3 kaarsjes op. Blazen maar ! En dan smullen natuurlijk ! Mmmm, dat smaakt ! Nog een beker Oasis en dan is het al tijd om buiten te gaan spelen. 
  Na de speeltijd moeten er eerst nog een aantal werkjes worden afgewerkt. De zieken van vorige week zijn terug en die mogen dus eerst werken. Er is ook nog tijd voor een verhaaltje van Jules en dan mag iedereen naar zijn eigen hartslag luisteren met een echte stethoscoop. Na de middag even spelen en alles in de klas omhoog zetten zodat juf Karin kan komen poetsen. Want na de namiddagspeeltijd is het voor ons turntijd ! De zweedse banken gaan tegen het sportraam omhoog en dan kunnen we klimmen ! De knuffels zijn net aapjes ! 
  Morgen vieren we weer feest want dan is Ceren aan de beurt...

  18-01-2016 om 20:29 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  15-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 januari 2016
  13 kleuters vandaag in de klas. Ons thema 'ziek zijn' wordt echt wel letterlijk genomen door de knuffels... Het weekend zal hopelijk deugd doen ! 
  Gisteren hebben we een oproep gedaan naar schaartjes voor onze plasticine, en vandaag kregen we de eerste al in de klas. En daarbij ook een plasticine-machine. Omdat die niet zo goed werkte met de plasticine, hebben we zoutdeeg gemaakt. Bloem, zout en water en dan kneden maar. Voila, we konden alle nieuwe spulletjes uittesten. Leuk ! 
  Opeens zagen we iets uit de lucht vallen : sneeuw ! Theo had gisteren al voorspeld dat het ging sneeuwen en dat is dan ook uitgekomen. We zijn er wel niet in kunnen gaan spelen, want het was smeltende sneeuw. Omdat het zo'n vies weer was zijn we heel de dag binnen gebleven. In de klas of in de turnzaal... 
  Misschien kunnen we morgen thuis wel in de sneeuw gaan spelen ? Alvast een fijn weekend en tot maandag !  

  15-01-2016 om 21:02 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  14-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 januari 2016
  Feest in de klas ! Liana werd 3 jaar vandaag ! We konden het zeker niet vergeten want Liana had er ons al een paar dagen aan doen denken. Ze kreeg natuurlijk een mooie kroon en voor we het wisten stond ze al klaar op de stoel. Iedereen er rond in een kring en zingen maar ! Vuurwerk maken met onze handen en dan was het tijd om de taart boven te halen en de kaarsjes aan te steken. Chocoladetaart, appelcake en cupcakes... Liana koos de chocoladetaart om de kaarsjes op te zetten. "Hoeveel jaar wordt Liana ?' 3 !!! Mmm, lekker smullen tot ons buikje helemaal vol is, een beker water drinken en... tijd om buiten te gaan spelen.  Maar wat een slecht weer vandaag ! Dan gaan we maar in de turnzaal spelen. De rest van de dag hebben we ons thema 'ziek zijn' verder uitgewerkt. Rode vlekjes stempelen, pilletjes kleven, medicijnen boetseren met de plasticine, spelen in de 'dokterspraktijk' of de apotheek.... Er was weer genoeg te doen in onze klas ! Theo had een boekje mee van Nijntje in de sneeuw, dus dat hebben we ook verteld.  Zou er morgen nu echt sneeuw vallen ? 

  14-01-2016 om 20:09 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  11-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 januari
  Het weekend zit er op en dus gingen we vandaag weer naar school. Jammer dat het vanmorgen regende. We zijn dan ook maar héél even naar de weekopening geweest. Het was wel heel fijn dat er bijna geen tranen waren in de klas ! Joepie, de knuffels beginnen het echt gewoon te worden in onze klas ! Maar wat merkten we toen we de beertjes hadden omgedraaid : 6 kleuters afwezig ! Oei oei, we gaan deze week werken rond 'ziek zijn' maar het was nu wel niet de bedoeling dat de kleuters écht ziek zijn... Ook juf Babs voelde zich helemaal niet ok en is dan ook snel weer naar huis gegaan.  Een heleboel kinderen hadden een dokterstasje mee. Er werd vandaag dan ook al druk doktertje gespeeld. Met de medicijndoosjes gaan we morgen een apotheek maken. En met de pleisters gaan we deze week nog knutselen ! De nieuwe knuffels mochten vandaag nog knutselen om hun liedjeshouder te maken, ze mochten hun symbooltje kleuren om in de klas op te hangen én sommige knuffeltjes mochten ook vingerstempelen om een boekentaslabel te maken. In de namiddag hadden we drie kleuters van juf Ellen bij ons in de klas én zijn we gaan turnen. We hebben dus best hard 'gewerkt' vandaag ! Tot morgen ! 

  11-01-2016 om 20:16 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  07-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 januari 2016
  Het was weer feest vandaag in de klas ! Vandaag werd Daniel namelijk 3 jaar ! Natuurlijk mocht hij ook de kleurtjes voor zijn kroon kiezen, op de stoel staan terwijl iedereen voor hem zingt én kreeg hij drie dikke, rode zoenen van de juf. Zijn mama had lekkere pannenkoeken gebakken en daar werden de drie kaarsjes opgezet. Blazen maar, Daniel ! De knuffels hebben gesmuld van de pannenkoeken ! Sommige kleuters bleven maar bij vragen. Pannenkoeken met confituur of choco... Mmmm... En daar kwam voor de liefhebbers dan nog (kinder)champagne bij. De boterhammen 's middags gingen dan ook niet zo vlot binnen als anders, maar dat zagen we maar door de vingers. In de namiddag hebben er nog een aantal kinderen gestempeld. Ook de plasticine en de kralen werden bovengehaald. De boerderij en het huisje van Little People verhuisden naar de kring en ook daarmee werd mooi gespeeld. Het was echt gezellig druk in de klas. 

  07-01-2016 om 20:43 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  05-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 januari 2016
  Wat een fiere Yusuf hadden we vandaag in de klas. Hij had er dan ook een goede reden voor, want zondag was hij 3 jaar geworden. Omdat het gisteren toch wel wat druk was met de nieuwe instappers, hebben we het vandaag gevierd. Natuurlijk kreeg Yusuf een mooie kroon met kleurtjes die hij zelf mocht kiezen en mocht hij op een stoel in het midden van de kring staan. Iedereen een handje geven en dan zingen maar : Happy Birthday, Lang Zal Hij Leven,... Daarna mochten de kaarsjes aan en mocht Yusuf blazen. De juf maakte haar lippen rood en Yusuf kreeg drie dikke zoenen. Na de middag kwam zijn mama ook nog een lekkere taart brengen en hebben alle kleuters nog goed gesmuld ! 
  In de voormiddag was er nog wat gehuil te horen in onze klas, maar na de middag ging het al véél beter. Morgen misschien nog wat beter ? 

  05-01-2016 om 00:00 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  04-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 januari 2016
  Allereerst : aan iedereen onze beste wensen voor 2016 ! Hopelijk hebben jullie genoten van de eindejaarsfeesten en zijn jullie het jaar goed gestart ! Ook in onze klas zijn we opnieuw gestart. Deze keer met 7 nieuwe vriendjes erbij. Lara, Lisa-Marie, Aresha, Theo, Deniz, Sieglyn en Félicia mochten vandaag voor het eerst naar school. Het was voor de meesten onder hen toch wel een hele aanpassing en daar hoorden natuurlijk jammer genoeg traantjes bij. Ze moeten natuurlijk nog wennen aan onze klas en al die andere vriendjes en aan de juffen... Hopelijk gaat het morgen al wat beterWink . Deniz is wat vroeger naar huis moeten gaan omdat ze nogal moest overgeven. De zenuwen misschien ?... De 'oudere' kleuters keken maar wat raar vandaag. Maar zij waren wel heel blij dat ze terug met al hun vriendjes konden spelen ! In de namiddag zijn we naar de turnzaal getrokken om te gymen. De ballen werden boven gehaald en dan staan de knuffels op de eerste rij hoor ! Joepie, het is zo leuk in de grote turnzaal ! 
  Morgen gaan we de verjaardag van Yusuf vieren want hij werd zondag 3 jaar ! Tot morgen ! 

  04-01-2016 om 20:06 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  18-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 december 2015
  Wat een feest vandaag in de klas ! Op onze ronde tafel kwam er steeds maar meer en meer lekkers bij. Het ontbijtbuffet zag er dan ook verrukkelijk uit ! Er was zoveel te eten dat we er in plaats van een ontbijtbuffet een ontbijtbrunch van hebben gemaakt. Koffiekoekjes, warme pistoletjes, vers brood, krentenbrood, sandwiches, donuts en daarbij dan confituur, choco of vlees. Of liever cornflakes, yoghurt of druifjes ? En om te drinken melk, chocomelk, fristi of fruitsap...Er was echt keus te over. Sommige kleuters hebben zowat alles geproefd. De juffen moesten bij sommige kindjes zelfs echt zeggen dat ze nu wel moesten stoppen. We willen ook geen zieke kleuters nu de vakantie begint hé Wink . De juf ging ook nog pannenkoeken bakken maar omdat de kleuters al zoveel gesmuld hadden, gaan we dat na de vakantie wel eens doen. 
  Natuurlijk hebben we niet alleen gegeten tijdens ons feestje. We hebben ook gedanst en gezongen. Onder onze boom lagen sinds gisteren ook cadeautjes. En vandaag mochten we ze opendoen. Met een spelletje kreeg elke knuffel een cadeautje. En toen ze allemaal uitgedeeld waren, mochten ze open ! Joepie ! De jongens kregen twee autootjes en een dinosaurus, de meisjes een kaleidoscoop en twee stempelstiften. 
  De voormiddag was weer snel om. Na de middag hebben we onze kerstboom afgebroken. Alle ballen eruit, dan de slingers en de lichtjes. 
  En nu is ons klasje klaar om in januari de nieuwe vriendjes erbij te verwelkomen. Maar eerst aan iedereen een heel fijn kerstfeest en een spetterend begin van het nieuwe jaar ! 

  18-12-2015 om 20:43 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  16-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 december 2015
  Vandaag was het wat druk in de klas. Het was wendag voor de knuffels die in januari mogen starten en dus mochten zij samen met hun mama en/of papa al eens een kijkje komen nemen. 5 van de 9 kleuters die op 4 januari naar school mogen komen waren op post. Sieglyn, Lisa-Marie, Kobe, Theo en Aresha waren best wel flink. Ze zaten flink mee in de kring voor het onthaal en hebben ook al mooi gespeeld in de klas. Sommige kapoenen hebben met de plasticine gespeeld, anderen hebben een engeltje geknutseld of gewoon gespeeld met de andere kindjes. Ook voor de andere knuffels was het wat vreemd met die volwassenen bij in de klas. Maar ook zij waren heel flink hoor ! 
  Gisterennamiddag zijn we naar de kerk geweest. Aan de hand van een kleuter van de derde kleuterklas zijn we naar de Vilvoordelaan gestapt, naar de Sint-Jozefskerk. Tijdens de viering zijn onze knuffels heel flink geweest. De juffen waren dan ook fier ! 
  Nog twee dagen en het is vakantie ! We gaan het nog gezellig maken in de klas...

  16-12-2015 om 19:07 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  14-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 december 2015
  Oef zeg, vandaag terug 14 kleuters in de klas. We hebben dus weer hard kunnen werken in de klas. Nieuwjaarsbrieven maken, kandelaars boetseren... Iedereen die er nu is heeft dit gedaan. De nieuwjaarsbrieven konden vandaag dan ook mee naar huis. 
  In de namiddag zijn we gaan turnen. Tikkertje spelen, dat is altijd plezier verzekerd ! En dan ook nog een kleine omloop waar de kleuters zich konden op uitleven... 
  De dag was weer heel snel om ! Morgennamiddag gaan we naar de kerk. Tot morgen ! 

  14-12-2015 om 20:12 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  12-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 december 2015
  Oeioeioei... Wat is dat toch in de klas ? Zoveel zieken ! Niet alleen juf Babs en juf Wendy waren deze week een paar dagen ziek, maar ook een heel deel kleuters ! Vrijdag waren we zelfs maar met 10 in de klas... Nu ja, als je ziek bent blijf je natuurlijk beter thuis, want anders maak je toch maar de anderen ziek.
  De kleuters die er wel waren hebben wel hard gewerkt. De kerstboom is gezet, Er hangen slingers in de klas, er staat een adventskrans en een kerststalletje... Ze hebben ook hun nieuwjaarsbrief helemaal afgewerkt, een kerstboom én vuurwerk gestempeld. Een paar kleuters hebben zelfs al hun kandelaar geboetseerd ! Ondertussen hebben we ook nog een paar liedjes geleerd. Eentje voor de adventskrans, één over de kerstboom en nog één dat we dinsdag in de kerk gaan zingen. 
  Ook ,volgende week hebben we nog vanalles te doen. De 'zieke' kleuters moeten hun nieuwjaarsbrief klaarkrijgen, er moeten nog heel wat kandelaars gemaakt worden, dinsdagnamiddag gaan we naar de kerk, woensdag is het wenvoormiddag voor de kleuters die in januari instappen en vrijdag is het kerstontbijt in de klas met allerlei lekkers én cadeautjes ! 
  Nog een fijne zondag en tot maandag !  

  12-12-2015 om 21:08 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  04-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 december 2015
  Dag Sinterklaasje ! Daaag ! Daaag! Daaag ! Daaag, Zwarte Piet ! Zo zijn we onze dag geëindigd vandaag. Want ja hoor, vandaag hadden we hoog bezoek op school! De dag begon al wat anders dan anders. Er was geen opvang in onze klas, maar ook de knuffels mochten vandaag naar de kleuterspeelplaats. Waarom zou dat toch zijn ? En ook al was het vrijdag, toch was het weekopening. Dan werd al snel duidelijk waarom: de Sint en zijn Pieten waren op school! Maar aiaiai, Hoofdpiet had een probleem. Hij had luizen ! Verschillende shampoos werden geprobeerd, maar ze hadden allemaal een verschrikkelijke bijwerking. De Piet zijn haar werd in alle mogelijke kleuren gekleurd en van één shampoo veranderde hij zelfs in een heks. Gelukkig had de Kapperpiet een oplossing : de kinderen moesten een shampoo maken. De kleuters van de 2de en 3de kleuterklas en de kinderen van de lagere school hebben dat dan ook gedaan. Wij zijn naar ons klasje getrokken na de weekopening. En daar was nog een verrassing ! Vannacht waren de Pieten al in onze klas geweest. De wortels en suikerklontjes waren weg en in de plaats lagen er héél veel nicnacjes en ook mandarijntjes. De kleuters hebben dan ook hun buik vol gesmuld met koekjes. Ons 10-uurtje bleef dan ook in onze schooltas zitten. En dan opeens, geklop op de deur. De deur gaat open... en de Sint en de Pieten komen onze klas binnen ! Waaw ! Alle kleuters waren heel flink ! Een praatje met de Sint en zijn Pieten, bijna iedereen was echt op zijn gemak. Shaan had het eerst wat moeilijk en Hayden zag het ook niet zitten om op de schoot van de Sint te gaan zitten. Alessia had dinsdag echt wel schrik, maar vandaag niet meer hoor. Op de schoot gaan was een stap te ver, maar naast de Sint gaan staan was geen probleem. De Sint had ook cadeautjes mee voor in de klas. Twee spelletjes van Nijntje, Smartmax, boekjes, een ijsbeerspelletje, toverzand,...We zijn verwend hoor ! 
  Voor we naar huis gingen zijn we de Sint en zijn Pieten nog gaan uitwuiven. En dan mochten we ons stokpaard en onze pietenmuts of mijter mee naar huis nemen. Zo fier als iets zijn de knuffels het weekend ingestapt. Iedereen een heel fijn sinterklaasweekend en tot maandag ! 

  04-12-2015 om 20:24 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 december 2015
  Wat een week hebben wij nu ! Zo veel leuke dingen die er gebeuren. Gisteren zijn de kinderen van juf Inge komen voorlezen. Elke derdeklasser kreeg twee knuffels waar ze een sinterklaasverhaal mochten aan voorlezen. En ze hebben dat goed gedaan ! Dank je wel hiervoor ! Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De dag waar onze knuffels echt wel naar uitkeken. Op onze aftelkalender van de Sint stond er vandaag een bus getekend. Jaja, we zijn vandaag met de bus naar het toneel geweest. Alleen op de bus zitten was voor de knuffels een hoogtepunt ! Waaw, zo een grote bus ! Iedereen netjes vastgemaakt ? Dan kan de bus vertrekken. In Sterrebeek aangekomen was het al snel duidelijk dat het niet zo maar een toneel was. Neen, Pablo de muis, die in het kasteel van de Sint woont, was er. En ook nog Pakjespiet en Muziekpiet. En dan, natuurlijk, ook Sinterklaas ! Pakjespiet en Muziekpiet werden halsoverkop verliefd op elkaar. En op het einde zijn ze dan ook getrouwd ! Daarna mocht iedereen aan de Sint nog een handje gaan geven en dan was het weer tijd om de bus op te stappen. Wat een fijne namiddag hebben we gehad. Morgen gaan we nog knutselen en spelen in de klas en donderdagnamiddag komen de kinderen van het zesde een verhaal vertellen. Tot morgen ! 

  01-12-2015 om 21:46 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  29-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 november 2015
  Het weekend zit er weer op. Misschien hebben sommige kleuters ergens wel Sinterklaas ontmoet ?... Op school wordt het volgende week best spannend. Dinsdag gaan we met de bus naar het Sint-toneel van de gemeente in Sterrebeek, vrijdag verwachten we hoog bezoek op school! Ondertussen gaan we nog wat knutselen, luisteren naar verhaaltjes, sinterklaasliedjes nog beter leren zingen,... Ook vorige week hebben we veel sinterklaasliedjes gezongen. Vrijdag heeft juf Vicky een leuk Sinterklaasverhaal verteld en in de namiddag zijn we Sinterklaasboekjes gaan lezen in onze kleuter-schoolbibliotheek. Vorige week hebben we ook al heel hard gewerkt aan ons stokpaard. Van de kleuters die al een stok mee hadden is het paard zelfs al volledig klaar ! Gelukkig hebben we nog een week om er aan verder te werken ! Tot morgen ! 

  29-11-2015 om 19:52 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  23-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 november 2015
  Wat staat er nu in onze klas ? Een hele grote koffer ! Van wie zou die zijn ? En vooral, wat zou er in zitten ? Durven we kijken ? Liana wel hoor ! Voor we het goed en wel beseffen heeft ze de rits al open gedaan. In de koffer zitten... kleren ! Niet zo maar kleren, maar kleren van Sinterklaas en Zwarte Piet ! Woow ! Mogen we ze passen juf ? Ja, maar eerst 10-uurtje eten. Na de speeltijd was het dan zo ver : alle kleuters mochten een pietenpak aandoen en één kleuter natuurlijk de Sinterklaaskleren. Op het secretariaat gingen we eens vragen of ze daar wel braaf waren. Want dat wil de Sint toch altijd wel weten. Juf Vera vroeg ons wel waarom we nog niet door de schoorsteen waren gekropen. Ah ja, onze snoetjes waren nog niet zwart... Dan maar op zoek naar een schoorsteen. In het knutselparadijs hebben we ze gevonden en nu staat ze in onze klas. Zwarte Piet zit er al boven op en misschien komt de Sint ook nog. 
  We hebben vandaag ook allemaal een Sint of Piet mogen schilderen. Heel geleid. Elk om beurt mochten we bij de juf aan de schildersezel onze kunsten gaan tonen. Eerst het hoofd, dan de ogen, de neus en de mond, en dan ofwel de mijter en de baard ofwel de muts en het bloesje. We waren net op tijd klaar om naar huis te gaan. Tot morgen ! 

  23-11-2015 om 20:12 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  21-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 november 2015
  Na onze soep dinsdag was het gisteren weer tijd om te koken. Onze fruitbox was immers aangekomen ! Vol lekkere biologische appels en peren. De opdracht was : maak een lekker, gezond, origineel tussendoortje of lunch. Natuurlijk moest het bij ons iets zijn dat de 2,5-jarigen zo veel mogelijk zelf konden doen. Juf Rina kwam met het leuke idee om croques te maken. En dat hebben we dan ook gedaan. De juf schilde het fruit, de kleuters sneden het in kleine stukjes. En bij sommigen was het écht klein hoor! Een paar kinderen mochten het brood insmeren met boter en dan werden de sneetjes belegd met het lekkere fruit. Een héél klein beetje suiker erop en afdekken met een tweede sneetje brood. Het croque-monsieurijzer in en even bakken. En dan... smullen maar ! Mmm, het rook niet alleen lekker, maar aan de kleuters te zien was het ook heel lekker. Ze hebben dan ook goed gesmuld ! 
  Donderdag was het eindelijk eens goed aan het regenen en zijn we buiten op de speelplaats in de regen gaan wandelen met onze laarsjes aan en onze paraplu's. Leuk ! Maar nu mag het wel stoppen met regenen hoor! De Sint is immers in het land en we willen niet dat hij helemaal nat regent en misschien wel verkouden wordtWink . Vanaf maandag werken we in de klas trouwens over de Sint. Vergeten jullie de stok niet om een stokpaard te maken ? 
  Nog een prettige zondag ! 

  21-11-2015 om 21:13 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  17-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 november 2015
  In onze klas lagen een heleboel courgetten, uien, bouillonblokjes en look te wachten... En vandaag was het dan zo ver : we hebben er soep van gemaakt ! Eerst de uien aanstoven met de look en dan de courgetten erbij.  Ook nog wat aardappelen en lekker laten stoven. Water en bouillonblokjes erbij, laten koken en mixen. De voormiddag was om, maar de soep was zo goed als klaar ! In de namiddag hebben we onze laarsjes aangedaan om buiten te gaan spelen. 
  Zoals jullie op de foto's kunnen zien zijn we gisteren gaan turnen. Er stond een grote bewegingsomloop waar de kleuters zich naar hartenlust op konden uitleven. Stappen op de evenwichtsbalk, springen in de hoepels, kruipen door de tunnel en onder de bok, klimmen over de modulesblokken en als klap op de vuurpijl : springen op de dikke valmat ! Plezier verzekerd ! 

  17-11-2015 om 20:52 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  14-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 november 2015
  Gisteren is Axelle gestart. Nu zijn we dus met 16 kleuters in de klas. Ook Axelle heeft zich snel aangepast en we konden dus goed werken. De nieuwe kleuters hebben nu allemaal hun liedjeshouder gemaakt en ook hun hanger voor hun schooltas. Nu weet iedereen op school van wie hun boekentas isWink . Onze fruittas is niet aangekomen en ook vandaag was ze er nog niet... Ze zal volgende week dan wel toekomen zeker. Vandaag hebben we dus niets lekkers kunnen maken maar we hebben ons wel goed kunnen bezig houden hoor ! Juf Vicky was er dus we konden poppenkast spelen/kijken. We hebben ook gekleurd, gedanst en gezongen. Een aantal knuffels moeten wel nog onze klasregeltjes leren kennen, maar daar hadden we ook tijd voor. Morgen mogen de mama's en papa's naar school voor de KNT-fuif. Maar maandag mogen wij terug naar onze klas. En dinsdag gaan we soep maken ! Prettig weekend ! 

  14-11-2015 om 19:49 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  10-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november 2015
  Zo, we zijn weer begonnen. Gisteren zijn er al 7 nieuwe knuffels gestart en donderdag komen er nog 2 bij. Julia, Loïc, Mattia, Lucas, Linde, Sabra en Hayden doen het alvast heel goed in de klas. De 'oude' knuffels vangen hen dan ook goed op en tonen heel flink hoe alles moet in de klas. Samen in de kring zitten, zingen, beertjes omdraaien... Onze nieuwe vriendjes doen dat al flink mee ! Natuurlijk hebben we ook al gedanst op het nieuwe liedje van K3... We hebben ook al geschilderd, getekend en gekleefd. Gisterennamiddag was het turnles en werden de ballen bovengehaald. Dat had succes natuurlijk ! Donderdag komen er niet alleen twee nieuwe kleuters bij, maar komt normaal ook onze fruittas toe. Benieuwd wat er zal inzitten ! Hopelijk kunnen we er vrijdag iets lekkers mee maken... Maar eerst morgen genieten van een dagje vrijaf ! Tot donderdag ! 

  10-11-2015 om 20:29 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  02-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 november 2015
  De vakantie is bezig ! Met zo'n mooi weer is dat natuurlijk dubbel leuk. Hopelijk kunnen de knuffels goed buiten spelen. Vrijdag hadden we pyjama-party in de klas. Bijna alle knuffels waren in pyjama. Zo gezellig ! We hebben gedanst, naar verhaaltjes geluisterd én cakejes gebakken. Suiker, eieren, boter en bloem  goed mengen, een beetje vanille-extract erbij en dan bakken maar. Mmm, het rook lekker in de klas ! Normaal gingen we ook pudding maken, maar omdat juf Vicky er niet was, hebben we dat uitgesteld. Maar later gaan we dat zeker nog eens doen hoor! In de namiddag hebben we ook de fotootjes van de kleuters die naar de eerste kleuterklas weggehaald in onze klas. Zo hebben we plaats gemaakt voor de nieuwe kapoenen die maandag zullen starten. Maar eerst dus nog goed genieten van de vakantie ! Tot volgende week ! 

  02-11-2015 om 20:20 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  28-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 oktober 2015
  Het zit er op ! Het allereerste 'optreden' van de knuffels. En ze hebben er van genoten ! Ik was echt trots op mijn kapoenen. Zo flink gedanst ! De grootouders klonken ook enthousiast en daar deden we het natuurlijk voor. Zij werden vandaag toch wel in de bloemetjes gezet. Eerst mochten ze plaatsnemen in de turnzaal en konden ze genieten van het optreden van de knuffels. De leerlingen van het zesde leerjaar zorgden ervoor dat alle dansjes mooi aan elkaar gepraat werden en ze hadden zelfs een koortje voorzien ! Een heel aantal kinderen van het zesde hielpen de juffen ook in de klassen. Dank je wel zesdejaars ! Na de dansjes mochten de grootouders een kopje koffie gaan drinken en een lekkere cupcake gaan eten die een aantal lieve mama's gebakken hadden. De kleuters kregen ondertussen in de klas een koek en chocomelk. En dan mochten al die oma's en opa's en mamy's en papy's en moekes en vakes en bommi's en bompi's,... naar de klas van hun kleinkind gaan waar ze nog een attentie kregen. Bij ons in de klas kregen de grootouders een raket-kalender met een foto van hun liefste schat op. 
  Wij hebben genoten van deze fantastische voormiddag ! Nu nog twee dagen 'gewoon' (vrijdag wel in pyjama Wink ) naar school en dan is het een weekje vakantie ! 
  Oh ja, de film van het grootouderfeest staat heel snel op de site (mapje Hoogstraat - kleuterschool algemeen)

  28-10-2015 om 22:25 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  27-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 oktober 2015
  Nog één nachtje slapen en het is zo ver : ons grootouderfeest ! De laatste dagen in onze klas staan volledig in het teken van dit feest. We hebben hard gewerkt aan onze kledij. Alle t-shirts en kronen zijn af. En ook de cadeautjes voor de grootouders liggen mooi ingepakt te wachten. Gisteren en vandaag zijn we op het grote podium gaan oefenen en ik moet zeggen : de knuffels hebben het geweldig gedaan. Als ze het morgen ook zo flink doen gaan de grootouders nogal trots zijn ! Maar dat zullen ze sowieso wel zijn op hun lieve kapoenen Smile
  Vrijdag hadden we ook al iets te vieren op school. Toen werd juf Viviane 50 ! In de klas hebben we een kroon voor haar gemaakt en samen met alle kleuters hebben we voor haar gezongen op de speelplaats. En 50 keer 'hip hip hoera' geroepen ! Ze kreeg 50 mooi versierde kapstokken en van elke klas een zelfgemaakte kaart. Tijdens de middag werden alle juffen en meester getrakteerd op een lekkere kaasschotel. En alle kleuters kregen nicnacjes ! Daar hebben we zelfs vandaag nog van gesmuld... 


  27-10-2015 om 21:39 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  20-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober 2015
  Wat zag iedereen er prachtig uit vandaag ! De fotograaf was dan ook op school. Iedereen mocht eerst alleen op de foto. Eén keer met een gekleurde achtergrond en dan nog eens voor een pasfoto. Een klasfoto hebben we niet laten trekken door de fotograaf want de kleuters die naar de eerste kleuterklas gaan zijn mee op de foto gegaan met de klas van juf Annelies of van juf Kim. Maar we hebben wel zelf een klasfoto gemaakt ! Binnenkort krijgen jullie die zeker te zien. Na de middag mochten de kleuters die nog een broer of zus op school hebben, daar ook nog eens mee op de foto. We hebben vandaag dus niet veel kunnen werken want telkens werden er kleuters weggehaald en natuurlijk moesten we onze mooie kleertjes proper (proberen) te houden. De juf kan deze dagen ook niet zo veel foto's trekken, want we zijn druk bezig voor het grootouderfeest. En dat moet allemaal nog wat geheim blijven hé Wink.
  Morgen is het geen school voor de kinderen want dan gaan alleen de juffen en meesters naar school om nog wat bij te leren.

  20-10-2015 om 21:03 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  15-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 oktober 2015
  Gisteren hebben we al een keer kennis kunnen maken met een aantal kindjes die na de herfstvakantie naar ons klasje mogen komen. 6 kapoenen zijn er langs geweest. En ze waren héél erg flink ! Sommige knuffels vonden het wel wat druk in de klas met al die mama's en papa's die er dan bij waren en trokken zich terug in de autohoek of boven in het ballenbad. Maar als de juf de bodding bovenhaalde, waren ze toch snel terug in de kring om te proevenWink . Sommige kindjes vonden het heel lekker, andere kapoentjes aten toch liever hun eigen koek of fruit. Maar iedereen heeft geproefd en dat is al veel waard !
  Vlak voor de middag zijn we onze uitnodigingen voor oma&opa gaan posten. En daarna mocht iedereen als kabouter naar huis ! Met hun zelfgestikte muts op hun hoofd. Zo fier dat ze waren !
  Vandaag hebben we goed gewerkt aan ons cadeautje voor de grootouders. Met de plasticine mochten we paddestoelen en nootjes boetseren. de juf was wel niet zo blij toen ze achteraf in heel de klas stukjes plasticine vond... Wie zou dat gedaan hebben ? 
  Als afsluiting hebben we yoga gedaan. Hopelijk zijn alle knuffels deze namiddag heel ZEN geweest...
   
   
   

  15-10-2015 om 21:15 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  13-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 oktober 2015
  Brr, wat is het opeens koud geworden ! Gelukkig is het in onze klas lekker warm. Vandaag konden we de verwarming zeker goed gebruiken. We zijn namelijk te voet naar het bos gestapt, samen met de derde kleuterklassers van juf Lieze. Het was dan misschien wel koud, het was toch een hele leuke activiteit. Alle knuffels mochten hun zelfgestikte kaboutermuts aandoen. In het bos hebben we kastanjes en eikeltjes gezocht en voor juf Lieze takken. We hebben ook de blaadjes bekeken en hier en daar stond er een paddestoel. De kleuters hebben allemaal echt flink gestapt. Normaal gingen we in het bos nog wat langer spelen, maar omdat het toch wel koud was, zijn we sneller terug naar onze klas gestapt. Daar hebben we van juf Lieze lekkere opwarmkoekjes gekregen én hebben we gezonde peren gegeten. Mmm, dat smaakte ! Na de speeltijd hebben we onze uitnodigingen voor het oma&opafeest gemaakt. Het is dinsdag dus zijn de oudsten van onze klas in de eerste kleuterklas gaan wennen na de middag. De anderen mochten met de juf bodding maken met de overschot van koeken, chocomelk en eieren van het ontbijtbuffet. Morgen zullen we proeven of hij lekker is. 
  Oh ja, nog even een testje Wink : wil iedereen die deze blog leest eens even een reactie plaatsen. Zo hebben we een idee of het nuttig is om de blog bij te houden of niet...


  13-10-2015 om 21:29 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  09-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 oktober 2015
  Onze klas was vandaag een echt kabouter-naai-atelier ! Alle kleuters hebben zelf hun kaboutermuts mogen stikken. En dat ging best vlot. Het pedaal van de naaimachine werd op tafel gelegd en daar mochten de kleuters dan op duwen zodat de naaimachine hun kaboutermuts aan elkaar stikte. Zo fier dat de knuffels waren met hun zelfgemaakte muts ! Dinsdag, als we naar het bos gaan, mogen ze allemaal hun muts aandoen. 
  Maar eerst is het zondag nog ontbijtbuffet ! Hopelijk mogen we daar veel knuffels en hun familie verwelkomen. Juf Wendy vind je in de keuken terug, juf Babs aan de afwas. Tot zondag ! 

  09-10-2015 om 22:20 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  08-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 oktober 2015
  Wat een dag vandaag ! Volgens trainer Wilmots hebben we vandaag de kinderen allemaal tot voetbalsupporters gebombardeerd Wink. Om iets na negen waren we er klaar voor. Iedereen was naar het toilet geweest, de begeleiding was er en de knuffels stonden aan de wandelringen. Hop, richting voetbalveld. Flink stappen en dan een plaatsje zoeken op de tribune. We palmden meteen de eerste rij in. Een kwartiertje later kwamen de eerste spelers al op het veld. Ik was heel fier op mijn knuffels ! Zo flink dat ze blijven zitten zijn ! We zijn zelfs heel de training blijven kijken. Heb je al wel eens gezien dat die voetballers hele mooie schoenen aan hebben ? En dat die soms precies een dansje doen op het veld ? Wij, de knuffels, hebben dat allemaal ontdekt vandaag ! 
  Na de training zijn we even blijven zitten tot de grootste drukte weg was. En dan konden wij ook terug naar onze klas stappen. En weer hebben mijn kapoenen dat heel flink gedaan ! In de namiddag zijn de oudsten naar de eerste kleuterklas gaan spelen en hebben we bij ons in de klas gespeeld en gewerkt. De voorbije twee dagen zijn we begonnen met onze klas om te toveren in een herfstklas. Gisteren hebben we herfstblaadjes afgedrukt op stof en morgen gaat de juf er kaboutermutsen van stikken. En de kleuters mogen helpen ! 
  Tot morgen ! 

  08-10-2015 om 20:57 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  06-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 oktober 2015
  Dinsdag, maar toch de eerste dag van de week. Hopelijk hebben de kleuters kunnen genieten van hun 'lang weekend'. In de klas zijn we gestart met een nieuw thema. Wat fijn dat er zoveel kleuters herfstmateriaal hebben meegebracht. Ze waren er ook allemaal heel fier over ! Onze klas begint al echt op een herfstklasje te lijken. Ons prikbord is versierd, ons kijkkastje ligt al goed vol én we hebben een herfstvruchtenbak in de klas. De juf heeft al het verhaal van de herfstkabouters verteld en ook daar waren de kleuters erg in geïnteresseerd. In de namiddag zijn de oudsten naar de eerste kleuterklas gaan spelen en zijn de andere knuffels met de juffen de bekers gaan afwassen. Sommige kleuters hebben ook al een herfstpuzzel gemaakt. Vlak voor we naar huis gingen hebben alle knuffels twee (of drie) handjes vol koekjes gekregen. De juf is zaterdag getrouwd en daar mochten de kleuters toch ook wat van profiteren hé...

  06-10-2015 om 21:34 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  02-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 oktober 2015
  In de klas zijn we volop over afval aan het leren. De vuilniswagen, de verschillende vuilzakken en bakken... Alles komt aan bod. We hebben ook al een liedje over de vuilniskar geleerd. Gisteren waren er oude kranten in de klas en daar mochten we proppen van maken. De juf kende er ook een versje van en dat vonden de kleuters wel fijn. 1 oktober was ook de dag dat Maxim voor het eerst naar school kwam. Vanaf nu zijn we dus met 18 in de klas !

  02-10-2015 om 09:11 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  29-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 september 2015
  Joepie ! Vandaag was het dan zo ver : pannenkoeken ! De 10-uurtjes mochten in de boekentas blijven zitten want wij verzamelden rond een tafel. Eitjes, bloem, melk, spuitwater, bakzout, vanillesuiker, olie, vanillepuddingpoeder... Alles goed mixen en dan kon de juf beginnen bakken. Mmm, al snel rook heel de klas, en de gang, hemels lekker ! En dan smullen maar. Mmm, de pannenkoekjes gingen goed binnen. Sommige kleuters hadden 's middags nog altijd niet heel veel honger Wink . Terwijl de juf pannenkoeken bakte mochten de kleuters een vuilniswagen stempelen. En in de namiddag hebben we met nagellak papieren bordjes versierd om in de inkomhal te hangen. 
  Voor we naar huis zijn gegaan heeft nog elke knuffel een pannenkoek met confituur gekregen. En 't smaakte weer...

  29-09-2015 om 20:26 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  28-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 september 2010
  Aiai, vandaag is juf Babs ziek. De griep heeft haar ook te pakken. Vrijdag is ze ziek naar huis moeten gaan en vandaag was het nog niet beter. Hopelijk voelt ze zich morgen beter ! De pannenkoekjes hebben we dan maar uitgesteld tot morgen. 't Is toch leuker als juf Babs erbij is hé... 
  In de klas zijn we vandaag begonnen met thema afval. Met de doosjes die de kleuters hebben meegebracht hebben we al een grote toren proberen te maken. Niet zo makkelijk hoor, want we moeten er aan denken om de grote dozen onderaan te zetten en pas daarop de kleinere... We hebben ook al een liedje geleerd over de vuilkar. In de namiddag hebben we wat langer buiten gespeeld in het zonnetje. En daarna zijn we begonnen om de gang te versieren, want deze en volgende week is het onze beurt. Wij zullen het ontbijtbuffet in de kijker zetten en hopelijk komt er dan ook extra veel volk naartoe op 11 oktober ! 

  28-09-2015 om 19:24 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  27-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september 2015
  Moestuinweek en de juf die jarig was... Dat vraagt om gezonde hapjes. Juf Vicky was er ook dus eerst was het poppenkast. Jules had wel zin in koekjes, maar mama wist iets veel beters : lekkere gezonde groentjes. Mmm, dat vindt Jules wel lekker. En omdat we dan al die groentjes toch in de klas hadden hebben we dan ook maar wat messen en bordjes tevoorschijn getoverd en er mooie stukjes van gesneden. We hebben ook zelf mayonaise gemaakt en na de speeltijd was het dan zo ver : smullen ! En de kleuters hebben gesmuld hoor ! Alle kommetjes waren snel leeg ! 
  Maandag gaan we nog eens feest vieren voor de juffen. Want woensdag is ook juf Babs jarig. Maandag gaan we dan ook samen pannenkoeken bakken ! Mmm, weer smullen ! 

  27-09-2015 om 10:47 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  24-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september 2015
  Héhé, na drie dagen ziek te zijn geweest is de juf terug. Nog maar half genezen, maar kom, we zijn er weer Wink . Gelukkig hoorde ik van juf Annelies en juf Kim dat de knuffels héél flink zijn geweest de voorbije dagen. Maar vandaag konden we weer samen in ons klasje werken en spelen ! We hebben de grote bloempotten beschilderd met nagellak. Het zijn echte kunstwerkjes geworden ! De kleuters hebben er dan ook echt van genoten om met de nagellak te schilderen. Tja, iets waar je normaal niet mag aankomen... dat is extra aantrekkelijk natuurlijk ! In de namiddag, toen de oudste kleuters naar de eerste kleuterklas waren hebben de knuffels zelfs nog eens geschilderd op de laatste bloempot. Voorlopig zijn de bloempotten nog te bewonderen in onze gang, maar binnenkort verhuizen ze naar onze moestuin. 
  Morgen komt juf Vicky. Dan kijken we eerst naar de poppenkast en dan gaan we lekkere hapjes maken met groenten. 

  24-09-2015 om 20:57 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  17-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september 2015
  Gisteren en vandaag hebben we een boekentaslabel gemaakt. Met onze vinger hebben we gestempeld op een kaartje. Vinger in de verf, tik, vinger in de verf, tik, vinger in de verf, tik... Niet zo gemakkelijk voor de knuffels, want de verleiding om te wrijven is toch wel heel groot. We hebben ook goed gedanst. Geweldig om te zien hoe dan ook de stillere kleuters helemaal openbloeien. Gisteren was het natuurlijk ook TikTak. Dan zijn de kleuters zo geboeid, dat ze zelfs vergeten dat het bijna tijd is om naar huis te gaan. Deze namiddag zijn de oudsten van de klas opnieuw in de eerste kleuterklas gaan wennen. De dag was weer heel snel om ! 

  17-09-2015 om 20:46 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  15-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 september 2015
  Zo, vandaag hebben we de klassen bezocht waar we gisteren geen tijd meer voor hadden : de zesdes, de twee tweede-kleuterklassen, de klasjes van de eerste kleuterklas, de derde kleuterklassers, de twee vijfdes en de twee tweedes. In de turnzaal vonden we ook nog meester Jan. Jules mocht in sommige klassen op het digibord schrijven, maar dat was best nog moeilijk voor hem. In de klas van juf Lieze was juf Viviane aan het zingen met de kindjes en Jules kreeg er een mooi hoedje van papier. En in de andere derde kleuterklas hebben we een vlinder zien vliegen want daar kweken ze vlindertjes. We hebben ook weer heel wat trappen gedaan, maar dat ging eigenlijk wel heel vlot. 
  Juf Vera was jarig en bij haar zijn we gaan zingen en een mooie tekening gaan afgeven. Na de middag gingen de kleuters die in november overgaan opnieuw wennen in de eerste kleuterklas en de anderen mochten in de zandbak spelen. Morgen een halve dag school ! Tot dan ! 

  15-09-2015 om 19:57 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 september 2015
  Een nieuwe week ! En de knuffels zijn goed gestart. De tranen waren snel gestopt zodat we na de speeltijd op stap konden gaan in onze school. Deze week brengen we alle lokalen een bezoekje, samen met Jules. Allereerst was het secretariaat en het bureau van mevrouw Brigitte aan de beurt. Juf Vera en juf Karlien mochten als eerste met Jules op de foto. En dan mevrouw Brigitte natuurlijk. De kleuters vonden wel dat zij een mooi bureau heeft, met allemaal leuke spulletjes. Maar natuurlijk konden we niet te lang blijven, want we hadden nog een lange tocht voor de boeg. Naast het secretariaat is de klas van juf Rika. Zij was er niet, maar meester Evan, de IT-meester wel. Dan naar de eetzaal en de keuken. Juf Miriam en juf Martine waren al alles aan het klaarzetten voor het middageten. Naast de eetzaal is de leraarskamer. En ook daar zat een juf : juf Ann. Zij geeft Engels en Frans aan de grote kinderen. En dan moesten we de trap op. Eerst naar de klas van juf Inge van het derde leerjaar. Daar kon Leon aan Melchior een dikke knuffel geven. Nog een paar trappen hoger kwamen we bij de klas van juf Saartje. Ook daar konden er knuffels zoenen geven : Marlies, Lina en Julie hun broers zitten in die klas. Havin kon in de klas erna haar zus knuffelen, want zij zit bij juf Annemie in het eerste. En dan gingen we nóg hoger ! Want helemaal boven in onze school zit het vierde leerjaar. Bij meester Stijn was ook juf Femke aan het lesgeven. En in de klas daarnaast vonden we juf Gaëlle met haar vierdeklassers terug. Dan moesten we natuurlijk terug helemaal naar beneden. Voorzichtig op de trap... Hé, daar in de klas tegenover juf Inge is er nog iemand aan het werken : juf Rina. Ook zij moest natuurlijk met Jules op de foto. Ja, en eens terug beneden was het al tijd om naar ons klasje te gaan. Pipi doen en boterhammetjes eten. Jhanvi en Julie trokken met juf Babs naar de eetzaal. 
  Na de middag konden we spelen en kleuren in de klas. En na de namiddagspeeltijd was het turntijd ! Omdat het hard aan het regenen was hebben we de tweede en derde kleuterklas wel eerst mee binnen laten spelen zodat ze niet helemaal nat zouden worden. 
  Na de turnles snel terug naar de klas, boekentas maken en nog een verhaaltje. En dan was het alweer tijd om naar huis te gaan ! 

  14-09-2015 om 21:18 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  10-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september 2015
  Vanmorgen kregen we weer hulp van juf Christine in de klas. Het zwembad is nog gesloten en dus kon ze geen zwemles geven aan de lagere school. Wij waren heel blij dat ze bij ons kon komen  Very Happy. Terwijl juf Wendy met de kleuters kleefde en schilderde, heeft juf Christine gitaar gespeeld. Aan de plasticinetafel hebben de kleuters samen met haar diertjes geboetseerd en vooral veel ballen. We hebben dus weer hard gewerkt ! Na de middag zijn de oudsten van onze klas opnieuw gaan wennen in de eerste kleuterklas. In ons klasje was het dus heerlijk rustig. Fijn samen spelen... Met het mooie weer zijn we ook wat langer buiten blijven spelen en daardoor konden we meespelen met de tweede en derde kleuterklas. Een aantal knuffels waren blij dat ze hun broer of zus daar zagen ! 
  Om drie uur bracht juf Jessica nog drie kindjes van in haar klas naar ons. Omdat er bij haar een aantal kinderen echt nooit mee opruimen, mochten de flinke opruimers zelf een klas kiezen waar zij mochten gaan spelen terwijl de rest opruimde. Marlies was blij dat haar broer bij ons kwam spelen ! Morgen is het alweer vrijdag en komt juf Vicky naar ons klasje. Tot morgen !  

  10-09-2015 om 20:56 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 september 2015
  Gisteren zijn de kindjes die in november naar de eerste kleuterklas gaan al eens gaan wennen in hun klasje daar. De juffen zeiden dat ze dat flink gedaan hebben ! Super ! In onze klas was het heel wat rustiger. We hebben met de plasticine gespeeld en dat was heel fijn. 's Avonds was het oudercontact. Vandaag dan maar een half dagje. We hebben eens gekeken wat er allemaal in de schooltas mag zitten en er een kleefwerkje over gemaakt. En natuurlijk was het TIKTAK-tijd ! Dat zullen de knuffels niet vergeten  Wink . Tot morgen !

  10-09-2015 om 07:48 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  07-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 september 2015
  Een nieuwe week ! Toch weer even wennen voor aan paar kleuters. De traantjes waren er dan ook weer bij... Gelukkig was het na de speeltijd wat rustiger en, ondanks de vele pipi- en kakabroeken hebben we toch kunnen schilderen ! Een schortje aandoen was voor sommige kleuters nog net een stap te ver, maar ze hebben wel allemaal geschilderd ! Als die werkjes droog zijn, gaan we er een schooltas van maken. Na de middag zijn we gaan gymen in de grote turnzaal. Lopen, spelen met de bal... Superleuk ! De kleuters zijn best wel moe na zo'n uurtje sporten. Gelukkig is het alweer tijd om naar huis te gaan. Goed slapen zodat we morgen terug kunnen werken ! 

  07-09-2015 om 20:58 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  05-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 september 2015
  De eerste schoolweek zit er op ! Voor sommige kleuters een absoluut succes, anderen hebben wat meer tijd nodig om te wennen.  Maar dat komt allemaal in orde. Donderdag is juf Christine, de gymjuf van de lagere school, twee uurtjes in onze klas komen helpen. Wat leuk !  Ze kroop samen met de kleuters in het huisje onder de glijbaan om de popjes slapen te leggen én ze heeft gitaar gespeeld ! Ondertussen konden er een aantal kleuters knutselen met juf Wendy. Gisterenvoormiddag was juf Vicky bij ons in de klas. Elke vrijdag komt zij een half dagje met ons spelen en werken. Juf Vicky zal later op het schooljaar de tweede knuffelklas doen. Het is dus wel fijn dat zij de kindjes al wat leert kennen en omgekeerd natuurlijk ook. We hebben allemaal ons symbooltje gekleurd. In de klas hangen nu ook de fotootjes van de knuffels omhoog : aan de kapstok, aan de deur, aan de aanwezigheidsbeertjes en aan het werkjesbord. We hebben natuurlijk ook weer heel fijn gespeeld in de klas. Nu genieten van het weekend om er maandag terug in te vliegen ! Vergeten jullie het oudercontact op dinsdag niet ? Prettig weekend ! 

  05-09-2015 om 10:58 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  02-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 september 2015
  De tweede schooldag ! Voor sommige knuffels véél moeilijker dan de eerste... Maar toch viel het allemaal goed mee vandaag. We hebben zelfs al in de kring een kort onthaal kunnen doen. En zo werd Jules, onze klaspop dan ook voorgesteld. Jules is heel blij met zoveel vriendjes in de klas, want tijdens de vakantie voelde hij zich toch maar wat alleen... We hebben ook getekend en natuurlijk weer veel gespeeld. Het 10-uurtje ging ook al wat makkelijker dan gisteren. Om af te sluiten heeft de juf TikTak gespeeld. Zo stil en geboeid dat de kleuters waren ! Morgen is juf Babs er niet. Maar we gaan dan toch proberen om onze tekeningen van vandaag wat te versieren. Morgen komt er normaal ook nog een nieuw kindje toe. Tot dan ! 

  02-09-2015 om 15:22 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)
  01-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 september 2015
  Zo, de eerste schooldag zit er op! Toch wel een hele stap voor de knuffels ! En zeker voor de mama's en papa's Wink . Maar ze mogen gerust zijn, de knuffels hebben het al bij al goed gedaan. Er waren natuurlijk wat traantjes maar die waren best snel verdwenen. Af en toe, bv na de speeltijd en het zien van broer of zus, kwamen ze even terug, maar geen enkele knuffel heeft heel de dag geweend. Daar is de juf al blij mee! Jammer genoeg waren er ook heel wat vuile broeken... Hopelijk was dit alleen de eerste schooldag zo... 
  We hebben vandaag vooral de knuffels de tijd gegeven om te wennen aan de juffen en aan de klas. Ze hebben dus héél veel mogen spelen en de klas ontdekken. Na de middag heeft de juf wel al een verhaaltje verteld en hebben we gedanst. Super leuk was dat ! Eten was voor sommige kleuters wat onwennig en ze wilden dan ook niet eten. We hebben ze maar niet gedwongen... De koekjes die de juf in de namiddag uitdeelde gingen dan weer wel goed binnen Very Happy . De tijd ging weer veel te snel en voor we het wisten was het alweer tijd om de jasjes aan te doen. Tot morgen ! 

  01-09-2015 om 19:55 geschreven door juf Wendy


  >> Reageer (0)


  Foto

  post voorjuf Wendy ?

  Druk op onderstaande knop om juf Wendy of de knuffelklas te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek van de knuffelklas  deze sites moet je zeker ook eens bezoeken !
 • Zavo-basisschool
 • Facebook -pagina van de school
 • de pagina van ons klasje op de site van de school
 • ouderraad


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!