Inhoud blog
  • Lessen in overleven
  • Net zoals de kip op een regenachtige dag.
  • Van niets doen krijg je dorst
  • DGR
  • Overreden door een truck
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    de avonturen van Knarf in Sjina

    20-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genoeg romantiek, wij willen aktie
    Vandaag, 20 augustus, we hebben het niet zien aankomen, we verstonden niet waarom alle venters op de straat rozen verkochten.  We zagen de versieringen in de lobby gisterenavond al, maar de bui zagen we niet hangen.
    Vandaag is het Chinees Valentijn. Gaan we een paar 1000 km weg van huis en worden we hiermee geconfronteerd, een eetzaal versierd als een Chinees paleis, een romantische display en een romantisch meisje in traditionele klederdracht, romantische traditionele songs spelend op een Guzheng en en romantische foto is dus ook mogelijk.
    En uitgerekend nu hebben we een teamdiner terwijl er 50 meter van ons vandaan een heuse party met DJ begint.
    Na een uitstekende dag op het werk had ik nu toch gedacht  aan enige verstrooiing. We zitten in de laatste fase voor de start, de laatste hand wordt gelegd aan een compressor terwijl we de andere compressor gebruiken om systemen te druktesten, Wordt vervolgt, maar de romantiek, dat zal voor later zijn.





    20-08-2015 om 16:25 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie

    Wat doet een man, alleen op zijn kamer, tussen misselijk als een hond uit bed komen en de nachtshift ?  Koffie maken en drinken. En muziek luisteren en lezen maar daar ga ik het niet over hebben.
    Koffie maken dus.  Ik bracht van thuis een “ French coffeemaker” mee, een cafétiere , French press of zoals we thuis zeggen; een doorduwer.
    Simpel toch, koffie in, water op, duwen en klaar.  Neen dus.
    Je kan ganse websites vinden over de kunst van het koffie maken met een cafétiere.  Alles is belangrijk, de temperatuur van het water, de grote van de korrel en zomeer.
    Laat ons beginnen met de bonen, belangrijk is hoe grof deze gemalen worden, wanneer je begint te malen en met welke molen.
    Vervolgens de hoeveelheid water, deze moet in overeenstemming zijn met het aantal bonen die je wil malen en natuurlijk met de hoeveelheid koffie die je willen drinken.  Het water opzetten en als het water kookt, dan pas de bonen malen.
    De gemalen bonen in de cafétiere en voorzichtig water opgieten, ervoor zorg dragend dat je alle koffie gelijkmatig bevochtigd worden, kwestie van een volledige saturatie van de koffie te verkrijgen.
    Even roeren, hiervoor gebruiken we chopsticks, zijn die toch nog ergens goed voor.  Roeren is belangrijk omdat, wel even coffesience citeren; “This is an important factor because the purer the surrounding water, the stronger osmotic pressure drives coffee concentrate out of our grounds, and the more efficient our extraction.” Einde van de quotte
    De plunjer voorzichtig in de bovenste positie aanbrengen, tot juist bovenop het vochtoppervlak.
    Om het beste resultaat te garanderen, best de tijd opnemen met een chronometer, zodat steeds een ideaal resultaat bekomen wordt.  Deze tijd hangt af van hoe sterk de koffie moet zijn.  Een Iphone is hiervoor uitermate geschikt.
    Bent u nog mee?
    En nu het neerwaarts bewegen van de plunjer (valt het op dat ik er weerom een zeer technisch onderlegd woord voor gebruik).  Voor gebruik moet het gaas natuurlijk zuiver zijn en mooi verdeeld over gans de diameter van de pot.  Tijdens de neerwaartse beweging zorgen we ervoor dat de plunjer steeds mooi verticaal, in een trage maar gelijkmatige snelheid naar de bodem wordt gebracht.
    Nu nog even een kopje nemen en we kunnen weerom genieten van ons bakje troost.

    http://www.seriouseats.com/2014/07/how-to-make-better-french-press-coffee-tips-technique-grind-timing.html

    http://www.coffeegeek.com/guides/presspot

    17-08-2015 om 00:00 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    16-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitspraak van de week

    Van toepassing op ons dagelijks werk hier, om eens over na te denken, ons aangeleverd door een onzer collega’s vrouw; Karen, die deze zelf van het net heeft geplukt;

    Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragements and impossibilities;
    It is this that in all things distinguishes the strong soul from the weak.

    Unknow

    16-08-2015 om 00:00 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:uitspraak van de week
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Ik kom u redden (Marc Duré)
        op Reizen is niet plezant.
  • Amusee (Marc Duré)
        op Verkeerd verkeer, of hoe het kan verkeren.
  • Maharadja (Ireen goegebeur)
        op Beste vrienden
  • Happy Bilthday! (Kris Coenraets)
        op Beste vrienden
  • Al goed (Marc Duré)
        op 3 uur en half

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs