Inhoud blog
  • Lessen in overleven
  • Net zoals de kip op een regenachtige dag.
  • Van niets doen krijg je dorst
  • DGR
  • Overreden door een truck
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    de avonturen van Knarf in Sjina

    22-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.another one bites the dust
    Het wordt hier een beetje leeg. Vandaag Clay, morgen Santy.  Het wordt hier stillekes.  Wanneer deze twee verdwijnen zal er definitief iets worden beëindigd, dit zijn de twee overblijvende waar ik nog over iets anders kan ( en wil) praten dan enkel werkgerelateerde items. Moeilijk uit te leggen, maar diegene die hier nu nog blijven is mijn relatie toch weer even net dat anders, daar vind ik dat raakpunt niet.
    Met Clay verdwijnt mijne Amerikaanse shift compagnon, we aren het zeker niet altijd eens, er waren onderwerpen die je beter kon vermijden ( wapens, Obama,.....) maar hij was mijne maat en we hebben wat af gezeverd.
    En Santy, wel, gedreven en gemotiveerd, een grote mond en grote kennis, maar het hart op de juiste plaats.  Laat niet met zich sollen maar wel steeds klaar met wijze raad ( het klinkt bijna alsof het sinterklaas is)  Zijn terechte fustraties zijn ook de onze en ze komen ten gepaste tijden nar boven en ik heb gaandeweg veel respect gekregen voor deze oude Spanjaard.
    Het was een plezier en leerrijk om met hen samen te werken.

    BTW we zijn erin geslaagd om schoenzolen te maken die tot de top van de markt horen, en dat werd gepast gevierd met een diner, door de salesmanager betaald.





    22-10-2015 om 12:38 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:werken
    >> Reageer (0)
    20-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat er mij zal bijblijven van China ; geluiden

    • Rochelen, ruften en vettig keelgeschraap.
    •  Schreeuwen in hun GSM, hard, heel hard praten, roepen waar een zachter volume duidelijker is.
    • Enerverend geluid van de krekels tijdens valavond.
    • Muzak in de lobby en eetzaal, vier maand dezelfde tape met “No sacrifice” van Elton John , “Sound of silence” van Simon and Garfunkel in liftkokerversie, 95 dagen na elkaar, gelukkig dat er nachtshiften waren.
    •  Geclaxoneer van alle vehicels zonder enig doel, effect en resultaat, buiten die buitenlander die telkens zich een ongeluk schrikt.
    • Het gemis van geluid van alle elektrische, rondrijdende krengen, bestuurt door de meest arrogante, asociale bestuurders ter wereld.  Komende van de zijde waar je ze het minst verwacht, zonder enige vorm van stuurbeheersing, druk bezig met hun GSM.  Voila , het moest eruit.
    • Sanfang, Sangang en nog zoiets op elk verdiep in de lift, op elk verdiep bij elke oproep.  Door heel de hall. (zou zoiets betekenen als “Hoger-Lager” wie zal het zeggen Walter)
    • Elk uur van de dag, elke dag van de week, elke week van de maand, elke maand van mijn aanwezigheid , het geknetter, geknal en gebonk van Chinees vuurwerk, omdat er trouw is, omdat de maan goed staat, omdat China bestaat, omdat het vorige vuurwerk opgebrand is, elke reden is goed.  Niemand slaagt er acht op, niemand kijkt ernaar of blijft even staan en de straatvegers wachten zelfs niet tot alles ontploft is om de opgebrande rommel bijeen te vegen.






    20-10-2015 om 00:00 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Wat er mij zal bijblijven van China
    >> Reageer (2)
    17-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat er mij zal bijblijven van China; geuren
    • Overjaars, oververhit frituurvet die je een branderig gevoel in je neus geven, in enkele van de straatstalletjes aan het station.
    • De van look doordrongen lichaamsgeur, zo wanneer de geur door de porieën naar looktenen neigt en je uit de lift wil springen of hopen dat je je dem kan inhouden tot het gewenste verdiep is bereikt.
    • De geur van teveel kippen op een te kleine plek op straten ,pleinen en overdekte markten.
    • De adem van sommige medemensen, die adem die je de adem beneemt, misschien mag ik dat niet zeggen, misschien heb ik zelf wel een verrotte vis met tomatengeur, misschien is het niet helemaal politiek correct, maar toch, ik zal me deze geur herinneren.
    • De geur van de smog als je Mushi town indraait, cokes, uitlaatgas, een slecht verluchte kachel.  Je ruikt het, je proeft het, je moet het s’avonds van je huid wassen.  Bij het binnenkomen van China moesten we X-rays van de longen laten nemen, misschien is het verstandig om, nadat we terug zijn, voor alle zekerheid, toch eens een nazichtje van de longen laten uitvoeren.  Alle acht start-up teamleden (dat moest ik toch eens kunnen schrijven hé, start-up teamleden) hoesten, kuchen en hebben precies longontsteking.






    17-10-2015 om 00:00 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Wat er mij zal bijblijven van China
    >> Reageer (2)
    15-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.three down, five to go
    Er zit niks anders op dan de leegte op te vullen met whisky.  Weerom vertrekt er een collega naar huis, weerom een vriend minder om tegen te zagen als de sjineeskes weer eens ons voeten uithangen. 
    We gaan hem missen, al komt hij dan uit de verkeerde kant van het land en heeft hij het bedenkelijke genoegen om binnen de firma ons te gaan onderrichten in LPS, niet te verwarren met LSP van Edwin Ratelband, alhoewel het er wreed dichtbij komt. Eindeloos gezever tegen 100km/h zonder enige toegevoegde waarde , kritiekloos slikken en hypocriet beleid.
    Maar dat is voor later, nu kunnen we zeggen dat we veel plezier hebben beleefd aan Bjohn. Merci maat en behouden terugvaart.




    15-10-2015 om 16:06 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:werken
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat er mij zal bijblijven van China
    Na drie en een halve maand beginnen we een balans op te maken en te denken aan terug te keren naar Belgie.
    Het is stilletjes aan tijd en ik ben in mezelf eens beginnen overlopen wat ik me zal herinneren van dit avontuur.
    Gek, of misschien ook wel niet, maar aan de meeste herinneringen kleeft een negatief en donker kantje.  Niet echt flaterend voor China en de Chinezen.
    Is hier alles dan kommer en kwel, is alles hier slecht, achterhaald en verkeerd.  Natuurlijk niet, het is vooral anders dan wat ik in gedachte had, om het met Hilde VDH te zeggen, waar is het China uit Kuifje en de Blauwe lotus, waar zijn de oneindige rijstvelden met de ijverige Chinese boer en zijn strooien hoed. Waar zijn de Chinese draken en vliegers.
    Niks van dat al, dit is een land dat tegen sneltreinvaart wil veranderen en een wereldmacht worden, maar, waar de mensen op het land en in de steden deze vooruitgang niet kunnen volgen.  Honderdduizenden mensen van een auto voorzien, maar die geen enkele vorm van verkeersinzicht hebben, waar vroeger stapsgewijs met kar en ezel goederen werden vervoert over veldwegen kan je nu aan 120km/uur met je vrachtwagen razen.  Alles verandert hier zo snel dat de gewone mens niet meer mee kan, en dat is absoluut niet negatief bedoelt (ik kan zelf immers ook niet mee met al die nieuwe toestanden van GSM, tablet, zonnepanelen enz.)
    Zeker in deze respectievelijk nieuwe steden zie je dat de aandacht gaat naar geld verdienen, overleven op elke mogelijke manier.  Cultuur en het behoud van het cultureel erfgoed zijn niet zo besteed aan de modale Chinees.  Idem voor het culinaire aspect, eten dient om te overleven en aan tafel blijven zitten is absoluut not done.
    Begrijp me goed, dit is mijn ervaring en dus geen zaligmakende waarheid.
    En dus in de volgende reeks berichtjes zal ik eens overlopen wat er me zal bijblijven van China.

    15-10-2015 om 15:42 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Wat er mij zal bijblijven van China
    >> Reageer (0)
    13-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevonden
    Eindelijk, we hebben een stukje China gevonden in Tengzhou.
    Weggestoken, beschimpt en beschimmeld, maar toch, zoiets waarvan je 5 maand geleden dacht , zo ziet China eruit.
    Niet zeker van de bestemming, noch wie de grote voorganger is, het klonk als Kong Zhi, de leraar of de baas (teajer or boss)
    Rondleiding door Wangin, die maar wat fier was.  En terecht.  Daarna een Chinese leesbril gaan halen, op voorschrift natuurlijk en en passant nog een zonnebril en een foto of 10 laten nemen.  Maar nu neem ik dus ook een foto (toch van de mooie en fijne meisjes en vrouwen!)
    We beginnen het hier echt wel leuk te vinden.Rolling Eyes













    13-10-2015 om 10:40 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Tengzhou
    >> Reageer (1)
    12-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitspraak van de week
    Op de notaboekjes die men hier aan de operators uitdeelt staat vooraan de volgende, mooie uitspraak;

    Every morning, tell yourself you are getting better and better

    Met dank aan miss Li om me attent te maken op deze uitspraak en zo mijn zelfvertrouwen weer een beetje op te trekken.



     


    12-10-2015 om 08:16 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:uitspraak van de week
    >> Reageer (2)
    11-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenzolen voor heel China
    Hoera,
    Vanaf vandaag kunnen we gans China voorzien van de plastiek voor schoenzolen Very Happy , onze hoofdvogel, zonder al teveel tegenslagen beginnen we einde van de volgende week aan de garantie runs.
    Ze gaan hier wat hun schoenen kunnen verslijten!

    11-10-2015 om 09:40 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat een mens al niet moet doorstaan
    Dus, gisteren, even voor het werken gaan de vraag om even van kamer te veranderen. Renovatie, maar blijkbaar moet iedereen van kamer veranderen, uitgezonderd Don, een stoelendans maar met kamers, zo ongeveer.
    Vannacht een mail zien passeren naar het hotel van onze expat advisor (dat moest ik toch eens kunnen typen hé, expat advisor) waarin geklaagd werd over het feit dat de airco afgezet is in gans het hotel en in de kamers het tot 26°C wordt.  De oplossing van het hotel; veranderen van kamer naar de noordzijde, daar is het veel koeler ???? Ik zit (zat) langs de noordzijde en mijn kamer , met airco aan kwam de kamer zelden onder de 24°C .  Maar dus nu zitten we 2 verdiepen hoger, in een hoekkamer, met extra veel licht, ook als de ramen gesloten zijn, de helft minder kastruimte,een veel kleiner bureau, extra donsdekens en kussens , een safe die niet werkt, een volle ijs- en barkast zodat mijn eigen spullen er niet meer bij kunnen, geen stopcontact in de buurt om de waterkoker aan te sluiten en vanaf 15.00 volle zon op de westzijde. Mijn sloefen (!!!) vergeten in de andere kamer, ik zoek naar de afstandsbediening van mijn stereo (waarom maken ze die ook zo miniskuul klein)
    En een communicatieprobleem aan de balie.
    Maar een mooi zicht op "Tengzhou by night" daarvoor doen we het (sic)

    09-10-2015 om 12:01 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Tengzhou
    >> Reageer (2)
    08-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ge gaat me niet geloven
    3 x raden. Ze gaan de kamer renoveren. Nu vandaag. Kan ik even inpakken. We zullen even helpen.
    Dacht het niet , ik sta nu met de nacht en heb nog 45 minuten en morgen wil ik RUSTIG slapen.
    Als ik inpak is het om het hier af te bollen

    08-10-2015 om 12:32 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Tengzhou
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar met gaat langs haag en heg
    Gisteren een tempel gaan zoeken zo'n 15 km buiten mijn geliefde stad Tengzhou, in Jiangtunzhen, de Sanguan tempel.
    Geen tempel gezien, maar wel, en ik had het nog nooit in het echt gezien, katoenvelden, wel een veld, een veldje, kom een klein stadstuintje met katoen.
    Dat wou ik even met u delen. Graag gedaan.






    08-10-2015 om 09:16 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Tengzhou
    >> Reageer (0)
    07-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk
    Gisteren, eindelijk, na drie en een halve maand een goed restaurant gevonden.
    Oh ironie, het is een Japans teppanyaki restaurant, als ge voor het station staat naar links, juist voor de brug.
    Hier komen we terug!
    De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat niet ik maar Clay het gevonden heeft.






    07-10-2015 om 10:13 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Tengzhou
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitspraak van de week
    There must be something wrong if a company, that makes airconditioning , must leave the windows open for cool air.
    DG

    07-10-2015 om 00:00 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:uitspraak van de week
    >> Reageer (0)
    06-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallander
    Zonet vernomen dat Henning Mankell overleden is op 67 jarige leeftijd. Weerom een gemis op de grote boekenplank van het leven.
    67 jaar, en onze toffe regering wil ons dus laten werken tot....... jawel, 67, we zullen dus maar profiteren van de tijd die ons nog rest zeker.
    Op dit ogenblik mag het een boekje fijn van Wallander zijn.
    We zullen er seffens een op zijn gezondheid pakken.
    Skål!

    06-10-2015 om 09:59 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goesting
    Hier zit ik dan. Een mooie dag, in China, geen moto en goesting. Goesting om eens een toerke te rijden, zomaar, met enkele vrienden, alleen of met een geliefde achterop.
    Het aanbod aan schoon gerief (motos, geen andere gedachten in uw hoofd halen) is klein, tot de draad versleten, van Chinese makelij, indrukwekkende 125cc cilinderinhoud.
    Zeer zelden kom je eens iets tegen waar je je hoofd voor omdraait.
    Al is het dan een Chinese Benneli




    05-10-2015 om 08:44 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Tengzhou
    >> Reageer (2)
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama, ze doen het weer
    Help, help, hier gaan we weer.  We stoppen de reactie om over te gaan naar de eigenlijke productie.  Het product dat we nu produceren is product  om in te lopen zeg maar, alles te testen en de operators te laten wennen aan een reactor in werking.  Tot hier dus geen vuiltje aan de lucht.  Maar, ik zeg dus maar, er is dus wel een kleine onvoorzienigheid. 
    We stoppen 5 dagen om de overbouw te doen naar de nieuwe types en enkele kleine herstellingen (vraag me niks, Chinese kwaliteit....) Duurtijd; misschien 4 uur, maar dit is China, kom we zijn royaal, ze krijgen een dag, maar 5 dagen?
    En dan komt de aap uit de mouw, er is te weinig ethyleen. Euh wacht eens even, u bouwt in China een fabriek om poly-ethyleen te produceren, u spendeert weet ik hoeveel dollars om dit te financieren, u heeft een duur start-up team 4 maand op hotel om dit ding op te starten (wat meestal de bedoeling is van een start-up team) en u hebt te weinig ethyleen?
    Euh, kan er me iemand helpen, is hier een verklaring beschikbaar of laat ik me weer verleiden tot logisch denken.




    02-10-2015 om 06:16 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:werken
    >> Reageer (2)
    01-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzanne
    Een van de nadelen om hier in China te zitten is dat je niet bij de verjaardag aanwezig kan zijn van een van de beste en liefste dochters die er zijn, Suzanne.  Daarom bij deze vanaf de andere kant van de wereld, met heel mijn hart. Gelukkige verjaardag, dikke kussen en dikke kussen en dikke kussen. Jij bent in mijn hart en vandaag zeker op de eerste plaats.
    Big bear ain't gonna eat me !

    01-10-2015 om 03:34 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Tags:verjaardag
    >> Reageer (2)
    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middenherfst dag met Mooncake
    Vandaag officiële feestdag met space to the mooncake.  Overal sinds gisteren feestgangers en vuurwerk ter ere van de nieuwe maan en hoogstwaarschijnlijk nog wat. Klinkt als " Zhongqui jié " voila, zeg nog eens dat ge hier niks kan leren!




    27-09-2015 om 14:35 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Tengzhou
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitspraak van de week

    Het leven is te kort om slechte whisky te drinken.



    en een welgemeende dank voor de bevoorrading, want we moesten bijna aan de slechte whisky beginnen

    27-09-2015 om 14:16 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:uitspraak van de week
    >> Reageer (0)
    26-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afscheid van een vriend
    Een beetje cheesy, maar zo voelt het wel.  Nu de reactor in de waggel is en zelfs goed, stabiel draait beginnen we een voor een onze zaken bijeen te nemen en vertrekken naar de respectievelijke thuishavens.  Nadat vorige week de eerste Amerikaanse collega back to the USA ging, was het nu de beurt aan Zitouni.  Er wacht hem de taak om de volgende lading hardwerkende Chinezen van het volgende project te onderwijzen in de edele kunst van het plastiek maken.
    Helemaal uit het hart is hij nog niet want hij komt nog even terug om in te vallen, maar toch, hij is nu niet meer met zijn gedachten bij ons, maar ergens aan de rand van Mongolie. Alhoewel ik denk dat er eerst nog wel enkele andere zaken aan de beurt komen, thuis bijvoorbeeld, vooraleer ze de training gaan aanvatten.
    En wij hier, wij blijven met weer een lege plaats aan de ontbijttafel achter.  De shiftplanning wordt weerom een beetje meer gecompliceerd.
    En dus "two down, six to go" om het met Monty Python te zeggen.
    Merci Zitouni voor de samenwerking en we doen het nog eens over.




    26-09-2015 om 16:36 geschreven door FrankC  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:werken
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Ik kom u redden (Marc Duré)
        op Reizen is niet plezant.
  • Amusee (Marc Duré)
        op Verkeerd verkeer, of hoe het kan verkeren.
  • Maharadja (Ireen goegebeur)
        op Beste vrienden
  • Happy Bilthday! (Kris Coenraets)
        op Beste vrienden
  • Al goed (Marc Duré)
        op 3 uur en half

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs